Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εμβρυουλκος

μανουλα

Recommended Posts

Διαφημίσεις

To μωρό της κοπέλας που ηταν μαζί μου στο δωματιο βγηκε με εμβρυουλκους. Ζυγιζε 4100 και ζορισε αρκετά τη μαμά του στη γέννα!!! Το κεφαλάκι ειχε λιγο περίεργο σχημα αλλά με τον καιρό θα στογγύλευε.

Δεν ξέρω αλλά εγώ τα φοβάμαι πολύ αυτά.Μακάρι να μην μου τύχει στη γέννα μου αλλά προτιμώ καισαρική από το να παραμορφωθεί το κεφαλάκι του.Τι περιστατικό έγινε?

Ο εμβρυουλκός και η βεντούζα είναι το ίδιο πράγμα;;;;Αν ναι, εγώ με βεντούζα γέννησα..17ώρες τοκετός,βλέπαμε το κεφάλι της μικρής,ήθελε λίγο ακόμη ,αλλά είχε κολλήσει,οπότε ο γιατρός χρησιμοποίησε βεντούζα...το κεφάλι της μπέμπας μια χαρά ήταν και είναι,μόνο που για 3 μέρες είχε στο πίσω μέρος το σημάδι της βεντούζας....

Απ΄ότι μου είπε ο γιατρός μου όμως, πρέπει να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς αυτά τα εργαλεία στη μαιευτική γιατί μπορεί να αποβούν επικίνδυνα στα χέρια κάποιου που δεν ξέρει να τα χρησιμοποιήσει σωστά....

Kαι εμένα μου το πήρε ο γιατρός με βεντούζα. Δεν ξέρω γιατί και ούτε ρώτησα. Ηταν και το πρώτο παιδί και τότε δεν ήμουνα και ενημερωμένη καθόλου για τα θέματα του τοκετού.

Το δεύτερο βγήκε μόνο του!

Διαφημίσεις

εμένα πάντως με βεντούζα μάλλον με είχε γεννήσει η μητέρα μου (απο ότι μου είχε πει) ήμουν 4.300 :?:lol:

πάντως το κεφάλι μου είναι εντελώς στρογγυλο και δεν μου έχει μείνει κάτι περίεργο 8)8)8)8):lol:

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

μια κοπελα γεννησε στον ιδιο γυναικολογο με εμενα. το μωρο ηταν 3700 και επειδη ειχε στενη λεκανη πονουσε 14 ωρες δεν εσπρωχνε ''ετσι λεει η ιδια'' και ο γιατρος το τραβηξε με εμβρυουλκο. τωρα τον ''κατηγορουν'' οτι την αφησε πολλες ωρες και επρεπε να κανει καισαρικη αφου τους ειπε αλλος γυναικολογος οτι ηταν αδυνατο να βγει τοσο μεγαλο μωρο φυσολογικα. το παιδακι μου ειπε οτι ειναι καλα αλλα εξαιτιας του γιατρου ταλαιπωρηθηκαν και φοβηθηκαν. της ειπα οτι κι εγω πονουσα 14 ωρες και παρακαλουσα για καισαρικη αλλα ενας σωστος γιατρος δεν κανει βιαστικες κινησεις. σε μια συζητηση με αλλο ατομο που θεωρει ''αχρηστα'' τα δημοσια νοσοκομεια ειπε οτι απαγορευεται ο εμβρυουλκος τουλαχιστον στα ιδιωτικα και οτι τα παιδακια με νοητικη υστερηση τα περοσσοτερα γεννηθηκαν σε δημοσιο νοσοκομειο.

μια κοπελα γεννησε στον ιδιο γυναικολογο με εμενα. το μωρο ηταν 3700 και επειδη ειχε στενη λεκανη πονουσε 14 ωρες δεν εσπρωχνε ''ετσι λεει η ιδια'' και ο γιατρος το τραβηξε με εμβρυουλκο. τωρα τον ''κατηγορουν'' οτι την αφησε πολλες ωρες και επρεπε να κανει καισαρικη αφου τους ειπε αλλος γυναικολογος οτι ηταν αδυνατο να βγει τοσο μεγαλο μωρο φυσολογικα..

