Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΡΟΧΙΟΛΙΤΙΔΑ

Recommended Posts

ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ :evil:

Μάρτιο έπαθε ο μεγάλος μου γιος βρογχιολίτιδα πρώτη φορά, όταν ήταν ενός έτους. Στο τσακ γλιτώσαμε την εισαγωγή στο νοσοκομέιο. Εννοείται ότι και φέτος το Μάρτιο είχαμε το ίδιο πρόβλημα αλλά όχι σε τόση έκταση... Ενδιάμεσα στη χρονια δεν αντιμετωπίσαμε παρά μία μικρή ιωσούλα η οποία υποχώρησε εύκολα. Το aerolin βέβαια δεν το γλιτώσαμε.

Ο μπέμπης μας είναι εδώ και δέκα μέρες με βήχα. Προσπαθούμε να την προλάβουμε με aerolin και flixotide αλλά δε βλέπω φώς...

Από τη στιγμή που μετακομίσαμε στην επαρχία, τα παιδία μου ιδιαίτερα ο μεγάλος είναι συνέχεια βόλτα. Ένα ξέρω: Το Μάρτιο του 2009 τα παιδιά μου δε θα βγουν από το σπίτι ...

Αστειέυομαι βέβαια αλλά από τότε που γεννήθηκε ο μπέμπης μας, ο οποίος εμφάνισε αλλεργία στο γάλα της αγελάδος, έχω ρίξει τέτοιο τρέξιμο και το σημαντικότερο έχω χάσει δέκα χρόνια από τη ζωή μου από το άγχος, που το μόνο που δε θέλω είναι οι βρογχιολίτιδες του Μαρτίου.... :roll:

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Διαφημίσεις

ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ :evil:

Μάρτιο έπαθε ο μεγάλος μου γιος βρογχιολίτιδα πρώτη φορά, όταν ήταν ενός έτους. Στο τσακ γλιτώσαμε την εισαγωγή στο νοσοκομέιο. Εννοείται ότι και φέτος το Μάρτιο είχαμε το ίδιο πρόβλημα αλλά όχι σε τόση έκταση... Ενδιάμεσα στη χρονια δεν αντιμετωπίσαμε παρά μία μικρή ιωσούλα η οποία υποχώρησε εύκολα. Το aerolin βέβαια δεν το γλιτώσαμε.

Ο μπέμπης μας είναι εδώ και δέκα μέρες με βήχα. Προσπαθούμε να την προλάβουμε με aerolin και flixotide αλλά δε βλέπω φώς...

Από τη στιγμή που μετακομίσαμε στην επαρχία, τα παιδία μου ιδιαίτερα ο μεγάλος είναι συνέχεια βόλτα. Ένα ξέρω: Το Μάρτιο του 2009 τα παιδιά μου δε θα βγουν από το σπίτι ...

Αστειέυομαι βέβαια αλλά από τότε που γεννήθηκε ο μπέμπης μας, ο οποίος εμφάνισε αλλεργία στο γάλα της αγελάδος, έχω ρίξει τέτοιο τρέξιμο και το σημαντικότερο έχω χάσει δέκα χρόνια από τη ζωή μου από το άγχος, που το μόνο που δε θέλω είναι οι βρογχιολίτιδες του Μαρτίου.... :roll:

Αχ βρε tboys, τι τραβας και εσυ...Δυο μωρα αρρωστα...πωπωπωωω

Δηλαδη το μικρο το κανετε εισπνοες προληπτικα πριν κανει βρογχιολιτιδα??

Και εμεις δηλαδη αν αλλη φορα εχουμε βηχα ετσι θα κανουμε?

Σημερα εμεις ειμαστε καλυτερα εμφανως, απυρετοι, χωρις καθολου ταχυπνοια, αλλα δεν πολυ τρωμε.

Πειτε μου βρε κοριτσια σας παρακαλω, εσεις που εχετε εμπειρια, ποσο τρωγαν τα μωρα σας οταν ειχαν βρογχιολιτιδα?Ποσο μειωναν απο το κανονικο τους?Ποτε επανερχονται στο κανονικο?

Εμεις τρωμε περιπου το 1/4 απο αυτο που τρωγαμε, και πινουμε και λιγο τσαι που πριν δεν της εδινα καθολου αλλα τωρα χρειαζεται μου ειπε ο γιατρος.

Για πειτε...

