Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

norprolac sos!!

Recommended Posts

γεια σε όλες τις θηλάζουσες μαμάδες..

γράφω εκ μέρους μιας φίλης που μου είπε το πρόβλημά της και μαζί ζητάμε τη βοήθειά σας..

η φίλη μου έχει μια υπέροχη μπεμπούλα 5 μηνών, μέχρι τώρα θήλαζε αποκλειστικά αλλά πλέον λόγω του γάμου και της βάφτισης της μικρής την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε να σταματήσει...

το πρόβλημα ξεκινάει τώρα...

ο γιατρός της της έδωσε τα norprolac για 15(!) μέρες.Η κοπέλα έχει πρηστεί τρομερά, το στήθος της είναι σκληρό και δε μπορεί να το ακουμπήσει ενώ κάθε βράδυ που το παίρνει έχει ζαλάδα μέχρι το επόμενο πρωί...

προσπαθεί να βρει το γιατρό της αλλά αυτός είναι άφαντος..τι λέτε;;καμιά βοήθεια;;

edit admin 

δείτε και αυτό το θέμα

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Διαφημίσεις

Γλύκα για τα χάπια δεν ξέρω να σου πω αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να ανακουφίσει το στήθος της για να μην πάθει ζημιά, επειδή τώρα θα είναι επίπονο (το πέρασα κάποια στιγμή και το ξέρω )μπορεί να δοκιμάσει ένα ζεστό μπάνιο και μαλάξεις για να βγάλει το γάλα που έχει μαζευτεί γιατί μπορεί να πετρώσει και να έχει άλλα τρεξίματα. Όσο για τα υπόλοιπα στην θέση της θα σταματούσα τα χάπια (αφού της φέρνουν ζαλάδα) και θα ακολουθούσα μια πιο φυσική μέθοδο αποθηλασμού, εδώ στο φόρουμ θα βρει αρκετές πληροφορίες σχετικά.....

Γλύκα για τα χάπια δεν ξέρω να σου πω αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να ανακουφίσει το στήθος της για να μην πάθει ζημιά, επειδή τώρα θα είναι επίπονο (το πέρασα κάποια στιγμή και το ξέρω )μπορεί να δοκιμάσει ένα ζεστό μπάνιο και μαλάξεις για να βγάλει το γάλα που έχει μαζευτεί γιατί μπορεί να πετρώσει και να έχει άλλα τρεξίματα. Όσο για τα υπόλοιπα στην θέση της θα σταματούσα τα χάπια (αφού της φέρνουν ζαλάδα) και θα ακολουθούσα μια πιο φυσική μέθοδο αποθηλασμού, εδώ στο φόρουμ θα βρει αρκετές πληροφορίες σχετικά.....

ΚΡΙΣΤΙΝΑ μου σ' ευχαριστώ που μου απάντησες..θα διαβιβάσω ό,τι μου είπες στη φίλη μου και θα ψάξω καλύτερα στο φόρουμ..να χαίρεσαι το παιδάκι σου!!

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

• 1 χρόνο μετά...

Εχθές πήρα για πρώτη φορά αυτό το χάπι. Δεν θέλω να θηλάσω άλλο και επικοινώνησα με το γιατρό. Μου συνέστησε το norprolac των 75. Μου είπε να αδειάσω το στήθος από το γάλα μια φορά και έπειτα να παίρνω 1 χάπι κάθε βράδυ για 10 μέρες, χωρίς να ξαναπειράξω το στήθος μου. Εχθές το βράδυ λοιπόν το έκανα. Περιττό να σας πω ότι έπεσα σε λήθαργο...μιλάμε για υπνηλία... και σήμερα το πρωί ξύπνησα με το στήθος πρησμένο και μάλιστα ο αριστερός μαστός είναι και πιο ζεστός..αγχώθηκα λίγο αλλά προς το παρόν τα πράγματα είναι ανεκτά. Έχει καμιά κοπέλα παρόμοια εμπειρία??? Ξεπρίστηκε κάποια στιγμή το στήθος???

Διαφημίσεις

Αν δεν εισαι καλα καλυτερα να επικοινωνησεις με τον γιατρο σου.

Απ'οσο γνωριζω τα χαπια για την διακοπη της γαλουχιας εχουν σοβαρες παρενεργειες,και αρμοδιος να σου απαντησει ειναι αυτος που σου τα εδωσε.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Ενημερώνω τι έγινε σχετικά με τα norprolac μήπως κάποια μανούλα το διαβάσει αργότερα το θέμα να έχει μια απάντηση. Με τα συγκεκριμένα χάπια είναι φυσικό και επόμενο να συμβεί αυτό..σύμφωνα με το γιατρό μου και τη γνώμη και 2ου γιατρού. Ο σκοπός είναι να φύγει όλο το γάλα, να αρχίσεις τη θεραπεία και έπειτα το γάλα που θα μαζευτεί να φύγει μόνο του σιγά σιγά, χωρίς καμιά δική σου παρέμβαση για να δουλέψει σωστά το φάρμακο. Δηλαδή παίρνεις το χάπι το βράδυ αφού έχεις αδειάσει το στήθος, την επομένη αρχίζεις πάλι να πρήζεσαι και να πονάς..και από την 3 μέρα ξεκινάς να ξεπρήζεσαι...ομαλά. Προσοχή το χάπι αυτό φέρνει υπνηλία γι αυτό και συνίσταται πριν τον βραδινό ύπνο

