Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σίδηρο και σύμπληρωμα διατροφής στα βρέφη που θηλάζουν

Recommended Posts

Δεν έχω καταλάβει γιατί σου συστήνουν συμπλήρωμα σιδήρου και μάλιστα παιδίατροι (όχι ένας αλλά και άλλοι). Δεν θέλω να πιστέψω ότι το κάνουν μόνο και μόνο επειδή θηλάζεις.... Υπάρχει κάποιο θέμα με το παιδί? Το βάρος του είναι οκ? Τις εξετάσεις πρέπει να της ερμηνεύει ο παιδίατρος όχι εσύ σε εσένα πρέπει να εξηγήσει πια τιμή είναι αυτή που τον ανησυχεί και γιατί και κατόπιν τούτο να προχωρήσει και να συστήσει το οτιδήποτε. Χωρίς να μπορώ να μιλήσω συγκεκριμένα για το δικό σου παιδί θα μιλήσω υποθετικά. Αν κάποια παιδί έχει κάποια αλλεργία στην τροφή επηρεάζεται η χλωρίδα του εντέρου του με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων και κατ' επέκταση αυτό να έχει συνέπειες στην υγεία και ανάπτυξη του μωρού.... επηρεάζονται σίγουρα και οι τιμές σιδήρου (ειδικά αν έχουμε και αιματηρές κενώσεις) αλλά και άλλες. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν δεν καταπολεμάμε τα συμπτώματα (η έλλειψη σιδήρου είναι σύμπτωμα ) αλλά την αιτία...... Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να μιλήσεις με κάποιον άλλον παιδίατρο για να αξιολογήσει σωστά την κατάσταση του παιδιού και να είσαι σίγουρη ότι βαδίζεις σωστά. Στην θέση σου μιας και είσαι Θεσσαλονίκη και έχεις την δυνατότητα να συμβουλευτείς παιδίατρους που είναι σε θέση να στηρίξουν μια μαμά που θηλάζει χωρίς να την υποβάλουν σε περιττές εξετάσεις θα σου έλεγα να πάρεις δεύτερη γνώμη.

Δες εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1473947&highlight=%F0%E1%E9%E4%DF%E1%F4%F1%EF%E9+%E8%E5%F3%F3%E1%EB%EF%ED%E9%EA%E7#post1473947

Συγνώμη που δεν μπόρεσα πιο πριν να σε απαντήσω, δεν μπορώ να μπαίνω συχνά στο ίντερνετ. Όταν είχα πει τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην παιδίατρο, μου είπε ότι είναι πολύ καλά και να μην δώσω σίδηρο. Η απάντηση και των δύο που πήγα ήταν ότι όλα τα παιδιά που θηλάζουν παίρνουν σίδηρο. Το βάρος του είναι καλό, μόνο που τώρα έβγαλε ένα έκζεμα και κάνω διατροφή να δώ τι του πειράζει και ήδη υποχώρησε. Για να πάω σε άλλη περιοχή μου είναι πολύ δύσκολο για να το δει άλλος παιδίατρος. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την άμεση απάντησή σου.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 382
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 46 δημοσιεύσεις

• frene

frene 19 δημοσιεύσεις

• Marle

Marle 13 δημοσιεύσεις

• amaretto

amaretto 13 δημοσιεύσεις

Συγνώμη που δεν μπόρεσα πιο πριν να σε απαντήσω, δεν μπορώ να μπαίνω συχνά στο ίντερνετ. Όταν είχα πει τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην παιδίατρο, μου είπε ότι είναι πολύ καλά και να μην δώσω σίδηρο. Η απάντηση και των δύο που πήγα ήταν ότι όλα τα παιδιά που θηλάζουν παίρνουν σίδηρο. Το βάρος του είναι καλό, μόνο που τώρα έβγαλε ένα έκζεμα και κάνω διατροφή να δώ τι του πειράζει και ήδη υποχώρησε. Για να πάω σε άλλη περιοχή μου είναι πολύ δύσκολο για να το δει άλλος παιδίατρος. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την άμεση απάντησή σου.

αυτό που σου είπε ο παιδίατρος δεν ισχύει!!!! τα παιδιά που θηλάζουν δεν έχουν ανάγκη να πάρουν κανένα συμπλήρωμα πόσο μάλλον σιδήρου. ο σίδηρος που υπάρχει στο μητρικό γάλα αποροφάται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από ότι ο σίδηρος που υπάρχει στα (εμπλουτισμένα με σίδηρο) γάλατα του εμπορείου. δες και εδώ για να μη σε κοροιδεύει κανείς

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/iron.html

κυρίως όμως μην επιβαρύνεις τον οργανισμό του μωρού με περιττό σίδηρο δεν κάνει είναι βλαβερό....

