Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στο γιο έπαιρνα σπιρουλίνα (δεν μ' άρεσε καθόλου όμως!), στην κόρη μου την αποφεύγω γιατί κάνει αποτοξίνωση βαρέων μετάλλων και έχω κάνει διάφορες επεμβάσεις στα δόντια μου τελευταία.

Διάβασα πολλά και διάφορα σχετικά με την περίοδο και το θηλασμό και βρήκα ότι όσο πιο καλά είναι μια γυναίκα από διατροφικής απόψεως τόσο πιο σύντομα θα δει περίοδο (λίγους μήνες μετά τη γέννα) γιατί το σώμα της θεωρεί ότι είναι έτοιμο να κυοφορήσει και πάλι.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Αν η προλακτίνη είναι ψηλά λόγω συχνών θηλασμών, τι ρόλο να παίξει η διατροφή; Το σώμα με τους συχνούς θηλασμούς παίρνει το μήνυμα ότι θηλάζει "νεογέννητο" κι έτσι απαλλάσσει τη μητέρα από το "βάρος" της περιόδου (όσο αποτοξινωτικό και επιθυμητό κι αν είναι).

Σε πρωτόγονες κοινωνίες, όπου γενικά δεν τίθεται θέμα κακής διατροφής, η γαλακτική αμηνόρροια ρυθμίζει ιδανικά το child spacing. Η τακτικότητα της περιόδου και η σύντομη επιστροφή της μετά τον τοκετό φαίνεται ότι είναι προϊόν των τελευταίων εκατονταετιών. Όπως και οι σχετικοί καρκίνοι.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Amaretto δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά από συζητήσεις που διάβασα στο MDC αυτό κατάλαβα και οι κοπέλες που τα έγραφαν ήτανε πολύ ενημερωμένες.

Στις πρωτόγονες κοινωνίες όμως δεν πιστεύω ότι η διατροφή τους ήτανε επαρκής, το αντίθετο θα έλεγα.

Ενώ στις μέρες μας στο δυτικό κόσμο πιο δύσκολα κάποια κοπέλα θα έχει διατροφικές ελλείψεις αν προσέχει τη διατροφή της.

Διαφημίσεις

Αχ έχει πολύ καιρό που τα διάβασα αυτά, τότε που αδιάθετησα και με προβλημάτισε πολύ το γεγονός γιατί κι εγώ γνώριζα αυτά που λες κι εσύ.

Δεν θυμάμαι καν την ενότητα που βρήκα τις συζητήσεις αυτές, ίσως να ήτανε και στις ενότητες διατροφής.

Αλλά αυτά που έγραφαν θυμάμαι ότι "they made sense" και όπως είπα οι κοπέλες φαινόντουσαν γκούρου στο θέμα.

Διάβασα πολλά και διάφορα σχετικά με την περίοδο και το θηλασμό και βρήκα ότι όσο πιο καλά είναι μια γυναίκα από διατροφικής απόψεως τόσο πιο σύντομα θα δει περίοδο (λίγους μήνες μετά τη γέννα) γιατί το σώμα της θεωρεί ότι είναι έτοιμο να κυοφορήσει και πάλι.

δηλαδη εγω κανω την κακιστη διατροφη,οκ δεν ειναι και η τελεια ,αλλα δεν θα ελεγα οτι ειναι και τοσο ελλειπης

δηλαδη οσο πιο συντομα επιστρεφει η περιοδος τοσο καλυτερα τρεφεται η μητερα?

με εβαλες σε σκεψεις παλι

Αν η προλακτίνη είναι ψηλά λόγω συχνών θηλασμών,

Σε πρωτόγονες κοινωνίες, όπου γενικά δεν τίθεται θέμα κακής διατροφής, η γαλακτική αμηνόρροια ρυθμίζει ιδανικά το child spacing. Η τακτικότητα της περιόδου και η σύντομη επιστροφή της μετά τον τοκετό φαίνεται ότι είναι προϊόν των τελευταίων εκατονταετιών. Όπως και οι σχετικοί καρκίνοι.