πηρα αυτα τα χαπια πριν μεινω εγκυοσ. Η αληθεια ειναι οτι οι παρενεργειες ειναι τρομερες. Απο υπνηλια, ζαλαδα μεχρι και εμετο! καθε φορα που το επαιρνα δεν αντεχα τη ζωή μου. Ειδικά τα πρωινά, που δεν με αφηνε ο γιατρος να μην το παρω, πηγαινα στη δουλεια και μεχρι τισ 12 το μεσημερι ημουν σαν ζομπι. Το χειροτερο χαπι που πηρα στη ζωη μου!

Σημαντικο! Διαβαζετε πάντα το χαρτακι με τις οδηγίες και παρενέργειες του φαρμάκου!

και!

αν δεν βρίσκετε το γιατρό σας, επικοινωνείτε αμεσα με την φαρμακευτική εταιρεία! Δεν παίζουμε με κατι τετοια

;)

xx

SM

Διαφημίσεις

Κοριτσια καλησπερα!

Εμενα μου ειχε δωσει η γιατρος μου αυτο το χαπι γιατι υπηρχε λογος. Μου ειχε δωσει τις εξης εντολες τις οποιες ακολουθησα πιστα : θα αδειασεις το στηθος σου πολυ καλα κ δεν θα το ξαναπειραξεις , θα βαλεις ενα σφιχτο σουτιεν κ θα παιρνεις το χαπι βραδυ μετα το φαγητο για 10 μερες.

Εκανα αυτα που μου ειπε κ δεν ειχα προβλημα ουτε ζαλαδας ουτε υπνηλιας ουτε πρηξιματος ουτε τιποτα!

Ευχομαι να παθεις οτι σκεφτεσαι εσυ για μενα !!!

• 9 χρόνια μετά...

Γειά σας έχω ένα μπέμπη 15 μηνών, τον θήλαζα αποκλειστικά, αλλά αποφάσισα να το αποθηλασω. Ο γυναικολόγος μου με συμβούλευσε να πάρω norprolac 75, αφού αδειάσω το στήθος μου και το δέσω, για 14μερες.. Πήρα σήμερα δύο χάπια.. Ο μπέμπης έχει να φάει από εμένα από την τρίτη το μεσημέρι, όπου τον είχα στείλει στη γιαγιά και τον πήρα σήμερα Πέμπτη. Κλαίει και οδυρεται.. Ενώ στη γιαγιά ήταν νορμάλ. Κάνει τώρα που ξεκίνησα το χάπι να σταματήσω τη διαδικασία του από θηλασμού και να τον θηλασω? 

5 ώρες πρίν, Σοφία1619 είπε:

Γειά σας έχω ένα μπέμπη 15 μηνών, τον θήλαζα αποκλειστικά, αλλά αποφάσισα να το αποθηλασω. Ο γυναικολόγος μου με συμβούλευσε να πάρω norprolac 75, αφού αδειάσω το στήθος μου και το δέσω, για 14μερες.. Πήρα σήμερα δύο χάπια.. Ο μπέμπης έχει να φάει από εμένα από την τρίτη το μεσημέρι, όπου τον είχα στείλει στη γιαγιά και τον πήρα σήμερα Πέμπτη. Κλαίει και οδυρεται.. Ενώ στη γιαγιά ήταν νορμάλ. Κάνει τώρα που ξεκίνησα το χάπι να σταματήσω τη διαδικασία του από θηλασμού και να τον θηλασω? 

Θηλαζε συχνά μεχρι την τριτη; το στηθος σου πως είναι τόσες μέρες; 

Δ ειμαι ειδικός, αλλα απο όσα έχω διαβάσει, ουτε το χάπι ήταν απαραιτητο να παρεις ούτε να δέσεις το στηθος σου πιθανον χρειάζεται . Ισως να παθαινες κ μαστιτιδα

Αποθήλασα με παιδια 2 κ 2,5χρ απλα σταδιακά χωρίς να κάνω κτ

Πιστεύω ότι ήταν ένα σοκ για τον μικρο, δ ξερω αν ειχε ξαναμεινει με την γιαγια δύο μέρες χωρίς εσένα. Κ τωρα που σε βλέπει δ τον αφήνεις κ να θηλασει. Μια σταθερά που είχε για 15μ κ του έδινε ασφαλεια

Προς θεού δ κρίνω την απόφαση σου. Προσπαθώ να σου πω μέσα από την δική μου εμπειρία, απλα σαν μαμα. Δ ειμαι επαγγελματίας. Κ να σου εξηγήσω όσο γίνεται πως το βλέπει το παιδι

