Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύφασμα (Wrap/Pouch) που κρατά το μωρό κοντά στο σώμα

Recommended Posts

Α καλα για να μαθω εγω να την δενω μονη μου στην πλατη .....

Θα το δοκιμασω στον καλο μου ομως ! Ευχαριστώ και παλι ! :D

Στέλλα μου τι καλοβολο μωράκι ο Βασιλάκης !! Μα να μην διαμαρτυρεται καθολου .... :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 448
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στέλλα μου τι καλοβολο μωράκι ο Βασιλάκης !! Μα να μην διαμαρτυρεται καθολου .... :D

Τι να διαμαρτύρεται, η πλάτη είναι η αγαπημένη τους θέση! :D:D(Πού είδες το Βασίλη; Γιατί σε μερικές φωτογραφίες είναι η Ρέα! :cool::cool: Μοιάζουν, δε μοιάζουν; )

Η ουσία είναι οτι αυτο το σλινγ δεν είναι βολικό και μετά απο λίγο καιρο είναι άχρηστο

:)

Πες τα κοπέλα μου...

Το θέμα είναι ότι οι γονείς που ψάχνουν ν' αγοράσουν το καλύτερο για το μωράκι τους δεν έχουν τρόπο να συγκρίνουν (ή να ενημερωθούν) για όλα αυτά. Ακούν sling και νομίζουν ότι όλα είναι ίδια. Και στενοχωριέμαι πολύ όταν έρχονται μαμάδες και μου λένε "αχ, να μην το ήξερα πριν..." ή στη χειρότερη περίπτωση να βγάζουν γενικά συμπέρασμα ότι τα slings είναι "δύσκολα" ή "άβολα"... :(

Στέλλα και υπόλοιπα κορίτσια γεια σας!

Ήθελα να ρωτήσω τι κάνετε τώρα με τη ζέστη και το sling?

Το δοκιμάζω στο σπίτι και γίνομαι μούσκεμα κ το μωρό επίσης..

Φαντάζομαι οτι αν βγω εξω με τον ήλιο θα είναι χειρότερα.

Τι λέτε?

Πάντως Στέλλα να σαι καλά,το μωρό μόλις μπει εκεί ησυχάζει αμέσως και κοιμάται!!Μας βοήθησε με την γκρίνια των κολικών.

Επίσης η επιλογή μαύρου με κόκκινη τσέπη μάλλον δεν ήταν καλή τελικά!

Το διάλεξα για να είναι ¨πυροσβεστικό" λόγω του άντρα μου :lol:

αλλά τώρα μου φαίνεται λίγο..αγριευτικό με το μωρό μέσα.

Με την ευκαιρία να σας πω οτι ο άντρας μου το χρησιμοποιεί

πολύ περισσότερο από εμένα!Άσε που έχει γίνει εξπέρ με τους κρίκους

και το χειρισμό της ουράς! :D

gerakina, η Στέλλα μου έφτιαξε ένα σλινγκ από καλοκαιρινό λινό ύφασμα (σαν αντρικό πουκάμισο), και έτσι βγάλαμε (και βγάζουμε ακόμα) το καλοκαίρι και τη ζέστη. Το βαμβακερό και πιο "χοντρό" σλινγκ που είχα πριν το έχω αποθηκεύσει για τα πρώτα κρύα.

Μήπως να το έβαζες στο σλινγκ σου με μόνο την πάνα? για μέσα στο σπίτι τουλάχιστον.

Διαφημίσεις

Τι να διαμαρτύρεται, η πλάτη είναι η αγαπημένη τους θέση! :D:D(Πού είδες το Βασίλη; Γιατί σε μερικές φωτογραφίες είναι η Ρέα! :cool::cool: Μοιάζουν, δε μοιάζουν; )

Τωρα που μεγάλωσε η Ρεα μοιαζουν παααρα πολυ :D Εγω ομως εχω αδερφια διδυμα και ξέρω να ξεχωριζω τα μωράκια :lol:

Στα τελευταια βιντεο ειδα τον Βασιλακη αλλα δεν το διευκρινησα :D

Γερακινακι το βολευτηκατε πολυ ε? Μπραβο !

Εμας μας εκανε η Στελλα ενα πανεμορφο mei tai αλλα αν εχει γκρινια η μικρή δεν ηρεμει ουτε εκει .

