Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Bραδινή πάνα ! ( πώς κόβεται )

Recommended Posts

Just now, annoulen είπε:

irin, δεν ξέρω τελικά εάν "μαθαίνεται" αυτό, ή αν είναι θέμα "ωρίμανσης".

Το λέω γιατί έχω δύο παιδιά, στον μεγάλο δεν προσπάθησα καθόλου να του "μάθω" κάτι για το κόψιμο της βραδυνής, ενώ στον μικρό είχαμε τα θέματα που σου ανέφερα και που συνεχίζουμε να έχουμε ακόμη και τώρα στα 8,5 του χρόνια. 

Και όπως είπε και μία άλλη φίλη, κάθε παιδί είναι διαφορετικό. 

Όπως και η κόρη σου, έτσι και ο γιος μου ο μεγάλος, μπορεί να έχει πιει 100 ποτήρια νερό (που λέει ο λόγος) και να κοιμηθεί 10 ώρες και να είναι κατάστεγνος. 

Θεωρώ επίσης ότι μάλλον είναι κληρονομικό, θυμάμαι τα πρώτα μου ξαδέλφια είχαν "ατυχήματα" σε όλη την ηλικία του Δημοτικού σχολείου, χωρίς βέβαια να ξέρω εάν η κληρονομικότητα πάει και από "θείο" σε "ανήψια".

Δεν θέλω και να σε επηρεάζω, ο μικρός σου είναι μικρός ακόμα. Και είναι και αγοράκι, νομίζω ότι είναι πιο δύσκολο στα αγόρια γενικώς. 

Απλώς και εγώ έκανα πάρα πολλά κόλπα, για να βγάλουμε την βραδυνή πάνα, και είπα να σου πω κάποια "tips".  

Eυχαριστώ πολύ!

Ας φοράει πάνα για όσο θέλει. Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκω πια στο μέγεθός του, και του φεύγουν απ'έξω. Και σχεδόν κάθε βράδυ έχουμε μέσα στη νύχτα ξύπνημα-αλλαγή πάνας-πιτζάμας. Ε..μετά από 3.5 χρόνια, θα ήθελα να κοιμηθώ ένα βράδυ συνεχόμενα..!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 331
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 50 δημοσιεύσεις

• xara_2

xara_2 20 δημοσιεύσεις

• pocoyo

pocoyo 17 δημοσιεύσεις

• yiota2

yiota2 14 δημοσιεύσεις

Μήπως κρυώνει;

Πιστεύω πάντως είναι θέμα χρόνου αν λες ότι έχει κόψει εδώ και ένα χρόνο την ημερήσια. Εμάς τα έκοψε σχεδόν ταυτόχρονα (του έβαζα τη βραδινή για μια εβδομάδα αλλά δεν την έβρεχε καθόλου οπότε την σταμάτησα κι αυτήν) αλλά ήταν μεγαλύτερος, τρισιμισυ σχεδόν όταν ξεκινήσαμε σοβαρά τη διαδικασία για το κόψιμο της Πάνας.  Έχεις ρωτήσει γνώμη παιδιάτρου; 

Just now, Sunshine8 είπε:

Μήπως κρυώνει;

Πιστεύω πάντως είναι θέμα χρόνου αν λες ότι έχει κόψει εδώ και ένα χρόνο την ημερήσια. Εμάς τα έκοψε σχεδόν ταυτόχρονα (του έβαζα τη βραδινή για μια εβδομάδα αλλά δεν την έβρεχε καθόλου οπότε την σταμάτησα κι αυτήν) αλλά ήταν μεγαλύτερος, τρισιμισυ σχεδόν όταν ξεκινήσαμε σοβαρά τη διαδικασία για το κόψιμο της Πάνας.  Έχεις ρωτήσει γνώμη παιδιάτρου; 

Την ημερήσια την έχει κόψει,αλλά φτάνει στο αμήν για να πάει τουαλέτα, δηλ. τις περισσότερες φορές πρώτα βρέχεται λίγο και μετά πηγαίνει. Επειδή βαριέται... νομίζω ότι δεν ήταν έτοιμος όταν του την έβγαλα. απλά πέρυσι όταν έκλεισε πρώτη φορά το σχολείο λόγω κορονοϊού, σκέφτηκα ότι είναι ευκαιρία να το κάνουμε γρήγορα επειδή θα ήταν όλη μέρα σπίτι,και  απλά μια μέρα του έβγαλα την πάνα. Με πολλάαααα ατυχήματα την ημέρα! Τώρα οκ, απλά βρέχεται λίγο.

Τη νύχτα όμως είναι λες και κάνει όσα τσίσα δεν κάνει όλη την ημέρα! 

Την παιδίατρο όλο λέω να την πάρω αλλά όλο το αμελώ. Την έχω ρωτήσει τόοοσες φορές γιατί δεν κοιμάται σερί το βράδυ ακόμα.. μου λέει θα κοιμηθεί κάποια στιγμή, είναι στο παιδί. Απλά τώρα βλέπω ότι είναι βελτιωμένος, με λιγότερες αφυπνήσεις. Και οι φορές που ξυπνάει είναι όταν η πάνα  είναι γεμάτη!

