Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οδηγίες παιδιάτρων προς αποφυγή..!!

Franklin

Recommended Posts

Μα πόσα παίρνουν πια από τις εταιρείες με τα έτοιμα βρεφικά γάλατα και κρέμες; Οι πιο πολλές μαμάδες άλλωστε δε θηλάζουν. Αρκετά δεν παίρνουν χάρη σε εκείνες; Γιατί δεν αφήνουν εμάς όσες θηλάζουμε στην ησυχία μας;

Δεν είμαι παιχνίδι του να με χειρίζεται όπως του καπνίσει. Του εμπιστεύομαι το μωρό μου και πολύ του είναι. Τόσα λεφτά του σκάω κάθε μήνα για μια πεντάλεπτη - δεκάλεπτη επίσκεψη για τον τυπικό έλεγχο και το εμβόλιο. Τι, επειδή μου γράφει τα εμβόλια πρέπει να του έχω και υποχρέωση;

Δεν τολμώ. Στο Βόλο που μένω, έχουμε ένα νοσοκομείο το οποίο δεν εμπιστεύομαι καθόλου. Μια φορά την πάτησα κάποτε με την κόρη μου που την είχανε τρυπήσει όπου υπήρχε δέρμα (για να της πάρουν αίμα) και επειδή ή΄ταν και Σάββατο μας είχαν κρατήσει μέσα και κόντευε να έρθει η Τετάρτη για να πάρω αποτελέσματα από εξετάσεις. Και όποιος γιατρός περνούσε και την εξέταζε έλεγε το κοντό του και το μακρύ του. Δεν ξαναπερνάω τέτοιο σοκ.

Παρεμπιπτόντως, χθες το έψαξα κάμποσο το θέμα. Έχω βρει στο Βόλο μια παιδίατρο που είναι φιλική στο θηλασμό (πόσο δεν ξέρω αλλά μαλλον θα κάνω μια επίσκεψη να δω τι ψάρια θα πιάσω). Δυστυχώς η πόλη μου δεν έχει και πολλές επιλογές για να βοηθηθώ ώστε να μπορώ να .... κάνω του κεφαλιού μου: δηλ. να θηλάσω :mrgreen: .

Ωχρός δεν είναι ο μπέμπης μου. Αλλά σίγουρα δε θα μπορούσα να βασιστώ στο χρώμα για να πω πως όλα πάνε καλά. Και γενικά είναι γεμάτος ενέργεια. Και το λέω αυτό βασισμένη σε αυτά που μου έλεγε κάποτε για την κόρη μου ο ίδιος παιδίατρος που τώρα με σπρώχνει να κάνω εξετάσεις το μπέμπη. Τότε μου έλεγε και μου ξαναέλεγε (γιατί το θέμα το είχα κάθε μήνα όποτε ζυγίζαμε τη μικρή) πως το παιδί είναι λιγόφαγο αλλά αφού είνάι γεμάτο ενέργεια σημαίνει πως είναι καλά. Μάλιστα μου έλεγε πως ανησυχώ υπερβολικά και πως "βλέπω το ποτήρι όχι μισογεμάτο αλλά μισοάδειο" για να μου πει και καλά πως είμαι απαισιόδοξη και τα βλέπω όλα στραβά. Και τώρα τα είδε αυτός όλα στραβά. Τώρα που εγώ νιωθω πως τα κάνω όλα σωστά και είμαι ικανοποιημένη.... Αλλά όταν σου λέει, γιατρός πράμα, πως το παιδί πρέπει να κάνει εξετάσεις όσο και να θες δεν μπορείς παρά να ανησυχήσεις μήπως κάτι όντως δεν πάει καλά. Δεν ξέρω... Μπορεί ΄και να την περάσω την ταλαιπωρία τελικά. Θα δω.

Αγλαΐα και κορίτσια (όχι πως εσύ Αγλαΐα δεν είσαι κορίτσι :-D απλά όσα μας γράφεις εσύ έχουν πάντα μεγαλύτερη βαρύτητα) σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Αν ήταν και ο άντρας μου πιο συνεργάσιμος ίσως να μου ήταν πιο εύκολο γενικώς αλλά κι αυτός δεν ξετρελένεται με την ιδέα του θηλασμού. Τον "ανησυχεί" όπως μου λέει γιατί "είμαι εγκλωβισμένη" και δεν ξέρει "που θα πάει και πόσο θα τραβήξει όλο αυτό".....

http://www.pediatros-thes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=36&Itemid=41

θα σου έλεγα να διαβάσεις και το παραπάνω λινκ το υπογράφει παιδίατρος και πιστοποιημένος σύμβουλος θηλασμού.

η δουλειά το παιδιάτρου είναι να αξιολογήσει αν ένα παιδί πρέπει να υποβληθεί στην ταλαιπωρία των εξετάσεων και όχι να προτείνει εξετάσεις μόνο και μόνο επειδή ένα παιδί θηλάζει και αυτό κατά την άποψή του δεν είναι αρκετό. Πρέπει να υπάρχουν και άλλες ενδείξεις. Εγώ θα πήγαινα και σε άλλον παιδίατρο για να δω τι θα μου πει χωρίς να αναφέρω κάτι για εξετάσεις........