αυτό που σου είπε ο παιδίατρος δεν ισχύει!!!! τα παιδιά που θηλάζουν δεν έχουν ανάγκη να πάρουν κανένα συμπλήρωμα πόσο μάλλον σιδήρου. ο σίδηρος που υπάρχει στο μητρικό γάλα αποροφάται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από ότι ο σίδηρος που υπάρχει στα (εμπλουτισμένα με σίδηρο) γάλατα του εμπορείου. δες και εδώ για να μη σε κοροιδεύει κανείς

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/iron.html

κυρίως όμως μην επιβαρύνεις τον οργανισμό του μωρού με περιττό σίδηρο δεν κάνει είναι βλαβερό....

Επιπλέον το μωρό σου είναι 8,5 μηνών η πρόσληψη σιδήρου δεν γίνεται μόνο από το γάλα αφού το μωρό τρώει και στέρεες αλλά και από τις τροφές. Προσέχεις λοιπόν οι τροφές που δίνεις να είναι πλούσιες σε βιταμίνη c (φρούτα, λαχανικά) και σίδηρο (κρέας, σκούρα πράσινα λαχανικά όσπρια, δαμάσκηνα κλπ............). το συμπλήρωμα σιδήρου

δεν χορηγείτε προληπτικά παρά μόνο όταν υπάρχει διαπιστωμένη έλλειψη του και σε δοσολογία που καθορίζεται από τις τιμές του.

• 1 month later...

καλησπέρα...σήμερα πήραμε και εμείς τα αποτελέσματα της μικρής (8 μηνών),έχουμε χαμηλή αιμοσφαιρίνη(11.4), φεριτίνη(11.2), αιματοκρίτη(35.1), ουδετερόφυλα(30.:cool:, βασεόφυλα(0.5), μέσος όγκος ερυθρών(74.1), μέση πυκνότητα(24.1) και σίδηρο(36.4)...αυτό όμως που με ανησύχησε είναι ότι είναι αυξημένα τα αιμοπετάλια: 587.000 (φ.τ. 150.000-400.000) και ο αιματοπεταλοκρίτης:0.480 (φ.τ. 0.17-0.35)...γνωρίζει κανείς να μου πει...???????

PIfqp2.png?4KTAm0Yw

• 1 month later...

Θα ηθελα να ρωτησω σε ποια περιπτωση λεμε οτι το μωρο εχει αναιμια.Ποσο χαμηλες πρεπει να ειναι οι τιμες του.Αν ειναι ακριβως στο κατωτατο φυσιολογικο οριο ή ελαχιστα παρακατω τι σημαινει? Τι κοιταμε για αναιμια αιματοκριτη,αιμοσφαιρινη,φεριτινη τιμες σιδηρου?Εαν τα μισα εχουν καλες τιμες και τα αλλα μισα χαμηλες?

Ειναι απλοικες οι ερωτησεις μου,το ξερω,αλλα ειμαι μπερδεμενη με το θεμα και ο γιατρος δεν ειχε την υπομονη να μου τα εξηγησει,αν καποιος ξερει υποχρεη!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

Η αναιμια καλα καταλαβαινεις, ειναι ενας συνδυασμος τιμων και οχι μονο μια.

Το να ειναι πχ ο σιδηρος πιο χαμηλα, αλλα η αιμοσφαιρινη καλη, δεν δινουνε συμπληρωμα.

Κανονικα πρεπει ο γιατρος, διαβαζοντας αναλυτικα ολες τις τιμες του παιδιου (προσοχη, οι τιμες που ειναι γραμμενες διπλα ειναι για ενηλικες ΟΧΙ για παιδια) να σου εξηγησει αναλυτικα και να σου πει γιατι παιρνει τη μια ή την αλλη αποφαση.

Γι αυτο τον πληρωνεις.

Εαν επρεπε να σου απαντησω κατι γενικα, θα σου ελεγα οτι πιο καιρια τιμη ειναι της αιμοσφαιρινης.

Για να δοθει σιδηρος σε μωρο γινεται ΣΟΒΑΡΗ σταθμιση τιμων και παραγοντων και ειναι το υστατο μετρο. Οι σοβαροι γιατροι (που ασχολουνται και δεν ξεπεταν ασθενεις) προτιμουν μια μικρη ελλειψη σιδηρου σε ενα μωρο (θεωρειται αλλωστε πολυ φυσιολογικο να συμβαινει) παρα να δωσουν σιδηρο.

Δεν επιβαρυνουμε το συκωτι του μωρου "προληπτικα".

Βεβαια εδω ακουω πλεον οτι χωρις ΚΑΜΜΙΑ εξεαση δινουν "προληπτικα" και σιδηρο αλλα και βιταμινη D σε βρεφη, σε μια χωρα με μονιμη ηλιοφανεια, οπου αρκει μια δεκαλεπτη βολτα ή μια απλη εξοδος στο μπαλκονι για να συντεθουν τα απαραιτητα ποσοστα της βιταμινης αυτης.

