Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

απορυπαντικά

Recommended Posts

Δεν μου καθαριζουν. Βαζω μεγαλες ποσοτητες 8κιλα καθε φορα και δεν παιζει να κανει τπτ τοσο μικρη ποσοτητα δεν πα να λενε οτι θελουν. Παιρνω το κανονικο και κανονιζω εγω με το ματι αναλογα ποσα ρουχα.....εχω μαθει πλεον......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 385
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμένα δεν μου αρέσουν τα υγρά γιατί νομίζω ότι δεν καθαρίζουν τόσο καλά, προτιμώ τις σκόνες. Στα χρωματιστά τις διαλύω σε νερό και δεν αφήνουν σημάδια. Μόνο για μάλλινα παίρνω υγρά. Με τις σκόνες χρησιμοποιώ γύρω στα 180 μλ και δεν έχω πρόβλημα να καθαρίσουν αλλά το νερό μας εδώ δεν έχει υπολείμματα, σκουριές, χώμα, κλπ οπότε δεν γαριάζουν τα ρούχα.

Είναι φουλ στα καρκινογόνα συστατικά........

τρομαζω:(!πιο πολλα απο ενα κοινο υγρο πχ?και ποια συστατικα ειναι αυτα-δεν φευγουν με το ξεβγαλμα?

Ολα τα απορρυπαντικά του εμπορίου (τα συμβατικά)

είναι σύνθεση επικίνδυνων χημικών ουσιών!

Μπορείς να τσεκάρεις την επικινδυνότητα κάθε συστατικού απο το site www.goodguide.com

Διάβασε κι εδώ

(Επίσης υπάρχει και το site www.cosmeticdatabase.com

για αξιολόγηση συστατικών στα καλλυντικά.)

Εγω προσωπικά αποφεύγω (όσο μπορώ)

οτιδήποτε χημικό....

Στην προκειμένη περίπτωση τα ρούχα μου τα πλένω soap nuts (100% βιολογικά και πολύ οικονομικά)

Περισσότερες πληροφορίες για τα soap nuts εδώ

(και γενικά σε όλο το διαδίκτυο...)

Soevan07 να σε ρωτήσω τα soap nuts καθαρίζουν καλά τους λεκέδες ακόμα και στους 40 βαθμούς ή πρεπει να βάλεις το "ειδικό υγρό κατά των επίμονων λεκέδων" πριν το πλύσιμο; Διαρκούν για 160 πλύσεις;

Ηθελα ούτως ή αλλως να αλλαξω απορρυπαντικό οπότε ευκαιρία είναι.

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι νομίζω ότι αυτό το πανίσχυρο μικρό δεν ξεπλένεται με τίποτα!!!! Μια φορά το πήρα και το βάζω που και που για να τελειώνει και να μην το ξαναδώ μπροστά μου! Γενικά εγώ βολεύομαι με τη σκόνη...

Εγώ πάλι νομίζω ότι αυτό το πανίσχυρο μικρό δεν ξεπλένεται με τίποτα!!!! Μια φορά το πήρα και το βάζω που και που για να τελειώνει και να μην το ξαναδώ μπροστά μου! Γενικά εγώ βολεύομαι με τη σκόνη...

κι εγω νομιζω οτι δεν ξεπλενονται απο τα ρουχα...πιανω τα ρουχα και νοιωθω σα να κολλανε τα χερια μου μετα! και το παρατηρησα και στο πλυσιμο στο χερι.οσες φορες κι αν ξεπλενα τα ρουχα ειχα την αισθηση οτι κατι εμενε.ασε που μυριζουν παρα πολυ εντονα.σκονη και παλι σκονη!

tt1108c2.aspx

Ολα τα απορρυπαντικά του εμπορίου (τα συμβατικά)

είναι σύνθεση επικίνδυνων χημικών ουσιών!

