Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"Σκληρή" αγάπη

Recommended Posts

Χτες είδα ένα επεισόδιο από την νταντά που αναφερόταν στη "σκληρή" αγάπη. Τι είναι η "σκληρή" αγάπη, όπως το συνέλαβα εγώ, δεν υποκύπτεις στα αδικιολόγητα "θέλω" των παιδιών σου και κρατάς μια σκληρή στάση απέναντι στην μη ανεκτή συμπεριφορά τους. Στο χτεσινό επεισόδιο ήταν μια οικογένεια με 2 αγοράκια 5 και 4 χρονών, που όλοι μεταξύ τους ήταν πολύ αγαπημένοι σε τέτοιο σημείο που τα αγόρια δεν ξεκολούσαν από την μαμά και η μαμά γινότανε χαλί να την πατήσουν. Ήρθε η νταντά και προσπάθησε να επιβάλλει στην μαμά την "σκληρή" αγάπη. Δεν έπρεπε με τίποτα να ενδώσει στις επιθυμίες των παιδιών παρόλο που αυτά φτάσανε στο αμήν από το κλάμα. Τελικά αυτή η μέθοδος πέτυχε, με δύο γονείς να περνάνε από έναν ψυχολογικό γολγοθά, αφου βλέπανε τα παιδιά τους σε τόσο άσχημη κατάσταση και δύο παιδιά που φτάσανε στα όρια τους από το κλάμα.

Και αναρωτιέμαι αξίζει να φέρνεις τα παιδιά σου έστω και παροδικά σε μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση ή τελικά γνωρίζοντας ότι τους δίνεις εφόδια για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι κάνεις την καρδιά σου πέτρα και ακολουθείς την "σκληρή" αγάπη??

Ποια είναι η γνώμη σας πάνω σε αυτό?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 195
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

με τιποτα ομως.μια φορα ανεφερα στον αντρα μου γιαυτην την εκπομπη και μου λεει να τα κανει στα δικα της παιδια αυτα που κανει...εξαλου πιστευω οτι ειναι στημενη η εκπομπη.και αυτη η μεθοδος που λες δεν μου ταιριαζει καθολου...

Το επεισόδιο δεν το είδα.

Όμως σήμερα τριγυρνούσε στο μυαλό μου η λέξη "σκληραγώγηση"....

Πόσο απαραίτητη είναι;

Είναι κακό να σκληραγωγούνται τα παιδιά;

Μήπως τους δίνει τόλμη και θάρρος τελικά;

Μήπως τονώνει την αυτοπεποίθησή τους;

Μήπως και η ατελείωτη "προσφορά αγάπης" η οποία όμως φτάνει στο όριο να δυσλειτουργεί η οικογένεια δεν είναι καλή; .....γιατί π.χ. τα παιδιά είναι κολλημένα με ατελείωτα αιτήματα για αγκαλιά και φιλιά, σε σημείο που αν τους κάνεις τα χατήρια να μη μπορείς να κάνεις κυριολεκτικά τίποτα άλλο.

Ποια είναι τα όρια της σκληρότητας, της σκληραγώγησης και της απόλυτης ...... (... πώς λέγεται αλήθεια το αντίθετο της σκληρότητας; )....

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Δεν ειναι δυνατον μεσα σε μια εβδομαδα που γυριζεται η εκπομπη να γινει αυτο που λεμε τροποποιηση συμπεριφορας. Εννοειται οτι η εκπομπη ειναι στημενη. Παρολα αυτα αυτο που λεμε ορια πρεπει να μπαινουν στα παιδια απο πολυ μικρη ηλικια ακομη και αν μερικες φορες οι γονεις αισθανονται ασχημα οταν χαλανε το χατηρι του παιδιου τους. Ορια ομως δε σημαινει αφηνεις το παιδι σου να πλανταζει στο κλαμα για να του επιβληθεις. Προσπαθεις να του δωσεις μια εναλλακτικη λυση ετσι ωστε και αυτο να νιωθει οτι καλα και εσυ να του δειχνεις με το παραδειγμα σου αυτο που πρεπει να κανει.

Για το αν οποιαδηποτε μεθοδο ταιριαζει σε καθε παιδι αυτο που ισχυει ειναι οτι σιγουρα ο καθε γονιος μπορει να βρει αυτο που ταιριαζει καλυτερα στο δικο του παιδι.

πολλες φορες εχω παρακολουθησει την εκπομπη αυτη κ να πω την αληθεια καποια πραγματα συμφωνω.

