Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΥΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ!!!!

Marakious

Recommended Posts

ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ... :D

ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ.ΝΙΩΘΩ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΑΡΙΣΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ...ΤΕΛΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΡΙΜΑ :(

qbd8p2.png

Διαφημίσεις

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί εργοδότες που δεν προτιμούν τις γυναίκες υπαλλήλους για το λόγο αυτό. Κάποια στιγμή θα γίνουν μητέρες και δεν θα μπορούν να τις έχουν διαθέσιμες 24 ώρες το 24ωρο. Χώρια οι άδειες μητρότητας και αργότερα όποτε έχει ανάγκη το παιδί.

Μια φίλη μου απολύθηκε 3 μέρες πριν παντρευτεί (μαζί με το δώρο γάμου της έδωσε και την απόλυση !!! ΦΟΒΕΡΟ :twisted: ). Όταν το ανέφερα στον εργοδότη μου το θεώρησε φυσιολογικό.

Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό.... ΚΡΙΜΑ, πραγματικά κρίμα.!!! :cry:

sL7ap2.png

Marakius welcome to the club...........

Σου μιλάει πρώην μεγαλοστέλεχος εταιρείας. Έδωσα 4 χρόνια από την ζωή μου για να στήσω ολόκληρο τμήμα εταιρείας (και δεν υπερβάλω καθόλου). Οι πάντες με παίρνανε τηλέφωνο για τα πιο άσχετα θέματα που μπορείς να φανταστείς, αφού ήμουνα το μόνο "θύμα" που ήξερα να χειριστώ τα πάντα. Έπαιρνα τα λιγότερα λεφτά και είχα να "δώσω λόγο" εκτός από το ίδιο το αφεντικό, σε δ/τνή πωλήσεων που δεν μιλούσε αγγλικά και δεν ήξερε Ecxel, άρα δεν είχε ιδέα πόσος χρόνος χρειάζεται για μια απλή ή σύνθετη δουλειά. Και μιλάμε για μεγάλη εταιρεία όχι αστεία.

Ώσπου κράσαρε ο σκληρός του εγκεφάλου μου και παραιτήθηκα. Βέβαια την άλλη μέρα το πρωί που ξύπνησα έπαθα major κρίση και έκλαιγα ανεξέλεγκτα στο τηλέφωνο που με πήρε ο άντρας μου να με ξυπνήσει. Συνήλθα λίγο όταν μου είπε "Ή σταματάς ή παρατάω τη δουλειά κι έρχομαι".

Συμπέρασμα: ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να επενδύεις τίποτα στον εργασιακό τομέα γιατί ακόμη και οι άντρες δεν παίρνουν τίποτε πίσω...........φαντάσου εμάς τις γυναίκες.

Τώρα δουλεύω σαν απλή υπάλληλος το 8ωρό μου, παίρνω τα φραγκοδίφραγκα του βασικού μισθού μου και πάω σπίτι μου ήσυχη.

Βέβαια μου'χει μείνει η πίκρα γιατί έκανα το λάθος να "αγαπήσω" την δουλειά μου και όπου γυρίζω, να βλέπω τα αποτελέσματα των προσπαθειών μου να τα επικαρπίζονται ακόμα και σήμερα άλλοι.

Πήρα ένα πολύ σκληρό μάθημα, όμως δεν πειράζει θα μου περάσει κάποια στιγμή.

Δυστυχως ζεις στην Ελλαδα......που σε αυτα τα θεματα ειναι πολυ πισω...

Φοβουνται να δωσουν επιδοματα κλπ.

Δεν ειναι τυχαιο πως το εξωτερικο παει μπροστα.Προσφατα εγινε μια εκθεση,

της Samsung και πηγαμε ολοι οι αντιπροσωποι.Ο παγκοσμιος διευθυντης

της Sam ειναι μολις 37 ετων......δεν ειναι τυχαιο ,ξαναλεω.!

..sine qua non..

Διαφημίσεις

Αχ Μαρακιους... σε νιωθω...

Οταν εμεινα εγκυος στην Αγγελιαννα δουλευα ηδη σε μεγαλη εταιρια Τηλεπικοινωνιων και αφου ειχα δωσει την ψυχη μου επι 4 1/2 χρονια, ειχα στησει τμημα, ειχα παρει προαγωγες κλπ... Ημουν υπευθυνη ενος μεγαλου τμηματος και διαχειριζομουν πολυ δοβαρα θεματα της εταιριας, μεχρι και δικαιωμα υπογραφης ειχα... Νομιμος εκπροσωπος... !!!

