Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αγορά ρούχων - κρεβατιού κτλ.

Recommended Posts

Και από αγορές (καρότσι, κρεββατάκι,προίκες, κορμάκια, παντες, πάνες κλπ) που νομίζεται οτι έχει νόημα να "επενδύσω") περισσότερα χρήματα και να πάρω επώνυμα προιόντα και που είναι χαμένα χρήματα :?:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 102
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ilonka καλημέρα!!

Από την δική μου πρόσφατη εμπειρία σου λέω ότι με το που έγινε η μπουμπού 4 κιλά ξεκίνησα να χρησιμοποιώ πάνες lidl. Δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα. Μπορώ να σου πω ότι με επώνυμες πάνες στην αρχή γινόταν μαντάρα η μικρή ενώ με αυτές ούτε μία φορά. Και φυσικά η διαφορα τιμής είναι πολύ σοβαρή!!!

Όσον αφορά κορμάκια έχω καταβολευτεί του Mothercare που ανοίγουν από μπροστά, είναι πολύ ευχρηστα, ευκολοφόρετα και πολύ όμορφα!!!Ξεκινούν από 0-3 μηνών και μετά πάνε με τρίμηνα:3-6, 6-9, 9-12 κλπ. Τα πουλούν σε τριάδες τα ολόσωμα και τα φανελάκι από μέσα σε 7αδες, και έχουν γύρω στα 25-28 ? η 7αδα.Ισως υπάρχουν και φθηνότερα αλλά εγώ τα έχω βολευτεί πολύ και σου τα συστήνω. Από το mOthercare πήραμε επίσης μία ξύλινη, απλή κούνια η οποία γίνεται κρεββάτι αργότερα με κάτι πλαϊνά πρόσθετα ξύλα που μςα έδωσαν. Το κόστος της ήταν 199 ? και επειδή ήταν και απλή χωρίς σχέδια,έχω βάλει εγώ πάνω πολλά πράγματα και έχει γίνει κούκλα. Πήρα ξύλινα γράμματα και σχημάτισα το όνομα της, κρέμασα κουκλάκια καπ. Η γνώμη μου είναι να μην δώσεις πολλά χρήματα στη κούνια, αλλά να κοιτάξεις να πάρεις καλό στρώμα. Όσο για σεντόνια της κούνιας και κουβερτούλες βρήκα πολύ ωραία και φθηνά στο Ikea.

Ότι άλλο θυμηθώ θα σου πω !!!

:D

Επίσης ρουχαλάκια και κορμάκια μπορείς να βρεις πάρα πολύ φτηνά στα Jumbo. Εγώ μαζί με αυτά από τα Mothercare τα είχα βολευτεί.

Για κούνια και γενικά προίκα του μωρού (σεντόνια, πετσέτες κλπ), αλλά ακόμα και ρουχαλάκια εαν μπορείς πήγαινε και μια επίσκεψη στα MotherBaby (δες διεύθυνση από http://www.motherbaby.gr ). Είναι μια βιοτεχνία που έχει μωρουδιακά είδη με πολύ καλές τιμές, αλλά και πουλάει και κάποιες μάρκες.

Επίσης η γνώμη μου είναι ότι αν θέλεις να επενδύσεις λεφτά σε μάρκες καλύτερα να το κάνεις π.χ. σε καρεκλάκι αυτοκινήτου που είναι σημαντικό να εχει καλή κατασκευή, και σε ένα καρότσι το οποίο θα σε βολέψει. Καρότσι, μπορείς να έχεις και ένα 2ο ελαφρύ (τα Jumbo έχουν και φτηνά μοντέλα) αλλά θεωρώ ότι ένα καρότσι καλό, είναι χρήσιμο.

Σε όλα τα υπόλοιπα κοίτα να βολευτείς όπως μπορείς. Ειδικά τα ρούχα τον πρώτο καιρό, χρησιμεύουν μόνο για μερικούς μήνες, οπότε είναι άσκοπη επένδυση. Επίσης όσο αναφορά τα κορμάκια, να αγοράσεις αυτά που κλείνουν μπροστά με κουμπάκια, ήκιαι φερμουάρ, αλλά όχι αυτά που κουμπώνουν πίσω. Εμένα 2-3 τέτοια του κάναν δώρο και δεν του τα φόρεσα σχεδόν ποτέ!