Μαλιστα τωρα τελευταια μας ειπαν οτι υπαρχει λεει μεταλλαξη του γονιδιου μας και γι αυτο αν και ζουμε στη μεσογειο πρεπει να παρουμε κι εμεις αυτη τη βιταμινη:rolleyes:

k9Tap3.png

έκανα εξετασεις στο μικρο,επειδη εχει ανεπαρκεια g6pd,και μια που τον τρυπησαμε,σκεφτηκα να δουμε και τα αλλα θεματα (σιδηρο,βιταμινηD,φεριτινη,γενικη αιματος).ο μικρος αναπτυσσεται πολυ καλα,ειναι 10,5 κιλα και ροδοκοκkινος.παρολα αυτα οι εξετασεις εδειξαν αναιμια!!!η παιδιατρος χωρις να εχει καμια διαθεση να μου εξηγησει τιποτα και προσπερνωντας τις αποριες μου εβγαλε την ετyμηγορια για 4μηνη θεραπεια με σιδηρο,λεγονταs μου και πως όλα τα παιδια αν τα ψαξεις ειναι λογικο να είναι χαμηλα,μου είπε επισης οτι αυτο ειναι κι ενα απο τα μειονεκτηματα του θηλασμου.......ενστικτωδως δεν με επεισε και δεν ενιωθα καλα να δωσω στο παιδι τη θεραπεια που συνεπαγεται παρενεργειες,επιβαρυνση,εθισμο στα φαρμακα κ.ο.κ χθες τον πηγα στον ομοιοπαθητικο (ο οποιος παρεπιπτοντως με βοηθησε κι εμενα σε θεμα αλεργιας,ανεμιας,δερματικα),μου ειπε οτι δεν ειναι κατι σοβαρο,του εδωσε μια ηπια αγωγη και θα το ελεγχουμε,ειμαι αισιοδοξη κι ελπιζω να ανταποκριθει και ο μπεμπης

n8l134tiu.png

Η αναιμια καλα καταλαβαινεις, ειναι ενας συνδυασμος τιμων και οχι μονο μια.

Το να ειναι πχ ο σιδηρος πιο χαμηλα, αλλα η αιμοσφαιρινη καλη, δεν δινουνε συμπληρωμα.

Κανονικα πρεπει ο γιατρος, διαβαζοντας αναλυτικα ολες τις τιμες του παιδιου (προσοχη, οι τιμες που ειναι γραμμενες διπλα ειναι για ενηλικες ΟΧΙ για παιδια) να σου εξηγησει αναλυτικα και να σου πει γιατι παιρνει τη μια ή την αλλη αποφαση.

Γι αυτο τον πληρωνεις.

Εαν επρεπε να σου απαντησω κατι γενικα, θα σου ελεγα οτι πιο καιρια τιμη ειναι της αιμοσφαιρινης.

Για να δοθει σιδηρος σε μωρο γινεται ΣΟΒΑΡΗ σταθμιση τιμων και παραγοντων και ειναι το υστατο μετρο. Οι σοβαροι γιατροι (που ασχολουνται και δεν ξεπεταν ασθενεις) προτιμουν μια μικρη ελλειψη σιδηρου σε ενα μωρο (θεωρειται αλλωστε πολυ φυσιολογικο να συμβαινει) παρα να δωσουν σιδηρο.

Δεν επιβαρυνουμε το συκωτι του μωρου "προληπτικα".

Βεβαια εδω ακουω πλεον οτι χωρις ΚΑΜΜΙΑ εξεαση δινουν "προληπτικα" και σιδηρο αλλα και βιταμινη D σε βρεφη, σε μια χωρα με μονιμη ηλιοφανεια, οπου αρκει μια δεκαλεπτη βολτα ή μια απλη εξοδος στο μπαλκονι για να συντεθουν τα απαραιτητα ποσοστα της βιταμινης αυτης.

Μαλιστα τωρα τελευταια μας ειπαν οτι υπαρχει λεει μεταλλαξη του γονιδιου μας και γι αυτο αν και ζουμε στη μεσογειο πρεπει να παρουμε κι εμεις αυτη τη βιταμινη:rolleyes:

kassiani,σε ευχαριστω πολυ!Η απαντηση σου με βοηθησε να καταλαβω!

:-D

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

έκανα εξετασεις στο μικρο,επειδη εχει ανεπαρκεια g6pd,και μια που τον τρυπησαμε,σκεφτηκα να δουμε και τα αλλα θεματα (σιδηρο,βιταμινηD,φεριτινη,γενικη αιματος).ο μικρος αναπτυσσεται πολυ καλα,ειναι 10,5 κιλα και ροδοκοκkινος.παρολα αυτα οι εξετασεις εδειξαν αναιμια!!!η παιδιατρος χωρις να εχει καμια διαθεση να μου εξηγησει τιποτα και προσπερνωντας τις αποριες μου εβγαλε την ετyμηγορια για 4μηνη θεραπεια με σιδηρο,λεγονταs μου και πως όλα τα παιδια αν τα ψαξεις ειναι λογικο να είναι χαμηλα,μου είπε επισης οτι αυτο ειναι κι ενα απο τα μειονεκτηματα του θηλασμου.......ενστικτωδως δεν με επεισε και δεν ενιωθα καλα να δωσω στο παιδι τη θεραπεια που συνεπαγεται παρενεργειες,επιβαρυνση,εθισμο στα φαρμακα κ.ο.κ χθες τον πηγα στον ομοιοπαθητικο (ο οποιος παρεπιπτοντως με βοηθησε κι εμενα σε θεμα αλεργιας,ανεμιας,δερματικα),μου ειπε οτι δεν ειναι κατι σοβαρο,του εδωσε μια ηπια αγωγη και θα το ελεγχουμε,ειμαι αισιοδοξη κι ελπιζω να ανταποκριθει και ο μπεμπης