Διαφημίσεις

.....Αν ήταν και ο άντρας μου πιο συνεργάσιμος ίσως να μου ήταν πιο εύκολο γενικώς αλλά κι αυτός δεν ξετρελένεται με την ιδέα του θηλασμού. Τον "ανησυχεί" όπως μου λέει γιατί "είμαι εγκλωβισμένη" και δεν ξέρει "που θα πάει και πόσο θα τραβήξει όλο αυτό".....

Γιατί δεν λες του άντρα να να διαβάσει λίγο τις κακές συμβουλές που δίνουν οι παιδίατροι; Μπορεί να καταλάβει γιατί πρέπει να συνεχίσεις και γιατί και ο δικός σας παιδίατρος λέει βλακείες....

.pngy3DLp3.png

Εμενα σημερα με ρωτησε ο αντρας μου μου λεει, πηραν καθολου βαρος του λεω ναι.μου λεει μηπως με το μπιμπερο τρωνε πιο πολυ?Του λεω σου φαινονται να μην τρωνε?Οχι απλα με το μπιμπερο και να μην πειναει αν το πιεσεις θα φαει στο τελος.του λεω θες να πεις πως το στηθος τρεχει λιγοτερο,γιατι εχουν αυτη την εντυπωση πως το στηθος θελει κοπο για να βγει το γαλα.

δε μου φταναν ολα αυτα πουχω να απολογουμαι καθε μηνα εχω και περιοδο μα καθε μηνα!!!!!δεν ξερω που να θεσω την ερωτηση αλλα πως γινεται να θηλαζω δυο μωρα και να εχω τοσο τακτικα περιοδο!!!!!ειναι πολυ κουραστικο, φοβομουν μηπως εχω λιγοτερο γαλα αλλα τελικα μια χαρα ηταν απλα νιωθω εξαντλημενη.

στην επομενη επισκεψη σε δυο βδομαδες σιγουρα θα μας πει για ξενο παλι για τη μπεμπα ηδη ακονιζω τα μαχαιρια μου.

τυπωσα και αυτο το αρθρο της unicef που εβαλες Αγλαια την επομενη φορα θα της το κοτσαρω αν και δε θα της αρεσει θαναι σαν να τη θεωρω αδιαβαστη χαχα!!!!!

Και βρε παιδια αυτο το να αλλαξω παιδιατρο μια λεξη ειναι εκει που εχεις μαθει να την κουμανταρεις αντε ξανα και που ξερω οτι στον καινουριο δε θαχω τα ιδια?γιαυτο λεω ξερετε καμοια να προτεινετε?δεν εχω παρει απαντηση ακομα

Μα πόσα παίρνουν πια από τις εταιρείες με τα έτοιμα βρεφικά γάλατα και κρέμες; Οι πιο πολλές μαμάδες άλλωστε δε θηλάζουν. Αρκετά δεν παίρνουν χάρη σε εκείνες; Γιατί δεν αφήνουν εμάς όσες θηλάζουμε στην ησυχία μας;

Παίρνουν πάρα πολλά!

Αν σας αφήσουν, χαλάτε την πιάτσα και όσο περισσότερες είστε εσείς που τα καταφέρνετε, τόσο πιο επικίνδυνα γίνονται τα πράγματα...

Δεν είμαι παιχνίδι του να με χειρίζεται όπως του καπνίσει. Του εμπιστεύομαι το μωρό μου και πολύ του είναι. Τόσα λεφτά του σκάω κάθε μήνα για μια πεντάλεπτη - δεκάλεπτη επίσκεψη για τον τυπικό έλεγχο και το εμβόλιο. Τι, επειδή μου γράφει τα εμβόλια πρέπει να του έχω και υποχρέωση;

Υπάρχουν γιατροί που είναι πολύ πιο αξιοπρεπείς στη συμπεριφορά και σέβονται τον ασθενή.

Δεν τολμώ. Στο Βόλο που μένω, έχουμε ένα νοσοκομείο το οποίο δεν εμπιστεύομαι καθόλου. Μια φορά την πάτησα κάποτε με την κόρη μου που την είχανε τρυπήσει όπου υπήρχε δέρμα (για να της πάρουν αίμα) και επειδή ή΄ταν και Σάββατο μας είχαν κρατήσει μέσα και κόντευε να έρθει η Τετάρτη για να πάρω αποτελέσματα από εξετάσεις. Και όποιος γιατρός περνούσε και την εξέταζε έλεγε το κοντό του και το μακρύ του. Δεν ξαναπερνάω τέτοιο σοκ.

Υπάρχει και το πανεπιστημιακό της Λάρισας.

Παρεμπιπτόντως, χθες το έψαξα κάμποσο το θέμα. Έχω βρει στο Βόλο μια παιδίατρο που είναι φιλική στο θηλασμό (πόσο δεν ξέρω αλλά μαλλον θα κάνω μια επίσκεψη να δω τι ψάρια θα πιάσω). Δυστυχώς η πόλη μου δεν έχει και πολλές επιλογές για να βοηθηθώ ώστε να μπορώ να .... κάνω του κεφαλιού μου: δηλ. να θηλάσω :mrgreen: .