Μπορείς να τσεκάρεις την επικινδυνότητα κάθε συστατικού απο το site www.goodguide.com

Διάβασε κι εδώ

(Επίσης υπάρχει και το site www.cosmeticdatabase.com

για αξιολόγηση συστατικών στα καλλυντικά.)

Εγω προσωπικά αποφεύγω (όσο μπορώ)

οτιδήποτε χημικό....

Στην προκειμένη περίπτωση τα ρούχα μου τα πλένω soap nuts (100% βιολογικά και πολύ οικονομικά)

Περισσότερες πληροφορίες για τα soap nuts εδώ

(και γενικά σε όλο το διαδίκτυο...)

Μ' έφτιαξες με τα soap nuts. Πάω στο άλλο θέμα για ενημέρωση http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=61955&page=79

Soevan07 να σε ρωτήσω τα soap nuts καθαρίζουν καλά τους λεκέδες ακόμα και στους 40 βαθμούς ή πρεπει να βάλεις το "ειδικό υγρό κατά των επίμονων λεκέδων" πριν το πλύσιμο; Διαρκούν για 160 πλύσεις;

Ηθελα ούτως ή αλλως να αλλαξω απορρυπαντικό οπότε ευκαιρία είναι.

Αλλες κοπελιές εδώ στο φόρουμ λένε οτι το χρησιμοποιουν και στους 40 και οτι έχουν αποτέλεσμα!

(εγώ καλού-κακού όταν θέλω να χρησιμοποιήσω χαμηλές θερμοκρασίες

τα βράζω πρώτα λιγάκι

ή τα μουλιάζω σε καυτό νερό

και το υγρό που θα βγεί το βάζω στο πλυντήριο )

Η ιδανική θερμοκρασία για να "βγάλουν" την σαπωνίνη τους τα soap nuts είναι 60.

Αλλά και στους 40 λένε οτι κάνουν δουλειά.

Σε κάθε πλύση φτάνουν 6-8 καρποί που μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις

2 ακόμα και 3 φορές!

Εγω τα αγόρασα πριν 7-8 μήνες κι ακόμα έχω παραπάνω απο τα μισά!!!!!!!!!

Μιλάμε για απίστευτη οικονομία

και είσαι σίγουρη οτι είναι 100% φυτικά!!!!!!

Ιδανική για βρέφη!!!

(εγώ πάντως τα χρησιμοποιώ και για τα δικά μας ρούχα!!!!)

Τι μικρό απορρυπαντικό και "κουραφέξαλα"!!!

Eδώ να δεις οικονομία.....

και στη χρήση αλλά και στον χώρο αποθήκευσης

(το κουτί τους είναι μικρό και δεν πιάνει πολύ χώρο στο ντουλάπι)

κι εγω νομιζω οτι δεν ξεπλενονται απο τα ρουχα...πιανω τα ρουχα και νοιωθω σα να κολλανε τα χερια μου μετα! και το παρατηρησα και στο πλυσιμο στο χερι.οσες φορες κι αν ξεπλενα τα ρουχα ειχα την αισθηση οτι κατι εμενε.ασε που μυριζουν παρα πολυ εντονα.σκονη και παλι σκονη!

Φαντάσου τι βάζεις πάνω στο δέρμα σου!!! :evil::evil:

Soap nuts και πάλι soap nuts!!!!!!

Διαφημίσεις

soevan,και καθαριζουν αποτελεσματικα ?χωρις αλλα ενισχυτικα πλυσης?

λεκεδες απο φαγητα και χωματα πανω σε παιδικα ρουχα?

..εχει ενδιαφερον:cool:!

Εδώ σας παραθέτω και άλλα άρθρα για τα SOAP NUTS

(δεν παίρνω ποσοστά χα-χα-χα :lol: :lol:

σε αυτό το τόπικ τα ανακάλυψα κι εγώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=44913&highlight=soap+nuts

να και το μήνυμά μου)

Δείτε και άλλα άρθρα λοιπόν

και είμαι σίγουρη οτι θα γίνεται κι εσείς φαν όπως κι εγώ: :wink:

http://popelix.blogspot.com/2008/09/soapnuts.html

http://www.soapnuts.in/

http://www.euexia.gr/index.php?product_id=61&page=shop.product_details&category_id=15&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&Itemid=61&vmcchk=1&Itemid=61

soevan,και καθαριζουν αποτελεσματικα ?χωρις αλλα ενισχυτικα πλυσης?

