Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τα φιλιά κάνουν κακό?

nicole23

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• DaF

DaF 7 δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 5 δημοσιεύσεις

• nicole23

nicole23 5 δημοσιεύσεις

• citron

citron 3 δημοσιεύσεις

Οι "Εκδόσεις Γλάρος" έχουν κλείσει γι' αυτό δεν μπορείτε να βρείτε το βιβλίο. Ρωτήστε πάντως τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς σας μήπως έχει ξεμείνει σε καμμιά αποθήκη.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Οι "Εκδόσεις Γλάρος" έχουν κλείσει γι' αυτό δεν μπορείτε να βρείτε το βιβλίο. Ρωτήστε πάντως τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς σας μήπως έχει ξεμείνει σε καμμιά αποθήκη.

οντως...ρωτησα στο greekbooks κ ειπαν θα το ψαξουν..

ΤΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ. ΦΥΣΙΚΑ,ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ ΠΑΝΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια, εγω τελειώνω κοινωνική εργασία... Την κορη μου και την φιλάω και την αγκάλιάζω και της μουντάρω να την φάω... Δεν θεωρώ ότι εχω κάνει κάτι κακό. Αυτό που έχω καταλάβει λόγω της σχολής μου είναι ότι δεν χρειάζεται να κολλάμε επακριβως στο τι λένε οι ψυχολογοι και δεν εφαρμόζονται τα πάντα στους πάντες... Επίσης δεν εχω την καλυτερη γνώμη για τον φρουντ και 200 τοις εκατό δεν περασα το "σύνδρομο της ηλεκτρας ". Μη ξεχνάτε ότι οι κοινωνικοί επαγγελματίες είναι άνθρωποι και επηρρεάζονται από τις αντιληψεις, τις κοινωνίες και τα βιώματα τους...

• 3 εβδομάδες μετά...

Εμάς μας είχε απαγορεύσει η παιδίατρος να φιλάαμε τη μικρή όλο τον πρώτο χρόνο γιατί λέει το σάλιο μας έχει ένα μικρόβιο που αν το κολλήσει η μικρή προκαλέι υψηλό πυρετό και ρίγη. Αυτή φίλησε τα παιδιά της μετά το 10ο μήνα. Εγώ την άκουσα μόνο για 15 μέρες. Ο σύζυγος μου καθόλου. Δεν αμφισβητώ ότι όντως υπάρχει το μικρόβιο αυτό θεωρώ όμως ότι η ψυχρότητα που θα 'ενιωθε το παιδί μου θα του έκανε χειρότερο κακό. Μα είναι δυνατόν να μη φιλήσω το παιδί μου????

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Εμάς μας είχε απαγορεύσει η παιδίατρος να φιλάαμε τη μικρή όλο τον πρώτο χρόνο γιατί λέει το σάλιο μας έχει ένα μικρόβιο που αν το κολλήσει η μικρή προκαλέι υψηλό πυρετό και ρίγη.

:|:shock::shock: Αυτο δεν το εχω ξανακουσει!!!!!! Καλα κανατε και την φιλουσατε και συγνωμη που θα μπω εκει που δεν με σπερνουν, αλλα εγω θα αλλαζα και παιδιατρο.

Sorry αλλά ούτε και εγώ το έχω ξανακούσει. Και εμείς το ζουζουνάκι μας από την πρώτη μέρα το φιλούσαμε και του δείχναμε την αγάπη μας απλά οι παλιές μαμάδες (μάνα μου, πεθερά μου κ.λ.π.) μας έλεγαν να αποφεύγουμε το πρόσωπο ιδιαίτερα ο άντρας μου γιατί ειναι ευαίσθητα (ξέρεται λόγω των γενιων κ.λ.π). Φυσικά βέβαια δεν το κάναμε. Πως μπορούσαμε να αντισταθούμε σε αυτό το μουτράκι???!!! Εσεις πως μπορείτε???

:|:shock::shock: Αυτο δεν το εχω ξανακουσει!!!!!! Καλα κανατε και την φιλουσατε και συγνωμη που θα μπω εκει που δεν με σπερνουν, αλλα εγω θα αλλαζα και παιδιατρο.

και πριν αλλάξω θα έδινα και μια κάρτα ενός ψυχοθεραπευτή στη συγκεκριμένη παιδίατρο!

είναι φοβερό πώς μερικοί προσπαθούν να ανάγουν σε κοσμοθεωρία τα κολλήματά τους!