Ξέρω παιδάκια που γεννήθηκαν με πολύ περισσότερο βάρος και από μαμάδες με πολύ στενές λεκάνες με φυσιολογικό τοκετό...

το παιδακι μου ειπε οτι ειναι καλα αλλα εξαιτιας του γιατρου ταλαιπωρηθηκαν και φοβηθηκαν. της ειπα οτι κι εγω πονουσα 14 ωρες και παρακαλουσα για καισαρικη αλλα ενας σωστος γιατρος δεν κανει βιαστικες κινησεις.

κι εγώ πονούσα 17 ώρες αλλά ο γιατρός μου δεν ήθελε να με ξεπετάξει με μια καισαρική..θα ήταν γι αυτόν το ευκολότερο πράγμα να κάνει...τις είχε ξεγεννήσει όλες εκείνη τη μέρα και περίμενε εμένα πότε θα γεννήσω Παρασκευή απόγευμα κιόλας..τον ευχαριστώ που με βοήθησε να γεννήσω φυσιολογικά και δε με έβαλε κατευθείαν στο χειρουργείο όπως θα έκαναν αρκετοί στη θέση του...

σε μια συζητηση με αλλο ατομο που θεωρει ''αχρηστα'' τα δημοσια νοσοκομεια ειπε οτι απαγορευεται ο εμβρυουλκος τουλαχιστον στα ιδιωτικα

Εγώ σε ιδιωτικό μαιευτήριο γέννησα,στο ΛΗΤΩ συγκεκριμένα,κι ο εμβρυουλκός μια χαρά επιτρεπόταν...

και οτι τα παιδακια με νοητικη υστερηση τα περοσσοτερα γεννηθηκαν σε δημοσιο νοσοκομειο..

Αυτό δεν το γνωρίζω...

Νομίζω ότι όλα έχουν να κάνουν με το πόσο "μάγκας" είναι ο γιατρός.

Στη Μαρία μου είχα τέλεια διαστολή για πάνω από 1 ώρα αλλα... είχε σφηνώσει!!!! Ο γιατρός μου την ξεσφήνωσε με τα χέρια του!!!!

Ο μικρός μου ήταν τυλιγμένος με τον λώρο σαν κοντοσούβλι!!!! Και πάλι γέννησα φυσιολογικά.... Και τα δύο ήταν περίπου 3.500 κιλά.... και η λεκάνη μου όντως είναι στενή......

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Μπορεί να είχα πόνους για σχετικά λίγες ώρες (περίπου κανένα 4ωρο) αλλά ο μπέμπης την τελευταία στιγμή δεν έκανε περιστροφή (έτσι, μου πίεζε το έντερο τόσο που πονούσα πάαααααααααρα πολύ από πίσω...) με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθώ πάρα πολύ στις εξωθήσεις... δεν ήταν μιά - δυό κι έξω! (για 10 ολόκληρα λεπτά :shock::shock::shock: τα είδα όλα... σημ.: γέννησα χωρίς επισκληρίδιο...) ο γιατρός μου το πολέμησε μέχρι τέλους (έτσι όπως ήταν τα πράγματα ούτε καισαρική δε μπορούσαμε να κάνουμε) και όταν άρχησαν πιά να πέφτουν οι παλμοί του μωρού αναγκαστηκά χρησιμοποίησε τον εμβρυουλκό για να το στρίψει μόνος του και να το βγάλει έξω... έναν παίδαρο 3800gr 54cm!!!!

Μπορεί 1ον μ' αυτό το πράγμα να πόνεσα πολύ... (και να έγινα μετά εργόχειρο...) 2ον το μωρό να είχε μια κοκκινίλα πίσω στο κεφαλάκι του και πολύ λίγο παραμορφωμένο σχήμα, αλλά έτσι σώθηκε το παιδάκι μου και την άλλη μέρα το κεφαλάκι του ήταν φυσιολογικό και σε χρώμα και σε σχήμα!!