Εγώ έκανα τα ψώνια μου περίπου 8ο με 9ο μήνα( τα απαραίτητα μόνο)

Μπορείς βέβαια να βγεις στην αγορά να κοιτάζεις, αλλά δεν είναι και απαραίτητο να αγοράσεις από τώρα.

Εξάλλου όσο περνάει ο καιρός μπορεί κάποιοι γνωστοι σου να σου δώσουν κάποια πράγματα. Είναι κρίμα να τα αγοράσεις γιατί όπως θα δεις τα έξοδα είναι πολλά αν τα αθροίσεις...

Επίσης προς το τέλος μπορεί κάποιοι να ε ρωτήσουν τι ακριβώς χρειάζεσαι για να σου κάνουν δώρο οπότε μπορεί να γλιτώσεις και από εκεί λεφτά.

Διαφημίσεις

• 2 months later...
Και από αγορές (καρότσι, κρεββατάκι,προίκες, κορμάκια, παντες, πάνες κλπ) που νομίζεται οτι έχει νόημα να "επενδύσω") περισσότερα χρήματα και να πάρω επώνυμα προιόντα και που είναι χαμένα χρήματα :?:

ILONKA ΔΙΕΘΕΣΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ. 900 ΕΥΡΟ ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΕΤ (ΚΡΕΒΑΤΙ, ΜΠΑΝΙΕΡΑ-ΑΛΛΑΞΙΕΡΑ, ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ, ΤΣΑΝΤΑ, ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ, ΠΑΡΚΟΚΡΕΒΑΤΟ, ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΚΙ ΚΛΠ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΗΡΑ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ, ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΣΕ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ (ΣΑΜΠΟΥΑΝ, ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ, ΚΡΕΜΕΣ) ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ (ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ, ΑΠΟΣΤΗΡΩΤΗ ΚΛΠ). ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ, ΑΡΚΕΙ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΒΑΚΕΡΑ. ΤΟ JUMBO ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕΤ .

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

παντως εγω μετανιωσα για αρκετα πραγματα.δηλ.το καθισματακι αυτοκινητου το χρησιμοποιησα μονο 1 φορα και μολις εγινε 9 κιλα αναγκαστηκα να παρω αλλο...ασε που στην αρχη το εβαζα στην καλαθουνα και δεν ειχαμε συχνες μετακινησεις μονο στη γιατρο.

το relax ηταν το πιο επιτυχημενο γιατι καθοταν πολλες ωρες.

αυτο που κρεμανε το μπεμπακι μπροστα σαν καγκουρο πως το λενε????και εκεινο αχρηστο..και ο μικρος δεν καθοταν και εγω πονουσα )πλατη αυχενας)

εχω μεγαλη λιστα αχρηστων πραγματων τα οποια χαρισα σε γνωστους και φιλους.

ενδοεπικοινωνια με καμερα σωτηρια και χαλαλι τα λεφτα της.(στο lidl ειχε μια απιστευτη προσφορα περισυ αλλα δεν την προλαβα)

οπως επισης προσφορες τρελλες εβγαζε και το plus)

πηρα περισυ ξυλινο κρεβατι με ολη την προικα 99 ευρω .το εχω στο εξοχικο αλλα ειναι αψογο.....

Νομίζω ότι πλεον έχω αγοράσει τα περισσότερα και τελικά ξοδεψα υπερβολλικά πολλά, αλλά τι να κάνουμε τα πρωτότοκα παιδιά έχουν και τα τυχερά τους. Οσον αφορά τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη πρόσεξα χτές ότι η ποδηλατουπολη που είναι πάνω στη Λαγκαδά έγινε ποδηλατούπολη μπεμπε στοκ. Αλλα στοκ καταστηματα που υπάρχουν στην πόλη είναι το marasil που βρίσκεται στο mega outlet και το fena stock. Μήπως ανακαλύψατε άλλα καταστήματα μπεμπέ με καλλές τιμές? Στη Αθήνα ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολλά ενώ στη Β. Ελλάδα ελάχιστα (ή εγω ακόμα δεν τα έχω ανακαλύψει).

Θα συμφωνήσω με τη ΝΑΝΑ.

Αξίζει να δώσεις λεφτά για καλό στρωματάκι (εγώ φαντάσου ότι υποτίθεται ότι πήρα καλό και ακριβό και τώρα μετά από 3 χρόνια θα το πετάξω γιατί έχει κάνει λακούβες κι από τις 2 μεριές- γι' αυτό πρόσεχε).

