Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ονόματα για τις κορούλες μου!

sol

Recommended Posts

Γεια χαρά!

Ο υπέρηχος δείχνει θυγατέρες κι ο σύζυγος έφυγε από το σπίτι μας και πετάχτηκε στον έβδομο ουρανό!!!! Εγώ, που περίμενα δύο αγόρια, έφαγα μία ήττα είναι η αλήθεια, ποτέ δεν με φανταζόμουν μαμά κοριτσιών, πάντα αγόρια ήθελα. Αλλά ξέρω ότι έχει άλλη χάρη να μεγαλώνεις κορίτσια γιατί αργότερα θα μοιραστούμε και σημαντικότατες εμπειρίες, π.χ. τις γέννες τους, οπότε πνίγω τον πόνο μου στα ροζ, είναι και εκπτώσεις, έχω ήδη σηκώσει 3 καταστήματα!!!

Για τα ονόματα τώρα, που είναι και αγαπημένο θέμα. Υπάρχουν 3 σετ επιλογών. Το πρώτο είναι κοινό δικό μου, του άντρα μου και των νονών μας. Δανάη και Ιόλη. Είναι το πρώτο που καταφέραμε να καταλήξουμε και μάλλον το επικρατέστερο. Μετά, εγώ και η νονά που είμαστε μεγάλες ψωνάρες αμφότερες, είπαμε να βρούμε κι ένα δίδυμο ονομάτων, αρχαίων μεν αλλά όχι τόσο εύπεπτων. Καταλήξαμε στα Καλυψώ και Ναυσικά (αφού ξεσκονίσαμε την Οδύσσεια). Και υπάρχει και μία τρίτη πιθανότητα, μικρότερη είναι η αλήθεια, στην οποία με μύησε ο άντρας μου κι από τότε μου έχει μπει το ζιζάνιο. Οι γονείς μου δεν έχουν άλλα παιδιά και δεν έχουν ακούσει τα ονόματά τους κι ο άντρας μου σαν παραδοσιακός Έλλην υιός λέει ότι είναι ντροπή να έχω 4 παιδιά και κανένα να μη φέρει όνομα από τους δικούς μου (οι δικοί του έχουν ήδη βγει εις διπλούν). Ο πατέρας μου λέγεται Σάββας και το Σαββίνα μου αρέσει πολύ. Η μαμά μου λέγεται Χρυσούλα και δε μου αρέσει καθόλου αλλά στη δουλειά του άντρα μου υπάρχει μία Χρυσήλια και μου πρότεινε να το παραλλάξουμε λίγο και να την πούμε έτσι. Βέβαια, έτσι μου χαλάει το συνδυασμό και με τα ονόματα των αγοριών.

Έχουμε λοιπόν: Δανάη και Ιόλη, Καλυψώ και Ναυσικά, Σαββίνα και Χρυσήλια. Εγώ, τη λέω την αμαρτία μου, προς το δεύτερο κλίνω. Τα πρώτα είναι όμορφα ονόματα που όμως ακούγονται αρκετά τώρα πια. Τα τρίτα με πατάνε σε ευαίσθητο σημείο αλλά πάντα είχα την άποψη ότι πρόκειται για μια χαζή παράδοση που φέρνει μόνο προβλήματα και… δεν ξέρω. Ακούω τις γνώμες σας. Και φεύγω για διακοπές. Ξανά!

Φίλιππος 1-9-2006 \\ Ιάσονας 3-3-2009 \\ Σαββίνα και Χρυσήλια 7-1-2010

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 94
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• sol

sol 17 δημοσιεύσεις

• culte

culte 5 δημοσιεύσεις

• elenik

elenik 4 δημοσιεύσεις

• agentP

agentP 4 δημοσιεύσεις

Αντί για το Χρυσήλια έχετε σκεφτεί το Χρυσηίδα; Είναι αρχαίο Ελληνικό και το λήμμα στην βικιπαίδεια γράφει τα παρακάτω:

Η Χρυσηίδα (Χρυσηίς) είναι μυθικό πρόσωπο που εμφανίζεται στην Ιλιάδα του Ομήρου.

