Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαστίτιδα, τι να κάνω;

Recommended Posts

καλησπερα!!ειμαι καινουργια στην παρεα σας κ δεν γνωριζω ακομα πως λειτουργειται!!που θα παει ομως θα μαθω!γεννησα πριν 13 μερες και δυστυχως επαθα μαστιτιδα.στην αρχη νομιζαμε οτι με την αντιβιωση θα τα καταφερουμε αλλα τελικα σημερα ηταν σε ασχημο σημειο!δεν βγαινει το γαλα,ποναω αρκετα και αποφασισαμε με τον γιατρο μου να το κοψουμε με χαπια για να μη χειροτερεψει η μολυνση!ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης : μου ειπε ο γιατρος μου να μη το πειραξω καθολου οσο θα παιρνω το χαπι κ θα ηρεμησει μετα απο 2-3 μερες μονο του,εγω ομως φοβαμαι μη γινουν χειροτερα τα πραγματα κ παθω καμια ζημια μεγαλυτερη απο αυτη που υπαρχει τωρα!!τι να κανω?βοηθειααααααα!!!

Σε ποια πόλη βρίσκεσαι; Τα χάπια τα πήρες ήδη; Εσύ θέλεις να συνεχίσεις;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 262
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα!!ειμαι καινουργια στην παρεα σας κ δεν γνωριζω ακομα πως λειτουργειται!!που θα παει ομως θα μαθω!γεννησα πριν 13 μερες και δυστυχως επαθα μαστιτιδα.στην αρχη νομιζαμε οτι με την αντιβιωση θα τα καταφερουμε αλλα τελικα σημερα ηταν σε ασχημο σημειο!δεν βγαινει το γαλα,ποναω αρκετα και αποφασισαμε με τον γιατρο μου να το κοψουμε με χαπια για να μη χειροτερεψει η μολυνση!ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης : μου ειπε ο γιατρος μου να μη το πειραξω καθολου οσο θα παιρνω το χαπι κ θα ηρεμησει μετα απο 2-3 μερες μονο του,εγω ομως φοβαμαι μη γινουν χειροτερα τα πραγματα κ παθω καμια ζημια μεγαλυτερη απο αυτη που υπαρχει τωρα!!τι να κανω?βοηθειααααααα!!!

Και εγώ έπαθα μαστίτιδα, πήρα αντιβίωση και όλα καλά.Η αντιβίωση δε δρα με το πρώτο χάπι, πρέπει ν απεράσει τουλάχιστον ένα 48ωρο, εγώ μετά απο 2,5 ώρες είδα βελτίωση, δηλαδή έπεσε ο πυρετός, γιατί την κοκκινίλα και τον πόνο μέχρι προχθές τον είχα (5 μέρες δηλαδή).Απ΄'ότι διαβάζω εδώ άλλες το ξεπερνούν εύκολα και άλλες πιο δύσκολα.Γιατί δεν δοκίμαζες μία άλλη αντιβίωση πρίν πάρεις τα χάπια μήπως αυτή που έπερνες δεν σου ταίριαζε;Νομίζω πως πράγματι όσο πέρνεις το ΄χαπι θα ηρεμήσει, αλλά θέλεις πραγματικά να κόψεις το γάλα σου;

Ας πουν και τα άλλα κορίτσια που γνωρίζουν καλύτερα.

Εγω επαθα το εξης: το δεξι μου στηθος μετα το μαιευτηριο ηταν πιο μεγαλο απο το αριστερο....παρατηρησα στον θηλασμο οτι εβγαζε κ παραπανω γαλα ...θηλασα κανονικα τη μικρη μου 38 ημερες, ωσπου προχθες με πιανουν κομαρες στα ποδια, παιρνω ντεπον, ολα καλα...μετα ξανα κομαρες, βαζω θερμομετρο 38,5!!! Βλεπω το στηθος μου το δεξι κατακοκκινο κ πρησμενο...τηλεφωνο στον γιατρο μου....Augmentin αντιβιωση κ χαπια διακοπης γαλακτος τα Dostinex....Με πιανουν τα κλαματα γιατι ηθελα να συνεχισω να θηλαζω εστω μεχρι κ τον 3ο μηνα....η παιδιατρος μου ειπε οτι μπορω αν δεν εχω αποστημα ή αν δεν ειναι κοκκινο το στηθος...εμενα ομως ηταν κ κοκκινο κ πρησμενο κ ποναγε ως τη μασχαλη...με τι ηρεμια θα θηλαζα τη μικρη μου? Σημερα Σαββατο, αυτο ξεκινησε Παρασκευη ξημερωματα...και εμενα μου ειπε ο γιατρος θελει 2-3 μερες για να δεις βελτιωση...με επιασαν κ εμετοι απο τα χαπια για τη διακοπη του γαλακτος.....Δεν ξερω αν ειναι κ κληρονομικο. το ειχε παθει κ η μαμα μου κ στα 2 της παιδια....Μπορει να σταματησω το θηλασμο...Στενοχωριεμαι αλλα ο σωματικος πονος δεν περιγραφεται...Ελπιζω να καταλαβαινει ποσο την αγαπαω κ χωρις να τη θηλαζω...:-(

