Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"Σκληρή" αγάπη

Recommended Posts

Σκληραγώγηση = όρια.

Δε μιλάω για σκληρότητα.

Ούτε για πνίξιμο των συναισθημάτων.

Ουσιαστικά λέω να μην ενδίδουμε στις επιθυμίες των παιδιών άκριτα και κυρίως να μην ενδίδουμε έχοντας ως γνώμονα το "για να μην κλαίει". Άρα.... μιλάμε για το ίδιο. :D

Επίσης για να σκληραγωγήσω... χρειάζεται να αντιληφθώ τις ανάγκες του παιδιού και να τις σεβαστώ!

Απλά ήθελα να διαχωρίσω την έννοια της σκληραγώγησης από τη σκληρότητα. Είναι εντελώς διαφορετικές.

Αυτό που περιγράφεις.... θα το κατατάξω στη σκληρότητα και στην αυταρχικότητα.

για χάρη της συζήτησης δίνω τους ορισμούς τονίζοντας ότι η σκληραγωγία δεν ισούται με τα όρια.

σκληραγωγώ [skliraγoγó] -ούμαι Ρ10.9 : με καθημερινή σκληρή άσκηση εξοικειώνω κπ. στο σωματικό πόνο ή τον κάνω ανθεκτικό σε κάθε είδος κακουχίες

όριο =σύνορο -ανώτερη και η κατώτερη επιτρεπτή τιμή- φραγμός

σκληρότητα η ιδιότητα του σκληρού: H ~ του μετάλλου να μη λυγίζει ή σπάει - η απονιά η σκληρότητα χαρακτήρα- η απάνθρωπη αυστηρότητα

duretéαυταρχικός -ή -ό [aftarxikós] Ε1 : α.που, επειδή έχει δύναμη, αποφασίζει και ενεργεί χωρίς να λαβαίνει υπόψη του τη γνώμη των άλλων: ~ χαρακτήρας, δεσποτικός.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 195
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

οκ αγαπητή μου Sam! :)

άκυρη η σκληραγώγηση.....

μιλάω για οριοθέτηση με σεβασμό! :)

(Πρέπει να ανοίγω και κανένα λεξικό που και που....) :roll::-D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Θεωρω οτι το να λεμε οτι φταιει ο γονιος και το παιδι ειναι μιμος ή τραβαει την προσοχη αν δεν την εχει καθολου κλπ ήχουν πολυ ασχημα σε ενα γονιο που το βιωνει και δεν εχει κανει τιποτα μα τιποτα για να το προκαλεσει.:?:???::?:???:

Προσωπικα ενοχληθηκα και ενοιωσα πολυ αβολα.

Μπορω καλιστα να το παιξω κουκουβαγια, να κανω τα στραβα ματια , να πω οτι παιδι ειναι ετσι ειναι αλλα οχι δεν θα το κανω. Εχω τα κοτσια να κοιταω την αληθεια καταματα και να βλεπω καποια πραγματα οπως ειναι.

Και ναι μεγαλωνω ενα υπεροχο πλασμα (γιατι στον Βασιλη αναφερομαι σε αυτο το ποστ), με γλυκητατο χαρακτηρα και μοναδικη ψυχη. Και θελω να ειμαι γερη για να τον καμαρωνω. Ξερω τα ορια μου και δινω την ψυχη μου και την τελευταια σταλα αντοχης μου για εκεινον. Και θελω και δικαιουμαι πια (απαλαγμενη απο τις τυψεις του παιδικου) να μπορω να απολαυσω τις ελαχιστες μοναδικες στιγμες χαρας ενηλικου με τα παιδια μου διπλα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Θεωρω οτι το να λεμε οτι φταιει ο γονιος και το παιδι ειναι μιμος ή τραβαει την προσοχη αν δεν την εχει καθολου κλπ ήχουν πολυ ασχημα σε ενα γονιο που το βιωνει και δεν εχει κανει τιποτα μα τιποτα για να το προκαλεσει.:?:???::?:???