αλλα το χθεσινο δεν το ειδα κ οπως το περιγραφεις δεν μου αρεσει.οχι δεν συμφωνω με την μεθοδο της σκληρης αγαπης.

ετσι ηταν η μαμα μου.μας εκανε βεβαια σκληραγωγημενα παιδια αλλα μονο εξωτερικα.εσωτερικα δεν ειμαστε καθολου.(κ μιλαω κ για τα αδερφια μου)

elechl με τιποτα δεν ειναι στημενα.δεν μπορει να να ειναι στημενη ολη αυτη η συμπεριφορα των παιδιων.

Διαφημίσεις

Η οριοθέτηση της συμπεριφοράς είναι αυτό που βοηθά το παιδί να κατανοήσει τους κανόνες και τις προσδοκίες των γονέων του. Τα όρια που τίθενται στη συμπεριφορά καθορίζουν επίσης την ισορροπία της δύναμης και της εξουσίας στις οικογενειακές σχέσεις και συνιστούν ένα ουσιώδες στοιχείο στην ανατροφή των παιδιών. Τα όρια είναι εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να «χτίσουμε» σχέσεις συνεργασίας, για να γνωστοποιούμε στα παιδιά μας τι περιμένουμε από αυτά και τι εναλλακτικές έχουν για να μπορέσουν να πάρουν αυτό που θέλουν.

Γιατί όμως πρέπει να βάζουμε όρια στα παιδιά;

Πολλές μελέτες αναφέρουν ότι όταν οι γονείς θέτουν σταθερά όρια, τα παιδιά μεγαλώνουν έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, σε αντίθεση με τα παιδιά στα οποία επιτρέπεται να συμπεριφέρονται όπως τους αρέσει. Τα παιδιά με καλή προσαρμογή έχουν τρυφερούς, περιποιητικούς και υποστηρικτικούς γονείς, οι οποίοι ασκούν έλεγχο με λογικό τρόπο και έχουν υψηλές προσδοκίες. Ο σταθερός έλεγχος που δεν περιορίζει τις ευκαιρίες για πειραματισμό και επιτρέπει την αυθόρμητη έκφραση σχετίζεται με την ανεξαρτησία του παιδιού.

Τα όρια δημιουργούν ένα περιβάλλον το οποίο βασίζεται στην επιβράβευση. Τονίζουν τις θετικές συνέπειες και το γεγονός ότι τα επιθυμητά αποτελέσματα προκύπτουν μέσα από συνεργασία. Έτσι αποφεύγονται οι διαμάχες και τα συναισθηματικά ξεσπάσματα (θυμού ή απογοήτευσης) και δημιουργείται κλίμα σεβασμού αφού και οι δύο πλευρές μαθαίνουν να λαμβάνουν υπʼ όψιν τους τις ανάγκες του άλλου. Επιτρέπουν τις θετικές και τις αρνητικές επιπτώσεις σε ένα περιβάλλον μη τιμωρίας (οι αρνητικές συνέπειες είναι απλά η απουσία των θετικών επιπτώσεων). Όσο αφήνουμε τις θετικές επιπτώσεις να συμβαίνουν όταν το παιδί έχει πραγματοποιήσει το δικό του μέρος της συμφωνίας, το παιδί γίνεται πιο υπεύθυνο για τη συμπεριφορά του.

Τα όρια αφήνουν στο παιδί περιθώρια νʼ αλλάξει τη συμπεριφορά του έτσι ώστε να καταφέρει να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Ενώ οι κανόνες και οι απειλές επικεντρώνονται σε τιμωρίες και ποινές για τη μη πρέπουσα συμπεριφορά, τα όρια επικεντρώνονται στο να δημιουργούν και να προσφέρουν πιο εποικοδομητικές επιλογές.

Αμέσως μετά την αγάπη, το σπουδαιότερο δώρο του γονιού προς το παιδί είναι η αίσθηση της πειθαρχίας. Οι περισσότεροι γονείς παραδέχονται ότι είναι πολύ σημαντικό να θέτουν όρια, εντούτοις ένα από τα δυσκολότερα εγχειρήματά τους είναι να βάλουν σε πράξη αυτήν την παραδοχή και μάλιστα με τρόπο σταθερό και αποτελεσματικό. Όταν και οι δυο γονείς δουλεύουν όλη μέρα και λείπουν από το σπίτι, απεχθάνονται να εφαρμόζουν κανόνες πειθαρχίας τις λιγοστές ώρες που βρίσκονται με τα παιδιά τους. Όμως τότε είναι που πολλές φορές τα παιδιά θα δοκιμάσουν την προκλητική τους συμπεριφορά.