Εγω επαθα το εξης: το δεξι μου στηθος μετα το μαιευτηριο ηταν πιο μεγαλο απο το αριστερο....παρατηρησα στον θηλασμο οτι εβγαζε κ παραπανω γαλα ...θηλασα κανονικα τη μικρη μου 38 ημερες, ωσπου προχθες με πιανουν κομαρες στα ποδια, παιρνω ντεπον, ολα καλα...μετα ξανα κομαρες, βαζω θερμομετρο 38,5!!! Βλεπω το στηθος μου το δεξι κατακοκκινο κ πρησμενο...τηλεφωνο στον γιατρο μου....Augmentin αντιβιωση κ χαπια διακοπης γαλακτος τα Dostinex....Με πιανουν τα κλαματα γιατι ηθελα να συνεχισω να θηλαζω εστω μεχρι κ τον 3ο μηνα....η παιδιατρος μου ειπε οτι μπορω αν δεν εχω αποστημα ή αν δεν ειναι κοκκινο το στηθος...εμενα ομως ηταν κ κοκκινο κ πρησμενο κ ποναγε ως τη μασχαλη...με τι ηρεμια θα θηλαζα τη μικρη μου? Σημερα Σαββατο, αυτο ξεκινησε Παρασκευη ξημερωματα...και εμενα μου ειπε ο γιατρος θελει 2-3 μερες για να δεις βελτιωση...με επιασαν κ εμετοι απο τα χαπια για τη διακοπη του γαλακτος.....Δεν ξερω αν ειναι κ κληρονομικο. το ειχε παθει κ η μαμα μου κ στα 2 της παιδια....Μπορει να σταματησω το θηλασμο...Στενοχωριεμαι αλλα ο σωματικος πονος δεν περιγραφεται...Ελπιζω να καταλαβαινει ποσο την αγαπαω κ χωρις να τη θηλαζω...:-(

Οι οδηγιες που σου έδωσαν ειναι απαράδεκτες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σταματήσεις να θηλαζεις!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Μην παρεις τα χαπια!Παρε δευτερη γνωμη πρωτα!

Ασε τη μαμα σου και τα κληρονομικα δεν ισχυει, τωρα το βλεπεις ετσι απο την απογοητευση σου.

Αν θες να συνεχισεις το θηλασμο μπορεις.

Αφου εχεις μαστιτιδα εννοειται οτι θα ειναι κοκκινο το στηθος σου.Αδειαζε το μετα απο καθε θηλασμο.Βαζε το παιδι να θηλαζει κυριως απο αυτο το στηθος προς την πλευρα που ποναει.Κανε κρυες κομπρεσες μετα.Ξερω πως ειναι ο πονος περασα κι εγω την 12η ημερα: ριγη πονου ξεκινουσαν απο τη θηλη και κατεληγαν μεχρι την πατουσα ολο το βραδυ και πυρετος πανω απο 39.Δες μονο αν η αντιβιωση ειναι συμβατη με το θηλασμο, αν οχι διεκοψε το θηλασμο μονο μεχρι να περασει ή ακομα καλυτερα ζητα να σου δωσουν αντιβιωση συμβατη με το θηλασμο.Ρωτα γιατρο ή οποια μαια θες (να σου δωσω το τηλ της δικης μου;)

Ζητα δευτερη γνωμη και μη βιαστεις να κανεις κατι που μετα μπορει να μετανιωνεις!

