Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

Καλημέρα σας. Η κόρη μου μόλις έκλεισε τους 12 μήνες και εδώ κι ένα χρόνο χρησιμοποιούμε (όχι χωρίς γκρίνιες) το primo viagio tri-fix k της peg perego, φυσικά στραμμένο προς τα πίσω και δεμένο με τη ζώνη του αυτοκινήτου μόνο. Ζυγίζει 9,5 κιλά και οι προδιαγραφές του καθίσματος είναι μέχρι 13 κιλά. Νομίζω ότι δεν θα φτάσουμε στα 13 κιλά μέχρι τα δεύτερα γενέθλια, επομένως σκέφτομαι να κρατήσω το συγκεκριμένο καθισματάκι.

Επειδή εδώ και πολύ καιρό έχει αρχίσει να γκρινιάζει, ο μπαμπάς της λέει να γυρίσουμε το κάθισμα για να μην βρίσκουν τα πόδια της στην πλάτη του καθίσματος. Διαβάζοντας το θέμα, κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει το καθισματάκι γυρισμένο κι επειδή επίκειται αγορά νέου αυτοκινήτου δεν θέλω να αγοράσω κάθισμα επόμενης κατηγορίας (9-18κ), προτού καταλήξουμε στο νέο αυτοκίνητο.

Σκέφτηκα, λοιπόν, προκειμένου να ανακουφίσω το παιδάκι, να αγοράσω είτε τη βάση isofix είτε την ρυθμιζόμενη βάση http://global.pegperego.com/babyproducts-catalog/2013/Adjustable+Base, με το σκεπτικό ότι έτσι θα πάρει ύψος το καθισματάκι, το μωρό θα είναι πιο ψηλά, θα βλέπει ίσως καλύτερα και – με τη δυνατότητα ρυθμίσεων καθʼ ύψος των βάσεων – θα χωράνε μάλλον καλύτερα τα ποδαράκια της.

Οι ερωτήσεις μου είναι τρεις: 1. Κατʼ αρχάς, ποια είναι η γνώμη σας, μπορώ να κρατήσω το καθισματάκι μέχρι τα 13 κιλά ή θα είναι υπερβολικά μικρό για το παιδί; 2. Ισχύει αυτό που σκέφτομαι, θα πάρει δηλαδή έτσι ύψος το καθισματάκι; 3. Τέλος, γνωρίζει κανείς αν η βάση isofix ρυθμίζεται καθʼ ύψος (για τη ρυθμιζόμενη βάση το λένε καθαρά, δεν είναι τόσο σαφές όμως για την isofix).

(Αν κι έχει περάσει καιρός από την τελευταία ανάρτηση, ελπίζω να μου απαντήσει κάποιος) - Ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα Mary_Chris

Για το κάθισμα που έχετε δεν ξέρω τίποτα, οπότε εκεί δε μπορώ να βοηθήσω.

Για το πόσο ακόμα θα χωράει η μικρή στο κάθισμα, μη σκέφτεστε μόνο τα κιλά αλλά και το ύψος. Ένα ψηλόλιγνο παιδάκι μπορεί να χρειαστεί καινούριο κάθισμα πολύ πριν φτάσει το όριο των κιλών. Δείτε τις οδηγίες του καθίσματός σας, συνήθως γράφουν κάποια κριτήρια (ως πού να φτάνει το κεφάλι ή τα αυτιά- όχι τα πόδια!). Για να προβλέψετε την ανάπτυξη του παιδιού (ύψος και βάρος) δείτε τις καμπύλες ανάτυξης στο βιβλιάριο υγείας. Δεν είναι βέβαια και απόλυτες οι προβλέψεις αλλά δίνουν μια καλή εικόνα: ένα παιδί που βρίσκεται σχεδόν όλον τον πρώτο χρόνο πχ στο 75% στο βάρος και στο ύψος, μάλλον θα παραμείνει εκεί κοντά και τον 2ο χρόνο.