Δεν είναι απίθανο να έχει αναιμία μια και οι γυναικολόγοι στη χώρα μας έχουνε την ανήθικη συνήθεια να κόβουνε τον ομφάλιο λώρο αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, χωρίς να τον περιμένουνε να σταματήσει να πάλλεται, όπως άλλωστε συστείνει και ο Π.Ο.Υ..

Η αναιμία δεν οφείλεται στο θηλασμό αλλά στο γεγονός αυτό.

Διάβασε με προσοχή το θέμα αυτό και θα καταλάβεις:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=56652

Να δώσεις σίδηρο αλλά σε καμία περίπτωση συνθετικό. Δύο απολύτως φυσικά σκευάσματα που συστείνονται σε εγκύους, θηλάζουσες και μωράκια/παιδιά είναι το Floradix και το Feroglobin.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Δεν αρκεί καθόλου η δεκάλεπτη βόλτα ή η έξοδος στο μπαλκόνι για να πάρει ένα μωράκι επαρκή ποσότητα βιταμίνης D, ειδικά αν είναι ντυμένο!

Χρειάζεται άμεση έκθεση στον ήλιο του μεσημεριού, με όσο το δυνατό λιγότερα ρούχα και χωρίς αντηλιακό.

Αυτά που αναφέρεις αποτελούσανε τις παλιές οδηγίες, τα δεδομένα άλλαξαν σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.

Το ότι ζούμε σε μια χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια είναι άσχετο. Έρευνα που έγινε στις αμερικάνικες πολιτείες βρήκε ότι οι πολίτες της Αριζόνας, δηλαδή της πολιτείας με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια, είχανε τα χαμηλότερα επίπεδα Βιταμίνης D! Και αυτό κυρίως γιατί 1. Αποφεύγουνε τον ήλιο κλεισμένοι στα σπίτια τους ή στα γραφεία τους και μετακινούνται με τα αυτοκίνητά τους, 2. Όταν βγαίνουνε στον ήλιο πασαλοίφονται με (επικίνδυνα και τοξικά) αντηλιακά.

Οι Έλληνες τι κάνουνε διαφορετικό δηλαδή; Το παρκάκι στη γειτονιά μας είναι κυριολεκτικά άδειο από τα μέσα του Φθινοπώρου μέχρι και το Μάιο, και αν τύχει να δεις κανένα παιδάκι το χειμώνα θα είναι ντυμένο σαν Εσκιμώος!

Πραγματικά τώρα που άνοιξε ο καιρός απορούμε με τον άντρα μου που ήτανε θαμμένα όλα αυτά τα αμέτρητα παιδάκια που συχνάζουν στο παρκάκι μας!

Μια πολύ χρήσιμη σελίδα:

Vitamin D Council

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Δεν είναι απίθανο να έχει αναιμία μια και οι γυναικολόγοι στη χώρα μας έχουνε την ανήθικη συνήθεια να κόβουνε τον ομφάλιο λώρο αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, χωρίς να τον περιμένουνε να σταματήσει να πάλλεται, όπως άλλωστε συστείνει και ο Π.Ο.Υ..

Η αναιμία δεν οφείλεται στο θηλασμό αλλά στο γεγονός αυτό.

Διάβασε με προσοχή το θέμα αυτό και θα καταλάβεις:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=56652

Να δώσεις σίδηρο αλλά σε καμία περίπτωση συνθετικό. Δύο απολύτως φυσικά σκευάσματα που συστείνονται σε εγκύους, θηλάζουσες και μωράκια/παιδιά είναι το Floradix και το Feroglobin.

ευχαριστω για τις πληροφοριες.εχεις απολυτο δικιο.τωρα ξεκινησα σιδηρο ομοιοπαθητικο(πολυ πολυ ηπιο),θα δουμε αν θα ανταποκριθει το παιδι (θελω να ειμαι αισιοδοξη),και μετα ισως παμε σε αυτα που λες!

αληθεια! εχει αντιμετωπισει καμια μανουλα την αναιμια μεσω ομοιοπαθητικης, να παρω θαρρος;

n8l134tiu.png

Δεν αρκεί καθόλου η δεκάλεπτη βόλτα ή η έξοδος στο μπαλκόνι για να πάρει ένα μωράκι επαρκή ποσότητα βιταμίνης D, ειδικά αν είναι ντυμένο!

Χρειάζεται άμεση έκθεση στον ήλιο του μεσημεριού, με όσο το δυνατό λιγότερα ρούχα και χωρίς αντηλιακό.