συμφωνω με το οτι η προλακτινη παιζει καθοριστικο ρολο

παντως δεν νομιζω στις πρωτογονες κοινωνιες η διατροφη να ηταν επαρκης απο ολες τις αποψεις

Σίγουρα υπάρχει συσχέτιση μεταξύ διατροφής και ορμονών. Το θέμα είναι για ποιο λόγο το σώμα χειρίζεται τις καταστάσεις με συγκεκριμένο τρόπο και πώς μας ωφελεί το αποτέλεσμα. Πχ αν υπάρχει περίσσεια σιδήρου (που εντείνεται από κατανάλωση κρέατος και πρόσληψη ψευδαργύρου και βιταμινών) το σώμα πιθανώς να επαναφέρει την περίοδο, για να διώξει την περίσσεια. Σε όσες αναφορές όμως έχω διαβάσει, γράφει ότι η απουσία περιόδου είναι ευεργετική, τόσο για τη μαμά, όσο και για το μωρό. Εντάξει, το σεχ δεν είναι τόσο διασκεδαστικό αρχικά αλλά εξαρτάται πού βάζουμε τον στόχο :)

. Σε όσες αναφορές όμως έχω διαβάσει, γράφει ότι η απουσία περιόδου είναι ευεργετική, τόσο για τη μαμά, όσο και για το μωρό.

αυτο ακριβως γραφουν συνεχεια τα τελευταια χρονια και ειναι ενα απο τα θετικα του θηλασμου

και ακομη και οταν η περιοδος ερχεται ,για πρωτη φορα, σε μεγαλυτερη ηλικα θεωρειται θετικο

Μα η φύση με την περίοδο απλά μας δίνει σύνθημα ότι είμαστε έτοιμες να κάνουμε και άλλο απόγονο, αυτός δεν είναι ο σκοπός μας σύμφωνα με τους νόμους της φύσης;

Οπότε αν μείνουμε έγκυες σύντομα και πάλι δεν θα έχουμε περίοδο, σωστά;

Βάλερι μετέφρασα λάθος, διατροφικά αποθέματα και όχι διατροφή, δηλαδή μπορεί τώρα να κάνεις καλή διατροφή αλλά τα διατροφικά αποθέματά σου να είναι ελλειπή (nutritional store depletion).

Διαφημίσεις

Το να μένουμε πολύ συχνά έγκυες καταπονεί το σώμα μας. Οι έρευνες δείχνουν αυξημένο αριθμό αποβολών και προβλημάτων σε εγκυμοσύνες νωρίτερα από έναν χρόνο μετά τον τελευταίο τοκετό και δεν είδα να συσχετίζουν το αποτέλεσμα με άλλους παράγοντες πχ διατροφή, εργασία κτλ, παρόλο που οι παράγοντες αυτοί επηρεάζουν με τον τρόπο τους, όπως φαίνεται από άλλες έρευνες. Επιπλέον, συχνά οι πρώτοι κύκλοι είναι ανωορρηκτικοί, πιθανώς για να προστατευτεί και η μητέρα από νέα εγκυμοσύνη. Όταν δε έχουμε απότομες αυξήσεις σε θηλασμούς για μεγάλο διάστημα, πάλι μπορεί να προκληθεί αμηνόρροια ή μεγαλύτεροι κύκλοι, ειδικά όσο πιο κοντά είμαστε στον τοκετό.

Μετά, ένα μωρό μικρότερο του έτους σίγουρα δεν έχει την ίδια φροντίδα, όταν η μαμά είναι έγκυος, και σίγουρα όταν έχει ένα ακόμη μικρό αδερφάκι που διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο φροντίδας. Αν ο θηλασμός είναι η κύρια τροφή για το πρώτο έτος, πώς θα ανταπεξέλθει η μαμά αρχικά με εγκυμοσύνη και μετά με ένα ακόμη μωρό; Ήδη με μεγαλύτερα παιδιά και το τάντεμ έχει τις δυσκολίες του. Το child spacing είναι "φυσική ανάγκη", τα ζώα δεν γεννούν άλλους απογόνους, αν δεν έχουν ξεμπερδέψει με τα προηγούμενα εξαρτώμενα παιδιά τους. Και σίγουρα τα ανθρωπάκια είναι εξαρτημένα για πολύ περισσότερο καιρό από τη μαμά τους ως προς τη διατροφή και την ασφάλεια τους.

