Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προτιμά την γιαγιά/πεθερά απο την μαμά?

ΜΑΡΥ.Τ

Recommended Posts

Eμ αυτό το λάθος έκανα κι εγώ! Φρόντιζα τις ανάγκες της και ο μπαμπάς την την έπαιζε! Άρα εγώ είμαι για μαμ, κακά, νάνι κι εκείνος για όλα τα άλλα :lol:

Προσπαθώ να το αλλάξω αλλά δεν είναι εύκολο. Ακόμα και τώρα όταν παίζουμε αν μπει ο μπαμπάς στο παιχνίδι εγώ γίνομαι αόρατη :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 82
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Eμ αυτό το λάθος έκανα κι εγώ! Φρόντιζα τις ανάγκες της και ο μπαμπάς την την έπαιζε! Άρα εγώ είμαι για μαμ, κακά, νάνι κι εκείνος για όλα τα άλλα :lol:

Προσπαθώ να το αλλάξω αλλά δεν είναι εύκολο. Ακόμα και τώρα όταν παίζουμε αν μπει ο μπαμπάς στο παιχνίδι εγώ γίνομαι αόρατη :lol:

Τελικα η μανα πασχιζει για ολα και αλλοι εισπρατουν τα χαμογελα!!!

Σε λιγες μερες θα μενει 8 ωρες με τη μαμα μου οποτε οτι και να κανω εγω θα ερχομαι δευτερη.

Ελπιζω καθως μεγαλωνει να αλλαξει σταση και να μας δειξει λιγη αγαπη!!:lol:

Θυμαμαι που μου ελεγε η μαμα μου οταν ηταν δυο μηνων πως τωρα που θα μεγαλωσει λιγο και θα φευγεις θα βαζει τα κλαματα και θα πρεπει να φευγεις κρυφα ή να μη φευγεις καθολου. Μια χαρα φευγω!!!Φευγω και γελαει!Οταν ερχομαι να τον παρω κλαει!!Και να πω οτι του στερω και κατι, ολα τα γουστα του κανω!

Ευτυχως υπαρχει και το φορουμ, λεμε τον πονο μας και εκτονωνεται λιγο η συναισθηματικη φορτιση!!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Αυτη τη στιγμη εσυ προσπαθεις να συνδυασεις : το φαγητο του και σας, τις δουλειες του σπιτιου , και χιλια δυο αλλα .

Η γιαγια τον παιρνει 1 ωριτσα και ειναι ολο γουτσου γουτσου και παιχνιδια.

Τωρα που θα πας για δουλεια η γιαγια δεν θα ειναι ολη μερα γουτσου γουτσου και παιχνιδια γιατι και εκεινη θα πρεπει να συνδυασει καποια αλλα.

Οποτε πιθανοτατα θα απομυθοποιηθει :cool:

Δεν ειναι κακο να λατρευει την γιαγια και δεν το λεω γι αυτο. Το λεω για να μην πανικοβαλεσαι για οταν πας στην δουλεια.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 6 months later...

Γειά σας κοριτσια!!

Γράφω μετα από πολύ καιρό για ενά θέμα που με στεναχωρεί αφάνταστα.

Έχω μια απίστευτη κορούλα 22 μηνών που είναι συνέχεια μεσα στην τρελή χαρα, τρώει καλά κοιμάται πολύ καλά σε όλα της πολύ βολική. Είμαστε μαζί όλη μέρα (έχασα την δουλειά μου όταν ήμουν έγκυος) παίζουμε απίστευτα πολύ, όταν έχει καλό καιρό όλο παιδική χαρά είμαστε και γενικώς κάνουμε πράγματα μαζί. Σε εμένα ποτε μα ποτέ δεν προσκολήθηκε.

Το πρόβλημά μου είναι με τα πεθερικά μου που πάντα αυτό το ότι δεν με ψάχνει το λέγαν ξανά και ξανά και σε όποιν βρισκόταν μπροστα με χαρά και ενθουσιασμό. Επίσεις επειδή είναι το πρώτο εγγόνι είναι κατενθουσιασμένοι και πάντα τους άφηνα να την αλλάζουν ταίζουν για να την χαρούνε. Πλέον γίνεται κατάχρηση. Στην κυριολεξία όταν είμαστε όλοι μαζί φέρονται σαν να μην είμαι εκεί. Τους την αφήνω ελάχιστα και όλοι μαζί βρισκόμαστε μία φορά την εβδομάδα περίπου. Τώρα είμαστε σε φάση μετακόμησης και εδώ και ένα μήνα την αφήνουμε πολύ συχνά για διάφορες αγορές και διαδικαστικα του σπιτιου. Οταν ήταν να φύγουν έκλαιγε και ήθελε να πάει μαζί τους. Από προχες την αφήσαμε εκεί για 2-3 εβδομάδες γιατι έχουμε πακετάρει και όλη μέρα καθαρίζουμε και τρέχουμε. Δεν μας έχει ζητήσει καθόλου. Σήμερα πήγα και την πήρα για να πάμε βόλτα, ήθελα τόσο να την δω! Αδειαφόρησε τελείως όταν με είδε, περάσαμε βέβαια καλά έξω αλλά όταν της είπα πάμε τώρα πίσω στην γιαγιά και τον παπού έκανε σαν τρελή από την χαρά της. όταν φτάσαμε δεν μου έδεινε την παραμικρή σημασία και όταν είπα ότι θα φύγω ετρεξε άνοιξε την πόρτα και με χεραίτησε. Το πόσο στεναχωρήθηκα δεν μπορώ να σας πω...

Το χειρότερο σε όλα αυτά είναι ότι τα λένε αυτά (οτι δεν μου δείνει σημασια, δεν με ψάχνει) και τους φαίνεται πολύ αστείο - ωραιο τα λένε και σε άλλους. Οτι κάνει η μικρή που δείχνει προτίμηση σε αυτούς το μεταφράζουν ότι αντίστοιχα δεν νοιάζεται για μένα. Όλα τα συγγρίνουν με εμένα. Πάω να τρελαθω από την στεναχώρια μου και ποιο πολύ γιατί μοιάζει να έχουν δίκιο.

Και το κερασάκι στην τούρτα χτες είπε στον αντρα μου στο τηλ. ότι περνάει τόσο καλά η μικρή που δεν θέλει να έρθεί σε εμάς, και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να του είπε. Τον πείραξε μέχρι και αυτόν!!