Τα όρια για να είναι αποτελεσματικά θα πρέπει να έχουν χαρακτηριστικά όπως:

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Τα όρια είναι ξεκάθαρα, συγκεκριμένα και τα επικοινωνούμε στους άλλους με ευκρίνεια. Λειτουργούν καλύτερα όταν έχουμε τραβήξει την προσοχή του παιδιού, όταν αυτό έχει κατανοήσει τι ζητάμε, όταν το θετικό αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι ξεκάθαρο και όταν αφορά συγκεκριμένα θέματα και καταστάσεις.

ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ

Τα όρια λαμβάνουν υπʼ όψιν τους και σέβονται τις ανάγκες όλων των ατόμων που αφορούν. Προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε και εμείς και το παιδί να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

ΠΡΟΛΗΨΗ

Tα όρια λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να προλαμβάνουν προβλήματα και σε -κανονικές καταστάσεις- εκφράζονται πριν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα ή πριν προχωρήσει και χειροτερέψει η κατάσταση.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΑ

Τα πιο αποτελεσματικά όρια επικεντρώνονται σε θετικές συνέπειες, όταν υπάρχει συνεργασία. Εκφράζονται με τη μορφή υπόσχεσης η οποία πρέπει πάντα να τηρείται όταν το παιδί επιδεικνύει τη σωστή συμπεριφορά.

ΣΥΝΕΠΕΙΑ

Η επιβράβευση του παιδιού πρέπει να συμβαίνει μόνο όταν το παιδί κάνει αυτό που του ζητήσαμε. Με αυτόν τον τρόπο περνάμε το μήνυμα ότι εννοούμε αυτά που λέμε. Αυξάνουμε τις πιθανότητες να μας πάρει στα σοβαρά το παιδί και να συνεργαστεί. Και θα το κάνει μόνο όταν καταλάβει ότι η συνεργασία είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει αυτά που θέλει.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΟΡΙΩΝ

· Τα όρια είναι διαφορετικά για κάθε παιδί και για κάθε γονέα.

· Τα όρια δεν ισχύουν πάνταʼ συμβαδίζουν με την εξέλιξη του παιδιού και διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία του.

· Η σωστή οριοθέτηση προϋποθέτει μια καλή σχέση με το παιδί.

· Κατά την οριοθέτηση είναι σημαντική η επαφή με το παιδί: χαμηλώνουμε ώστε να έρθουμε στο επίπεδό του , το κοιτάζουμε στα μάτια και το αγγίζουμε ώστε να εισπράξει τη σοβαρότητα των λόγων μας.

· Δίνουμε χρόνο και χώρο στην οριοθέτηση και δεν κάνουμε άλλα πράγματα ταυτόχρονα.

· Τα όρια πρέπει να είναι σαφή και αναγνωρίσιμα από τα παιδιά.

· Κάθε φάση ανάπτυξης μας παραπέμπει σε ανάλογες τεχνικές οριοθέτησης. Όσο το παιδί μεγαλώνει χρειάζεται σταδιακά να αναλαμβάνει ευθύνες. Αρχικά βάζουμε όρια στο περιβάλλον του, έπειτα στο ίδιο και αργότερα συνεργαζόμαστε μαζί του για να επιτυγχάνουμε συμβιβασμό.

· Μία μόνιμα αρνητική συμπεριφορά του παιδιού είναι πιθανό να μας δίνει ʽʼσήμαʼʼ ότι του έχουμε θέσει πολύ στενά όρια και ασφυκτιά.

· Τα όρια είναι για να ξεπερνιούνται! Μεγαλώνω σημαίνει ξεπερνώ τα όριά μου και προχωρώ.

· Απαραίτητη προϋπόθεση για να βάλουμε όρια στους άλλους είναι να βάλουμε καταρχήν όρια στον εαυτό μας.

· Είναι συνήθως πιο εύκολο να το καταλάβουμε όταν παραβιάζονται τα δικά μας όρια , παρά όταν εμείς παραβιάζουμε τα όρια των άλλων.

· Τα παιδιά κατανοούν τα όρια μόνο όταν είναι σαφή. Οι γενικεύσεις δε βοηθούν γιατί δημιουργούν έδαφος για σύγκρουση και αγώνα δύναμης με το παιδί.