Μια χαρά επιλογές έχει! Υπάρχει και ομάδα του συνδέσμου θηλασμού!

Αλλά όταν σου λέει, γιατρός πράμα, πως το παιδί πρέπει να κάνει εξετάσεις όσο και να θες δεν μπορείς παρά να ανησυχήσεις μήπως κάτι όντως δεν πάει καλά. Δεν ξέρω... Μπορεί ΄και να την περάσω την ταλαιπωρία τελικά. Θα δω.

Αν εσύ τα βλέπεις καλά εμπιστέψου τον εαυτό σου και όχι το γιατρό που έχει άλλους σκοπούς. Στους 9 μήνες το ξανασκέφτεσαι. Συνήθως τότε γίνεται εξέταση για αναιμία αν υπάρχουν υπόνοιες.

Τον "ανησυχεί" όπως μου λέει γιατί "είμαι εγκλωβισμένη" και δεν ξέρει "που θα πάει και πόσο θα τραβήξει όλο αυτό".....

Να υποθέσω ότι η δική του μητέρα δεν "εγκλωβίστηκε";

Οι μητέρες που ξέρω και θήλασαν πολύ δεν ήταν καθολου εγκλωβισμένες, βγαίνουν συχνά είτε για δουλειές είτε για βόλτα, ταξιδεύουν, κάνουν εκδρομές. Το αντίθετο ισχύει, με ένα μωρό που δεν θηλάζει είναι πιο δύσκολο να μετακινηθείς (βέβαια αυτό μπορείς να το παρακάρεις κάπου αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...).

γιατι εχουν αυτη την εντυπωση πως το στηθος θελει κοπο για να βγει το γαλα.

Γιατί κυκλοφορούν πολλοί μύθοι εναντίων του θηλασμού. Ρώτησε το καλό σου, με σένα είναι ή με την εταιρεία. Όχι τίποτα, να ξέρεις πώς να τον αντιμετωπίσεις. Αν σου πει ότι είναι με σένα, τότε να του πεις ότι θα πρέπει να γίνει λίγο πιο σχετικός, όχι για να σε στηρίζει αλλά τουλάχιστον για να μην σε εκνευρίζει!

δε μου φταναν ολα αυτα πουχω να απολογουμαι καθε μηνα εχω και περιοδο μα καθε μηνα!!!!!δεν ξερω που να θεσω την ερωτηση αλλα πως γινεται να θηλαζω δυο μωρα και να εχω τοσο τακτικα περιοδο!!!!!ειναι πολυ κουραστικο, φοβομουν μηπως εχω λιγοτερο γαλα αλλα τελικα μια χαρα ηταν απλα νιωθω εξαντλημενη.

Όλα γίνονται! Πρόσεχε γιατί είσαι πολύ παραγωγική και αν είσαι εξαντλημένη με τα δίδυμα, φαντάσου τι θα γίνεται με τετράδα!

στην επομενη επισκεψη σε δυο βδομαδες σιγουρα θα μας πει για ξενο παλι για τη μπεμπα ηδη ακονιζω τα μαχαιρια μου.

τυπωσα και αυτο το αρθρο της unicef που εβαλες Αγλαια την επομενη φορα θα της το κοτσαρω αν και δε θα της αρεσει θαναι σαν να τη θεωρω αδιαβαστη χαχα!!!!!

Δεν τη θεωρείς αδιάβαστη, είναι αδιάβαστη!

Και βρε παιδια αυτο το να αλλαξω παιδιατρο μια λεξη ειναι εκει που εχεις μαθει να την κουμανταρεις αντε ξανα και που ξερω οτι στον καινουριο δε θαχω τα ιδια?γιαυτο λεω ξερετε καμοια να προτεινετε?δεν εχω παρει απαντηση ακομα

Αν έχεις μάθει να την κουμαντάρεις, σημαίνει ότι δεν έχεις πρόβλημα!

Διαφημίσεις

μολις η μικρη σαραντισε ξεκινησαμε τα ξεπορτισματα-και οι τρεις μαζι εννοειται-...ποτε δεν ενιωσα εγλωβισμενη, το αντιθετο μαλιστα.Ταιζα το μωρο μου καθε φορα που ηθελε...και βολτες, και ταξιδια συχνα στη μαμα μου, στην Κερκυρα και σουπερ μαρκετ, και σε φιλους πολυ συχνα ιδιαιτερα το χειμωνα και..ταξιδι στο εξωτερικο καναμε, και και και.....

Γιατί κυκλοφορούν πολλοί μύθοι εναντίων του θηλασμού. Ρώτησε το καλό σου, με σένα είναι ή με την εταιρεία. Όχι τίποτα, να ξέρεις πώς να τον αντιμετωπίσεις. Αν σου πει ότι είναι με σένα, τότε να του πεις ότι θα πρέπει να γίνει λίγο πιο σχετικός, όχι για να σε στηρίζει αλλά τουλάχιστον για να μην σε εκνευρίζει!

Όλα γίνονται! Πρόσεχε γιατί είσαι πολύ παραγωγική και αν είσαι εξαντλημένη με τα δίδυμα, φαντάσου τι θα γίνεται με τετραδα

οταν εννοεις παραγωγικη εννοεις και γονιμη!!!!εξου και η τετραδα?

