Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάποδα παιδικά καθίσματα

Recommended Posts

TE=tiller;2438650]Όχι, δεν υπάρχει, μόνο αγόρια κάνουν τέτοιες παραγγελίες από τον Hakan.

:P

Συγγνώμη που αναφέρθηκε η ερώτηση σε "κοπέλα", ήταν λόγο κεκτημένης ταχύτητας :oops:

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχω κλείσει 1 χρόνο με το Axkid Kidzofix, οπότε λέω να σας περιγράψω μερικά πράγματα από την εμπειρία μου.

Αν θέλετε κάτι, μην ντραπείτε, ρωτήστε.

Κατατοπιστικότατος αλλά με προβληματίσατε πάρα πολύ ως προς το χώρο του συνοδηγού. Δηλαδή στο clio η θέση του αχρηστεύεται :confused::confused:

Στο carlist της εταιρείας δείχνει πως μπορεί να τοποθετηθεί στα αυτοκίνητα που έχετε εσείς και μάλιστα σε όλες τις θέσεις.....

Είχα αποφασίσει να παραγγείλω το axkid kidzone χωρίς isofix γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτώ. Εδώ και ένα χρόνο καθυστερώ την παραγγελία λόγο του ότι δεν μπορείς να τα δοκιμάσεις στην Ελλάδα. Βολευόμαστε προς το παρόν με ένα κάθισμα 0-18 που επιτρέπει την ανάποδη φορά μέχρι τα 13 κιλά (είναι 22 μηνών και 11,5 κιλά) αλλά ως πότε, ήρθε ο καιρός για καινούριο. Μέχρι τώρα πρόβλημα δεν έχουμε, η μικρή μπαίνει τουλάχιστον μια φορά την ημέρα στο αυτοκίνητο, σπάνια κάθισε κάποιος πίσω μαζί της ειδικά σε μεγάλα ταξίδια και ποτέ δεν το γυρίσαμε μπροστά, μάλιστα δείχνει να το απολαμβάνει κιόλας αφού όταν σταματάμε δεν θέλει να κατέβει. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω συχνά είναι οι περίεργοι γονείς και όχι μόνο, που με κοιτάνε σαν ζόμπι που έχω ακόμη τη μικρή 2 χρονών να κοιτάει πίσω γιατί "είμαι υποχόνδρια και παράξενη και δεν νοιάζομαι αν το παιδί ζαλίζεται και δεν έχει τα πόδια του άνετα" :rolleyes:

Τέλος πάντων ο καθένας με τις "παραξενιές" του.... Λοιπόν και κάτι τελευταίο, η ανάκληση είναι καλή ή δεν παίζει κι αυτή όταν είναι στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου???

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Έλα Natashaky, είμαι λίγο στην τρεχάλα, οπότε συγχώρα με αν σου φαίνομαι λίγο απότομος, δεν έχω χρόνο.

Το οτι το κάθισμα μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποιο αυτοκίνητο, δεν σημαινει οτι διατηρούνται σε χρήση όλοι οι υπόλοιποι χώροι του αυτοκινήτου. Με μια σιγουριά 90%, σου λέω οτι θα χάσεις 1 θέση στο clio, οποιοδήποτε τέτοιο μεγάλο κάθισμα και να βάλεις. Πρέπει να λάβεις υπόψη σου οτι αυτά τα καθίσματα έχουν πολύ ψηλές πλάτες, γιατί απευθύνονται σε μεγάλα παιδιά.

Αν το πάρεις απόφαση οτι θα χάσεις τη θέση του συνοδηγού, τότε ρίχνεις μπροστά τελείως την πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού και μπορείς να έχεις όση ανάκληση θέλεις στο Axkid.

Τέλος, όσον αφορά αυτά που σου λένε διάφοροι, την άποψή μου την έχω γράψει εδώ: http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2438665&postcount=79

Σ'ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις, μάλλον πρέπει να το ξαναδώ το θέμα, θα πάρω και σε αυτόν τον Δανό τηλέφωνο μήπως και προτείνει κάποιο άλλο κάθισμα μιας και στο αυτοκίνητο δεν μπορούμε να ακυρώσουμε καμία απολύτως θέση...

L7PWp2.pngfkgNp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

καλησπερα σας και συγχαρητηρια για τον ενημερωμενο φορουμ.

χρησιμοποιω και ειμαι πολυ ευχαριστημενη με το recaro polaric το οποιο κοιταζει προς τα πισω.