· Δεν είναι όλα τα θέματα τι ίδιο σημαντικά. Ξεχωρίζουμε τα σημαντικά από τα ασήμαντα.

· Πρέπει να μπορούμε να διακρίνουμε ποια ζητήματα επιδέχονται διαπραγμάτευση και ποια όχι.

· Μια προσωπική συζήτηση με τον εαυτό μας με αυτοκριτικό πνεύμα βοηθάει να κατανοήσουμε τον εαυτό μας , τις προσωπικές μας δυσκολίες και τα συναισθήματα. Βοηθάει στο να θέσουμε με ευκρίνεια τα δικά μας όρια για να αποφύγουμε τις άγονες αντιπαραθέσεις.

· Όταν θέτουμε τα όριά μας εξαρχής πρέπει να μένουμε πιστοί σε αυτά. Αποφεύγουμε την επαφή με το παιδί όταν η ένταση έχει κλιμακωθεί γιατί είναι πολύ εύκολο να μετατραπεί σε χειροδικία.

· Αποφεύγουμε την τιμωρία και προτιμούμε τις φυσικές και λογικές συνέπειες οι οποίες συνδέονται άμεσα με τη συμπεριφορά του παιδιού.

· Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ επιλέγουμε μεθόδους άμεσης αποσυμπίεσης: ένα κάθετο όχι, η απομάκρυνση από το πεδίο σύγκρουσης, το χιούμορ, μπορεί να βοηθήσουν στο να δώσουμε στο παιδί λίγο αέρα. Επανερχόμαστε αργότερα και συζητάμε τι έγινε, καθώς και εναλλακτικούς τρόπους αντίδρασης.

ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ…

Η οριοθέτηση συνιστά μια από τις βασικές διαστάσεις του γονεϊκού ρόλου.

Είμαστε υποχρεωμένοι να βάζουμε όρια στα παιδιά, όσο και αν αυτό μας δημιουργεί δυσκολίες και ερωτηματικά.

Η συμπεριφορά των παιδιών δεν ελέγχεται εύκολα.

Τα όρια είναι σημαντικά για τα παιδιά γιατί τους δίνουν ασφάλεια, υποστήριξη και χώρο για να δημιουργήσουν την ταυτότητά τους.

Κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του! Πρέπει ο κάθε γονιός να εμπιστεύεται το αισθητήριό του σε σχέση με το παιδί του.

Το επεισόδιο της νταντάς ήταν η αφορφή για τις σκέψεις μου και θα ήθελα να συζητήσουμε γενικότερα για αυτόν τον τρόπο διαπαιδαγώγισης.

alcyon τα ερωτήματα που θέτεις είναι και δικά μου που τα σκέφτομαι και προβληματίζομαι πολλές φορές.

Βάζω όρια στο γιό μου κ το ίδιο σκοπεύω να κάνω κ με την κόρη μου, παρακολουθώ συχνά την εκπομπή κ δεν θα άντεχα με τίποτα να έχω τέτοια παιδιά στο σπίτι κ να ντρέπομαι να βγώ έξω.

Η μητέρα μου ήταν αρκετά αυστηρή κ δυστυχώς χτυπούσε πολύ κάτι το οποίο δεν της το έχω συγχωρήσει.

Είμαι αυστηρή μαμά όταν πρέπει, μισώ το ξύλο, αλλά ειμαι απόλυτη στο τί ειναι αποδεκτό κ όχι μέσα στο σπίτι κ δεν παρεκλίνω της πορείας μου για να μην με καβαλήσουν στο μέλλον.

δεν ξερω αν θα μπορουσα να βλεπω τα παιδια μου να φτανουν σε αυτη την κατασταση μονο και μονο για να τα κανω να ξεκολησουν απο πανω μου.............

παλια ελεγα για το κολλημα που ειχε η κορη μου με τον πατερα της,δεν τον αφεινε ουτε λεπτο να σταθει χωρις αγκαλιες και φιλια......αυτοκολητοι.

τωρα που εχει μεγαλωσει οχι οτι δεν εχουν τις τρυφερες τους στιγμες αφου τον πατερα της τον λατρευει αλλα εχει ξεκολησει αρκετα απο πανω του και ο λογος ειναι οτι εχει πλεον μεγαλωσει........

θελω να καταληξω πως τα παιδια ειναι κολλημενα με τους γονεις τους τοσο πολυ σε μικροτερες ηληκιες.

