Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και κιλά

Recommended Posts

εγω μπηκα στον ενδομο προχτες και εχω παρει 12 κιλα. πολλά ειναι ρε γμτ :evil:

ξερετε ποσα μπαινουν ουτως ή αλλως απο το μωρό στον 7ο 8ο και 9ο ? οχι, τιποτα άλλο , για να ξερω στανταρ ποσα θα βαλω σιγουρα - χώρια απο το δικο μου μασούλημα... :cry::cry:

πάντως εγώ σε όλη την εγκυμοσύνη πήρα 12 κιλά...κι από την εμπειρία μου θα σου πω πως απο τον 7ο μέχρι το τέλος πήρα μονάχα 1 κιλό...οπότε δεν είναι στάνταρ το πόσα θα πάρεις :wink:

καλή συνέχεια σε όλες σας...είναι φανταστικό αίσθημα να είσαι έγκυος! :D

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΓΕΝΝΑΩ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΡΑ 14 ΚΙΛΑ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΩ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ 55 ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 69.....ΜΕ ΦΑΓΑΝ ΟΙ ΤΥΡΟΠΙΤΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ.................

Κορίτσια διανύω την 25η εβδομάδα και έχω πάρει 8 κιλά. Ο γιατρός ψιλογκρινιάζει, αλλά τι να κάνω? Τα έχω κόψει όλα τώρα και τρώω όλο σαλάτες, φρούτα και ψητά. Και να φανταστείτε ότι τρώω όπως έτρωγα και πριν μείνω έγκυος.

Για να δούμε γιατί με έχει φοβήσει! Πάντως εδώ και 2 μέρες κάνω εμετό κάθε βράδυ. Τώρα αυτό τι είναι πάλι?

PkDAp3.png

Εγώ πιστεύω ότι είναι και θέμα οργανισμού και σωματότυπου. Κι εγώ 8 έχω πάρει fatsaki. Δε μου λες, ποσα κιλα ξεκινησες και τι υψος εχεις περιπου?Εσενα σου φαινονται πολλα στον καθρεφτη? Εμενα παντως οχι..γι'αυτο λεω οτι ειναι στον ανθρωπο.

Σίγουρα πάντα είχα θέμα με το φαγητό κ' τα κιλά μου. Ωστόσο ήταν ελάχιστο σε σχέση με το πρόβλημα που έχω τώρα. Το πρόβλημα μου όμως δεν δημιουργήθηκε στην εγκυμοσύνη. Όσο ήμουν έγκυος πήρα μόνο τα κιλά του μωρού. Η όρεξη μου άνοιξε αφού γέννησα ... αυτό είναι το παράξενο!

Διαφημίσεις

katerina26 τώρα είδα την απάντησή σου...

Ξεκίνησα 65 κιλά και μέτά από τους εμετούς του πρώτου 3μηνου έχασα 2 δηλ.63κιλα. Τώρα είμαι 73 με ύψος 1.70μ. Η αλήθεια είναι πως πέρα από τους γλουτούς (ασε συτό είναι το κομπλεξ μου από μικρή) δεν βλέπω διαφορά στο σώμα μου. Εσύ ?

PkDAp3.png

Ειδες που σου ειπα οτι ειναι θεμα σωματοτυπου? Εγω ξεκινησα 64 κιλα με υψος 1,74 και τωρα ειμαι 72. Και το μονο που βλεπω κι εγω ειναι κοιλια φυσικα, γλουτους και λιγα ψωμακια. Και να σου πω την αληθεια προχθες πηρα ενα παντελονι εγκυμοσυνης απο το ζαρα και φαινομαι πιο αδυνατη απ'οτι με τα φορεματα που φορουσα τοσο καιρο. Παντως και η κουμπαρα μου που ειναι στο υψος σου και στην 23η βδομαδα τα ιδια κιλα εχει παρει και φαινεται μια χαρα η κοπελα. Μηπως τελικα παραγχωνομαστε για το τιποτα???

Παιδιά οσον αφορά τα κιλά...τις προάλλες που πήγα στον ανώδυνο τοκετό,η μαία μου είπε ότι είχε πάρει 8 και 10 κιλά αντίστοιχα στις δύο εγκυμοσύνες της,και ότι είναι μία χαρά τόσα κιλά.

Εγω διανύω την 30η εβδομάδα και έχω πάρει ήδη 8μιση κιλά.

Δεν ξέρω..είναι πολλά-είναι λίγα..?? :?:?:?

