Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

καλημερα.μηπως ξερετε καποιο καταστημα στη Θεσσαλονικη που θα μπορουσα να δω τα be safe?ευχαριστω

κ ενα ακομα πιο μεγαλο ευχαριστω σε εσας που μας ενημερωνετε για θεματα που αφορουν την ασφαλεια των θυσαυρων μας.εμεις ειχαμε καταηξει σε recaro αλλα πλεον αλλαξαμε γνωμη!

Τιτινα,γιατι ετσι με το recaro?Διαβασες καποια ερευνα που να λεει οτι δεν ειναι καλα??Εγω μονο για ενα ζευγαρι που τους εσπασε το χερουλι εμαθα,αλλα δεν το θεωρησα κατι που δεν μπορει να συμβει γενικα.Τελοσπαντων,το πηρα τωρα μαζι με την βαση isofix,θα το χρησιμοποιησουμε σε 2 μηνες βεβαια αλλα θα ηθελα να ξερω αν γνωριζεις κατι αρνητικο

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα η συζηγος ειναι στον 5ο μηνα της διδυμης εγκυμοσινης και εχω αναλλαβει να βρω καροτσι ή καροτσια και καθισματακια!Εχω μεινει αφωνος με τισ πληροφοριες που διαβασα εδω και θα ηθελα αν ξερει καποιος αν Κρητη θα βρω τετοιου τυπου καθισματακια

Ευχαριστω προκαταβολικα!!

Τιτινα,γιατι ετσι με το recaro?Διαβασες καποια ερευνα που να λεει οτι δεν ειναι καλα??Εγω μονο για ενα ζευγαρι που τους εσπασε το χερουλι εμαθα,αλλα δεν το θεωρησα κατι που δεν μπορει να συμβει γενικα.Τελοσπαντων,το πηρα τωρα μαζι με την βαση isofix,θα το χρησιμοποιησουμε σε 2 μηνες βεβαια αλλα θα ηθελα να ξερω αν γνωριζεις κατι αρνητικο

καλησπερα.οχι,δεν ακουσα κατι,αλλα τελικα εφοσον αποφασισαμε να συνεχισουμε με αναποδο καθισμα,μας αρεσε πιο πολυ το be safe

τιτίνα παρακαλώ! :lol: Στα καταστήματα έχουν britax αλλά κοιτάζουν μπροστά μετά το έτος. Και γω ψάχνω αν υπάρχει για να μη το αγοράσω από το ίντερνετ.

Μιχάλη σου στέλνω και σένα πμ. Ούτε ποσοστά να έπαιρνα από την αντ/πεία! :lol:

Παιδιά για help!!! Μετά από επικοινωνία με το carseat ο hakan μου είπε ότι στο αμάξι μας χωράει το britax multi tech αλλά αν θέλω κάτι πιο κομψό καλή επιλογή είναι και το britax hi-way. Το πρώτο θα πιάσει 60-65εκ και το 2ο 55-60εκ από το χώρο του καθίσματος το οποίο μετρήσαμε 68εκ. Το πρώτο θα είναι για 5 χρόνια για πίσω ενώ το 2ο για 4. Επίσης το πρώτο γυρίζει και μπροστά. Βλέπετε κανένα άλλο θετικό ή αρνητικό; Ποια η γνώμη σας;

Ο άνδρας μου κλίνει προς το πρώτο.

Φλόρα εσύ το έχεις δει από κοντά; Πως είναι;

τιτίνα παρακαλώ! :lol: Στα καταστήματα έχουν britax αλλά κοιτάζουν μπροστά μετά το έτος. Και γω ψάχνω αν υπάρχει για να μη το αγοράσω από το ίντερνετ.

Μιχάλη σου στέλνω και σένα πμ. Ούτε ποσοστά να έπαιρνα από την αντ/πεία! :lol:

Παιδιά για help!!! Μετά από επικοινωνία με το carseat ο hakan μου είπε ότι στο αμάξι μας χωράει το britax multi tech αλλά αν θέλω κάτι πιο κομψό καλή επιλογή είναι και το britax hi-way. Το πρώτο θα πιάσει 60-65εκ και το 2ο 55-60εκ από το χώρο του καθίσματος το οποίο μετρήσαμε 68εκ. Το πρώτο θα είναι για 5 χρόνια για πίσω ενώ το 2ο για 4. Επίσης το πρώτο γυρίζει και μπροστά. Βλέπετε κανένα άλλο θετικό ή αρνητικό; Ποια η γνώμη σας;

Ο άνδρας μου κλίνει προς το πρώτο.

