Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εργασιακός Ρατσισμός

Sheena

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 207
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• fistikaki

fistikaki 20 δημοσιεύσεις

• culte

culte 17 δημοσιεύσεις

• SKEK

SKEK 13 δημοσιεύσεις

• arleta

arleta 9 δημοσιεύσεις

αν δεν έχω βιβλία δεν έχω δουλειά...

δεν παίρνει καμμιά εταιρεία μηχανικούς χωρίς δελτία...μόνο το δημόσιο

Και εννοεις δλδ οτι δεν υπαρχει προστασια απο που8ενα για σενα? Μπορουν ετσι να σε πηγαινοφερνουν για την πλακα τους? Τι να σου πω, δεν 8α η8ελά ποτε να ημουν σε αυτη την 8εση. Ασχημη πολυ. Ποσο το 8ες το παιδι? Αν το η8ελα πολυ εγω 8α το εκανα και 8α τα τιναζα ολα στον αερα. Αλλα μιλαω απο 'μαλλον' οπως μου δινεις να το καταλαβω προνομιουχα 8εση (κατι που ΠΟΤΕ δεν ειχα φανταστει ως απλος υπαλληλος ιδιωτικου)......:lol: Ειδες τι μα8αινεις εδω μεσα? Να μην υποτιμας ποτε την 8εση σου, υπαρχουν και χειροτερα τελικα......:|:|:|

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Και όλα εξαρτώνται βέβαια και από τις οικονομικές ανάγκες του καθενός. Αν πρέπει να δουλέψεις για να παρέχεις τα απαραίτητα στο πρώτο, μούγκα και ξεχνάς το 2ο μέχρι να δούμε........

Διαφημίσεις

SKEK ΠΟΥ ΕΊΣΑΙ ΕΙΠΑΜΕ???????

:-)

Κύπρο. Και εδώ είμαστε λίγο σε τεντωμένο σκοινί αλλά τουλάχιστον δεν υπάρχει αυτό το "με δελτίο κτλ". Οι πλείστοι εργαζόμενοι κατοχυρωμένοι.

Οι περισσότεροι Ελλαδίτες βρίσκουν εύκολα δουλειά εδώ γιατί βεβαίως ζητούν και χαμηλότερους μισθούς από Κύπριους και προσέχουν και τη δουλειά τους.

Φυστίκι, και πάλι συναντιόμαστε.

Κορίτσια, για μένα αυτό, το over qualified είναι η "καραμέλα" των εργοδοτών, για να μην προσλάβουν κοπέλα με ένα, δύο ή περισσότερα παιδιά ή μία κοπέλα που είναι ή δεν είναι παντρεμένη και θέλει να αποκτήσει ένα παιδί. Υποτίθεται ότι αναζητείς δουλειά, η οποία χρειάζεται τα πτυχία, που έχεις αποκτήσει με κόπο, πόνο και χρήματα. Άρα, το συμπέρασμα είναι ότι εμείς σε θέλουμε, γιατί μας κάνεις, αλλά δεν θέλουμε τα παιδιά σου.

Κι αυτά γράφονται από προσωπική πείρα. Ως γνωστόν, επειδή η εργασία που έχω τώρα δεν με καλύπτει, ψάχνω για δουλειά:

Μελλοντικός εργοδότης (λέμε τώρα): Η θέση σας έχει απαιτήσεις, μπορείτε να τα καταφέρετε.

Εγώ (με σιγουριά): Βεβαίως.

Μελλοντικός εργοδότης: Στις οκτώ ώρες, αδύνατον.

Εγώ (έχω καταλάβει τι ζητάει): Είστε σε θέση να πληρώνετε υπερωρίες;

Εκείνος: Όχι, όλοι εργάζονται αμισθί, εκτός 8ωρου.

Εγώ: Λυπάμαι, αλλά η θέση δεν είναι για μένα. Είμαι μητέρα κι εργαζόμενη κι όχι μόνο εργαζόμενη.

Εκείνος: Έχει μείνει με το στόμα ανοικτό.

Σε άλλη συνέντευξη:

Εργοδότης: Θα κάνετε κι άλλο παιδάκι.

Εγώ: Βεβαίως.

Εκείνος: Και το λέτε έτσι.