Το πρώτο τρίμηνο ειχα τρομερές αναγούλες οοοολη την ημέρα σε σημείο αηδιαστικό δηλαδή έλεγα έεελος πιά...αλλά δεν έκανα εμετούς καθόλου.

Οπότε να πω ότι εχασα κιλά ...οχι δεν έχασα...

γλυκά δεν τρώω καθόλου,εντάξει μερικές μέρες ξέφυγα λίγο με το φαγητό, κατί βραδινά πλούυυσια γεύματα και κάτι χριστούγεννα τραπεζόματα...αλλά΄προσέχω παραπολύ.

Είμαι 1.67 και ξεκίνησα 53 κιλά...έχω φτάσει 61,5.

Δεν ξέρω πως τα κατάφερε εκείνη και δεν πήρε κιλά...να υποθέσω οτι είχε απόθεμα...??γιατί εγω ήμουν αδύνατη...

τα κιλά τα παίρνω στους γοφούς(...γαμωτο.. :roll::roll: ) κυρίως...το αδυνατο σημείο των γυναικών...

Γνωρίζει καμία κοπέλλα από εδώ και πέρα που λένε ότι μπαίνουν τα κιλά πιό εύκολα ,γιατί το μωρό μεγαλώνει,πόσα κιλά μπορεί να μπουν έεετσι εύκολά?και να πεις ότι τρώω.... :roll::roll:

μπαααα..νομίζω δεν είναι μόνο κιλά μωρού...είναι και δικά μας.Γιατί να είναι μόνο εγκυμοσύνης και μωρού?ΔΕν θέλω να ξεπεράσω τα 12 με τίποτε.Γιατί βασανίζομαι όταν κάνω δίαιτες...

Είναι ένα θέμα μεγάλο για μένα...μία φορά στην ζωή μου πήρα 18 κιλά και φυσικά αναγκάστηκα να τα χάσω...και υπέφερα...δε έχω μάθει να κάνω δίαιτες..μία ζωή αδύνατη -μία φορά λόγω περιστάσεων πήρα τόσα κιλά ...και για να τα χάσω είδα το Χριστο φαντάρο! γιαυτό δεν ανέχομαι να πάρω πολλά για να μην αναγκαστώ να μπαίνω στην διαδικασία αυτή μετά για πολύ καιρό :cry:

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω βρε κορίτσια, πολύ άγχος τελικά αυτά τα κιλά. Και μου τη δίνουν στα νεύρα και όλες αυτές (για συγγενείς μου μιλάω) που μου λένε ότι έχω πάρει αρκετά κιλά και ότι αυτές σε όλη την εγκυμοσύνη είχαν πάρει μόνο 8-9.

Εντάξει μωρέ και τι έγινε? Θα γεννήσω με το καλό και μετά θα τα χάσω. Το γυμναστήριο δίπλα είναι. Μαθημένη είμαι σε διατροφές! Μια ζωή με τα κιλά μου παιδεύομαι, τώρα θα κολλώσω? Πάντως να αφεθώ αποκλείεται, δεν είμαι απ'αυτές :?

PkDAp3.png

Ενταξει παντως αφου εχεις παρει μονο 8, δεν νομιζω να ξεπερασεις τα 11-12. Ειχα βρει ενα ξενο site που εβαζες αρχικο βαρος, υψος κλπ και σου εβγαζε ενα οριο ποσα κιλα μπορεις να παρεις.Δεν ηταν 12 το μεγιστο για ολες τις γυναικες οπως λενε οι γιατροι. Απλα δε θυμαμαι ποιο ηταν. Το θεμα διαιτα παντως επειδη εχω κανει αρκετη στη ζωη μου, με προβληματιζει κι εμενα στη σκεψη και μονο..

Παιδιά εγώ έχω καταλήξει ότι το θέμα βάρος είναι υποκειμενικό τελικά. Καταρχήν άλλες ξεκινούν κάτω και άλλες πάνω από το ιδανικό τους βάρος (που είναι χοντρικα και κατά μέσο όρο περίπου 10 κιλά λιγότερα από ότι το ύψος τους) οπότε είναι διαφορετική η πρόσληψη βάρους που θα έχουν και που θα είναι και ανεκτό από τον γιατρό τους. Εμένα ο γιατρός μου μου είπε ότι η γυναίκα του που έχει κάνει 3 παιδιά δεν πήρε καθόλου κιλά οπότε κατέληγε απλά να χάνει κι από πάνω κιλά με τον τοκετό και όχι να έχει πάρει και τα παιδιά είχαν γεννηθεί από 3,5 κιλά και μια χαρά οπότε αν δεν πάρεις κιλά δεν παθαίνει τίποτα απλά παίρνει κιλά από εσένα. Ποιός ξέρει...!