(Εγραψα πολλά!!! Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα. Είμαι πολύ αναστατωμένη)

Τι να πρωτορωτήσω?

Πως να τους αντοιμετοπίζω ότι με παρακάμπτουν όταν είμαι μποστα?

Πόσο κακό θα μας κάνει αυτό το διαστημα που θα την έχουν?

Μαγαπάει? Μήπως όντος τους θέλει αυτούς περισσότερο?

Την θλίψη και την στεναχώρια μου πως να την χειριστώ?

Όταν δείχνει προτίμηση σε αυτούς τι να κάνω?

Μαρία αν μπορείς απάντησε μου και όποια άλλη έχει κάποια συμβουλή.

.png

• 2 εβδομάδες μετά...

βρε κοπελα μου δεν καταλαβαινω και εγω ειμαι εγκυος με κορουλα 14 μηνων και μετακομοιζω αλλα δεν την αφηνω πουθενα σε 25 μερες γεναω αλλα τα παιδια μαζι μου!!το οτι προτιμουν γιαγια παππου ειναι γιατι τους κανουν τα χατιρια κανεις αλλος λογος δεν υπαρχει!!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Διαφημίσεις

Γειά σας κοριτσια!!

Γράφω μετα από πολύ καιρό για ενά θέμα που με στεναχωρεί αφάνταστα.

Έχω μια απίστευτη κορούλα 22 μηνών που είναι συνέχεια μεσα στην τρελή χαρα, τρώει καλά κοιμάται πολύ καλά σε όλα της πολύ βολική. Είμαστε μαζί όλη μέρα (έχασα την δουλειά μου όταν ήμουν έγκυος) παίζουμε απίστευτα πολύ, όταν έχει καλό καιρό όλο παιδική χαρά είμαστε και γενικώς κάνουμε πράγματα μαζί. Σε εμένα ποτε μα ποτέ δεν προσκολήθηκε.

Το πρόβλημά μου είναι με τα πεθερικά μου που πάντα αυτό το ότι δεν με ψάχνει το λέγαν ξανά και ξανά και σε όποιν βρισκόταν μπροστα με χαρά και ενθουσιασμό. Επίσεις επειδή είναι το πρώτο εγγόνι είναι κατενθουσιασμένοι και πάντα τους άφηνα να την αλλάζουν ταίζουν για να την χαρούνε. Πλέον γίνεται κατάχρηση. Στην κυριολεξία όταν είμαστε όλοι μαζί φέρονται σαν να μην είμαι εκεί. Τους την αφήνω ελάχιστα και όλοι μαζί βρισκόμαστε μία φορά την εβδομάδα περίπου. Τώρα είμαστε σε φάση μετακόμησης και εδώ και ένα μήνα την αφήνουμε πολύ συχνά για διάφορες αγορές και διαδικαστικα του σπιτιου. Οταν ήταν να φύγουν έκλαιγε και ήθελε να πάει μαζί τους. Από προχες την αφήσαμε εκεί για 2-3 εβδομάδες γιατι έχουμε πακετάρει και όλη μέρα καθαρίζουμε και τρέχουμε. Δεν μας έχει ζητήσει καθόλου. Σήμερα πήγα και την πήρα για να πάμε βόλτα, ήθελα τόσο να την δω! Αδειαφόρησε τελείως όταν με είδε, περάσαμε βέβαια καλά έξω αλλά όταν της είπα πάμε τώρα πίσω στην γιαγιά και τον παπού έκανε σαν τρελή από την χαρά της. όταν φτάσαμε δεν μου έδεινε την παραμικρή σημασία και όταν είπα ότι θα φύγω ετρεξε άνοιξε την πόρτα και με χεραίτησε. Το πόσο στεναχωρήθηκα δεν μπορώ να σας πω...

Το χειρότερο σε όλα αυτά είναι ότι τα λένε αυτά (οτι δεν μου δείνει σημασια, δεν με ψάχνει) και τους φαίνεται πολύ αστείο - ωραιο τα λένε και σε άλλους. Οτι κάνει η μικρή που δείχνει προτίμηση σε αυτούς το μεταφράζουν ότι αντίστοιχα δεν νοιάζεται για μένα. Όλα τα συγγρίνουν με εμένα. Πάω να τρελαθω από την στεναχώρια μου και ποιο πολύ γιατί μοιάζει να έχουν δίκιο.

Και το κερασάκι στην τούρτα χτες είπε στον αντρα μου στο τηλ. ότι περνάει τόσο καλά η μικρή που δεν θέλει να έρθεί σε εμάς, και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να του είπε. Τον πείραξε μέχρι και αυτόν!!

(Εγραψα πολλά!!! Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα. Είμαι πολύ αναστατωμένη)

Τι να πρωτορωτήσω?

Πως να τους αντοιμετοπίζω ότι με παρακάμπτουν όταν είμαι μποστα?

Πόσο κακό θα μας κάνει αυτό το διαστημα που θα την έχουν?

Μαγαπάει? Μήπως όντος τους θέλει αυτούς περισσότερο?

Την θλίψη και την στεναχώρια μου πως να την χειριστώ?

Όταν δείχνει προτίμηση σε αυτούς τι να κάνω?

Μαρία αν μπορείς απάντησε μου και όποια άλλη έχει κάποια συμβουλή.

Koiτα να το μαζέψεις όσο ειναι νωρίς ακόμα!Καταρχήν ΠΑΡΕ το παιδί σπίτι σου μαζί σου κ ας ειναι εργοτάξιο που λέει ο λόγος!

Δευτερον όταν ειναι οι γονεις στο σπίτι κανενας άλλος δεν πρέπει να αλλάζει, ταίζει κάνει μπάνιο το παιδί!Ετσι παρακάμπτεται ο ρόλος του γονιου!Η γιαγια πρεπει να ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ κ όχι να ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ το ρόλο του γονιού που σημαινει οτι οταν η μαμα -μπαμπας ειναι σπιτι αναλαμβάνουν αυτοί και μόνο!!!Το έχω διαβάσει σε βιβλιο, δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου!

Δε νομίζω οτι αγαπάει περισσοτερο τον παππου κ τη γιαγια από σενα, αλλά πρεπει λιγο να ξεκαθαριστεί ο ρόλος του καθενός!