Αυτά που αναφέρεις αποτελούσανε τις παλιές οδηγίες, τα δεδομένα άλλαξαν σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.

Το ότι ζούμε σε μια χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια είναι άσχετο. Έρευνα που έγινε στις αμερικάνικες πολιτείες βρήκε ότι οι πολίτες της Αριζόνας, δηλαδή της πολιτείας με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια, είχανε τα χαμηλότερα επίπεδα Βιταμίνης D! Και αυτό κυρίως γιατί 1. Αποφεύγουνε τον ήλιο κλεισμένοι στα σπίτια τους ή στα γραφεία τους και μετακινούνται με τα αυτοκίνητά τους, 2. Όταν βγαίνουνε στον ήλιο πασαλοίφονται με (επικίνδυνα και τοξικά) αντηλιακά.

Οι Έλληνες τι κάνουνε διαφορετικό δηλαδή; Το παρκάκι στη γειτονιά μας είναι κυριολεκτικά άδειο από τα μέσα του Φθινοπώρου μέχρι και το Μάιο, και αν τύχει να δεις κανένα παιδάκι το χειμώνα θα είναι ντυμένο σαν Εσκιμώος!

Πραγματικά τώρα που άνοιξε ο καιρός απορούμε με τον άντρα μου που ήτανε θαμμένα όλα αυτά τα αμέτρητα παιδάκια που συχνάζουν στο παρκάκι μας!

Μια πολύ χρήσιμη σελίδα:

Vitamin D Council

Αρα θεωρεις χρησιμη τη ληψη συμπληρωματος?

Η τη βολτα χειμωνα-καλοκαιρι?

Η συντριπτικη πλειοψηφια των μωρων, εαν εξεταστουν, το πιθανοτερο ειναι οτι θα εχουν καποια ελαφρια αναιμια.

Οι ψυχραιμοι γιατροι το θεωρουν φυσιολογικο και εφοσον το παιδι αναπτυσσεται κανονικα, δεν δινουν κανενα συμπληρωμα, θεωρωντας οτι το μειονεκτημα ειναι μεγαλυτερο απο το να εχει το μωρο μια ελαφρια αναιμια.

k9Tap3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

να ρωτησω και εγω κατι... εκανα εξετασεις αιματος στον μικρο μου (κοντευει να χρονισει) και ειχε αιματοκριτη 29.6 (ΦΤ 30-40) και φερριτίνη 4.4 (ΦΤ 5-140).με βαση και καποιον αλλο δεικτη που ειναι χαμηλος (ο μεσος ογκος ερυθρων) ο παιδιατρος αφου ρωτησε μηπως το παιδι εχει το στιγμα (το εχει ο πατερας μου, αλλα εγω παλια που εκανα εξετασεις δεν ειχα, απλα εχω παντα χαμηλη φερριτινη), μου ειπε να χορηγησω σιδηρο.

το παιδι μου τρωει το πρωι φρούτα, το μεσημερι λαχανικα και κρεας (κολοκυθι, πατατα, ραδικακια ή βλήτα, μπρόκολο και ενιοτε αρακα)ή και τραχανα -ειχαμε προβλημα δυσκοιλιοτητας γιαυτο βαζω χορτα παντα αλλα την ξεπερασε μονος του και το απογευμα τραχανα, λαχανικα ή φρουτα. τελευταια δινω και γιαουρτακι καμια φορα.

τι τροφες εμπλουτισμένες σε σίδηρο μπορω να προσθεσω σε ενα παιδι αυτης της ηλικιας για να τον βοηθησω και με τη διατροφή? (μην μου πειτε σαν τη μητερα μου οτι πρεπει να δωσω ξενο γαλα και κρεμες εμποριου γιατι της ειπαν οτι ειναι εμπλουτισμενες σε σιδηρο και κανουν καλο!!!! θα εσκαγα αν δεν το εγραφα!! με σκαει τοσες μερες...)

ZnrKp2.png

(μην μου πειτε σαν τη μητερα μου οτι πρεπει να δωσω ξενο γαλα και κρεμες εμποριου γιατι της ειπαν οτι ειναι εμπλουτισμενες σε σιδηρο και κανουν καλο!!!! θα εσκαγα αν δεν το εγραφα!! με σκαει τοσες μερες...)

δεν θα στο γράφαμε αυτό εδώ ετσι και αλλιώς :D

δες λίγο εδώ

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/iron.html#ironsources

Επίσης πρόσεχε τους συνδυασμούς μη δίνεις τροφές πλούσιες σε ασβέστιο κοντά σε τροφές πλούσιες σε σίδηρο....προσπάθησε να συνδυάζεις τροφές πλούσιες σε σίδηρο με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη c για καλύτερη απορρόφηση....

Διαφημίσεις

κριστινα ευχαριστω για την απαντηση σου αλλα θελω λιγη βοηθεια ακομα...:D μπορει να σου φανουν αστειες οι ερωτησεις μου αλλα ξεκιναω:

φακες μπορει να φαει? δεν εχω δωσει καθολου οσπρια ακομα. μπορω να δωσω και κατι ακομα?