Αχ αν δεν ειχα και ολες εσας..... :D

Και εμεις δηλαδη αν αλλη φορα εχουμε βηχα ετσι θα κανουμε?:D

Δεν έχω καταλάβει σίγουρα αν είναι προληπτικά ή αν είναι μικρής έκτασης. Γενικά εισπνοές κάνουμε ακόμα και αν η διάγνωση δεν είναι βρογχιολίτιδα αλλά έχει βήχα π.χ. έχει ρινοφαρυγγίτιδα.... Πάντως έχει δει το παιδί και δεύτερος παιδίατρος και μου έχει πει τα ίδια.

Σημερα εμεις ειμαστε καλυτερα εμφανως, απυρετοι, χωρις καθολου ταχυπνοια, αλλα δεν πολυ τρωμε.

Πειτε μου βρε κοριτσια σας παρακαλω, εσεις που εχετε εμπειρια, ποσο τρωγαν τα μωρα σας οταν ειχαν βρογχιολιτιδα?Ποσο μειωναν απο το κανονικο τους?Ποτε επανερχονται στο κανονικο?

:D

Και εμένα ο μεγάλος μου όταν έπαθε το περιστατικό που είχε ταχύπνοια δεν έτρωγε σχεδόν καθόλου. Ο γιατρός μου το είχε εξηγήσει κάπως... να μη σου πω ακριβώς γιατί δε θυμάμαι πάντως έχει να κάνει γιατι το παιδί κουράζεται αρκετά να πάρει αναπνοές πόσο μάλλον να φάει...(γιατρός δεν είμαι αλλά κάτι τέτοιο είναι...). Κράτησε λίγες ημέρες ακόμα παρόλο που η αναπνοή του είχε φτιάξει.Μην ανησυχείς σε λίγες μέρες θα επανέλθετε στα κανικά σας επίπεδα.

Υπομονή, το μωρό σου είναι πολύ μικρό ρε γμτ :oops:

Ελπίζω να περάσει εύκολα και μη χειρότερα ...

το ειχαμε και εμεις και 2 βδομαδες μεχρι κ σιροπακι αερολιν πηραμε αλλα ευτυχως της περασε :!:

ο παιδιατρος μου ειπε απο δω κ στο εξης οταν την πιανει βηχας θα της κανω συνεχεια μασκα :!:

Και εμεις δηλαδη αν αλλη φορα εχουμε βηχα ετσι θα κανουμε?:D

Δεν έχω καταλάβει σίγουρα αν είναι προληπτικά ή αν είναι μικρής έκτασης. Γενικά εισπνοές κάνουμε ακόμα και αν η διάγνωση δεν είναι βρογχιολίτιδα αλλά έχει βήχα π.χ. έχει ρινοφαρυγγίτιδα.... Πάντως έχει δει το παιδί και δεύτερος παιδίατρος και μου έχει πει τα ίδια.

:D

Και εμένα ο μεγάλος μου όταν έπαθε το περιστατικό που είχε ταχύπνοια δεν έτρωγε σχεδόν καθόλου. Ο γιατρός μου το είχε εξηγήσει κάπως... να μη σου πω ακριβώς γιατί δε θυμάμαι πάντως έχει να κάνει γιατι το παιδί κουράζεται αρκετά να πάρει αναπνοές πόσο μάλλον να φάει...(γιατρός δεν είμαι αλλά κάτι τέτοιο είναι...). Κράτησε λίγες ημέρες ακόμα παρόλο που η αναπνοή του είχε φτιάξει.Μην ανησυχείς σε λίγες μέρες θα επανέλθετε στα κανικά σας επίπεδα.

Υπομονή, το μωρό σου είναι πολύ μικρό ρε γμτ :oops:

Ελπίζω να περάσει εύκολα και μη χειρότερα ...

Ευχαριστω πολυ tboys, για την απαντηση σου!

εσεις πως ειστε τωρα αναρρωνετε??

Ο μπεμπης ποτε σου αρρωστησε πρωτη φορα και κανατε εισπνοες?Πριν 10 μερες που γραφεις?Ή και πιο παλια?

Λες να μας μεινει κανενα κουσουρι μωρε που ειναι τοσο μικρη και το επαθε??

Ασε νιωθω και απειρες τυψεις γιατι εγω φταιω , γιατι μαλλον απο τον μπαμπα μου κολλησε, δεν επρεπε να τον αφησω να ερθει σπιτι.(ειχε μονο βηχα(ο μπαμπας μου) και δεν δωσαμε πολυ σημασια).

