Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και κιλά

Recommended Posts

μπορεί να σου είπε έτσι γιατί είδε κάτι σε εξετάσεις αλλά κατά τα άλλα δεν έχεις παρει βάρος κατά τη γνωμη μου. Εγω πηρα 7,5 σύνολο απλά τον 1ο μήνα έχασα 2 και στον 3ο έβαλα 4 αλλά το τελευταίο τρίμηνο εβαλα 1,5 κιλό και γέννησα και στην 37η εβδομάδα 2600, μου φάνηκε πολύ μικρό το μωρό, είχα παθει λίγο υστερία με τα κιλά και προσπαθουσα να μην τρωω πολύ και γλυκά και νομίζω οτι ημουν υπερβολική. Μελέτες δείχνουν οτι οι μητερες που κανουν δίαιτα (δεν μιλάω για προσεχτική διατροφή αλλά για δίαιτα) έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννησουν λιποβαρή παιδιά...Δεν ξερω, τι να πω, είναι παντως υπερβολικοί όλοι τους για να μην ταλαιπωρούμαστε μετά σίγουρα αλλά μην φτανουμε και σε ακρότητες...αυτη ειναι η γνωμη μου αλλά ξερω οτι τα έχασα σχεδόν αμέσως, πριν τον μήνα και να σας πω οτι απο το τρεξιμο ειχα χασει κι αλλα αλλά μετα τα ξαναπηρα οταν χαλάρωσα καπως :cry:

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ngeo23 το μωράκι σου ήταν μια χαρά 2600 στην 37η εβδομάδα. Αν έπερνες όλο τον ένατο θα έβγαινε σχεδόν 3,5 κιλά. Είναι καλά να προσέχεις γιατί αν βάλεις πολλά κιλά στο τέλος της εγκυμοσύνης δεν αντέχεις να κουνηθείς και θα έχεις και δύσκολο τοκετό. Όσο περισσότερο είσαι σε φόρμα τόσο καλύτερα και για σένα και για το μωράκι, τόσες περισσότερες δυνάμεις θα έχεις και στην εγκυμοσύνη και στην γέννα και το κυριότερο μετά απ'αυτήν. Και τόσο καλύτερα θα είσαι και ψυχολογικά. (Μιλάει η παθούσα :wink: ) Είχα βάλει τόσα κιλά που πραγματικά ένιωθα άσχημα ιδιάτερα μετά την γέννα, εκεί το καταλαβαίνεις πόσο έχεις πάρει γιατί η κοιλιά ξεγελάει. Και δεν μιλάω μόνο για το αισθητικό κομμάτι που σίγουρα είναι σημαντικό, αλλά και για την υγεία σου, που δεν έχεις σωματικές αντοχές για να φροντίζεις ένα νεογέννητο. Γι αυτό και τώρα προσπαθώ να είμαι σε φόρμα, να τρώω σωστά, να περπατάω και να κινούμαι όσο μπορώ. Το δις εξαμαρτείν....

Μελέτες δείχνουν οτι οι μητερες που κανουν δίαιτα (δεν μιλάω για προσεχτική διατροφή αλλά για δίαιτα) έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννησουν λιποβαρή παιδιά..

δεν ξερω κατα ποσο αληθευει αυτο γιατι στη πρωτη εγκυμοσυνη αν και πηρα 20 κιλα και δεν προσεχα την διατροφη μου γεννησα τον γιο μου στην 37η βδομαδα και ηταν 1,900 εκει να δεις σοκ!!!!δεν μπορουσες ουτε να τον σηκωσεις γιατι φοβοσουν μηπως τον σπασεις (δεν χρειαστηκε θερμοκοιτιδα). τωρα με τα λιγοτερα κιλα (13) και προσεχτικη διατροφη (διαιτα αυστηρη) στο doppler το μωρο ηταν 1900 ακριβως που σημαινει οτι θα ειναι μεγαλυτερος σε βαρος απο τον γιο μου οταν γεννηθει....

Μελέτες δείχνουν οτι οι μητερες που κανουν δίαιτα (δεν μιλάω για προσεχτική διατροφή αλλά για δίαιτα) έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννησουν λιποβαρή παιδιά..

δεν ξερω κατα ποσο αληθευει αυτο γιατι στη πρωτη εγκυμοσυνη αν και πηρα 20 κιλα και δεν προσεχα την διατροφη μου γεννησα τον γιο μου στην 37η βδομαδα και ηταν 1,900 εκει να δεις σοκ!!!!δεν μπορουσες ουτε να τον σηκωσεις γιατι φοβοσουν μηπως τον σπασεις (δεν χρειαστηκε θερμοκοιτιδα). τωρα με τα λιγοτερα κιλα (13) και προσεχτικη διατροφη (διαιτα αυστηρη) στο doppler το μωρο ηταν 1900 ακριβως που σημαινει οτι θα ειναι μεγαλυτερος σε βαρος απο τον γιο μου οταν γεννηθει....