συμφωνω..δεν ειναι δικαιο να ακουει ενας γονιος που προσπαθει κ φερετε σωστα στο παιδι...οτι το παιδι ειναι καθρεφτης του γονιου...οπως δεν ισχυει το ΔΕΙΞΕ μου τον φιλο σου...

Θεωρω οτι το να λεμε οτι φταιει ο γονιος και το παιδι ειναι μιμος ή τραβαει την προσοχη αν δεν την εχει καθολου κλπ ήχουν πολυ ασχημα σε ενα γονιο που το βιωνει και δεν εχει κανει τιποτα μα τιποτα για να το προκαλεσει.:?:???::?:???:

Προσωπικα ενοχληθηκα και ενοιωσα πολυ αβολα.

Μπορω καλιστα να το παιξω κουκουβαγια, να κανω τα στραβα ματια , να πω οτι παιδι ειναι ετσι ειναι αλλα οχι δεν θα το κανω. Εχω τα κοτσια να κοιταω την αληθεια καταματα και να βλεπω καποια πραγματα οπως ειναι.

Και ναι μεγαλωνω ενα υπεροχο πλασμα (γιατι στον Βασιλη αναφερομαι σε αυτο το ποστ), με γλυκητατο χαρακτηρα και μοναδικη ψυχη. Και θελω να ειμαι γερη για να τον καμαρωνω. Ξερω τα ορια μου και δινω την ψυχη μου και την τελευταια σταλα αντοχης μου για εκεινον. Και θελω και δικαιουμαι πια (απαλαγμενη απο τις τυψεις του παιδικου) να μπορω να απολαυσω τις ελαχιστες μοναδικες στιγμες χαρας ενηλικου με τα παιδια μου διπλα.

elenik δεν υπάρχει λόγος να ενοχληθείς ούτε να νιώσεις άβολα

μία γενική συζήτηση περί διαπαιδαγώγησης και σκληραγωγίας είναι

εκτός και αν εγώ το εξέλαβα λάθος δεν σημαίνει γιατί δεν γράφουμε για εμάς

ότι η ζωή μας είναι ρόδινη και τα παιδάκια μας τέλεια.

Προσωπικά δεν θέλω να δώσω συμβουλές δεν είμαι ειδικός και κάθε παιδί είναι διαφορετικό στον χαρακτήρα του αυτό που πιάνει στο δικό μου παιδί

στο δικό σου μπορεί να είναι εντελώς άχρηστο για αυτό και δεν στάθηκα

καθόλου στα παραδείγματα συμπεριφορών το θεωρώ ένα εντελώς άλλο θέμα.

Aν πάλι θέλεις μπορούμε να ανοίξουμε ένα θέμα με συγκεκριμένα

παραδείγματα και να γράψει κάθε μαμά πως τα αντιμετωπίζει με το δικό της παιδί.

Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω άπειρα παραδείγματα από λάθη δικά μου

προς το παιδί μου και ενώ φαινομενικά μοιάζει με αγγελούδι έχει και αυτό τα δικά του.

Για να αλαφρώσουμε λίγο το κλίμα θα σου δώσω ένα παράδειγμα

ξύπνησε ζοχαδιασμένος και έκλαιγε και ούρλιαζε

στην αρχη υπομονετικά

τι έχεις μήπως θύμωσες με κάτι η μαμά δεν καταλαβαίνει τι θέλεις να πεις

χρησιμοποίησε λεξούλες τίποτα ο μικρός ούρλιαζε ακόμη περισότερο σε κάποια στιγμή γονατίζω δίπλα΄του και αρχίζω και ουρλιάζω κι εγώ :oops::oops:και γυρνάω και του λέω είδες και η μαμά μπορεί να ουρλιάζει :oops::oops:

Μη μου πεις ότι αυτό ήταν φυσιολογική συμπεριφορά απέναντι σε τρίχρονο

γιατί δεν θα σε πιστέψω...