Φλόρα εσύ το έχεις δει από κοντά; Πως είναι;

To multi tech ειναι ωραιο,καλοφτιαγμενο αλλα αρκετα ογκωδες.Το hi way ειναι ετσι ακριβως οπως στα ειπε ο Χοκαν,πιο μικροκαμωμενο και πιο κομψο.Και τα δυο ειναι καλα,το θεμα ειναι εσυ τι θελεις....θα θελησεις να το γυρισεις μπροστα γρηγορα η εισαι αποφασισμενη να το κρατησεις προς τα πισω.Ετσι σκεφτομουνα κι εγω αλλα μετα πηρα την αποφαση μου.....θα τον εχω πισω μεχρι τα 4....Αν σκεφτεσαι να το γυρισεις μπροστα παρε το πρωτο.Αν οχι νομιζω εχεις πιο πολλες επιλογες....

Τωρα για την ηλικια......μεχρι τα 4 η μεχρι τα 5......οταν με το καλο φτασει στα 4 θα το βαλεις στα αλλα ....πως λεγονται....δε μου ρχεται....ειναι και πολυ φτηνα,booster τα λενε η...:lol:

Επισης το hi way οπως και το maxi cosi εχουν αλλα ενα πλεονεκτημα...εχουν θεσεις ανακλησης γαι το παιδι και επειδη καθονται και τα δυο λιγο πιο ψηλα απο το multi tech δινουν περισσοτερο χωρο για τα ποδια των παιδιων.

Αυτα,ελπιζω να σε βιοθησα και να μην σε μπερδεψα παραπανω!!

Ο,τι αλλο θελησεις...εδω ειμαι....

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Διαφημίσεις

To multi tech ειναι ωραιο,καλοφτιαγμενο αλλα αρκετα ογκωδες.Το hi way ειναι ετσι ακριβως οπως στα ειπε ο Χοκαν,πιο μικροκαμωμενο και πιο κομψο.Και τα δυο ειναι καλα,το θεμα ειναι εσυ τι θελεις....θα θελησεις να το γυρισεις μπροστα γρηγορα η εισαι αποφασισμενη να το κρατησεις προς τα πισω.Ετσι σκεφτομουνα κι εγω αλλα μετα πηρα την αποφαση μου.....θα τον εχω πισω μεχρι τα 4....Αν σκεφτεσαι να το γυρισεις μπροστα παρε το πρωτο.Αν οχι νομιζω εχεις πιο πολλες επιλογες....

Τωρα για την ηλικια......μεχρι τα 4 η μεχρι τα 5......οταν με το καλο φτασει στα 4 θα το βαλεις στα αλλα ....πως λεγονται....δε μου ρχεται....ειναι και πολυ φτηνα,booster τα λενε η...:lol:

Επισης το hi way οπως και το maxi cosi εχουν αλλα ενα πλεονεκτημα...εχουν θεσεις ανακλησης γαι το παιδι και επειδη καθονται και τα δυο λιγο πιο ψηλα απο το multi tech δινουν περισσοτερο χωρο για τα ποδια των παιδιων.

Αυτα,ελπιζω να σε βιοθησα και να μην σε μπερδεψα παραπανω!!

Ο,τι αλλο θελησεις...εδω ειμαι....

ααααα θέσεις ανάκλισης είπες; Δηλαδή εννοείς ότι έτσι και κοιμηθεί το παιδί μπορώ να το ξαπλώσω; Πολύ ενδιαφέρον αυτό!!!