Όσον αφορά την γκρίνια... μη βιαστείτε να υποθέσετε ότι είναι από την ανάποδη θέση. Τι άλλο θα μπορούσε να είναι:

-δε θέλει την ακινησία

-δεν της αρέσει η κλίση του καθίσματος

-ζεσταίνεται (πολύ πιθανό καλοκαιριάτικα)

-βαριέται

και πολλά άλλα.

Τέλος, να προτείνω κάτι ριζοσπαστικό; Αν δείτε ότι πρέπει να πάρετε καινούριο κάθισμα πριν να αλλάξετε αυτοκίνητο, διαλέξτε κάποιο που να χωράει σε πολλά μοντέλα που σας αρέσουν. Κι όταν έρθει η ώρα, πάρτε ένα από αυτά!

Καλή τύχη!

• 1 month later...

BeSafe Izi Combi X3 Isofix

Απαράδεκτο κάθισμα. Το αγόρασα το Πάσχα για το μικρό μου που ήταν ήδη 15 μηνών και κιλά 10.Ο μικρός μου στήριζε μια χαρά το κεφάλι του γι αυτό και το αναφέρω. Λοιπόν έχω μια Skoda Octavia οπότε μιλάμε για μεγάλο σαλόνι αλλά παρόλα αυτά το κάθισμα του συνοδηγού έφτασε στο ταμπλό και πάλι το κάθισμα το παιδικό από το κάθισμα του συνοδηγού έχουν μόνο 4 εκατοστά απόσταση και όχι 20 που ζητεί ο κατασκευαστής της Be Safe , αν δε ξαπλώσει το καθισματάκι του παιδιού σε θέση ύπνου ακουμπά το μπροστινό. Και μπροστά στην ασφάλεια του παιδιού μου δεν είναι τίποτα για έμενα να ταξιδεύω με τα πόδια μου διπλωμένα στα τέσσερα μπροστά. Το κάθισμα είναι τόσο άβολο για το παιδί που μόλις το παίρνει ο ύπνος το κεφαλάκι του πέφτει μπροστά και κρέμεται όλο από τον αυχένα!!! Τρελαθήκαμε. Αναγκάστηκα να βάλω την εξάχρονη κόρη μου με το δικό της κάθισμα στη μεσαία θέση του αυτοκινήτου μιας και άλλο άτομο πίσω δε χωραει στη μέση (τόσο μεγάλο είναι το συγκεκριμένο κάθισμα) να κραταει το κεφαλάκι του παιδιού όταν κοιμάται. Όταν κοιμάται και η κόρη μου πάμε ένας από τους γονείς πίσω σαφώς χωρίς να φοράμε ζώνη και κρατάμε το κεφαλάκι του μικρού. Κάναμε φέτος το μαρτυρικό ταξίδι Αθήνα Κέρκυρα... Όταν ήρθα Αθήνα πήρα τηλέφωνο τον επίσημο εισαγωγέα της Be Safe στην Ελλάδα την MOBO και αμέσως μόλις είπα ότι το κεφάλι του παιδιού κρέμεται από τον αυχένα όση ώρα κοιμάται και τι ζημιά μπορεί να γίνει, μου είπε μια κύρια πριν ολοκληρώσω τη φράση "κρέμεται το κεφάλι του παιδιού" ακριβώς τα ίδια λογία, ότι έχει και αυτή το ίδιο κάθισμα και ότι κάθεται πίσω να τους κρατάει τα κεφάλια. Ζήτησα κάποιον ανώτερο και μίλησα με το διευθυντή του τμήματος και η απάντηση είναι ότι πρέπει πρώτα να δοκιμάζουμε το κάθισμα και αν μας κάνει τότε να το παίρνουμε. Τον ρώτησα λοιπόν και εγώ αν θα μου το δώσει το Λητώ (γιατί από εκεί το πήρα) να πάω το παιδί μου βόλτα να κοιμηθεί να δω ότι κρεμάει το κεφαλάκι του μπροστά για να δω τα χάλια του καθίσματος και μου είπε το σωστό είναι να δοκιμάσει ο γονέας το κάθισμα.

