Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΦΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Recommended Posts

Εγω πριν ενα μηνα που παντρευτηκα και ημουν στον εκτο μηνα εκανα ανταυγες στη ριζα μονο.Ο μονος λογος που το εκανα ηταν ο γαμος....διαφορετικα θα εκανα υπομονη μεχρι να γεννησω.Ειδικα εσεις ρε κοριτσια στο πρωτο τριμηνο οκ κρατηθειτε λιγο.Καλο το μαλλι δε λεω αλλα μια ζωουλα μεγαλωνει μεσα μας...αξιζουν νομιζω καποιες υποχωρησεις.

Η μυρωδια απο την αμμωνια προσωπικα δε με ενοχλησε καθολου...αλλα ολη την ωρα μουρμουραγα στην κομμωτρια μου προκειμενου να μην μου αγγιξει τη ριζα.

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 425
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κορίτσια να ρωτήσω και εγώ κάτι γιατί μπερδεύτικα.δεν βάφω τα μαλλία μου καθόλου.όμως κάνω ισιωτική με χημικό φάρμακο και είμαι έγκυος στην 5η εβδομάδα.δεν προλάβα να κάνω την ισιωτική μου και θέλει γιατί η σγουρή ρίζα έχει βγεί τρελά!

θα ρωτήσω και τον γιάτρό όταν πάω να τον δώ βέβαια αλλά η δικία σας εμπειρία ποία είναι;λεχει καμία που ένω ήταν έγκυος έκανε ισιωτική;στο 2ο τρίμηνο;ευχαριστώ!

2mS6p3.png?t9H6Yah7

1ZAOp2.png?n6Kui1AR

κορίτσια να ρωτήσω και εγώ κάτι γιατί μπερδεύτικα.δεν βάφω τα μαλλία μου καθόλου.όμως κάνω ισιωτική με χημικό φάρμακο και είμαι έγκυος στην 5η εβδομάδα.δεν προλάβα να κάνω την ισιωτική μου και θέλει γιατί η σγουρή ρίζα έχει βγεί τρελά!

θα ρωτήσω και τον γιάτρό όταν πάω να τον δώ βέβαια αλλά η δικία σας εμπειρία ποία είναι;λεχει καμία που ένω ήταν έγκυος έκανε ισιωτική;στο 2ο τρίμηνο;ευχαριστώ!

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΓΙΑ ΙΣΙΩΤΙΚΗ!!!!!!!!!!!ΟΥΤΕ ΣΤΟ 1ο ΤΡΙΜΗΝΟ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!!!!ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΙΩΤΙΚΗ(Κ ΣΤΗΝ ΠΕΡΜΑΝΑΝΤ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΝ ΕΚΑΝΕΣ ΝΤΕΚΑΠΑΖ ΣΤΗ ΡΙΖΑ)

Mε κανονική βαφη με αμωνια , με οξυζενε. Περσυ χρησιμοποιουσα του ΚΟΡΡΕ που μου διελυσε τα μαλια απο την πρωτη κιολας φορα. Μου τα εκαιγε καθε μηνα . Μετα απελπιστηκα και χρησιμοπουσα την κανονικη βαφη . Σε καταλαβαινω την αγωνια σου. Την ιδια αγωνια ειχα και εγω στην πρωτη εγκυμοσυνη αλλα και σε αυτη . 3 φορες αγγιξα την βαφη στο σουπερ μαρκετ και δεν την επερνα . Την 4η φορα τη πηρα. Ο γιατρος μου εμενα παντως μου ειχε πει οτι δεν υπαρχει προβλημα.

:confused: Πολύ περίεργο!!! Χρησιμοποιούσα τη συγκεκριμένη βαφή πάνω από 10 χρόνια και ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Αντιθέτως η τρίχα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι με τις χημικές βαφές. Βαφές Κορρές χρησιμοποιεί κι η μαμά μου κι η νύφη μου κι η κουνιάδα μου, καμία δεν είχε πρόβλημα. Εγώ τη συνιστώ ανεπιφύλακτα πάντως.

Όσο γι αυτό που έγραψες σε άλλο σου μύνημα, δεν γράφει ότι δεν έχει οξυζενέ, αλλά ΑΜΜΩΝΙΑ. Γι αυτό και δεν μυρίζει άσχημα κιόλας. Ρώτησα και τη γιατρό μου και είπε ότι φυτικές μπορούμε να βάζουμε άφοβα.