Εφοσον στενοχωριεσαι-σε πειράζει-δε σου αρεσει αυτή η κατασταση μην τη συνεχίζεις!Μιλα με τον αντρα σου και βάλτε τα παραγματα στη θέση τους!Αραιώστε λιγακι και τις επισκέψεις....

Ξερω, θα λες τι ''σκυλα'' νύφη που είμαι.....

λοιπόν εγώ θα σου έλεγα να μη στεναχωριέσαι τόσο πολύ.Είχα παρόμοια εμπειρία-όχι βέβαια τόσο ακραία- με το μεγάλο μου γιο που τώρα είναι 4 ετών.Είχε τρελή αδυναμία στην πεθερά μου και συχνά με εμένα έκλαιγε γιατί είμαι πιο αυστηρή ως χαρακτήρας και γενικά δεν κάνω αυτά που λέμε χαζοζαρουμενιές με τα παιδιά. Από την άλλη η πεθερά μου του έκανε όλα τα χατήρια.Με το παραμικρό κλάμα αγκαλιά.Μέχρι και σάκο του μποξ την είχε κάνει ο γιος μου κι αυτή καθόταν να τη βαράει, να του κάνει το αλογάκι, να του κατεβάζει από τα ράφια ό,τι μπορείς να φανταστείς για να παίξει.Σημειωτέον ότι τον κράτησε δύο χρόνια επειδή δούλευα. Φέτος τον έστειλα παιδικό. Της έπεσε βαρύ βέβαια αλλά το παιδί είχε γίνει 3,5.Διέδιδε σε όλους πως την αγαπάει το παιδί και πως δε θέλει τη μαμά και τον μπαμπά παρά μόνο τη γιαγιά.Όταν ερχόταν στο εξοχικό την άκουγε όλη η γειτονιά να κάνει χαρές στο παιδί. Δεν έδινα σημασία γιατί ήξερα ότι η γιαγιά ποτέ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μαμά κι αυτό θα το καταλάβει το παιδί μεγαλώνοντας. Φέτος, που έχει αρχίσει να γίνεται πιο συνεργάσιμος και να καταλαβαίνει καλύτερα βαριέται αφόρητα να πάει στη γιαγιά. Θέλει να παίζει με τον μπαμπά και τη μαμά. Τον πηγαίνουμε βέβαια - για να ησυχάζει λίγο το κεφάλι μας-.Πάντως μην ανησυχείς! θα μεγαλώσει λίγο τομ κοριτσάκι σου κι από μόνο του θα τοποθετήσει τον καθένα στη θέση του.Αγαπάω τη γιαγιά ως γιαγιά αλλά η μαμά μου είναι Η μαμά μου.:wink:

Εγώ πιστεύω πως ό,τι κι αν κάνουν τα μικρά και ό,τι κι αν λένε, τη μαμά αγαπάνε κατά βάθος, απλά καμιά φορά μπερδεύουν την αγάπη με την καλοπέραση και μερικά ναζάκια τα κάνουν και λίγο για να μας πειράξουν, αναλόγως την ηλικία τους.

Σημασία έχει να τα βρεις εσύ με τον εαυτό σου, να το πιστέψεις ότι είναι κάτι προσωρινό και μην το δραματοποιείς και σε πιάνει απελπισία. Προσπάθησε να αγνοήσεις και τα σχόλια προς τρίτους. Οι γιαγιάδες όλο τέτοιες σαχλαμάρες λένε τάχα για αστείο (το ότι μόνο αυτές γελάνε με τις κοτσάνες τους και μας χαλάνε και τη διάθεση είναι άλλο θέμα :mad:).

Και όσο μπορείς να περνάς χρόνο για παιχνίδι, δραστηριότητες και αγκαλίτσες με τη μικρή, να σε νιώθει κοντά της.

Και ο δικός μου με φωνάζει Νινή καμιά φορά και μετά γελάει και το διορθώνει (Φωτεινή είναι η κυρία που τον κρατάει). Στην αρχή ζήλευα λίγο, αλλά σκέφτηκα ότι προτιμώ να την αγαπάει και να είμαι σίγουρη ότι περνάει καλά όσο δουλεύω...

Για τη μετακόμιση, εγώ ήμουν 9 χρονών όταν μετακομίσαμε και με έστειλαν πακέτο σε μία θεία για μία εβδομάδα και θυμάμαι ότι πληγώθηκα πάρα πολύ. Δεν είναι η ίδια περίπτωση, αλλά τώρα που το γράφετε το θυμήθηκα και ξανατσαντίστηκα με τη μάνα μου!

5k3tp2.png

• 1 χρόνο μετά...

Γειά σας! Είμαι καινούρια στο φόρουμ. Ο μικρός μου είναι 13 μηνών και εδώ και κανένα μήνα δείχνει ΤΡΕΛΗ αδυναμία στην πεθερά μου! Δηλαδή όταν είμαστε όλοι μαζί, για το παιδί σχεδον δεν υπάρχω. Σέρνεται στα πόδια της, τραβάει τα ρούχα της να τον πα΄ρει αγκαλιά (κάτι που με εμένα δεν το κάνει ποτέ), την ψάχνει συνέχεια, παώ να τον πα΄ρω αγκαλιά και δε θέλει... ξεκαρδίζεται μαζί της, με εμένα ποτέ δεν διασκεδάζει τόσο! Δεν ξε΄ρω τι φταίει, αλλά είμαι πολύ λυπημένη γι' αυτό και πολύ αγχωμένη. Τρέχω όλη μέρα να τα προλάβω όλα, προσπάθώ να μην τον αφήνω πολύ σε άλλους, ενώ εκείνη τη βλέπει πολύ λιγότερο. Μα τόση αδυναμία; Νιω΄θω και εκτεθειμένη απέναντί της, να με ακυρώνει έτσι μπροστά σε όλους. Δεν ξέρω, ο α΄ντρας μου λέει ότι είμαι υπερβολική...:(

