Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και κιλά

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να πω και γω την ιστορία μου...

62 κιλα ξεκίνησα στην 1η εγυμοσύνη (1,65) και πήρα 11 μέχρι να μπω στον 9ο αλλα πριν γεννήσω απο το άγχος έχασα και 1 οπότε 10 κιλά σύνολο. κατακράτηση μηδεν! αναφέρω την κατακράτηση γιατί κάποια κοπέλα ρώτησε ποια είναι τα στάνταρ κιλά. θεωρώ πως δεν υπάρχουν. άλλες λόγο τρελής κατακράτησης χάνουν 10 με την γέννα και άλλες σαν εμένα ελάχιστα. έχασα στην κλινική 4 κιλά (ω ναι μόνο τόσα και ο μικρός μου ήταν 3400!τόσα έδειχνε η ζυγαριά με το που βγήκα) οπότε γυρνώ σπίτι 68 κιλά. στο σπίτι απο κούραση θηλασμό και αυπνία έριχνα ΤΡΕΛΟ φαι. τούρτες ολόκληρες! αποτέλεσμα? σε 3 μήνες έιχα πάρει 4 κιλά. ξανά 72! πέφτω στα 64 ενα χρόνο μετά τη γέννα και τα κρατάω μέχρι τον Αύγουστο του 11 οπου και μένω άνεργη. να μην τα πολυλογώ απο τον Αύγουστο μέχρι και τον Μάρτη που έμαθα για την εγκυμούνη μου εφτασα 76!!! τώρα μπαίνω στον 4ο και εχω χάσει 1 κιλό. τρώω προσεχτικά και όχι αργά το βράδυ. ανέφερε μια κοπέλα πως ειναι ανέφικτο να μην βάλεις μέχρι τον 5ο-6ο. αυτο γίνεται μεν αλλα με πολύ κόπο γιατί μπαίνεις σε διατροφή. ουσιαστικά υπο νορμαλ συνθήκες ο οργανισμός θα έχανε αλλα λόγο εγκυμοσύνης βλέπεις σταθερή την ζυγαριά και χάνονται μετά την γέννα. εχω κοντινό μου πρόσωπο που γέννησε με -5!! όλα γίνονται αλλα οι υπερβολές καλό ειναι να αποφεύγονται εκτός και αν υπάρχει πραγματικά σοβαρός λόγος (παχυσαρκία- διαβήτης)

να σε ρωτησω κατι κι εγω

οταν λεμε να μην τρωμε αργα το βραδυ...

προσπαθω να μην τρωω μετα τις 9

εσυ το αργοτερο τι ωρα τρως?

KkgRp2.png

byzDp2.png

να σε ρωτησω κατι κι εγω

οταν λεμε να μην τρωμε αργα το βραδυ...

προσπαθω να μην τρωω μετα τις 9

εσυ το αργοτερο τι ωρα τρως?

αναλόγως τι ώρα κοιμάσαι...πχ σήμερα έφαγα το βραδυνό μου στις 7μιση και κατα τις 10μιση έφαγα λίγο πεπόνι. μην αφήνεις και τελείως άδειο το στομάχι σου. επειδή εχω ενα παιδάκι ήδη συνήθως είμαστε βόλτα μέχρι τις 9μιση και τυχαίνει να γυρνάω και να πεινάω οικτρά! ε στις 10 τρωω πχ λίγο ανθότυρο με αγγουράκι και κανα 2 παξιμάδια ή κανα γιαούρτι, τοστ τέτοια ψιλολόγια. σήμερα στις 7μιση έφαγα μισο απο το μεσημεριανό μου. γενικά αν δεν αφήνεις άδειο το στομάχι σου δεν θα σε πιάνουν και κρίσεις τρελής πείνας!