Διαφημίσεις

Νέο μέλος στην παρέα. Και από εμένα πολλά συγχαρητήρια για την άψογη και συνεχή ενημέρωση που παρέχετε μέσα από τις σελίδες του φόρουμ.

Εγώ έχω καταλήξει στο Besafe Combi X3 χωρίς isofix. Θέλω να σας ρωτήσω όμως αν οι ζώνες που δένουν στην βάση του καθίσματος του αυτοκινήτου περιλαμβάνονται στο κουτί αγοράς ή πρέπει να ζητήσω να μου έρθουν έξτρα;

Νέο μέλος στην παρέα. Και από εμένα πολλά συγχαρητήρια για την άψογη και συνεχή ενημέρωση που παρέχετε μέσα από τις σελίδες του φόρουμ.

Εγώ έχω καταλήξει στο Besafe Combi X3 χωρίς isofix. Θέλω να σας ρωτήσω όμως αν οι ζώνες που δένουν στην βάση του καθίσματος του αυτοκινήτου περιλαμβάνονται στο κουτί αγοράς ή πρέπει να ζητήσω να μου έρθουν έξτρα;

Eννοεις αυτες που δένουν στη ράγα του μπροστινού καθισματος (π.χ. συνοδηγου) για να σταθεροποιησει χιαστι το καθισμα στην αναποδη τοποθέτηση; η απαντηση ειναι ΝΑΙ, σ'αυτο:)

• 4 εβδομάδες μετά...

Ναι, αυτές εννοώ που δένουν χιαστή στην ανάποδη τοποθέτηση. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Τώρα μένει να σιγουρευτώ ότι χωράει το συγκεκριμένο κάθισμα στο αυτοκίνητο (Opel corsa 2002 3θυρο).

Οι ζώνες όντως περιλαμβάνονται.Αυτό που δεν περιλαμβάνεται είναι οι 5 θέσεις ανάκλισης που περιγράφονται στα χαρακτιριστικά του καθίσματος.

Έχει μόνο 3 θέσεις,όπου και οι 3 είναι πολύ ψηλά και το κεφάλι του παιδιού όταν κοιμάται,πέφτει μπροστά.Αυτό μπορώ να πω ότι με απογοήτευσε αρκετά για τέτοιο κάθισμα και τόσα λεφτά.

Επίσης να ξέρεις ότι είναι πολύ ογκόδες και δεν βολεύει αν θες να το μετακινείς από αμάξι σε αμάξι.

Κατά τα άλλα είναι πολύ βολικό και δένεται πολύ σταθερά.

Διαφημίσεις

konstank;2466286]Ναι, αυτές εννοώ που δένουν χιαστή στην ανάποδη τοποθέτηση. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Τώρα μένει να σιγουρευτώ ότι χωράει το συγκεκριμένο κάθισμα στο αυτοκίνητο (Opel corsa 2002 3θυρο).

Το έχετε δει από κοντά αυτό το κάθισμα?Λίγο μεγάλο μου φαίνεται για 3θυρο.

• 2 εβδομάδες μετά...

Έχω ένα μικρουλη 11 μηνών και γύρω στα 10 κιλά. Αφού διάβασα αυτο το θέμα πιστηκα για την αγορά αναποδου καθισματος.

Το πρόβλημα είναι πως το αυτοκίνητο μου είναι πολυ μικρο, Fiat 500 και φοβάμαι πως θα είναι πολυ δύσκολο να βρω κατάλληλο κάθισμα.

Δοκιμάσαμε στο πίσω κάθισμα το be safe combi x3 isofix και το κάθισμα του συνοδηγου σχεδόν αχρηστευεται,αφού πρέπει να παει πολυ μπροστά και η πλάτη να γίνει οξεία γωνία.

Ρώτησα τον hakan και μου πρότεινε το klippan triofix.είναι απο 9-36 κιλά. Θα προτιμουσα κατηγορία 0-1 ή 1 δεν θέλω 1-2-3. Έχει κανείς γνώμη για το klippan?

Στην Ελλάδα υπάρχουν;

Είναι αξιόπιστα καθίσματα;

Κάθε βοήθεια δεκτή.... Ευχαριστω προκαταβολικά!!

Έχω ένα μικρουλη 11 μηνών και γύρω στα 10 κιλά. Αφού διάβασα αυτο το θέμα πιστηκα για την αγορά αναποδου καθισματος.

Το πρόβλημα είναι πως το αυτοκίνητο μου είναι πολυ μικρο, Fiat 500 και φοβάμαι πως θα είναι πολυ δύσκολο να βρω κατάλληλο κάθισμα.