Επειδή προσπάθησα να πάρω το καλύτερο για το παιδί μου και πλήρωσα 435,90 με την έκπτωση καταλαβαίνετε ότι δε με νοιάζει το κόστος αλλά να είναι το παιδί μου καλά.

ΜΑΚΡΥΑ από το κάθισμα!!! Έχουμε φωτογραφίσει το παιδί με κρεμασμένο το κεφαλάκι του και δε σας λέω υπερβολές η σκέψη μας είναι να το στείλουμε το θέμα στο ΙΝΚΑ. Δεν αξίζει για το παιδάκι σας τέτοια ταλαιπωρία. Αυτή ήταν η δική μας εμπειρία από την επιλογή μου για το συγκεκριμένο κάθισμα. Δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι για τον αυχένα να κρέμονται τα κεφάλια των παιδιών έτσι ... ας τους ελέγξει και κανένας ειδικός.

Balensia πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις. Έχω το προηγούμενο μοντέλο από το δικό σου χωρίς isofix όμως. Ναι το κεφάλι του παιδιού πέφτει όταν κοιμάται. Αλλά και το Britax Two way που έχω τώρα στον γιο μου-4 ετών και ανάποδα ακόμα-είναι το ίδιο. Όταν κοιμάται πέφτει το κεφάλι.

Και ο αδερφός μου που έχει τον γιο του 4ετων επίσης,σε κάθισμα που κοιτάει μπροστά το ίδιο παθαίνει.

Εγώ προσωπικά εκτός από τα καθίσματα 0+ που είναι για τα βρέφη δεν έχω δει κάθισμα άλλης κατηγορίας που να μην πέφτει το κεφάλι. Γιατί τα παιδιά κάθονται όρθια πλέον και όχι ξαπλωτα. Εγώ του βάζω το μαξιλαράκι για τον λαιμό ανάποδα και λύνω το πρόβλημα

Αλήθεια εσύ έχεις δει;

xAh6.png h1d6.png

Εμείς σε συζήτηση που είχαμε κάνει στην αναζήτηση καθίσματος με τον Χασάν από το car-seats για το συγκεκριμένο κάθισμα που ήτανε μέσα σε αυτά που σκεφτόμασταν και εμείς να πάρουμε μας είπε πως το αυτοκίνητο μας επειδή έχει επικλινή καθίσματα δεν θα κάθεται καλά (το κάθισμα) και θα ειναι υπερβολικά όρθιο για το παιδί.Και ότι είναι έτσι & αλλιώς ένα κάθισμα που είναι πιο όρθιο από τα άλλα..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Διαφημίσεις

Τελικά έχει κανένας το Triofix; Μας το πρότεινε και ο Χάκαν;;; (αν λέω σωστά το όνομα του ανθρώπου), αλλά έχω ενδοιασμούς. Με απασχολεί κυρίως πόσο όρθιο κάθεται το παιδί, αλλά και το μέγεθος του ίδιου του καθίσματος. Παίζει να το βρούμε πουθενά Ελλάδα;

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημερα σε ολους....εχουμε το britax first class plus εδω και 2 μηνες και ειμαι πολυ ευχαριστημενη. Το τοποθετησαμε να κοιτα πισω. Η μικρουλα μας αν και 4,5 μηνων ειναι 66 εκατοστα και 7700. Τον τελευταιο καιρο βλεπω οτι δεν πολυεφαρμοζει στο μαξιλαρακι νεογεννητου που ειναι μεχρι 8 κιλα. Τι με συμβουλευεται να κανω; Να το κρατησω μεχρι τα 8 κιλα η να το αφαιρεσω απο τωρα;

• 2 εβδομάδες μετά...

Τελικά οδεύουμε προς ένα από αυτά:

Britax DualFix http://www.babythingz.com/p-1578-britax-dualfix-swivel-car-seat-group-0-1-0m-4yrs-chili-pepper.aspx + 20 λίρες μεταφορικά ή

Axkid Kidzofix http://car-seats.babibum.co.uk/axkid-kidzofix-red + 22 ? μεταφορικά.