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

πόσο δίκαιο έχετε όλες..πόσες φορές έχω σκεφτεί "πώς πρέπει να φερθώ" και πόσες φορές ενώ ξέρω ποιο είναι το σωστό φέρομαι λάθος!!

εγώ πάντως θέλω να επισημάνω και δυο άλλα λάθη που κάνουμε-πιστεύω-όλοι μας..πρώτον φωνάζουμε υπερβολικά και παθαίνουμε υστερία όταν συμβεί κάτι που δεν εγκρίνουμε(θα μου πεις και τι να κάνεις άνθρωπος είσαι κι εσύ και κάποια στιγμή θα εκραγείς)και

δεύτερο συμβαίνει να βάζουμε όρια που όμως αλλάζουν αναλόγως τη διάθεσή μας..ή μήπως αυτό συμβαίνει μόνο σε μένα;π.χ. είμαι καλά, ξεκούραστη, χαρούμενη...το παιδί μου μου ζητάει κάτι κι εγώ ενώ ξέρω ότι είναι λίγο παρατραβηγμένο σκέφτομαι "έλα μωρέ εντάξει"

θα μου πεις δεν είσαι και ρομπότ για να τα κάνεις όλα προγραμματισμένα και σωστά...

εγώ πάντως από πιο μικρά αλλά περισσότερο τώρα που τα παιδιά μου μεγαλώνουν τους δηλώνω συχνά ότι η μαμά είναι κουρασμένη και έχει κι αυτή δικαιώματα ή ότι και η μαμά θέλει να δει κάτι που την ενδιαφέρει στην τηλεόραση, όπως θέλουν κι αυτά...κι ότι τέλος πάντων πρέπει κι αυτά να σέβονται την ανάγκη τη δική μου και του πατέρα τους για ησυχία...

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

τελικα πανω κατω ολες οι μανουλες τα ιδια λεμε απλα τα διατυπωνουμε διαφορετικα....

ολες θελουμε το καλυτερο για τα παιδαικια μας και αυτο καμια φορα μας κανει λιγο υπερβολικες σε καποιες αντιδρασεις μας.

Ποια μανουλα δεν εχει φωναξει,νευριασει ,τιμωρισει,ριξει και καμια στο ποπουδακο του παιδιου της,νομιζοντας οτι ετσι θα του επιβαλει αυτο που νομιζει εκεινη οτι ειναι το σωστο.

Αυτο δεν σημαινει πως δεν αγαπαει το παιδακι της ή οτι δεν ειναι καλη μανουλα.

Μακαρι να χρειαζοταν να μεγαλωναμε τα παιδακια μας χωρις φωνες και περιορισμους αλλα δυστηχως δεν γινετε.

Απλα καμια φορα ας βαζουμε και λιγο νερο στο κρασι μας εμεις οι μεγαλοι και να ερχομαστε στην θεση των μικρων μας για να μπορουμε να επικοινωνουμε καλυτερα.

[quote name='ΝΤΙΝΤΙ;1204620

]ριξει και καμια στο ποπουδακο του παιδιου της' date='νομιζοντας οτι ετσι θα του επιβαλει[/u']

.

Στο σημείο που παραθέτω διαφωνώ ρητά και κατηγορηματικά.

Δεν το έχω κάνει και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε να επιτρέψω άλλον να

συμπεριφερθεί με τέτοιο τρόπο στο παιδί μου.

Στο σημείο που παραθέτω διαφωνώ ρητά και κατηγορηματικά.

Δεν το έχω κάνει και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε να επιτρέψω άλλον να

συμπεριφερθεί με τέτοιο τρόπο στο παιδί μου.

Μπραβο σου Sam που δεν το εχεις κανει ποτε.........

Εγω το εχω κανει και πιστευω και πολλες μα πολλες μανουλες ακομα.......

και επειδη το κανουν πολλες μα πολλες μανουλες οπως λες να ριχνουν ξυλιες , αυτοματα γινεται καλο και αποδεκτο????

ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και με τραγικες συνεπειες για το ψυχισμο του παιδιου , οσο και αν βολευει καποιες να κλεινουν τα ματια και να λενε ελα μωρε δεν επαθε τιποτα με δυο τρεις ψιλες που εφαγε....

Η σωματικη βια δεν εχει μετρο σε πολυ ή λιγη....ειτε κολιες ειτε χαστουκια ειτε τραβηγματα ειναι βια και σωματικη κακοποιηση.

Σε ενα φορουμ οπως το παρεντς θα επρεπε να προαγουμε με νυχια και δοντια την μη σωματικη τιμωρια και οχι να λεμε πως αφου το κανουν πολλες δε τρεχει κατι.....

Διαφημίσεις

και επειδη το κανουν πολλες μα πολλες μανουλες οπως λες να ριχνουν ξυλιες , αυτοματα γινεται καλο και αποδεκτο????

ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και με τραγικες συνεπειες για το ψυχισμο του παιδιου , οσο και αν βολευει καποιες να κλεινουν τα ματια και να λενε ελα μωρε δεν επαθε τιποτα με δυο τρεις ψιλες που εφαγε....

Η σωματικη βια δεν εχει μετρο σε πολυ ή λιγη....ειτε κολιες ειτε χαστουκια ειτε τραβηγματα ειναι βια και σωματικη κακοποιηση.

Σε ενα φορουμ οπως το παρεντς θα επρεπε να προαγουμε με νυχια και δοντια την μη σωματικη τιμωρια και οχι να λεμε πως αφου το κανουν πολλες δε τρεχει κατι.....

εχεις απολυτο δικιο...................ειμαι απαραδεκτη μανουλα ...........

εχω καταστρεψει τον ψυχισμο των παιδιων μου .............

προαγω την σωματικη βια μεσα σε αυτο το φορουμ αλλωστε τι αλλο λογο θα ειχα να συμμετεχω σε αυτο...........

ας ειμαστε περισσοτερο προσεκτικες παρακαλω πολυ στην κρητικη που ασκουμε στους αλλους...........

κανεις δεν ειναι ικανος να μας κρινει .............

δεν επιτρεπεται να φωναζουμε στα παιδια μας, δεν επτιτρεπεται να τα τραβολογομαι και να θελουμε να τους επιβληθουμε. Αν " μας φτανουν" στο σημειο να τα φερθουμε δηλαδη σαν αφεντες και δυναστες , ας αναλογιστουμε το γιατι και αν παλι δεν βοηθησει αυτη η εσωτερικη αναζητηση υπαρχουν πολυ καλοι ψυχολογοι που θα μας βοηθησουν.

Δεν ειναι ειρωνικο αυτο που αναφερω και δε μιλαω ποτε ειρωνικα στη ζωη μου ,θελω κατα κυριο λογο να τονισω πως μονο μεγαλωνοντας με αγαπη , κατανοηση και ανεκτικοτητα τα παιδια μας μπορουμε να ελπιζουμε σε ενα καλυτερο κοσμο....

Ντίντι:

Ποια μανουλα δεν εχει φωναξει,νευριασει ,τιμωρισει,ριξει και καμια στο ποπουδακο του παιδιου της,νομιζοντας οτι ετσι θα του επιβαλει αυτο που νομιζει εκεινη οτι ειναι το σωστο.

Αυτο δεν σημαινει πως δεν αγαπαει το παιδακι της ή οτι δεν ειναι καλη μανουλα.

Μακαρι να χρειαζοταν να μεγαλωναμε τα παιδακια μας χωρις φωνες και περιορισμους αλλα δυστηχως δεν γινετε.