Άσχετο που εγώ δεν τα βάφω εδώ και 2 χρόνια, γιατί το γύρισα στο φυσικό και δεν έχω καθόλου λευκά. Τις βαρέθηκα τις βαφές.

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΓΙΑ ΙΣΙΩΤΙΚΗ!!!!!!!!!!!ΟΥΤΕ ΣΤΟ 1ο ΤΡΙΜΗΝΟ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!!!!ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΙΩΤΙΚΗ(Κ ΣΤΗΝ ΠΕΡΜΑΝΑΝΤ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΝ ΕΚΑΝΕΣ ΝΤΕΚΑΠΑΖ ΣΤΗ ΡΙΖΑ)

κατάλαβα!θα γεμίσω μπούκλες μέχρι να γεννήσω!

δεν πειράζει χαλάλι!

σε ευχαριστώ aria1980 :-)

2mS6p3.png?t9H6Yah7

1ZAOp2.png?n6Kui1AR

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ 2.5 ΜΗΝΩΝ ΕΓΚΥΟΣ.ΕΧΩ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ..(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΜΑΥΡΗ ΡΙΖΑ).ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΚΤΟΣς ΑΠΟ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΥΡΗ ΡΙΖΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΑΥΓΕΙΣ ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣ.ΨΑΧΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ.ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ???ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΗ...ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ....ΣΑΣΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ...

και εγω εχω ξανθα μαλλια και μαλιστα οταν εμαθα οτι ημουν εγκυος ηθελαν ηδη βαψιμο.ο γιατρος μου ειπε μετα τη 18η εβδομαδα βαψιμο και μονο χρωμοσαμπουαν.εγω παρα του κορρε απο το φαρμακειο και εκανα πολυ παχιες ανταυγειες ολοι μου ειπαν μια χαρα οτι ηταν.και στο κατω κατω σιγουρα ηταν καλυτερα απο πριν

KLinp2.pngjvcQp2.png

Ουτε στο γιο μου τα εβαψα, ουτε τωρα.. ουτε μαλλια ουτε νυχια.. τωρα ειναι τα μισα μαυρα τα μισα με ανταυγειες ξανθες, σκασιλα μου αν φαινονται χαλια!! δεν το ρισκαρω με τιποτα..τα εκανα ενα ωραιοτατο φιλαρισμα και τελος..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Σεμενα κοριτσια ήταν απαγορευτικος εξαρχης, τι πρωτο και δευτερο τριμηνο καθολου, καλα εγω δεν ειχα και ιδιαιτερο προβλημα, απο μελαχροινη τα ειχα σοκολα, αλλα ηταν κατηγορηματικος οχι βαφη, μπορω να σας πω οτι ηταν το πρωτο πραγμα που μου ειπε μολις εμαθα για την εγκυμοσυνη και επειδη του χω και τυφλη εμπιστοσυνη δεν εκανα τιποτα απολυτως.

Εγώ κορίτσια είχα ρωτήσει τον γιατρό μου αν μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου(ήμουν στον 6ο μήνα) και μου είπε τώρα μπορείς άφοβα.Και τα έβαψα με βαφή του κορρέ απο το φαρμακείο.Η Μενεγάκη που τα έβαφε απο τον 1ο μήνα και κάθε 15 μέρες τι έπαθε?Γέννησε 3 υγιέστατα μωρά.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Διαφημίσεις

εμενα το θεμα δεν ειναι η ριζα ειναι τα ασπρα που μπορει να μην ειναι πολλα αλλα φαινονται ειδικα οταν τα μαζευω..αλλα δεν τα εβαψα ουτε θα τα βαψω...

μετα με το καλο θα παω για ρεκτιφιε!

ενα καλο κουρεμα παντως κ ενα χτενισμα σου αλλαζει την οψη!

παντως υπαρχουν κ βαφες που διαλυονται με νερο και ειναι φυτικες..οταν ημουν στην κορη μου εγκυος τα εβαψα 5 μηνων μια φορα με αυτη γιατι ε παντρευομασταν τοτε οποτε δεν μπορουσα να παω με τα μισα κοκκινα κ τα μισα μαυρα....