Δοκιμάσαμε στο πίσω κάθισμα το be safe combi x3 isofix και το κάθισμα του συνοδηγου σχεδόν αχρηστευεται,αφού πρέπει να παει πολυ μπροστά και η πλάτη να γίνει οξεία γωνία.

Ρώτησα τον hakan και μου πρότεινε το klippan triofix.είναι απο 9-36 κιλά. Θα προτιμουσα κατηγορία 0-1 ή 1 δεν θέλω 1-2-3. Έχει κανείς γνώμη για το klippan?

Στην Ελλάδα υπάρχουν;

Oχι,δεν υπαρχει το klippan στην Ελλαδα :-(

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Στην Ελλάδα υπάρχουν;

To britax hi-way το έχετε συζητήσει με το Hakan? Εμείς έχουμε ένα peugeot 107 και χωράει άνετα στο πίσω κάθισμα, αφήνοντας ανεκτό χωρο στη θέση του συνοδηγού (σηκώνεται αρκετά η πλάτη της βέβαια, αλλά χωράει κάποιος να κάτσει).

5k3tp2.png

Διαφημίσεις

To britax hi-way το έχετε συζητήσει με το Hakan? Εμείς έχουμε ένα peugeot 107 και χωράει άνετα στο πίσω κάθισμα, αφήνοντας ανεκτό χωρο στη θέση του συνοδηγού (σηκώνεται αρκετά η πλάτη της βέβαια, αλλά χωράει κάποιος να κάτσει).

Μου είπε για το britax hi way & το britax max way πως χρειάζονται 5 εκ παραπάνω και πως το klippan triofix είναι το πιο compact. Νομίζω πως το fiat 500 είναι πιο μικρο απο το 107!!

Απ' ότι βλέπω είναι μονόδρομος το klippan..

Με φοβίζει το γεγονός πως δε μπορώ να το δω πρώτα καθώς και το ότι είναι κατηγορία 123! Δεν έχει επίσης καθόλου ανάκληση!

Απ' ότι διάβασα δεν προτιμουνται τα καθίσματα 123!

Τι να κάνω βρε παιδιά;;;

Θεωρητικά ταιριάζει στο fiat 500, αν δεις εδώ

http://www.klippan.fi/files/upload_pdf/5365/triofix_vehicle_list_uk.pdf

αλλά σε καταλαβαίνω που φοβάσαι να το πάρεις έτσι. Κι εγώ δεν το είχα δει το hi-way και τελικά έπιασε περισσότερο χώρο από αυτόν που θεωρητικά μετρούσαμε σαν διαστάσεις καθίσματος γιατί με την ανάκλιση μπαίνει λοξά.

Η ανάκλιση είναι ένα πρόβλημα γιατί το παιδάκι σου είναι μικρό και ίσως κουράζεται.

Το μόνο που έχω να σου προτείνω είναι να μπεις σε ξένα φόρουμ και να ρωτήσεις αν το έχει κάποιος, ίσως βρεις κάποια πληροφορία από εκεί. Επίσης, αν είμαστε σε κοντινές περιοχές να δοκιμάσεις το hi-way από εμάς μήπως σε καλύπτει και αυτό (που είναι 9-25 κιλά και με μικρή ανάκλιση).

5k3tp2.png

Χρύσα σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου!!!Στην Αθήνα μένω και σε ευχαριστώ για την ευκαιρία αν χρειαστεί να δοκιμάσω το δικό σου κάθισμα!

Αν στο τελος καταλήξουμε στο hi way ίσως σε ξαναενοχλήσω.

Του άντρα μου αρεσει το recaro polaric. Eχει κανεις γνώμη?????

Πιστευετε πως ειναι εξισου καλα με τα be safe ή τα Britax?

Κι εμείς Αθήνα είμαστε. ;)

To recaro polaric το κοιτούσα κι εγώ, γιατί recaro ήταν το πρώτο μας κάθισμα και μας άρεσε, αλλά έχω την εντύπωση ότι μας έπεφτε μεγάλο. Για το αν είναι καλό ή όχι, ψάξε τα αποτελέσματα των crash tests, το εμφανισιακό δεν έχει σημασία. Από την άλλη, αναγκαστικά ψάχνουμε και κάτι που να μπαίνει σωστά στο αυτοκίνητό μας, αλλιώς η ασφάλεια του καθίσματος μειώνεται.