(αλλο να εσυ να επιλεξεις να αποθηλασεις κι αλλο να καθεσαι να κλαις απο τη χαζομαρα ενος γιατρου)

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

Η παιδιατρος μου μου ειπε οτι μπορω να συνεχισω τον θηλασμο..ισα-ισα που με ενθαρρυνε...εγω επειδη τελος του μηνα θα ξεκινησω δουλεια θα σταματουσα τον θηλασμο...(ειμαι καθηγητρια αγγλικων κ δεν εχω στανταρ ωραριο )..σκοπευα ως τοτε να τη θηλασω...δηλαδη το δεξι μου στηθος εχει υπερπαραγωγη? Νινα-Νανα: αυτο πως αντιμετωπιζεται? Παντως ποναω παρα πολυ στο στηθος....:confused:Ευχαριστω για τις συμβουλες σας!!!:D

Η παιδιατρος μου μου ειπε οτι μπορω να συνεχισω τον θηλασμο..ισα-ισα που με ενθαρρυνε...εγω επειδη τελος του μηνα θα ξεκινησω δουλεια θα σταματουσα τον θηλασμο...(ειμαι καθηγητρια αγγλικων κ δεν εχω στανταρ ωραριο )..σκοπευα ως τοτε να τη θηλασω...δηλαδη το δεξι μου στηθος εχει υπερπαραγωγη? Νινα-Νανα: αυτο πως αντιμετωπιζεται? Παντως ποναω παρα πολυ στο στηθος....:confused:Ευχαριστω για τις συμβουλες σας!!!:D

Μαστιτιδα δεν σημαίνει απαραίτητα κι υπερπαραγωγη.

Τα χάπια διακοπής τα πήρες; Τώρα θηλαζεις ή όχι; Μπερδεύτηκα!!!!

Το ότι γυρνάς στη δουλεια δεν ειναι λόγος αποθηλασμου. Αν θέλεις μπορείς να συνεχίσεις είτε αφήνοντας μητρικο γάλα απο άντληση είτε θηλαζοντας μερικώς (δλδ το μωρο κατα την απουσία σου πίνει φόρμουλα κι όταν είσαι μαζι θηλαζει). Το λίγο μητρικο ειναι καλύτερο απο το καθόλου.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Πάρα πολλές μαμάδες έχουμε πάθει μαστίτιδα κάποια στιγμή (να πω οι περισσότερες; )

Επικοινώνησε το συντομότερο με κάποια σύμβουλο θηλασμού, γιατί δεν είναι λόγος να σταματήσεις τον θηλασμό. Αντίθετα, βάζε το μωρό να θηλάζει πιο συχνά από το πονεμένο στήθος. Με την αντιβίωση σύντομα θα γίνεις καλά. Δες και εδώ http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82/%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1/

ΟΜΩΣ τα χάπια διακοπής γαλουχίας τα πήρες; Αν ναι, τότε απαγορεύεται να θηλάσεις. Όπως και να χει επικοινώνησε με σύμβουλο θηλασμού http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82/%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-llli-%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AE/

jv42p3.png

DfUyp2.png

Εσυ διαλεξες τη διακοπη δηλ

Αυτο μου ετυχε Παρασκευη ξημερωματα με κοκκινο πρησμενο στηθος κ 39 πυρετο...πηρα το γιατρο μου τηλεφωνο μου ειπε τι χαπια να παρω κ εγω φοβισμενη κ χωρις να γνωριζω για μαστιτιδα κ θηλασμο εστειλα τον αντρα μου 2 η ωρα τα ξημερωματα να μου τα παρει....οταν μετα το μεσημερι μιλησα κ με την παιδιατρο που μου τα εξηγησε--ηταν ηδη αργα---ειχα παρει ενα χαπι...η αντιβιωση δεν πειραζει....αλλα δεν τα ηξερα ολα αυτα!!Μεσα στον πανικο μου...Ισως φταιει που το ειχε περασει κ η μαμα μου κ ειχε πεσει σε κωμα απο τον πυρετο....Η κακη ψυχολογια κ η κακη ενημερωση...Ισως θα επρεπε να εχω ενημερωθει νωριτερα....Δεν ειμαι κατα του θηλασμου...Απο την αρχη ελεγα οτι θα θηλασω τη μικρη--και φανταστειτε οτι υπαρχαν κ αντιθετες γνωμες----ομως ακομα κ η μαμα μου ηταν υπερμαχος του θηλασμου---και ο μπαμπας μου κ ο αντρας μου!!Τελοςπαντων, σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας...ισως θα επρεπε να κανω ερωτηση για θηλασμο κ μαστιτιδα κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης να ειμαι ενημερη...