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

Σταμάτησα να βάφω τα μαλλιά μου τη στιγμή που αποφάσισα ότι στο προσεχές μέλλον θέλω να κάνω παιδί. Δηλαδή τα έβαψα στο φυσικό μου (τα είχα κόκκινα για πάρα πολλά χρόνια) και απλώς τα άφησα. Με τα κουρέματα, πολύ σύντομα έφυγαν τα βαμμένα κι έμειναν τα φυσικά. Έτσι τώρα δεν θα έχω πρόβλημα αν μείνω έγκυος. Έχω 5-6 άσπρες τρίχες στους κροτάφους που μου αρέσουν πολύ. Σκέφτομαι να μην τα ξαναβάψω ποτέ.

Έβαψα και το μαλλί ... είχα σκάσει να κυκλοφορώ δίχρωμη :lol:

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΨΟΓΗ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΕΓΚΥΟΥ????ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ 2,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗ ΡΙΖΑ ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ ΚΑΘΩΣ ΕΙΜΑΙ ΒΑΜΜΕΝΗ ΞΑΝΘΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΣΩ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ!!!!!ΘΑ ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ 3 ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ....

κοριτσια ολα αυτα ειναι χημικα μην ακουτε φυτικες βαφες και μπουρδες!!!οπως κοβουμαι το τσιγαρο ετι κοβουμαι και την βαφη!!!:rolleyes:αλλωστε ματα θα μπορουμε να τα κανουμε και πολυχρωμα:mrgreen:

Jt63p2.png

kkathrin, κι εγώ σαν εσένα ήμουν με τη μαύρη ρίζα και τα ξανθά από κάτω όλο το 1ο τρίμηνο. μετά πήγα και τα έβαψα στο κομμωτήριο με φυτική βαφή, καστανά όμως. από τότε δεν τα έχω ξαναβάψει, εχει κάπως δέσει η ρίζα με τα βαμένα καστανά (τα οποία έχουν ψιλοξεβάψει και έχουν βγει τα ξανθα από κάτω, αλλά όχι άσχημα). Πηγαινω κάθε εβδομάδα κομμωτήριο για χτένισμα κι έτσι είμαι πιο περιποιημένη και νιώθω καλύτερα. Η γνώμη μου είναι ότι αν τα ξαναβάψεις ξανθά τώρα στην εγκυμοσύνη, θα έχεις συνεχώς το πρόβλημα με τη ρίζα και ιδίως στο θηλασμό που απαγορεύεται ρητά η βαφή

Διαφημίσεις

Πάντως εγώ τα βάφω κανονικά, ξανθά και πριν την εγκυμοσύνη όχι μόνο τα έβαφα αλλά έκανα και ντεκαπάζ κανονικά. Μην σαν πιάνει υποχονδρίαση.

There is no patch for human stupidity.

Πάντως εγώ τα βάφω κανονικά, ξανθά και πριν την εγκυμοσύνη όχι μόνο τα έβαφα αλλά έκανα και ντεκαπάζ κανονικά. Μην σαν πιάνει υποχονδρίαση.

:roll: :roll: :roll: :roll:

Δηλαδή όλοι αυτοί οι γιατροί που είναι ΚΑΤΑ της βαφής

......είναι "υποχόνδριοι" ........

ενώ εσυ που επιλέγεις να ρισκάρεις

είσαι εντάξει ?????!!!!!!!!!!!!! :confused: :confused: :confused:

η ξαδερφη μου που ειναι κομμωτρια μου ειπε πως δεν κανει να βαφονται τα μαλλια κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης..

εγω βεβαια δεν εχω βαψει ποτε τα μαλλια μου και δεν σκεφτομουν με τιποτα να το κανω στην εγκυμοσυνη..επισης δεν κανει να βαφουμε και τα νυχια αλλα ουτε και ψευτικα με ακρυλικο(ετσι λεγονται?δεν ξερω..ας με διορθωσει καποια που ξερει)

για οσες πιστευουν πως θα πεσουν σε καταθλιψη λογω των αβαφων μαλλιων,ας σκεφτουν σε τι καταθλιψη θα πεσουν αν,χτυπα ξυλο, παθει κατι το παιδι που κυοφορουν..