Πρώτα από όλα τα έχει κανένας να μας πει τις εντυπώσεις του;

Και δεύτερον έχει αγοράσει κανένας από τα μαγαζιά που έγραψα παραπάνω (γιατί έχουν σημαντική διαφορά από το http://shop.carseat.se/ που έχει +43 ? μεταφορικά);

Είναι αξιόπιστα;

Γυρισαμε το καρεκλακι μπροστα, μετα απο απαιτηση της μικρης (4,5 χρονων πλεον-περιμενουμε νεο καθισμα)και εφοσον εχουμε να κανουμε 12ωρο ταξιδι και δεν αντεχαμε να κανει εμετο συνεχεια.

Ενω οταν κοιτουσε προς τα πισω ηταν τε λει ο καθισμα και πολυ σταθερο, τωρα που κοιταει μπροστα κουνιεται, δεν ειναι σταθερο. Ο αντρας μου επιμενει οτι ειναι πολυ ασφαλες κ οτι το γυρισε οπως λενε οι οδηγιες. Οτι θα το κρατησουν οι ζωνες (δεν μπαινει η βαση οταν κοιταει μπροστα). Το εχει επιχειρησει κανεις και τι εμπειρια εχει???

Ευχαριστω.

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Καλησπέρα, είμαστε στην αναζήτηση για καρεκλάκι, αλλά πραγματικά δεν έχουμε ιδέα τί να διαλέξουμε!

Το μωρό είναι 13 μηνών περίπου 10.500 κιλά.

Λέμε κάτι ανάμεσα σε:

- maxi cosi

- recaro

- britax

- besafe

- cyber pallas

- renolux

Θέλουμε να κοιτά ανάποδα (και να γυρίζει και μπροστά μήπως και χρειαστεί για μετά τα 4 έτη).

Mήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε?

sLvDp3.png

πολύ ενδιαφέρον θέμα, μου άνοιξε τα μάτια σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Διάβασα σχεδόν όλα τα μηνύματα αλλά δεν πρόσεξα κάποια δημοσίευση σχετικά με το britax first class, κατά πόσο βόλεψε για μεγαλόσωμα νεογέννητα και αν σας συνέφερε σαν αγορά. Ο μικρούλης μου δεν πολυχωράει στο βρεφικό του κάθισμα και αρχίζω να ανησυχώ

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Tsarli eheis ena moraki 13 minon me varos deka kila plus ara efoson thes kathisma pou na koitazei anapoda pas gia katigoria 9 os 25 kila varous pou kaliptei paidi os epta eton.

Tetoio kathisma tha vreis mononse site tou exoterikou opos www,carseat.se kai amazon.uk, an psahneis tora gia to cybex skepsou to kala giati se periptosi o mi genoito anatropis tou ohimatosmto paidi vgainei apo to kathisma logo tou oti glistraei apo ti bara sigratisis. To en logo kathisma stereitai zonis 5 simeiongia afto kaimden einai asfales. Iparhei shetiko video sto internet.

Ara ta anapoda kathismata pou einai pio asfali einai kaliteri epilogi allios pas se katigria 9-36 opos einai to recaro pou ehei sta leto kai kaliptei oles tis ilikies alla ehei kales kritikes kai apotelasmata se krash test. Kali epilogi efhomai!

Tsarli eheis ena moraki 13 minon me varos deka kila plus ara efoson thes kathisma pou na koitazei anapoda pas gia katigoria 9 os 25 kila varous pou kaliptei paidi os epta eton.

Tetoio kathisma tha vreis mononse site tou exoterikou opos www,carseat.se kai amazon.uk, an psahneis tora gia to cybex skepsou to kala giati se periptosi o mi genoito anatropis tou ohimatosmto paidi vgainei apo to kathisma logo tou oti glistraei apo ti bara sigratisis. To en logo kathisma stereitai zonis 5 simeiongia afto kaimden einai asfales. Iparhei shetiko video sto internet.