Διαφημίσεις

Α,οποτε δεν τον ειπα τσαμπα χαζογιατρο...

Δεν πειραζει καλε που δεν ενημερωθηκες οταν ησουν εγκυος-ελπιζω να μην εχεις τυψεις και για αυτο; Ας εγινε οτι εγινε μπορεις να επιλεξεις αν θες να συνεχισεις ολα διορθωνονται(νομιζω), αλλιως αποθηλασε. Η ψυχολογια σου πως ειναι γενικα; μου φαινεσαι πολυ ανησυχη και πριν τη μαστιτιδα(εβγαλα εγω τωρα διαδικτυακο συμπερασμα:rolleyes::rolleyes:...)

[συγνωμη για το θαρρος που παιρνω και κανω τετοιες ερωτησεις/ισως δεν θα επρεπε]

Κανενα προβλημα...γενικα ειμαι πολυ αγχωδης τυπος...κ τωρα με το μωρο ακομα περισσοτερο...Αν κ εχω συνεχεια βοηθεια --τη μαμα μου, τον μπαμπα μου, τη γυναικα του μπαμπα μου, ο αντρας μου φυσικα!---αγχωνομαι με το παραμικρο κ δεν πρεπει γιατι εχουμε ολοκληρη ζωη μπροστα μας...κ οπως εμεις σαν παιδια αρρωσταιναμε ή κατι μας τυχαινε,,ε ολα ειναι μεσα στη ζωη....εννοω σε νορμαλ πλαισια...απλα ψαχνομαι κ δεν εφησυχαζω με τιποτα!!!Ας πουμε στις αρχες παθαινα σοκ οταν εκλαιγε το μωρο...τωρα ξερω...ή θα πεινα ή θα εχει κολικους κ θα θελει αγκαλια ή θα θελει παρεουλα ή να παει βολτουλα....Σημερα σαραντισαμε κ μετα την εκκλησια πηγαμε στη θαλασσα βολτα κ εκει ηρεμησαμε οικογενειακως!!!:P

• 3 εβδομάδες μετά...

κοριτσια τα φωτα σας!!! θηλαζω αποκλειστικα τον 40 ημερων γιο μου ,αλλα απο χθες εχω την υποψια οτι εχω μαστιτιδα, καθως εχω 39 πυρετο, μυαλγιες οπβς οταν εισαι γριπωμενη κ εντονο ριγος. βεβαια το στηθος μου δεν ειναι πρησμενο ουτε πετρψμενο, αφου το κανω ανετα μαλαξεις (κ πατιεται ευκολα), απλα το δεηι ειναι ευαισθητο στην αφη κ ποναει η θηλα στον θηλασμο.

η ερωτηση μοτειναι η εξης: μπορω να παρω ντεπον τωρα για να ανακουφιστω προσωρινα ή βλαπτει το μωρο;

επισης καταλληλκος γιατρος για οδηγιες ειναι ο γυναικολο ή ο παιδιατρος;

κοριτσια τα φωτα σας!!! θηλαζω αποκλειστικα τον 40 ημερων γιο μου ,αλλα απο χθες εχω την υποψια οτι εχω μαστιτιδα, καθως εχω 39 πυρετο, μυαλγιες οπβς οταν εισαι γριπωμενη κ εντονο ριγος. βεβαια το στηθος μου δεν ειναι πρησμενο ουτε πετρψμενο, αφου το κανω ανετα μαλαξεις (κ πατιεται ευκολα), απλα το δεηι ειναι ευαισθητο στην αφη κ ποναει η θηλα στον θηλασμο.

η ερωτηση μοτειναι η εξης: μπορω να παρω ντεπον τωρα για να ανακουφιστω προσωρινα ή βλαπτει το μωρο;

επισης καταλληλκος γιατρος για οδηγιες ειναι ο γυναικολο ή ο παιδιατρος;

καλημέρα,να σου ζήσει το παιδάκι σου.Μπορείς να πάρεις ντεπόν ναι και μπορείς αν πονάς πχ να πάρεις και ιπουμπροφέν. Κατάλληλος για οδηγίες είναι σύμβουλος θηλασμού μάλλον:)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

• 2 months later...

