Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν είμαι στη σωστή ενότητα,πριν λίγο είχα πάει σ ενα μαγαζί να ψωνίσω κάτι,μεσα ήταν μια γυναίκα με ενα αγοράκι περίπου 2 ετών,εξω την περίμενε ο αντρας της με ενα μεγαλύτερο παιδάκι,όσο περιμέναμε στο ταμείο,εκείνη ήταν μπροστά μου,φιλούσε το μικρό,ως εδώ φυσιολογικά,κάποια στιγμή φιλούσε το παιδί στο στόμα,μετά έβγαλε τη γλώσσα της και ακουμπούσε και το παιδί τη δικιά του!!το θεωρούσε δε τόσο χαριτωμενο που φώναζε και τον αντρα της απ εξω να τη δει,το εκανε κανα πεντάλεπτο,ενιωσα απίστευτη σιχαμάρα,είναι δυνατόν??δεν εχω παιδιά ομως κάτι τέτοιο δεν το θεωρώ αγάπη,αλλά ανωμαλία.

Διαφημίσεις

Σιχαμένο είναι σίγουρα αλλα μην τα μπερδεύεις. Κάποια μαμά μπορεί να μην έχει την παιδεία ή τις γνώσεις ή την κοινή λογική για να σκεφτεί τα μικρόβια και όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να βλάψουν το παιδάκι της έτσι αλλα αυτό δεν την κάνει κακιά μάνα ή οτι δεν αγαπάει το παιδάκι της. Το φιλούσε (όπως και να το έκανε αυτό) ουτε το έδερνε ούτε το έβριζε. Γιατί δηλαδή να θεωρούμε δεδομένο πως μια μαμά που δέρνει το παιδί της ή το λέει πχ "βλάκα", το αγαπάει και μια που το φιλάει έτσι έστω να μην το αγαπάει.... Λίγο υπερβολικό το βρήκα το ερώτημά σου.:?

line_feet_beg_40_time_1231736400_text_ef20ecf0e5ecf0effdebe7f220eceff520e5dfede1e9.gif

Φίλη Αντιγόνη δεν έχεις γίνει λες ακόμα μητέρα, οπότε θεωρώ χρέος μου να σε προετοιμάσω :cool:.

Καταρχάς να διευκρινήσω ότι προσωπικά δεν φιλάω έτσι τα παιδιά μου ;)

ΑΛΛΑ απλά να γνωρίζεις ότι όσον αφορά τα παιδιά μου δεν τίθεται σε καμιά περίπτωση να τα σιχαθώ με οποιονδήποτε τρόπο. Σκέψου ότι τα κουβαλούσα 9 μήνες στην κοιλιά μου μέσα στα σωματικά μου υγρά. Τα γέννησα με φυσιολογικό τοκετό και αμέσως μετά τα φίλησα όταν μου τα ακούμπησαν στο στήθος. Αυτά τράφηκαν με άλλα σωματικά μου υγρά (γάλα) για τον πρώτο και βάλε χρόνο της ζωής τους. Επίσης, όλα αυτά τα χρόνια είμαι η πλέον αρμόδια να καθαρίσω τα τσίσα, τα κακά τους, τις μύξες τους, τους εμετούς τους, καθώς και τις διάφορες αηδιαστικές σκανδαλιές τους.

Οπότε μπορώ να κατανοήσω ότι σ' αυτή τη σχέση πιθανόν μια μαμά να μη θεωρεί αηδιαστικό να κάνει με το παιδί της κάτι που θα θεωρούσε αηδιαστικό ο υπόλοιπος κόσμος.

Αυτά!

.....δε νομίζω τάκη....

Κορίτσια καλημέρα ,

Και εγώ δεν σιχαίνομαι στο παραμικρό την μικρή μου γιατί εξάλλου είναι το σπλάχνο μου αλλά επειδή έχω δει τώρα τελευταία έχω δει ότι όταν βλέπει πχ.στην tv.ζευγάρια να φιλιούνται προσπαθεί να με φιλήσει και εμένα στο στόμα την αποτρεπώ και της γυρνάω το μάγουλο.:roll:

Διαφημίσεις

Ρε κορίτσια δε νομίζω ότι εννοεί η κοπέλα ότι ήταν σιχαμερό γιατί έπρεπε να σιχαθεί η μαμά ή το παιδί. Εννοούσε από ότι κατάλαβα το θέαμα, ως λίγο... ανώμαλο να το πω? Έχω μια κορούλα και ναι αν έβλεπα να είναι γλώσσα με γλώσσα κόρη και πατέρας αλλού θα πήγαινε το μυαλό μου:?

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Ρε κορίτσια δε νομίζω ότι εννοεί η κοπέλα ότι ήταν σιχαμερό γιατί έπρεπε να σιχαθεί η μαμά ή το παιδί. Εννοούσε από ότι κατάλαβα το θέαμα, :?