Ara ta anapoda kathismata pou einai pio asfali einai kaliteri epilogi allios pas se katigria 9-36 opos einai to recaro pou ehei sta leto kai kaliptei oles tis ilikies alla ehei kales kritikes kai apotelasmata se krash test. Kali epilogi efhomai!

Δεν κατάλαβα, το cybex κοιτάει μπροστά? Νόμιζα ότι είναι κάθισμα που τοποθετείται ανάποδα. Δηλαδή τί να επιλέξουμε? 9-18 κιλά? 9-25 κιλά? ή 9-36 κιλά? Νομίζω υπάρχει το izi plus besafe 9-25 κιλά που κοιτά και πίσω και μπροστά.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Να βάλω μια ακόμη παράμετρο;

Επειδή Tsarli έχεις γράψει ότι διατηρείς ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα δεύτερο παιδάκι, ΜΗΝ πάρεις κάτι για πολύυυυ μετά. Πάρτε κάθισμα για μέχρι 18 κιλά (-περίπου 5 χρονών) και μετά κάντε την τρίτη αγορά για μέχρι 36 κιλά (-περίπου 12 χρονών).

Την κατηγορία 9-36 κιλά την προσπερνάω γιατί την θεωρώ υπερβολικά ευρεία. Όσες δυνατότητες προσαρμογής κι αν έχει ένα κάθισμα, είναι τεράστιο το εύρος βάρους και σωματικής ανάπτυξης του παιδιού.

Επίσης, η κατηγορία 9-25 κιλά (περίπου έως και Β Δημοτικού) δεν έχει και πολύ νόημα για μένα. Γιατί και θα πρέπει να αγοράσεις καινούριο κάθισμα για το δεύτερο παιδάκι και φυσικά να πάρεις άλλο ένα για να καλύψεις το πρώτο μέχρι τα 12 χρόνια του.

Δηλαδή: οι αγορές θα είναι

Πρώτο παιδάκι: Πρώτο κάθισμα, Δεύτερο Κάθισμα (9-25), Τρίτο Κάθισμα (9-36): ΤΡΙΑ καθίσματα

Δεύτερο παιδάκι: Πρώτο κάθισμα (από το αδελφάκι), Δεύτερο Κάθισμα (καινούριο), Τρίτο Κάθισμα (καινούριο): ΔΥΟ καθίσματα.

Άρα, στο σύνολο, πέντε καθίσματα.

Με την εκδοχή: κάθισμα νεογέννητου, 9-18, 9-36 --> εξοικονομείς ένα κάθισμα.

Πράγμα πολύ σημαντικό, αν επενδύσεις οικονομικά στην αγορά ενός πολύ καλού μοντέλου. Γιατί υπάρχει μεγάλη γκάμα τιμών...

Όταν είχαμε κάνει εμείς αυτήν την αναζήτηση, ο έμπορος (από τον οποίο έχουμε πάρει τα "πάντα όλα" για τα παιδιά μας και είναι εξαιρετικά τίμιος άνθρωπος και επαγγελματίας) μας είχε πει ότι το εύρος κιλών πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ηλικία και στον σωματότυπο του παιδιού (σκέψου π.χ. πώς επιλέγουμε πάμπερς...). Ο κύριος λόγος είναι η επαρκής προστασία του αυχένα!

Και δεύτερον, μας είχε πει ότι είναι επιφυλακτικός προς τις εταιρείες που κινούνται γενικά στα είδης βρεφανάπτυξης. Γιατί το κάθισμα αυτοκινήτου είναι κάτι ξεχωριστό που απαιτεί άλλου τύπου τεχνογνωσία. Από μάρκες ευρείας κυκλοφορίας, θεωρούσε καλύτερη την RECARO. Μας πρότεινε όμως ως ιδανική επιλογή το να απευθυνθούμε στην εταιρεία από την οποία έχουμε προμηθευτεί το αυτοκίνητό μας και να ζητήσουμε από εκείνη να μας προμηθεύσει το κατάλληλο μοντέλο.