Από την άλλη, αν δεις πόσες θηλάζουν και έχουν ήδη περίοδο μετά τις 40 μέρες, δεν μπορείς να πεις ότι είναι το σώμα τους σε άριστη κατάσταση ;)

Τα της περιόδου και θηλασμού τα εκμεταλλεύονταν ώστε οι γυναίκες να γεννούν γρηγορότερα κι άλλα παιδιά (περισσότερα εργατικά χέρια), ο πόλεμος κατά του θηλασμού ξεκινάει από πολύ παλιά ...

α

και ακομη και οταν η περιοδος ερχεται ,για πρωτη φορα, σε μεγαλυτερη ηλικα θεωρειται θετικο

Είναι και αυτό ένα θέμα στο οποίο βοηθά θετικά ο θηλασμός το παιδί, για να μην έχει πρόωρα περίοδο. Για την πρόωρη περίοδο υπήρχαν ενδείξεις ότι φταίνε οι ορμόνες της αγελάδας στη φόρμουλα αλλά φαίνεται ότι περισσότερο επιδρά το θέμα της παχυσαρκίας, καθώς το λίπος επηρεάζει τις δικές μας ορμόνες. Περισσότερο λίπος στο σώμα = νωρίτερα περίοδος. Τα κορίτσια που θηλάζουν έχουν πιο καλές πιθανότητες για μη παχυσαρκία. Όσο περισσότερο εκτίθεται το σώμα στις ορμόνες της περιόδου, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για καρκίνο.

παιδια με τη συ-ρ-ι-..-ου πως κλεινω ραντεβου?βρηκα το κινητο της στο ιντερνετ αλλα δε θελω να ενοχλω μονο και μονο για να κλεισω ραντεβου. τα απογευματινα της στο σωτηρια αργουν πολυ?

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Το να μένουμε πολύ συχνά έγκυες καταπονεί το σώμα μας. Οι έρευνες δείχνουν αυξημένο αριθμό αποβολών και προβλημάτων σε εγκυμοσύνες νωρίτερα από έναν χρόνο μετά τον τελευταίο τοκετό και δεν είδα να συσχετίζουν το αποτέλεσμα με άλλους παράγοντες πχ διατροφή, εργασία κτλ, παρόλο που οι παράγοντες αυτοί επηρεάζουν με τον τρόπο τους, όπως φαίνεται από άλλες έρευνες. Επιπλέον, συχνά οι πρώτοι κύκλοι είναι ανωορρηκτικοί, πιθανώς για να προστατευτεί και η μητέρα από νέα εγκυμοσύνη. Όταν δε έχουμε απότομες αυξήσεις σε θηλασμούς για μεγάλο διάστημα, πάλι μπορεί να προκληθεί αμηνόρροια ή μεγαλύτεροι κύκλοι, ειδικά όσο πιο κοντά είμαστε στον τοκετό.

Μετά, ένα μωρό μικρότερο του έτους σίγουρα δεν έχει την ίδια φροντίδα, όταν η μαμά είναι έγκυος, και σίγουρα όταν έχει ένα ακόμη μικρό αδερφάκι που διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο φροντίδας. Αν ο θηλασμός είναι η κύρια τροφή για το πρώτο έτος, πώς θα ανταπεξέλθει η μαμά αρχικά με εγκυμοσύνη και μετά με ένα ακόμη μωρό; Ήδη με μεγαλύτερα παιδιά και το τάντεμ έχει τις δυσκολίες του. Το child spacing είναι "φυσική ανάγκη", τα ζώα δεν γεννούν άλλους απογόνους, αν δεν έχουν ξεμπερδέψει με τα προηγούμενα εξαρτώμενα παιδιά τους. Και σίγουρα τα ανθρωπάκια είναι εξαρτημένα για πολύ περισσότερο καιρό από τη μαμά τους ως προς τη διατροφή και την ασφάλεια τους.