αν και δεν νομιζω πως σε μια εγκυο κοπελα αυτο που θα προσεξουν ολοι ειναι τα μαλλια..

Και εμένα ο γιατρός μου που δεν είναι "υποχόνδριος" (και φάρμακα δεν έδινε (εκτός από σίδηρο, φυλλικό και ασβέσιο γιατί δεν πίνω γάλα), και ταξίδια να κάνω και σεξ και μπάνιο στη θάλασσα και να οδηγώ μεχρι την τελευταία ημέρα και πολλά άλλα, σε αυτό το θέμα ήταν κάθετα αρνητικός. Το πιο πιθανό είναι να μη συμβεί τίποτα αλλά.....

ουφφφφφφφφ:mad::mad::mad:!!!ξερω πως ειναι......εγω μπαινω στον 8ο σε 10μερουλες και η ριζα μου κοντευει να φτασει μεχρι τα αυτια μου:shock::shock::shock::shock::shock:.............ΑΛΛΑ κανω Υ Π Ο Μ Ο Ν Η.........βεβαια δν νοιωθω και η πιο ομορφη και η πιο κουκλα εγκυος αλλα τ να κανουμε........προσπαθω με διαφορα χτενισματα να ''ξεγελασω''τον εαυτο μου.....μν φανταστειτε οτι παω και κομμωτηριο λιγο κρεπαρισμα,καμια τουφα αριστερα δεξια και φαινονται σαν ανταυγιες...........παντως το μαλλακι μου εχει στρωσει πολυ...:-P:razz::-P:razz:και νομιζω πως ολες οι εγκυουλες πρεπει να παιρνουν την εγκυμοσυνη λιγο πολυ σαν ''δικαιολογια'' για να ξεκουρασουν λιγο τον εαυτο τους απο ολα αυτα χημικα..........

αλλα να σας πω μια αληθεια.......ΘΕΛΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ:oops::oops::oops::oops:!!!!

Που θα παει λιγος καιρος εμεινε............

Με δυο γιατρους μιλησα εκτος απο τον δικο μου.Το μονο κακο στις βαφες ειναι η μυριωδια και οι αναθυμησιασεις.Ουτε στο δερμα κανουν κατι, ουτε περνανε στον οργανισμο.Αν προφυλαχτει λοιπον κανεις απο τις μυρωδιες, μια χαρα μπορει να τα βαψει.

Αλλιως να μη βαζουμε ουτε ζελε , αφρο και λακ, να μη βαφουμε νυχια, να μη βαζουμε καμια απολυτως κρεμα, να μη χρησιμοποιουμε κανενα σπρευ στο σπιτι, ουτε καθαρισμου προϊοντα.........

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

στην πρωτη μου εγκυμοσυνη εκανα ανταυγεσ...Οταν λοιπον γεννησα ο παιδιατρος μου απαγορευσε ρητα και κατηγορηματικα να κανω το οτιδηποτε στα μαλλια μου οσο θηλαζα!Οποτε για 8 μηνες ημουν μιση καστανη-μιση ξανθια!Πηγα λοιπον να τα βαψω στο φυσικο μου και εβγαζα το γαλα με θηλαστρο το οποιο τις πρωτες 2 μερες εβγαινε ΠΡΑΣΙΝΟ(ειχα φαει σπανακορυζο...δεν ξερω τι εφταιγε...τα συμπερασματα δικα σας!)μετα απο 7 μερες που μου ειχε πει ο παιδιατρος να μην θηλασω το μωρο δεν επιανε στηθος!Προσπαθησα κανα μηνα αλλα τπτ:cry:

Τωρα παλι εχω ανταυγες και αφου εκλεισα το 1ο τριμηνο θα παω να τα βαψω στο φυσικο μου χωρις να πιασω ριζα,ειναι 4 μηνες αβαφτα, και μετα αν χρειαστει θα χρησιμοποιησω φυτικη και τελος!Εχω σκοπο να θηλασω πολυ καιρο αυτη την φορα!

Οποτε κοριτσια να σκεφτειτε αν εχετε σκοπο να θηλασετε οτι εκει μαλλον ειναι πιο επικινδυνα τα πραγματα....

Όσες θεωρείτε υποχονδρία την προστασία ενός εμβρύου ......