σίγουρα όλα αυτά δεν είναι κανόνες και το λέω εγω που στο 3ο τρίμηνο απο τις καούρες, τις βόλτες αλλά και την επιμονή μου να μην τρωω τρελά εβαλα 1,5 κιλό. Τωρα για την περίπτωσή σου μένω άφωνη...δεν το έχω ξαναακουσει. Η διπλανή μου στο μαιευτήριο πηρε 10 κιλά, δεν είχε ζάχαρο και εβγαλε παιδι 4200 κανονικά...Απλά αναφέρω τι διαβασα σε ερευνες και τι λενε συνεχως τα περιοδικά...

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Παιδια μην ανησυχείτε...εβαλα 18 κιλά και 12 μερες μετά εχω χάσει ήδη τα 12! Θηλάστε!

Yogini γέννησες εσύ? μπράβο, μπράβο!να σου ζήσει!!!

Εγω κορίτσια στις 33 εβδομάδες που βρίσκομαι έχω πάρει 12 κιλά. αν και θα ήταν παραπάνω, γιατί λόγω της μετακόμισης που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα, έχασα 2 κιλά! άσε που με έχουν βάλει σε δίαιτα, γυναικολόγος και καρδιολόγος λόγω κάποιων προβλημάτων που είχα με τις ταχυπαλμίες...

cceXp3.png

pcTFp3.png

Κορίτσια ακριβώς όπως τα λέει η yogini είναι. Κι εγώ περίπου 3 εβδομάδες μετά τη γέννα και είμαι όπως πριν (αν εξαιρέσουμε βέβαια τη χαλάρωση στην κοιλιά)... και μάλιστα 4 κιλά πιο ελαφριά σε σχέση με το βάρος μου προ εγκυμοσύνης Το μωρό είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαθούν τα κιλά.

Μην ανησυχείτε καθόλου απολαύστε την εγκυμοσύνη σας και τα κιλά θα φύγουν!

*

Δεν θέλω να είμαι η απαισιόδοξη της παρέας αλλά νομίζω ότι ο θγλασμός δεν είναι αρκετός. Εγώ παρόλο που θήλαζα αποκλειστικά δεν έπεφτα κάτω απτα 78 για αρκετό καιρό, και δεν έτρωγα υπερβολικά. Μόνο με γυμναστική και διατροφή που ξεκίνησα κατάφερα και έχασα άλλα 10.

Κορίτσια εγώ είμαι στον 6 μήνα και έχω βάλει 8 κιλά.! Ξεκίνησα από 57. Όμως δεν καταλαβαίνω πως μαίνουν τα κιλά...Βράδυ δεν τρώω παρα μόνο ένα γιαούρτι :?:!:

5Nstp3.png

vgDUp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ είχα βρεί στην αρχή ότι όταν έτρωγα δεν με έπιαναν αναγούλες και έτσι έτρωγα συνέχεια...πήρα μέχρι το τέλος 28 κιλά!!!!!!!!!!

Τώρα μετά από 5 μήνες που γέννησα έχω χάσει 21 κιλά, αλλά τώρα δεν πολυπροσέχω και έχω σταματήσει να χάνω...πρέπει να κάνω δίαιτα να ξαναβάλω τα ρουχαλάκια μου... :cry::cry::cry:

Μέχρι 15 κιλά αν πάρετε θα τα χάσετε πολύ εύκολα μετά τη γέννα!!!! :wink::wink:

Εγώ είμαι στην 22η εβδομάδα και τώρα έβαλα 1,5 κιλό. Αν και προ εγκυμοσύνης είχα παραπανίσια κιλά και φοβόμουν ότι αν μείνω έγκυος θα θέλω κλάρκ για να μετακινούμαι, έφτασα στον 6ο και μόνο αυτό το 1,5 κιλό έχω πάρει. Βέβαια δεν τρώω πολύ -αν και τις τρώω τις σοκολατίτσες μου- αλλά έχω φτάσει σε σημείο να ανησυχώ που δεν παίρνω κιλά. Σε κάθε επίσκεψη ρωτάω τον γιατρό μου αν είναι φυσιολογικό.

Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλες!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Εγώ είμαι στην 22η εβδομάδα και τώρα έβαλα 1,5 κιλό. Αν και προ εγκυμοσύνης είχα παραπανίσια κιλά και φοβόμουν ότι αν μείνω έγκυος θα θέλω κλάρκ για να μετακινούμαι, έφτασα στον 6ο και μόνο αυτό το 1,5 κιλό έχω πάρει. Βέβαια δεν τρώω πολύ -αν και τις τρώω τις σοκολατίτσες μου- αλλά έχω φτάσει σε σημείο να ανησυχώ που δεν παίρνω κιλά. Σε κάθε επίσκεψη ρωτάω τον γιατρό μου αν είναι φυσιολογικό.

Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλες!

Όσο το μωράκι σου αναπτύσσεται κανονικά και εσύ νιώθεις καλά (αιματοκρίτης, σίδηρος κλπ όλα ok;) όλα είναι καλά. Κι εγώ δεν πήρα βάρος και το μωράκι μου γεννήθηκε μια χαρούλα. Δες τη θετική πλευρά των πραγμάτων - λιγότερα κιλά σημαίνει και λιγότερη προσπάθεια για να τα χάσεις αφού γεννήσεις. Καλή συνέχεια...