Κοινώς, μας έδιωχνε από πελάτες... Δυστυχώς όμως εμείς δεν απευθυνθήκαμε σε εταιρεία αυτοκινήτου γιατί είχαμε κατά νου να αλλάξουμε αμάξι...

Επεξεργάστηκαν by Aimee
ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Όταν είχαμε κάνει εμείς αυτήν την αναζήτηση, ο έμπορος (από τον οποίο έχουμε πάρει τα "πάντα όλα" για τα παιδιά μας και είναι εξαιρετικά τίμιος άνθρωπος και επαγγελματίας) μας είχε πει ότι το εύρος κιλών πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ηλικία και στον σωματότυπο του παιδιού.

Με αφορμη αυτο που λες κι επειδη προσφατα εκανα μια μινι ερευνα γιατι προκειται να αλλαξω το βρεφικο καθισμα αυτοκινητου, ο "δικος μας" εμπορος που επισης εμπιστευομαι αρκετα, μας ειπε κατι παρομοιο:οι περισσοτερες εταιρειες γραφουν σαν προδιαγραφη x κιλα Ή x πόντους ύψος!Το συγκεκριμενο που εχω εγω είναι για μέχρι 69cm, υψος που το εχουμε ξεπερασει εδω και 2 βδομαδες.Γενικά, αυτο που μετραει ειναι ή η ηλικία (=τα οργανα,μυες κλπ του μωρου, όπως ο αυχενας εν προκειμενω, εχουν δυναμωσει οσο χρειαζεται για να υποστηριξουν την πιεση τυχον τρακαρίσματος) ή το ύψος (=το μωρο/παιδί να φτανει σε συγκεκριμένο υψος του καθισματος ωστε να υποστηριζεται σωστα).Κατι παρομοιο μου ειχε πει και η παιδιατρος μας οταν πρωτογεννησα(για το πού να κοιταει το κάθισμα και μεχρι πότε), δεν ειχα συγκρατησει τα νουμερα αλλα θυμαμαι οτι σαν κριτηρια ειχε ή την ηλικία ή το μπόι.Για την ιστορία, κι εμας μας πρότεινε την recaro ή τη besafe (τη δευτερη πιο εντονα, αν και βγαινει πιο οικονομική).

Με αφορμη αυτο που λες κι επειδη προσφατα εκανα μια μινι ερευνα γιατι προκειται να αλλαξω το βρεφικο καθισμα αυτοκινητου, ο "δικος μας" εμπορος που επισης εμπιστευομαι αρκετα, μας ειπε κατι παρομοιο:οι περισσοτερες εταιρειες γραφουν σαν προδιαγραφη x κιλα Ή x πόντους ύψος!Το συγκεκριμενο που εχω εγω είναι για μέχρι 69cm, υψος που το εχουμε ξεπερασει εδω και 2 βδομαδες.Γενικά, αυτο που μετραει ειναι ή η ηλικία (=τα οργανα,μυες κλπ του μωρου, όπως ο αυχενας εν προκειμενω, εχουν δυναμωσει οσο χρειαζεται για να υποστηριξουν την πιεση τυχον τρακαρίσματος) ή το ύψος (=το μωρο/παιδί να φτανει σε συγκεκριμένο υψος του καθισματος ωστε να υποστηριζεται σωστα).Κατι παρομοιο μου ειχε πει και η παιδιατρος μας οταν πρωτογεννησα(για το πού να κοιταει το κάθισμα και μεχρι πότε), δεν ειχα συγκρατησει τα νουμερα αλλα θυμαμαι οτι σαν κριτηρια ειχε ή την ηλικία ή το μπόι.Για την ιστορία, κι εμας μας πρότεινε την recaro ή τη besafe (τη δευτερη πιο εντονα, αν και βγαινει πιο οικονομική).

Μπράβο, τα έγραψες αναλυτικά γιατί ... έχει περάσει καιρός.

Και το σημαντικότερο: ΔΟΚΙΜΗ του καθίσματος με το παιδί μας! Έτσι, θα έχουμε άμεση εικόνα για το πώς στηρίζεται ο αυχένας...