λεγε τετοια!!!!!!!!!!!

να ρωτησω κατι/ανησυχω λιγο γιαι η μπεμπα απο χτες δεν εχει ενεργηθει.ειναι φυσιολογικο?δεν μουτοχει ξανακανει.αντιθετα ο μπεμπης μια χαρα

μωρε ενημερωμενος ειναι και δε δινει σημασια στην παιδιατρο απλα δεν του ειναι ευκολο να τα ξεχναει οσα λεει.σου λεει μπας και εχει καθολου δικιο.εδω κι εμεις πολλες φορες ανησυχουμε και λεμε μηπως δεν κανουμε κατι καλα, λογικο ειναι αλλιως δε θα μπαιναμε εδω να ενημερωθουμε!!!!!

http://www.pediatros-thes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=36&Itemid=41

θα σου έλεγα να διαβάσεις και το παραπάνω λινκ το υπογράφει παιδίατρος και πιστοποιημένος σύμβουλος θηλασμού.

η δουλειά το παιδιάτρου είναι να αξιολογήσει αν ένα παιδί πρέπει να υποβληθεί στην ταλαιπωρία των εξετάσεων και όχι να προτείνει εξετάσεις μόνο και μόνο επειδή ένα παιδί θηλάζει και αυτό κατά την άποψή του δεν είναι αρκετό. Πρέπει να υπάρχουν και άλλες ενδείξεις. Εγώ θα πήγαινα και σε άλλον παιδίατρο για να δω τι θα μου πει χωρίς να αναφέρω κάτι για εξετάσεις........

Το συγκεκριμένο σάιτ όλως τυχαίως το έχω κρατήσει στα αγαπημένα και το έχω εδώ και καιρό διαβάσει (ό,τι με ενδιέφερε) :wink:

Γιατί δεν λες του άντρα να να διαβάσει λίγο τις κακές συμβουλές που δίνουν οι παιδίατροι; Μπορεί να καταλάβει γιατί πρέπει να συνεχίσεις και γιατί και ο δικός σας παιδίατρος λέει βλακείες....

Πριν λίγο είχαμε αυτή τη συζήτηση περί διατροφής του παιδιού. Γενικά με θεωρεί υπερβολική. Δεν είναι καν διατεθιμένος να το ψάξει και να ενημερωθεί ή μάλλον να ασχοληθεί. Μου χαμογέλασε και άλλαξε συζήτηση δίνοντάς μου να καταλάβω πως δεν συμφωνεί μαζί μου αλλά δεν πολυνοιάζεται κιόλας.... Οπότε μόνη μου θα το παλεύω... :cool:

Μια χαρά επιλογές έχει! Υπάρχει και ομάδα του συνδέσμου θηλασμού!

το ξέρω βρε, είμαι και μέλος!!

Αν και από δω παίρνω περισσότερες και πιο έγκυρες συμβουλές!

Να υποθέσω ότι η δική του μητέρα δεν "εγκλωβίστηκε";

Η δική του μητέρα ήταν πάντα και είναι ακόμα εγκλωβισμένη για πολλούς και διάφορους λόγους. :D

Εμένα με θεωρεί εγκλωβισμένη γιατί πιστεύει πως όταν έρθει η ώρα να πάω για δουλειά δεν θα μπορεί να κρατήσει η μητέρα του το μωρό και θα δυσκολευτούμε γενικώς να ξαναλειτουργήσουμε όπως παλιά.

Δε βαριέσαι... δεν έχει νόημα να το κουράζω... Εγώ συνεχίζω όπως ξέρω και θέλω και έχω κάνει και τόσο αγώνα για να το πετύχω. Δίνω ό,τι καλύτερο έχω στο παιδί μου και το ξέρω και θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για να του προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Καλή συνέχεια σε όλες μας! :D

sL7ap2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα κορίτσια :-)

Επειδή βλέπω ότι γίνεται χαμός με τους και τις παιδιάτρους είπα να πω κι εγώ τη δική μου ιστορία..

Πριν από λίγες μέρες πήγαμε στον παιδίατρο για να κάνουμε τα 2α εμβόλια του μωρού. Φυσικά τον ζύγισε και εκεί πάνω του είπα την ιστορία που είχα με τον θηλασμό. Ενώ είχα καταφέρει με επαναγαλακτισμό να τον θηλάσω αποκλειστικά (έτσι πίστεψα γιατί είχαν πάει όλα καλά με τον επαναγαλακτισμό) το παιδί τελικά δεν έπαιρνε βάρος, ήθελε να είναι συνέχεια στο στήθος και το ένιωθα ότι πεινούσε. Δόξα το Θεούλη μου έκοψε και ρώτησα την κυρία Παπαδήμα. Το παιδί δεν θήλαζε σωστά, με αποτέλεσμα να μειώνεται το γάλα μου. Ευτυχώς το προλάβαμε, έχω ξαναρχίσει επαναγαλακτισμό και το γάλα μου αυξάνεται συνεχώς.