λεκεδες απο φαγητα και χωματα πανω σε παιδικα ρουχα?

..εχει ενδιαφερον:cool:!

KΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ τα κοινά απορρυπαντικά

που στους δύσκολους λεκέδες θα χρειαστείς κάποια σχετική προεργασία...

πχ στις λαδιές εγώ βάζω τοπικά υγρό πιάτων

στο αίμα κάποιο σχετικό ενισχυτικό.

Αυτά ούτως ή άλλως τα έκανα και παλιά με τα κοινά-χημικά απορρυπαντικα!

Δεν είχα βρει κανένα απορρυπαντικό που να μπορούσε να βγάλει τα φρούτα

χωρίς κάποια προεργασία!!!

Α!! Υπόψιν:

Τα soap nuts έχουν αντιβακτηριδιακές και απολυμαντικές ιδιότητες απο μόνα τους

όπως επίσης και μαλακτικές ιδιότητες

που σημαίνει οτι δεν ειναι απαραίτητη η χρήση μαλακτικού!

Soevan ευχαριστουμε για την ενημέρωση!! Εγώ δεν πλενω στους 60 ποτέ, συνήθως στους 40 άντε και 50. ελπίσω να κάνωουν δουλειά, να σου πω βαριέμαι λίγο το βράσιμο και μούλιασμα που λες. Πάντως θα τα δοκιμασω!!

Μια άλλη ερώτηση τώρα. Αφήνουν καποιο άρωμα στα ρούχα ή είναι άοσμα εντελώς; Βλέπεις ο σύζυγος θέλει τα ρούχα να μυρίζουν για να "δείχνουν" καθαρά. Εμένα μου αρέσουν τα διακριτικά αρώματα. Αν είναι να παραγγείλω και κανένα έλαιο.

Soevan ευχαριστουμε για την ενημέρωση!! Εγώ δεν πλενω στους 60 ποτέ, συνήθως στους 40 άντε και 50. ελπίσω να κάνωουν δουλειά, να σου πω βαριέμαι λίγο το βράσιμο και μούλιασμα που λες. Πάντως θα τα δοκιμασω!!

Μια άλλη ερώτηση τώρα. Αφήνουν καποιο άρωμα στα ρούχα ή είναι άοσμα εντελώς; Βλέπεις ο σύζυγος θέλει τα ρούχα να μυρίζουν για να "δείχνουν" καθαρά. Εμένα μου αρέσουν τα διακριτικά αρώματα. Αν είναι να παραγγείλω και κανένα έλαιο.

Στάξε πάνω στο υφασμάτινο σακουλάκι

που θα βάλεις τα soap nuts (θα τα βρεις μέσα στη συσκευασία τους)

κάποιο αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου.

Επίσης μπορείς να στάξεις μερικές σταγόνες αιθεριου έλαιου

στη θήκη του μαλακτικού.

Αλλά μην περιμένεις και πολλά απο αρώματα.....

...γιατί μόλις στεγνώσουν συνήθως μυρίζουν μόνο καθαριότητα! :mrgreen:

Πες στον σύζυγο οτι τα αρώματα που έχουν τα χημικά απορρυπαντικά

είναι ακριβώς αυτά που είναι καρκινογόνα

γιατί είναι καθαρά συνθετικά-χημικά

και η ιδιότητά τους να "μένουν" πάνω στα ρούχα μας

τα κάνει επικίνδυνα!

Και σκεφτείτε ένα ρούχο πόσες ώρες είναι πάνω μας

και πόσες ώρες έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας!