Κατά την διάρκεια του Τρωικού πολέμου, ο Αχιλλέας πολιόρκησε και κατέλαβε την Θήβα και πήρε ως λάφυρα την Χρυσηίδα, κόρη του Απολλώνιου ιερέα Χρύση, την οποία πήρε ως παλλακίδα ο Αγαμέμνονας, και ο Αχιλλέας κράτησε για τον ίδιο την Βρισηίδα η οποία υποτίθεται ότι ξεπερνούσε σε ομορφιά την Χρυσηίδα. Ο πατέρας της Χρυσηίδας, όμως, παρουσιάστηκε στον Αγαμέμνονα προσφέροντας δώρα και ζητώντας πίσω την κόρη του, αλλά ο Αγαμέμνονας του αρνήθηκε την κόρη του και του συμπεριφέρθηκε με ασέβεια και αγένεια. Ο ιερέας, επιστρέφοντας στον ναό, προσευχήθηκε στον Απόλλωνα να τιμωρήσει τον στρατό του Αγαμέμνονα, και έτσι ο Απόλλωνας έριξε έναν λοιμό στο στρατόπεδο για εννέα ημέρες και για να σταματήσει ο λοιμός έπρεπε ο Αγαμέμνωνας να επιστρέψει την κόρη του ιερέα χωρίς λύτρα. Ο Αγαμέμνονας αναγκάστηκε να την επιστρέψει αλλά ήθελε κάτι να την αντικαταστήσει, έτσι απαίτησε από τον Αχιλλέα να του δώσει την Βρισηίδα, και αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τον οποίο ο Αχιλλέας ζήτησε από την μητέρα του την Θέτιδα να μιλήσει στους θεούς και να τιμωρήσει τον Αγαμέμνονα, και δίνει όρκο να μην συμμετάσχει πλέον στις μάχες του Αγαμέμνονα.

Μια λιγότερο σημαντική αναφορά στην Ελληνική μυθολογία για την Χρυσηίδα είναι ως μια από τις Ωκεανίδες, κόρες του Ωκεανού και της Τηθύως.

καλα δεν το πιστευω. Με το που διαβασα τον τιτλο μπηκα να γραψω Δαναη :D:D:D:D. Δεν ξερω πως μου ηρθε. Και το βλεπω γραμμενο :shock::shock::shock: στις επιλογες :D:D:D

Υγ. Βαθια μεσα μου θα εβγαζα τους γονεις μου. Το Χρυσα παντως μου αρεσει σαν ονομα (το εχω συνδεσει με πολυ θετικα ατομα);)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Υγ. Βαθια μεσα μου θα εβγαζα τους γονεις μου.

νομίζω και εγώ το ίδιο θα έκανα..το Χρησιιδα είναι πολύ καλό...το είχα δει πρόσφατα στο καινούριο βιβλίο της Δημουλίδου και μου είχε κάνει εντύπώση..

rQGhp3.png

Πώς και δεν έβγαλε ο άντρας σου τους γονείς του? Μου αρέσουν τα Δανάη και Ιόλη και επίσης το Σαββίνα!!! Αντί για Χρυσούλα, προτιμώ Χρυσηίδα ή Χρυσάνθη.

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

Πάντως τη μαμά μου Χρυσηίδα τη βάφτισαν και την φωνάζουνε Χρυσούλα (εμένα πιο πολύ μ'αρεσει το βαφτιστικό της...! ). Και γιορτάζει Χριστούγεννα...!

τελεια τοτε :D κουτι σου ηρθε το αρχαιο και η παραδοση σε συνδυασμο ;)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

παντως εγω αυτο που θα μου αρεσε ειναι να βρεις 2 ονοματα που (αν γιορταζουν) , να γιορταζουν την ιδια μερα ή πολυ κοντα!! (γλυτωνεις και γιορτες και δωρα, και δεν γκρινιαζουν κιολας...)