Γειά σας! Είμαι καινούρια στο φόρουμ. Ο μικρός μου είναι 13 μηνών και εδώ και κανένα μήνα δείχνει ΤΡΕΛΗ αδυναμία στην πεθερά μου! Δηλαδή όταν είμαστε όλοι μαζί, για το παιδί σχεδον δεν υπάρχω. Σέρνεται στα πόδια της, τραβάει τα ρούχα της να τον πα΄ρει αγκαλιά (κάτι που με εμένα δεν το κάνει ποτέ), την ψάχνει συνέχεια, παώ να τον πα΄ρω αγκαλιά και δε θέλει... ξεκαρδίζεται μαζί της, με εμένα ποτέ δεν διασκεδάζει τόσο! Δεν ξε΄ρω τι φταίει, αλλά είμαι πολύ λυπημένη γι' αυτό και πολύ αγχωμένη. Τρέχω όλη μέρα να τα προλάβω όλα, προσπάθώ να μην τον αφήνω πολύ σε άλλους, ενώ εκείνη τη βλέπει πολύ λιγότερο. Μα τόση αδυναμία; Νιω΄θω και εκτεθειμένη απέναντί της, να με ακυρώνει έτσι μπροστά σε όλους. Δεν ξέρω, ο α΄ντρας μου λέει ότι είμαι υπερβολική...:(

γεια σου!! εγω θα ηθελα να ρωτησω αν περνας ποιοτικες ωρες με το ζουζουνι σου!!να παιζετε κτλ. ή απλα επειδη λες παραπανω οτι τρεχεις να τα προλαβεις ολα αγχωνεσε με το παραμικρο και το εκλαμβανει και το παιδακι καπως αλλιως και προτιμαει την γιαγια που μπορει να ειναι πιο χαλαρη! με τον μπαμπα αληθεια πως ειναι?και οταν λες αλλους δηλαδη σε ποιους τυχαινει να το αφηνεις το παιδακι?γιατι καλο ειναι ενα μωρακι αν το αφηνουμε καπου να ειναι συνηθως με ενα ατομο που θα του ειναι πολυ οικειο...και εοισης οταν ειναι μαζι με την γιαγια του τι κανει η πεθερα σου δηλ μαζι με τον μικρο και τον εχει ξετρελανει τοσο??πως του συμπεριφερετε?

Διαφημίσεις

βρε κοπελα μου, εκτεθειμενη νοιωθεις απενατι σε ποιον???

σε ακυρωνει ποιος στα ματια ποιου??

το παιδακι σου εχει αδυναμια στην πεθερα σου, και λοιπον???/ σιγα τ αυγα μπραβο του, παει να πει οτι ειναι καλος ανθρωπος η πεθερα σου γιατι τα παιδια εχουν ενστικτο, κι εμενα ο γιος μου γουσταρει τρελα την πεθερα μου, να κανω χαρακιρι? τι σημαινει αυτο δηλαδη οτι δεν αγαπαει εμενα επειδη δειχνει να απολαμβανει τη συντροφια της γιαγιας του οταν ειναι μαζι της?

μηπως σε πειραζει οτι μπροστα στην πεθερα εσυ νοιωθεις κακη μανα επειδη το παιδι δειχνει να προτιμαει εκεινη και οχι εσενα που την φροντιζεις ολη μερα? καταλαβα καλα? σε προβληματιζει τι γνωμη θα σχηματισει η πεθερα για σενα που το παιδι ασχολειται μαζι της οταν βρισκεστε ολοι μαζι ενω εσενα σε γραφει? αν νοιωθεις ετσι παρτο αλλιως γιατι δηλητηριαζεις την ψυχη σου με ανταγωνιστικες σαχλαμαρες,,,αν δεν ειναι ετσι και δεν καταλαβα καλα σε παρακαλω δωσε μου να καταλαβω τι εννοεις

δευτερον ειναι υπεροχο τα παιδια μας να χαιρονται οσο μπορουν την συντροφια των παππουδογιαγιαδων τους, για αυτα οι γιαγιαδες ειναι ενα λουνα παρκ και η αγκαλια τους παραδεισος,,να χαιρεσαι που το παιδι σου νοιωθει ετσι για την γιαγια του και δεν ειναι μονον κολλημενο σε εσενα

Τον αφήνω εναλλάξ στη μαμα μου και την πεθερά μου, σε πρόσωπα δηλαδή που γνωρίζει εξίσου καλά. Περναω όμως πολύ ποιοτικό χρόνο μαζί του. Τον αφήνω 4-5 ώρες τη μέρα και όλες τις άλλες ώρες παίζουμε συνέχεια και κα΄νουμε πράγματα μαζί. Απλά η πεθερά μου τα πάει ΠΑΡΑ πολύ καλά με τα μωρά, και είναι ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ! Δηλαδή εγώ που έχω τα μισά της χρόνια κάποια στιγμή κουράζομαι. Βέβαια αυτή δε δουλεύει κιόλας...Τον παίζει απίστευτα πολύ!!!!!!!! Αφού δε μπορεί να τον κοιμήσει από την πολλή ένταση!!! Τις λεώ να τον κοιμήσει στις 11 και καταφέρνει να τον κοιμήσει στις 13.00 γιατί δε μπορεί να τον ηρεμήσει. Μόνο που τη βλέπει γελάει. Του κάνω τα ίδια παιχνίδια που του κάνει κι εκείνη, και με μένα ποτέ δε γελάει έτσι, όση 'τέχνη' κι αν βάλω. Έτσι ο μικρός τρελαίνεται για κεινη! Και ναι, φυσικά και είναι πιο χαλαρή, γιατί το παιδι το βλε΄πει μόνο σαν παιχνίδι, εγώ πρέπει να του βάλω κάποια όρια κ.λ.π., είμαι και πιο αγχώδης από εκείνη σαν άνθρωπος γενικά...

Δε λέω ότι δεν θέλω να περνάει καλά το παιδί μου, αλλά χωρίς να μπορώ να το ελέγξω, μπαίνω στη διαδικασία να σκε΄φτομαι πρώτον ότι εγώ κάτι δεν κάνω τόσο καλά, δεύτερον να αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να μην προτιμαει εμένα το παιδί μου, και τρίτον να νιώθω κάπως ανταγωνιστικά απέναντί της (ότι θα σκεφτεί η ίδια και όλοι οι παρευρισκόμενοι πως δεν είμαι τόσο καλή μάνα). Νιώθω επίσης σαν να μου ανεβάζει η πεθερά μου τον πήχυ τόσο ψηλά, που δε θα τον φτάσω ποτέ! Έχει άλλωστε μεγαλώσει 4 αγόρια η ίδια και έχει πολλή εμπειρία με παιδιά. Και επειδή είναι πολύ καλή μαζί του και δεν του λέει 'όχι', 'μη΄' -και με δεδομένη την ανασφάλεια που νιώθω- διστάζω να του πω 'όχι' κι εγώ, γιατί φοβάμαι ότι εγώ θα φαίνομαι κακιά μπροστά στη φοβερή γιαγιά που μαζί της περνάει γενικά υπέροχα! Όσο και να το δεις "ανοιχτά" και χαλαρά, είναι κάπως ενοχλητικό όταν γίνεται.