Ο αντρας μου εχει ξετρελαθει ολο αυτος την φοραει οταν ειμαστε εξω . Καμαρωνει σαν γυφτικο σκεπαρνι και ολο μαμαδες και κυριουλες ερχονται και του λενε τι ομορφο μωρο και τι ωραια που το εχει πανω του ....Κορδώνεται αυτος :D:lol::lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λαμπρινη εμένα ο αντρας μου είναι η χαρά του να φοράει την μικρή. Του έχω κάνει ένα σλινγ στα μέτρα του - και όταν μπαίνουμε σε μαγαζιά τύπου hondos center όλες οι πωλήτριες πάνε γύρω του και σχολιάζουν την μικρή και τι γλυκιά είναι μέσα στο σλινγ και ο άντρας μου κορδώνεται οπως και ο δικός σου! :lol::lol::lol:

Ήθελα να ρωτήσω τι κάνετε τώρα με τη ζέστη και το sling?

Να ρωτήσω κι εγώ: Τι κάνεις εναλλακτικά όταν δεν μπορείς να αφήσεις το μωρό κάτω; Το βάζεις στο καρότσι; Εγώ βρίσκω ότι το καρότσι είναι πολύ χειρότερο (είναι νάυλον, δεν αναπνέει, πολύ ζεστό!), άσε που δε με βολεύει (δεν μπορώ να πάω πουθενά)! Τα μωρά ιδρώνουν αφάνταστα στο καρότσι (ειδικά στην πλατούλα τους). Ή το κρατάς απλώς αγκαλιά; Δε ζεσταίνεστε έτσι;

Τη ζέστη την κάνει η επαφή σώμα με σώμα που έχεις έτσι κι αλλιώς αν το κρατάς το παιδί αγκαλιά, δεν κάνει διαφορά το sling. (Αντίθετα, εγώ ας πούμε, καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσω τη Ρέα χωρίς sling, και έτσι ιδρώνω περισσότερο, ενώ με sling είμαι άνετη και "κουλ"! Να φανταστείς στις διακοπές χρησιμοποιούσα κυρίως mei tai, που είναι ζεστότερο, αλλά ήταν τόσο άνετο που το προτιμούσα ακόμα και στον ήλιο, το ίδιο και η Ρέα!)

http://babywearing.gr/images/personal/summer2008/bw%20002.jpg

http://babywearing.gr/images/personal/summer2008/bw%20010.jpg

http://babywearing.gr/images/personal/summer2008/bw%20045.jpg

Σημ.: Το mei tai έχει προαιρετικά επένδυση μόνο στο πάνω μέρος (δηλαδή από τους ώμους μέχρι το λαιμό του παιδιού, για στήριξη και για νεογέννητα μωράκια). Το κάτω μέρος είναι χωρίς επένδυση (για να μπορεί άλλωστε να σουρώνει ανάμεσα στα ποδαράκια του παιδιού).

Αυτό ακριβώς Στέλλα μου!!

Στην αγκαλιά,εκτός που δε βολεύει,νομίζω οτι ζεσταίνεται περισσότερο

αφού ιδρώνουμε κι εγώ κι αυτή

και το καροτσι δεν είναι η καλύτερη λύση!Κι από ζέστη κι από πρακτικότητα,αφού δεν μπορώ πχ να μπω με αυτό στο λεωφορείο ή να πεταχτώ γρήγορα κάπου.

Γι'αυτό σκέφτηκα το sling,αλλά πάλι ζεσταίνομαι.

Τελικά προχθές τη φόρεσα με το φανελάκι της

κι εγώ μόνο με σουτιέν!Κι εγώ έκανα δουλίτσες κι αυτή κοιμήθηκε!

Αρκεί να μην ξεχαστώ και ανοίξω έτσι στον γείτονα! :lol:

(αν και δε φαινόταν και πολλά,τα κάλυπτε το μωρό)

Διαφημίσεις

Τελικά προχθές τη φόρεσα με το φανελάκι της

κι εγώ μόνο με σουτιέν!Κι εγώ έκανα δουλίτσες κι αυτή κοιμήθηκε!