Λοιπον εφυγα να γεννησω κλπ και οταν γυρισα ειχαν βαλει εναν αντρα στην θεση μου και η πρωτη ατακα που μου ειπε ηταν "Τωρα δεν ξερω αν υπαρχει καμμια δουλεια να κανεις εσυ σε αυτο το τμημα".... Απο εκει και περα... εγιναν τα αυτονοητα... Ξερετε ομως τι χαρηκα ??? Ο Διευθυντης μου ειχε τα "τετοια" να μου κανει εικονικη απολυση που του ζητησα και να παρω και μερικες χιλιαδες ευρω αποζημιωση, ετσι για το γαμωτο !!!

Marakious δεν είναι μόνο αδικία, είναι και λυπηρό....:( :( :(

εγώ όταν έκανα το 1ο ράντεβού για συνέντευξη και είδε το νυν αφεντικό μου στο βιογραφικό "έγγαμη" η πρώτη ερώτηση ήταν πότε σκέφτομαι να κάνω παιδάκι.....

όταν έμεινα έγκυος είδα μια ψεύτικη χαρά στη μούρη του και μου έλεγε πόσο ευαισθησία έχει απέναντι στις εγκύους.... σάχλες... είδα αντιμετώπιση.... μόνο υπερωρίες δε μου ζήταγε!

Μετά γέννησα και εξαφανίστηκαν όλοι, ούτε τηλέφωνο για ευχές...

και τώρα που έχω επιστρέψει όπως έχω γράψει σε άλλο τοπικ μου κάνει πόλεμο νεύρων με το μειωμένο ωράριο και από ότι δείχνει μόλις λήξει... θα πάρω πόδι!!

μόνο που δεν ξέρει πως αυτό εμένα με βολεύει!! :twisted::twisted::twisted:

ΚΑΙ αποζημίωση θα πάρω ΚΑΙ στο ταμείο θα μπω ΚΑΙ θα έχω όλο το χρόνο με το γιό μου!!!

Υ.Γ. για άλλη δουλειά βλέπουμε :wink:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Δυστυχώς κορίτσια έτσι ακριβώς είναι.... πριν γεννήσω εργαζόμουν σε υποτίθεται ευαίσθητο χώρο "εκπαίδευσης'. Σε όλη την εγκυμοσύνη εργαζόμουν κανονικά..δεν έλειψα ούτε μια μέρα (!) όταν γέννησα στην αρχή προσπάθησαν να μειώσουν τις ημέρες τις άδειας με κάτι περίεργους συμψηφισμούςτης καλοκαιρινής άδειας και όταν αυτό δεν έπιασε και έπρεπε μετά από 3 μήνες να επιστρέψω μου κανόνισαν τη δεύτερη εβδομάδα 6 ημέρες ταξίδι στην αλεξανδρούπολη και μέτά από 2 εβδομάδες 8 ημέρες ταξίδι στην ιταλία...α και έπρεπε να νοιώθ και τυχερή που θα έκανα ταξιδάκια και θα γλύτωνα από την κούραση του μωρού........!!!!!! Φυσικά δεν συζήτησαν για μειωμένο ωράριο.... Εννοείτε ότι σταμάτησα τη δουλειά...μου λείπουν πολύ τα λεφτά και η ανεξαρτησία που μου έδιναν (σιχαίνομαι να ζητάω...) όμως μου ήταν αδύνατο να αφήσω το Νικόλα και να τρέχω στην ιταλία.... Δεν ξέρω αν ήταν το σωστό όμως εγώ δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς... και ακόμα ούτε που το σκέφτομαι για 8ωρο...

Marakious δεν είναι μόνο αδικία, είναι και λυπηρό....:( :( :(

εγώ όταν έκανα το 1ο ράντεβού για συνέντευξη και είδε το νυν αφεντικό μου στο βιογραφικό "έγγαμη" η πρώτη ερώτηση ήταν πότε σκέφτομαι να κάνω παιδάκι.....

όταν έμεινα έγκυος είδα μια ψεύτικη χαρά στη μούρη του και μου έλεγε πόσο ευαισθησία έχει απέναντι στις εγκύους.... σάχλες... είδα αντιμετώπιση.... μόνο υπερωρίες δε μου ζήταγε!

Μετά γέννησα και εξαφανίστηκαν όλοι, ούτε τηλέφωνο για ευχές...

και τώρα που έχω επιστρέψει όπως έχω γράψει σε άλλο τοπικ μου κάνει πόλεμο νεύρων με το μειωμένο ωράριο και από ότι δείχνει μόλις λήξει... θα πάρω πόδι!!

μόνο που δεν ξέρει πως αυτό εμένα με βολεύει!! :twisted::twisted::twisted:

ΚΑΙ αποζημίωση θα πάρω ΚΑΙ στο ταμείο θα μπω ΚΑΙ θα έχω όλο το χρόνο με το γιό μου!!!

Υ.Γ. για άλλη δουλειά βλέπουμε :wink:

Σε όλους τα ίδια συμβαίνουν τελικά. Όταν είπα ότι είμαι έγκυος (2 μήνες μετά το γάμο και αφού ήμουν ήδη 7 χρόνια στη συγκεκριμένη εταιρία) μου είπαν ότι βιάστηκα.