απαγορευεται ο εμβρυουλκος τουλαχιστον στα ιδιωτικα και οτι τα παιδακια με νοητικη υστερηση τα περοσσοτερα γεννηθηκαν σε δημοσιο νοσοκομειο

Εγώ γέννησα στο Μητέρα, για την απαγόρευση δεν ξέρω κάτι και Δόξα τω Θεό δεν έχει πρόβλημα το μυαλουδάκι του και το κεφαλάκι του είναι μια χαρά στρογγυλό!!!!

Ο εμβρυουλκός και η βεντούζα είναι το ίδιο πράγμα;;;;
απ' ότι μου είπε ο γιατρός μου, ο εμβρυουλκός είναι μια ποιό μοντέρνα μέθοδος από τη βεντούζα :? , τώρα τί να σου πώ και εμένα αμα δε μου τύχαινε δεν θα ήξερα τίποτα απ' όλα αυτά! :roll:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Με εμβρυουλκό γέννησα και εγώ. Φυσιολογικός τοκετός, χωρίς επισκληρίδιο, συνοπτικές διαδικασίες ( 3 ώρες όλος ο τοκετός) αλλά στο τέλος σφήνωσε. Είχε τυλιχτεί με τον ομφάλιο λώρο και έτσι η γιατρός μου χρησιμοποίησε βεντούζα. Για λίγες μέρες είχε ένα καρούμπαλο στο κεφάλι το οποίο πρόλαβε και οστεοποιήθηκε πριν απορροφηθή αλλα σε κανα μήνα εξαφανήστηκε εντελώς Και από μυαλό άλλο πράγμα :D

W7hT.jpg

Βρήκα αυτό:

Ο εμβρυουλκός

Είναι δύο μεταλλικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στη μαιευτική πάνω από εκατό χρόνια. Είναι ακριβώς τα ίδια με εκείνα που είχαν και τον περασμένο αιώνα, γιατί δεν χρειάστηκε καθόλου να τα "αγγίξει" η τεχνολογία, αφού το κεφαλάκι του παιδιού και η πύελος της γυναίκας δεν έχουν αλλάξει από τότε στο παραμικρό. Οι δύο αυτές πλατιές "κουτάλες", οι οποίες προσαρμόζονται στο κεφαλάκι του μωρού, είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να μην το βλάπτουν. Ο μαιευτήρας καταφεύγει σε αυτές, όταν το παίδι παρουσιάζει συμπτώματα ασφυξίας, όταν η μήτρα δεν συσπάται αποτελεσματικά ή όταν το βρέφος έχει ανώμαλη προβολή. Στην περίπτωση αυτή, με ορισμένες κινήσεις ξεμπλοκάρει ο γιατρός το κεφαλάκι του μωρού, ώστε να γεννηθεί στη σωστή θέση. Τα κόκκινα σημάδια που θα υπάρχουν, ίσως, στο κεφάλι του νεογέννητου προκαλούνται από τον εμβρυουλκό και εξαφανίζονται πολύ σύντομα. Συνήθως, όταν χρησιμοποιείται εμβρυουλκός, γίνεται πρώτα περινεοτομή.

Η βεντούζα

Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για τους ίδιους λόγους, για τους οποίους ο μαιευτήρας καταφεύγει στον εμβρυουλκό. Είναι ένα μεταλλικό όργανο, που μοιάζει με ρηχό κύπελλο και συνδέεται με μια αντλία. Το "κύπελλο" προσαρμόζεται στο κεφαλάκι του μωρού και, με την αντλία, το παιδί "ρουφιέται" έξω από το γεννητικό σωλήνα. Το φούσκωμα που δημιουργείται στο κεφάλι του βρέφους από το τράβηγμα είναι φυσιολογικό και εξαφανίζεται σε λίγες ημέρες.