Αρκεί να μην ξεχαστώ και ανοίξω έτσι στον γείτονα! :lol:

(αν και δε φαινόταν και πολλά,τα κάλυπτε το μωρό)

:D:D Σέξυ μανούλα!

Πάντως (βγαίνω λίγο εκτός θέματος) αυτή η επαφή "δέρμα με δέρμα" είναι ό,τι καλύτερο για το μωρό. Ειδικά τα πρόωρα μωρά επωφελούνται πολύ από αυτό. Σε πολλές χώρες υπάρχει το λεγόμενο πρόγραμμα "καγκουρώ" για μωράκια που γεννιούνται πρόωρα, τα οποία αντί να μπαίνουν σε θερμοκοιτίδα, ακουμπούν γυμνά πάνω στο γυμνό σώμα της μαμάς και τα τυλίγουν από πάνω με ύφασμα (wrap δηλαδή). Και έχει αποδειχθεί ότι αναπτύσσονται καλύτερα από τα μωρά στη θερμοκοιτίδα, γιατί είναι πιο ήρεμα πάνω στη μαμά και έτσι δίνουν όλη τους την ενέργεια στο να μεγαλώσουν (όχι στο να κλαίνε). Αλλά και από άποψη θερμοκρασίας είναι καλύτερα, γιατί όταν το μωρό "ζεσταίνεται" πολύ, το σώμα της μαμάς αντιδρά κατεβάζοντας λίγο τη θερμοκρασία, και όταν το μωρό "κρυώνει", πάλι το σώμα της μαμάς ανεβάζει λίγο τη θερμοκρασία. Τέλειο περιβάλλον!

Μακάρι να είχαμε και στην Ελλάδα τέτοιο πρόγραμμα... (Δυστυχώς εδώ τα πρόωρα μωράκια απολαμβάνουν το άγγιγμα της μαμάς τους με το σταγονόμετρο μέσα στις θερμοκοιτίδες... :( )

Έμαθα για το babywearing από αυτό το forum όταν ήμουν έγκυος και λίγο πριν γεννήσω απέκτησα ένα ring sling που μου έφτιαξε η sstamoul (ευχαριστώ Στέλλα) και θεωρώ ότι είναι το καλύτερο και πιο χρήσιμο πράγμα που έχω αγοράσει για το μωρό μου.

Το φοράω από νεογέννητο σχεδόν και το χρησιμοποιώ κάθε μέρα είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω στην βόλτα καθώς δεν του αρέσει καθόλου στο καρότσι τώρα με τη ζέστη και είναι και πολύ δύσκολο να κυκλοφορήσεις στην πόλη με το καρότσι.

Η αγαπημένη θέση του τώρα που είναι σχεδόν 4 μηνών είναι πράγματι η θέση βούδας γιατί μπορεί να παρατηρεί τον κόσμο με την ασφάλεια της αγκαλιάς της μαμάς. Μάλιστα όταν πηγαίνουμε πχ για ψώνια απλώνει χεράκια στα ράφια και έχει πολύ πλάκα!!!

Έχω ακούσει μόνο θετικά σχόλια, στο δρόμο μας κοιτούν όλοι και χαμογελούν και πολλές φορές δηλώνουν εντυπωσιασμένοι "τι ωραίος και έξυπνος τρόπος να κουβαλάς το μωράκι σου!!" και άλλα τέτοια.

Μόνο οι παπούδες "στραβώνουν" λίγο γιατι θα ήθελαν να πηγαίνουν βόλτα τον μικρό με το καρότσι... αλλά τί να κάνω που δεν κάθεται?

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Το sling που έχω είναι από λινό,αυτό το ύφασμα είναι κατάλληλο και για τον χειμώνα?

bV9Yp3.png

Mr42p3.png

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Το sling που έχω είναι από λινό,αυτό το ύφασμα είναι κατάλληλο και για τον χειμώνα?

Αυτό είναι κυρίως θέμα "γούστου"! (π.χ. εμένα το λινό είναι το αγαπημένο μου ύφασμα, φοράω λινά slings χειμώνα καλοκαίρι γιατί μου αρέσει πολύ ο τρόπος που "τσαλακώνουν", μου φαίνεται πολύ "φυσικός"!).

