Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΦΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Recommended Posts

Καλημέρα!!

Αύριο θα κάνω βαφή με μια κοπέλα από το Βeauty@home. Έχουν βαφές Fama, είναι ιταλικές και όπως γράφει το site τους έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αμμωνία...Μήπως έχετε κάποια εμπειρία (καλή ή άσχημη) να μου πείτε??? :?:?:?

Ευχαριστώ πολύ! :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 425
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα!!

Αύριο θα κάνω βαφή με μια κοπέλα από το Βeauty@home. Έχουν βαφές Fama, είναι ιταλικές και όπως γράφει το site τους έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αμμωνία...Μήπως έχετε κάποια εμπειρία (καλή ή άσχημη) να μου πείτε??? :?:?:?

Μια φιλη μου τις περνει και ειναι παρα πολυ ευχαριστημενη. Αλλα γενικα εχω ακουσει καλα σχολια.

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγώ κορίτσια θα κάνω ανταύγιες μου το επέτρεψε ο γιατρός αρκεί να μην το έχω ΄πάνω από μισή ώρα στο κεφάλι μου το ντεκαπας και αφού κλείσω το τέταρτο μήνα. Λοιπόν το όλο θέμα είναι το ότι κινδυνεύεις να έχεις αλλεργία στη βαφή και να σου δημιουργήσει πρόβλημα στο δέρμα και να μην μπορείς να πάρεις φάρμακα. Λοιπόν σύμφωνα και με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας τίποτα δεν έχει αποδειχτεί. Νομίζω ότι πιο επικίνδυνο είναι το νερό που κάνουμε μπάνιο από τις βαφές όπως και πολλά πράγματα που μας περιβάλλουν τη σήμερον ημέρα. Φιλάκια σε όλες!!!!!

5thmp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!

Μια φιλη μου τις περνει και ειναι παρα πολυ ευχαριστημενη. Αλλα γενικα εχω ακουσει καλα σχολια.

Κι εγώ τα έβαψα με μια ιταλική φυτική βαφή στο κομμωτήριο που η κομμώτρια μου είπε ότι την έχει κάνει και σε άλλες εγκύους. Δεν έχει καθόλου αμμωνία, αλλά έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε οξυζενέ, αλλιώς φυσικά δεν θα άνοιγε το μαλλι. Είναι υποαλλεργική, και όντως δεν είχε καθόλου μυρωδιά.Το χρώμα έγινε πολύ πετυχημένο και δεν έτσουζε το κεφάλι μου, όπως όταν άβαφα τα μαλλιά μου με τις άλλες βαφές.Το όνομα όμως δεν θυμάμαι, θα σας το γράψω την άλλη φορά, που θα πάω.

Όσο γιάυτές του Κορρέ, μου είπε η κομμώτρια ότι δεν είναι φυτικές.Ακόμα και πάνω στο κουτί, δεν γράφει φυτική, από ότι μου είπε. Γράφει φυσική.Εγώ πάντως όταν τα είχα βάψει στην πρώτη εγκυμοσύνη μου με του Κορρέ, τα μαλλιά μου είχαν γίνει άχυρα, και δεν μπορούσα για μήνες να τα συνεφέρω με τίποτα. Το ίδιο έπαθε και φίλη μου.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Πάντως κορίτσια εγώ κάνω ανταύγιες από την αρχή της κύησης και ο γιατρος μου είπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Έτσι κι αλλιώς δεν ακουμπάει η βαφή στο δερμα, οπότε δεν υπάρχει θέμα.

Καλή συνέχεια!