Θα έπρεπε να το προσέχουμε ΠΙΟ ΠΟΛΥ αυτό

παρά για το τι τρώμε.......

γιατί ό,τι έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας

απορροφάται κατευθείαν στο αίμα μας

ενώ ό,τι τρώμε "φιλτράρεται" πρώτα απο το συκώτι...:wink::?

ΥΓ Πάντως μην φοβάσαι τους 60 βαθμούς.

Δεν θεωρείται υψηλή θερμοκρασία.

Και οι 50 βέβαια σίγουρα καλοί θα είναι για τα soap nuts!

Διαφημίσεις

τα περισσοτερα ομως ρουχα στις ετικετες γραφουν πλυσιμο στους 30 ή 40 βαθμους!και ειναι και πιο οικολογικο-οικονομικο και φθειρει και λιγοτερο τα ρουχα να πλενουμε στις χαμηλες θερμοκρασιες..τα νατσ θα κανουν ετσι δουλεια ή καλυτερα να προτιμησουμε καποιο οικολογικο απορρυπαντικο?

επιπλεον αν και γενικοτερα συμφωνω με το πνευμα της soevan και ευχαριστω κι ολας για την κατατοπιστικοτατη λιστα της υπογραφης σου, πιστευω πως θα ηταν καλο να μην ονομαζουμε οποιοδηποτε προιον της χημειας ετσι απλα καρκινογονο...

επιπλεον αν και γενικοτερα συμφωνω με το πνευμα της soevan και ευχαριστω κι ολας για την κατατοπιστικοτατη λιστα της υπογραφης σου, πιστευω πως θα ηταν καλο να μην ονομαζουμε οποιοδηποτε προιον της χημειας ετσι απλα καρκινογονο...

Σας παρέθεσα ένα site αξιολόγησης προιόντων

απο κάποιους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Εκεί θα μπορέσετε να δείτε κατα πόσο είναι ασφαλή ή όχι κάποια προίόντα!

Δεν τα έχω βγάλει δηλαδή απο το μυαλό μου :mrgreen:

Σας τα ξαναβάζω

www.goodguide.com

www.cosmeticdatabase.com

κι εδώ να σας βάλω καποια παράδειγματα

για να δείτε πως λειτουργούν

δείτε σαμπουάν γνωστων εταιρειών

(κοιτάξτε τα πινακάκια στην μέση της σελίδας

που αναφέρουν οτι είναι καρκινογόνα)

μόλις βρω χρόνο θα ψάξω και για απορρυπατικά και θα σας τα παραθέσω και αυτά

http://www.cosmeticdatabase.com/product/221673/L%27Or%C3%A9al_Vive_Pro_Hydra_Gloss_Moisturizing_Shampoo%2C_Very_Dry%3B%3BDamaged_Hair/

http://www.cosmeticdatabase.com/product/259495/Wella_Color_Preserve_Smoothing_Shampoo%2C_Coarse_Frizzy_Hair/

http://www.cosmeticdatabase.com/product/140362/Kerastase_Sensitive_Bain_Vitale_Haute_Tolerance_Shampoo%2C_Normal_to_Combination_Hair/

τα περισσοτερα ομως ρουχα στις ετικετες γραφουν πλυσιμο στους 30 ή 40 βαθμους!και ειναι και πιο οικολογικο-οικονομικο και φθειρει και λιγοτερο τα ρουχα να πλενουμε στις χαμηλες θερμοκρασιες..

Εδώ βλέπω οτι αναφέρει οτι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και στους 30 βαθμούς! Οπότε θα είσαι ΟΚ!

Εσύ για καλό και για κακό βάλε περισσότερους καρπούς....

(βάλε καμιά 10αριά)

και αφού δεν θα τα βάλεις σε υψηλή θερμοκρασία

θα μπορείς να τα επαναχρησιμοποιήσεις περισσότερες φορές

(πχ. 3 φορές)! :-D

τα νατσ θα κανουν ετσι δουλεια ή καλυτερα να προτιμησουμε καποιο οικολογικο απορρυπαντικο?