Τα λέω όλα αυτά στον παιδίατρο.. Ε.. με κοίταζε σαν χάνος(συγγνώμη για την λέξη).. Σαν να μου έλεγε: "τι μας λες κοπέλα μου;;;"

Και μου λέει: "δεν ισχύει κάτι τέτοιο. (επειδή εκείνη την ώρα το παιδί μετά τα εμβόλια έκλαιγε και τον έβαλα στο στήθος για να ηρεμήσει, το έβλεπε που θήλαζε). Να! το παιδί μια χαρά θηλάζει... (ζντόινγκ!!! κοτσάνα!!!)

Του λέω: το παιδί δεν θηλάζει σωστά και έτσι μειώθηκε το γάλα μου.

Μου λέει: μπορεί να μην είχες γάλα. :confused::confused::confused::confused:

Του λέω: και τώρα γιατί έχω με τον επαναγαλακτισμό;;

Μου λέει: μπορεί να αγχώθηκες.

Του λέω: και τώρα δλδ δεν αγχώνομαι;;;

Και με κοίταζε πάλι σαν χάνος με ένα βλέμμα απορίας κ το χείλος προς τα κάτω...:confused: (έτσι ακριβώς ήταν! όπως το εικονίδιο)

Και τώρα λοιπόν αναρρωτιέμαι... ΠΟΥ μπορώ να βρω έναν παιδίατρο της προκοπής, που να ξέρει τι του γίνεται;

Όσο για τον γυναικολόγο;; Ας μην αρχίσω καλύτερα...

Τα'χω παίξει πραγματικά από αυτά που βιώνω και από αυτά που ακούω από συζητήσεις με άλλες μανούλες...

Τα θυσιάζουν όλα οι δήθεν γιατροί στο βωμό του θεού ΧΡΉΜΑ!! Απαράδεκτο!!!

Και ποιος τα πληρώνει όλα αυτά;; Τα καημένα τα παιδάκια.. Που τι θέλουν; Το γαλατάκι της μανούλας τους...

Αλλά έννοια τους... .... ....

Αυτά.... συγχύστηκα τώρα...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Για τη βοήθεια και το ότι θέλουν το καλό μας και του παιδιού μας συμφωνώ απόλυτα! Η βοήθεια είναι πολύτιμη, ειδικά εκείνες τις πρώτες μέρες με το μωρό.

Τώρα για τις γνώμες θα διαφωνήσω. Ας πούμε οι δικές μου εννοείται πως θέλουν το καλύτερο για το μωρό, άλλα, για παράδειγμα, αν τις άκουγα δε θα θήλαζα ούτε 20 μέρες. Επειδή ήθελαν το καλό μας και έβλεπαν και εμένα να δυσκολεύομαι και το μωρό να πεινάει συνέχεια( τι εποχές και εκείνες με τα 4ωρα στο στήθος!). Μου έλεγαν να δώσω και συμπλήρωμα στο μωρό, για καλό το έλεγαν αλλά ευτυχώς που δεν τις άκουσα. Να'ναι καλά το parents, το μουτράκι μου θηλάζει εδώ και 14 μήνες και η μαμά μου έχει γίνει εξπέρ στα του θηλασμού(μετά από σκληρή εκπαίδευση! ;))

kopritsia ego pisteuo ine kalitera na paroume tis gnomes k thn voithia apo thn mitera mas k thn pethera mas pou theloun to kalo mas, to kalo tou paidiou mas k den tha exoun k kapio ikonomiko ofelos.

Και αν δεν έχουν θηλάσει πώς θα μας συμβουλέψουν; Οι περισσότερες δεν έχουν θηλάσει, οπότε το πιθανότερο είναι ότι θα μας δίνουν τις ίδιες συμβουλές που έκαναν τις ίδιες να αποθηλάσουν.

Το κατά πόσο επιθυμούν το καλό του παιδιού μας είναι επίσης μεγάλη ιστορία. Συνειδητά αυτό λένε όμως το υποσυνείδητό τους τους καθοδηγεί σε τραγικά λάθη.

Οικονομικό όφελος μπορεί να μήν έχουν αλλά έχουν τόσα θέματα να λύσουν που αν αρχίσω να γράφω δεν τελειώνω ούτε αύριο!

Περισσεύουν οι γιαγιάδες που ζητάνε να μεγαλώσουν οι ίδιες τα εγγόνια τους για να ικανοποιήσουν ΜΟΝΟ τον εαυτό τους. Ούτε μια στιγμή δεν ενδιαφέρονται για το πώς θα νιώσει το εγγόνι που θα απομακρυνθεί από τη μητέρα του.

Περισσεύουν οι γιαγιάδες που παρεμβαίνουν με τον πιο άσχημο τρόπο στο μεγάλωμα του εγγονού τους: μην το παίρνεις αγγαλιά, θα το κακομάθεις. Μήπως το γάλα σου δεν είναι καλό; (της νύφης το γάλα σχεδόν ποτέ δεν είναι καλό!), μήπως το γάλα σου δεν φτάνει;...

Και αν δεν έχουν θηλάσει πώς θα μας συμβουλέψουν; Οι περισσότερες δεν έχουν θηλάσει, οπότε το πιθανότερο είναι ότι θα μας δίνουν τις ίδιες συμβουλές που έκαναν τις ίδιες να αποθηλάσουν.