οσο μεγαλωνουν τοσο σταματουν αυτες οι υπερβολικες εκδιλωσεις αγαπης ,σε σημειο μαλιστα που να τα παρακαλας καμια φορα να καθησουν για λιγο στην αγκαλια σου οπως παλια.

οσο για την εκπομπη κρατω καποιες επιφυλαξεις...........

οι αντιδρασεις των παιδιων μπορει να μην ειναι στιμενες αλλα καποια πραγματα ισως ειναι.

Το να στερεις σε τοσο μικρα παιδακια την αγαπη, την αγκαλια και τα χαδια ειναι εγκλημα..

δεν την βλεπω αυτη την εκπομπη.. εχω δει μονο 3-4 επεισοδια και εχω φρικαρει.. θυμαμαι ενα επεισοδιο με μια μικρη που εφευγε απο το χερι της μανας της στο δρομο και η περιβοητη παιδαγωγος την απειλουσε οτι θα την δεσει με λουρακι.. τελικα το εκανε.

Η χοντρη μαλλον ηταν εκπαιδευτρια σκυλων πριν παει στην εκπομπη αυτη.

Τη θεωρω απλα απαραδεκτη και σιγουρα οχι μονο δεν εχει δικα της παιδια αλλα δεν τα αγαπαει κιολας. Ενας ανθρωπος που αγαπαει τα παιδια δεν τους φαιρεται καθ αυτον τον τροπο οτι και να κανουν..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Επειδη την ειδα τυχαια αυτη την εκπομπη ολα αυτα τα ορια τα εβαλε η νταντα για να μπορεσει να κοψει απο τα παιδια κακες συνηθειες οπως το να κοιμουνται ολοι μαζι σε ενα κρεββατι η οικογενεια γιατι απλα τα παιδια αρνιοταν να κοιμηθουν μονα τους, να ειναι τα παιδια τρομερα βιαια με το σκυλο του σπιτιου που τον χτυπαγαν με ολη την δυναμη τους , να μην τρωνε μονα τους χωρις τον μπαμπα και τη μαμα να τα ταιζει συνεχεια και να μαθουν να πινουν το γαλα τους απο κανονικα ποτηρια και οχι με κατι ποτηρακια για μωρα με καλαμακι που εκανε ζημια στα δοντια τους.

Αυτο που ηθελε να δειξει ηταν οτι η μαμα με την υπερβολικη αγαπη δεν τα αφηνε να προχωρησουν και να εξελιχτουν συμφωνα με τα παιδακια της ηλικιας τους γιατι δεν αντεχε να τους χαλασει τα χατηρια και να βαλει κανονες. Και ετσι τα παιδια χρησιμοποιουσαν την αδυναμια της μια χαρα. Οταν μπηκαν οι κανονες υποτιθεται της νταντας τα παιδια παρα τις υστεριες στο τελος αποδεχτηκαν τα νεα δεδομενα μια χαρα και καταλαβανε οτι ετσι πρεπει να λειτουργουνε χωρις να παθουνε κατι φοβερο επειδη κλαψανε και θυμωσανε στην αρχη παρα πολυ.

Το να στερεις σε τοσο μικρα παιδακια την αγαπη, την αγκαλια και τα χαδια ειναι εγκλημα..

.

Με το να βάζεις όρια στην συμπεριφορά των παιδιών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τους στερείς την αγάπη. Τον γιο μου τον μεγαλώσαμε μέσ'στην αγκαλια, όλο χάδια κ αγάπες αλλά όταν έπρεπε να του επιβάλλουμε το σωστό το κάναμε.

Προσωπικά θεωρώ ότι οι γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους να τους κάνουν ότι θέλουν δεν σημαίνει ότι τα αγαπούν περισσότερο από τους πιο αυστηρούς γονείς απλά πάυουν να προσπαθούν αφού ειναι πάντα πιο εύκολο να υποκειπτεις στα κλαμματα ενός παιδιού από το να επιβάλλεις το σωστό.

Δεν στερείς την αγάπη τις αγκαλιές και τα φιλιά απλώς σε ορισμένες περιπτώσεις συμπεριφοράς παιδιών γυρίζεις την πλάτη και φεύγεις. Για αυτό κιόλιας την αποκαλούν σκληρή αγάπη.