T9oHp3.png

Mata έτσι ήταν και η δική μου βαφή...η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν έτσουζε το κεφάλι μου, ούτε μύριζε... :):) Όσον αφορά στις βαφές του ΚΟΡΡΕ, δεν είμαι σίγουρη ότι είναι τόσο αθώες όσο λένε...(δηλ. πως αλλάζει το χρώμα και καλύπτονται τα λευκά?? Με μαγικά?? :?:?:? )

τι ναπω. εγω στο πρωτο τριμηνο μονο δεν εβαφα τα μαλλια..μετα μια φορα το μηνα ταβαφα κανονικα αλλα σε ανοιχτο χωρο (σπιτι) ναμην εισπνεω πολυ τη βαφη...μπορει νακανα λαθος..αλλα τιποτα δεν επιβεβαιωνεται απο καπου... :? παντως δεν ηθελα να μην τα βαφω!σκεφτικα να τακανα στο φυσικο μου οποτε δε θαχα προβλημα αλλα ειχα κανει πολυ κοπο να βγαλω το χρωμα που εχω οποτε....ξερω τι μπορει ναλετε τωρα αλλα εγω αυτο εκανα :)

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

Mata έτσι ήταν και η δική μου βαφή...η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν έτσουζε το κεφάλι μου, ούτε μύριζε... :):) Όσον αφορά στις βαφές του ΚΟΡΡΕ, δεν είμαι σίγουρη ότι είναι τόσο αθώες όσο λένε...(δηλ. πως αλλάζει το χρώμα και καλύπτονται τα λευκά?? Με μαγικά?? :?:?:? )

Και αυτή η βαφή που έκανα στο κομμωτήριο και είναι φυτική, μου άλλαξε το χρώμα, αλλά τουλάχιστον δεν είχε αμμωνία και δεν είχε και μυρωδιά που είναι βασικό.

Κι εγώ κορίτσια, δεν άντεχα να τα αφήσω έτσι τα μαλλιά μου. Η δε κομμώτρια, μου είπε ότι αν δεν ήταν σίγουρη ότι είναι υποαλλεργική και αν δεν την είχε δοκιμασει ξανά, δεν θα το ρίσκαρε. Πηγαίνω χρόνια και είναι νέα κοπέλα, και δεν πιστεύω ότι μου έλεγε βλακείες.Εντάξει όχι ότι έχω και τυφλή εμπιστοσύνη, αλλά ούτως ή άλλως κάτι θα έψαχνα να τα κάνω, μπορεί και ανταύγειες και της το είπα.

Όσο για του Κορρέ, μου είπε ότι κάποιες που της πηγαίνουν την βαφή του Κορρέ για να την περάσει, βρωμάει όλο το κομμωτήριο. Κι εγώ όταν την είχα κάνει στην προηγούμενη εγκυμοσύνη, μου βρωμούσε. :?

Πάντως, σκοπεύω και μετά την εγκυμοσύνη, να τα βάφω στο κομμωτήριο με την ίδια φυτική βαφή και όχι με τις χημικές ππου χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα που έκαιγε μέχρι και το κεφάλι μου. Την άλλη φορά που θα πάω θα σας πώ τη μάρκα :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Το έχω ξαναγράψει, χρησιμοποίησα τη βαφή του ΚΟΡΡΕ και με ικανοποίησε πολύ το αποτέλεσμα. Είναι πολύ μαλακή βαφή για τα μαλλιά, ακόμη και σε μένα που έχω πολύ λεπτή τρίχα και επειδή την έκανα στο σπίτι ούτε που μύρισε καθόλου. Έχει πολύ απαλή μυρωδια και φυσικά να σημειώσω ότι ο γυναικολόγος μου την επέτρεψε άφοβα και για όσες φορές ήθελα στην εγκυμοσύνη.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

• 7 months later...

Κορίτσια καλησπέρα! Μήπως μπορεί κάποια να με βοηθήσει στο κάτα πόσο επιτρέπεται να κάνουμε ρεφλέ στα μαλλιά στην διάρκεια της εγκυμοσύνης;;; Το ρεφλέ είναι δηλαδή βαφή;; Ρωτάω γιατί εμένα τα μαλλιά μου είναι βαμμένα ξανθά εδώ και πολλά χρόνια και κάθε φορά πήγαινα στο κομμωτήριο μου και έκανα ρεφλέ στην ρίζα. Ο κομμωτής μου, που τον ρώτησα μου είπε ότι μπορώ άφοβα να το κάνω και τώρα γιατί λέει δεν είναι βαφή! Δεν ξέρω όμως κατά πόσο έχει δίκο! Ο γυναικολόγος μου, μου είπε να μην χρησιμοποιήσω βαφή. Δεν τον ρωτάω όμως για το ρεφλέ γιατί το πιο πιθανό είναι να μην γνωρίζει τι είναι αυτο! Δεν είναι κομμωτής ο άνθρωπος! Αν κάποια γνωρίζει κάτι παραπάνω, please ενημερώστε με βρε κορίτσια!