Διαφημίσεις

Βρε Εμβρυούλα μου δεν είναι δα και τόσο τρομερό.....όπως διάβασες αρκετά παιδάκια γεννιούνται έτσι κι είναι μια χαρά....πρέπει για όλα να είμαστε προετοιμασμένοι...εγώ το είχα ξεχάσει ότι γέννησα με χρήση βεντούζας..το topic μου το ξαναθύμησε... :)

δεν ξερω για τον εμβρυουλκο,αλλα μια γνωστη μου που γεννησε μαζι με μενατο πρωτο μωρο και πριν 4 μηνες το δευτερο χρησιμοποιησε ο γιατρος βεντουζα και στα δυο και οντως το κεφαλακι ειχε παραμορφωθει λιγο.παντως δεν εχει να κανει με το ποσα κιλα ειναι το μωρο γιατι τα δικα της ηταν 3.400 και 3.000κιλα

δεν ξερω για τον εμβρυουλκο,αλλα μια γνωστη μου που γεννησε μαζι με μενατο πρωτο μωρο και πριν 4 μηνες το δευτερο χρησιμοποιησε ο γιατρος βεντουζα και στα δυο και οντως το κεφαλακι ειχε παραμορφωθει λιγο.

...και δεν επανήλθε;;;;;;;

κι εγω με εμβρυουλκο γεννησα. με φυσιολογικο τοκετο και χωρις επισκληριδιο. Γεννησα πολυ γρηγορα, σε 6 ωρες απο τοτε που επασαν τα νερα. Ηταν ομως στενος ο διαδρομος και η μπουμπου ηταν τυλιγμενη με τον ομφαλιο λωρο. Δεν ειχε αλλη επιλογη ο γιατρος, επρεπε να τη βγαλει γρηγορα. Τις πρωτες μερες το κεφαλακι της ειχε λιγο περιεργο σχημα, αλλα μεχρι να σαραντησει ειχε φτιαξει.

Οσες μανούλες το ζήσατε, βλέπατε τι έκανε ο γιατρός σας?Σας ενημέρωνε?Εγω δεν θα αντεχα ψυχολογικα να βλεπω 2 μακριές δαγκάνες να κλείνουν το κεφαλάκι του μωρό μου.... :(

Αηδίασα...Ελπίζω να μην μου κάνει κανένα σκηνικό το σποράκι μου γιατί δεν θα το αντέξω!!! :shock::shock:

Πολλά μωρά σώθηκαν έτσι... Αν δεν υπήρχαν αυτά θα είχαν πεθάνει...

Οσες μανούλες το ζήσατε, βλέπατε τι έκανε ο γιατρός σας?Σας ενημέρωνε?Εγω δεν θα αντεχα ψυχολογικα να βλεπω 2 μακριές δαγκάνες να κλείνουν το κεφαλάκι του μωρό μου.... :(

εγω γλυκια μου εμβρυουλα επειδή πονούσα πάρα πολύ είχα την περισσότερη ωρα τα μάτια μου κλειστά (δεν έσφιγγα μόνο τα δόντια...) μέσα σε όλα τα άλλα όμως άκουσα κάτι να λεει ο γιατρος μου..."δε γυρίζει..." τοτε τους κοιταξα και είδα λίγο παγωμενες εκφρασεις και ήταν η στιγμη που έπερνε το εξάρτημα να το πω; ήταν ένα ασημενιο αντικειμενο σαν στεφάνι χοντρο (κουταλες δεν ειδα, δεν ξερω αν τις βαζουνε πιο μετά....) και μου το τοποθετησε εκει κατω... πόνεσα ακομη ποιο πολύ και τον ρωτησα "τί μου κάνεις;;;" δεν θυμαμαι να πηρα απαντηση.. ήταν πολύ αφοσιωμενος σ΄αυτο που έκανε και λίγη ώρα μετά είχα τον μπεμπη αγκαλιά.... τέλος καλό, όλα καλά!! μέσα σε δευτερολεπτα είχα ξεχασει ό,τι είχα περάσει και πως το ειχα περάσει... εγώ και το μωρο....................