Σχετικά με το μπαμπά του, τα πάνε πολύ καλά οι δυό τους, διασκεδάζει πάρα πολύ μαζί του! Κι ο άντρας μου έχει πολυ΄καλή σχέση με τα μικρά παιδιά. Ο άντρας μου με θεωρεί γενικά υπερβολική και πιτεύει ότι είναι μια φάση και θα περάσει. Εγώ πάλι φοβάμαι ότι θα χειροτερέψει όταν το παιδί θα μπορεί όλα αυτά να τα εκφράσει και με το λόγο.

Να σας πω επίσης ότι είμαι ανα΄μεσα σε δύο τελείως αντιφατικές καταστάσεις. Από τη μια έχω την πεθερά μου που έχει κολλήσει μαζί της ο μικρός, κι από την άλλη έχω τη μαμά μου, η οποία δεν το 'έχει' καθόλου με τα μωρά και το παιδί δε θέλει να πάει καθόλου εκεί. Δηλαδή όταν τον έχει η μαμά μου κλαίει για να τον πάρω, και τέτοια. Νομίζω πως στη μαμά μου περνάει πολύ βαρετά...:( Ούτε κι αυτό φυσικά είναι καλό... Έτσι, εγώ προσπαθώ να εξισορροπήσω αυτά τα δύο, και ταυτόχρονα παλεύω να "φτάσω" την πεθερά μου, που στο θέμα "παιδιά" είναι άφταστη! Δε λεω, είναι όμορφο να έχεις μία πεθερά τόσο καλή με τα παιδιά, αλλά τι κάνεις όταν βλέπεις το παιδί σου να προσκολλάται τόσο; Να το δω πιο χαλαρά μάλλον πρέπει. Αλλά αυτό μια κουβέντα είναι...

Τον αφήνω εναλλάξ στη μαμα μου και την πεθερά μου, σε πρόσωπα δηλαδή που γνωρίζει εξίσου καλά. Περναω όμως πολύ ποιοτικό χρόνο μαζί του. Τον αφήνω 4-5 ώρες τη μέρα και όλες τις άλλες ώρες παίζουμε συνέχεια και κα΄νουμε πράγματα μαζί. Απλά η πεθερά μου τα πάει ΠΑΡΑ πολύ καλά με τα μωρά, και είναι ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ! Δηλαδή εγώ που έχω τα μισά της χρόνια κάποια στιγμή κουράζομαι. Βέβαια αυτή δε δουλεύει κιόλας...Τον παίζει απίστευτα πολύ!!!!!!!! Αφού δε μπορεί να τον κοιμήσει από την πολλή ένταση!!! Τις λεώ να τον κοιμήσει στις 11 και καταφέρνει να τον κοιμήσει στις 13.00 γιατί δε μπορεί να τον ηρεμήσει. Μόνο που τη βλέπει γελάει. Του κάνω τα ίδια παιχνίδια που του κάνει κι εκείνη, και με μένα ποτέ δε γελάει έτσι, όση 'τέχνη' κι αν βάλω. Έτσι ο μικρός τρελαίνεται για κεινη! Και ναι, φυσικά και είναι πιο χαλαρή, γιατί το παιδι το βλε΄πει μόνο σαν παιχνίδι, εγώ πρέπει να του βάλω κάποια όρια κ.λ.π., είμαι και πιο αγχώδης από εκείνη σαν άνθρωπος γενικά...

Δε λέω ότι δεν θέλω να περνάει καλά το παιδί μου, αλλά χωρίς να μπορώ να το ελέγξω, μπαίνω στη διαδικασία να σκε΄φτομαι πρώτον ότι εγώ κάτι δεν κάνω τόσο καλά, δεύτερον να αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να μην προτιμαει εμένα το παιδί μου, και τρίτον να νιώθω κάπως ανταγωνιστικά απέναντί της (ότι θα σκεφτεί η ίδια και όλοι οι παρευρισκόμενοι πως δεν είμαι τόσο καλή μάνα). Νιώθω επίσης σαν να μου ανεβάζει η πεθερά μου τον πήχυ τόσο ψηλά, που δε θα τον φτάσω ποτέ! Έχει άλλωστε μεγαλώσει 4 αγόρια η ίδια και έχει πολλή εμπειρία με παιδιά. Και επειδή είναι πολύ καλή μαζί του και δεν του λέει 'όχι', 'μη΄' -και με δεδομένη την ανασφάλεια που νιώθω- διστάζω να του πω 'όχι' κι εγώ, γιατί φοβάμαι ότι εγώ θα φαίνομαι κακιά μπροστά στη φοβερή γιαγιά που μαζί της περνάει γενικά υπέροχα! Όσο και να το δεις "ανοιχτά" και χαλαρά, είναι κάπως ενοχλητικό όταν γίνεται.

Σχετικά με το μπαμπά του, τα πάνε πολύ καλά οι δυό τους, διασκεδάζει πάρα πολύ μαζί του! Κι ο άντρας μου έχει πολυ΄καλή σχέση με τα μικρά παιδιά. Ο άντρας μου με θεωρεί γενικά υπερβολική και πιτεύει ότι είναι μια φάση και θα περάσει. Εγώ πάλι φοβάμαι ότι θα χειροτερέψει όταν το παιδί θα μπορεί όλα αυτά να τα εκφράσει και με το λόγο.

Να σας πω επίσης ότι είμαι ανα΄μεσα σε δύο τελείως αντιφατικές καταστάσεις. Από τη μια έχω την πεθερά μου που έχει κολλήσει μαζί της ο μικρός, κι από την άλλη έχω τη μαμά μου, η οποία δεν το 'έχει' καθόλου με τα μωρά και το παιδί δε θέλει να πάει καθόλου εκεί. Δηλαδή όταν τον έχει η μαμά μου κλαίει για να τον πάρω, και τέτοια. Νομίζω πως στη μαμά μου περνάει πολύ βαρετά...:( Ούτε κι αυτό φυσικά είναι καλό... Έτσι, εγώ προσπαθώ να εξισορροπήσω αυτά τα δύο, και ταυτόχρονα παλεύω να "φτάσω" την πεθερά μου, που στο θέμα "παιδιά" είναι άφταστη! Δε λεω, είναι όμορφο να έχεις μία πεθερά τόσο καλή με τα παιδιά, αλλά τι κάνεις όταν βλέπεις το παιδί σου να προσκολλάται τόσο; Να το δω πιο χαλαρά μάλλον πρέπει. Αλλά αυτό μια κουβέντα είναι...