και εγώ αυτό κατάλαβα..

rQGhp3.png

Κι εγώ κορίτσια το ίδιο κατάλαβα αλλα εκτός απο αποκρουστικό ως θέαμα δεν με κάνει να νιώθω πως αυτή η μαμά δεν αγαπάει το παιδί της, ούτε θα μου πήγαινε το μυαλό σε κάτι ανώμαλο....

Ο παιδίατρος μόλις γέννησα μου είχε πει ποτέ ποτέ φιλιά στα μαγουλάκια του μωρού.... Το κράτησα....μια μέρα;;; :P Αλλα όταν βλέπεις αυτά τα ζουμερα μαγουλάκια να σου λένε "φάε μας":lol: τι να κάνεις....

line_feet_beg_40_time_1231736400_text_ef20ecf0e5ecf0effdebe7f220eceff520e5dfede1e9.gif

Δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο με το γλώσσα με γλώσσα!!!!! :rolleyes: Άλλο τα μαγουλάκια άλλο αυτό!!!! Έτσι το νιώθω εγώ τουλάχιστον. Άσε που αν συνεχιστεί (βλέποντας πολύ στο μέλλον) μάλλον θα δημιουργήσει πρόβλημα στον μικρό. Ακόμη και στόμα με στόμα δεν είναι το ίδιο με γλώσσα με γλώσσα. Έστι πιστεύω εγώ τουλάχιστον.

Ρε κορίτσια δε νομίζω ότι εννοεί η κοπέλα ότι ήταν σιχαμερό γιατί έπρεπε να σιχαθεί η μαμά ή το παιδί. Εννοούσε από ότι κατάλαβα το θέαμα, ως λίγο... ανώμαλο να το πω?:?

Τα μικρόβια είναι το λιγότερο σε αυτή την περίπτωση, το επικίνδυνο είναι το λάθος μηνύμα που παίρνει το παιδί σχετικά με την αιμομιξία.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Διαφημίσεις

Ρε κορίτσια δε νομίζω ότι εννοεί η κοπέλα ότι ήταν σιχαμερό γιατί έπρεπε να σιχαθεί η μαμά ή το παιδί. Εννοούσε από ότι κατάλαβα το θέαμα, ως λίγο... ανώμαλο να το πω? Έχω μια κορούλα και ναι αν έβλεπα να είναι γλώσσα με γλώσσα κόρη και πατέρας αλλού θα πήγαινε το μυαλό μου:?

Aκριβώς αυτό εννοώ,δεν είναι φυσιολογικό,εγώ ετσι νιώθω,πριν λίγο διαβαζα ενα άρθρο στο διαδύκτιο που έλεγε οτι δεν πρέπει να φιλάμε τα παιδιά μας στο στόμα,γιατί εκτός απο τα μικρόβια τους δημιουργείται λανθασμένη εντύπωση για τη σωματική επαφή,ετσι αν τα πλησιάσει ενας παιδόφιλος θα το θεωρήσουν φυσιολογικό.Δεν μιλαω για σιχασιά

Βρε κορίτσια, τότε δεν θα πρέπει να τα κάνουμε και μπάνιο, να τα αλλάζουμε, να τα θηλάζουμε, γιατί θα λάβουν λάθος μηνήματα σχετικά με την αιμομιξία.

Αυτό που είδε η Αντιγόνη μπορεί να ήταν μια φευγαλέα τρυφερή στιγμή ανάμεσα σε μια μάνα με το παιδί της και όχι συνήθεια με φιλιά, γλωσσόφιλα και δεν ξέρω εγώ και τι άλλο.

Θεωρώ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ τρίτοι να βρίσκουν σεξουαλικά υπονοούμενα στη σχέση μιας μητέρας με το παιδί της και να αναφέρονται ακόμα και λέξεις όπως "αιμομιξία" :shock:.

.....δε νομίζω τάκη....

Aκριβώς αυτό εννοώ,δεν είναι φυσιολογικό,εγώ ετσι νιώθω,πριν λίγο διαβαζα ενα άρθρο στο διαδύκτιο που έλεγε οτι δεν πρέπει να φιλάμε τα παιδιά μας στο στόμα,γιατί εκτός απο τα μικρόβια τους δημιουργείται λανθασμένη εντύπωση για τη σωματική επαφή,ετσι αν τα πλησιάσει ενας παιδόφιλος θα το θεωρήσουν φυσιολογικό.Δεν μιλαω για σιχασιά

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Για μένα δεν είναι αποδεκτό να φιλάει ο γονιός το παιδί του στο στόμα, κυρίως για λόγους υγειινής και, προσωπικά, για λόγους ηθικής και αισθητικής.

Απλά μπερδεύει λίγο ο τίτλος σου. Δεν απουσιάζει η αγάπη, αλλά η στοιχειώδης λογική.