M6bap3.png

cik1p3.png

αναλόγως τι ώρα κοιμάσαι...πχ σήμερα έφαγα το βραδυνό μου στις 7μιση και κατα τις 10μιση έφαγα λίγο πεπόνι. μην αφήνεις και τελείως άδειο το στομάχι σου. επειδή εχω ενα παιδάκι ήδη συνήθως είμαστε βόλτα μέχρι τις 9μιση και τυχαίνει να γυρνάω και να πεινάω οικτρά! ε στις 10 τρωω πχ λίγο ανθότυρο με αγγουράκι και κανα 2 παξιμάδια ή κανα γιαούρτι, τοστ τέτοια ψιλολόγια. σήμερα στις 7μιση έφαγα μισο απο το μεσημεριανό μου. γενικά αν δεν αφήνεις άδειο το στομάχι σου δεν θα σε πιάνουν και κρίσεις τρελής πείνας!

καλημερα! ακομη δεν με εχουν πιασει οι υπνηλιες οποτε κοιμαμαι γυρω στις 12 καμια φορα και 1

συνηθως τρωω τοστ με τυρι μονο

KkgRp2.png

byzDp2.png

Mατιλντάκι για την ακρίβεια 29 εβδομάδων ακριβώς ήταν 153ο γραμμάρια! Τί να κάνω? Είναι ανεπτυγμένο το παιδί μου! Την προηγούμενη φορά έβγαινε πιό μεγάλος από το κανονικό, τώρα μου είπε ο γιατρός ότι είναι σχεδόν στο κανονικό βάρος. Για να δούμε!

2sCXp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ ξεκίνησα 44 κιλά και μέχρι τον 8ο όπου και γέννησα πρόωρα, έφτασα τα 58. Ο γιατρός μου μάλιστα μου την έλεγε γιατί τα έπαιρνα λέει γρήγορα και έπρεπε να συγκρατούμαι (έτρωγα ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ). Επειδή μετά θήλασα, μέσα σε 40 μέρες είχα φτάσει τα 50 και κανείς δεν πίστευε ότι είχα γεννήσει!!!

Επειδή ήσουν ελιποβαρής πριν την εγκυμοσύνη ΕΠΙΒΑΛΛΟΤΑΝ οχι μόνο τόσα αλλά τουλάχιστον μέχρι 20 να πάρεις (εκτός κι αν είσαι 1,50 στο ύψος). Η προωρότητα μπορεί και να οφείλεται στο χαμηλό σωματικό βάρος πριν την εγκυμοσύνη. Πες στο γιατρό σου να ρωτήσει κανένα διατροφολόγο ή να ανοίξει κανένα σοβαρό εγχειρίδιο διατροφής όπως της Krause μπας και μάθει κάτι παραπάνω.

• 2 εβδομάδες μετά...

εγω ξεκινησα με 62 κιλα (1,82μ).ειμαι στον 7ο(28η εβδομαδα) κ εχω παρει 10 κιλα!!!!!!!!τα 6 απο αυτα το τελευταιο 2μηνο.δεν έτρωγα υπερβολικα.το περιεργο ειναι οτι εχω μονο κοιλια κ μαλιστα οχι μεγαλη. μα που ειναι τα 10 κιλα???ισως επειδη ειμαι ψηλη δε φαινοντα?παντως τελευταια προσεχω πιο πολυ. να σας πω την αληθεια ομως μου αρεσει το σωμα μου!χθες δοκιμασα το περσινο μου μαγιο και ημουνα μια κορμαρα εγγυουλα!!!παμε για παραλιες!!!

32 +5μέρες και αισίως 16 κιλα και με διατροφή!!!!!!!

Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα... Αν έτρωγα ό,τι ήθελα πόσα θα είχα πάρει; 30;;;

Βέβαια ο γιος μου ειναι τεράστιος και αναμένεται να φτάσει ανω των 4 kg...

Τελικά και να νομίζεις οτι δε θες παιδιά, ΘΕΛΕΙΣ απλά δεν το ξέρεις μέχρι να κάνεις... Δε σ' αλλάζω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ πιθηκάκι μου!!!!!

guqZp3.png

LadyBi εται ακριβως το βιωνω και εγω το θεμα!!!!