δινω αποξηραμενα δαμασκηνα απο την αρχη λογω δυσκοιλιοτητας. σταφιδες πως τις δινω? μεσα στη φρουτοκρεμα?

δημητριακα?τι μπορω να δωσω??

ο τραχανας που δινω βοηθαει?

πο, πο νιωθω σα να μη ταιζω τιποτα το παιδι μου!! να φανταστεις πηγα σημερα να του δωσω λαχανικα το απογευμα και περναει απο μπροστα ο μπαμπας του με μια φετα καρπουζι!!πια λαχανικα μου λες εσυ!! δεν τρωει και πολυ εξαλλου..με το ζορι τον βαζω αγκαλια μου..αφου περπαταει ολη μερα!

α το ταχινι βοηθαει σε λιγο ψωμακι ή παξιμαδι που του αρεσει να μασουλαει??

αλλη μια!!πολλες φορες πριν το φαγητο θελει να θηλασει. αν δε θηλασει κλασσικα γινεται πολεμος. αν τον αφησεις, μετα απο μιση ωρα τρωει μια χαρα. θελει δηλαδη περισσοτερη ωρα να αφηνω?

κατσε να απαντησεις σε αυτες γιατι στο τελος θα με δειρεις.. ασε γιατι οσο γραφω μου ερχονται και αλλα να ρωτησω..:-P

ZnrKp2.png

κριστινα ευχαριστω για την απαντηση σου αλλα θελω λιγη βοηθεια ακομα...:D μπορει να σου φανουν αστειες οι ερωτησεις μου αλλα ξεκιναω:

φακες μπορει να φαει? δεν εχω δωσει καθολου οσπρια ακομα. μπορω να δωσω και κατι ακομα?

δινω αποξηραμενα δαμασκηνα απο την αρχη λογω δυσκοιλιοτητας. σταφιδες πως τις δινω? μεσα στη φρουτοκρεμα?

δημητριακα?τι μπορω να δωσω??

ο τραχανας που δινω βοηθαει?

πο, πο νιωθω σα να μη ταιζω τιποτα το παιδι μου!! να φανταστεις πηγα σημερα να του δωσω λαχανικα το απογευμα και περναει απο μπροστα ο μπαμπας του με μια φετα καρπουζι!!πια λαχανικα μου λες εσυ!! δεν τρωει και πολυ εξαλλου..με το ζορι τον βαζω αγκαλια μου..αφου περπαταει ολη μερα!

α το ταχινι βοηθαει σε λιγο ψωμακι ή παξιμαδι που του αρεσει να μασουλαει??

αλλη μια!!πολλες φορες πριν το φαγητο θελει να θηλασει. αν δε θηλασει κλασσικα γινεται πολεμος. αν τον αφησεις, μετα απο μιση ωρα τρωει μια χαρα. θελει δηλαδη περισσοτερη ωρα να αφηνω?

κατσε να απαντησεις σε αυτες γιατι στο τελος θα με δειρεις.. ασε γιατι οσο γραφω μου ερχονται και αλλα να ρωτησω..:-P

Ξεκίνα να διευρύνεις λίγο το μενού- τα παιδιά βαριούνται όπως και εμείς. Λίγο πριν το χρόνο άρχισα να δίνω από το φαγητό μας (αν ήθελα ας έκανα και αλλιώς) απλά φρόντιζα να μην τα κάνω τόσο αλμυρά. Δοκίμαζε λίγο απο όλα. Αν θέλεις πρόσφερε στήθος μια ώρα πριν το τάισμα.....απέφυγε να δίνεις μπισκότα η ψωμιά (για να μένει χώρος για πιο χρήσιμες τροφές εξάλλου τώρα έχεις τον έλεγχο εσύ)

Η καλύτερη πηγή σιδήρου είναι το κρέας (αιματικός σίδηρος) οπότε ρίξε το βάρος εκεί και βάλε φαντασία σου βάζω και ένα λινκ να δεις

http://www.wholesomebabyfood.com/MeatRecipes.htm

Της κόρης μου άρεσαν πολύ τα μπιφτέκια και ότι είχε σχέση με κιμά

το κοτόπουλο που δεν το έτρωγε τόσο πολύ το έκανα κιμά στον χασάπη και έφτιαχνα μπιφτέκι με κολοκύθι, κουάκερ, καρότο και λεμόνι (το ίδιο και στο μοσχάρι)

τα συνδύαζα με παντζάρι ή σπανάκι. Τις σούπες τις βαρεθήκαμε σχετικά νωρίς όπως επίσης και τα εντελώς λιωμένα προτιμούσε να έχει την αίσθηση ότι μασουλάει (ο κιμάς με διευκόλυνε πολύ για αυτό)

Γιατί όχι φακές μπορείς να δώσεις....

Σταφίδες μπορείς να μουσκεύεις πρώτα και μετά να αλέθεις στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα φρούτα.......

