Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μουσική για μωράκια!

Recommended Posts

Τι σχέση έχουν τα ναρκωτικά με την μουσική;

Δεν ξέρω, υποθέτω την ίδια σχεση που έχει η thrash με τα επιθετικά παιδιά, τα ίδια παιδιά που η κλασσική μπορεί να κάνει αρνάκια.

Ε τότε πάρε καλύτερα ναρκωτικά και άσε εμάς τα αρνάκια να φάμε το χορταράκι μας!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 85
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν ξέρω, υποθέτω την ίδια σχεση που έχει η thrash με τα επιθετικά παιδιά, τα ίδια παιδιά που η κλασσική μπορεί να κάνει αρνάκια.

Ε τότε πάρε καλύτερα ναρκωτικά και άσε εμάς τα αρνάκια να φάμε το χορταράκι μας!

Παρεκτρέπεσαι νομιζω

Παρεκτρέπεσαι νομιζω

Είναι από το χορταράκι... :cool:

Εσύ κι η Ekabn βαλθήκατε να με κάνετε να ξεχάσω ή να αναθεωρήσω όλα όσα έμαθα τόσα χρόνια για τη μουσική.

Και αντί να μας ευγνωμονείς γι αυτό μας τη λες κιόλας. Εγώ, αν κάποιος έρθει με επιχειρήματα να μου πει δυο τρία πράγματα διαφορετικά από αυτά που ξέρω ή πιστεύω, νοιώθω και υποχρεωμένη. Τέλος πάντων, προφανώς δε θες να παραδεχτείς ότι ατύχησες σε κάποιες παρατηρήσεις σου.

Πάντως χαίρομαι που σε συμφωνούμε σε ένα πράγμα (και έτσι επιστρέφουμε στο σημείο από όπου ξεκίνησε αυτή η συζήτηση): ότι τα CD με διάφορους "πιασάρικους" τίτλους που αφήνουν να εννοηθεί ότι το παιδί σου θα γίνει Αινστάιν αν ακούσεις κάτι ξεπλυμμένες εκτελέσεις κλασικών έργων είναι ψιλοαπάτη και τέλος πάντων καλό είναι να αποφεύγονται.

Υ.Γ. Για την ιστορία: μάλλον έχεις δίκιο για τις χορδές του βιολιού, δεν πρέπει να φτιάχνονταν από έντερα, αλλά από δέρμα. Και πάλι όμως ισχύει το επιχείρημά μου: το δέρμα είναι φυσικό προϊόν, ο ήχος του είναι πιο φυσικός σε σχέση με τον ήχο ενός ηλεκτρονικού οργάνου.

(ακουγωντας Debussy - Prelude to the afternoon of a faune, βγαίνω απο τον ίσκιο μίας φτέρης και λέω: )

Καθότι προφανώς όλοι εμείς που απαντήσαμε τρία πράγματα σε αυτή την ενότητα είχαμε την καλή μουσική για "λικνο" μας μεγαλωνοντας, ας αποδείξουμε ότι η καλή μουσική προάγει την ψυχική υγεία και ηρεμία! :lol::lol::lol:

Ειρήνη ημίν! :lol::lol::lol:

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να την λεμε ο ένας στον άλλον....ας αφήσουμε τους εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς για άλλους! :D

Διαφημίσεις

Υ.Γ. Για την ιστορία: μάλλον έχεις δίκιο για τις χορδές του βιολιού, δεν πρέπει να φτιάχνονταν από έντερα, αλλά από δέρμα. Και πάλι όμως ισχύει το επιχείρημά μου: το δέρμα είναι φυσικό προϊόν, ο ήχος του είναι πιο φυσικός σε σχέση με τον ήχο ενός ηλεκτρονικού οργάνου.

Δεν έχω... Διάβασα κάποιες σημειώσεις οργανολογίας-οργανογνωσίας που έχω και βρήκα και ένα link που αναφέρεται στο παρελθόν και λέει ότι παλιά φτιάχνονταν από έντερα πρόβατου.

Όπως βλέπεις άλλος έχει την μύγα και μυγιάζεται... εγώ όταν σφάλω κάπου το παραδέχομαι.

Πριν απο μερικά χρόνια στο κολεγιο στο μάθημα της κλινικής ψυχολογίας (ή αδυναμία μου) μας ρώτησε η καθηγήτρια εαν ξέρουμε ποια μουσική αρέσει στα μωράκια μικρής ηλικίας Βιάστηκα κι εγω η καλή σου να απαντήσω η κλασσική και γενικοτερα η χαλαρωτική μουσική....η καθηγήτρια με ρώτησε που το ξέρω και πόσα παιδιά έχω (ήμουν 19χρ) και φυσικά με αποστόμωσε λέγοντας μου ότι αυτο με την χαλαρωτική μουσική δεν ειναι ο κανόνας, υπήρχαν μωρά σε έρευνα (δεν θυμαμαι ακριβή αριθμό) που ηρεμούσαν με την ρόκ μουσική!