Από την άλλη, αν δεις πόσες θηλάζουν και έχουν ήδη περίοδο μετά τις 40 μέρες, δεν μπορείς να πεις ότι είναι το σώμα τους σε άριστη κατάσταση ;)

Τα της περιόδου και θηλασμού τα εκμεταλλεύονταν ώστε οι γυναίκες να γεννούν γρηγορότερα κι άλλα παιδιά (περισσότερα εργατικά χέρια), ο πόλεμος κατά του θηλασμού ξεκινάει από πολύ παλιά ...

Χα χα, θα ψάξω να βρω τα τόπικς στο MDC να τους τα γράψεις, αν και προσωπικά δεν συμφωνώ μ' όλα όσα έγραψες.

Εάν η φύση μας στέλνει περίοδο νωρίς τότε θεωρεί ότι είμαστε έτοιμες σωματικά να κυοφορήσουμε και να φτιάξουμε μια νέα ζωή, ταυτόχρονα θρέφοντας και τον προηγούμενο απόγονο.

Στις πρωτόγονες κοινωνίες είχανε μεγάλες διατροφικές ελλείψεις λόγω συνθηκών διαβίωσης, οπότε η καθυστέρηση της περιόδου ήτανε αναγκαία για να διασφαλιστεί η υγεία της μαμάς και του καινούργιου απογόνου.

Και σίγουρα τα ζώα δεν περιμένουνε να ξεμπερδέψουνε με τα μικρά τους για να κάνουνε άλλα, αν ρωτήσεις οποιοδήποτε κτηνίατρο θα σου πει ότι οι γάτες έχουνε οίστρο ακόμη και μερικές βδομάδες μετά τον τοκετό.

Απλά όταν μείνουνε έγκυες συνήθως αποτρέπουνε τα μικρά τους από το να θηλάσουνε ή και τα εγκαταλείπουνε, το έχω δει πάρα πολλές φορές το σενάριο αυτό με τις γάτες.

Οι περισσότερες κοπέλες που θηλάζανε και είχανε περίοδο μετά τις 40 μέρες αν τις ρωτήσεις θα δεις ότι δεν θηλάζανε on demand αλλά ακολουθώντας τις γνωστές οδηγίες για το 10-10 λεπτά από το κάθε στήθος, κάθε τρίωρο κτλ ακόμη και συμπλήρωμα έδιναν ή και τσαγάκι.

Μια γυναίκα που θηλάζει το βρέφος της χωρίς περιορισμούς είναι σχεδόν αδύνατο να έχει περίοδο μετά τα λόχεια.

Επίσης δεν είναι ανάγκη το σώμα μιας γυναίκας να είναι σε άριστη κατάσταση για να κάνει ένα καινούργιο απόγονο, φτάνει να έχει επαρκή διατροφικά αποθέματα για να μην έχει σοβαρές ελλείψεις το νέο μωρό.

Διαφημίσεις

βαλερι μηλο και αχλαδι δεν δινεις?αν ναι μπορεις να φταιξεις και μαρμελαδα να δωσεις ..

κανενα αστρακι σουπιτσα..εχει και τραχανα λαχανικων χωρις αυγα και γαλα.

εμενα μου ρθε περιοδος τον 2 μηνα.ειμαι πολυ ατυχη.και ενω ειχα κανονικα καθε 28 μερες πριν 2 μηνες μου ρθε την 25 μερα και τον προηγουμενο την 23 κ τρομαξα..

α βαλερι εμενα κρεμες δεν ετρωγε.και ξαναδοκιμασα κρεμα πριν λιγο καιορ και παλι τρωει.ρυζαλευρο της νουτριτσαι χωρις γαλα απο το σουπερ....καμια πατατα τηγανιτη?????

ηιατι βρε ροσι ειναι σχεδον αδυνατο να χει μια γυναικα περιοδο νωρις?εγω θηλαζω αποκλειστικα κ ομως να που μου ηρθε πολυυυ νωρις.και στην κορη μου που την θηλαζα το ιδιο...

Οι περισσότερες κοπέλες που θηλάζανε και είχανε περίοδο μετά τις 40 μέρες αν τις ρωτήσεις θα δεις ότι δεν θηλάζανε on demand αλλά ακολουθώντας τις γνωστές οδηγίες για το 10-10 λεπτά από το κάθε στήθος, κάθε τρίωρο κτλ ακόμη και συμπλήρωμα έδιναν ή και τσαγάκι.