Τα soap nuts είναι το ίδιο αποτελεσματικά και πολύ πιο οικονομικά....

(ακόμα κι απο τα χημικά-συμβατικά του εμπορίου!)

Τα οικολογικά απορρυπαντικά είναι μεν καλά

αλλά είναι πιο ακριβά! :(

Oπότε soap nuts δαγκωτά! :mrgreen:

Εδώ βρήκα κάποια χημικά απορρυπαντικά γνωστής εταιρείας.

Παραθέτω ενδεικτικά μια μάρκα με τα συστατικά του

και με τις ενδείξεις για το εάν είναι βλαβερά για την υγεία μας!

θα δείτε τις βαθμολογίες με κόκκινους αριθμούς

(κόκκινο = συστατικό βλαβερό για την υγεία)

(πράσσινο = συστατικό ασφαλές )

TIDE LIQUID BLEACH

αναφέρει πχ οτι περιέχει:

propylene glycol (δείτε εδώ που βγαίνει να είναι καρκινογόνο)

ethyl alcohol (δείτε κι εδώ )

TIDE POWDER DETERGENT

αναφέρει

hydrogen peroxide (δείτε εδώ )

ΥΓ-1: Επείδή το site είναι ξένο και δεν έχει τα ίδια ακριβώς απορρυπαντικά με τα δικά μας

(έχουν άλλες ονομασίες)

δοκιμάστε να βάλετε κι εσείς κάποιο συστατικό που θα βρείτε στα δικά σας μπουκάλια

(εγώ δεν έχω σπίτι μου!!!..... )

και βάλτε το στην μηχανή αξιολόγησης που έχει το

www.cosmeticdatabase.com

και μόλις σας βγάλει το συστατικό με την βαθμολογία του

κλικάρετέ το

και πηγαίνετε να δείτε το πινακάκι με τα "χαρακτηριστικά" του.....

Ελπίζω να σας έπεισα οτι δεν κακο-χαρακτηρίζω κάτι....

...μόνο και μόνο απο αντίδραση και απο "πνεύμα"!.... :wink:

δείτε σαμπουάν γνωστων εταιρειών

(κοιτάξτε τα πινακάκια στην μέση της σελίδας

που αναφέρουν οτι είναι καρκινογόνα)

μόλις βρω χρόνο θα ψάξω και για απορρυπατικά και θα σας τα παραθέσω και αυτά

http://www.cosmeticdatabase.com/product/221673/L%27Or%C3%A9al_Vive_Pro_Hydra_Gloss_Moisturizing_Shampoo%2C_Very_Dry%3B%3BDamaged_Hair/

http://www.cosmeticdatabase.com/product/259495/Wella_Color_Preserve_Smoothing_Shampoo%2C_Coarse_Frizzy_Hair/

http://www.cosmeticdatabase.com/product/140362/Kerastase_Sensitive_Bain_Vitale_Haute_Tolerance_Shampoo%2C_Normal_to_Combination_Hair/

Χμμμ...τέλεια!:?::mad:

Λοιπόν μόλις κοίταξα το σαμπουάν και αφρόλουτρο της κόρης μου πολύ γνωστής εταιρίας και με την ταμπέλα "χωρίς παραμπεν, δερματολογικά ελεγμένο"

και ανακάλυψα οτι μόνο δερματολογικά ελεγμένο δεν είναι.

Με μεγάλη λύπη είδα στα συστατικά οτι περιλαμβάνουν και:

sodium laureth sulfate, sodium hydroxide, sodium benzoate, sodium lactate, citric acid..

Πολύ νευρίασα τώρα..κατά τα άλλα ειδικά προιόντα για παιδιά και τρίχες κατσαρές.:evil:

Αν δηλαδή έχουν τέτοια συστατικά τα παιδικά σαμπουάν φανταστείτε λοιπόν τι θα έχουν τα δικά μας.