λοιπον κουκλιτσα μου θα σου πω κατι!!ακριβως ετσι ειναι και η μικρη μου με την μανα μου.απλα ηθελα περισσοτερες λεπτομερειες για το τι ακριβως του κανει η γιαγια.εμενα η μανα μου οταν την κραταει καθε σαββατοκυριακο μετα που παω να την παρω γινεται απλα πανικος.η μανα μου απλα το εχει τοσο πολυ με τα παιδια που και εγω οντως δεν μπορω να την ανταγωνιστω.ολη μερα με την μικρη παιζει-τρεχουνε-κουκλοθεατρα-μαγειρικες κτλ...παρα πολυ παιχνιδι ομως που φυσικα εγω αυτα σε καθημερινη βαση δεν μπορω να τα κανω...κανω τα μισα δηλαδη και αυτο σε συνδυασμο με δουλειες.λοιπον αυτη την στιγμη που η μανα μου δεν δουλευει εκανα το θεικο να την αφησω μια βδομαδα μαζι της και φυσικα μερα παρα μερα πηγαινα να την δω.σημασια καμμια...οταν την πηρα δε οπως σου ειπα παραπανω κλαματα και τετοια..για να την ηρεμησω το βραδυ που ζηταγε την γιαγια της της λεω αγαπη μου θα παμε ξανα αλλη μερα...εδω ειναι το σπιτακι σου σε θελει και η μαμα με τον μπαμπα κτλ...και ηρεμουσε εννοειτε..ποτε ομως δεν ενιωσα οτι ειμαι κακη μανα ή οτι κανω κατι λαθος οποτε ουτε και εσυ να το σκεφτεις αυτο γιατι πολυ απλα δεν παιζει.....εισαι μια χαρα μαμα απλα εισαι ΜΑΜΑ και οχι ΓΙΑΓΙΑ.εννοειτε οτι δεν πρεπει να δεις εσυ την πεθερα σου ανταγωνιστικα και οτι πρεπει να χαιρεσε που το παιδακι σου περναει ευχαριστες ωρες με την γιαγια του χωρις αυτο να σημαινει στο οτι αν δεν συμφωνεις εσυ με κατι (πχ ωρες υπνου-φαγητο κτλ)αφηνεις τον αλλον να κανει οτι θελει.παντα με ευγενικο τροπο λες στην πεθερα σου αν δεν συμφωνεις με κατι ή αν θελεις το μωρακι σου να διατηρει ενα συγκεκριμενο προγραμμα.εγω χτες ψιλοαπρπαχτηκα(με την μανα μου βεβαια)γιατι προσπαθω να μαθω την μικρη μου να πινει το βραδινο της γαλα απο εκπαιδευτικο ποτηρακι και οχι απο μπιμπερο(ειναι 2.5 χρονων)και ενω εμενα μου το πινει οταν ημαστε μαζι στην μανα μου κανει ολοκληρη ιστορια γιατι ξερει οτι τελικα θα την τουμπαρει και θα της δωσει απο το μπιμπερο.και εννοειτε εγω της ειπα σε καθε περιπτωση να μην της δωσει λεγοντας τι της λεω εγω στο σπιτι και την κανω να πινει απο το ποτηρακι..τελικα δεν της εδωσε απο το μπιμπερο αλλα δεν ηπιε και γαλα γενικοτερα...με λιγα λογια τα παιδια που βρισκονται με ατομα τα οποια τους κανουνε ολα τα χατηρια τους αρεσει και λογικο ειναι.εσυ βαζεις ορια ομως και κανεις αλλος...εγω πιστευω και παλι οτι πρεπει να χαιρεσε που το παιδακι τις ωρες που λειπεις ειναι ευτυχισμενο και να μην στεναχωριεσαι!!!:P:p:p

Ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές. Προφανώς δεν είμαι η μόνη που περνάει τέτοιες καταστάσεις κολλήματος του παιδιού με τη γιαγιά...

Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Πιστεύετε ότι, όταν είμαστε όλοι μαζί, είναι προτιμότερο να προσπαθώ να παίξω κι εγω μαζί του ταυτόχρονα με την πεθερά μου (κι ας μην ανταποκρίνεται ο μικρός) για να δείξω ότι ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ή να τους αφήνω να παίζουν μόνοι τους και να επεμβαίνω μόνο όταν είναι να φάει, να αλλάξει, να φύγουμε κλ.π.;;;;

Ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές. Προφανώς δεν είμαι η μόνη που περνάει τέτοιες καταστάσεις κολλήματος του παιδιού με τη γιαγιά...

Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Πιστεύετε ότι, όταν είμαστε όλοι μαζί, είναι προτιμότερο να προσπαθώ να παίξω κι εγω μαζί του ταυτόχρονα με την πεθερά μου (κι ας μην ανταποκρίνεται ο μικρός) για να δείξω ότι ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ή να τους αφήνω να παίζουν μόνοι τους και να επεμβαίνω μόνο όταν είναι να φάει, να αλλάξει, να φύγουμε κλ.π.;;;;

να τον αφηνεις καλε!! :)...δες το σαν αφορμη να κλεψεις λιγο χρονο για τον εαυτο σου και τον αντρα σου ;).

Τα παιδια λατρευουν ΠΑΝΤΑ τη μαμα...μη σκας λοιπον!

Απλα το διασκεδαζει το μικρουλι....:)

Διαφημίσεις

• 7 months later...

