Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κοστος εγκυμοσύνης-τοκετου

ilonka19

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και την επέμβαση εσύ την κάνεις όχι κάποιος άλλος.

Ε,ναι.Απλά το θεωρώ κάπως άδικο αυτό το σύστημα.Εγώ να σφαδάζω από τους πόνους 12 ώρες(έβγαλα και 4 κιλά μωρό :roll: ) και αυτές που κάνουν καισαρική να μπαίνουν και σε μισή ώρα να βγαίνουν και να μη καταλαβαίνουν τιποτα...Καλά θα μου πείς ότι πονάνε μετά,αλλά θα σου πω κι εγώ ότι εγώ πέθαινα στο πόνο και για 45 μέρες μετα...Είχα και ράμματα και στον τράχηλο που μου ρήμαξε η μικρή.

Πάντως χαλάλι της!Το αξίζει γιατί βγήκε μια κούκλα!Δεν θέλω να παινευτώ,αλλά ισχύει! :wink:

Η καισαρικη ΔΕΝ ειναι επιλογη σου παντα...

Η επισκληρίδιος ειναι....

Σου ειπε κανεις οτι τα ραμματα της καισαρικης δεν πονανε καιρο μετα????

Πιστεψε με...

Απο καποια που εχει γεννησει ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ δυο τροπους και το εχει "νιωσει" η ιδια.....

Η καισαρικη ΔΕΝ ειναι επιλογη σου παντα...

Η επισκληρίδιος ειναι....

Σου ειπε κανεις οτι τα ραμματα της καισαρικης δεν πονανε καιρο μετα????

Πιστεψε με...

Απο καποια που εχει γεννησει ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ δυο τροπους και το εχει "νιωσει" η ιδια.....

Δεν διαφωνώ,αλλά πες μου γιατί τότε όλες οι διάσημες μαμάδες προτιμούν να γεννήσουν με καισαρική??????????

Διαφημίσεις

Οι διάσημες μαμάδες δεν έχουν ανάγκη τα λεφτά οπότε.... μάλλον είναι άλλοι οι λογοι έτσι κι αλλιώς......

Ε,ναι!Αυτό λέω!Για ν μη πονέσουν στη γέννα το κάνουν! :wink:

Εγώ διάβασα που έγραφες ότι είναι αδικία που πέρνουν στην καισαρική παραπάνω λεφτα εκτός αν κατάλαβα λάθος.

Σε πληροφορώ ότι στην καισαρική πονάς πολύ περισσότερο μετά την γέννα και περισσότερες μέρες από ότι στη φυσιολογική. Αν κάνεις και τις δυο γέννες και συ που δεν στο εύχομαι θα καταλάβεις για τι πράγμα μιλάς.

Σε πληροφορώ ότι στην καισαρική πονάς πολύ περισσότερο μετά την γέννα και περισσότερες μέρες από ότι στη φυσιολογική.

Ωχ... :cry::cry::cry:

Γι'αυτό ας παρηγορηθούμε τουλάχιστον με τίποτα ψιλά...

Κοριτσακια να σας πω κι εγω που εχω κανει δυο καισαρικες ???

Καταρχας η καισαρικη ειναι χειρουργειο ενω ο φυσιολογικος ειναι κατι φυσιολογικο (να γεννας δηλαδη) γιαυτο και λεγεται ετσι...

Όσον αφορα τα χρήματα, το θεμα ειναι οτι παίρνεις περισσότερα στην καισαρίκη γιατι 1ον ειναι χειρουργειο και 2ον δινεις πρισσοτερα !!!

Η καισαρικη ομως δεν ειναι η ευκολη λυση, κακως το εχουν δει μερικες γυναικες ετσι... εχει πολλους κινδύνους !!! Χωρια που αναλογα με τον τρόπο (εγω π.χ. κανω ολικη ναρκωση) χανεις την μαγεια του να δεις το αγγελουδι σου με το που γεννιεται... :cry:

Εγω κοριτσια κ τους 2 φυσιολογικα τους γεννησα κ απο καισαρικες δεν ξερω παντως απο φιλες εχω ακουσει οτι ποναει πολυ κ τις πρωτες μερες την περνας με τσαι ενω οι αλλες χλαπακιαζουν ανετα!!!!Οπως εκανα κ εγω!!!!!

Το κοστος κ στις 2 εγκυμοσυνες σε ιδιωτικο μαιευτηριο με αμοιβη ιατρου στη 1 γεννα (στη 2 πηρε τα μισα χατηρικα) μας πηγε στη 1η γυρω 3.000 ευρω κ στη 2η κατι λιγοτερο γιατι οπως ειπα χατηρικα του δωσαμε τα μισα του γιατρου για να μη παρει σε κλωτσιες τα υπολοιπα!!!!!!!! :evil:

Διαφημίσεις

Παντως οι επωνυμες δε γεννανε με καισαρικη,το ξερω απο πρωτο χερι αυτο,οι περισσοτερες γεννανε με προγραμματισμενο φυσιολογικο και επισκληριδειο.