εγώ έκανα και βαφή στην πρώτη εγκυμοσύνη, απλά όχι στο πρώτο τρίμηνο. Το ρεφλέ το θεωρώ τελείως ακίνδυνο. σε αυτή την εγκυμοσύνη έχω κάνει 2 φορές. Ο γιατρός μου δεν είναι αρνητικός.

Καλησπέρα Aleca! Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Επιτέλους! Βρήκα κάποιον που ξέρει τι είναι το ρεφλέ! Όσες είχα ρωτήσει καμμία δεν ήξερε! Λες ρε κορίτσι να είναι όντως ακίνδυνο το ρεφλέ; Γιατί όμως; Δεν είναι βαφή και αυτό;

Διαφημίσεις

το ρεφλέ είναι νεροχρώμα χωρίς αμμωνία και τα υπόλοιπα συστατικά που θεωρητικά κάνουν κακό στο μωρό. και πάλι όμως, οι βαφές, δεν έχει αποδειχτεί ότι κάνουν κακό. Ο γιατρός το λέει προληπτικά.

Αν φοβάσαι τόσο πολύ, απλά μην το κάνεις το πρώτο τρίμηνο.

REBITHOULIS, έχω ρωτήσει τον κομμωτή μου σχετικά με τις βαφές στην εγκυμοσύνη και μου έχει πει ότι κάνουμε ανταύγειες χωρίς ρεφλέ.

Επίσης, επειδή εγώ δεν κάνω πλέον ανταύγειες, γιατί τα έχω φέρει στο φυσικό μου αλλά δυστυχώς έχω λευκά και πρέπει να τα βάφω, μου είπε ότι, όταν μείνω έγκυος, θα κάνουμε βαφή όχι κανονική αλλά βαφή επικαλυπτική.

Πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάνω όταν μείνω έγκυος αλλά τελικά έχω καταλήξει ότι, αν η κατάσταση με τα λευκά είναι πολύ χάλια, θα κάνω ανταύγειες χωρίς ρεφλέ. Η ανταύγεια δεν πάει πολύ κοντά στη ρίζα αλλά το ρεφλέ απ' ότι ξέρω πηγαίνει.

Τι να σου πω? Ρώτησε και κάποιο άλλο κομμωτήριο.

5f27b8bd0c.png

Eγώ πάντως μέχρι τώρα πίστευα ότι το ρεφλέ είναι πολύ light χρώμα που απλά το περνάς για 3 λεπτά στο τέλος για να πάρει μια 'απόχρωση' το μαλλί ή η αντάυγεια.

Τα μαλλιά μου συνήθως τα βάφω, κάνω ανταύγειες από πάνω και καμιά φορά και ρεφλέ!! Στην εγκυμοσύνη όμως κάνω μόνο ανταύγειες, αλλά δεν θα φοβόμουνα τόσο το ρεφλέ καθώς μπαίνει για τόσο λίγη ώρα!

Κορίτσια εγώ δεν τα έχω βάψει καθόλου τα μαλλιά μου ως τώρα, μόνο τα πέρασα δυο φορές με χένα. Η χένα όμως είναι περισσότερο για δύναμη και λάμψη και δεν δίνει χρώμα, είναι φυσική και δεν έχει χημικά μέσα. Εμένα δεν έχουν και τόσο μεγάλο πρόβλημα, προ εγκυμοσύνης τα έβαφα 1-2 τόνους πιο ανοιχτά από ότι ήταν και δεν φαινόταν η διαφορά. Σε κανά μήνα όμως θα κάνω ανταύγειες, για ρεφλέ δεν έχω συζητήσει με την κομμώτριά μου, φαντάζομαι όμως ότι δεν θα κάνω. Και οι ανταύγειες είναι πολύ για εμένα.

aYVcp2.png

Eγώ πάντως μέχρι τώρα πίστευα ότι το ρεφλέ είναι πολύ light χρώμα που απλά το περνάς για 3 λεπτά στο τέλος για να πάρει μια 'απόχρωση' το μαλλί ή η αντάυγεια.