γεια σας κορίτσια θα ήθελα και εγώ να θέσω ένα θέμα! εμένα η μικρή μου προτιμάει την κουνιάδα μου που σημειωτέον δεν έχει δικά της παιδιά και ασχολείται συνέχεια με την μικρή μου βρίσκει συνέχεια αφορμές για να περνάει απο το σπίτι, μένει και κοντά και η μικρή όταν τη βλέπει κάνει σαν τρελλή αφού της κάνει όλα τα χατήρια.όταν τη ρώτησα ποιόν αγαπάει στον κόσμο πιο πολύ μου απάντησε... εκείνη. Καταλαβαίνεται ότι έχω σκάσει πόσο μάλλον που ο ισχέσεις μου με την κουνιάδα μου δεν είναι και οι καλύτερες! Μου έχουν κάνει διάφορα μαζί με την πεθερά μου και αυτό το κάνει ακόμα χειρότρερο.. Τι να κάνω;

Να χαιρεσαι που η κουνιαδα σου δεν σκεφτεται με τον ιδιο τροπο, δεν διοχετευει δηλαδη την οποια αντιπαθεια της μεσω του παιδιου, και το αγαπαει και περνανε καλα!!!!!

Η μανα εχει τον κυριο λογο, παντα! Αυτην αγαπαει το παιδι πανω απο ολους τελικα. Προβληματα θα υπαρξουν μονο αν η μαμα ΄προδωσει ΄ αυτην την εμπιστοσυνη.

Εγω παλι θα αμφεβαλλα για τις καλες προθεσεις της κουνιαδας.

Πως ενω δεν εχει καλες σχεσεις με τη μητερα επισκεπτεται τοσο συχνα το σπιτι?Με το ετσι θελω, αγνοωντας τη μητερα του παιδιου??

Επειδη τετοιες συμπαθειες εχω γνωρισει και εγω , προσπαθουσα να κραταω αποστασεις και να βρισκω διαφορες δικαιολογιες.

Κρινοντας απο τον εαυτο μου ποτε δεν θα εμπαινα στην οικογενεια συνεχεια , και ειδικα οταν καταλαβαινα οτι η μητερα δεν με συμπαθουσε ιδιαιτερα. Εκει αντιθετα απομακρυνομαι ακομα πιο πολυ . Ειτε κουνιαδα ,νυφη μου η ακομα και αδερφη μου να ειναι.

αν εχεις μιλησει στην κουνιαδα σου για αυτα που σου εκανε και δεν τα εχετε βρει τοτε για μενα κακως που ερχετε σπιτι σου συνεχεια χωρις αυτο να σημαινει βεβαια οτι οποτε ερχετε να μην μιλαει και να μην παιζει με το παιδακι!απλα εγω θα την ειχα σε αποσταση ουτως η αλλως απο την στιγμη που δεν την γουσταρα!και ποσο μαλλον να ερχετε συχνα σπιτι μου ετσι?δεν το συζηταω....οσο αφορα το παιδι δεν κανει κατι κακο!αν ομως ακουσεις να του λεει τιποτα ¨΄περιεργο ¨΄του στυλ καμια μπηχτη για σενα με τα κλασσικα χαμογελακια:mad::x:x:x:x τοτε με πολυ ευγενικο τροπο οξωωωωω....σορρυ αλλα εγω δεν αντεχω κατι τετοια.θελω να εχω ανθρωπους γυρω που με σεβονται....

Να χαιρεσαι που η κουνιαδα σου δεν σκεφτεται με τον ιδιο τροπο, δεν διοχετευει δηλαδη την οποια αντιπαθεια της μεσω του παιδιου, και το αγαπαει και περνανε καλα!!!!!

Η μανα εχει τον κυριο λογο, παντα! Αυτην αγαπαει το παιδι πανω απο ολους τελικα. Προβληματα θα υπαρξουν μονο αν η μαμα ΄προδωσει ΄ αυτην την εμπιστοσυνη.

Συμφωνω με τη Λαιδα.ν δεν λεει καατι κακο για σενα στο παιδι.. πιστευω οτι το κανει απο αγαπη και μονο.Ομως διαφωνω με την ερωτηση στο πααιδι σου ποιον αγαπααει πιο πολυ στον κοσμο.Γιατι ν βαζουμε τετοια διληματα στις παιδικες ψυχες.Αν ελεγε εσεναα αντι του πατερα του θαα σε ικανοποιουσε?Η αγαπη δεν ξεχωριζει.. αφου ομως την αναγκασες να το κανει πηρες κααι μιαα απαντηση που δεν σου αρεσε.Φυσικα ομως και εσενα αγαπαει οσο και να αγαπαει την κουνιαδα σου.Παντως οταν ημουν μικρη με ρωτουσνε καποιοι.. ποιον αγαπας πιο πολυ τη μαμα τον μπαμπα>Ποιο απο τα ααδελφιαα σου αγαπας πιο πολυ?Ευτυχως δεν εμπαινα στην διαδικασια να διαλεξω γτ στεναχωριομουν!

FvxMp3.png

γεια σας κορίτσια θα ήθελα και εγώ να θέσω ένα θέμα! εμένα η μικρή μου προτιμάει την κουνιάδα μου που σημειωτέον δεν έχει δικά της παιδιά και ασχολείται συνέχεια με την μικρή μου βρίσκει συνέχεια αφορμές για να περνάει απο το σπίτι, μένει και κοντά και η μικρή όταν τη βλέπει κάνει σαν τρελλή αφού της κάνει όλα τα χατήρια.όταν τη ρώτησα ποιόν αγαπάει στον κόσμο πιο πολύ μου απάντησε... εκείνη. Καταλαβαίνεται ότι έχω σκάσει πόσο μάλλον που ο ισχέσεις μου με την κουνιάδα μου δεν είναι και οι καλύτερες! Μου έχουν κάνει διάφορα μαζί με την πεθερά μου και αυτό το κάνει ακόμα χειρότρερο.. Τι να κάνω;[/QUOTE]

Να αφήσεις το παιδί να χαίρεται την σχέση που έχει με την θεία του και να μην του την στερήσεις επειδή εσύ έχεις τα δικά σου θέματα με αυτήν και την πεθερά σου....

Γειά σου amaria!

διαβάζοντας το σχόλιό σου νομίζω ότι σε "ένιωσα" λίγο γιατί το ίδιο κάνουν και σε εμένα οι στενοί συγγενείς του συζύγου μου (εμένα μου συμπεριφέρονται ως σκουπίδι και στον άντρα μου με αηδιαστική γλύκα, πάντα με το γάντι και χωρίς να μπορώ να τους προσάψω τίποτα. Είπα τον πόνο μου!)