Ναι μπορεις να ''γειρεις'' το καθισμα,δεν ξαπλωνει τελειως.....δεν ειναι ομως και σε ορθη γωνια.Το maxi cosi εχει μοχλο που τον τραβας και παιρνει θεση ανακλισης ενω το hi way αν θυμαμαι καλα μπαινει ενα εξαρτημα απο κατω σε κεινο το σιδερο που βλεπεις μπροστα και γινεται πιο ''ξαπλωτο".

Βολευει ομως οταν κοιμαται το παιδι,δεν πεφτει το κεφαλι του απο δω κι απο κει.

Στο δε multi εχει τα μαξιλαρακια που αγκαλιαζουν το κεφαλι του παιδιου και δεν το αφηνουν να πηγαινοερχεται.......

Αυτα προς το παρον.....

καλησπερα.οχι,δεν ακουσα κατι,αλλα τελικα εφοσον αποφασισαμε να συνεχισουμε με αναποδο καθισμα,μας αρεσε πιο πολυ το be safe

Καλησπερα κι απο μενα!Οκ,αφου ειναι απλα θεμα προτιμησης:Pκαλο αυτο!!!!Ναι το besafe ειναι πολυ ομορφο...το κοιταζα κι εγω στο pramworld.co.uk κι εβγαινε πολυ οικονομικο ακομη και με μεταφορικα.θα ειναι το επομενο καθισματακι μας με το καλο...

Φλόρα ανάμεσα στο hi way και το maxi cosi προτιμώ το 2ο. Είναι πιο όμορφο και πιο ασφαλές μου φαίνεται. Απορώ γιατί δε μου το πρότεινε ο Hakan. Μήπως επειδή του είχα προτείνει britax; Δεν έχω πρόβλημα με τη μάρκα. Θα του στείλω μήνυμα να μου επιβεβαιώσει ότι κάνει και το maxi cosi. Είδα ότι και 4 θέσεις ανάκλισης. Τα πόδια μπορεί να τα βάλει πάνω στο σίδερο που φαίνεται; Η ακόμη και πάνω στο κάθισμα του αυτοκινήτου; (όχι στην πλάτη αλλά εκεί που καθόμαστε). Και αφού είναι και αυτό μέχρι τα 25 κιλά λογικά μπορεί να πάει και πάνω από 4 χρονών. Είναι και πιο ψηλό για να έχει θέα το μωρό.

Στην ανάκλιση η πλάτη παραμένει σταθερή ή όχι; Μήπως βρίσκει στην πλάτη του οδηγού;

Η βάση του maxi cosi δεν είναι isofix; Επειδή δε θέλουμε ΄τετοιο.

Ουφ! Μπέρδεμα! Σε ζαλίζω και με ερωτήσεις!!! :oops::mrgreen:

Οχι δε με ζαλιζεις καθολου....ισα ισα...λοιπον ο Χοκαν δεν στο προτεινε γιατι πολυ απλα δεν ειναι σουηδικο....οι Σουηδοι εχουν κολλημα με τα τα προιοντα τους,και καλα κανουν οι ανθρωποι......πρωτα θα προτεινουν τα δικα τους και μετα ολα τ αλλα.....

Το maxi ειναι ακριβως οπως το περιγραφεις,,τα ποδια ναι ακουμπανε πανω στο καθισμα,οχι στο σιδερο και η ανακλιση ειναι ετσι οπως την περιγραφεις.Ειναι και πιο ψηλο και το παιδι εχει περισσοτερη θεα.....

Οποιο και να παρεις ειναι καλο....εξαρταται τι ζηταει κανεις.

Εδω ειμαι παλι αν θες κατι......

Διαφημίσεις

λοιπόν Φλόρα σ'ευχαριστώ πολύ! Πήραμε την απόφαση μας. Το ψάξαμε και σ'άλλα site και καταλήξαμε στο maxi cosi mobi. Ποιας χώρας είναι; Περιμένω απάντηση από τον Χάκαν ότι κάνει για το αμάξι μας (είμαι σίγουρη ότι κάνει αλλά ας μας το πει κιόλας). Μας βοήθησες πολύ στην επιλογή μας! :lol::lol::lol: Να'σαι καλά!

Noμιζω οτι ειναι ιταλικα,χωρις να μαι και σιγουρη,δεν εχω και τα προσπεκτους εδω για να σου λεγα.......