Εγω προσωπικα οπως εχω γραψει σε αλλα post θα ηθελα αν γινεται να αποφυγω την καισαρικη γιατι εχω διαβασει οτι μπορει σε τυχον επομενη εγκυμοσυνη,πρωτα ο Θεος,μπορει ο πλακουντας να παει και να εμφυτευτει πανω στην ουλη και να υπαρχει προβλημα.Επισης ειχα διαβασει προσφατα οτι με την καισαρικη αυξανονται αμυδρα οι πιθανοτητες για προβλημα υπογονιμοτητας στο μελλον (αμυδρα,αλλα αυξανονται) και δεν κανει να ξαναμεινεις συντομα εγκυος αλλα πρεπει να περιμενεις 2 χρονια νομιζω.

Κορίτσια σίγουρα θα προτιμούσα φυαιολογικό τοκετό αλλά με επισκληρίδιο....Όχι αυτό που τράβηξα...3 φορές πήγα μέχρι τον άλλο κόσμο και ήρθα...Πραγματικά. :cry::cry::cry:

Γιατι Στελλα,τοσο πολυ ποναει; Δεν την εχω ζησει την εμπειρια κι ετσι κι αλλιως δεν ξερω πως θα ερθουν τα πραγματα (αν δηλαδη θα παω φυσιολογικα ή καισαρικη) γιατι προς το παρον το μωρο ερχεται αναποδα και δεν ξερω αν θα γυρισει-εχουμε ανοιξει και σχετικο Topic.Αλλα για πες καλου κακου για να μας προετοιμασεις να ξερουμε τι μας περιμενει σε περιπτωση που παμε φυσιολογικα!!! :)

Θα συμφωνησω και γω με τη Ρουλα και την Μαριλενα.Και γω με δυο καισαρικες,ουσιαστικα με δυο χειρουργεια!Αν ειχα επιλογη δεν θα προτιμουσα με τιποτε καισαρικη!Καθε φορα που με σηκωναν την πρωτη μερα μετα το χειρουργειο αισθανομουν σαν τα μικυ μαους που γινονται κομματια και πεφτουν κατω!ταλαιπωρια και πονος που κραταει πολλες μερες.αν και εζησα πονους τοκετου,γιατι στην πρωτη μου κορη εφτασα διαστολη 5 αλλα επεσαν οι σφυγμοι της κορης μου γιατι πνιγοταν με τον λωρο και μπηκα εσπευσμενα χειρουργειο,απορω πως κανεις προτιμα καισαρικη!Δεν ειναι καθολου απλη υποθεση.....

Και εγώ θα προτιμούσα φυσιολογικό τοκετό. Joe δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα στον φυσιολογικό τοκετό, μπορείς να κάνεις επισκληρίδιο και να μην καταλάβεις τίποτα, φαντάσου εγώ γέννησα την πρώτη φορά φυσιολογικά και χωρίς επισκληρίδιο.

Διαφημίσεις

Θα συμφωνησω και γω με τη Ρουλα και την Μαριλενα.Και γω με δυο καισαρικες,ουσιαστικα με δυο χειρουργεια!Αν ειχα επιλογη δεν θα προτιμουσα με τιποτε καισαρικη!Καθε φορα που με σηκωναν την πρωτη μερα μετα το χειρουργειο αισθανομουν σαν τα μικυ μαους που γινονται κομματια και πεφτουν κατω!ταλαιπωρια και πονος που κραταει πολλες μερες.αν και εζησα πονους τοκετου,γιατι στην πρωτη μου κορη εφτασα διαστολη 5 αλλα επεσαν οι σφυγμοι της κορης μου γιατι πνιγοταν με τον λωρο και μπηκα εσπευσμενα χειρουργειο,απορω πως κανεις προτιμα καισαρικη!Δεν ειναι καθολου απλη υποθεση.....

Μέχρι τα 5 εκατοστά διαστολή αντέχεις,μέχρι τα 12?Δεν είναι οι ίδιοι πόνοι σε καμιά περίπτωση...

Και εγώ θα προτιμούσα φυσιολογικό τοκετό. Joe δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα στον φυσιολογικό τοκετό, μπορείς να κάνεις επισκληρίδιο και να μην καταλάβεις τίποτα, φαντάσου εγώ γέννησα την πρώτη φορά φυσιολογικά και χωρίς επισκληρίδιο.

Συγνώμη Ρούλα μου,αλλά σε μένα ήταν.Είχα προεκλαμψία,με 36 κιλά παραπάνω..Μου κόπηκε η αναπνοή 3 φορές και νόμιζα ότι θα πέθαινα(και λόγω του ιστορικού)...Και εκτός των άλλων ήταν μεγάλο το μωρό.Α!Και δεν έκανα και επισκληρίδιο...Και παραλίγο εκεί γύρω στα 7 εκατοστά να έτρωγα και χειρουργείο...