Και μένα μου ακούστηκε παράξενο αλλά καμια φορά οι προσωπικές μας πεποιθησεις ή πιστευω μπορεί να απέχουν απο την παγκόσμια πραγματικότητα. (το ονομας της καθηγήτριας ειναι κα Π. Βερσή, Deree College σε περιπτωση που κάποιος βιαστεί να πει για την θεία του μπατζανάκη μου απο τα Σουρμενα :lol: )

Βιάστηκα κι εγω η καλή σου να απαντήσω η κλασσική και γενικοτερα η χαλαρωτική μουσική....η καθηγήτρια με ρώτησε που το ξέρω και πόσα παιδιά έχω (ήμουν 19χρ) και φυσικά με αποστόμωσε λέγοντας μου ότι αυτο με την χαλαρωτική μουσική δεν ειναι ο κανόνας, υπήρχαν μωρά σε έρευνα (δεν θυμαμαι ακριβή αριθμό) που ηρεμούσαν με την ρόκ μουσική!

Για να μην πω το άλλο, γιατί ντε και σώνει θέλουμε να χαλαρώνουμε με τη μουσική; :roll:

Οποιος ακούει μουσική, μεγάλος ή μικρός, την ακούει πάντα και παντού. Είναι κομμάτι της καθημερινής του ζωής.

(Άντε ρε ursa, με πρόλαβες)

Ε, λοιπόν, κι εγώ αυτό με τη χαλάρωση και την κλασική μουσική δεν το καταλαβαίνω. Εγώ προσωπικά δε χαλαρώνω, μπορεί να συγκινούμαι, ή να ενθουσιάζομαι, αλλά να χαλαρώσω... μάλλον μόνο με λάουντζ.

Και επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ντε και σώνει τα παιδιά να χαλαρώνουν. Δηλαδή, τους βάζουμε μουσική επειδή στόχος μας είναι να τα χαλαρώσουμε; Μήπως θέλουμε απλώς να ελπίζουμε ότι θα τα κοιμήσουμε;

Τέλος πάντων, αυτή η χρηστική αντίληψη της μουσικής είναι λανθασμένη κατ'εμέ. Να ακούσουν μουσική για να χαλαρώσουν ή για να γίνουν Baby Einstein (άλλη σειρά με μουσική για παιδιά, οίκτο...). Γιατί δε μπορούν απλώς να ακούν μουσική για να την ακούν;

Ekabn,

Σεξ με Ραχ 3?

Μαγείρεμα με Guns N Roses?

Οδήγηση με Γκλουκ Ορφέα και Ευρυδίκη?

Νανούρισμα μωρού με Metallica .. nothing else matters?

Τσακωμός με Ηπειρώτικο μοιρολόι?

:lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Ekabn,

Σεξ με Ραχ 3?

Είσαι πολύ οργανωμένη ρε συ, εγώ απλώς τρώω κωλύμματα κατά καιρούς, ακούω κάτι συνέχεια μα συνέχεια

Αν κατάλαβα καλά τι θες να πεις, που δεν είμαι και πολύ σίγουρη

Ekabn,

Σεξ με Ραχ 3?

Είσαι πολύ οργανωμένη ρε συ, εγώ απλώς τρώω κωλύμματα κατά καιρούς, ακούω κάτι συνέχεια μα συνέχεια

Αν κατάλαβα καλά τι θες να πεις, που δεν είμαι και πολύ σίγουρη

Οχι ρε πλάκα κάνω, τη χρηστικότητα της μουσικής κοροϊδεύω.

:lol:

Υ.Γ. Τώρα με τί έχεις φάει κόλλημα;

Σε αυτό το πολύ ωραίο ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΙ έλεγε ότι τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης αν ακούς κάποιο κομμάτι συνέχεια ή διαβάζεις κάποιο ποίημα συνέχεια τότε το μωρό ακούγωντας το μετέπειτα θα ηρεμει όταν κλαίει.