Μπαινουν πολυ ευκολα τα ρημάδια τα κιλα τωρα..προσεχω παρα παρα πολυ, εχω κοψει τελειως τα γλυκα και τα ψωμια τρωω πολυ μετρημενα αλλα και παλι βλεπω τη ζυγαρια μου να ανεβαινει με γεωμετρικη προοδο :shock:

Τι θα γινει καλεεεεεε, που θα φτασει?

Μαλλον ομως τωρα σε αυτη τη φαση της εγκυμοσυνης, λογικα θα κανουμε και πολυ κατακράτηση..........ε?:rolleyes:

Ποσα κιλα συνηθως μπαινουν στον 9 μηνα αραγε??

Ifk7p3.png

είμαι στον 8ο κ έχω βάλει 9 κιλά.απορώ πως έχω βάλει μόνο τόσα λίγα αφού όλη την ώρα τρώω γλυκά.... νομίζω πως τώρα πλέον αρχίζουν να φουσκώνουν τα μπούτια κ τα μπράτσα, εκει που δεν είχα σχεδόν τίποτα.... υπομονή...

ntRCp3.png

Διαφημίσεις

εσυ εισαι απο τις τυχερες Ηelen!!!;)

Εγω ειμαι στον 8ο και εχω βαλει 10 αλλα καμια σχεση με εσενα....δεν τρωω η δολια πολυ!!!χαχαχα!

Ισως να ειναι που δεν κινουμαι και ειμαι τεζα!

Ειναι να το εχει και ο ανθρωπος ομως τελικα................

Ifk7p3.png

επειδη βλεπω οτι μερικες εχουν την απορια πως καποιες δεν παιρνουμε κιλα στην εγκυμοσυνη (εγω με το ζορι εχω παρει 3 και ειμαι στον 7ο ) υπαρχει η κατηγορια στην οποια δυστυχως ανηκω: αναγουλες και ναυτιες που δε λενε να σταματησουν ή ακομα κι αν μειωθουν η χαρα κραταει για μια δυο μερες και μετα ξεκιναει το ιδιο χαλι. ελαχιστο μεσημεριανο το οποιο στις 11 το βραδυ αισθανομαι σαν να το εφαγα πριν μιση ωρα. δε φανταζεστε ποσο θα ηθελα ενα γλυκακι αλλα το στομαχι μου αρνειται να χωνεψει τη ζαχαρη. σνιφ σνιφ

εσυ εισαι απο τις τυχερες Ηelen!!!;)

Εγω ειμαι στον 8ο και εχω βαλει 10 αλλα καμια σχεση με εσενα....δεν τρωω η δολια πολυ!!!χαχαχα!

Ισως να ειναι που δεν κινουμαι και ειμαι τεζα!

Ειναι να το εχει και ο ανθρωπος ομως τελικα................

Μα 10 είναι φυσιολογικά βρε! Νομίζω οτι μέχρι ναγεννήσουμε θα βάλουμε άλλα 3-4 το πολύ.... Εγώ τι να πω που θα πάω 20 κιλά, και κανείς δε με πιστεύει οτι τηρώ τη διατροφή κατα γράμμα!!! Όλοι με μαλώνουν αλλά δε φταίω, τι να κάνω... Ξεκίνησα 50 κιλά (1,50 ύψος), είμαι 66 και πάω στα 67!!!!

βέβαια, όλοι μου λένε οτι δε φαίνεται σα να έχω παχύνει εγώ, και πιστεύω οτι δικά μου κιλά όπως με βλέπω ειναι τα 5 από τα 16. Τι να πώ, μετά τη γεννα θα δείξει... Στο μεταξύ όταν βλέπουν όλοι την κοιλιά μου με ρωτάνε αν είμαι ετοιμόγεννη ή αν έχω δίδυμα! ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!!