Διαφημίσεις

Πρωτη φορα τ'ακουω κι εγω.. τι κοτσανες λεει ο κοσμος!!!!

Εγω παντως τα ζουπαω και τα δυο στα φιλια δεν μπορω να καταλαβω αυτη φιλαειτον αντρα της η το παιδι το εκανε με εξωσωματικη και μετα σε αποσταση οταν μεγαλωσει το παιδι θα φοραει μασκα..... ακομα εμεις οταν χτυπα ο μεγαλος μου μολις τον φιλαμε γινετε καλα ...αρα εαν ειναι να το πας σε αυτην να σου το γιατρεψει φιλατω εσυ καλυτερα θα γινει.. τι αλλο κουφο θα ακουσω...

Δυστυχώς εγώ έχω ξανακούσει, όχι παιδίατρο, αλλά μαμάδες που λένε ότι φίλησαν το παιδί τους στο μάγουλο μετά το χρόνο (ως τότε αυστηρά στο πόδι :roll:)

Εμείς από την πρώτη μέρα την κατσιάζαμε την κακομοίρα :lol:

1. κάνω ψυχανάλυση και με έχει βοηθήσει ΠΟΛΥ!!! ποτέ δεν μου εχει δώσει ετοιμη μασημένη τροφή (= λύση) η ψυχολόγος μου! Ο στόχος είναι να σε βοηθήσει να βρεις μόνος σου την απάντηση ( η οποία είνια προφανώς δική σου και προσωπική αναλογα με το πως είσαι, νιώθεις , σκεφτεσαι ο ίδιος) Και πλέον είναι επιστήμη.

Τώρα πολλές νεες και παλιές θεωρίες και πρακτικές απορίπτονται. θυμηθείται εκείνη την Αμερικανιά του '80: ασε το παιδί σου να κλαίει οση ώρα χρειαστεί μέχρι να μπει σε προγραμμα (ύπνου και φαγητου) αποψη η οποία εχει απαξιωθεί παντελώς πια!!!

Φυσικά και δεν γνωρίζω που βασίζει τις αποψεις του ο Μπετελχάιμ όμως με βαλατε σε απορίες και θα ρωτήσω την ψυχολόγο μου

2. την κόρη μου την κατακατσίάζω απο την ημέρα που γεννήθηκε (η μητέρα μου ισχυριζόταν οτι έχουν "νερουλιάσει" τα μάγουλα του παιδιού απο τα πολλά φιλιά)

και αυτό γιατί

εμένα δεν με πολυφιλούσαν οι δικοί μου, οχι γιατί δεν με αγαπούσαν αλλα γιατί είναι έτσι μεγαλωμένοι (αλλες εποχές). Εγώ όμως το λαχταρούσα και είχα την πίκρα μου βλέποντας αλλα χαϊδεμένα παιδιά!!!

Οποτε την "πληρώνει " το παιδάκι μου!!!!:-D

Ως παιδί μεγάλωσα χωρίς φιλιά, αγκαλιές, χάδια, τρυφερότητα. Δε θυμάμαι ποτέ οι γονείς μου να με αγκαλιάζουν, αλλά κι εγώ να βλέπω τους γονείς μου να αγκαλιάζονται. Ακόμα και στις "επιτυχίες" μου, η ένδειξη χαρά τους περιοριζόταν στο λεκτικό και από απόσταση "μπράβο, αλλά μπορούσες και καλύτερα".Λυπάμαι πολύ, αλλά έχω καταλήξει ότι απλά έτσι ήταν οι γονείς μου. Βέβαια η περίπτωση μου είναι το άλλο άκρο από τα φιλιά στο στόμα, αλλά θεωρώ ότι όχι μόνο δεν είμαι καλύτερα, αλλά κάπου υστερώ.

Με γνώμονα αυτό, την κόρη μου τη φιλάω παντού, την αγκαλιάζω συνέχεια, τη χαϊδεύω, προσπαθώ σε κάθε φάση να της δείξω τρυφερότητα, να της μάθω ότι δεν είναι ντροπή να αγκαλιάζεις για να δείξεις την αγάπη σου (αυτό μου περνούσαν οι γονείς μου). Το ίδιο κάνει και ο άντρας μου και πολύ χαίρομαι (είναι πολύ τρυφερός από τη φύση του έτσι κι αλλιώς). Με τον άντρα μου φιλιόμαστε μπροστά της, αγκαλιαζόμαστε και νομίζω αυτή η εικόνα, όσο μικρή και να είναι για να "καταλάβει", θα της μείνει, ότι η μαμά και ο μπαμπάς αγαπιούνται...