Και την επέμβαση εσύ την κάνεις όχι κάποιος άλλος.

Ε,ναι.Απλά το θεωρώ κάπως άδικο αυτό το σύστημα.Εγώ να σφαδάζω από τους πόνους 12 ώρες(έβγαλα και 4 κιλά μωρό :roll: ) και αυτές που κάνουν καισαρική να μπαίνουν και σε μισή ώρα να βγαίνουν και να μη καταλαβαίνουν τιποτα...Καλά θα μου πείς ότι πονάνε μετά,αλλά θα σου πω κι εγώ ότι εγώ πέθαινα στο πόνο και για 45 μέρες μετα...Είχα και ράμματα και στον τράχηλο που μου ρήμαξε η μικρή.

Πάντως χαλάλι της!Το αξίζει γιατί βγήκε μια κούκλα!Δεν θέλω να παινευτώ,αλλά ισχύει! :wink:

Στέλλα και γω ήμουν από τις 6.00 μέχρι τις 1,30 με πόνους (είχα επιλέξει φυσιολογικο τοκετό) αλλά αφού το μωρό έχανε σφυγμούς πήγαμε σε καισαρική. Έφαγα και τους πόνους και το μαχαίρι......Αν ήταν στο χέρι μου θα επέλεγα φυσιολογικό και όχι καισαρική......

Όσο για το επίδομα της καισαρικης το δίνουν επειδή πληρώνουν ακριβότερα και τον γιατρό. Πχ. εγώ που δεν πλήρωσα ποτέ μαιευτήριο (πληρωνόταν απευθέίας από την ασφάλεια 100%) δεν πήρα κανένα παραπάνω επίδομα για την καισαρική.

πάντως και η επικσληρήδιος δεν είναι εντελώς αθώα...υπάρχουν περιπτώσεις, σπάνιες μεν αλλα υπάρχουν, που η γυναίκα έμεινε παράλυτη. Κοντινή συγγενής μου, έκανε επισκληρήδιο και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παρέλυσε το αριστερό της πόδι και τρελλάθηκαν 20 ημέρες. τελικά είναι καλά. ευτυχώς....προσωπικά, και συγνώμη αν το λέω έτσι απερίφραστα, πιστεύω ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε και λίγο τη φύση και τον Θεό που προνοεί!! όσο και να πονάμε, κανείς δεν πέθανε απο τον πόνο...η φύση μας έκανε έτσι που εκεί που λέμε πως σβήνουμε και δεν αντέχουμε άλλο, εκεί κάποια δύναμη μας σπρώχνει να συνεχίσουμε...΄φυσικά όπου επιβάλλεται πρέπει να δεχόμαστε και την καισαρική, αλλά έτσι a priori να επιζητούμε την καισαρική ως εύκολη λύση μου φαίνεται κάπως υπερβολικό και αλλαζονικό...η άποψή μου βέβαια...

Εγω με την αναγκαστικοτατη καισαρικη δεν πονεσα καθολου μετα και οπως μου ειπε ο γιατρος μου που τον εμπιστευομαι 100% και σε 2 μηνες να εμενα εγκυος δεν θα ειχα κανενα προβλημα.

Δεν υπαρχει περιπτωση να ανοιξουν οι τομες κι αλλες τετοιες μπουρδες που λενε μερικοι "γιατροι". Ουτε θεμα υπογονιμοτητας και επικινδυνης κυησης!

Μιμίκα εξαρτάται πόσο καλός χειρουργός είναι αυτός που κάνει την τομή.......... έχω ακούσει περίπτωση γυναικολόγου που το νυστέρι "χάραξε" το κεφάλι του παιδιού!!!!!

Πως κατάφερε και πέρασε 8 στρώσεις με δέρμα κλπ και έφτασε στο κεφαλάκι του παιδιού το οποίο χρειάστηκε ράματα ένα Θεός το ξέρει.

Μιμίκα εξαρτάται πόσο καλός χειρουργός είναι αυτός που κάνει την τομή.......... έχω ακούσει περίπτωση γυναικολόγου που το νυστέρι "χάραξε" το κεφάλι του παιδιού!!!!!

Πως κατάφερε και πέρασε 8 στρώσεις με δέρμα κλπ και έφτασε στο κεφαλάκι του παιδιού το οποίο χρειάστηκε ράματα ένα Θεός το ξέρει.

:shock::shock::shock::evil::evil:

εμενα μου κοστισε 750 ευρω επισκεψεις στο γιατρο, προγγενητικο ελεγχο και ενα ποσο που δωσαμε στο γιατρο χωρις να ζητησει. αλλα γεννησα στο πανεπιστημιακο της Λαρισας και ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενη και απο το προσωπικο και ειδικα απο το γιατρο μου που ηταν διπλα μου 14 ωρες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...