διαβάστε εδώ (στην σελ.190)

http://estia.hua.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/616/1/xristodoumlou.pdf

Και στο παρακάτω λινκ γράφει ο

Γιάννης Στεφανογιάννης - Μοριακός Ερευνητής

http://www.greek-health.gr/2007/09/blog-post_2197.html

Τι κρύβεται πίσω από τη λάμψη;

Η άνοδος του βιοτικού επιπέδου, τα σύγχρονα καταναλωτικά πρότυπα, αλλά και η βαθύτερη επιθυμία των

ανθρώπων να είναι αρεστοί στους άλλους, οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε εκρηκτική αύξηση τη βιομηχανία

καλλωπιστικών προϊόντων και τεχνικών. Ο τομέας των μαλλιών, όπως είναι φυσικό, δεν θα μπορούσε να

μείνει ανεπηρέαστος από τις εξελίξεις της εποχής και έτσι ένα σημαντικό ποσοστό των γυναικών, αλλά

τελευταία και των ανδρών, καταφεύγει στη βαφή τους, είτε για να κρύψει τα σημάδια του χρόνου, είτε για να

βελτιώσει την εξωτερική του εμφάνιση.

Ποιες ουσίες που περιέχονται σε βαφές είναι επικίνδυνες;

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε μια από τις γνωστότερες βαφές που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά,

μετρήθηκαν 50 χημικές ουσίες στην κρέμα-βαφή, 7 στο εξελικτικό γαλάκτωμα και 22 στη μαλακτική κρέμα

που εφαρμόζεται μετά τη βαφή. Αρκετές από αυτές τις ουσίες που περιέχονται στις βαφές, ελέγχονται εδώ και

πολλά χρόνια για την επικινδυνότητά τους. Ο οξικός μόλυβδος (lead acetate) είναι μια τοξική ουσία, που έχει

εγκριθεί για χρήση σε βαφές μαλλιών, σε συγκέντρωση όμως που δεν υπερβαίνει το 0,6%.

Πολλές ουσίες που χρησιμοποιούνται ευρέως στις βαφές βασίζονται σε συνθετικά διαλύματα πίσσας ή άλλων

παραγώγων του πετρελαίου, ενώ μερικές άλλες έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να διαπεράσουν το δέρμα της

κεφαλής, να εισέλθουν στον οργανισμό και να προκαλέσουν καρκίνο σε πειραματόζωα και πιθανότατα στον

άνθρωπο. Η συχνότερα χρησιμοποιούμενη χημική ουσία αυτής της κατηγορίας είναι η PPD (pphenylenediamine),

η οποία δίνει ιδιαίτερα σταθερό χρώμα και ανθεκτικό σε πολλαπλά λουσίματα. Μερικές

άλλες ύποπτες ουσίες είναι η 4-MMPD (4-methoxy-m-phenylenediamine), η 4-chloro-m-phenylenediamine, η

2-4-toluenediamine, η 2-nitro-p-phenylenediamine και η 4-amino-2-nitrophenol, ενώ συνεχώς

ανακαλύπτονται όλο και περισσότερες, των οποίων η επικινδυνότητα είναι άγνωστη. Σημειώνεται ότι οι

φυτικές βαφές, οι ανταύγειες (που δεν έρχονται σε επαφή με το δέρμα), οι βαφές χέννας, αλλά και τα

χρωμοσαμπουάν, θεωρούνται πιο ασφαλείς μέθοδοι χρωματισμού των μαλλιών.

Ποια είναι η σχέση των βαφών μαλλιών με τον καρκίνο;

Από τη δεκαετία του 70 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες πάνω στην πιθανότητα

πρόκλησης καρκίνου από τις βαφές μαλλιών. Σε μια μεγάλη έρευνα που δημοσιεύθηκε το 1994 στο ιατρικό

περιοδικό Journal of the National Cancer Institute, στην οποία συμμετείχαν 573.000 Αμερικανίδες, δείχθηκε ότι

όσες γυναίκες χρησιμοποιούσαν για χρόνια βαφές, ιδίως σκουρόχρωμες, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα

προσβολής από non-Hodgkinʼs λέμφωμα και πολλαπλό μυέλωμα. Αντίθετα, σε μια άλλη έρευνα που