Εγώ: Και πώς θέλετε να το πω;

Και στην τελευταία, η οποία ήταν μόλις πριν από μία εβδομάδα, αφού του διευκρίνησα εξαρχής ότι είμαι μαμά, που θέλει κι άλλο μωρό και δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω στη δουλειά πάνω από ένα μισάωρο κι αυτό μια φορά το τόσο κι επειδή είμαι καλή:

Εργοδότης: Το κινητό σας είναι πάντα ανοικτό;

Εγώ: Ασφαλώς.

Εργοδότης: Γιατί;

Εγώ: Γιατί το παιδί μεγαλώνει από ξένους κι εάν χρειαστούν/εί κάτι πρέπει να τρέξω.

Εργοδότης: Θα σας ειδοποιήσουμε στο τέλος της άλλης εβδομάδας, γιατί, όπως καταλαβαίνετε, θα δω κι άλλες.

Κι άμα δείτε, εσείς ειδοποίηση......

Αυτά στην Ελλάδα του 2010. Και δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Off topic:Φυστίκι, είμαστε γειτόνισσες. Παιδί της Πατησίων είμαι κι εγώ.

εγω δεν ειμαι (πλεον) παιδι της πατησιων.... ζω στα εξοχας... καθαρος αερας, παρκα, θαλασσα... και δουλεια πουθενα!

αληθεια, που ηξερες οτι ειμαι πατησιωτακι? το χω πει, ε??? φιλε, I talk 2much :lol:

μ

γιατί εμείς δεν μπορούμε να σας καλύψουμε για την περίοδο που θα λείπετε...

Ούτως ή άλλως δεν πληρώνει ο εργοδότης για τις άδειες τοκετού και λοχείας, οπότε αυτό ήταν σούπερ άκυρο.

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

Α υπάρχει και αλλη δικαιολογία (είμαι σε εταιρεία απλήρωτη εδώ και κανα εξάμηνο και ψάχνω για δουλειά)

Δυστυχώς έχετε σχεδόν 12χρόνια προυπηρεσία και εμείς θα θέλαμε κάποια κοπέλα με 2-3το πολύ :evil::evil::evil::evil::evil:Δηλ.είναι κακό να έχεις και προυπηρεσία στην δουλειά που σε θέλουν πάνω απο 2-3χρόνια γιατι θα πληρώνουν και τριετιές.:!:

Ούτως ή άλλως δεν πληρώνει ο εργοδότης για τις άδειες τοκετού και λοχείας, οπότε αυτό ήταν σούπερ άκυρο.

δεν κατάλαβες...δεν είπα να πληρώσει...να μην με αντικαταστήσει ζητάω!!

και αποθηλασε επιτελους!

Παντως να ξερετε οτι ειναι καλο να ΜΗΝ εχετε ενα βιογραφικο, οπου να τα λετε ολα.

Σε καθε αιτηση που κανετε, ειναι τεχνη το που θα δωσεις εμφαση, ποια στοιχεια σου δεν θα αναφερεις και ποια θα φουσκωσεις λιγακι (ειχα παλια ζητησει και βοηθεια γνωστου μου ειδικου γι αυτο...).

Φαινεται ανεντιμο, αλλα λογω ιδιοτητας γνωριζω οτι ειναι συνηθες κι απαραιτητο, αν ειστε over-qualified....

Διαφημίσεις

φυστικι, ξερω οτι δεν συμπαθας τα ιδιαιτερα, αλλα μηπως θα ηταν μια καποια λυση?

τουλαχιστον εκει προτιμουν τις εμπειρες καθηγητριαρες σαν εσενα!

ενω τα φροντιστηρια μαλλον προτιμουν τις νεοτερες και κατ'επεκταση πιο χαμηλομισθες

Και δεν εχουν δικαιωμα ΟΥΤΕ να σε απολυσουν και ειναι υποχρεωμενοι να περιμενουν και 1 χρονο να 3αναγυρισεις......παρτους παραμαζομα......εγω δεν λυπαμαι ΚΑΝΕΝΑ κεφαλι

Λυπάμαι που θα στο πω... αλλά ενώ δεν έχουν δικαίωμα τον τρόπο θα τον βρουν... εγώ απολύθηκα 6 μήνες μετά που γέννησα... από πολυεθνική λόγω κατάργησης θέσης...

Οι επιλογές που είχα... ή φεύγεις τώρα με πακέτο ή σε απολύουμε μόλις χρονίσει το παιδί!

Και φυσικά παρόμοια περιστατικά υπάρχουν πολλά...