Γενικά, υπάρχουν πιο "χειμωνιάτικες" επιλογές (π.χ. υφαντά slings, ή pouches από fleece, ή διπλά slings, κλπ.), αλλά η ουσία είναι ότι δεν περιμένεις από το sling να ζεσταθεί το μωρό (άλλωστε θα φοράει τα ρούχα του τα χειμωνιάτικα). Μην ξεχνάς ότι το μωρό πάνω σου "έχει" τη θερμοκρασία και του δικού σου σώματος και σε κάθε περίπτωση αν ανησυχείς για το κρύο μπορείς να το τυλίξεις και με το δικό σου παλτό/μπουφάν.

(Αχ, παει το καλοκαίρι, έφυγε οριστικά, ε; Δεν θέλω να το πιστέψω... Καλό χειμώνα!)

• 2 εβδομάδες μετά...

Στέλλα, γεια σου και απο δω :D

Είπα να μεταφέρω τη συζήτησή μας στο forum, μπας και επωφεληθεί και καμιά άλλη μανούλα.

Με το μει ται, τον Κωστή τον φόρεσα όσο πιο ψηλά στην πλάτη μπορούσα. Οι ράντες της μέσης ακριβώς κάτω από το στήθος. Και νομίζω ότι ήταν καλά σφιγμένος. Κάναμε τουλάχιστον 30' περπάτημα

Δεν υπήρχε κάτι που να με ενοχλεί ή να μη με βολεύει. Πιστεύω απλά ότι έχω φτάσει στα όρια της αντοχής μου σε βάρος :roll:

Εχθές, πήγαμε στην παιδική χαρά με τα πόδια. Στην επιστροφή που κουράστηκε να περπατάει ~στη μέση της απόστασης, τον φόρεσα στο ring sling και πάλι νομίζω ότι δεν θα άντεχα και πολύ περισσότερο δρόμο (~5' ανηφόρα)

Οπότε συμπεραίνω ότι το 1/2 κιλό που έχει πάρει από τις διακοπές μέχρι τώρα με βγάζει νοκ-αουτ :lol:

Ααα! Θέλω και μια συμβουλή ακόμα για το μει ται. Όταν είμαστε έξω, υπάρχει κάποιος τρόπος να μη σκουπίσουμε όλο το πάτωμα με τις ράντες για να το δέσουμε? Έχω δει το βιντεο που το έχεις δεμένο από πριν αλλά δεν έχω ελπίδα να συνεργαστεί ο Κωστής για κάτι τέτοιο :?

KbCJp2.pngEYukp3.png

Θέλω και μια συμβουλή για το μει ται. Όταν είμαστε έξω, υπάρχει κάποιος τρόπος να μη σκουπίσουμε όλο το πάτωμα με τις ράντες για να το δέσουμε?

Υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι:

Ο ένας είναι αυτό που έχεις δει στο βίντεο: http://www.babywearing.gr/images/howto/meitai/back/pretiedbackcarry.wmv

Δοκίμασέ το πριν το απορρίψεις! Όπως βλέπεις παίρνει λιγότερο από ένα λεπτό (η διάρκεια του βίντεο είναι 55 δευτερόλεπτα!), και η Ρέα όπως βλέπεις το καταδιασκεδάζει! Με τον ίδιο τρόπο μπορείς και να βγάλεις το μωρό.

(Τον Κωστή δεν τον βάζει καθόλου ο μπαμπάς του στους ώμους του; Το συνηθίζουν αυτό οι μπαμπάδες και στην ουσία αυτό είναι το βασικό που πρέπει να κάνεις γι' αυτόν τον τρόπο!)

Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλεις το mei tai σου με τις ράντες (κανονικά, σταυρωμένες) και αντί να τις δέσεις να τις βάλεις προσωρινά στις τσέπες σου. Μετά αφήνεις το σώμα του mei tai να πέσει σαν ποδιά (όπως όταν ξεκινάς να το φοράς), αλλά τώρα οι ράντες δεν κυλιούνται πια κάτω γιατί είναι στις τσέπες σου!

(Μου έβαλες ιδέα για άλλο ένα βιντεάκι!)