Επίσης για βολικό και γερό καρότσι. Για καθισματάκι αυτοκινήτου (δεν παίζουμε με τη ζωή μας).

Κατά τα άλλα εγώ λίγο πριν τη γέννα είχα πάρει 2-3 πράγματα από τα πολύ βασικά (φορμάκια - πάνες - φανελάκια) και τα υπόλοιπα έστειλα τον άντρα μου και τη μαμά μου και τα πήραν όταν γέννησα και πήγαν όλα καλά. Δεν έδωσα πολλά λεφτά ούτε σε αποστειρωτές κ.τ.λ.

Και επίσης ρούχα μέχρι και τώρα έχω ψωνίσει ελάχιστα γιατί μας έχουν κάνει πάρα πολλά δώρα και έχουμε κληρονομήσει και μερικά...

Τώρα στο δεύτερο φαντάσου... δεν ψωνίζω τίποτα (εκτός από στρωματάκι) και μια ντουλάπα για το δωμάτιο. Από ρούχα έχω τα πάντα για να καλυφθώ τις πρώτες μέρες... και μετά ανάλογα τί θα μου φέρουν θα δω... Επίσης δεν αξίζει να πάρεις ακριβά ρούχα και για έναν άλλο λόγο: τα μωρά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνουν να τα φορέσουν. Εγώ τώρα που ξεχώριζα τα ρούχα της Μαρίας, βρήκα πολλά που είχαν ακόμη τα ταμπελάκια πάνω!!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Παιδιά πάντως τα ρούχα του zara είναι κορυφή...μες τη μόδα και πάμφτηνα!

Πήρα κάτι μαγιό στη μικρή (ένα ολόσωμο τρομάρα μας και ένα sexy Μονοκίνι) μόνο με 7 ? το ένα...και είναι τρομερά.

Διαφημίσεις

Ναι, και εγώ έχω σωθεί με τα ρούχα από Zara.

Μια μόνο συμβουλή, Να τα αγοράζετε λίγο μεγαλύτερα γιατί τα νούμερα που αντιχτοιχούν στην ηλικία που γράφουν είναι πραγματικά μικρά.

Αυτό το έχω ακούσει και απο άλλες μαμάδες

Εσείς οι κοριτσομάνες είστε πολύ τυχερές. Με το μπέμπη μου ρώτη φορά ένιωσα ότι υπάρχουν περιπτώσεις που και οι άντρες αδικούνται σε αυτή τη ζωή.

Γενικά πάντως τα κοριτσίστικα σε όλα τα μαγαζιά πιάνουν μεγαλύτερη έκταση...

Πάντως στο zara το έχω καταχαρεί να του ψωνίζω...Το κακό είναι ότι τελειώνουν αμέσως τα νούμερα, οπότε θέλειο συχνές επισκέψεις.

Επίσης πέρσυ το καλοκαίρι είχα αγοράσει φανελάκια με τιράντα (όχι τα ολόσωμα που κουμπώνουν από κάτω) και τα είχα βολευτεί πολύ.

Επίσης είχα αγοράσει κάτι σαν μποξεράκια βαμβακερά σε πακέτο των 3 (3 διαφορετικά χρώματα) τα οποία επίσης βολεύτητα.

Το κακό είναι ότι επεειδή τα είχα αγοράσει νωρίς την άνοιξη, όταν αποφάσισα ότι θέλω και άλλα είχαν εξαφανιστεί!

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

καλημέρα σε όλους.!

θα ηθελα την βοήθεια σας στο εξής πρόβλημα..

Ο μπέμπης μας ειναι 11 μηνών.

Το κρεβατάκι που κοιμάται εχει σταθερά κάγκελα, κατεβαίνει μόνο ο πάτος , τον οποίο και εχουμε κατεβάσει εδώ και πολύ καιρό.

Ο μικρός ομως οταν ξύπνάει εχει το συνήθειο να σηκώνεται όρθιος με αποτέλεσμα να φοβόμαστε μήν φαει καμιά τουμπα απο το κρεβάτι, για να καταλάβετε το κάγκελο του κρεβατιού του φτάνει μέχρι την μέση του περίπου. ψαξαμε στην αγορά μηπως υπαρχουν προστατευτικά εξτρα κάγκελα ( που να δένουν κατα κάποιο τρόπο στο τελειωμα του καγκελου ) αλλα δέν υπαρχει κατι τέτοιο.