Στις ετήσιες αυξήσεις πήρα 3% γιατί θα έφευγα με άδεια εγκυμοσύνης και φέτος προβλέπεται να πάρω 0% γιατί έλειψα 4 μήνες και έχω και μειωμένο ωράριο.... και φυσικά δουλεύω πλέον στο τυπικό ωράριο.

Μάλλον με βλέπω με τη συμπλήρωση ενός έτους από τη γέννηση να παίρνω δρόμο.

Τουλάχιστον θα περιμένω να με απολύσουν γιατί 8,5 χρόνια είναι πολλά για να τους χαρίσω την αποζημίωση.

Εκτός όλων των άλλων όταν γύρισα στη δουλειά μου είχαν φορτώσει ένα σωρό άλλες αρμοδιότητες που είχε η αντικαταστάτριά μου (τόσο απαραίτητη ήμουν) η οποία δεν έκανε ούτε το 50% της δουλειάς μου και έψαχναν να βρουν διάφορα για να την απασχολήσουν.

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

Αποτι βλεπω γενικο το κακο και αυτο ειναι κατι που με στεναχωρει ακομα περισσοτερο,μετα τους φταιει που δεν κανουμε παιδια...κατι τετοια ακουω και δεν κανω το βήμα αλλα δεν θα τους κανω την χαρη

Εχουνε ξεκινησει να κανουνε οικογενειακο προγραμματισμο για εμενα να μην μεινω εγκυος χριστουγεννα-πασχα-εναρξη σχολικης περιοδου οταν εχει αδεια ο ενας και ο αλλος ,το ξερω ειναι για γελια αλλα ετσι εχουν τα πραγματα

qbd8p2.png

Διαφημίσεις

συμφωνω με οοολα οσα σου ειπαν τα κοριτσια πριν απο μενα....

καμια δουλεια δεν αξιζει οσο η οικογενεια και οσοι σκεφτονται ετσι για τις γυναικες και την εργασια ειναι για κρεμασμα :twisted:

αλλα δεν ειναι ολοι οι εργοδοτες το ιδιο :D

ποτε δεν σκεφηκαμε ετσι ποτε δεν αρνηθηκαμε δουλεια για αυτους τους λογους....και οταν κοπελα που εργαζετε σε εμας μας ειπε οτι ειναι εγκυος δεν αλλαξε κατι....σταματησε στον 8μηνα γιατι αυτη το ζητησε....φυσικα και αλλαξε θεση για λιγοτερη κουραση....φυσικα και θα επιστρεψει οταν θελει...και ολα αυτα τα λεω για να τα διαβασουν εργοδοτες καποια στιγμη πρεπει να αλλαξουμε μυαλα.... :oops:

Μπράβο biky μακάρι όλοι να ήταν σαν εσένα :D Άλλα δεν πειράζει ......Στο φινάλε κάνενας δεν χάνεται σε αυτήν την ζώη όταν επιμένει (Άρχισα και το βλέπω θετικά το πράγμα χαχα βρε τι έπαθα)

Τα φιλιά μου

qbd8p2.png

Marakious, δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα... Στην Ελλάδα είναι συνηθισμένο φαινόμενο αυτό. Πολύ απαξιωτικό και για τη γυναίκα αλλά και για την όλη εικόνα της χώρας μας βέβαια, αλλά συμβαίνει!!!

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Διαφημίσεις

Με το θέμα άνετοι εννοω όλους εκείνους τους προιστάμενους που κρίνουν εμάς στην εργασία μας,γιατι οι περισσοτεροι εχουν οικογενεια αλλα εκει τα παιδια δεν ειναι προβλημα,

Συγνώμη Marilenaki μου αν δεν το έθεσα καλά :D

qbd8p2.png

θλιβομαι πραγματικα οταν ακουω τετοια πραγματα να συμβαινουν ακομα στον τοπο μας. Τα εχω ζησει και εγω αυτα δυστυχως. Πραγματικα στο εξωτερικο τη γυναικα δεν της συμπεριφερονται ετσι. Οταν πας για συνεντευξη απαγορευεται να σε ρωτησουν ποσο χρονων εισαι και την οικογενειακη σου κατασταση γιατι θεωρειτε διακριση και ρατσισμος.

Marakious, Ανω Γλυφαδα ειπες, που περιπου αν επιτρεπεται? Εκει ζουσα για πολλα πολλα χρονια πριν φυγω για τον Καναδα.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Δεν πειραζει Μαρακιους, δεν παρεξηγουμε εγω... απλα αλλο καταλαβα... χαχα

Αλλα οντως αυτοι ολοι οι προισταμενοι, μαλλον εχουν λυσει τα προβληματα τους !!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...