καλησπέρα!από χθεσ τ απόγευμα έχω ένα πόνο στο αριστερό στήθος,το νιώθω σκληρό σε ένα τμήμα του.έκανα μαλαξεις κ θηλασα αλλά παραμένει.σήμερα θηλασα στα 4 κ δ πονούσα αλλά μόλις τέλειωσε ο θηλασμοσ ξανά τα ίδια.έχω μαστιτιδα??

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Διαφημίσεις

καλησπέρα!από χθεσ τ απόγευμα έχω ένα πόνο στο αριστερό στήθος,το νιώθω σκληρό σε ένα τμήμα του.έκανα μαλαξεις κ θηλασα αλλά παραμένει.σήμερα θηλασα στα 4 κ δ πονούσα αλλά μόλις τέλειωσε ο θηλασμοσ ξανά τα ίδια.έχω μαστιτιδα??

Είναι πιθανό να έχει φράξει κάποιος αδένας. Προσπάθησε να θηλάζεις περισσότερο από εκείνο το μαστό & αν γίνεται το σαγόνι του παιδιού να είναι στο σημείο που πονάει έτσι ώστε καθώς πίνει να μαλάζει το οίδημα.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Kanei θαυματα το ομοιοπαθητικο φυτολακα. 3 καψουλες 200 ch 3 φορες τη μερα ειναι η θεραπεια συμφωνα με το γιατρο μου. Αν και απο τη δικη μου εμπειρια δεν θα χρειαστει να παρεις τοσες, εμενα με 2 καψουλες το πολυ εχει περασει.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

κοριτσια βοηθεια μαλλον κανω μαστιτιδα.το στηθο το δεξι ειναι ελαυφρος ερεθισμενο αλλα ποναει πολυ κ δεν αδειαζει ολο το γαλα ,το βγαζω με θηλαστρο νοσοκομειακο ως τωρα 3,5 μηνες δε3ν ειχα θεμα αλλα τωρα την πατησα γιατι αποκοιμηθηκα για 9 ωρες κ δεν αντλησα το πρωι που ξυπνησα εβγαλα 450 μλ με μια φορα κ το δεξι δεν ειχε αδειασει τελειως κανω συνεχεια ζεστες κομπρεσες αλλα τπτ νομιζω χειροτερα ειναι πηρα κ λασιξ που μου ειπε η γιατρος αλλα τπτ παλι οσο το να βαζω την μικρη δεν πιανειχθες την εβαλα λιγο γιατι πονουσα κ το θηλαστρο δεν εκανε τπτ αλλα ισα που πιπιλιζε λιγο κ αυτο ηταν τι να κανωωωωωω

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

οχι πυρετο δεν εχω κ με ποναει απο χθες το πρωι μαλλον εχει ξεκινησει μαστιτιδα επειδη δεν εβγαλα για 9ωρες αφου αποκοιμηθηκα

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

Περαστικά σου! Αχ αυτά τα στήθη! Λοιπόν θέλω κι εγώ βοήθεια από τις πιο έμπειρες. Από το πρωί το αριστερό στήθος πονάει σε ένα σημείο, έχει γίνει τούμπανο ενώ το δεξί φαίνεται άδειο. Θηλάζω την 45 ημερών κόρη μου αποκλειστικά, δεν κάνω ποτέ αντλήσεις. Μέχρι και χθες το δεξί στήθος ήταν πάντα πιο φορτωμένο χωρίς να πονά και επειδή έτρεχε πολύ γάλα και πνιγόταν η μπέμπα την θήλαζα ξαπλωμένη και από πάνω μου αυτή. Το αριστερό στήθος ήταν πάντα σε νορμαλ κατάσταση, από σήμερα το πρωί αντιστράφηκε η κατάσταση και είναι το δεξι λες και είναι άδειο ενω το αριστερό έχει γίνει τούμπανο και με πονάει. ΟΚ θα θηλάζω από αυτά που διαβάζω πιο συχνά από το πονεμένο και στην καταλληλη στάση, μετο δεξί όμως τι γίνεται γιατί να αδειάσει ξαφνικά μεσα σε λίγες ώρες, υπάρχει πιθανότητα να λιγόστεψε έτσι ξαφνικά το γάλα? Αν έχει κάποια μανούλα ανάλογη εμπειρία παρακαλώ να μου πει γιατί έχω αγχωθεί αρκετά.:?