Και μιας και το συζητάμε, πάω να τη ζουλήξω και να τη φιλήσω , ναι στο στόμα!!!!

Διαφημίσεις

Συγνώμη ρε παιδιά τι είναι αυτά που ακούω ????Θα τρελλαθούμε εγώ όταν κάποια στιγμή παραπονέθηκα στον παιδιάτρο ότι η μικρή είναι κολλημένη επάνω μου και θέλει συνέχεια αγκαλίες και φιλιά ξέρετε ποια ήταν η απάντηση "Απο αγάπη δεν παίθανε ποτέ κανένας " Δηλαδή πως δεν θα φιλήσω το μανάρακι μου εδώ με παρακαλάει και με προκαλέι κίολας να την φιλήσω αφού συνέχεια μου λεέι μαμά έλα να σε κάνω αγκαλίτσα και φιλάκι να περάσει πχ. το κεφάλι σου και μετά εσύ να περάσει και το δικό μου .;);)Απλά προσπαθώ να μην φιλίομαστε στο στόμα λόγω ίού που κόλλησε η μικρή ο οποίος μπορεί να είχε μεταδοθεί απο εμένα ή τον μπαμπά της οπότε το κόψαμε για την υγεία της μικρής.Αλλά κατα τα άλλα αγκαλιες και φιλία ατελείωτα .

• 1 month later...

Κι εγώ νομίζω οτι στα μωρά μας πρέπει να δείχνουμε τρυφερότητα, στοργή και αγάπη με κάθε τρόπο και να τα ζουλάμε, να τα γαργαλάμε και φυσικά να τα φιλάμε. Εγώ την ρουφάω συνέχεια, δεν μπορώ, τη βλέπω και θέλω να τη φάω. Νομίζω οτι έχει αρχίσει να γίνεται λίγο υπερβολικό το θέμα με τη σεξουαλικότητα των παιδιών και τα οιδιπόδεια /σύνδρομα ηλέκτρας. Ωραία, ακόμη και αν υποθέσουμε οτι τα φιλιά με τους γονείς ξυπνάνε σεξουαλικά ένστικτα στα μωρά, γιατί αυτό είναι απαραιτήτως κακό; Δεν είναι και η σεξουαλικότητα ένας τομέας του εαυτού τους που θα πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσει να αναπτύσσεται; (φυσικά πάντα μιλάω σε λογικά πλαίσια και για το μητρικό φιλί- μην παρξηγηθώ) Νομίζω οτι στο ποσοστό που θα αναπτυχθεί από τα φιλάκια θα είναι σε φυσιολογικό πλαίσιο και δεν θα τα βλάψει. Είναι λογικό να αρχίσουμε να καλλιεργούμε ενοχές και για το μητρικό φιλί; Τα μωρά, ακόμη και όταν νιώθουν κάτι σεξουαλικό το νιώθουν εντελώς αθώα και αγνά, μεγαλώνοντας πονηρεύονται από τα ερεθίσματα που λάμβάνουν από το περιβάλλον τους και τους μεγάλους. Τα μωρά πρέπει να τα έχουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην καρδιά μας, με τα χάδια μας και τα φιλιά μας.

ε μα....έλεος πια....εγώ το είπα στο τέλος θα κόψω το διάβασμα....

το βράδυ που αρχίζει να νυστάζει και μου λέει καμιά 50αριά φορές πόσο πολύ με αγαπάει, ποσο καλή μανούλα είναι και ένα σωρό τέτοια εεεεεεεεεε να μην τον ρουφάω....

rQGhp3.png

:wink:

ε μα....έλεος πια....εγώ το είπα στο τέλος θα κόψω το διάβασμα....

το βράδυ που αρχίζει να νυστάζει και μου λέει καμιά 50αριά φορές πόσο πολύ με αγαπάει, ποσο καλή μανούλα είναι και ένα σωρό τέτοια εεεεεεεεεε να μην τον ρουφάω....