Τα μαλλιά μου συνήθως τα βάφω, κάνω ανταύγειες από πάνω και καμιά φορά και ρεφλέ!! Στην εγκυμοσύνη όμως κάνω μόνο ανταύγειες, αλλά δεν θα φοβόμουνα τόσο το ρεφλέ καθώς μπαίνει για τόσο λίγη ώρα!

Ακριβώς αυτό, είναι κάτι ελαφρύ, για να πάρουν μια απόχρωση οι ανταύγειες και να μην έχει μεγάλη διαφορά η ρίζα. Υποθέτω ότι δεν κάνει το ρεφλέ, επειδή πηγαίνει στη ρίζα.

Και τις ανταύγειες απ' ότι λένε καλό είναι να μη γίνονται κοντά στη ρίζα.

Δεν ξέρω βρε κορίτσια, εγώ φοβάμαι γενικώς.

Αφού αυτό το μήνα περίμενα να μου έρθει η περίοδος και να βεβαιωθώ ότι δεν είμαι έγκυος, για να μπορέσω να κάνω βαφή.

Ας μείνω με το καλό και βλέπουμε μετά.

5f27b8bd0c.png

Κι εμένα ο κομμωτής μου δεν μου έκανε ρεφλέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν έκανα ανταύγειες.

Το ρεφλέ περιέχει τα ίδια χημικά με τις βαφές (μπορείς να κάνεις ρεφλέ με μια απλή βαφή απλά χωρίς το οξυζενέ). Όταν κάνεις ανταύγειες, η βαφή δεν ακουμπά στο δέρμα του κεφαλιού και έτσι δεν απορροφούνται χημικά. Το ρεφλέ όμως το περνάνε σε όλο το κεφάλι, οπότε μπορούν να απορροφηθούν χημικά από το δέρμα του κεφαλιού.

Αυτά μου τα είπε ο ίδιος ο κομμωτής μου και ο ίδιος μου είπε να αποφύγω το ρεφλέ.

.....δε νομίζω τάκη....

Ο κάθε γιατρός έχει την δική του πολιτική και δίνει οδηγίες στις εγκυούλες που έχει αναλάβει. Εξαρτάται πόσο επιφυλακτικός είναι. Εγώ έχω ακούσει πχ ότι μερικοί δεν αφήνουν ούτε μανό, ούτε μπογιές στο πρόσωπο ενώ ο δικός μου είναι πού πιο free. Αν τον εμπιστεύεσαι πρέπει να ρωτήσεις αυτον. Για αυτό που είμαι σίγουρη, και θα το δεις και εσύ αν κάνεις search στο ιντερνετ είναι ότι οι βαφές δεν έχουν αποδειχτεί ότι κάνουν κακό αλλά ούτε και το αντίθετο, δηλαδή ότι δεν πειράζουν.

Ναι βρε aleca μου, έχεις δίκιο. Αλλά πιστεύω ότι ο γιατρός μου δεν θα ξέρει τι είναι το ρεφλέ!! Αυτό που μου κάνει πάντως εντύπωση είναι πως το ρεφλέ που δεν έχει αμμωνία καταφέρνει και ανοίγει το χρώμα των μαλλιών. Στα δικά μου δηλαδή, η ρίζα είναι καστανή σκούρα και εδώ και χρόνια που κάνω ρεφλέ την κάνει καστανόξανθη προς ξανθιά!

Γιατί δεν δοκιμάζεις να αλλάξεις look σε αυτή την εγκυμοσύνη και να κάνεις ανταύγειες ξανθές μόνο που δεν ακουμπάει η βαφή στη ρίζα; (πάντως ότι και αν απορασίσεις καλό θα ήταν να περάσει το πρώτο τρίμηνο)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...