κοριτσια βοηθεια μαλλον κανω μαστιτιδα.το στηθο το δεξι ειναι ελαυφρος ερεθισμενο αλλα ποναει πολυ κ δεν αδειαζει ολο το γαλα ,το βγαζω με θηλαστρο νοσοκομειακο ως τωρα 3,5 μηνες δε3ν ειχα θεμα αλλα τωρα την πατησα γιατι αποκοιμηθηκα για 9 ωρες κ δεν αντλησα το πρωι που ξυπνησα εβγαλα 450 μλ με μια φορα κ το δεξι δεν ειχε αδειασει τελειως κανω συνεχεια ζεστες κομπρεσες αλλα τπτ νομιζω χειροτερα ειναι πηρα κ λασιξ που μου ειπε η γιατρος αλλα τπτ παλι οσο το να βαζω την μικρη δεν πιανειχθες την εβαλα λιγο γιατι πονουσα κ το θηλαστρο δεν εκανε τπτ αλλα ισα που πιπιλιζε λιγο κ αυτο ηταν τι να κανωωωωωω

Η μαστιτιδα κάνει υψηλό πυρετό κι έχει συμπτώματα γρίπης όπως πόνο στα κόκκαλα και γενική αδιαθεσία. Πιο πιθανόν είναι να έχεις φραγμενο πόρο.

Ο πόνος είναι σε ένα σημείο ή σε όλο το στήθος; Η θηλή έχει κάτι εξωτερικά;

Το μωρό δε θηλαζει καθόλου από το στήθος; Κανεις αποκλειστική άντληση;

Μπες κάτω από το ζεστό νερό στο ντους, άστο να τρέχει πάνω στην πλάτη σου, σκύψε μπροστά και αρμεξε το στήθος σου.

Επίσης κανε μασάζ αφού πρώτα βάλεις ζεστές κομπρεσες με φορά προς τη θηλή κι έμφαση στο πονεμένο σημείο σαν να θέλεις να βγάλεις κάτι από τη θηλή.

Πιες πολύ νερό και μπορείς να πάρεις και λεκιθινη.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Περαστικά σου! Αχ αυτά τα στήθη! Λοιπόν θέλω κι εγώ βοήθεια από τις πιο έμπειρες. Από το πρωί το αριστερό στήθος πονάει σε ένα σημείο, έχει γίνει τούμπανο ενώ το δεξί φαίνεται άδειο. Θηλάζω την 45 ημερών κόρη μου αποκλειστικά, δεν κάνω ποτέ αντλήσεις. Μέχρι και χθες το δεξί στήθος ήταν πάντα πιο φορτωμένο χωρίς να πονά και επειδή έτρεχε πολύ γάλα και πνιγόταν η μπέμπα την θήλαζα ξαπλωμένη και από πάνω μου αυτή. Το αριστερό στήθος ήταν πάντα σε νορμαλ κατάσταση, από σήμερα το πρωί αντιστράφηκε η κατάσταση και είναι το δεξι λες και είναι άδειο ενω το αριστερό έχει γίνει τούμπανο και με πονάει. ΟΚ θα θηλάζω από αυτά που διαβάζω πιο συχνά από το πονεμένο και στην καταλληλη στάση, μετο δεξί όμως τι γίνεται γιατί να αδειάσει ξαφνικά μεσα σε λίγες ώρες, υπάρχει πιθανότητα να λιγόστεψε έτσι ξαφνικά το γάλα? Αν έχει κάποια μανούλα ανάλογη εμπειρία παρακαλώ να μου πει γιατί έχω αγχωθεί αρκετά.:?

Γύρω στις 40 μέρες που εδραιώνεται η γαλουχια τα στήθη ξεπρηζονται και φαίνονται άδεια. Αυτό είναι το φυσιολογικό. Επίσης έχεις πρησμενο το άλλο στήθος οπότε η σύγκριση το κάνει να φαίνεται άδειο. Δεν είναι όμως, το γάλα παράγεται τη στιγμή του θηλασμου.

Παρακολούθησε το στήθος, κανε αυτά που ξέρεις και πινε πολύ νερό.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...