Εχει αντιμετωπήσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα?

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Kαλή σου μέρα!!!ακριβώς το ίδιο σκεφτόμουν να ρωτήσω και εγώ. Και σε εμάς κατεβαίνει μόνο ο πάτος αλλά τη βλέπεις ότι θέλει να το κάνει το σάλτο της.Το μόνο που σκέφτηκα είναι να βάλω από κάτω μαξιλάρες μεγάλες ώστε και να πέσει να είναι στα μαλακά...

Δυστυχώς, εάν το παιδί φτάσει σε σημείο να μπορεί να βάλει το βάρος του μπροστά για να προσπαθήσει να βγεί, θα το κάνει και δεν το γλιτώνετε..

Σας μιλάω από εμπειρία πεσίματος και μάλιστα σε ηλικία 9 μηνών..

Είχε μέσα μάλλον 1-2 παιχνιδάκια, του ερχόταν και η κούνια μέχρι το στήθος, οπότε βρήκε τρόπο να δραπετεύσει με το κεφάλι...

Η κολλήστε την κούνια σε κρεβάτι ώστε να πέσει πάνω (αρκεί τα πλαϊνά να είναι ψηλά, ή βάλτε μαξιλάρια). Πάντως θέλει προσοχή γιατί τα παιδιά είναι εφευρετικά στο να βρίσκους τρόπους να ξεφύγουν...

Εμενα μου ειχε πει η μαμα μου οτι οταν αρχισαμε να περναμε σε αυτη τη φαση με ειχε βαλει σε κανονικο κρεβατι και απο κατω πολλα μαξιλαρια.Ετσι τουλαχιστον αν επεφτα δε θα επεφτα απο τοσο ψηλα οσο τα καγκελα και θα επεφτα πανω στα μαξιλαρια

bxBwp2.png EgDTp2.png

Αν τον βάλετε σε μονό κρεβατάκι με προστατευτικό κάγκελο από τη μια μεριά και τοίχο από την άλλη; Το καγκελάκι καλύπτει στο μισό μήκος το κρεβάτι, οπότε αν θέλει να κατεβεί λογικά θα πάει από την κάτω μεριά και τουλάχιστον δε θα πέσει άσχημα!

Η άλλη λύση είναι να κοιμάται κάποιος δίπλα του μέχρι να μεγαλώσει λίγο (δεν το συνιστώ όμως καθώς τα παιδιά κακοσυνηθίζουν πολύ εύκολα :? )

Υπαρχει και άλλη λύση... Το στρωμα απευθειας στο πατωμα.. αλλωστε αυτη η περιοδος δεν κραταει πολύ .... 2-3 μηνες.. Μετα μαθαινουν και κατεβαινουν. Το εκανε μια φιλη μου και σωθηκε γιατι ο μικρος ειχε φαει ηδη μια τουμπα από την κουνια και άλλη μια απ΄το παιδικο κρεβατακι. Εβαλε το στρωμα αυτο μονο κρεβατι στο πατωμα οπότε ο πιτσιρικος κατεβαινε απέυθειας.. Μετα από δυο μηνες το ξαναεστησε το κρεβατακι (ειχε προστατευτικο καγκελο φυσικα για τη νυχτα αλλα ο πιτσιρικας ειχε μαθει η κατεβαινει χωρις να πεφτει.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 3 months later...

Γειά σας μαμάδες, μέλλουσες και νυν

έκανα την πρώτη μου βόλτα στα μαγαζιά για έρευνα αγοράς, προμηθεύτηκα και δεκάδες καταλόγους και θέλω να πω ότι σοκαρίστηκα από την....αρκουδοδικτατορία που κυριαρχεί παντού σε ρούχα και προίκα μωρού! Έλεος. Μόνο στο Zara και στο Marcs n Spencer δεν πήγα ακόμα, όπου ελπίζω ότι θα βρω κάτι διαφορετικό από αυτό το βαρετό μοτίβο.

Ούτε καν σαν μικρή δεν μου άρεσαν τα αρκουδάκια και δεν μπορώ να καταλάβω τί κόλλημα υπάρχει με αυτά..εσείς; :roll:

stella εννοείς σε ρούχα? Ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση αλλά ψωνίζω (εκτός από zara) από τα mothercare και prenatal που βρίσκω όμορφα και απλά σχέδια. Έπιπλα για δωμάτιο μωρού, επίσης mothercare και ikea.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...