Τελικά και να νομίζεις οτι δε θες παιδιά, ΘΕΛΕΙΣ απλά δεν το ξέρεις μέχρι να κάνεις... Δε σ' αλλάζω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ πιθηκάκι μου!!!!!

guqZp3.png

Εγω πηρα 12 κιλα,γεννησα ενα παιδαρο 4600!!Και τωρα 6 μηνες μετα εχω χασει τα κιλα της εγκυμοσυνης και ακομη 2.Θηλαζω και νομιζω αυτο βοηθαει.Καλη τυχη σε οσες προσπαθουν και γερα μωρακια!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα mairy lou..Εγώ στην εγκυμοσύνη μου την πρώτη πήρα 22 κιλά..Τα έχασα μετά από 9 μήνες χωρίς δίαιτα..Τώρα στην δεύτερη πήρα 15 κιλά έχουν περάσει 45 μέρες και μου έχουν μείνει άλλα 7..Ελπίζω να φύγουν πιο γρήγορα αυτά..Καλή δύναμη σε όλες...:)

Εγώ πήρα 8 κιλά στην εγκυμοσύνη και τώρα, σχεδόν 5 μήνες μετά έχω χάσει 13.

Ξεκίνησα 64,5κ 1,60 ύψος και τώρα είμαι 59!!!

Ο θηλασμός τα σπάει!!!!:-P:grin:

κυριολεκτικα τα σπαει ομως!!!!!!!!!!

πηρα 25 κιλα (!!!!!) και τεσσερις μηνεσ μετα εχω χασει ηδη τα εικοσι!!!!!!!!

και τρωω οτι βλακεια κινειται!!!!!!!!!!!

Εγω κοριτσια πηρα 20 μολις γυρισαμε απο την κλινικη ειχα χασει τα 10.....

Τα αλλα 10 ακομα υπαρχουν δεν κατεβηκα ουτε μισο κιλο...και θηλαζω αποκλειστικα καλε ποτε θα αρχισω να βλεπω και εγω τα ωφελη του θηλασμου στο σωμα μου??;););)

Δεν εχω ουτε μηνα βεβαια που γεννησα αλλα να λεω....

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

δεν υπαρχουν στανταρ κιλα στην εγκυμοσυνη...τα πολλα κιλα δεν τα θελουν οι γιατροι γιατι φοβουνται για διαβητη κυησης. απλα τα πολλα κιλα θα δυσκολεψουν την εγκυο οχι το μωρο. το μωρο αν μεγαλωνει και αναπτυσσεται κανονικα τα κιλα της μαμας δεν παιζουν και που μεγαλο ρολο. βεβαια τον τελευταιο λογο τον εχει ο γιατρος μας! ακουω για μαμαδες που πηραν μονο 4-5 κιλα και αναρρωτιεμαι πως τα καταφεραν..:confused: υπολογισε οτι στο τελος το μωρο, υγρα, πλακουντας ζυγιζουν περιπου 5-6 κιλα

επειδη βλεπω οτι μερικες εχουν την απορια πως καποιες δεν παιρνουμε κιλα στην εγκυμοσυνη (εγω με το ζορι εχω παρει 3 και ειμαι στον 7ο ) υπαρχει η κατηγορια στην οποια δυστυχως ανηκω: αναγουλες και ναυτιες που δε λενε να σταματησουν ή ακομα κι αν μειωθουν η χαρα κραταει για μια δυο μερες και μετα ξεκιναει το ιδιο χαλι. ελαχιστο μεσημεριανο το οποιο στις 11 το βραδυ αισθανομαι σαν να το εφαγα πριν μιση ωρα. δε φανταζεστε ποσο θα ηθελα ενα γλυκακι αλλα το στομαχι μου αρνειται να χωνεψει τη ζαχαρη. σνιφ σνιφ

λοιπον και εγω σε αυτη την κατηγορια.......

γενικα δεν περνω πολυ ευκολα τα κιλα αλλα δεν τα χανω κιολας οταν τα παρω:(:(:(

στο πρωτο μου παιδακι μεχρι τον 3μηνα ειχα χασει 7κιλα(απο τους εμετους:cry: δεν μπορουσα να φαω ΤΙΠΟΤΑ......)μεχρι τον 9 ειχα παρει 12

\στο δευτερο νινι μου εχασα4 και πηρα μεχρι τον 9, 8κιλα(ετρεχα ολη μερα με τον μικρο...