βρε κορίτσια ηρεμία διαβάστε λίγο πιο προσεκτικά τα λόγια της Ντίντι...ε όχι ότι προάγει και τη σωματική βία

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

βρε κορίτσια ηρεμία διαβάστε λίγο πιο προσεκτικά τα λόγια της Ντίντι...ε όχι ότι προάγει και τη σωματική βία

Γλυκα μου εδω ο καθενας τα γραφομενα τα λαμβανει οπως θελει, οποτε

δεν χρειαζετε να περνουμε τις μετρητης ορισμενες κρητικες........

Διαφημίσεις

Σε ενα φορουμ οπως το παρεντς θα επρεπε να προαγουμε με νυχια και δοντια την μη σωματικη τιμωρια και οχι να λεμε πως αφου το κανουν πολλες δε τρεχει κατι....

αν με αυτη τη φραση βγαινει το συμπερασμα πως αναφερω πως προσωπικα η Ντιντι προαγει τη σωματικη βια μαλλον δε ειναι ξεκαθαρο αυτο που ηθελα να πω... απο την αλλη αν καποιοι συνεχιζουν να θελουν να χανουν το ουσιαστικο νοημα αυτων που γραφουμε στο φορουμ και να αναλλωνονται σε προσωπικες κοντρες εγω ευχαριστω αλλα δε θα συμμετεχω...

Σε ενα φορουμ οπως το παρεντς θα επρεπε να προαγουμε με νυχια και δοντια την μη σωματικη τιμωρια και οχι να λεμε πως αφου το κανουν πολλες δε τρεχει κατι....

αν με αυτη τη φραση βγαινει το συμπερασμα πως αναφερω πως προσωπικα η Ντιντι προαγει τη σωματικη βια μαλλον δε ειναι ξεκαθαρο αυτο που ηθελα να πω... απο την αλλη αν καποιοι συνεχιζουν να θελουν να χανουν το ουσιαστικο νοημα αυτων που γραφουμε στο φορουμ και να αναλλωνονται σε προσωπικες κοντρες εγω ευχαριστω αλλα δε θα συμμετεχω...

δεν εχω καμια διαθεση να ερθω σε καμια προσωπικη κοντρα με κανεναν........

δεν το συνηθιζω αλλωστε.............

αλλα εδω απομονωσες μια φραση απο το προηγουμενο μυνημα σου ,που ειναι ξεκαθαρο οτι αναφερεσε σε εμενα........

τελοσπαντων δεν ασχολουμε αλλο,αλλωστε δεν χρωσταω σε κανεναν εδω μεσα εξηγησεις για το πως μεγαλωνω τα παιδια μου......

οταν ερθει η ωρα θα με κρινουν εκεινα και κανενας αλλος

ΤΕΛΟΣ............

Ντίντι σίγουρα κανένας δεν θα σου πει πως θα μεγαλώσεις τα παιδιά σου

κι ούτε κανένας θα σε κρίνει

Το θέμα της σωματικής τιμωρίας ακόμη και η μία στον πωπό

έχει συζητηθεί άπειρες φορές στο φόρουμ βάζω το παρακάτω λινκ

ως το πιο αντιπροσωπευτικό

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21344&highlight=%F0%F9%F0%FC

αν θέλεις μπες στον κόπο να το διαβάσεις παρότι έχει πολλές σελίδες είμαι σίγουρη ότι

θατο βρεις ενδιαφέρον και κατατοπιστικό .

Ντίντι σίγουρα κανένας δεν θα σου πει πως θα μεγαλώσεις τα παιδιά σου

κι ούτε κανένας θα σε κρίνει

Το θέμα της σωματικής τιμωρίας ακόμη και η μία στον πωπό

έχει συζητηθεί άπειρες φορές στο φόρουμ βάζω το παρακάτω λινκ

ως το πιο αντιπροσωπευτικό

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21344&highlight=%F0%F9%F0%FC

αν θέλεις μπες στον κόπο να το διαβάσεις παρότι έχει πολλές σελίδες είμαι σίγουρη ότι

θατο βρεις ενδιαφέρον και κατατοπιστικό .

το ξερω Sam εχει πεσει στην αντιληψη μου και εχω διαβασει τα κυριοτερα σημεια.............

