Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οι μέρες θηλασμού πλησιάζουν στο τέλος?!?

Recommended Posts

Καλησπέρα! Έχω παρατηρήσει πως ο γιος μου (10 μηνών) τον τελευταίο καιρό δεν θέλει να θηλάζει μέσα στην μέρα παρά μόνο για να κοιμηθεί. Συνήθως κοιμάται μία φορά στις 12 με 1 και αν τύχει μπορεί να πάρει έναν υπνακο και κατά τις 4-5. Διαφορετικά κοιμάται για βράδυ απ τις επτά και ξύπνα για να φάει τρεις με τεσσερεις φορές κάπου κάπου και παραπάνω. 

Θέλω να ρωτησω , μπορώ έτσι να διατηρήσω την γαλουχία ή οδευω προς τον αποθηλασμο? 

Να σημείωσω πως ο μικρός έχει μυξουλες εδώ και λίγες μέρες και ξέρω πως είναι και αυτός ένας λόγος που δεν επιδιωκει τον θηλασμό.  

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 136
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 36 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Καλησπέρα! Έχω παρατηρήσει πως ο γιος μου (10 μηνών) τον τελευταίο καιρό δεν θέλει να θηλάζει μέσα στην μέρα παρά μόνο για να κοιμηθεί. Συνήθως κοιμάται μία φορά στις 12 με 1 και αν τύχει μπορεί να πάρει έναν υπνακο και κατά τις 4-5. Διαφορετικά κοιμάται για βράδυ απ τις επτά και ξύπνα για να φάει τρεις με τεσσερεις φορές κάπου κάπου και παραπάνω. 

Θέλω να ρωτησω , μπορώ έτσι να διατηρήσω την γαλουχία ή οδευω προς τον αποθηλασμο? 

Να σημείωσω πως ο μικρός έχει μυξουλες εδώ και λίγες μέρες και ξέρω πως ίσως να είναι και αυτό ένας λόγος που δεν επιδιωκει τον θηλασμό.  

Μείωσε τα στερεά και πρόσφερε το στήθος συχνότερα. Ειναι πολύ μικρός ακόμη, πρέπει το γάλα σου να είναι η κύρια τροφή του

Άρα θηλάζει 4-6 φορές μέσα στην ημέρα? Λένε πως χρειάζεται τουλάχιστον 6 θηλασμοί για να διατηρηθεί η γαλουχία,  πολλές φορές όμως προσαρμόζεται η παραγωγή στις ανάγκες του μωρού,  άρα το πιο πιθανό είναι να μην έχεις πρόβλημα.  Αν προσφέρεις εσύ μέσα στην ημέρα αρνείται? Επίσης,  άσχετο με το θέμα σου βέβαια αλλά κοιμάται πολύ λίγο για την ηλικία του!

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 33 λεπτά , marakiz είπε:

Άρα θηλάζει 4-6 φορές μέσα στην ημέρα? Λένε πως χρειάζεται τουλάχιστον 6 θηλασμοί για να διατηρηθεί η γαλουχία,  πολλές φορές όμως προσαρμόζεται η παραγωγή στις ανάγκες του μωρού,  άρα το πιο πιθανό είναι να μην έχεις πρόβλημα.  Αν προσφέρεις εσύ μέσα στην ημέρα αρνείται? Επίσης,  άσχετο με το θέμα σου βέβαια αλλά κοιμάται πολύ λίγο για την ηλικία του

Του προσφερω αλλά δεν θέλει να θηλάσει. Ελπίζω να προσαρμοστεί ή παραγωγή ή να ευθύνεται το κρυολόγημα και να επανέλθουμε. Πριν ενα μήνα εκανα επαναγαλακτισμο λόγο ενός χειρουργείου που έκανα και ο μικρός θηλασε τελικά μετά από δύο βδομάδες. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αποθηλασω χωρίς το μωρό μου να είναι έτοιμο για αυτό το παλευω όσο μπορώ. 

Ναι ή αλήθεια είναι πως κοιμάται σχετικά λίγο για την ηλικία του. Το πρόγραμμα του το έχει διαμορφώσει ο ίδιος. Κοιμάται το βράδυ 12 ώρες και το μεσημέρι 1 με 2 ώρες. 

Μπράβο σου που το έχεις παλέψει τόσο! !!! Όλα καλά θα πάνε πιστεύω!  Εσύ συνέχισε να προσφέρεις.  

Συνολικά καλά είστε στον ύπνο, απλά στην ηλικία του είναι λίγο η μία φορά μέσα στην ημέρα,  επεδίωξε όσο μπορείς να κοιμάται δύο φορές,  να μην μένει δηλαδή τόσες ώρες ξυπνιο.