και στο τριτο εχασα3 και πηρα 6κιλα(εκει να δεις τρεξημο με 2 μωρα και χωρις βοηθεια!!!!!!!

μετα την δευτερη γεννα μου εκανα 1μιση χρονο για να καταφερω να παω απο 63 στα 58 και με το που τα καταφερα.....τσουπ να το τριτο νινι......

θηλασα για 9μηνες και δεν εχασα παρα 2κιλα μονο.........

τωρα ειμαι στα 65 και δεν μπορω να χασω ουτε γραμμαριο........

οποτε,καλυτερα να τα περνεις ευκολα αλλα να τα χανεις ευκολα η να μην τα περνεις ευκολα αλλα να μην τα χανεις κιολας;;;;;

ηταν το μονο πραγμα που δεν με ανχωσε για τα κιλα μου........ειχα τοσα αλλα για να σκεφτομαι!!!!

με το καλο τα μωρακια σας!!!

apHGp3.png

καλησπερα σας!!!εγω πηρα στην εγκυμοσυνη 23!!!γεννησα 38 βδομαδων και απο την 36 αρχισαν οι δυαριες(συγνωμη κοριτσια) απο το πολυ viofer που επινα και απο το ανχος μου!!ετσι ετρωγα ψητα και πολυ ρυζι γιανα στουμπωσω (χαχαχα)αν δεν παθαινα αυτο θα ξεπερναγα τα 30 ειχα παρει πολυ φορα!!!απο 7 μηνων ειδη ειχα παρει 17 κιλα!!!αλλα κοριτσια το ευχαριστηθηκα!!!ειδικα τις κρεπες σοκολατα!!!τι καλο αντρα που εχω,,χατιρι δεν μου χαλασε!!!τωωωωωρα ομως.........γεννησα 10 μαρτιου..θηλαζω αποκλειστικα και εχω χασει 17!!!εμεινα εγκυος 63 κιλα και τωρα ειμαι 69!!οταν γυρισα απο το μεαιυτηριο ειχα χασει μονο 5!!!!!ξενερωμα που εφαγα...ακουγα απο αλλες κοπελες οτι χασανε απο 8 μεχρι 10 και εγω εχασα μονο 5!!!στο 2ο κοριτσια ομως θα προσεχω(για να δουμε ετσι λενε ολες)

καλησπερα σας!!!εγω πηρα στην εγκυμοσυνη 23!!!γεννησα 38 βδομαδων και απο την 36 αρχισαν οι δυαριες(συγνωμη κοριτσια) απο το πολυ viofer που επινα και απο το ανχος μου!!ετσι ετρωγα ψητα και πολυ ρυζι γιανα στουμπωσω (χαχαχα)αν δεν παθαινα αυτο θα ξεπερναγα τα 30 ειχα παρει πολυ φορα!!!απο 7 μηνων ειδη ειχα παρει 17 κιλα!!!αλλα κοριτσια το ευχαριστηθηκα!!!ειδικα τις κρεπες σοκολατα!!!τι καλο αντρα που εχω,,χατιρι δεν μου χαλασε!!!τωωωωωρα ομως.........γεννησα 10 μαρτιου..θηλαζω αποκλειστικα και εχω χασει 17!!!εμεινα εγκυος 63 κιλα και τωρα ειμαι 69!!οταν γυρισα απο το μεαιυτηριο ειχα χασει μονο 5!!!!!ξενερωμα που εφαγα...ακουγα απο αλλες κοπελες οτι χασανε απο 8 μεχρι 10 και εγω εχασα μονο 5!!!στο 2ο κοριτσια ομως θα προσεχω(για να δουμε ετσι λενε ολες)

σαν να ακουω εμενα ειναι!!!!

εγω την πατησα απο τις βαφλες με παγωτο παντως!!!!!!!!!!!!

καλα, δεν συζηταω για το ξενερωμα οταν γυρισα απο το μαιευτηριο, κοντεψα να παθω εκγεφαλικο οταν ανεβηκα στην ζυγαρια!!!!!!!!!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...