Επειδη την ειδα τυχαια αυτη την εκπομπη ολα αυτα τα ορια τα εβαλε η νταντα για να μπορεσει να κοψει απο τα παιδια κακες συνηθειες οπως το να κοιμουνται ολοι μαζι σε ενα κρεββατι η οικογενεια γιατι απλα τα παιδια αρνιοταν να κοιμηθουν μονα τους, να ειναι τα παιδια τρομερα βιαια με το σκυλο του σπιτιου που τον χτυπαγαν με ολη την δυναμη τους , να μην τρωνε μονα τους χωρις τον μπαμπα και τη μαμα να τα ταιζει συνεχεια και να μαθουν να πινουν το γαλα τους απο κανονικα ποτηρια και οχι με κατι ποτηρακια για μωρα με καλαμακι που εκανε ζημια στα δοντια τους.

Αυτο που ηθελε να δειξει ηταν οτι η μαμα με την υπερβολικη αγαπη δεν τα αφηνε να προχωρησουν και να εξελιχτουν συμφωνα με τα παιδακια της ηλικιας τους γιατι δεν αντεχε να τους χαλασει τα χατηρια και να βαλει κανονες. Και ετσι τα παιδια χρησιμοποιουσαν την αδυναμια της μια χαρα. Οταν μπηκαν οι κανονες υποτιθεται της νταντας τα παιδια παρα τις υστεριες στο τελος αποδεχτηκαν τα νεα δεδομενα μια χαρα και καταλαβανε οτι ετσι πρεπει να λειτουργουνε χωρις να παθουνε κατι φοβερο επειδη κλαψανε και θυμωσανε στην αρχη παρα πολυ.

Συμφωνώ!! Και πιστεύω πως ο ουσιαστικός ρόλος της εκπομπής δεν ειναι τόσο να εκπαιδεύσει τα παιδιά αλλά τους γονείς που έχασαν την μπάλα με την πάροδο του χρόνου, δεν έβαλαν όρια κ τώρα τραβάνε τα μαλλιά τους

δεν την βλεπω αυτη την εκπομπη.. εχω δει μονο 3-4 επεισοδια και εχω φρικαρει.. θυμαμαι ενα επεισοδιο με μια μικρη που εφευγε απο το χερι της μανας της στο δρομο και η περιβοητη παιδαγωγος την απειλουσε οτι θα την δεσει με λουρακι.. τελικα το εκανε.

Η χοντρη μαλλον ηταν εκπαιδευτρια σκυλων πριν παει στην εκπομπη αυτη.

Τη θεωρω απλα απαραδεκτη και σιγουρα οχι μονο δεν εχει δικα της παιδια αλλα δεν τα αγαπαει κιολας. Ενας ανθρωπος που αγαπαει τα παιδια δεν τους φαιρεται καθ αυτον τον τροπο οτι και να κανουν..

αυτο το πραγμα οταν το βλεπω πραγματικα τρελλενομαι.........

να εχουν δεμενα τα παιδια τους με αυτο το λουρι και να τα τραβανε θαρρεις και ειναι σκυλακια ................

τι να πω πραγματικα εξοργιζομαι σπανια με συμπεριφορες αλλων γονιων στα παιδια τους ,αλλα αυτο μου κανει καπως δεν ξερω.............

Διαφημίσεις

Σιγουρα δεν πρεπει να στερεις απο το παιδι την αγαπη και την στοργη που χρειαζεται. Αλλα η αληθεια ειναι οτι εχω βαρεθει να βλεπω παιδακια γνωστων που δεν εχουν απο τους γονεις τους κανενα οριο και καμια διαπαιδαγωγηση στο ονομα παντα της αδυναμιας που τους εχουν. Παιδακια που δεν σεβονται και δεν εχουν τροπους. Που κανουν οτι θελουν γιατι απλα μπορουν αφου κανενας δεν θα τους αρνηθει τιποτα. Πραγματικα στο ονομα αυτης της αγαπης κανουν καλο στα παιδια τους οι συγκεκριμενοι γονεις???? Αναρωτιεμαι που το βλεπω γυρω μου.

Σιγουρα δεν πρεπει να στερεις απο το παιδι την αγαπη και την στοργη που χρειαζεται. Αλλα η αληθεια ειναι οτι εχω βαρεθει να βλεπω παιδακια γνωστων που δεν εχουν απο τους γονεις τους κανενα οριο και καμια διαπαιδαγωγηση στο ονομα παντα της αδυναμιας που τους εχουν. Παιδακια που δεν σεβονται και δεν εχουν τροπους. Που κανουν οτι θελουν γιατι απλα μπορουν αφου κανενας δεν θα τους αρνηθει τιποτα. Πραγματικα στο ονομα αυτης της αγαπης κανουν καλο στα παιδια τους οι συγκεκριμενοι γονεις???? Αναρωτιεμαι που το βλεπω γυρω μου.