το θέμα ειναι ότι τώρα τελευταία η μαμα εχει επαναστατικές τάσεις και ακούει ΚΟΜΙ-Χ (hip hop) :lol::lol::lol:

Πάντως πιστεύω....χωρις να βασίζομαι σε επιστημονικά δεδομένα...οτι αν αρέσει στους γονείς η μουσική και βάζουν αρκετά στο σπίτι τότε και το παιδί όλο και κάτι θα ξεκλεψει δεν μπορεί! Εγω ακούω απο Norah Jones έως Alice Cooper (αθανατο Poison) και ηρεμώ πολύ με τη μουσική της γιόγκα...ε αυτά θα βάζω και στο μωρό μιας και θα ειμαστε παρεούλα...αμα δω ότι κάτι του ξινίζει θα το σεβαστώ!......εν τω μεταξύ δίπλα μου έχω μια πόντια επίσης έγκυος στον ίδιο μήνα που ξυπνάει και βάζει τέρμα Πλούταρχο (την παράτησε ο αρραβωνιαστικός :( ) και φοβάμαι μην του μείνει κανένα κουσούρι του εμβρύου μου απο τα Ελληνάδικα :shock::shock::shock:

Διαφημίσεις

Σε αυτό το πολύ ωραίο ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΙ έλεγε ότι τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης αν ακούς κάποιο κομμάτι συνέχεια ή διαβάζεις κάποιο ποίημα συνέχεια τότε το μωρό ακούγωντας το μετέπειτα θα ηρεμει όταν κλαίει.

το θέμα ειναι ότι τώρα τελευταία η μαμα εχει επαναστατικές τάσεις και ακούει ΚΟΜΙ-Χ (hip hop) :lol::lol::lol:

Πάντως πιστεύω....χωρις να βασίζομαι σε επιστημονικά δεδομένα...οτι αν αρέσει στους γονείς η μουσική και βάζουν αρκετά στο σπίτι τότε και το παιδί όλο και κάτι θα ξεκλεψει δεν μπορεί! Εγω ακούω απο Norah Jones έως Alice Cooper (αθανατο Poison) και ηρεμώ πολύ με τη μουσική της γιόγκα...ε αυτά θα βάζω και στο μωρό μιας και θα ειμαστε παρεούλα...αμα δω ότι κάτι του ξινίζει θα το σεβαστώ!......εν τω μεταξύ δίπλα μου έχω μια πόντια επίσης έγκυος στον ίδιο μήνα που ξυπνάει και βάζει τέρμα Πλούταρχο (την παράτησε ο αρραβωνιαστικός :( ) και φοβάμαι μην του μείνει κανένα κουσούρι του εμβρύου μου απο τα Ελληνάδικα :shock::shock::shock:

Συμφωνώ απόλυτα, αλλά τώρα που είπες για την κοπελίτσα που την άφησε ο άλλος, ρε συ, την καϋμένη, με στενοχώρησες πολύ, τί παπάρας!

• 1 month later...

Δεν το έχω ακούσει αλλά ο Γιάννης Ζουγανέλης παρουσιάζει μία δουλειά

που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και γυμνασιακής ηλικίας.

Πρόκειται για μουσικό έργο το οποίο αποτελείται από 15 τραγούδια αλλά

και ενδιαφέροντα θεατρική δρώμενα ένα νανούρισμα για τη<<Μανούλα-Μάνα μου_Μαμάκα>>,

<<Μία μικρή πεταλούδα>>,<<Η γιορτή του Μπαμπά>>είναι κάποιες από τις μουσικές ιστορίες που θα συναντήσουμε.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης υπογράφει τη μουσική τα κείμενα τους στίχους ενώ

συμμετέχουν ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Νίκος Κεραμιδάς και ο ηθοποιός

Χρήστος Βαλαβανίδης.

Ο τίτλος <<Στα παιδιά ο λόγος>>.

Εταιρεία <<Μουσικό Ταχυδρομείο>>

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Εγω το έχω ακούσει. παρόλο που μου αρέσουν όλοι συντελεστές, το βρίσκω λίγο .... πώς να το πώ.... περισσότερο διδακτικό από όσο πρέπει. Μου δίνει την εντύπωση ότι η μουσική ακολουθεί τα λόγια και τα λόγια είναι λίγο μαμαδίστικα!

• 5 months later...

Isaac Shepard

Leaves in the Wind...

απο το αλμπουμ Deep Joy !

kai του ίδιου....

Into Spring

απο το αλμπουμ Swept Away !

(πιάνο,.. πολύ απαλό, και πολύ καθαρός ήχος)

για ηρεμιστική μουσική .... πολύ όμορφο...

όποιος εχει itunes το βρίσκεις πολύ εύκολα.

πιστέψτε το ή όχι το βρήκα μέσα απο ένα παιχνίδι στο ίντερνετ, της reflexive games... (music catch 2 http://www.reflexive.com/index.php?PAGE=WebGameDetail&WGID=182&pos=1&source=top10WebGames )..

ότι πρέπει για να χαλαρώσετε...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 1 month later...

ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ - 104 ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΟΙΟΙ (ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΦΩΝΟ)

Stroumfakia 80's edition

Τάσος Ιωαννίδης - Λάχανα και Χάχανα

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ - ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΝΕΣΤΩΡΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ - ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΛΑ

ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ Από βιβλία του Δημοτικού Σχολείου

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ Νανουρίσματα

Τα έχω κατεβάσει όλα από το Ίντερνετ και είναι καταπληκτικά!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...