Η πλάκα είναι ότι στο ενδιάμεσο που έψαχνα ξαναέμεινα έγκυος...και με αυτά που διαβάζω τώρα αποκλείεται να βρω δουλειά...

Άσχετο αλλά έχει διαβάσει κανείς το The Left Hand of Darkness της Ursula Le Guin; Το θυμήθηκα τώρα σε αυτό το θέμα γιατί διαπραγματεύεται μια φανταστική κοινωνία που δεν υπάρχουν φύλα και κάθε άτομο θα μπορούσε δυνητικά να κυοφορήσει και να γεννήσει.

There is no patch for human stupidity.

Μου λεει ένας φίλος "Καλά ρε συ, από κει που παραιτήθηκες λόγω παιδιού δεν παίζει να βοηθήσουν τώρα να βρεις δουλειά?" Απάντηση: Τι λες μωρέ? Αυτοί ακόμα πανηγυρίζουν που παραιτήθηκα. Και πολλά χρόνια εκεί, και παντρεμένη και με παιδί? Ω καλά!"

Χθες μου λεει ο άνδρας μου "Ξέχασες μέχρι και τι δουλειά έκανες. Γι αυτό σου πα αμα βρεθεί τίποτα καλό να πας" (σ.σ. η συνέχεια ήταν: και να αφήσω το παιδάκι μου στη μάνα του αλλά που να το ξεστομίσει...) και του απάντησα αυτό που με πληγώνει αλλά ισχύει "Βλέπεις να σφάζονται για να με προσλάβουν?"

Τι να λεμε ρε παιδιά. Ματιά στο βιογραφικό και βλέπουν αστράκια όταν διαβάζουν "Παντρεμένη με παιδί"...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Φυστίκι... κουράγιο....

Από ΑΣΕΠ πώς πας??

Ας πω κι εγώ τον πόνο μου.... (παλιός... αλλά πόνος! :lol:)

Εργοδότης: Βλέπω εδώ... ένα πλούσιο βιογραφικό.... (μάτι που γυαλίζει από χαρά).

Εγώ: Μάλιστα, είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να τρέχω.

Εργοδότης: Ποιο είναι το πιο δύσκολο χαρακτηριστικό σας;

Εγώ: Πως αν εργάζομαι μόνη μου, ξεχνάω να σταματήσω. Και βγάζω μεγάλο όγκο δουλειάς, οπότε επιβαρύνω τον εαυτό μου.

Εργοδότης (είναι ένα βήμα πριν με φιλήσει από τη χαρά του): Μπορείτε να καλύπτετε όλη την Ήπειρο (Κέρκυρα, Λευκάδα, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Άρτα);

Εγώ: Βεβαίως, κανένα πρόβλημα.

Εργοδότης (έτοιμος για χειραψία και "οκ", χαμόγελο μέχρι τα αυτιά): Ααα... παντρεμένη!! (αρχίζει να σβήνει το χαμόγελο).

Εγώ: ναι προσφάτως... (1 χρόνο).

Εργοδότης (μάτι θαμπό...): Παιδάκια έχετε;

Εγώ: Όχι.

Εργοδότης: Παιδάκια θα κάνετε;

Εγώ: :shock: Εεε έτσι λέω... συνηθίζεται στους παντρεμένους!

Εργοδότης: Άμεσα;;

Εγώ: :shock: :shock: :shock: (Να τον προσκαλέσω στο κρεβάτι;;; ) Ξέρετε, σε αυτά δε μπορεί κάποιος να βάλει χρονοδιάγραμμα. Μπορεί σε ένα μήνα, μπορεί σε πέντε μήνες, μπορεί σε πέντε χρόνια....

Εργοδότης: (μάτι στο κενό).... Καλά... θα σας ειδοποιήσουμε...........

Και έδινε ο "άτιμος"... ΟΛΕΣ τις προβλεπόμενες παροχές..... (εκτός έδρας, υπερωρίες, κινητά, αυτοκίνητα, ένσημα, επικουρικά κτλ κτλ).....