Και νόμιζα πως ήμουν .... μόνη!

kel... καταπληκτικό!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Και νόμιζα πως ήμουν .... μόνη!

kel... καταπληκτικό!

Ν΄αγιάσει το στομα σου... αρχισα να νιωθω παραλογη που δεν αντεχω τις τσιριδες, παιδακια να χτυπιουνται στα πατωματα απ΄το κλαμα, να κανουν τους γονεις τους οτι θελουν κι αυτοι να το αφηνουν απλα να συμβαινει.

Θελω απλα να προσθεσω οτι ο καθενας μας μεσα στην οικογενεια εχει μια θεση...τα παιδια που τα βλεπετε να τσιριζουν και να χτυπιουνται θεωρουν τους εαυτους τους κυριαρχους του σπιτιου πραγμα που ειναι λαθος...οι γονεις κανουν κουμαντο εννοειται λογικοι γονεις και βαζουν στα παιδακια ορια απο νωρις ετσι ωστε να αποφυγουν τις τραγελαφικες καταστασεις που βλεπουμε στην νταντα...μου αρεσει που δεν χρησιμοποιει σωματικη βια και μου αρεσει και η θεωρια του ταιμ αουτ. Επισης δινει εμφαση στο οτι οι γονεις πρεπει να ειναι ηρεμοι οταν επιβαλουν πειθαρχια...και αυτο μου αρεσει. Σταθερη φωνη και οχι υστεριες και ουρλιαχτα. Δεν στερειτε στα παιδια την αγαπη...τους μαθαινετε οτι ολες οι ωρες δεν ειναι ιδιες και οτι αργοτερα στην ζωη τους θα εχουν επιπτωσεις απο τυχον απαραδεκτες συμπεριφορες...τα προφυλασετε...ο σωστος γονιος ειναι τρυφερος και αυστηρος στη σωστη δοσολογια καθε φορα.

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Παραδειγμα, ειμαι εγκυος και φιλοξενω για μια εβδομαδα ενα ζευγαρι γνωστων που επρεπε να μεινει στην Αθηνα εκεινο το διαστημα και προσφερθηκα να τους διευκολυνω για να μην μεινουν σε ξενοδοχειο. Παροτι ημουν σε κυηση υψηλου κινδυνου και επρεπε να προσεχω πολυ προσπαθω να τους εξυπηρετησω οσο μπορω. Εχουν ενα παιδακι 4 μιση χρονων αρκετα ατιθασο. Λογω Χριστουγεννων δινω αρκετα χρηματα στον πατερα του να του παρει δωρο γιατι εγω δεν μπορουσα να παω στο Τζαμπο, του παιρνει ο ανθρωπος πολλα δωρα και απο μενα και απο τους γονεις του και την επομενη ημερα παροτι δεν μπορουσα να βγω αποφασιζουμε να παμε μια μεγαλη βολτα το παιδι για να μην καθεται κλεισμενο μονο του μεσα. Παμε ωραια και καλα βολτα του παιρνουμε και αλλα πραγματα και στο γυρισμο κατεβαινουμε απο το ταξι και εμενα με εχει πεθανει η μεση μου και υποθετω οτι θα παμε σπιτι για φαγητο. Το παιδακι αρχιζει το βιολι οτι θελει να παει παλι στο Τζαμπο και κλαει. Κανω το λαθος και του λεω καλε μου παμε να φαμε τωρα και αργοτερα θα παμε αν θες. Τιποτα αυτο να εχει πεσει κατω και να χτυπιεται μεσα στη μεση του δρομου. Κανω το δευτερο λαθος και του λεω οτι ολα τα δωρα που σου πηρε ο μπαμπας χθες ειναι στο σπιτι και θα παιξουμε. Το αποτελεσμα ηταν ο μικρος να παρει φορα και να με χτυπησει στην κοιλια με ολη την δυναμη του!!!! Εγω μενω καγκελο απο το ξαφνικο χτυπημα στην κοιλια και περιμενω να ακουσω απο την μαμα του κατι, μια παρατηρηση, οτιδηποτε!!!! Αντι να το μαλωσει που με χτυπησε επειτηδες στην κοιλια ενω ημουν εγκυος, τι λετε οτι εκανε???? Τον πηρε και πηγαν στο Τζαμπο ξανα!!!!!!!

Εννοειται οτι εγω γυρισα στο σπιτι και εβγαζα καπνους απο τα αυτια!!!!!