Επειδή μπορεί να καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου και επειδή και εγώ βασανίζομαι πολλές φορές για να επιλέξω το σωστό που θα μου χαρίσει την ψυχική και πνευματική ηρεμία και με προσοχή να μην ξεπέσω στο επίπεδο των άλλων, έχω να σου πω οτι αν σε ενοχλει η κουνιάδα και η πεθερά σου τότε υπάρχει κάποιος βάσιμος λόγος. Χωρίς συναισθηματισμό (π.χ. βάλε στην άκρη το ότι σε πληγώνουν) και μόνο με λογική συζήτησέ το με τον συζυγό σου και βρείτε το καλύτερο για την οικογένειά σας. Όπως και σε εμένα (μάλλον) έχουν βρει ένα "κενό" στο φρούριό σας και το εκμεταλλεύονται και το δοκιμάζουν. Άβυσσος η ψυχή όλων αυτών που αισθάνονται τέτοια κακία και δυσφορία που πρέπει να την μοιραστούν τόσο απλόχερα με τους άλλους. Εάν σε ενοχλούν με κάποιο τρόπο ανάλυσέ το και μοιράσου το με τον σύντροφό σου για να το λύσετε. Μην υποφέρεις μόνη σου, πες το στον άντρα σου ακόμα και αν τελικά αποδειχτεί ότι κάνεις λάθος.

Τέλος, δεν μπορώ να μην σχολιάσω την απάντηση της elenip.. ρε ελένη! Πού κατάλαβες ότι η κοπέλα έχει "θέματα" με την κουνιάδα και πεθερά της? Και συγνώμη αλλά τι είδους σχέση να χαρεί το κοριτσάκι με την θεία του όταν η θεία κακο-συμπεριφέρεται στη μαμά, δεν το καταλαβαίνω.

Φιλιά, penelope:)

Γειά σου amaria!

διαβάζοντας το σχόλιό σου νομίζω ότι σε "ένιωσα" λίγο γιατί το ίδιο κάνουν και σε εμένα οι στενοί συγγενείς του συζύγου μου (εμένα μου συμπεριφέρονται ως σκουπίδι και στον άντρα μου με αηδιαστική γλύκα, πάντα με το γάντι και χωρίς να μπορώ να τους προσάψω τίποτα. Είπα τον πόνο μου!)

Επειδή μπορεί να καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου και επειδή και εγώ βασανίζομαι πολλές φορές για να επιλέξω το σωστό που θα μου χαρίσει την ψυχική και πνευματική ηρεμία και με προσοχή να μην ξεπέσω στο επίπεδο των άλλων, έχω να σου πω οτι αν σε ενοχλει η κουνιάδα και η πεθερά σου τότε υπάρχει κάποιος βάσιμος λόγος. Χωρίς συναισθηματισμό (π.χ. βάλε στην άκρη το ότι σε πληγώνουν) και μόνο με λογική συζήτησέ το με τον συζυγό σου και βρείτε το καλύτερο για την οικογένειά σας. Όπως και σε εμένα (μάλλον) έχουν βρει ένα "κενό" στο φρούριό σας και το εκμεταλλεύονται και το δοκιμάζουν. Άβυσσος η ψυχή όλων αυτών που αισθάνονται τέτοια κακία και δυσφορία που πρέπει να την μοιραστούν τόσο απλόχερα με τους άλλους. Εάν σε ενοχλούν με κάποιο τρόπο ανάλυσέ το και μοιράσου το με τον σύντροφό σου για να το λύσετε. Μην υποφέρεις μόνη σου, πες το στον άντρα σου ακόμα και αν τελικά αποδειχτεί ότι κάνεις λάθος.

Τέλος, δεν μπορώ να μην σχολιάσω την απάντηση της elenip.. ρε ελένη! Πού κατάλαβες ότι η κοπέλα έχει "θέματα" με την κουνιάδα και πεθερά της? Και συγνώμη αλλά τι είδους σχέση να χαρεί το κοριτσάκι με την θεία του όταν η θεία κακο-συμπεριφέρεται στη μαμά, δεν το καταλαβαίνω.

Φιλιά, penelope:)

Συγνώμη, αλλά η ίδια κοπέλα γράφει στο μήνυμά της ότι έχουν γίνει διάφορα με πεθερά και κουνιάδα και δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις.... το θέμα που αναρτήθηκε δεν αναρτήθηκε από την κοπέλα για να πει τον πόνο της ότι δεν έχει καλές σχέσεις με πεθερά / κουνιάδα... αναρτήθηκε για να μας ρωτήσει η κοπέλα τι να κάνει που το παιδί προτιμά να είναι χαρούμενο και να παίζει ενθουσιωδώς με την θεία του.. συγνώμη αλλά μου φαίνεται απίστευτα εγωιστικό όλα αυτό... το θέμα έχει τίτλο "προτιμά την γιαγιά / πεθερά από την μαμά"... ότι προβλήματα π.χ. μπορεί να έχω εγώ με την πεθερά μου / κουνιάδα μου / μπατζανάκισα κλπ θα πρέπει να το μεταφέρω στο παιδί?? συγνώμη εάν ακούγομαι σκληρή αλλά εγώ αυτό που καταλαβαίνω από το μήνυμα της κοπέλας είναι ότι την ενοχλεί που το παιδί "τρελαίνεται" για την θεία του... καποια πραγματα δεν είναι κακό να τα παραδεχόμαστε.... το θέμα είναι κατά πόσο δικά μας προβλήματα με συγγενείς τα αφήνουμε να περνάνε στο παιδί και να το επηρεάζουμε θετικά ή αρνητικά... εάν το θέμα της κοπέλας είναι ότι δεν θέλει την κουνιάδα της σπίτι, τότε μπορεί να κανονίζει με τον άντρα της να πηγαίνουν το παιδί στην θεία και να παίζουν εκεί.... όχι να ξεκόψει το παιδί από κάτι που του αρέσει γιατί δεν τα πηγαίνουν καλά στις σχέσεις τους τα σόγια... γνώμη μου...

και για να διορθώσω: το θέμα έχει ως θέμα "προτιμά την κουνιάδα μου".. και επίσης ότι η κοπέλα πάει να σκάσει γιατί το παιδί αγαπά πιο πολύ την θεία, σε ερώτηση που δεν την κάνεις σε παιδί, μην τρελαθούμε... εάν αυτό δεν είναι ο ορισμός του εγωισμού τότε εγώ τα βλεπω λάθος :shock::shock::shock:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...