Soevan07 σε ευχαριστώ πολύ που μου άνοιξες τα μάτια.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Επιτρέψτε μου να σας καταθέσω την άποψή μου ώς επαγγελματίας του είδους .. (έχω καθαριστήριο) ..

Επειδή μου αρέσει πολύ να παραδίδω τα ρούχα στους πελάτες φρέκσα και μοσχομυρωδάτα, χρησιμοποιούσα πολύ γνωστό συμπικνωμένο προϊόν για το πλύσιμο στο πλυντήριο ..

Αφού πλένονται τα ρούχα, τα βάζω σε σουρώστρες οι οποίες στεγνώνουν κατα το ήμισυ τα ρούχα κι έτσι κάνω οικονομία και στο χρόνο αλλά και στο κόστος του στεγνώματος, και μετά τα βάζω στο στεγνωτήριο ..

Τις σουρώστρες δεν τις έχω συνδέσει με την αποχέτευση για να μπορώ να ελέγχω το νερό που βγαίνει απο τα ρούχα ..

Λοιπόν, το νερό που βγήκε ήταν ΓΕΜΑΤΟ σαπουνάδες .. ήταν τόση η ποσότητα που αναγκάστηκα και τα ξαναέβαλα να πλυθούν .. αφού τελείωσε το πρόγραμμα και ξαναέκανα τη διαδικασία σουρώματος, το νερό ήταν και πάλι γεμάτο σαπουνάδες ..

Μην τα πολυλογώ, στο 4ο πλύσιμο καθάρισαν .. σχετικά ..

Εγώ, το παρατήρησα διότι είδα το νερό, εσείς στα πλυντήριά σας δε βλέπετε το νερό που βγαίνει στην αποχέτευση .. φανταστείτε λοιπόν τι κολάει πάνω στα ρούχα μας και τρίβεται πάνω στο δέρμα μας ..

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Επιτρέψτε μου να σας καταθέσω την άποψή μου ώς επαγγελματίας του είδους .. (έχω καθαριστήριο) ..

Επειδή μου αρέσει πολύ να παραδίδω τα ρούχα στους πελάτες φρέκσα και μοσχομυρωδάτα, χρησιμοποιούσα πολύ γνωστό συμπικνωμένο προϊόν για το πλύσιμο στο πλυντήριο ..

Αφού πλένονται τα ρούχα, τα βάζω σε σουρώστρες οι οποίες στεγνώνουν κατα το ήμισυ τα ρούχα κι έτσι κάνω οικονομία και στο χρόνο αλλά και στο κόστος του στεγνώματος, και μετά τα βάζω στο στεγνωτήριο ..

Τις σουρώστρες δεν τις έχω συνδέσει με την αποχέτευση για να μπορώ να ελέγχω το νερό που βγαίνει απο τα ρούχα ..

Λοιπόν, το νερό που βγήκε ήταν ΓΕΜΑΤΟ σαπουνάδες .. ήταν τόση η ποσότητα που αναγκάστηκα και τα ξαναέβαλα να πλυθούν .. αφού τελείωσε το πρόγραμμα και ξαναέκανα τη διαδικασία σουρώματος, το νερό ήταν και πάλι γεμάτο σαπουνάδες ..

Μην τα πολυλογώ, στο 4ο πλύσιμο καθάρισαν .. σχετικά ..

Εγώ, το παρατήρησα διότι είδα το νερό, εσείς στα πλυντήριά σας δε βλέπετε το νερό που βγαίνει στην αποχέτευση .. φανταστείτε λοιπόν τι κολάει πάνω στα ρούχα μας και τρίβεται πάνω στο δέρμα μας ..

φρικαρα λεμε....:confused:

θα δοκιμασω τα νατσ...

