Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

απορυπαντικά

Recommended Posts

ειχα παρει κι εγω καποιες φορες τα πανισχυρα μικρα αλλα νομιζω οτι δεν βγηκαν ιδιαιτερα καθαρα τα ρουχα με την ποσοτητα απορρυπαντικου που προτεινουν ετσι εβαζα πιο πολυ αλλα δεν ειχα οικονομια. Δεν τα ξαναπαιρνω. Το planet που ειχα παρει μια φορα εχω την εντυπωση οτι εβγαιναν γαριασμενα τα ρουχα, σκληρα και χωρις αρωμα ουτε αυτο ξαναπαιρνω

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 385
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

σοεβαν σε παραδεχομαι!

συντομα θα δοκιμασω κι εγω τα νατσ και πηρα και καποια αλλα οικολογικα απορρυπαντικα για το σπιτι απο ενα βιολογικαδικο!οσο για τα απορρυπαντικα πλ..ετ δεν ξερω ποσο διαφορετικα απο τα συμβατικα ειναι,

εμενα παντως οταν πηρα μου ξεθωριαζαν τα χρωματιστα:confused:

ειδα στο σουπερμαρκετ και κατι γαλλικα οικολογικα απορρυπαντικα l'arbre vert!πως μπορω να μαθω τι σοι πραγμα ειναι?

(σε περιπτωση που τα νατσ δεν αποδειχθουν αρκετα αποτελεσματικα για τους μικρους μου βρωμυλους:lol:?)

Mην νομίζεις...το ευχαριστιέμαι

όταν τα ψάχνω εις βάθος τα πράγματα!

Μαθαίνω κι εγώ μαζί σας!

Τα l arbre vert κάπου τα έχει πάρει το μάτι μου....

νομίζω στα σουπερ μαρκετ "γαλαξίας" εαν δεν κάνω λάθος....

Να τα ψάξουμε και αυτά!

Ετσι ακριβώς είναι το όνομα;;

Βρήκα τα συστατικά των προιόντων l arbre vert

http://www.arbrevert.fr/index.php/fr/infosnewsarbrevert.html

ALCOHOL

ALKYLPOLYGLUCOSIDE

AMYLASES

AQUA

BENZALDEHYDE

BIS(ACYLOXYETHYL)HYDROXYETHYL METHYLAMMONIUM METHOSULFATE

ESTERQUAT

CALCIUM CHLORIDE

CETEARETH-25

CHLORELLA VULGARIS

CI 15985

CI 16185

CI 19140

CI 42051

CITRIC ACID

COCAMIDOPROPYLBETAINE

COCETH-3

COCOGLUCOSIDE

DECETH-8

DIMETHICONE

FATTY ACIDS, C12-C18 UNSATURATED

GLYCERETH-17 COCOATE

GLYCERETH-2 COCOATE

GLYCERIN

GLYCOL DISTEARATE

GLYCERYL OLEATE

GLYCERYL STEARATE

GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE

HYDROLYZED ALGIN

HYDROLYZED WHEAT PROTEIN

LAURYL POLYGLUCOSE

MALEIC ACID-ACRYLIC ACID

COPOLYMERS

MALIC ACID

MALTODEXTRINE

MARIS AQUA

MARIS SAL

OLEO EUROPEA

PEG-3 DISTEARATE

POTASSIUM HYDROXYDE

POTASSIUM COCOATE

PROTEASES

SILICA

SODIUM BENZOATE

SODIUM BICARBONATE

SODIUM CARBONATE

SODIUM CHLORIDE

SODIUM CITRATE

SODIUM COCOATE

SODIUM DISILICATE

SODIUM LAURETH SULFATE

SODIUM LAUROYL SARCOSINATE

SODIUM LAURYL SULFATE

SODIUM PERCARBONATE

SODIUM POLYCARBOXYLATE

SQUALANE

TETRAACETYLETHYLENEDIAMINE

UREA

XANTHAM GUM

ZINCIDONE

Εκ πρώτης όψεως είδα οτι περιέχει SLS

(sodium laureth sulfate)

κλασσικό καρα-χημικό συστατικό! :(

Εδώ

http://www.biodizionario.it/biodizio.php?view=S

το έχει με κίτρινη και λίγο παρακάτω με κόκκινη βούλα (επικίνδυνο)

Οπότε δεν συνεχίζω περαιτέρω ανάλυση...