Αυγό δεν τρώτε? Έστω κροκό?

Για το ταχίνι με προσοχή αν θέλεις να της το δώσεις δώσε λίγο να δεις αντιδράσεις γιατί έχει σουσάμι που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία δώσε μόνο αυτό σαν νεα τροφή και παρακολουθείς αντιδράσεις.

Έχω πολλές ιδέες γιατί έχω παιδί που βαριέται εύκολα τις τροφές της αρέσει η ποικιλία και άφησα την φαντασία μου ελεύθερη.

Ρίξε και μια ματιά εδώ

http://www.wholesomebabyfood.com/solidfood10to12montholdbaby.htm

και εδώ

http://www.wholesomebabyfood.com/solidfood10to12montholdbaby.htm#nogo

Αν έχει ενα μωρό που αεικίνητο μπορείς να αφήνεις φαγητό εκεί που παίζει να τσιμπολογάει στο λινκ που σου έβαλα έχει ιδέες για finger food διάβασε το .............

γιατί καλέ να σε δείρω:D??? εγώ ψάχνομαι συνέχεια για νέες ιδέες.........

Καλησπέρα σε όλες! Είχα γράψει ένα ωραίο αναλυτικό μήνυμα αλλά μέχρι να το αποστείλω ξεσυνδέθηκε και μου σβήστηκε :(

Έτσι θα τα πω περιληπτικά. Θηλάζουμε ακόμα με την μπέμπα 7,5 μηνών και πριν 1 μήνα ξεκινήσαμε να τρώμε, ή μάλλον καλύτερα να προσφέρω καθημερινά και αυτή να τα φτύνει! Ένα γεύμα φρουτόκρεμα με 3-4 φρούτα το πρωί τρώει 10 κουταλίτσες και το μεσημέρι μοσχάρι-πατάτα-καρότο-κολοκύθι-λάδι-λεμόνι τρώει 5 κουταλίτσες.

Σήμερα λοιπόν πήγαμε στην παδίατρο και μας βρήκε μία καμπύλη κάτω και σε ύψος και σε βάρος. Δηλ. 7 μηνών ήταν 7.200γρ και σήμερα 7,5 μηνών ζύγιζε μόνο 7.000 γρ. Πως είναι δυνατόν;;;:confused: :confused: :confused:

Ήμουν σίγουρη ότι το μητρικό την κάλυπτε στις ανάγκες τις και δεν ανησυχούσα που δεν έτρωγε. Με φόβισε όμως η γιατρός ότι υποπτεύεται αναιμία και να της δώσω σίδηρο λέει. Της πρότεινα πρώτα εξετάσεις και συμφώνησε, φοβάμαι όμως ότι τα αποτελέσματα μπορεί όντως να είναι χαμηλά(αφού δεν τρώει και το κρεάς).

Τί να κάνω;;;;;

Να την αγνοήσω όπως κι άλλες φορές και τι να δίνω στη μπέμπα για καλύτερη απορρόφηση σε αυτήν την ηλικία;;

Ή να κάνουμε εξετάσεις με τον φόβο για συμπλήρωμα σιδήρου εκεί που δεν χρειάζεται (δεν είναι φαν του θηλασμού και με τρέλανε ότι το μωρό υποσιτίζεται).

Στην υπόλοιπη ανάπτυξη την βρήκε φυσιολογική αλλά μείωση του βάρους χωρίς άλλη αιτία, σας έχει τύχει;;

ΒΟΗΘΕΙΑ....

Ξέρω ότι το θέμα είναι ιατρικό αλλά δεν την εμπιστεύομαι πλέον ούτε σ΄αυτά και δεν την άλλάζω γιατί δεν υπάρχει και κανένας καλύτερος ή έστω πιο φιλικός στον θηλασμό στην πόλη μου!

as1cF3z0g410010MTE5ZGx6fDAwMDQ3MTdkfE91ciBwcmVjaW91cyBpcyBhbHJlYWR5.gif

και ακόμα θηλάζουμε !!!

Οι θηλασμοί σας έχουν μειωθεί από τότε που ξεκινήσατε τροφές; Πόσες φορές θηλάζετε;

Μήπως το μωρό πέρασε κάποια ίωση τον τελευταίο μήνα;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Κορίτσια εμένα η μικρή μου ποτέ δεν πήρε βιταμίνη D, πάντα τη βγάζω στον ήλιο με αντηλιακό γιατί μας έχουν πρήξει με τις συνέπειες του ήλιου ... μήπως τελικά πρέπει να της δίνω βιταμίνη D γιατί είναι πολύ χαμηλή η ανάπτυξή της???? Αγχώθηκα τώρα! Είναι ήδη 2,5 χρονών!!!

eNortjK1UrIwtjAzVrIGXDAS3AKo00.png

Amaretto, αν ρωτάς εμένα, δεν έχει αντικαταστήσει γεύμα θηλασμού με στέρεες. Ίσα-ίσα που την θηλάζω 1 ώρα πριν και αμέσως μετά. Δεν έχει αρρωστήσει καθόλου.