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Eliza είπε:

Ααα! Θέλω και μια συμβουλή ακόμα για το μει ται. Όταν είμαστε έξω, υπάρχει κάποιος τρόπος να μη σκουπίσουμε όλο το πάτωμα με τις ράντες για να το δέσουμε? Έχω δει το βιντεο που το έχεις δεμένο από πριν αλλά δεν έχω ελπίδα να συνεργαστεί ο Κωστής για κάτι τέτοιο :?

kalispera

Ego auto pou kano sunithos bazo tsepoules mikres mprosta sta mei tais kai bazv mesa tis rantes...otan thelo na to bgalo..tis bgazo mia mia kai tis diplono pali mesa stin tseloula..kapos etsi..

tora gia ta mei tais pou den exo tsepoula apla deno kathe ranta san ena megalo fiogko..einai eukolo kai mporeis na to kaneis kai eno exeis to moro agkalia..tha bgalo photo na sou deikso.. :wink:

• 1 month later...

Γειά σας κορίτσια. Επειδή είμαι τελείως μα τελείως άσχετη μάλλον έχω μπερδευτεί! Τι είναι το sling, mei tai, babywearing, pouches είναι όλα το ίδιο η διαφορετικά; Εγώ μονο τον μάρσιπο ξερω το οποίο αγόρασα αλλά δεν τον χρησιμοποιώ μιας και ο μικρός δεν κάθετε πανω από 10 λεπτά εκει μέσα. Επίσης ηθελα να ρωτήσω που τα πουλάνε γιατί τα χέρια μου από κατασκευές με υφασμα δεν! Και τέλος ο δικός μου είναι 3 μηνών και 12 ημερών 7500 κιλά χωραει σε αυτά η είναι μεγάλος; Ευχαριστώ προκαταβολικα

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα παρακολουθώ το forum αν και δεν εχω γίνει ακομα μανούλα ούτε είμαι έγγυος.Έγινα όμως θεία την Τρίτη 18/11.Θέλω να αγοράσω ένα sling και ενα μαι ται επίσης για δώρο για μεγαλύτερο μωράκι όμως και μένω Θεσσαλονίκη.Θα ήθελα να ρωτήσω υπάρχει κάποια κοπέλα απο Θεσσαλονίκη για να μας μάθει τον τρόπο?Εχω βρεί διάφορα slings στο internet αλλα φοβάμαι για την ποιότητα τους.Η Στέλλα που όλες αναφέρετε μπορεί να μου φτιάξει και εμένα?

όπως σου απάντησα και στο mail υπάρχουν πολλές μαμάδες που είναι πρόθυμες να σου δείξουν από Θεσαλονίκη. αν και δεν είναι τίποτα να το μάθουν και από μόνες τους

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Αν κάποια κοπέλα είναι από Θεσσαλονίκη και θέλει βοήθεια με το σλινγκ της, έχει κάποια απορία ή θέλει να φτιάξει ή να προμηθευτεί μάρσιπο αγκαλιάς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου με εμαιλ ή με πμ, θα χαρώ να βοηθήσω. χχ

• 2 εβδομάδες μετά...

Να ρωτήσω τις εμπειρες μαμάδες ή τα κοριτσια που φτιάχνουν slings . Δενω κανονικά την μωρουλινιτσα μου στο μει τάι αλλα μετά απο 1-2 ώρες βλέπω οτι εχει "πεσει" χαμηλα . Συνήθως αυτο γινετε οταν την φοραω να κοιτάει μπροστά (ειναι η μονη θεση που της αρέσει πλεον).

Τι κανω λαθος ?

Δεν σφιγγω αρκετά τις τιράντες? Την τοποθετώ εξ αρχης αρκετά χαμηλά ?

Το βάρος της ειναι πολυ μικρό ακομα , γυρω στα 7+ κιλά .

Πασα συμβουλή δεκτή :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Kalimera Lamprini mou,

an thn exeis mporsta (boudas) me ta podia ekso, otan ferneis tis tirantes mprosta na tis deneis mia fora kato apo ton popo ths mpempas kai meta na tis ferneis epano kai anamesa apo ta podarakia kai na tis deneis piso. Tha dw meta an exo kapoia photo na sou steilo.

Etsi to desimo kato apo ton popo tha krataei pio stathera psila to bebe.

Toulaxiston auto kano ego otan thn bazo mprosta. Genika omos otan thn bazeis mesa na thn exeis oso pio psila ginete, einai fusiko na katebenei elaxista me to baros.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...