Ρωτα τον Χοκαν...αυτος θα ξερει....

Τι ευχαριστεις καλε......εχω αδεια ανατροφης τωρα και εχω στη διαθεση μου αρκετο χρονο.....

Παιδιά κι εγώ ενδιαφέρομαι για izi combi κι εδώ το βρήκα σε πολύ καλή τιμή. Ρίξτε κι εσείς μια ματιά! Γενικα΄στο νετ το βρήκα κι αλλού με αυτά τα χρήματα αλλά δνε έστελναν όλοι Ελλάδα. 290 λίρες είναι αυτή τη στιγμή 323 ευρώ

http://www.paulstride.co.uk/rearward-facing-group-1/besafe-izi-combi-isofix-x3-car-seat-2110069-359944-.php

H9ROp3.png

KZr6p3.png

καλησπερα!!πολυ δελεαστικο site με τιμες που εχουν πολυ μεγαλη διαφορα.εχεις παραγγειλει απο κει ποτε 'η ξερεις καποιον που να το εχει κανει?ειναι αξιοπιστο?

Διαφημίσεις

Nαι και μεις πηγαμε το μπροστινο καθισμα αρκετα μπροστα,μαλιστα μας εβαλαν κατι εξαρτηματα ειδικα στις ραγες του καθισματος για να πιασουν εκει τα λουρια του καθισματος και ετσι το καθισμα ηρθε λιγο ακομα πιο πισω.

Καθομαι ανετα,δεν εχω ομως την ευρυχωρια που ειχα πρωτα,ειναι ομως καλα.

Ειναι ευκολο να τα βαλεις λεει ο συζυγος,θα τα εβαζε μονος του αλλα αφου προσφερθηκαν απο το καταστημα......

Η απορια μου ειναι εαν θα υπαρξει προβλημα με το Britax First Class και το τριθυρο - περαν της ταλαιποριας - ? Μηπως δεν χωρεσει καν? Τα αυτoκινητα νομιζω πως ειναι Suzuki Vitara και Opel Corsa.

εχω κ εγω corsa και την ιδια απορια..

ξερει κανεις?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Σε τριθυρο, δεν θα το αγοραζα χωρις δοκιμη, παντα για να κοιταει πισω το παιδι εννοω. Εδω δυσκολεύεσε να μπεις εσυ πισω, ποσο μαλλον με παιδι. Και επίσης το καθισμα της besafe izi combi που πηρα εγω, οταν κοιταει πισω, ανεβαίνει αρκετα ψηλά, οπότε μπορει να ειναι ακομα πιο δυσκολο για 3θυρο.

Οσο για τον Ναρλη, που οντως εχει πολυ καλες τιμες, αυτο που δειχνει στο σαιτ του είναι το μοντελο του 2009. Στο ιντερνετ και ειδικα σε σαιτ του εξωτερικού τα προηγουμενα μοντελα 2009 δηλ. και παλαιοτερα τα εχουν εξισου σε φτηνοτερες τιμες. Βεβαια δεν τους ρωτησα στον Ναρλη, μηπως και εχουν το μοντελο του 2010 που ειναι το besafe izi combi χ3 και σε ποια τιμη. Παντως το σαιτ που αναφερει μια κοπέλα λιγα ποστ πιο πανω εχει το συγκεκριμενο μοντελο σε αρκετα καλη τιμη και μαλλον φαινεται να το στελνει Ελλαδα. Εγω με την εκπτωση του 10% σε περιοδο εκπτωσεων το πηρα 450 απο καταστημα στην Ελλαδα. Το ειχα βρει και 40 ευρω φτηνοτερα απο το ιντερνετ (τελικη τιμη με μεταφορικά), αλλα δεν αξιζε η διαφορα για να το παραγγειλω μεσω διαδικτυου.