Μια γυναίκα που θηλάζει το βρέφος της χωρίς περιορισμούς είναι σχεδόν αδύνατο να έχει περίοδο μετά τα λόχεια.

Επίσης δεν είναι ανάγκη το σώμα μιας γυναίκας να είναι σε άριστη κατάσταση για να κάνει ένα καινούργιο απόγονο, φτάνει να έχει επαρκή διατροφικά αποθέματα για να μην έχει σοβαρές ελλείψεις το νέο μωρό.

Άρα καταλήγουμε ότι για την επιστροφή της περιόδου παίζει μεγαλύτερο ρόλο ο τρόπος θηλασμού και όχι η διατροφή;

Δεν είναι ανάγκη το σώμα της γυναίκας να είναι σε άριστη κατάσταση, όμως συζητάμε για το τι είναι καλύτερο και ευκολότερο για το σώμα. Το να φροντίζει ταυτόχρονα δυο ή περισσότερους απογόνους δεν είναι ό,τι πιο εύκολο.

Τα ζώα δεν περιμένουν να ξεμπερδέψουν με τα μωρά τους, για να κάνουν άλλα, αλλά ξεμπερδεύουν μόλις κάνουν άλλα, το λες κι εσύ. Ο άνθρωπος όμως δεν εγκαταλείπει σύντομα τα μικρά του, ούτε και άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά. Δεν έχουμε μεταλλαχθεί τόσο, ώστε το σώμα να γνωρίζει ότι έχουμε αφθονία αγαθών, φέρεται κάνοντας οικονομία δυνάμεων ούτως ή άλλως. Είμαι σίγουρη ότι στο MDC έχουν διαβάσει τις θεωρίες και τις μελέτες των ανθρωπολόγων.

Άρα καταλήγουμε ότι για την επιστροφή της περιόδου παίζει μεγαλύτερο ρόλο ο τρόπος θηλασμού και όχι η διατροφή;

Και τα δύο όταν το μωρό είναι πολύ μικρό.

Και αυτό για να προστατευθεί και η μαμά, και το μωρό αλλά και ο καινούργιος απόγονος.

Αλλά μια και στη σύγχρονη κοινωνία οι διατροφικές ελλείψεις είναι πιο σπάνιες η γυναίκα είναι έτοιμη να κυοφορήσει πιο νωρίς απ' ότι παλαιότερα.

Οι συζητήσεις στο MDC ξεκινάνε όλες από το δικό μου προβληματισμό: πώς γίνεται ένα μωρό να θηλάζει αποκλειστικά και απεριόριστα, να μην παίρνει πιπίλα και επίσης όλο το βράδυ να θηλάζει και η μαμά να βλέπει περίοδο σύντομα μετά το εξάμηνο;

Γιατί αυτά που γράφονται για one-off διακοπή του θηλασμού για μερικές ώρες they do not make sense γιατί αν σκοπός της φύσης ήτανε να προστατέψει το ήδη υπάρχοντα μωρό και όχι να κάνουμε όσο πιο πολλούς απογόνους μπορούμε τότε η φύση θα ήτανε "εξυπνότερη" :wink:

Και η απάντηση είναι στα διατροφικά αποθέματα της μαμάς.

Μάλιστα είχανε βάλει references ότι οι vegetarian/vegan μαμάδες καθυστερούνε ακόμη πιο πολύ να έχουνε περίοδο!

Βάλερι για σένα αυτό για να μην ανησυχείς που δεν τρώει ακόμη ιδιαίτερα ο μικρός σου!

Βρήκα τυχαία αυτό το λινκ σε κάποια συζήτηση στο MDC για baby-led weaning και με "παρηγόρησε" ;)

Heed Natural Timing before Infant Introduction to Solid Food

Και τα δύο όταν το μωρό είναι πολύ μικρό.

Και αυτό για να προστατευθεί και η μαμά, και το μωρό αλλά και ο καινούργιος απόγονος.

Αλλά μια και στη σύγχρονη κοινωνία οι διατροφικές ελλείψεις είναι πιο σπάνιες η γυναίκα είναι έτοιμη να κυοφορήσει πιο νωρίς απ' ότι παλαιότερα.