Ακόμη κι αν έχουν θηλάσει και έχουν τις καλύτερες προθέσεις, αν οι γνώσεις τους βασίζονται μόνο στη δική τους εμπειρία, μπορεί να δώσουν λάθος οδηγίες. Μπορεί η κόρη ή η νύφη να αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα, μπορεί η γιαγιά να έχει ξεχάσει πολλές λεπτομέρειες κτλ. κτλ. Εγώ προσωπικά ευχαριστώ τη μητέρα μου για τη στήριξή της σε θέματα θηλασμού, αλλά τις συμβουλές της (συχνά πολύ σωστές, για να είμαστε δίκαιοι) τις περνώ από το φίλτρο όσων έχω διαβάσει από ειδικούς και τα οποία βασίζονται σε ιατρικά δεδομένα και στην εμπειρία εκατοντάδων ή χιλιάδων γυναικών.

Το κατά πόσο επιθυμούν το καλό του παιδιού μας είναι επίσης μεγάλη ιστορία. Συνειδητά αυτό λένε όμως το υποσυνείδητό τους τους καθοδηγεί σε τραγικά λάθη.

Οικονομικό όφελος μπορεί να μήν έχουν αλλά έχουν τόσα θέματα να λύσουν που αν αρχίσω να γράφω δεν τελειώνω ούτε αύριο!...

οχι να τα πεις......

Περισσεύουν οι γιαγιάδες που ζητάνε να μεγαλώσουν οι ίδιες τα εγγόνια τους για να ικανοποιήσουν ΜΟΝΟ τον εαυτό τους. Ούτε μια στιγμή δεν ενδιαφέρονται για το πώς θα νιώσει το εγγόνι που θα απομακρυνθεί από τη μητέρα του.

...

αχχχχχχχχ καπως ετσι ολα αυτα σβουριζαν στο κεφαλι μου αλλα δεν μπορουσα να τα διατυπωσω και να... ηρθες και τα εθεσες πολυ σωστα θα ελεγα...σκληρα λογια που δε λεγονται ευκολα (και ειδικα στον αντρα μου )αλλα τοσο αληθινα!!!!

Διαφημίσεις

Λοιπόν ήρθε η ώρα να γράψω και εγω τον προβληματισμό μου. Εχω μια κορούλα 10 μηνών και 11 ημερών. Ως τώρα θηλάζουμε αποκλειστικά με εξαίρεση την πρώτη βδομάδα που της έδινα και συμπλήρωμα (ας όψονται οι μαίες στην κλινική με τις οποίες έγινε μάχη).

Χτες την πήγα στον παιδίατρο για το καθιερωμένο τσεκ απ...Τη βρήκε καλή στο βάρος και το ύψος. Χωρίς να τον ρωτήσω το παραμικρό για τον θηλασμό μου είπε από μόνος του: "Τώρα μπορείς να διακόψεις το θηλασμό"....εγώ τον κοίταξα όλο απορία και τον ρώτησα "μα, γιατί;" Η απάντηση του ηταν κοφτή και κάπως κακιασμένη να πω την αλήθεια: "Ο,τι ήταν να πάρει από σένα το πήρε. Από δω και πέρα αν θηλάζεις το κάνεις για τον εαυτό σου και για δική σου ευχαρίστηση και μόνο"!!!!!!!!!!

Δεν του είπα αυτά που σκεφτόμουν (χάσιμο χρόνου και σάλιου) αλλά αποφάσισα να αλλάξω παιδίατρο.

Μα τι στο καλό λαλημένοι είναι οι περισσότεροι τελικά;;;;:roll::roll:

353a4d5f55.png

eNortjKzUjIyNDG2sFCyBlwwFYkC1w,,49.png

"Ο,τι ήταν να πάρει από σένα το πήρε. Από δω και πέρα αν θηλάζεις το κάνεις για τον εαυτό σου και για δική σου ευχαρίστηση και μόνο"!!!!!!!!!!

Πολύ εγωιστικός αυτός ο θηλασμός ρε κορίτσια!

Και γω μόνο γι'αυτό το κάνω για να ευχαριστιέμαι!:-)

... Μήπως το γάλα σου δεν είναι καλό; (της νύφης το γάλα σχεδόν ποτέ δεν είναι καλό!), μήπως το γάλα σου δεν φτάνει;...

Ρε μες στο μυαλό της πεθεράς μου ήσουν; :lol:

.pngy3DLp3.png

γεννησα στις 20/7 κ κανω αποκλειστικο θηλασμο.εχω προβλημα με τον αντρα μου κ την μανα μου.

θελουν να της δωσω πιπιλα κ χαμομηλι ενδιαμεσα στα γευματα-οπως μας ειπε η παιδιατρος-για να τηρει τα τριωρα γευματα..

το θεμα προεκυψε κυριως τωρα με τους κολικους κ την μπεμπα που πεταγεται μετα απο 5-10 λεπτα υπνου κ τρωει καθε μια ωρα περιπου.οπως σημερα,απ τις 2 ως τις 7.