αλλα κολλαω στο εξης σκεπτικο.ο.κ παιρνω τα νατσ,μετα ομως πρεπει να αλλαξω προς το λιγοτερο επικυνδυνο και τα υπολοιπα απορρυπαντικα για το σπιτι και ποσο μαλλον τα προιοντα προσωπικης καθαριοτητας..και μετα παμε και στα τροφιμα:roll:.αμα σκεφτω σοβαρα με τι πλενω τα ρουχα μου

δε θα σκεφτω με τι ταιζω τα παιδια μου?προσπαθω μονο δια της λογικης ''το μη χειρον βελτιστον'' και αποφευγω τις ανθυγειινες επιλογες αλλα να τα παιρνω ολα βιολογικα ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ βγαινω ,λεμε...ειναι πολυ ακριβα ,οποτε καθομαι στα αυγα μου...και μετα λεω βαλε και το συμβατικο απορρυπαντικο που ειναι κι '' ενα κι ενα δωρο'' και τελειωνε:|!

ασε το νερο που πινουμε.....παρεπιπτοντως soevan τωρα που σε βρηκα διαβασμενη:-P ...να σε αξιοποιησω:cool:

με το νερο εσυ τι λες οτι ειναι το καλυτερο να κανουμε,φιλτρα εμφιαλωμενο,κατι αλλο?

αλλα ας μη βγω εντελως οφφ:oops:

φρικαρα λεμε....:confused:

θα δοκιμασω τα νατσ...

αλλα κολλαω στο εξης σκεπτικο.ο.κ παιρνω τα νατσ,μετα ομως πρεπει να αλλαξω προς το λιγοτερο επικυνδυνο και τα υπολοιπα απορρυπαντικα για το σπιτι και ποσο μαλλον τα προιοντα προσωπικης καθαριοτητας..και μετα παμε και στα τροφιμα:roll:.αμα σκεφτω σοβαρα με τι πλενω τα ρουχα μου

δε θα σκεφτω με τι ταιζω τα παιδια μου?προσπαθω μονο δια της λογικης ''το μη χειρον βελτιστον'' και αποφευγω τις ανθυγειινες επιλογες αλλα να τα παιρνω ολα βιολογικα ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ βγαινω ,λεμε...ειναι πολυ ακριβα ,οποτε καθομαι στα αυγα μου...και μετα λεω βαλε και το συμβατικο απορρυπαντικο που ειναι κι '' ενα κι ενα δωρο'' και τελειωνε:|!

ασε το νερο που πινουμε.....παρεπιπτοντως soevan τωρα που σε βρηκα διαβασμενη:-P ...να σε αξιοποιησω:cool:

με το νερο εσυ τι λες οτι ειναι το καλυτερο να κανουμε,φιλτρα εμφιαλωμενο,κατι αλλο?

αλλα ας μη βγω εντελως οφφ:oops:

Ξεκίνα με τα soap nuts που είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΑΤΑ

και βλέπεις για τα άλλα.....

Για "καθαρό" νερό να προτιμήσεις να βάλεις φίλτρο!

Τα εμφιαλωμένα δεν προσφέρουν τιποτα καλύτερο απο την κοινή βρύση!

Ισως...και χειρότερο!

Εγώ έχω βάλει φίλτρο ενεργού άνθρακα

(υπάρχει και ανάλογο τόπικ για το φίλτρο νερού)

EDIT: Στη λίστα της υπογραφής μου

θα βρεις (προς στο τέλος) οικιακές απλές "συνταγές"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚOTATEΣ

για ασφαλή και αγνά καθάριστικά!!!

Όλα μια συνήθεια είναι!! ;)

• 2 εβδομάδες μετά...

Κι εγώ έχω φίλτρο ενεργού άνθρακα για το νερό.

Τώρα για τα απορρυπαντικά.... μέσα στην χημικούρα είμαστε... και για καθαρισμό ρούχων και για καθαρισμό σπιτιού. Την χλωρίνη δε την ξεσκίζω, θα έπρεπε να μου δίνει και ποσοστά η CLINEX....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...