Νομιζω οτι μπορείς παρόλο που πήρες χάπι να επαναφέρεις τον θηλασμο. Δ ξερω αν πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες από τα χάπια που πήρες. Αλλα ισως να χρειαστεί πρωτόκολλο επαναγαλακτισμου

Επικοινώνησε με σύμβουλο θηλασμου. Υπάρχουν πιστοποιημενοι, τους βρίσκεις με αναζήτηση ως iblc, εθελόντριες της la leche league, να σε συμβουλεύσουν τηλεφωνικά από τον σύλλογο φαιναρετη, η από την γραμμή αλκυονη

Ίσως υπάρχει κ κοντά σου καποιος

Συμφωνώ σε όλα με τη Βίκυ. Φαντάζομαι για να φτάσεις στο σημείο να πάρεις χάπι θα ήσουν δύσκολα ψυχολογικά με το θηλασμό αλλά αν έμπαινα στη θέση του μωρού δεν θα μου άρεσε καθόλου. Δεν θα ήταν πιο εύκολο ο ήπιος αποθηλασμος? Να τον απασχολεις όσο μπορείς όταν θέλει να θηλάσει αλλά όταν βλέπεις ότι σε κάποια φάση κλαίει κ θέλει στήθος να του δώσεις για λίγο.. Ο θηλασμός δεν είναι μόνο για το φαι αλλά έτσι νιώθουν κ ασφαλεία.

Για λίγες πάντως μέρες δεν θα μπορεί να πιει κ να θέλεις να τον θηλάσεις. Ρώτα κ σύμβουλο κ τον γιατρό σου που σου το σύστησε

@Σοφία1619 το e-lactancia είναι ένα έγκυρο site σχετικά με την συμβατότητα ουσιών με τον θηλασμό. Το σκεύασμα στο οποίο αναφέρεσαι ορίζεται ως high risk for breastfeeding. Οπότε θεωρώ πως δεν θα πρέπει να θηλάσετε το παιδί χωρίς πρώτα να συμβουλευθείτε πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού.

Από εκεί και πέρα μια επισήμανση.

Το γεγονός ότι το παιδί 

8 ώρες πρίν, Σοφία1619 είπε:

Κλαίει και οδυρεται

αναζητώντας στήθος, είναι αφενός αναμενόμενο -δεν σβήνουν 15μήνες θηλασμού σε 2-3 μέρες- (τι πρόβλεψη είχατε πάρει επ'αυτού;) κι αφετέρου ένας παράγοντας άσκησης εξαιρετικά μεγάλης πίεσης προς εσάς (αντιλαμβάνομαι απόλυτα το στρες που σας έχει δημιουργηθεί). Ωστόσο, οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση για αποθηλασμό είναι παρόντες στην ζωή σας, σωστά; Μήπως αντί να σκέφτεστε πως να ξανά θηλάσετε το παιδί για να ηρεμήσει, το οποίο θα είναι κάτι πρόσκαιρο και μάλλον δεν δουλεύει αυτό για εσάς (αφού φτάσατε σε σημείο να λάβετε αγωγή για "βίαιη" διακοπή της γαλακτοφορίας και να αποχωριστείτε το παιδί), να σκεφτόσασταν τρόπους να το παρηγορήσετε διαφορετικά; Ενδεχομένως να χρειαστείτε την βοήθεια και άλλου προσώπου. Καλή ενυδάτωση-θρέψη για να αποκλείσετε την δείψα-πείνα. Μεγάλες βόλτες σε εξωτερικό χώρο, ευχάριστα ερεθίσματα. Ενδιαφέρουσες ασχολίες-παιχνίδια. Ένας δεύτερος φροντιστής να το παρηγορεί στις νυχτερινές αφυπνήσεις.

Δεν είναι εύκολο αλλά φυσικά δεν είναι και ακατόρθωτο. Θέλει σιγουριά από μεριάς σας ως προς την απόφαση και δέσμευση για να την τηρήσετε με όσο το δυνατόν λιγότερα κλάματα από το παιδί.

Ως προς την ανάγκη λήψης του σκευάσματος και την σφιχτή περίδεση του στήθους, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη (ένας ειδικός μόνο ξέρει εάν ήταν αναγκαίο). Ωστόσο τείνω προς την πληροφορία της @vicky86

πρίν από 20 λεπτά , vicky86 είπε:

Θηλαζε συχνά μεχρι την τριτη; το στηθος σου πως είναι τόσες μέρες; 

Δ ειμαι ειδικός, αλλα απο όσα έχω διαβάσει, ουτε το χάπι έπρεπε να παρεις ούτε να δέσεις το στηθος σου ήταν απαραίτητο. 

Κι εγώ αποθήλασα στους 13 μήνες το πρώτο παιδί, με ελεύθερο θηλασμό, και δεν χρειάστηκε κάτι (ουσία ή τεχνική περίδεσης). Συζητήστε το με τον ιατρό σας.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...