Βρήκα αυτό μόνο και δεν έχει ούτε το φίατ 500 ούτε το 107

http://www.securatot.co.uk/images/manuals/Securatot_Recaro_Polaric_Carlist.pdf

5k3tp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...
Οι ζώνες όντως περιλαμβάνονται.Αυτό που δεν περιλαμβάνεται είναι οι 5 θέσεις ανάκλισης που περιγράφονται στα χαρακτιριστικά του καθίσματος.

Έχει μόνο 3 θέσεις, όπου και οι 3 είναι πολύ ψηλά και το κεφάλι του παιδιού όταν κοιμάται, πέφτει μπροστά. Αυτό μπορώ να πω ότι με απογοήτευσε αρκετά για τέτοιο κάθισμα και τόσα λεφτά.

Επίσης να ξέρεις ότι είναι πολύ ογκόδες και δεν βολεύει αν θες να το μετακινείς από αμάξι σε αμάξι.

Κατά τα άλλα είναι πολύ βολικό και δένεται πολύ σταθερά.

Εννοείς ότι ενώ αναφέρεται στα χαρακτηριστικά του καθίσματος ότι έχει 5 θέσεις έχει μόνο 3 ή όταν πχ το έχεις να κοιτάει μπροστά έχει 5 θέσεις ενώ όταν το τοποθετήσεις να κοιτάει πίσω έχει την δυνατότητα μόνο για 3 θέσεις;

Πάντως στο site της besafe αναφέρει 4 θέσεις. Συγκεκριμένα:

6. Adjustable in 4 sitting or sleeping positions.

Επειδή το αυτοκίνητο είναι μικρό το θεωρώ σίγουρο ότι θα καταργηθεί η θέση του συνοδηγού. Αν όμως το κάθισμα είναι τόσο ασφαλές και βολικό, είναι μια παραχώρηση που μπορώ να κάνω.

Το έχετε δει από κοντά αυτό το κάθισμα?Λίγο μεγάλο μου φαίνεται για 3θυρο.

Ναι, το κάθισμα το έχω δει από κοντά αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Σίγουρα, πριν προχωρήσω στην αγορά του, θα το τοποθετήσω στο αυτοκίνητο για να σιγουρευτώ ότι χωράει και δένει σωστά.

Αν διαπιστώσω ότι δεν χωράει, θα αναζητησω κάποιο άλλο κάθισμα. Προς το παρόν όμως, είναι η πρώτη μου επιλογή καθώς υπάρχει στην Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται (δοκιμές, εγγύηση κτλ) και μπορεί να τοποθετηθεί τόσο μπροστά όσο και πίσω. Δε νομίζω να υπάρχουν πολλά της κατηγορίας του που να έχουν αυτή την δυνατότητα.

εχω καποιες αποριες σχετικα με τα καθισματακια. Ο μικρος σε λιγο γινεται 9 μηνων και ειναι ηδη 9 κιλα και τον βλεπουμε οτι στο καρεκλακι που του ειχαμε (απο το καροτσι ειναι) δεν χωραει καλα και σκεφτηκαμε να του παρουμε αλλο. Λεγαμε να αγοραζαμε κατηγοριας 9-18 κιλων αλλα μας ειπαν οτι αυτα κοιτανε μονο μπροστα και ειναι νωρις να τον γυρισουμε. Μετα ηταν η κατηγορια0-18 που κοιτανε και απο τις δυο πλευρες, δεν καταλαβαινω ομως γιατι εχουν τοση μεγαλη διαφορα στη τιμη, τα 0-18 ειναι αρκετα φθηνοτερα απο τα αλλα παρολο που θεωρητικα καλυπτουν και νεογεννητο και νηπιο. Απο θεμα ποιοτητας δεν ειδα διαφορες απο που λοιπον αξηγητε τετοια διαφορα? εσεις τι προτεινεται?

εχω καποιες αποριες σχετικα με τα καθισματακια. Ο μικρος σε λιγο γινεται 9 μηνων και ειναι ηδη 9 κιλα και τον βλεπουμε οτι στο καρεκλακι που του ειχαμε (απο το καροτσι ειναι) δεν χωραει καλα και σκεφτηκαμε να του παρουμε αλλο. Λεγαμε να αγοραζαμε κατηγοριας 9-18 κιλων αλλα μας ειπαν οτι αυτα κοιτανε μονο μπροστα και ειναι νωρις να τον γυρισουμε. Μετα ηταν η κατηγορια0-18 που κοιτανε και απο τις δυο πλευρες, δεν καταλαβαινω ομως γιατι εχουν τοση μεγαλη διαφορα στη τιμη, τα 0-18 ειναι αρκετα φθηνοτερα απο τα αλλα παρολο που θεωρητικα καλυπτουν και νεογεννητο και νηπιο. Απο θεμα ποιοτητας δεν ειδα διαφορες απο που λοιπον αξηγητε τετοια διαφορα? εσεις τι προτεινεται?