παντως εγω αυτο που θα μου αρεσε ειναι να βρεις 2 ονοματα που (αν γιορταζουν) , να γιορταζουν την ιδια μερα ή πολυ κοντα!! (γλυτωνεις και γιορτες και δωρα, και δεν γκρινιαζουν κιολας...)

Τα δώρα δεν τα γλυτώνεις. Το καθένα πρέπει να πάρει το δωράκι του, ασχέτως αν γιορτάζουν την ίδια μέρα...

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

Εγώ θα πρότεινα κάτι διαφορετικό. Βγάλε στο ένα κοριτσάκι σου το όνομα της μαμάς σου, Χρυσηίδα και βγάλε το δεύτερο Ιόλη. Είναι πιο σπάνιο από το Δανάη. Έτσι και τα δυο θα έχουν αρχαία ελληνικά ονόματα που σου αρέσουν, και θα έχεις δώσει και το όνομα της μαμάς σου, και δεν είναι και ονόματα που τα συναντάς καθημερινά.

Εμένα μου άρεσαν όλα τα ονόματα, όμως θα επέλεγα τα Σαβίνα και Χρυσήλια όχι τόσο για συναισθηματικούς λόγο όσο για την σπανιότητα και την ομορφιά τους.

Είναι τρεις και τους λατρεύω.

οχι ΝΑΥΣΙΚΑ!!! ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

μια ζωη θ ακουει η μικρη "ναυσικαααααααααααα ΝΑΥΣΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ"

(παει ο μπαμπης και ο μητσος, δηλαδη??? σνιφ...)

οχι ΝΑΥΣΙΚΑ!!! ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

μια ζωη θ ακουει η μικρη "ναυσικαααααααααααα ΝΑΥΣΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ"

(παει ο μπαμπης και ο μητσος, δηλαδη??? σνιφ...)

ναι ρε sol! μα ναυσικαα? με τιποτα!! ιολη ηθελα κ εγω!! και το αλλο ηταν νιοβη!! τελικα ο συζυγος συμφωνησε μονο στο νεφελη που εχει πολυφορεθει κ εχουν παιξει τα νευρα μου!!

το χρυσηιδα μου αρεσει απλα δε τρελλαινομαι γιατι ειναι καπως βαρυ...αλλα αν βγαλατε των πεθερικων η αληθεια ειναι οτι πρεπει να βγει της μαμας σου...(το χριστινα κολλαει η ειναι τελειως ακυρο?) χμμ μπερδευτηκα....

γμτ, τωρα που ειναι κοριτσια δε θα μπορεσεις να τους βγαλεις και 'σοκ και δεος'.. δε παει

χεχεχεεχεχεχεχεχχεεχεχεχ

Σόκα και Δέουσα;!;! Η νονά αρχικά, πριν μάθουμε το φύλο, ήθελε να βγάλει ονόματα σε ζευγάρι, πως λέμε Κάιν και Άβελ, έτσι. Εκεί να δεις γέλιο που ρίξαμε. Λέγαμε Κάστορας και Πολυδεύκης, Σκύλλα και Χάρυβδη, φτου μου, τι μάνα είμαι εγώ!!

Λοιπόν, το Ναυσικάααααα το λέγαμε κι εμείς ότι μπορεί να της τη σπάσει αλλά σιγά μη βλέπουν Βουγιουκλάκη τα παιδιά σε 10 χρόνια, άσε δε που είναι πανέμορφο όνομα και τα παιδιά πρέπει να βρίσκουν και το θάρρος να υπερασπίζονται λίγο τη διαφορετικότητά τους και να κάνουν και πλάκα με αυτή.

Φίλιππος 1-9-2006 \\ Ιάσονας 3-3-2009 \\ Σαββίνα και Χρυσήλια 7-1-2010

αλλά σιγά μη βλέπουν Βουγιουκλάκη τα παιδιά σε 10 χρόνια

Η Καρεζη ηταν!!!

Στο Ιολη νομιζω οτι θα εχει προβλημα και θα την πειραζουν τα παιδια(μαρκα νερου)

Εμενα μου αρεσει το Καλυψω και Ναυσικα

Με το καλο να γινεις πολυτεκνη!!

4

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...