Οι συζητήσεις στο MDC ξεκινάνε όλες από το δικό μου προβληματισμό: πώς γίνεται ένα μωρό να θηλάζει αποκλειστικά και απεριόριστα, να μην παίρνει πιπίλα και επίσης όλο το βράδυ να θηλάζει και η μαμά να βλέπει περίοδο σύντομα μετά το εξάμηνο;

Γιατί αυτά που γράφονται για one-off διακοπή του θηλασμού για μερικές ώρες they do not make sense γιατί αν σκοπός της φύσης ήτανε να προστατέψει το ήδη υπάρχοντα μωρό και όχι να κάνουμε όσο πιο πολλούς απογόνους μπορούμε τότε η φύση θα ήτανε "εξυπνότερη" :wink:

Και η απάντηση είναι στα διατροφικά αποθέματα της μαμάς.

Μάλιστα είχανε βάλει references ότι οι vegetarian/vegan μαμάδες καθυστερούνε ακόμη πιο πολύ να έχουνε περίοδο!

Όπως έγραψα και πιο πάνω, οι στατιστικές για τις αποβολές και τα προβλήματα σε πολύ κοντινές κυήσεις δεν δείχνουν να είναι η μητέρα έτοιμη και αυτό δεν συσχετίζεται με την γενικότερη υγεία και διατροφή της. Η πιθανότητα για αποβολή λόγω κοντινών κυήσεων φαίνεται να υπάρχει ανεξάρτητα από την διατροφή της μητέρας.

Σε αυτά που αναφέρεις για τον τρόπο θηλασμού, πρέπει να προστεθεί και ο συνολικός χρόνος που περνά το μωρό στο στήθος. Μπορεί το μωρό να θηλάζει αποτελεσματικά και να περνά μόνο μερικά πεντάλεπτα στο στήθος, οπότε ο συνολικός χρόνος δεν φτάνει στο όριο που χρειάζεται, για να ρυθμίζονται οι ορμόνες με τρόπο που να καθυστερεί η περίοδος. (Δυστυχώς) σε αυτό το θέμα παίζει ρόλο η συμπεριφορά/ιδιοσυγκρασία του μωρού μας. Στην πρώτη κόρη μου, η περίοδος ήρθε στους 14.5 μήνες, όταν γύρισα στη δουλειά και έλειψα 8 ώρες. Αν δεν επέστρεφα στη δουλειά, πιθανώς θα αργούσε πολύ ακόμη. Αλλά η άμεση επάνοδος της (ακριβώς 14 μέρες μετά!) σημαίνει ότι το σώμα ήταν έτοιμο, σε κατάσταση αναμονής. Στην μικρή είμαι σίγουρη ότι θα έρθει νωρίτερα, γιατί και λιγότερους θηλασμούς κάνει τη νύχτα και γενικά πιο σύντομους θηλασμούς. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα φάει και νωρίτερα στερεές, η μεγάλη ξεκίνησε να τρώει πλήρες γεύμα τότε, με την επιστροφή στη δουλειά.

Τώρα, σε σχέση με τις χορτοφάγους μαμάδες, δεν είμαι πεπεισμένη ότι έχουν λιγότερα αποθέματα ή ότι η χορτοφαγία τους σηματοδοτεί για το σώμα, κατά κάποιον τρόπο, μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θεωρώ ότι είναι μάλλον καλό, παρά ότι οφείλεται σε κάποια έλλειψη, που δεν έχουν νωρίς περίοδο. Για να υπενθυμίσω έναν από τους αρχικούς προβληματισμούς στο θέμα της Υγιεινής δια(σ)τροφής, "ποιος ορίζει ποια αποθέματα είναι αρκετά και ποιες είναι οι συνιστώμενες δοσολογίες για τα θρεπτικά στοιχεία".

Τελικά, για κάθε οργανισμό, η διατροφή, η επιτυχία της εγκυμοσύνης, η αμηνόρροια κοκ είναι σχετικά, υπάρχει για τον καθένα μια διαφορετική θέση ισορροπίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι καλύτερη η θέση του ενός από του άλλου.