0b8bfa6eaf.png

Λοιπον,μπηκα στο παραπανω σαιτ paulstride.co.uk και οι τιμες ειναι πραγματι πολυ καλες.Τους ρωτησα για μεταφορικα και μου ειπαν γυρω στις 25 λιρες.Το Besafe σε μαυρο χρωμα το εχει στην ιδια τιμη με το pramworld.co.uk δηλ.299 λιρες μονο που στο δευτερο τα μεταφορικα ειναι 36 λιρες.Στο pramworld απλως ειδα οτι προσφερει λιγο πιο οικονομικα το ιδιο καρεκλακι σε μαυρο-ροζ χρωμα(259 λιρες).

Nαι και μεις πηγαμε το μπροστινο καθισμα αρκετα μπροστα,μαλιστα μας εβαλαν κατι εξαρτηματα ειδικα στις ραγες του καθισματος για να πιασουν εκει τα λουρια του καθισματος και ετσι το καθισμα ηρθε λιγο ακομα πιο πισω.

Καθομαι ανετα,δεν εχω ομως την ευρυχωρια που ειχα πρωτα,ειναι ομως καλα.

Ειναι ευκολο να τα βαλεις λεει ο συζυγος,θα τα εβαζε μονος του αλλα αφου προσφερθηκαν απο το καταστημα......

τα εξαρτήματα αυτά υπήρχαν μέσα στη συσκευασία ή τα είχαν έξτρα το μαγαζί; Μήπως να παίρναμε το britax; :roll:

τα εξαρτήματα αυτά υπήρχαν μέσα στη συσκευασία ή τα είχαν έξτρα το μαγαζί; Μήπως να παίρναμε το britax; :roll:

Μαλλον τα ειχαν στο μαγαζι...δεν ξερω....

παρε οποιο σε βολευει καλυτερα.Ποιο ταιριαζει καλυτερα με το αμαξι σου?

Τι λεει ο Χοκαν......

Να ρωτουσες και καποιον αλλο που το πηρε....

θυμαμαι μια κοπελα την Ellemphriem εχει το ιδιο,δεν της στελνεις ενα προσωπικο μνμ να τη ρωτησεις,τι να σου πω.......

Η απορια μου ειναι εαν θα υπαρξει προβλημα με το Britax First Class και το τριθυρο - περαν της ταλαιποριας - ? Μηπως δεν χωρεσει καν? Τα αυτoκινητα νομιζω πως ειναι Suzuki Vitara και Opel Corsa.

Σε nissan micra τρίθυρο κ αρκετά παλιό μοντέλο πάντως χωράει! Για τα συγκεκριμένα δεν ξέρω...

ΥΓ Με όλα αυτά που διάβασα μου φαίνεται θα πάρω και άλλο κάθισμα...αααχ γιατί να μην δω αυτό το thread πιο πριν....:cry::cry:

Γεια σας!!Θα ηθελα κι εγω την πολυτιμη βοηθεια σας!!

Εχω ποσταρει το ιδιο μυνημα και σε αλλο θεμα,αλλα θελω πολυ τις απαντησεις σας!!

Διαβαζω ...διαβαζω....και εχω μπερδευτει!!Κανω ερευνα αγορας για να ξερω οταν ερθει η στιγμη πιο να παρουμε!

Ενδιαφερομαι για την κατηγορια 0+......λοιπον

Ειμαστε αναμεσα σε Britax και Be Safe!

Με ενδιαφερει το καθισμα να ειναι Rear-Face.....τουλαχιστον γι αυτο εχω καταληξει!!!

Επισης διαβαζω απο πολλες οτι εχετε αγορασει της Maxi Cosi ή της Recaro!!Αυτα ειναι ομως Rear-Face?????Δεν εχω δει κανενα απο κοντα και δεν γνωριζω!

Να επισημανω οτι το αυτοκινητο μας δεν εχει συστημα isofix (δυστυχως),οι παραπανω εταιριες που εχω αναφερει κανουν για αυτοκινητα χωρις αυτο το συστημα??????

Οποιος γνωριζει ας με κατατοπισει παρακαλω.....και τελικα ποια εταιρια να προτιμησω??????????????Τα βλεπω ολα βουνο.....:confused::confused::confused:

Mπορεις να διαβασεις λιγο τα προηγουμενα ποστ για να ενημερωθεις επι του θεματος...........

Οτι θελησεις εδω ειμαστε..........

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...