Είναι λογικό να χάνει βάρος μόνο με το μητρικό γάλα;;;;

και ακόμα θηλάζουμε !!!

Amaretto, αν ρωτάς εμένα, δεν έχει αντικαταστήσει γεύμα θηλασμού με στέρεες. Ίσα-ίσα που την θηλάζω 1 ώρα πριν και αμέσως μετά. Δεν έχει αρρωστήσει καθόλου.

Είναι λογικό να χάνει βάρος μόνο με το μητρικό γάλα;;;;

Αν προσφέρουμε το στήθος συχνά και βλέπουμε καλές πάνες, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε το θηλασμό για απώλεια βάρους. Δεν μιλάμε δα και για κανένα μεγαλύτερο παιδί που έχουν αυξηθεί δραματικά οι ανάγκες του και δεν φτάνει το γάλα, για να το χορτάσει, πριν ένα μήνα τα πήγαινε μια χαρά σύμφωνα με αυτά που λες.

Πιστεύω ότι η γιατρός πρέπει να ψάξει και για άλλα πράγματα εκτός από αναιμία, συνήθως το μυαλό πάει πρώτα στην ουρολοίμωξη.

Επίσης, χρειάζεται προσοχή στο πώς επηρεάζεται το παιδί από τις τροφές, στην περίπτωση που υπάρχει αλλεργία. Μπορεί να έχασε και την όρεξη του λόγω οδοντοφυΐας αλλά αυτό θα το κρίνεις εύκολα από τις πάνες του. Πάντως, δεν πανικοβαλλόμαστε για 200γρ, δίνουμε την ευκαιρία στο παιδί να επανέλθει με σωστή παρακολούθηση.

Αν και η απώλεια βάρους συνήθως έχει κάποια συγκεκριμένη αιτία, η πορεία των παιδιών πάνω στις καμπύλες δεν είναι απαραίτητο να είναι σταθερή, οι καμπύλες έχουν φτιαχτεί με βάση μέσους όρους από πολλά παιδιά. Μετά, πολλά παιδιά στην αρχή φορτσάρουν στην ανάπτυξη και νομίζεις ότι έχεις τον μικρό γίγαντα και αργότερα συμμορφώνονται και περιορίζονται στα γονίδια τους, ενώ η ανάπτυξη τους είναι μια χαρά φυσιολογική και πρόκειται για υγιέστατα παιδιά.

Από πάνες κάνουμε 5-6 και κακά 2-3 φορές ημερησίως. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η χωρίς λόγω απώλεια βάρους.(είχαμε και στην αρχή λόγω λανθασμένης τεχνικής θηλασμού-μεγάλη ιστορία). Η παιδίατρος μας είπε ότι δεν της φτάνει πλέον διατροφικά και θερμιδικά το γάλα μου και ΠΡΕΠΕΙ να τρώει έστω και με το ζόρι! Το χειρότερο: το ακούει η μάνα μου και επιβεβαιώνεται ότι "δεν παχαίνει το παιδί", και "δεν τρώει" και το "κρατάω νηστικό" και "ως πότε θα το θηλάζω πια;πρέπει να φάει" και άλλα τέτοια ενθαρρυντικά.Τι να κάνω και εγώ πήγα στο μάρκετ και πήρα μπισκοτόκρεμα την πιο θερμιδοφόρα και της είπα να την φτιάξει για την μπέμπα. Το χειρότερο: την έφαγε όλη -2 μερίδες παρακαλώ- και άνοιγε και το στόμα!!Άντε τώρα να την κάνω καλά που της "στερώ" τόσο πολύτιμες τροφές!!

Όσο για την οδοντοφυΐα που δεν έχει σκάσει ακόμα δόντι, σίγουρα παίζει τον ρόλο του στην όρεξή της αλλά δεν έχουμε το περιθώριο για χάσιμο γραμμαρίων, δυστυχώς δεν είμασταν και ποτέ φορτσάτες στα κιλά!!

Ξέρω ότι δεν κάνει να παίρνει κενές θερμίδες από τις κρέμες, αλλά μήπως όντως δεν της φτάνει το γάλα μου;;Και αφού πεινάει γιατί δεν τρώει τα φαγητά και τα φρούτα αλλά την μπισκοτόκρεμα την τσάκισε;;Δεν ξέρω τι να κάνω, πιέζουν και οι παπουδογιαγιάδες και έτσι μου΄ρχεται να τα παρατήσω...

Μόνο εσάς έχω για συμπαράσταση!

και ακόμα θηλάζουμε !!!

Όπως είπα, το μυαλό πάει συνήθως πρώτα σε ουρολοίμωξη. Γιατί δεν το ψάχνεις και κάνεις δοκιμές με κρέμες, αν δεν θέλεις να συνεχίσεις έτσι; Γιατί αφήνεις τους άλλους να ανακατεύονται; Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις με τις τροφές που προτιμάς να δίνεις, πριν ενδώσεις στις εμπορικές.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...