Διαφημίσεις

17 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Μείωσε τα στερεά και πρόσφερε το στήθος συχνότερα. Ειναι πολύ μικρός ακόμη, πρέπει το γάλα σου να είναι η κύρια τροφή του

Πράγματι τρώει με ευχαρίστηση και τα τρια γεύματα και αδειάζει τα πιατακια! Να κόψω το απόγευματινο ή να μειωσω τις ποσότητες?

πρίν από 17 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Πράγματι τρώει με ευχαρίστηση και τα τρια γεύματα και αδειάζει τα πιατακια! Να κόψω το απόγευματινο ή να μειωσω τις ποσότητες?

Θήλαζε πρώτα και δίνε στερεά μετά

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Προσπαθώ να θηλάζω περισσότερο την ημέρα άλλες φορές το καταφέρω κι άλλες όχι. Ίσως να χορταινει με τις στερεες και να μην εχει πολύ όρεξη για γαλα. 

ΑΡΓΚ αν θηλάζω πριν το φαγητο, μήπως έχει χορτάσει ήδη απ το γάλα και τρώει παραπανισια? 

1 ώρα πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Προσπαθώ να θηλάζω περισσότερο την ημέρα άλλες φορές το καταφέρω κι άλλες όχι. Ίσως να χορταινει με τις στερεες και να μην εχει πολύ όρεξη για γαλα. 

ΑΡΓΚ αν θηλάζω πριν το φαγητο, μήπως έχει χορτάσει ήδη απ το γάλα και τρώει παραπανισια? 

Προσωπικά δε θα μείωνα την ποσότητα των στερεών, ούτε θα θήλαζα πριν το φαγητό. Θα πρόσφερα στήθος όλες τις άλλες ώρες της ημέρας (ή και της νύχτας αν προτιμάς). Εξ όσων γνωρίζω 3 γεύματα στους 10 μήνες είναι ok, oύτε πολλά ούτε λίγα. Δεν είναι ότι μασουλάει και 2-3 φορές την ημέρα στο ενδιάμεσο.

Απλώς να σου πω ότι στην ηλικία σας κάναμε 3-4 θηλασμούς την ημέρα + μία άντληση στη δουλειά. Δεν υπήρξε πρόβλημα, δεν αποθήλασε το μωρό πρόωρα, για την ακρίβεια αποθήλασε πριν ένα μήνα περίπου. Γνωρίζω μαμά που στους 11 μήνες θήλαζε 2 φορές, πρωί και βράδυ και συνεχίζει να θηλάζει στους 16 μήνες. Δεν είναι ο κανόνας, αλλά γίνεται.

Τώρα αν εσύ θέλεις να αισθάνεσαι πιο "safe", δες μήπως έχεις τη δυνατότητα να δανειστείς κάποιο θήλαστρο για να διατηρήσεις την παραγωγή, ωστόσο μου φαίνεται λίγο υπερβολικό σε αυτή την ηλικία.

Φαντάζομαι φάση είναι ή πιθανόν να ευθύνεται και το κρυολόγημα που λες. Άπαξ και επανέλθει, λογικά θα ζητάει περισσότερο και θα προσαρμοστεί και το στήθος σου.

Έχω λίγο καιρό που εισήγαγα το τρίτο γεύμα περισσότερο λόγο ανασφάλειας δικης μου πως δεν χορταινει μετά τον επαναγαλακτισμο. Τότε εβγαζα 30 μλ με το θηλαστρο και όχι κάθε φορά. Πριν μία βδομάδα που το χρησιμοποίησα ξανα (έκανα ένα χειρουργείο και ελειπα για δύο μέρες) εβγαλα 120μλ την φορά αλλά ξέρω πως δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Το μωρό "τραβά" περισσότερο γαλα.

Κι εγώ πιστεύω πως σε τέτοια ηλικία δεν χρειάζεται το θηλαστρο για να διατηρηθεί η παραγωγή όταν το μωρό θηλάζει κατ' απαίτηση του. Είναι όμως ένα εργαλείο που διευκολύνει. Χωρίς αυτό θα ειχα αποθηλασει πριν ένα μήνα και κατι.

Διαφημίσεις

Κι εγώ δεν θα μείωνα στερεές, άλλες μαμάδες κάνουν αμάν και πως να φάνε τα μωρά τους κι εσένα που τα πάει τόσο καλά να τις μειώσεις? Συνέχισε να προσφέρεις στήθος και λογικά φάση είναι που θα περάσει.

Για να ενημέρωσω το θέμα τελικά με υπομονή το μωρό επέστρεψε στο στήθος! Μάλλον έφταιγε το κρυολόγημα, ή μυτουλα του ξεμπουκωσε και από χτες το απόγευμα θηλάζει και την ημερα. Σας ευχαριστώ όλες για το χρόνο σας!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...