δ ξερω τι να κανω,αναρωτιεμαι αν κανω εγω κατι λαθος.αναρωτιεμαι κ εγω μηπως της κανω κακο.ξερω πως βλεπει τη θηλη σαν παρηγορια.επισης αποκοιμιεται συνηθως εκει κ οταν δ αποκοιμιεται μετα απο μια ωρα εχουμε παλι φαι.

ο αντρας μου λεει οτι την κακομαθαινουμε.

δ ξερω τι να κανω..ειναι το πρωτο μου κ ειμαι αρκετα αγχωμενη...

τωρα εφαγε,δ την πηρε ο υπνος γιατι εκανε κακακια..ξερω σε μια ωρα θα θελει παλι να φαει.η μανα μου ομως που ειναι εδω θελει να την παιξουμε ακομα μιαμιση ωρα γ να φαει περιπου στην ωρα της.ξερω οτι το μωρο δ θα ντεξει τοσο.

κοριτσια..δωστε μου κουραγιο,πειτε μου αν κανω κατι λαθος...δ ξερω..ειναι κ η κουραση...

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

γεννησα στις 20/7 κ κανω αποκλειστικο θηλασμο.εχω προβλημα με τον αντρα μου κ την μανα μου.

θελουν να της δωσω πιπιλα κ χαμομηλι ενδιαμεσα στα γευματα-οπως μας ειπε η παιδιατρος-για να τηρει τα τριωρα γευματα..

το θεμα προεκυψε κυριως τωρα με τους κολικους κ την μπεμπα που πεταγεται μετα απο 5-10 λεπτα υπνου κ τρωει καθε μια ωρα περιπου.οπως σημερα,απ τις 2 ως τις 7.

δ ξερω τι να κανω,αναρωτιεμαι αν κανω εγω κατι λαθος.αναρωτιεμαι κ εγω μηπως της κανω κακο.ξερω πως βλεπει τη θηλη σαν παρηγορια.επισης αποκοιμιεται συνηθως εκει κ οταν δ αποκοιμιεται μετα απο μια ωρα εχουμε παλι φαι.

τωρα εφαγε,δ την πηρε ο υπνος γιατι εκανε κακακια..ξερω σε μια ωρα θα θελει παλι να φαει.η μανα μου ομως που ειναι εδω θελει να την παιξουμε ακομα μιαμιση ωρα γ να φαει περιπου στην ωρα της.ξερω οτι το μωρο δ θα ντεξει τοσο.

κοριτσια..δωστε μου κουραγιο,πειτε μου αν κανω κατι λαθος...δ ξερω..ειναι κ η κουραση...

Δεν κάνεις τίποτα λάθος εκτός από το ότι δεν τους αγριεύεις!

Για το μωρό σου θα είσαι λέαινα!

ΕΣΥ είσαι η μόνη που ψυχολογικά, ορμονικά και υλικά μπορείς να ανταποκριθείς πλήρως στις ανάγκες του. Είναι αναντικατάστατη από κάθε άποψη και αν το πιστέψεις, τότε θα τους βάλεις όλους στη θέση τους.

Ο παιδίατρος είνα εντελώς απαράδεκτος και να δώσεις στο σύζυγο να διαβάσει τις οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιάτρων, τις οποίες όφειλε να γνωρίζει ο γιατρός σου και όχι να λέει ανοησίες:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Nα τυπώσεις κι ένα αντίγραφο για τον παιδίατρο που δίνει οδηγίες αποθηλασμού.

Στους δικούς σου να πεις ότι αν το μωρό χρειαζόταν χαμομήλι, θα είχες ένα στήθος με χαμομήλι!

καταπρωτον δεν κακομαθενουν τα μωρα σε αυτη την ηλικια ....μερων μωρο και να καομαθει:confused::confused::confused: μεχρι τον εκτο μηνα τουλαχιστον η ψυχολογια υποστηριζει οτι τα μωρα χρειαζοντε την αγκαλια μας δεν κανουν ναζια και οσο δινουμε τοσο μη ανασφαλη γινονται οσο μεγαλωνουν αλλα καλητερα για αυτο μιλουν οι ειδικοι μπεσ στο ariadni's blockαι διαβαζσε για την χρησιμοτητυα τισ αγκαλιας προσ το τελοσ του μπλοκ αλλα και πολλα χρησιμα πραγματα που θα σε βοηθεισουν εσενα και τους γυρο σου γραμμενα απο επιστημονες και οχι απο το τι λεει ο καθενας (μαζι και γω:))

καταδευτερον να παιξετε με το νεογεννητο:confused::confused::confused::confused: μα αυτο δεν εχει κουραγιο για παιχνιδια αυτο το μονο που χρειζετε ειναι ενα ηρεμο περιβαλλον υπνο και μ το στηθος τισ μανουλας.... ενα μωρο που θηλαζει αποκλειστικα δεν εχει ωραριο....ολες αυτα περασαμε στην αρχη μεχρι να αιδρεωθει η γαλουχια....ενωητε δεν δινεισ χαμομηλι γιατι σαμποταρει το θηλασμο και ενωητε δεν δινεισ πιπιλα γιατι μπορει να παθει ''συνχηση θηλων''και να ταλαιπωρησε μετα (οπως εγω)