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Να πω κάτι? Βλέπω ότι στην αγορά εργασίας, όπως σου φέρονται, έτσι πρέπει να φέρεσαι. Κοινώς, σας προτείνω να κάνετε μία π...ά. :oops:

Αν απαντάγατε στους εργοδότες, στο ερώτημα "είστε παντρεμμένη" "ναι, αλλά είμαι εν διαστάσει, περιμένω να πέσουν οι υπογραφές και τα ρέστα να απελευθερωθώ, δεύτερο παιδί, απαπά, καλέ τι λέτε, αφού χωρίζω, ποτέ των ποτών" (χτύπα ξύλο, όλα αυτά) ώστε να σας προσλάβουν και μετά να περιμένουν πόοοοοοοοοοοτε θα χωρίσετε (χτύπα ξύλο, 10000 φορές). Κοινώς, πείτε ένα απλό...αθώο ...ψεμματάκι. :roll:

Σαν δεν ντρέπονται όμως, όλοι αυτοί οι εργοδότες! :evil: Συγνώμη, αυτοί δεν έχουν κόρες? Δεν ξέρουν ότι θα τα βρουν μπροστά τους?

Αχ να ήξερες φυστικάκι μου πόσο σε καταλαβαίνω....έτσι νιώθω κι εγώ....πτυχίο, εμπειρία, τώρα ξεικιναω και το μεταπτυχιακό, 5 ξένες γλώσσες, καλά από υπολογιστές δεν το συζητάω (το πληρώσαμε και το ecdl μην πώ τίποτα μεσημεριάτικα)........επιτυχούσα ασεπ αλλά μη διοριστέα.......(αλλουνού ευαγγέλιο)..τί να πώ εχω απογοητευθεί τελείως........από χθες τρέχω στα ιεκ για να κάνω αιτήσεις....θυμάμαι όλα μου τα χρόνια να τα περνάω καταθέτντας αυτό το ριμάδι το πτυχίο που το πήρα και στα τέσσερα χρόνια έτσι για να λέω....(και δούλευα κι όλας από τοτε...)

Η κατάσταση έχει ξεφύγει..τοσα χρήματα και κόπος πλεον δεν είναι επένδυση όπως νομίζαμε αλλά *&^&ια.....δεν θα κάνω ποτέ απόσβεση και είμαι και μέσα μη σου πώ!!!!!!

Έχω απογοητευθεί παααρα πολύ καθώς είμαι πάλι στο δρόμο και ψάχνω δουλειά (αφού πριν ήμουν έγκυος και τώρα ξεκινάει η χρονιά)!!!!!!!! Και τα χειρότερα έρχονται!!!!!!!

ΥΓ σε σχεση με αυτά που συζητάτε........ φίλη μου έγκυος σε δίδυμα στο γάμο της είχε καλέσει τους επι χρονια εργοδότες της και οι αθεοφοβοι της ανακοίνωσαν εκεί την απόλυσή της.........στο γάμο της.......ΕΛΕΟΣ!!! Εχω και τα στοιχεία τους......να πάμε να τους πετάξουμε αυγά (πριν 5 χρόνια έγινε βέβαια..!)

Παντως να ξερετε οτι ειναι καλο να ΜΗΝ εχετε ενα βιογραφικο, οπου να τα λετε ολα.

Σε καθε αιτηση που κανετε, ειναι τεχνη το που θα δωσεις εμφαση, ποια στοιχεια σου δεν θα αναφερεις και ποια θα φουσκωσεις λιγακι (ειχα παλια ζητησει και βοηθεια γνωστου μου ειδικου γι αυτο...).

Φαινεται ανεντιμο, αλλα λογω ιδιοτητας γνωριζω οτι ειναι συνηθες κι απαραιτητο, αν ειστε over-qualified....

φετος εκανα καινουργιο βιογραφικο...

αφαιρεσα το μεταπτυχιακο, και τα σεμιναρια... :-(

σε λιγο θα αφαιρεσω και το πτυχιο, και θα ψαξω δουλεια ως αποφοιτος λυκειου.. ελπιζω να εχω περισσοτερες πιθανοτητες για δουλεια..

εννοειται οτι θα αποκρυψω οτι εχω 14 χρονια προυπηρεσια...

λεω να κρυψω και τη μικρη... το πολυ πολυ να την αναφερω ως pet.. "φιλοξενω εναν σκυλο,δυο γατες κι ενα διποδο ανθρωποειδες"

καλα, για το οτι ειμαι παντρεμενη, ουτε λογος... αλλωστε, μηπως τον βλεπω?? για τον βασικο μισθο, κανει και κεινος απειρες υπερωριες και απληρωτες βαρδιες....

οι γονεις μου φταινε για ολα :evil::evil::evil::evil::evil::evil:

φροντιστηρια, κολλεγια, γαλλικες ακαδημιες, σκατα :evil::evil::evil::evil:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...