Οχι απλά να τον ρουφάς να τον φάς .Εγώ και την νύχτα που ξυπναεί και μου ζητάει αγκαλίες και να πάω στο κρεββάτι της μερικές φορές το μετανιώνω που είμαι σκληρή και μπορεί 4η ώρα την νύχτα να την χαιδέυω και να την φιλάω για να κοιμηθεί.:wink:

Δεν έχω ξανακούσει κανέναν να υποστηρίζει κάποια θεωρία που να λέει να μη φιλάμε τα παιδιά μας για τον α ή β λόγο. Δεν μπορώ καν να φανταστώ πώς μπορεί να νιώθει μια μάνα που έχει το παιδάκι της απέναντί της να της κάνει χαρούλες ή να τη φωνάζει ή να ζηταέι χαδάκια και εκείνη να μην ανταποκρίνεται... γιατί πρέπει να το φιλήσει αφού αυτό γίνει ενός χρονών. Φιλάω τις δικές μου μέχρι να σκάσουν τις περισσότερες φορές. Αφού ο άντρας μου λέει "κάνε πέρα να δω το παιδί αν αναπνέει". Από την άλλη όμως, δε δέχομαι να φιλήσει κανείς τα παιδιά μου στο στόμα, ούτε καν εγώ και ο μπαμπας τους. Έχουν ένα ολόκληρο σωματάκι να φιλησουμε, τα μαγουλάκια, τα μπρατσάκια, τα μπουτάκια, τα πωπάκια, δε βρίσκω κανένα λόγο να φιλάμε τα μωρά στο στοματάκι. Με την ίδια λογική που δε θα ήθελα να δω να κάνουν στα παιδιά μου αυτό που κάνανε παλιά οι γριές στα χωριά, που μόλις βλέπανε ένα μωράκι φτύνανε μέσα στο στόμα του :evil: Όπως, επίσης, τις έχω μάθει και όταν τους λέμε "έλα να σου δώσω ένα φιλάκι", έρχονται κοντά και σκύβουν για να τις φιλήσεις στο κεφαλάκι. Γιατί δε μ'αρέσει να τις φιλάει ο καθένας στα μαγουλάκια, στο προσωπάκι γενικότερα. Όσο για'μένα, εγώ δεν τις ρωτάω. Εγώ απλώς ορμάω και τις βουτάω :lol::lol:

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Συγγνώμη αλλά με βάση τον κύριο πως-τον-λένε εγώ έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχλησει από τη μαμά μου και ως γνωστόν το θύμα γίνεται θύτης στην ενήλικη ζωή του...

Τρελλαθήκαμε εντελώς??????????????????????

Όχι μόνο τη φιλάω παντού αλλά ακόμη κι όταν δεν έχει όρεξη... την καταπιέζω...

Από μωρό, μετά το μπάνιο την φιλούσα παντού-παντού...

Και τώρα, όταν κάνει μπάνιο και ετοιμαζόμαστε για ύπνο με βάζει να λέω καληνύχτα σε ένα ένα σημείο του σώματός της... λαιμάκι, χεράκια, μπρατσάκια, ποδαράκια, μπουτάκια, "μεμέδάκια" και πωπό (επιμένει επ' αυτού)...Μάλιστα όταν την ξεντύνω με προκαλεί "Μαμά, μεμεεεεεεεεε" για να την φιλήσω.

Θέλω να μάθει ότι το σώμα της είναι πολύτιμο, να το αγαπήσει, και να το προσέχει...

Κι εγώ από τη μητέρα μου είχα "ακραίες" όπως θια τις χαρακτήριζαν κάποιοι εκδηλώσεις τρυφερότητας. Δεν κατάλαβα, εγώ τι έπαθα;;;;;

Και όπως είπε κι η surfmammy, γιατί πρέπει να ενοχοποιούμε τα ένστικτα στα παιδιά μας;;; Η τρυφερότητα, χάδια και τα φιλιά γεμίζουν την ψυχή των παιδιών μας και τα ολοκληρώνουν, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους...

Κι ουτως ή άλλως δεν μπορώ να αντισταθώ!!!

Μου είναι αδύνατον... γιατρέ μου, τι να κάνωωωωωωωωω;;;

Συγγνώμη αλλά με βάση τον κύριο πως-τον-λένε εγώ έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχλησει από τη μαμά μου και ως γνωστόν το θύμα γίνεται θύτης στην ενήλικη ζωή του...

Και τώρα, όταν κάνει μπάνιο και ετοιμαζόμαστε για ύπνο με βάζει να λέω καληνύχτα σε ένα ένα σημείο του σώματός της... λαιμάκι, χεράκια, μπρατσάκια, ποδαράκια, μπουτάκια, "μεμέδάκια" και πωπό (επιμένει επ' αυτού)...Μάλιστα όταν την ξεντύνω με προκαλεί "Μαμά, μεμεεεεεεεεε" για να την φιλήσω.