2 hours ago, irin said:

Την ημερήσια την έχει κόψει,αλλά φτάνει στο αμήν για να πάει τουαλέτα, δηλ. τις περισσότερες φορές πρώτα βρέχεται λίγο και μετά πηγαίνει. Επειδή βαριέται... νομίζω ότι δεν ήταν έτοιμος όταν του την έβγαλα. απλά πέρυσι όταν έκλεισε πρώτη φορά το σχολείο λόγω κορονοϊού, σκέφτηκα ότι είναι ευκαιρία να το κάνουμε γρήγορα επειδή θα ήταν όλη μέρα σπίτι,και  απλά μια μέρα του έβγαλα την πάνα. Με πολλάαααα ατυχήματα την ημέρα! Τώρα οκ, απλά βρέχεται λίγο.

Τη νύχτα όμως είναι λες και κάνει όσα τσίσα δεν κάνει όλη την ημέρα! 

Την παιδίατρο όλο λέω να την πάρω αλλά όλο το αμελώ. Την έχω ρωτήσει τόοοσες φορές γιατί δεν κοιμάται σερί το βράδυ ακόμα.. μου λέει θα κοιμηθεί κάποια στιγμή, είναι στο παιδί. Απλά τώρα βλέπω ότι είναι βελτιωμένος, με λιγότερες αφυπνήσεις. Και οι φορές που ξυπνάει είναι όταν η πάνα  είναι γεμάτη!

Γιατί δεν του κόβεις τελείως τη βραδινή πάνα? επειδή τη βρέχει? Μήπως έτσι σηκώνεται για τουαλέτα και σταματήσει να τα μουσκεύει όλα? Σίγουρα στην αρχή θα έχετε ατυχήματα,  καθημερινά κατα πάσα πιθανότητα, αλλά είναι μεγάλο παιδί πια για πιστεύω θα συνεργαστεί αν του πεις να σε φωνάξει τη νύχτα να πάτε τουαλέτα αν του έρθει για τσίσα. Θεωρώ πως όσο διαιωνίζουμε μια κατάσταση, τόσο πιο δύσκολα κόβεται.Φυσικά θα κόψεις τα πολλά νερά από το απόγευμα και μετά. Ούτε γάλα πριν τον ύπνο. 

Just now, Yovanna είπε:

Γιατί δεν του κόβεις τελείως τη βραδινή πάνα? επειδή τη βρέχει? Μήπως έτσι σηκώνεται για τουαλέτα και σταματήσει να τα μουσκεύει όλα? Σίγουρα στην αρχή θα έχετε ατυχήματα,  καθημερινά κατα πάσα πιθανότητα, αλλά είναι μεγάλο παιδί πια για πιστεύω θα συνεργαστεί αν του πεις να σε φωνάξει τη νύχτα να πάτε τουαλέτα αν του έρθει για τσίσα. Θεωρώ πως όσο διαιωνίζουμε μια κατάσταση, τόσο πιο δύσκολα κόβεται.Φυσικά θα κόψεις τα πολλά νερά από το απόγευμα και μετά. Ούτε γάλα πριν τον ύπνο. 

Το εκανα δυο μερες αλλα δεν την παλευω να τον αλλαζω μεσα στη νυχτα. Ξερω οτι ισως ετσι να συνειδητοποιησει τι γινεται και να κοπει αλλα δεν θελω να τον πιεσω επειδη νομιζω οτι και με την ημερησια τον πιεσα. Συν ολη τη φαση με τον εγκλεισμο κλπ. Ας μην του προσθεσω κι αλλο λογο αγχους

Διαφημίσεις

Just now, irin said:

Το εκανα δυο μερες αλλα δεν την παλευω να τον αλλαζω μεσα στη νυχτα. Ξερω οτι ισως ετσι να συνειδητοποιησει τι γινεται και να κοπει αλλα δεν θελω να τον πιεσω επειδη νομιζω οτι και με την ημερησια τον πιεσα. Συν ολη τη φαση με τον εγκλεισμο κλπ. Ας μην του προσθεσω κι αλλο λογο αγχους

Μου φάνηκε ότι διάβασα παραπάνω ότι τα μουσκεύει όλα μέσα στη νύχτα και τον αλλάζεις ούτως ή άλλως. Φαντάζομαι μετά από ένα χρόνο που έχει κόψει της ημέρας, θα έχει ξεχάσει την όποια πίεση μπορεί να ένιωσε (μερικές φορές η πίεση είναι στο μυαλό μας νομίζω). Εσύ ξέρεις.

Just now, Yovanna είπε:

Μου φάνηκε ότι διάβασα παραπάνω ότι τα μουσκεύει όλα μέσα στη νύχτα και τον αλλάζεις ούτως ή άλλως. Φαντάζομαι μετά από ένα χρόνο που έχει κόψει της ημέρας, θα έχει ξεχάσει την όποια πίεση μπορεί να ένιωσε (μερικές φορές η πίεση είναι στο μυαλό μας νομίζω). Εσύ ξέρεις.

Συχνα βρεχει το παντελονι της πιτζαμας του. Οχι σεντονια κλπ. Απλα βγαινουν απο την πανα. Ομως ξυπναει απο αυτο και τον αλλαζω. 
οσο για την ημερησια,εχει περασει ενας χρονος αλλα καθημερινα θα βραχει λιγο γιατι βαριεται/ξεχνιεται κλπ οποτε δεν νιωθω οτι εχει τελειωσει το θεμα της ημερας. Θεωρω βεβαια οτι ειναι και αποτελεσμα της κλεισουρας,ολο το πρωι βαριεται γιατι ειμαστε μαζι αλλα εγω δουλευω κλπ και ισως ειναι τροπος να τραβηξει λιγο την προσοχη

Επεξεργάστηκαν by irin

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...