39of6754xr8myz8h.png

Διαβάζω αυτά που γράφετε κορίτσια και απογοητεύομαι :cry:

Έχω ύψος 1,75 περίπου και ξεκίνησα την εγκυμοσύνη στα 65-66 κιλα αν θυμάμαι.

Τώρα (τέλος 5ου μήνα) ζυγίζω σχεδόν 80 κιλά :?

Τα πρώτα 8 κιλά τα έβαλα στο 1ο 3μηνο και τα υπόλοιπα σιγα σιγα.

Μπορώ να πω πως δεν μου φαίνεται ότι έβαλα τόσα κιλά (κάτι ειναι κι αυτό)

Τώρα προσπαθώ να προσέχω το φαγητό αν και πριν δεν έτρωγα τόσο πολύ.

Και προπάντων..... δεν αγχόνομαι πότε θα τα χάσω :lol:

Αν δεν τα βάλουμε τώρα τα κιλά πότε θα τα βάλουμε βρε κορίτσια μου?

Φιλάκια

glitterfy033555365D31.gifcatcatavi20090813_-8_Bebita+is.png

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια.

εμενα παντως η γιατρος μου τη Δευτερα που με ειδε ηταν ενθουσιασμενη με το βαρος μου. ειμαι 1,68 ξεκινησα 60 και εχω φτασει 68. απλα μου ειπε χθες η μαια στον ανωδυνο να προσεξω λιγο αυτον τον μηνα γιατι μπορει να παρω κιλα χωρις να το καταλαβω. το μωρο απ' οσο ξερω τον τελευταιο μηνα παιρνει 1 κιλο.

Εγω ξεκινησα ελλιποβαρης(48 κιλα-1.67).

Εχω παρει 6 κιλα και ειμαι τωρα 54.Ο γιατρος μου φωναζει και μου λεει να βαλω μετρο. γιατι μεχρι το τελος θα γινω τοφαλος. Ομως μια ζωη μου λεγανε ολοι να φαω γιατι ημουνα σκελετος και τωρα που πειναω μου λενε μη τρως :roll::roll::roll::roll:

Υπολογιζω μεχρι το τελος οτι θα εχω παρει 20 κιλα αλλα αφου πειναω βρε κοριτσια. Οχι οτι δε θα τα χασω-αλλα λενε πως αν παρεις πολλα κιλα ειναι επικινδυνο γι αυτο αγχωνομαι περισσοτερο.

Κοριτσια τα κιλα της εγκυμοσυνης φαινονται μολις γεννησεις !Εγω ειχα παρει 20κιλα στην πρωτη εγκυμοσυνης και ολοι μου ελεγαν οτι δεν φαινεται να εχω παχυνει καθολου ,μολις ελεγα ποσα πηρα εκαναν τον σταυρο τους!Οταν γεννησα ομως μια χαρουλα φανηκαν παρολο που τα εχασα αμεσως και δεν δυσκολευτηκα!Τωρα εχω παρει μονο 2 γιατι ειδα οτι δεν πρεπει να παιρνουμε θαρρος τα πολλα κιλα τα παιρνουμε 7ο-8ο-9ο μηνα, υπαρχει περιπτωση να παρει καποια και 4 κιλα το μηνα οπως εγω τοτε ειχα μεχρι τον 6ο 8 κιλα και ελεγα μια χαρα ειναι και μετα πηρα αλλα 12 και τα εκανα 20.Τωρα τρωω απλα προσεχω πολυ με το βραδυνο και μεχρι στιγμης τα καταφερνω!Τα κιλα τα δικα μας δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με τα κιλα του εμβρυου αυτο ειναι σιγουρο!

Αυτό με τα κιλά πολύ με έχει εκνευρίσει. Όπως είπα και παραπάνω έχω αρχίσει αρκετά να προσέχω τί τρώω και την ποσότητα που τρώω.

Λοιπόν χθές το πρωί που ζυγίστικα ήμουν 59,3 και σήμερα 60,3. Μα είναι δυνατόν να έχω πάρει 1 ολόκληρο κιλό σε μία μέρα??? Και το κακό είναι οτι αν ανέβει η ζυγαριά δεν λέει να ξανακατέβει. :evil:

Δεν ξέρω ... εχω απογοητευθεί. Νομίζω ότι μέχρι το τέλος θα έχω γίνει τόφαλος.