ολοι προσπαθουμε για το καλυτερο των παιδιων μας και προσπαθουμε μερα με την ημερα να ειμαστε ολο και πιο σωστοι απεναντι τους...............

Προσωπικά θεωρώ πολύ πιο σκληρό και βάναυσο και ατελέσφορο τρόπο διαπαιδαγώγησης, αυτό που περιγράφει η Daffy στο πρώτο μήνυμα αυτού του θέματος, το να αφήνεις δηλαδή το παιδί σου να ουρλιάζει για δύο ώρες για να το μάθεις να μη θέλει αγγαλιά, ή κάτι άλλο που εσύ θεωρείς μη απαραίτητο (μετά δε θα θέλει ούτε να σε βλέπει, όχι να το πάρεις αγγαλιά). Απλώς αυτό είναι πολιτικά ορθό, ενώ αν δώσεις μια στον πωπό καταδικάζεσαι στο πυρ το εξώτερον.

Για να επανέλθουμε στο θέμα της "σκληρής αγάπης", εγώ καταλαβαίνω ότι είναι να αφήσεις το παιδί σου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του για τις οποίες το έχεις ήδη προειδοποιήσει.

Την τακτική όμως της εκπομπής που περιγράφει η Daffy την θεωρώ πραγματικό βασανιστήριο και κανενός είδους αγάπη.

elenik δεν υπάρχει λόγος να ενοχληθείς ούτε να νιώσεις άβολα

μία γενική συζήτηση περί διαπαιδαγώγησης και σκληραγωγίας είναι

εκτός και αν εγώ το εξέλαβα λάθος δεν σημαίνει γιατί δεν γράφουμε για εμάς

ότι η ζωή μας είναι ρόδινη και τα παιδάκια μας τέλεια.

Το μονο που με ενοχλησε ειναι η παρομοιαση του μιμου. Δηλαδη η υπονοια οτι το παιδι κανει οτι βλεπει αρα το προκαλουμε εμεις .

Τα υπολοιπα στο ολο θεμα διαπαιδαγωγησης του δεν υπαρχει περιπτωση να το παρεξηγησω.Εννοειτε οτι ολοι κανουμε λαθη και ποτε δεν θα παρεξηγηθω αν καποιος μου τα υποδειξει (η αντικειμενικη κριση ειναι παντα ευπροσδεκτη οταν ειναι καλοπροαιρετη).

Το οτι βλεπει αυτο αρα αυτο κανει ομως δεν το δεχομαι.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

καταρχας πιστευω οτι αυτη μαλλον δεν εχει κανει παιδια. και κατα δευτερον ειμαι καθετη σαυτη τη ''σκληρη αγαπη'' . τα παιδια μας πρεπει να τα αγαπαμε και να τα λατρευουμε. ειναι μια περιοδος που δεν κραταει οσο νομιζουμε πρεπει να τη χαρουμε και οχι να τα βασανιζουμε για να μην γινουν παιδια της μαμας. να γινουν. γιατι δεν καταλαβα? που το προβλημα? ας σκανε απο αγαπη. και? τι θα παθουν? δεν μιλαω φυσικα για παιδια που χρειαζονται πειθαρχια με την εννοια οτι βαρανε βριζουν δαγκωνουν κλπ κλπ. αν και παλι οι γονεις θα φταινε... η οι συνθηκες. τελοσπαντων το ρεζουμε μου ειναι το εξης=

ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ''ΚΑΚΟΜΑΘΕΤΕ ΤΑ'' ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ!

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Μου τη σπάει αυτή η babysitter του ΣΚΑΙ!!!!

Εφαρμόζει τακτικές που αρμοζουν περισσότερο σε σκύλους. Οι μέθοδοι που χρησημοποιεί αντιπροσωπεύουν τον αμερικανικό πουριτανισμό και μου θυμίζουν το πείραμα του Παβλόφ...ΜΠΛΙΑΧ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...