Εσυ που εχεις εμπειρια αλλα και η Αλεκα, για πειτε μου, όλα αυτα γινονται μονο απο ιωσεις και οχι επειδη το μωρο "κρυωνει" π.χ. αν το βγαλεις εξω??

Γιατι ξερετε οι γιαγιαδες συνεχεια, μην κρυωσει το μωρο!!!!Φωναζουν!!!

Και τον γιατρο που ρωτησα μου ειπε οτι για να αρρωστησει ενας ανθρωπος πρεπει να υπαρχει ενας ιος, απο το κρυο μονο δεν αρρωσταινει.

Παντως μια φιλη που σπουδαζει ιατρικη και ηταν στην παιδιατρικη του Ιπποκρατειου-θεσνικη, μου ειπε οτι σε ενα πρωι (προχτες)ηρθαν 20 μωρα με βρογχιολιτιδα.

Διαφημίσεις

το ειχαμε και εμεις και 2 βδομαδες μεχρι κ σιροπακι αερολιν πηραμε αλλα ευτυχως της περασε :!:

ο παιδιατρος μου ειπε απο δω κ στο εξης οταν την πιανει βηχας θα της κανω συνεχεια μασκα :!:

Κουκλιτσα στη ιδια ηλικια το παθαν τα μικρουλια μας μωρε!'Για πες μου, ποσο σας κρατησε, μονο σιροπι πηρατε?Οτριβιν βαλατε?Τρωγατε οταν ησασταν στην οξεια φαση της ασθενειας?

εσεις πως το παθατε?Κολλησατε απο καπου?

Εμενα τωρα που ειναι αρρωστη κοιμαται πολυ περισσοτερο απο πριν , λογικο θα μου πεις....

Αχ σορυ για της ερωτησεις αλλα εχω πολυ αγχος. :cry:

Ο μπεμπης ποτε σου αρρωστησε πρωτη φορα και κανατε εισπνοες?Πριν 10 μερες που γραφεις?Ή και πιο παλια?

O μεγάλος είναι καλά τώρα, ο μπέμπης ακόμα βήχει. Ελπίζω να μη μείνει κουσούρι, το παθαίνουν συχνα τα παιδάκια

Εσυ που εχεις εμπειρια αλλα και η Αλεκα, για πειτε μου, όλα αυτα γινονται μονο απο ιωσεις και οχι επειδη το μωρο "κρυωνει" π.χ. αν το βγαλεις εξω??

Και τον γιατρο που ρωτησα μου ειπε οτι για να αρρωστησει ενας ανθρωπος πρεπει να υπαρχει ενας ιος, απο το κρυο μονο δεν αρρωσταινει.

Αυτό που σου είπε ο γιατρός σου ισχύει. Από ιό έιναι. Από το κρύο δεν αρρωσταίνεις. Προσοχή μόνο στα ρεύματα

O μεγάλος είναι καλά τώρα, ο μπέμπης ακόμα βήχει. Ελπίζω να μη μείνει κουσούρι, το παθαίνουν συχνα τα παιδάκια

Αυτό που σου είπε ο γιατρός σου ισχύει. Από ιό έιναι. Από το κρύο δεν αρρωσταίνεις. Προσοχή μόνο στα ρεύματα

ευχαριστω πολυ!!! :D:D

Σας ευχομαι να αναρρωσετε πληρως και να ειστε παντα γεροι!!!!!! :D

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ.FRENE MOY ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΑΝΥΣΗΧΙΑΣ.( ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΑΣΘΜΑ Π.Χ ) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΑΠΛΑ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΣΤΙΣ ΙΩΣΟΥΛΕΣ.

ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΩΣΗ ( ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΕ )!!!

rQGhp3.png

Συγνώμη ρε κορίτσια αλλά πως ξεκινάει αυτό? Με φτερνίσματα? Και εγώ και ο άντρας μου κρυολογήσαμε απο χθες με συνάχι, φτερνίσματα και μπούκωμα και σήμερα είδα ότι η μικρουλίτσα μάλλον κόλλησε!! Τρέχει η μυτούλα της και φτερνίζεται συχνά και είναι μόνο 3 μηνών η καϋμενουλίτσα μου!

Τα κορίτσια μου !