...εγώ προσωπικά καλύφθηκα με αυτό και μόνο! :?

Οποιος δεν βαριέται :mrgreen:

μπορεί να τσεκάρει και τα υπόλοιπα μόνος του

σε αυτές τις μηχανές αξιολόγησης

www.cosmeticdatabase.com

www.biodizionario.it

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Πρέπει να βρω χρόνο να διαβάσω το τόπικ με τα οικολογικά που μου παρέθεσες και να αναθεωρήσω αυτά που κάνω έως τώρα. Με την χλωρίνη πείστηκα και δεν θα ξαναγοράσω.

Όταν το διαβάσω και έχω απορίες θα σε ρωτήσω.

Φιλιά!

Εδώ σας παραθέτω και άλλα άρθρα για τα SOAP NUTS

(δεν παίρνω ποσοστά χα-χα-χα :lol: :lol:

σε αυτό το τόπικ τα ανακάλυψα κι εγώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=44913&highlight=soap+nuts

να και το μήνυμά μου)

Δείτε και άλλα άρθρα λοιπόν

και είμαι σίγουρη οτι θα γίνεται κι εσείς φαν όπως κι εγώ: :wink:

http://popelix.blogspot.com/2008/09/soapnuts.html

http://www.soapnuts.in/

http://www.euexia.gr/index.php?product_id=61&page=shop.product_details&category_id=15&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&Itemid=61&vmcchk=1&Itemid=61

και απο που το αγοραζεις ??

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

και απο που το αγοραζεις ??

Θα τα έχουν σίγουρα όλα τα βιολογικά καταστήματα

και μέσω ίντερνετ

απο τα sites που σας έβαλα κάτω-κάτω

στο μήνυμα που διάβασες.

Περισσότερες πληροφορίες στο τόπικ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Αγόρασα το μαλακτικό Soupline Natura Verde, αλλά δεν μπορώ να βρω τα συστατικά του...

Δεν τα έχει γραμμένα πάνω στο μπουκάλι?? :confused:

Ουτε στο ίντερνετ μπορώ να τα βρω..............:?

Διαφημίσεις

όπως και να έχει πάντως ένα βιοδιασπώμενο απορρυπαντικό ακόμα κι αν δεν είναι 100% αθώο πάλι είναι καλύτερο από ενα μη βιοδιασπώμενο γι'αυτό εγω προτείνω σε όλες να τα δοκιμάζουν και να επιμένουν τουλάχιστον στα βιοδιασπώμενα.

Δεν τα έχει γραμμένα πάνω στο μπουκάλι?? :confused:

Ουτε στο ίντερνετ μπορώ να τα βρω..............:?

Όχι δεν τα έχει... έψαξα κι εγώ λίγο εχθές το βράδυ αλλά δεν βρήκα κάτι γι'αυτό και έγραψα το μήνυμα....

όπως και να έχει πάντως ένα βιοδιασπώμενο απορρυπαντικό ακόμα κι αν δεν είναι 100% αθώο πάλι είναι καλύτερο από ενα μη βιοδιασπώμενο γι'αυτό εγω προτείνω σε όλες να τα δοκιμάζουν και να επιμένουν τουλάχιστον στα βιοδιασπώμενα.

Kαλά σίγουρα!....

Όχι δεν τα έχει... έψαξα κι εγώ λίγο εχθές το βράδυ αλλά δεν βρήκα κάτι γι'αυτό και έγραψα το μήνυμα....

Το να μην έχει ένα προιόν πάνω στην συσκευασία του τα συστατικά του

είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!!!!...........

...........για να μην πω και παράνομο!!!!

Μα καλά η αγορανομία τι κάνει?????????

Διαφημίσεις

πήγα χτες στο Σ/Μ και είδα το μπουκάλι και λέει απλώς τα κλασσικά .... περιέχει 5%....

δεν τα θυμάμαι...εκτός από το linalool...νομίζω όμως οτι το άρωμα του είναι απο αιθέρια έλαια. Ιδια φάση με το πλανετ πρέπει να είναι αλλά είπαμε εφόσον η σύνθεση είναι 100% βιοδιασπώμενη είναι καλύτερο απο τα κοινά.

πήγα χτες στο Σ/Μ και είδα το μπουκάλι και λέει απλώς τα κλασσικά .... περιέχει 5%....