Όπως έγραψα και πιο πάνω, οι στατιστικές για τις αποβολές και τα προβλήματα σε πολύ κοντινές κυήσεις δεν δείχνουν να είναι η μητέρα έτοιμη και αυτό δεν συσχετίζεται με την γενικότερη υγεία και διατροφή της. Η πιθανότητα για αποβολή λόγω κοντινών κυήσεων φαίνεται να υπάρχει ανεξάρτητα από την διατροφή της μητέρας.

Όπως έχω τονίσει δεν έχει να κάνει με τη διατροφή της μητέρας αλλά με τα διατροφικά της αποθέματα.

Αυτό είναι πολύ δύσκολο να ερευνηθεί επιστημονικά και πιο σημαντικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημονικών ερευνών δεν ξέρει πως να συσχετίσει τη διατροφή σωστά.

Τώρα αυτά περί διάρκειας θηλασμού κτλ τα έχω σκεφτεί κι εγώ αλλά και πάλι καταλήγω ότι αν ισχύουνε τότε η φύση δεν ξέρει τι της γίνεται!

Γιατί πώς μπορεί η φύση να μεριμνά για την προστασία της μικρής μου η οποία αρνείται ακόμη οποιαδήποτε στερεή τροφή μόνο και μόνο γιατί δεν θηλάζει για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα; :shock:

Απλά η φύση θέλει να κάνουμε όσο το δυνατό περισσότερους απογόνους αν κρίνει ότι το σώμα μας είναι έτοιμο.

βαλερι μηλο και αχλαδι δεν δινεις?αν ναι μπορεις να φταιξεις και μαρμελαδα να δωσεις ..

κανενα αστρακι σουπιτσα..εχει και τραχανα λαχανικων χωρις αυγα και γαλα.

α βαλερι εμενα κρεμες δεν ετρωγε.και ξαναδοκιμασα κρεμα πριν λιγο καιορ και παλι τρωει.ρυζαλευρο της νουτριτσαι χωρις γαλα απο το σουπερ....καμια πατατα τηγανιτη?????

δεν τρωει αλλα φρουτα εκτος απ μπανανα

σε καμια μορφη

σουπιτσες με οτιδηποτε μεσα μπορει να φαει απλα οχι καθε μερα

κρεμες δοκιμασα ,σε περιοδο πληρους αρνησης των αλλων φαγητων ,χωρις αποτελεσμα

χτες ομως εφαγε ψωμι εσσαιων με πολλη ορεξη ,βεβαια με παιχνιδι

Βάλερι για σένα αυτό για να μην ανησυχείς που δεν τρώει ακόμη ιδιαίτερα ο μικρός σου!

Βρήκα τυχαία αυτό το λινκ σε κάποια συζήτηση στο MDC για baby-led weaning και με "παρηγόρησε" ;)

Heed Natural Timing before Infant Introduction to Solid Food

το διαβασα ,ευχαριστω ,παντως λεει οτι θελει και αλλες μελετες

Όπως έχω τονίσει δεν έχει να κάνει με τη διατροφή της μητέρας αλλά με τα διατροφικά της αποθέματα.

εγω ειχα 2 πολυ πολυ δυσκολες εγκυμοσυνες ,με το ζoρι ετρωγα ,οποτε τα διατροφικα αποθεματα σε μενα πρεπει να ειναι οριακα ,οσο καλα και αν τρεφομαι τωρα

και γενικα οσες κοπελες εδω μεσα ειχαν δυσκολες εγκυμοσυνες με πολλους εμετους μεχρι το τελος της εγκυμοσυνης και αλλεργια στη διαρκεια του θηλασμου στα παιδια, με εξαντλητικες διαιτες μπορει να μας πουν ποτε τελικα τους ηρθε η περιοδος και ετσι να καταλαβουμε εαν εχουν σχεση η διατροφη με την εναρξη της περιοδου σε θηλαζουσες μητερες