Και βρε κοριτσια και εγω πεθαινω για τον γιο μου αλλα δεν μπορω να διανοηθω να του επιτρεψω να συμπεριφερεται με αυτον τον τροπο!!!!!!

Και βρε κοριτσια και εγω πεθαινω για τον γιο μου αλλα δεν μπορω να διανοηθω να του επιτρεψω να συμπεριφερεται με αυτον τον τροπο!!!!!!

Συμφωνώ!!! Δεν αντέχω τέτοιες συμπεριφορές...κ το χειρότερο , οι ίδιοι οι γονείς όχι μονο δεν λένε τίποτα στα παιδιά τους αλλά θεωρούν ότι δεν τρέχει κ τίποτα σοβαρό κ οι άλλοι ειναι παράξενοι αν ενοχλούνται με τέτοιες συμπεροφορές.

Καλύτερα να με θεωρούν 1000 φορές παράξενη παρά να κυκλοφορώ με τα παιδιά μου κ όταν πηγαίνω σε ξένα σπίτια να μετανιώνουν την ώρα κ τη στιγμή οι άλλοι.

Θελω απλα να προσθεσω οτι ο καθενας μας μεσα στην οικογενεια εχει μια θεση...τα παιδια που τα βλεπετε να τσιριζουν και να χτυπιουνται θεωρουν τους εαυτους τους κυριαρχους του σπιτιου πραγμα που ειναι λαθος...οι γονεις κανουν κουμαντο εννοειται λογικοι γονεις και βαζουν στα παιδακια ορια απο νωρις ετσι ωστε να αποφυγουν τις τραγελαφικες καταστασεις που βλεπουμε στην νταντα...μου αρεσει που δεν χρησιμοποιει σωματικη βια και μου αρεσει και η θεωρια του ταιμ αουτ. Επισης δινει εμφαση στο οτι οι γονεις πρεπει να ειναι ηρεμοι οταν επιβαλουν πειθαρχια...και αυτο μου αρεσει. Σταθερη φωνη και οχι υστεριες και ουρλιαχτα. Δεν στερειτε στα παιδια την αγαπη...τους μαθαινετε οτι ολες οι ωρες δεν ειναι ιδιες και οτι αργοτερα στην ζωη τους θα εχουν επιπτωσεις απο τυχον απαραδεκτες συμπεριφορες...τα προφυλασετε...ο σωστος γονιος ειναι τρυφερος και αυστηρος στη σωστη δοσολογια καθε φορα.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!!! γενικώς πριν καν ξεκινήσουν αυτού του τύπου οι εκπομπές , είχα μία παρόμοια θεώρηση πραγμάτων τόσο εγώ όσο και ο άντρας μου .Μου φαίνεται το λιγότερο που μπορώ να πω απαράδεκτο να βλέπω τα παιδάκια έξω και να πέφτουν κάτω και να κυλιούνται γιατί δεν έγινε το δικό τους. Ο δε άντρας μου λέει ότι καλύτερα να του μάθω εγώ τα όριά του που είμαι γονιός του παρά π.χ στο σχολείο η δασκάλα που είναι ένας ξένος άνθρωπος και σίγουρα θα το πονέσει περισσότερο. Η κολλητή μου πάλι φρόντισε να τα μεγαλώσει με εντελώς διαφορετικό τρόπο (τα παιδιά μας έχουν ακριβώς τις ίδιες ηλικίες). Αν και αναγνώριζε ότι κάνει λάθος στην συμπεριφορά της δεν μπορούσε να τους πει όχι σε τίποτα. Το αποτέλεσμα ? πριν περίπου 1 μήνα και ενώ μιλάγαμε στο τηλέφωνο ο γιος της όταν του είπε να μαζέψει τα παιχνίδια του, της απάντησε να τα μαζέψει αυτή γιατί στο κάτω κάτω κάθεται όλη την ημέρα και δεν κάνει τίποτα. Σε αυτή την ηλικία και περίπτωση τι κάνεις ? ειλικρινά προβληματίστηκα... πως μπορείς να βάλεις ξαφνικά ένα παιδί 6 ετών σε όρια όταν δεν τα έχει δει ποτέ στη ζωή του?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η΄όταν ακούω "μικρό ειναι δεν καταλαβαίνει κ να το μαλώσω".... με αυτό κ αν τρελάινομαι.. μου έστειλαν ένα άρθρο προχθές ..περιμένετε αν το βρω θα το ανεβάσω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...