Θέλω να μάθει ότι το σώμα της είναι πολύτιμο, να το αγαπήσει, και να το προσέχει...

Κι εγώ από τη μητέρα μου είχα "ακραίες" όπως θια τις χαρακτήριζαν κάποιοι εκδηλώσεις τρυφερότητας. Δεν κατάλαβα, εγώ τι έπαθα;;;;;

Και όπως είπε κι η surfmammy, γιατί πρέπει να ενοχοποιούμε τα ένστικτα στα παιδιά μας;;; Η τρυφερότητα, χάδια και τα φιλιά γεμίζουν την ψυχή των παιδιών μας και τα ολοκληρώνουν, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους...

Ποσο συμφωνω!! Τον δικο μου τον μουρλαινω στα φιλια, μα τον ζαλιζω. Και αυτος γυρναει οταν εχει ορεξη και δινει - μονο σε εμενα παρακαλω - αυτο που ονομαζουμε "ντους φιλιων" :-P Υπαρχει τιποτα καλυτερο?

Μπορώ να πω ότι η κατάστασή σου είναι σοβαρή και χρήζει επείγουσας ιατρικής παρακολούθησης.

00020147.gif

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Εμάς μας είχε απαγορεύσει η παιδίατρος να φιλάαμε τη μικρή όλο τον πρώτο χρόνο γιατί λέει το σάλιο μας έχει ένα μικρόβιο που αν το κολλήσει η μικρή προκαλέι υψηλό πυρετό και ρίγη. Αυτή φίλησε τα παιδιά της μετά το 10ο μήνα. Εγώ την άκουσα μόνο για 15 μέρες. Ο σύζυγος μου καθόλου. Δεν αμφισβητώ ότι όντως υπάρχει το μικρόβιο αυτό θεωρώ όμως ότι η ψυχρότητα που θα 'ενιωθε το παιδί μου θα του έκανε χειρότερο κακό. Μα είναι δυνατόν να μη φιλήσω το παιδί μου????

Εμάς μας είχε απαγορεύσει η παιδίατρος να φιλάνε το παιδί μας όλοι οι υπόλοιποι τούς πρώτους μήνες (άλλο που δεν ήθελα εγώ) άν άκουγα καμιά τέτοια κοτσάνα από το στόμα της θα την έστελνα αδιάβαστη.......:mrgreen::mrgreen:

• 4 εβδομάδες μετά...
καλημέρα σε όλους! αυτή την περίοδο διαβάζω το "διάλογοι με τις μητέρες" του Μπρούνο Μπέτελχαιμ. Ο εν λόγω παιδοψυχολόγος υποστηρίζει ότι με το να φιλάμε τα μωρά μας διακινούμε μια ερωτική αντίδραση, πρόωρη , που ξεπερνάει την ηλικία του παιδιού. Ευνοούμε δηλαδή την πρόωρη σεξουαλικότητα του παιδιού. μπορούμε να δείχνουμε την στοργή και την αγάπη μας με άλλους τρόπους, όπως αγκαλιές, χάδια, γαργαλημα κλπ.

Ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα λίγο γιατί ούτε το είχα σκεφτεί, ούτε το είχα ξανακούσει. Τι γνώμη έχετε εσείς? Αυτή η άποψη είναι η ¨επίσημη" άποψη των παιδοψυχολόγων ή μια ακόμα "αιρετική":?:

Παει καλα το παλικαρι η εχει και εκεινος το οιδιποδιο......? Αυτος και ο φροϊντ.....και οι δυο ακυροι εντελως. Παρεπιπτωντως εχω σπουδασει ψυχολογια. Καψτε τα αυτα τα βιβλια. Ολοι αυτοι βγαζουν τα δικα τους αποθυμενα στο προσωπο ολου του κοσμου. Αν ειναι ΔΥΝΑΤΟΝ να μην φιλαω την μικρη ΟΠΟΥ βρω. Τωρα αν αυτο κατα τον κυριο την κανει πιο ερωτικη πιο νωρις?......ε, τι να κανουμε.....γιατι οχι......μηπως να παει και αυτος να μπιπ μπας και του περασει η 'ζεστη' που τον βολοδερνει και βλεπει ερωτικες φαντασιωσεις σε μωρα που τα φιλανε οι μαμαδες τους........ΙΜΑΡΤΟΝ!!!!!!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...