Για τα besafe διάβασα παραπάνω αρνητικά σχόλια

"

balensia

reputation_balance.gif

icon1.gifBeSafe Izi Combi X3 Isofix

BeSafe Izi Combi X3 Isofix

Απαράδεκτο κάθισμα. Το αγόρασα το Πάσχα για το μικρό μου που ήταν ήδη 15 μηνών και κιλά 10.Ο μικρός μου στήριζε μια χαρά το κεφάλι του γι αυτό και το αναφέρω. Λοιπόν έχω μια Skoda Octavia οπότε μιλάμε για μεγάλο σαλόνι αλλά παρόλα αυτά το κάθισμα του συνοδηγού έφτασε στο ταμπλό και πάλι το κάθισμα το παιδικό από το κάθισμα του συνοδηγού έχουν μόνο 4 εκατοστά απόσταση και όχι 20 που ζητεί ο κατασκευαστής της Be Safe , αν δε ξαπλώσει το καθισματάκι του παιδιού σε θέση ύπνου ακουμπά το μπροστινό. Και μπροστά στην ασφάλεια του παιδιού μου δεν είναι τίποτα για έμενα να ταξιδεύω με τα πόδια μου διπλωμένα στα τέσσερα μπροστά. Το κάθισμα είναι τόσο άβολο για το παιδί που μόλις το παίρνει ο ύπνος το κεφαλάκι του πέφτει μπροστά και κρέμεται όλο από τον αυχένα!!! Τρελαθήκαμε. Αναγκάστηκα να βάλω την εξάχρονη κόρη μου με το δικό της κάθισμα στη μεσαία θέση του αυτοκινήτου μιας και άλλο άτομο πίσω δε χωραει στη μέση (τόσο μεγάλο είναι το συγκεκριμένο κάθισμα) να κραταει το κεφαλάκι του παιδιού όταν κοιμάται. Όταν κοιμάται και η κόρη μου πάμε ένας από τους γονείς πίσω σαφώς χωρίς να φοράμε ζώνη και κρατάμε το κεφαλάκι του μικρού. Κάναμε φέτος το μαρτυρικό ταξίδι Αθήνα Κέρκυρα... Όταν ήρθα Αθήνα πήρα τηλέφωνο τον επίσημο εισαγωγέα της Be Safe στην Ελλάδα την MOBO και αμέσως μόλις είπα ότι το κεφάλι του παιδιού κρέμεται από τον αυχένα όση ώρα κοιμάται και τι ζημιά μπορεί να γίνει, μου είπε μια κύρια πριν ολοκληρώσω τη φράση "κρέμεται το κεφάλι του παιδιού" ακριβώς τα ίδια λογία, ότι έχει και αυτή το ίδιο κάθισμα και ότι κάθεται πίσω να τους κρατάει τα κεφάλια. Ζήτησα κάποιον ανώτερο και μίλησα με το διευθυντή του τμήματος και η απάντηση είναι ότι πρέπει πρώτα να δοκιμάζουμε το κάθισμα και αν μας κάνει τότε να το παίρνουμε. Τον ρώτησα λοιπόν και εγώ αν θα μου το δώσει το Λητώ (γιατί από εκεί το πήρα) να πάω το παιδί μου βόλτα να κοιμηθεί να δω ότι κρεμάει το κεφαλάκι του μπροστά για να δω τα χάλια του καθίσματος και μου είπε το σωστό είναι να δοκιμάσει ο γονέας το κάθισμα.

Επειδή προσπάθησα να πάρω το καλύτερο για το παιδί μου και πλήρωσα 435,90 με την έκπτωση καταλαβαίνετε ότι δε με νοιάζει το κόστος αλλά να είναι το παιδί μου καλά.