περιλάμβανε 99.000 γυναίκες και δημοσιεύθηκε την ίδια χρονιά στο ίδιο περιοδικό, δεν βρέθηκε αξιοσημείωτη

συσχέτιση των βαφών με οποιαδήποτε μορφή καρκίνου. Επίσης, σε μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2006

στο American Journal of Epidemiology, με δείγμα 2.300 Ευρωπαίες γυναίκες, καταγράφηκε αύξηση 19% στα

περιστατικά λεμφώματος, σε όσες έβαφαν για χρόνια τα μαλλιά τους. Αρκετές εργασίες, ακόμη, συσχετίζουν

τη χρόνια χρήση βαφών μαλλιών, εκτός από τους καρκίνους του αίματος (λευχαιμίες, λεμφώματα, πολλαπλό

μυέλωμα) και με τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις οι

μελέτες περιλάμβαναν γυναίκες που χρησιμοποιούσαν βαφές τουλάχιστον 6 φορές το χρόνο, για παραπάνω

από 15 χρόνια. Οι έρευνες στο συγκεκριμένο πεδίο συνεχίζονται από ερευνητικές ομάδες σε διάφορα μέρη του

κόσμου, χωρίς, όμως, να υπάρχει πλήρης συμφωνία ως προς τον βαθμό επικινδυνότητας των βαφών. Όσοι

επιστήμονες, πάντως, υποστηρίζουν τον αυξημένο κίνδυνο καρκινογένεσης, πιστεύουν ότι ο καρκίνος

αναπτύσσεται όταν οι χημικές ουσίες από τις βαφές περνούν στην κυκλοφορία του αίματος, δια μέσου του

δέρματος της κεφαλής.

Πρέπει να γίνονται βαφές όταν μια γυναίκα είναι έγκυος ή θηλάζει;

Οι βαφές, επειδή ακριβώς περιέχουν επικίνδυνες ή άγνωστης επικινδυνότητας χημικές ουσίες, θα πρέπει να

αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της κύησης, ή όσο η γυναίκα θηλάζει το μωρό της, ώστε να μην προκληθεί η

παραμικρή βλάβη στον ευαίσθητο εμβρυϊκό ή παιδικό οργανισμό, από την διάχυση των ουσιών στο αίμα ή το μητρικό γάλα.

.......................................................................................

___________________________________________________________________________________

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 23-4-2007 στην εφημερίδα ΄΄Χανιώτικα Νέα΄΄

.........................................................................................

Εαν πιστεύετε οτι όλα αυτά είναι υπερβολές και οτι δεν συμβαίνουν

δεν έχετε δει ίσως το τι γίνεται στα "παιδικά" νοσοκομεία!!!!!!!!! (μακριά απο εμάς!!!!!!!)

http://www.protothema.gr/health-and-life/article/?aid=85333

http://www.childfamily.gr/gr/our_activities/2007_1st_oncologist_clinic_for_children_in_Greece.cfm

Η επιλογή είναι δική σας!!!!!

αρα πρεπει να κανω υπομονη για κανενα 6μηνο ακομα και μετα να τα βαψω.......-(

κ γω μαλλον θα τα βαψω στο φυσικο μου καστανο σκουρο,ειμαι 4 χρονια ξανθια,αφηστε που το εχω βαρεθει πλεον.........

Καταλαβαίνω απόλυτα τις κοπέλες που αισθάνονται άσχημα για την ρίζα που έχει φτάσει στ'αυτί.Δεν μπορούσα να με βλέπω στον καθρέφτη, το μάτι μου έπεφτε κατευθείαν εκεί.Στον τέταρτο μήνα ο γιατρός μου με άφησε να βάψω τα μαλλιά μου με μια βαφή που πήρα από ένα μαγαζί με βιολογικά προιόντα.

Ήταν εντελώς άοσμη.Επιπλέον καθώς τα έβαφα έτρεξε λίγη βαφή στο μέτωπο μου αλλά δεν το πήρα χαμπάρι.Όταν το κατάλαβα κ την σκούπισα δεν είχε βάψει καθόλου το δέρμα.

Περιττό να σας πω πόσο ανέβηκε η ψυχολογία μου όταν έβαψα τα μαλλάκια μου!

XkK0p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...