Ήταν "φιλί" γλώσσα - γλώσσα από ότι κατάλαβα από την περιγραφή της αντιγόνης και μάλιστα φωνάξαν και το μπαμπά τους να το δεί ως κατόρθωμα!!!!!!!! άρα δεν ήταν φευγαλέο. Άλλο να φροντίζεις το παιδί σου και τις ανάγκες του και άλλο αυτό!!!! Η αιμομιξία σαν μήνυμα και γενικότερα το "φιλί" τέτοιου είδους ως "λογικό" από ενήλικους ίσως είναι όντως επικίνδυνο σε περίπτωση που κάποιος ενήλικας προσπαθήσει να επωφεληθεί ... το παιδί θα το θεωρήσει ως κάτι δεδομένο και ανάξιο λόγου οπότε οι γονείς του δεν θα το μάθουν ποτέ ή ίσως πολύ αργά....:rolleyes:

Βρε κορίτσια, τότε δεν θα πρέπει να τα κάνουμε και μπάνιο, να τα αλλάζουμε, να τα θηλάζουμε, γιατί θα λάβουν λάθος μηνήματα σχετικά με την αιμομιξία.

Θα διαφωνήσω μαζί σου στο εξής. Όλες οι μαμάδες κάνουν όλα αυτά που είπες και όλα τα μωρά δέχονται αυτές τις φροντίδες. Σε μια κοινωνία όμως που υπάρχουν συγκεκριμένες απόψεις για το τι θεωρείται "σεξουαλικό" και τι όχι, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Μέσα σ' αυτά τα στανταρ θα μεγαλώσουν και τα δικά μας παιδιά. Π.χ. δεν θα δεχόμουν ποτέ μια μαμά ή έναν μπαμπά να φιλάει το παιδάκι στο στόμα, το στήθος ή το πουλάκι του. Μπορεί για εκείνους να είναι τρυφερό, για την δική μας όμως κουλτούρα δεν είναι αποδεκτό.

Διαφημίσεις

Παιδιά και ο γιος μου μερικές φορές μου δίνει πεταχτό φίλι στο στόμα...

θεωρώ ότι είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που περιγράφεται...

Το μικρό αυτό για να το κάνει κάπου θα το είδε...:wink:

rQGhp3.png

Άλλο πράγμα ο θηλασμός, άλλο το μπάνιο και εντελώς άλλο το φιλί στο στόμα και ακόμα περισσότερο η επαφή της μιας γλώσσας με την άλλη. Τα δύο πρώτα περιλαμβάνονται στην απαραίτητη φροντίδα των παιδιών, όταν βρίσκονται σε μια ηλικία που δεν μπορούν να φροντίσουν μόνα τους τον εαυτό τους. Δεν τα θηλάζουμε (ούτε καν τα ταΐζουμε) και δεν τα κάνουμε εμείς μπάνιο όταν μπορούν να τραφούν και να πλυθούν μόνα τους.

Τα φιλιά και τα χάδια που παραπέμπουν σε συμπεριφερά που ταιριάζει περισσότερο μεταξύ εραστών και όχι γονιών και παιδιού πρέπει να αποφεύγονται, για το καλό του παιδιού.

Δεν πιστεύω ότι η συγκεκριμένη μητέρα θέλει να έχει πραγματικά σεξουαλικές σχέσεις με το γιο της απλά δεν αντιμετωπίζει την έννοια της αιμομιξίας με την πρέπουσα σοβαρότητα.

etCDp3.png hk8kp3.png

...δεν ξέρω....πάντα φιλούσα και φιλάω τα μικρά στο στόμα ( αγόρια και τα δύο) χωρίς ποτέ να σκεφτώ μήπως δώσω λανθασμένα πρότυπα...το θεωρώ μία έκφραση αγάπης της μαμάς, ξεχωριστή από τους άλλους που θα τα φιλήσουν στο μάγουλο.

Κάποιος ανέφερε ότι δεν είναι μέρος της κουλτούρας μας. Άρα εάν ζούσαμε αλλού δεν θα το συζητούσαμε, δεν θα υπήρχε καν θέμα.

Τελικά, τι μας ενοχλεί περισσότερο;

Αλλά και αιμομιξία;;;Πολύ βαρύ βρε παιδί μου...

...

ακριβώς...

πολλές φορές όταν έρχεται ο σύζηγος από τη δουλειά αντάλασουμε κανένα πεταχτό φιλί στο στόμα...δε νομίζω να είναι τόσ κακό που το κάνουμε μπροστά στο μικρό...

rQGhp3.png

Κάποιος ανέφερε ότι δεν είναι μέρος της κουλτούρας μας. Άρα εάν ζούσαμε αλλού δεν θα το συζητούσαμε, δεν θα υπήρχε καν θέμα.