δεν τα θυμάμαι...εκτός από το linalool...νομίζω όμως οτι το άρωμα του είναι απο αιθέρια έλαια. Ιδια φάση με το πλανετ πρέπει να είναι αλλά είπαμε εφόσον η σύνθεση είναι 100% βιοδιασπώμενη είναι καλύτερο απο τα κοινά.

Ιδού για το linalool

http://www.cosmeticdatabase.com/ingredient/703568/LINALOOL/

• 3 εβδομάδες μετά...
καλησπερα κοριτσια. εχω θεμα με την φρουτοκρεμα. δεν φευγει με τιποτα απο σαλιαρες και ρουχα οταν σταξει. ξερετε κανενα κολπακι μηπως???

μόλις λερωθεί βάζεις κατευθείαν το ρούχο σε μια λεκανιτσα με νερό και σαπούνι να μουλιάσει και όταν βάλεις πλυντήριο το βάζεις κι αυτό ή ότι άλλο έχεις μαζέψει. Εγω απ'οτι θυμάμαι το προδέρμ ήταν το καλύτερο γι'αυτούς τους λεκέδες.

καλησπερα κοριτσια. εχω θεμα με την φρουτοκρεμα. δεν φευγει με τιποτα απο σαλιαρες και ρουχα οταν σταξει. ξερετε κανενα κολπακι μηπως???

Για τα ρούχα ναι έχεις δίκιο αλλά για σαλιάρες δεν χρησιμοποιούσα πάνινες αλλά πλαστικές που είχαν σαν τσέπη στο κάτω μέρος οπότε ότι έσταζε έτρεχε εκεί. Τις έπλενα με το σφουγγάρι και στέγνωμα. Την πρώτη φορά ίσως έβαλα πάνινη και μόλις είδα το αποτέλεσμα τις έκοψα και τις είχα μόνο για σαλάκια.

δεν ξέρω με το τοπικό απορρυπαντικό τι γίνεται...αλλά προσπάθησε να τα μουλιάζεις από εδω και στο εξής.

Και εγώ πλαστικές σαλιάρες χρησιμοποιώ αυστηρά για την φρουτόκρεμα αλλά αν τύχει και λερωθεί καθότι άτακτος, κάνω το εξής. Πλύσιμο απευθείας στον λεκέ να φύγει το πολύ πολύ.

Έπειτα αν είναι άσπρο όλα καλά. Χλωρίνη, πλύσιμο με τα δικά μας στους 60 βαθμούς και μετά στο καλάθι του για πλύσιμο ξανά με το δικό του απορρυπαντικό. Αν είναι σκούρο τότε αντί για χλωρίνη βάζω age gentile και ακολουθώ την ίδια διαδικασία για το πλύσιμο.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

• 1 month later...
Αλκυόν, μπορείς να χρησιμοποιείς κάποιο αιθέριο έλαιο στη θήκη του μαλακτικού και να μυρίζουν ωραία τα ρούχα χωρίς χημικά κλπ.

Καλησπερα

να ρωτησω κατι. Τα αιθερια ελαια σιγουρα δε καταστρεφουν τα ρουχα? Αφηνουν λεκεδες? θελω πολυ να τα χρησιμοποιησω αλλα δισταζω μηπως κανω ζημια στα ρουχα.

wn7Rp3.png

• 1 month later...

Καλησπέρα. Εγώ χρησιμοποιώ απορρυπαντικά Planet για όλο το σπίτι από το το 2008 που τα είδα στο ΣΜ. Εχω μείνει πολύ ικανοποιημένη από όλα, αν και στηα αρχή είχα πρόβλημα με το υγρό πιάτων και το μαλακτικό γιατί τα θεωρούσα ακριβά. Πήρα τηλέφωνο όμως στην ετιαρία και μου εξήγησαν για πιο λόγο συμβαίνει αυτό και μάλιστα σε απλά ελληνικά και όχι ακαταλαβίστικα!!! Από τότε δεν τα αλλάζω και τώρα που έχω το μπεμπούνι , πήρα τα baby planet, τα οποία είναι τέλεια!!!

Οσο για τις πιστοποιήσεις που αναφέρουν κάποιες κοπέλες , έχουν ecolabel και επειδή το έψαξα αρκετά, δεν μας κοροιδεύουν.

Αυτά από εμένα , που δηλώνω fun των planet!:wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...