JR7vp2.pngh5zip2.png

Ωραίο θέμα...!! :cool: Λοιπόν, ξεκίνησα 83 κιλά (1,60 ύψος) και ο γιατρός ήταν αυστηρός. Όχι πάνω από 9 κιλά καθ'όλη την διάρκεια της κύησης. Μέχρι τον 4-5 μήνα το πολύ 1-1,5 κιλά και από κει και μετά μέχρι 9 στο σύνολο. Το καλό είναι ότι με το που έμαθα για την εγκυμοσύνη μου έκοψα ότι τη σαβουροφαγία όπως και τα γλυκά αλλά και το πολύ ψωμί. Προς το παρόν λοιπόν αντί να πάρω έχω χάσει 3 κιλά, χωρίς να στερούμαι τίποτα και σε αυτό βέβαια βοήθησε και η διαρκής αναγούλα. Εμετό έκανα μόνο μια φορά αλλά το στομάχι μου έχει γίνει πολύ ευαίσθητο με αποτέλεσμα να έχω μειώσει τις ποσότητες των γευμάτων μου (συχνά αλλά μικρά γεύματα) για να μην βαραίνω το στομάχι μου και δυσκολεύω την πέψη. Επιπλέον ενώ τρώω αρκετά συχνά μακαρόνια μόνο με τυρί γιατί είναι τα μόνο που δεν μου μυρίζουν, και φοβόμουν μην πάρω κιλά, τελικά μάλλον το αντίθετο συμβαίνει..! Ο γιατρός μου δεν ανησυχεί γιατί τρώω φρούτα και λαχανικά, ψάρι και κοτόπουλο αν και δεν μπορώ το μοσχάρι. Η αλήθεια είναι ότι με ανησυχεί λίγο η απώλεια κιλών αλλά δεν ζορίζομαι βρε κορίτσια... Δεν κάνω καν δίαιτα...!! :?

Αυτό με τα κιλά πολύ με έχει εκνευρίσει. Όπως είπα και παραπάνω έχω αρχίσει αρκετά να προσέχω τί τρώω και την ποσότητα που τρώω.

Λοιπόν χθές το πρωί που ζυγίστικα ήμουν 59,3 και σήμερα 60,3. Μα είναι δυνατόν να έχω πάρει 1 ολόκληρο κιλό σε μία μέρα??? Και το κακό είναι οτι αν ανέβει η ζυγαριά δεν λέει να ξανακατέβει. :evil:

Δεν ξέρω ... εχω απογοητευθεί. Νομίζω ότι μέχρι το τέλος θα έχω γίνει τόφαλος.

Τι να σου πω δεν ξέρω...μία απτα ιδια... :roll::roll: έτσι πάθαινα και εγώ,και η ρημάδα η ζυγαριά να μην γυρίζει πίσω με τιποτε!!! :twisted: ξεκίνησα με πολλές αναγούλες -χωρίς εμετούς- και είπα δεν θα πάρω πολλά κιλά εδω δεν μπορώ να φάω καλά καλά...και σήμερα που συμπληρώνω την 30η εβδομάδα έχω πάρει 9 κιλα...μαρέσει που ήθελα να μην ξεπεράσω στην αρχή τα 10 κιλά...και μετά τα 12 σνα ανώτερο φυσιολογικό...ναι κααααλαά...και έχω ακομα 10 εβδομάδες??σωθήηηκαμε!! και να πεις ότι τρώω??προσέχω ρε γαμώτο! :evil: αν είναι τα 4-5 μπισκοτάκια-μπουκιτσες που τρώω κάθε μέρα ανελλειπώς να μου δινουν παραπάνω θερμιδες...να τα κόψω...αλλά αλλες τρώνε σοκολάαατες και γλυκάαα...και η άνοδος των κιλών δεν είναι και σε τρελούς ρυθμούς!τι να πω!

Εγω ειμαι και κοντη και χοντρη :lol: Γιαυτο εφαγα ενα παγωτακι τωρα! Μολις μπηκα στην 25εβ καιεχω παρει 6κιλα και 6 που ειχα υπολοιπο 12! Και θα ηθελα να μην ξεπερασω τα 9 συνολο αυτη την φορα...

Ελπιζω να βγει καλη η καμπυλη ζαχαρου και σκοπευω να κανω διαιτα μετα..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...