κοριτσι μου εσυ πολυ καλα και ορθα σκεφτεσε για το παιδι σου... βαλε μια ταξη στα πραγματα οπως λεει και η αγλαια γιατι μονο εσυ ξερεις το καλο του παιδιου σου

εμενα το πρωτο καιρο πεθερα και μανα κοντεψαν να με τρελαν ουν απ την ασχετοσυνη τους και τα κουμαντα τους....ευτηχωσ που δεν τισ ακουγα και τισ ψιλοαπομακρινα τισ πρωτεσ μερεσ γιατι θα ειχα αποθηλασει απο 20 μερων

ασε ποθ τσακωνομουν με τον αντρα μου χοντρα λογο τισ μανασ του που ηθελα να νε ολη μερα με το μωρο και να μου λεει τι να κανω:mad::-x:-x:-x ενω δεν τσακωνομαστε σχεδον ποτε σαν ζευγαρι:shock::shock::shock:

καλο κουραγιο ευχομαι να σου ζησει ο θησαυρος σου και οτι θες εδω ειμαστε!!!

σας ευχαριστω ολες σας για την συμπαρασταση που δειχνετε κ μου δινετε κουραγιο να συνεχισω ως εχει παρα το τι ακουω..ελπιζω σιγα σιγα να μπουμε σε προγραμμα :)...

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Mefirst, κι εμένα ο δικός μου θήλαζε κάθε 1,5 με 2 ώρες στην αρχή και μετά καθιέρωσε το 2ωρο μέχρι τουλάχιστον 6 μηνών. Κάνε ό,τι σου λέει το ένστικτό σου και το μωρό σου, που έχει ανάγκη την αγκαλίτσα σου και το γάλα σου. :)

Εγώ τα έχω πάρει με το δικό μας γιατρό, διότι ο μικρός έχει 2-3 μέρες διάρροια και χτες θυμήθηκε ο γιατρός να με ρωτήσει ποιο γάλα πίνει... Είχε σβήσει από τη μνήμη τον αποκλειστικό θηλασμό φαίνεται. Του είπα ότι θηλάζει και έμεινε αποσβολωμένος και μετά από λίγα δευτερόλεπτα μου λέει "ναι, αλλά πρέπει να σταματήσει ΑΥΤΟ. Πρέπει να μάθει το ξένο και να του δίνεις νερό πριν θηλάσει για να αραιώσει το γάλα".

Δυστυχώς ο μικρούλης έβαλε κακά σκύλου στο στόμα του πριν μία εβδομάδα και φοβόμαστε για παράσιτα, αλλά by the way μας ενοχλεί και ο θηλασμός μωρού που κοντεύει 1 έτους, έτσι? Γιατί αν έπαιρνε ξένο χ μάρκας, θα μου έλεγε να αλλάξω και το γάλα, αλλά τώρα τι να μου πει?

5k3tp2.png

Ας πω κι εγώ την εμπειρία μου, αν και έχει περάσει πολύ χρόνος (8 χρόνια)...

Η κόρη μου γεννήθηκε 2.900 κιλά και είχα μεγάλο καημό να τη θηλάσω διότι με τον γιο μου είχα ταλαιπωρηθεί αρκετά. Ο γιατρός μου μου είχε πει να μην περιμένω να πεινάσει το παιδί (δλδ να κλάψει πολύ) για να φάει και να το ταϊζω αμέσως.

Είχα τέτοιο καημό που με το που ξύπνησε η μικρή στο μαιευτήριο την έβαλα στο στήθος μου και όλα πήγαν ρολόι.

Όταν ήρθε η παιδίατρος στο σπίτι, με συμβούλεψε να της δίνω και συμπλήρωμα για να πάρει τα πάνω της, πράγμα που φυσικά δεν έκανα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε καθόλου ωράριο και πεινούσε στη μία ώρα, στις δύο, στη μιάμιση, ε και καμιά φορά στις 2,5 - 3 ώρες. Κάθε μήνα που ερχόταν η παιδίατρος, μου έλεγε τα ίδια για το συμπλήρωμα και κάθε φορά την αγνοούσα. Όταν το παιδί έφτασε 6 μηνών, ήταν ένα υγιέστατο μωρό, παχουλούτσικο, με τις δίπλες της, τα μαγουλάκια της, κλπ κλπ.

Δυστυχώς, επέστρεψα νωρίς στη δουλειά και παρόλο που ήθελα να συνεχίσω το θηλασμό, οι συνάδελφοι μου καπνίζαν σαν φουγάρα και αναγκάστηκα να τον διακόψω.

Ένα έχω να πω, ότι η κόρη μου αναπτύχθηκε φυσιολογικότατα με αποκλειστικό θηλασμό και η παιδίατρος δεν μου ξαναείπε τίποτα. Ίσως, βέβαια να συνηγόρησε το γεγονός ότι η κόρη μου ήρθε δεύτερη και εγώ ήμουν πιο σίγουρη για τον εαυτό μου, χωρίς άγχος και ανασφάλεια.

2 παιδιά-Σύζυγος-Δουλειά-Πανεπιστήμιο-Σπίτι

Ωχ θεέ μου, βάλε το χεράκι σου.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...