Όλες εσείς όμως που είστε εγκυουλες μη βασανιζεστε μ' αυτα.... τώρα πρέπει μοναχα να χαϊδευετε κοιλιτσες και να μιλάτε στα νινιά σας!!!!!!!!!!

μια κοπελα γεννησε στον ιδιο γυναικολογο με εμενα. το μωρο ηταν 3700 και επειδη ειχε στενη λεκανη πονουσε 14 ωρες δεν εσπρωχνε ''ετσι λεει η ιδια'' και ο γιατρος το τραβηξε με εμβρυουλκο. τωρα τον ''κατηγορουν'' οτι την αφησε πολλες ωρες και επρεπε να κανει καισαρικη αφου τους ειπε αλλος γυναικολογος οτι ηταν αδυνατο να βγει τοσο μεγαλο μωρο φυσολογικα. το παιδακι μου ειπε οτι ειναι καλα αλλα εξαιτιας του γιατρου ταλαιπωρηθηκαν και φοβηθηκαν. της ειπα οτι κι εγω πονουσα 14 ωρες και παρακαλουσα για καισαρικη αλλα ενας σωστος γιατρος δεν κανει βιαστικες κινησεις. σε μια συζητηση με αλλο ατομο που θεωρει ''αχρηστα'' τα δημοσια νοσοκομεια ειπε οτι απαγορευεται ο εμβρυουλκος τουλαχιστον στα ιδιωτικα και οτι τα παιδακια με νοητικη υστερηση τα περοσσοτερα γεννηθηκαν σε δημοσιο νοσοκομειο.

Ο κόσμος λέει τον εμβρυουλκό "κουτάλες". Δεν έχει απαγορευτεί, όπως δεν έχει απαγορευτεί και η βεντούζα (σικία).

Στα "άχρηστα" δημόσια νοσοκομεία στέλνουν όλα τα δύσκολα περιστατικά οι γιατροί των ιδιωτικών κλινικών...

Στα "άχρηστα" δημόσια νοσοκομεία νοσηλεύονται τα πιο πρόωρα μωρά που δεν είναι ικανός να τα κρατήσει ζωντανά κανένας άλλος. Ανάμμεσα σε αυτά σίγουρα θα υπάρχουν και κάποια με προβλήματα, όμως αν δεν ήταν εκεί μέσα αυτά τα μωρά δεν θα υπήρχαν καν...

Δεν είμαι γιατρός ούτε έχω καμία σχέση με παραϊτρικό επάγγελμα, μπορεί να υπάρχουν πολλοί γιατροί που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, που χρηματίζονται, που .... όμως γενικοί αφορισμοί τέτοιου είδους και μάλιστα για ολόκληρα ιδρύματα είνα από άδικοι ως προσβλητικοί.

Αν ο γνωστός σου δεν έχει στατιστικά στοιχεία (που δεν τα έχει...) καλά θα κάνει να το ψάξει λίγο παραπάνω. Εύχομαι να μην χρειαστεί να πάει στα "άχρηστα" δημόσια νοσοκομεία αλλά κάτι μου λέει ότι μόλις δει τα σκούρα πάλι εκεί θα καταλήξει για τον απλούστατο λόγο ότι μερικά πράγματα δεν πληρώνονται...

Θα σας παρακαλούσα θερμά να μην μεταφέρετε εδώ μέσα τέτοιους αφορισμούς αν δεν έχετε σοβαρά στοιχεία. Ο καθένας μπορεί να ξεστομίσει οποιαδήποτε ανοησία, δεν υπάρχει λόγος να τη μεταφέρουμε εδώ μέσα και να αναλωνόμαστε. Για τα στοιχειώδη υπάρχει και το google, γράφουμε τις λεξούλες και μας βγάζει τα σχετικά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...