ΜΑΚΡΥΑ από το κάθισμα!!! Έχουμε φωτογραφίσει το παιδί με κρεμασμένο το κεφαλάκι του και δε σας λέω υπερβολές η σκέψη μας είναι να το στείλουμε το θέμα στο ΙΝΚΑ. Δεν αξίζει για το παιδάκι σας τέτοια ταλαιπωρία. Αυτή ήταν η δική μας εμπειρία από την επιλογή μου για το συγκεκριμένο κάθισμα. Δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι για τον αυχένα να κρέμονται τα κεφάλια των παιδιών έτσι ... ας τους ελέγξει και κανένας ειδικός.

user_offline.gifreport.gif quote.gif

sLvDp3.png

Όσο για τα recaro, δεν έχω βρει κάποιο που να γυρίζει και πίσω και μπρος.Για καθισματάκι από την εταιρία του αυτοκινήτου έχω τις εοιφυλάξεις μου, γιατί μπορέι να μην έχουμε σκοπό να αλλάξουμε αυτοκίνητο, αλλά δεν ξέρεις καμιά φορά τί μπορεί να συμβεί.

sLvDp3.png

http://cybex-online.com/en/carseats/pallas2fix.html

Γνωρίζει καμία μανούλα το συγκεκριμένο καθισματάκι για να μας ενημερώσει

?

Εγω το εχω και ειμαι απολυτα ευχαριστημενη.

Δεν κατάλαβα, το cybex κοιτάει μπροστά? Νόμιζα ότι είναι κάθισμα που τοποθετείται ανάποδα. Δηλαδή τί να επιλέξουμε? 9-18 κιλά? 9-25 κιλά? ή 9-36 κιλά? Νομίζω υπάρχει το izi plus besafe 9-25 κιλά που κοιτά και πίσω και μπροστά.

Μπροστα κοιταει το cybex αλλα με τη μπαρα που εχει μπροστα κραταει το κορμακι του παιδιου πολυ σωστα.

Πως γλυστραει απο τη μπαρα συγκρατησης?????

Πως γλυστραει απο τη μπαρα συγκρατησης?????

Distihos opos deihnei to video afto sto internet to crush dummy to andrikelo otan anatrepetai to aftokinito se sigrousi me anatropi diladi o ouranos tou ohimatos vrethei sto dromo ki to patoma tou ston aera tote to kormaki tou andrikelou trihronou se varos paidiou apodesmevetai apo ti bara sigratisis kai vrisketai opoudipote allou ektos apo asfalismeno sto cybex kathisma. Einai kai ta kiddy kai alla germanika kirios kathismata me tetoia bara asfaleias ektos ton cybex. Prokeitai gia kathismata ta opoia einai asfali kirios se metopiki sigrousi opou sigratoun to kormaki tou paidiou kai ton afhena tou.

Mehri kai I britax romer pou ehei polla anapoda kathismata 9-25 vlepe http://www.carseat.se ehei katargisei ti bara asfaleias apo to thriliko romer peggy montelo tis britax pou kratise apo to 1970-2003. Tihaio? Amfivallo.....oi germanoi einai korifaioi se asfaleia paidikon kathismaton alla germanika einai kai ta ossan kathismatakia ta opoia einai katoteris poiotitas kai asfaleias sti katigoria nania. Den thelo na thixo kanena, o kathenas agorazei afto pou theore kalitero gia tis anages tou. Alla ta apotelesmata ton crash test miloun apo mona tous.

To recaro an kai koitaei brosta einai korifi se oles tis katigories varous. Se xena site iparhei to recaro polaric 9-18 pou koitaei anapoda. Oso gia to thena me to besafe isos lithei me to neo modelo tis 9-25 to opoio nomizo den ehei erthei ellada akomi.

Καλησπέρα!κατα αρχήν δεν το πήρα προσωπικά για την αγορά που έκανα αλλά απλώς μου φαίνεται περίεργο γιατί το δικό μου παιδί τουλάχιστον είναι τσίμα τσίμα με τη μπάρα και τη ζώνη και δε κουνιέται ρούπι....με δυσκολία κλείνει η ζώνη....κι εγώ είμαι ευχαριστημένη γιατι κι όταν τον παίρνει ο ύπνος ο αυχένας του δεν κρεμάει...μακάρι σε κανέναν να μη συμβεί τροχαίο είτε το παιδί έχει μέσα είτε όχι...!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...