Ζωή 10/01/2008

Φωτεινή 24/07/2012

Διαφημίσεις

• 2 χρόνια μετά...

Γεια σας κοριτσια.Η μπεμπα μου ειναι 6 μηνων και επαθε βρογχιολιτιδα.νοσηλευτηκε και χθες γυρασαμε σπιτι κανει εισπνοες αερολιν και φλιξονταιντ.παιρνει επισης σολντεσανιλ.ειναι ολο γκρινια και την εχει πειραξει πολυ το αμοξιλ στο στομαχι.ολο κλαιει και δεν μπορει να κανει κακακια της αφηστε που το κανει εμετο.μηπως πρεπει να της το σταματησω?

δεν θα σταματησεις τιποτα ακους ? θα περασει λίγο ακομα απλα μου κανει εντυπωση γιατι σου δωσανε αμοξιλ δεν ειναι βαρια ? εμεις που παθαινουμε συχνα μας δινει ceclor 250 μιλα και με τον παιδιατρο το φλιξοταιντ ειναι κορτιζονουζο και πολυ αποτελεσματικο .. Εχε το νου σου οτι πο δω και περα θα προσεχεις να μην ιδρωνει , πχ στον υπνο να την αλλαζεις για να μην στεγνωνει πανω της το φανελάκι και αυτο που κανω εγω με το που ακούω βηχα κατευθειαν μάσκα αερολιν χιλιες φορες αερολιν παρα αντιβιωση

Περαστικα στην κουκλα σου και υπομονη

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

• 4 εβδομάδες μετά...

πορεί να μου πει καμμία μανούλα σε πόσο καιρό βλέπουμε βελτίωση με το αερολίν

εντάξει βοηθάει εκείνη την ώρα αλλά ο βήχας και το χουρχουρητό πότε φεύγει?

έχουμε μια βδομάδα με seretide και προχθές ξεκινήσαμε και αερολίν μαζί

αλλά ο βήχας βήχας

Μετά που σταματήσαμε το aerolin και τις σταγονίτσες έκανε τουλάχιστον 10 ημέρες να σταματήσει τελείως ο βήχας.Απλά μέρα με την μέρα ήταν πιο ξηρός, δεν ήταν σαν "τσιγαρόβηχας" (δεν ξέρω πως αλλιώς να το παρομοιάσω)!

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Καλησπερα κι απο ενα ακομα ταλαιπωρημενο μωρο με βροχιολιτιδα.

Γεννηθηκε το Φλεβαρη ο μικρος μου με ατρησια οισοφαγου με τραχειοισοφαγικο συριγγιο (το οποιο εγχειρηστηκε αμεσως) και ατρησια εντερου που θα εγχειριστει το Σεπτεμβρη. Το Μαϊο (τριων μηνων) ηταν λιγο συναχομενη η κορη μου, τον κολλησε ξεκιναει ο μικρος εναν ξηρο βηχα, οι μασκες επιτοπου δεν τον βοηθησαν καθολου και κατευθειαν εισαγωγη στο Αγια Σοφια, οπου μειναμε μια βδομαδα γιατι δεν μπορουσε να φτασει σε καταλληλα επιπεδα κορεσμου οξυγονου. Τελικα σπιτι πηραμε νεφελοποιητη και προικα τη βροχιολιτιδα. Απο τοτε μεχρι σημερα οι μερες χωρις μασκα μετριουνται στα δακτυλα. Τουλαχιστον αποφευγουμε το νοσοκομειο. Εκει ομως που σταματαμε τις μασκες (aerolin kai plumicort) και λεμε οτι ειναι καλα ξανακυλαει. Ειμαστε και διακοπες τωρα εναμιση μηνα κοντα, ακριβως διπλα στη θαλασσα, αλλα καλο δεν ειδα.

Τωρα που θα γυρισουμε θα παμε να μας δει κι ενας παιδοπνευμονολογος....

tndLp2.png

FgHKp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

emeis perasame broxiolitida otan itan o gios moy 18 mervn k tin perasame sto spiti mono me aerolin,,,meta apo 4 mines tin ksanaperasame k eisaxthikame sto mitera 5 meres opou epeirne antibiwsi k eispneomana se maska...alli mia fora perame broxiolitida k meta stop oyte bixas oyte tipotaaaaaaaaaaaaaaa

line_line_b_beg_17_time_1159329600_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

line_feet_beg_39_time_1281412800_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...