ενω εκεινες που ειχαν μια δυσκολη εγκυμοσυνη με εμετους εως το τελος (οποτε δεν μπορουσαν να φανε καλα)χωρις να χρειαστηκε να κανουν διαιτα και στη διαρκεια του θηλασμου, γιατι το παιδι δεν ηταν αλλεργικο, μπορουν να μας πουν ποτε τους ηρθε η περιοδος και να καταλαβουμε στο περιπου εαν συσχετιζονται τα διατροφικα αποθεματα με την εναρξη της περιοδου σε θηλαζουσες

τι σας λεω τωρα ε? ολοκληρη ερευνα

ακομη και οι αλλεργιες σχετιζονται με τις δυσκολες εγκυμοσυνες (το ειχα αναφερει παλιοτερα),

βρε Ροσι μηπως ετυχε να διαβασεις πουθενα για τους λογους που μπορει μια εγκυμονουσα να εχει εμετους και αναγουλες μεχρι το τελος της εγκυμοσυνης?

οι συμβατικη ιατρικη δεχεται οτι μπορει να οφειλεται σε μη ανοχη απο την εγκυμονουσα των προιοντων του μεταβολισμου του εμβρυου δηλ.ειναι σαν να δηλητηριαζεται ,ενας αλλος λογος ειναι η προδιαθεση του εμβρυου σε αλλεργιες με αποτελεσμα να υπαρχει απεχθεια της μητερας σε αυτες τις τροφες

υπαρχει κατι που δεν το λαμβανεi υπ'οψιν η συμβατικη ιατρικη ? γνωριζεις τιποτα ?

Αυτό είναι πολύ δύσκολο να ερευνηθεί επιστημονικά και πιο σημαντικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημονικών ερευνών δεν ξέρει πως να συσχετίσει τη διατροφή σωστά.
συμφωνω απολυτα ,δεν υπαρχει και διαθεση,νομιζω ,να ερευνηθει ,δεν ξερω

δεν τρωει αλλα φρουτα εκτος απ μπανανα

σε καμια μορφη

Εγώ με τον γιο μου δοκίμασα το εξής: κατ' αρχήν του έμαθα να πίνει με κακονικό καλαμάκι από ανοιχτό ποτήρι (το βρήκε πολύ διασκεδαστικό και μετά από πολλές μπουρμπουλήθρες ρούφηξε:lol:). Και τώρα κάνω χυμό πορτοκάλι (σουρώνω 100ml) και στο multi τρίβω διάφορα φρούτα. Από τη φρουτόκρεμα αυτή βάζω περίπου 2-3 κουταλιές του γλυκού στον χυμό (να μην γίνει πολύ πηχτός). Και το πίνει με το καλαμάκι!

Φυσικά δεν το πίνει όλο, αλλά σίγουρα πίνει/τρώει πολύ περισσότερα φρούτα έτσι, καθώς τη φρουτόκρεμα δεν την συμπάθησε ποτέ (νομίζω λόγω υφής). Από την άλλη σε κομμάτια τρώει πάλι πολύ λίγο φρούτο...

Προσοχή: έχω παρατηρήσει ότι αν δεν πιει καθόλου τον χυμό, συνήθως σημαίνει ότι κάποιο από τα φρούτα που έτριψα δεν του αρέσει. Αν αργότερα το ξαναδοκιμάσω (3-4 φορές με κενά ημερών) και πάλι δεν το πιει, βάζω τελείως στην άκρη το εν λόγω φρούτο. Με άλλα λόγια, μην δοκιμάσεις να "κρύψεις" στη φρουτόκρεμα κάτι που δεν του αρέσει.

Η βιβλιοθήκη της La Leche έχει ένα καταπληκτικό βιβλίο, το My child won't eat. Στο συστήνω ανεπιφύλακτα.

Δεν έχει "κόλπα" για να κάνεις ένα παιδί να φάει. Εξηγεί γιατί κάποια παιδιά τρώνε ενώ αλλα όχι και τι να μην κάνεις, ώστε το παιδί σου να φάει :wink:

Εγω παντως ειχα μια πανευκολη εγκυμοσυνη,καθολου εμετους κ παλι ο μικρος εκανε αλλεργιες :(

Αδιαθετησα στους 9 μηνες κ ο μικρος θηλαζε κ θηλαζει παρα πολυ κ δεν εχει πιπιλα.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...