Ναι αλλά δεν ζούμε αλλού...

Σε αφρικανικές φυλές είναι σύνηθες οι γυναίκες να κυκλοφορούν γυμνόστηθες. Για μας αυτό είναι απαράδεκτο. Γι' αυτό και ανέφερα ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό και πρέπει να κινούμαστε προσεκτικά.

...δεν ξέρω....πάντα φιλούσα και φιλάω τα μικρά στο στόμα ( αγόρια και τα δύο) χωρίς ποτέ να σκεφτώ μήπως δώσω λανθασμένα πρότυπα...το θεωρώ μία έκφραση αγάπης της μαμάς, ξεχωριστή από τους άλλους που θα τα φιλήσουν στο μάγουλο.

Ναι είναι βαριά λέξη η αιμομιξία. Σκέψου όμως ότι τα παιδιά δεν ξέρουν ότι απαγορεύονται οι ερωτικές σχέσεις μεταξύ γονιού και παιδιού και αν δεν τους το πούμε και δείξουμε εμείς το τόπικ με τις θανάσιμες πεθερές θα εξακολουθήσει να είναι από τα πιο δημοφιλή του φόρουμ. :)

Να εξηγήσω ότι δεν εννοώ την αιμομιξία με την κυριολεκτική έννοια (ολοκληρωμένες σχέσεις μεταξύ συγγενών). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ενθάρυνση από πλευράς του γονιού αυτής της λανθάνουσας ερωτικής συμπεριφοράς δεν βοηθάει το παιδί να ξεπεράσει το οιδιπόδειο ώστε να μπορεί αργότερα να συνάψει υγιείς σχέσεις με το άλλο φύλο.

etCDp3.png hk8kp3.png

ακριβώς...

πολλές φορές όταν έρχεται ο σύζηγος από τη δουλειά αντάλασουμε κανένα πεταχτό φιλί στο στόμα...δε νομίζω να είναι τόσ κακό που το κάνουμε μπροστά στο μικρό...

μεταξύ σας το ανταλλάσσετε, όχι με το παιδί σας;)

μεταξύ σας το ανταλλάσσετε, όχι με το παιδί σας;)

Ναι αλλά προφανώς από μιμιτισμό το κάνει και ο μικρός...

καμία σχέση με αυτό που γράφτηκε στο αρχικο ποστ

θεωρώ λίγο ακραίο να μιλάμε για αιμομιξίες...ή για "μαμούχαλα" παιδιά...

rQGhp3.png

Ναι αλλά προφανώς από μιμιτισμό το κάνει και ο μικρός...

καμία σχέση με αυτό που γράφτηκε στο αρχικο ποστ

θεωρώ λίγο ακραίο να μιλάμε για αιμομιξίες...ή για "μαμούχαλα" παιδιά...

Dalia φυσικά και μιμείται τον πατέρα του ο γιος σου και πολύ καλά κάνει από μέρους του. Σε καλό δρόμο είναι. Εδώ όμως μιλάμε για τη στάση των γονιών. Εγώ δεν είμαι ψυχολόγος, απλά αυτά έχω διαβάσει.

etCDp3.png hk8kp3.png

Ήταν "φιλί" γλώσσα - γλώσσα από ότι κατάλαβα από την περιγραφή της αντιγόνης και μάλιστα φωνάξαν και το μπαμπά τους να το δεί ως κατόρθωμα!!!!!!!! άρα δεν ήταν φευγαλέο. Άλλο να φροντίζεις το παιδί σου και τις ανάγκες του και άλλο αυτό!!!! Η αιμομιξία σαν μήνυμα και γενικότερα το "φιλί" τέτοιου είδους ως "λογικό" από ενήλικους ίσως είναι όντως επικίνδυνο σε περίπτωση που κάποιος ενήλικας προσπαθήσει να επωφεληθεί ... το παιδί θα το θεωρήσει ως κάτι δεδομένο και ανάξιο λόγου οπότε οι γονείς του δεν θα το μάθουν ποτέ ή ίσως πολύ αργά....:rolleyes:

Εγώ πάντως από την ίδια περιγραφή κατάλαβα μια φευγαλέα αθώα τρυφερή σκηνή. Εσύ κατάλαβες ότι αντάλλαξαν ένα παθιασμένο ερωτικό φιλί στο σούπερ μάρκετ καθώς η μαμά περίμενε τα ρέστα; :shock: Μα θα ήταν ποτέ δυνατό;

Αυτό που θέλησα να πω και με το αρχικό μου μήνυμα είναι ότι η σχέση μάνας παιδιού είναι τόσο στενή και συναισθηματικά και σωματικά που για μένα είναι αδιανόητο να βλέπει κανείς σεξουαλικά υπονοούμενα σ' αυτή.

.....δε νομίζω τάκη....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...