εγω εχω ενα αγορακι (ειναι τωρα 6χρονων) και απο την αρχη ειχαμε παρει ενα καθισματακι, απο νεογεννητο μεχρι σχεδον 2χρονων, η θεση που το εβαζα ειναι παντα να κοιταζει μπροστα (οδηγουσα αρκετες ωρες και ηθελα να τον βλεπω), αλλοι λενε οτι ειναι λαθος και αλλοι σωστο εγω να σου πω την αληθεια και στο 2ο μωρακι παλι μπροστα θα το βαλω να κοιταει,(την γνωμη μου λεω), το καθισματακι που ειχαμε παρει ηταν πολλυ ευχρηστο (γιατι καμια φορα το βαζαμε και σε αλλο αμαξι) και απ΄οτι θυμαμαι ειχε και αρκετες θεσεις κουμπωματος οπως και θεσεις ανακληνσης, σε γενικες γραμμες ημουν πολλυ ευχαριστημενη....τωρα στο αγορακι μου του εχω παρει το καθισματακι που ειναι μονο η βαση για να βλεπει και εξω, και δενετε με την ζωνη του αυτοκινητου, ειναι πολυ βολικο.......

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

εγω εχω ενα αγορακι (ειναι τωρα 6χρονων) και απο την αρχη ειχαμε παρει ενα καθισματακι, απο νεογεννητο μεχρι σχεδον 2χρονων, η θεση που το εβαζα ειναι παντα να κοιταζει μπροστα (οδηγουσα αρκετες ωρες και ηθελα να τον βλεπω), αλλοι λενε οτι ειναι λαθος και αλλοι σωστο εγω να σου πω την αληθεια και στο 2ο μωρακι παλι μπροστα θα το βαλω να κοιταει,(την γνωμη μου λεω), το καθισματακι που ειχαμε παρει ηταν πολλυ ευχρηστο (γιατι καμια φορα το βαζαμε και σε αλλο αμαξι) και απ΄οτι θυμαμαι ειχε και αρκετες θεσεις κουμπωματος οπως και θεσεις ανακληνσης, σε γενικες γραμμες ημουν πολλυ ευχαριστημενη....τωρα στο αγορακι μου του εχω παρει το καθισματακι που ειναι μονο η βαση για να βλεπει και εξω, και δενετε με την ζωνη του αυτοκινητου, ειναι πολυ βολικο.......

Ειναι ΛΑΘΟΣ!!!!

Τα καθισματα που ειναι για νεογεννητα δεν κοιτανε ΠΟΤΕ μπροστα (απο τον κατασκευαστη)

Το θεμα δεν ειναι τι ειναι πιο βολικο για εμας αλλα τι ειναι πιο ασφαλες για τα παιδια μας.

Διαβασες το θεμα απο την αρχη?

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Οταν ηρθε η ωρα να αλλαξουμε καθισμα και να φυγουμε απο το βρεφικο εννοειται θελαμε καθισμα που να συνεχιζει να κοιταει αναποδα.Αγορασαμε ενα καθισμα 0-25 κιλα οταν η κορη μας ηταν 22 μηνων και ζυγιζε 10 κιλα.Θα μεινει αλλον ενα χρονο και κατι σε αυτο και μετα θα βαλουμε το (τωρα) 5 μηνων μωρακι μας.

Τα 0-18 που γραφεις ποια εταιρεια ειναι?

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Οταν ηρθε η ωρα να αλλαξουμε καθισμα και να φυγουμε απο το βρεφικο εννοειται θελαμε καθισμα που να συνεχιζει να κοιταει αναποδα.Αγορασαμε ενα καθισμα 0-25 κιλα οταν η κορη μας ηταν 22 μηνων και ζυγιζε 10 κιλα.Θα μεινει αλλον ενα χρονο και κατι σε αυτο και μετα θα βαλουμε το (τωρα) 5 μηνων μωρακι μας.

Τα 0-18 που γραφεις ποια εταιρεια ειναι?

recaro, chicco, υπηρχαν κι αλλες μαρκες που δεν τις θυμαμαι δεν ηταν πολυ γνωστες. το θεμα ειναι οτι διαφερουν στην τιμη τα 0-18 με τα 9-18 κοντα στα 100?. Εμας ειναι 9 μηνων και τωρα ειναι 9100 κιλα και εχω μπερδευτει

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...