*

Κορίτσια, πολύ απογοητεύτηκα σήμερα.ανέβηκα στη ζυγαριά και έχω πάρει ήδη 4 κιλά!!!Και είμαι μόλις στη 16 βδομάδα.Πριν ήμουν 1,60 και 63 κιλά (Στα 63 έφτασα έτσι για πλάκα στο χωριό του άντρα μου, στην Κρήτη που ήμασταν το καλοκαίρι και με τάιζαν όλοι...) και έχω αγχωθεί.Η γιατρός μου είναι πολύ ελαστική με το θέμα και ειδικά τον τελευταίο 1,5 μήνα δεν πρόσεχα καθόλου!Τέλος!Θα σταματήσω τα τσιμπολογήματα και τις καινούριες συνταγές, γιατί θα γίνω σαν μπαλίτσα!!!I promise!!! :oops:

Vd4Sp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα

Να πω βεβαία ότι ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου με 9 κιλά περισσευούμενα είμαι 1,60 και ξεκίνησα 67 κιλά και ήδη έχω πάρει 3 κιλά.

Ο άντρας χτες μου είπε να κόψω λίγο το φαί γιατί σε λίγο θα με κρατάει με σκοινάκι όπως κρατάνε τα μπαλόνια τα μικρά παιδία !!! :lol::lol:

Μήπως πρόσεχες παραπάνω τη διατροφή σου επειδή ανέβηκε το ζάχαρο και έτσι έχασες βάρος? Λογικά πάντως δε θα έπρεπε να βάλεις κιλά και όχι να χάσεις με υψηλό ζάχαρο?

Εγώ μπήκα στην 14η εβδομάδα και πήρα μισό κιλό μόνο. :D και είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου. Όχι πως πρόσεχα ιδιαίτερα. Λέω να πρόσέχω όμως για τις έπόμενες δέκα μέρες γιατί έχει να πέσει πολύ μάσα τα Χριστούγεννα.

Έμεινα έγκυος έχοντας 3 κιλά επιπλέον απ' το κανονικό μου :cry: .

Στις 34 εβδομάδες είμαι στα +12 κιλά... Δεν πρόσεξα ιδιαίτερα, απλά εδώ κι ένα μήνα περίπου δεν μπορώ να φάω πολύ γιατί έχει μεγαλώσει το μωρό και με πιέζει φοβερά στο στομάχι (κι ευτυχώς δεν πήρα άλλο βάρος).

Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι πρώτα ο Θεός, στην επόμενη εγκυμοσύνη θα προσπαθήσω να πάρω όσο το δυνατόν λιγότερα κιλά.

εγώ ξεκίνησα την εγκυμοσύνη στα -5 κιλά από το κανονικό μου.

τώρα διανύω την 34η εβδ και είμαι στα +16 κιλά :oops:

δεν προσέχω ιδιαίτερα, ότι θέλω να φάω το τρώω όταν θέλω :oops:

βέβαια φροντίζω να τρώω φρουτάκια, λαχανικά κλπ αλλά τσακίζω και γλυκάκια :oops:

[url=http://www.ticker.7910.org/eng][img]http://www.ticker.7910.org/an1cEQc0g411310MTIwZHw3OTc1MTA5MGRhfEJvdWdhdHNha29zIGlzIA.gif[/img][/url]
[url=http://www.ticker.7910.org/eng][img]http://www.ticker.7910.org/an1cJUT0g410010MzAwMTI5NmR8NjgzMDg2MzQ1ZGF8UG9udGlrYWtpIGlz.gif[/img][/url]

Είμαι στον 6ο και ξεκίνησα απο 57 κιλά και ύψος 1,65 και έχω πάρει 7-8 κιλά. Καλά είναι. Στην προηγούμενη εγκυμοσύνη είχα ξεκινήσει 62 κιλά και πήρα 26! Θήλασα αλλά είδα και έπαθα να τα χάσω. Προσέχετε!!

Οι γιατροί έχουν δίκιο που φωνάζουν... Το λέω εκ πείρας.

Μετά γεννάς και σου μένουν καμια 20αριά κιλά. Το καλοκαίρι με την ζέστη ούτε το καρότσι βόλτα δεν θα μπορείτε να πάτε. Ελπίζω να μην σας στεναχωρώ, αλλά θέλει προσοχή στις επιλογές και εγώ συνέχεια πεινάω, και έχει πάει το μπρόκολο και η πατάτα η βραστή σύννεφο... Σπάνια πέρνω και κανα σουβλάκι (!)

Με το σάκχαρο ξέρω ότι χάνεις κιλά αλλά η αλήθεια είναι πρόσεχα κιόλας. Απλά με ανησυχέι που τα έχασα την τελευταία βδομάδα. Θα μιλήσω σήμερα με την ενδοκρινολόγο.

Iwz1p2.png 

ειμαι στην 24η εβδομαδα και εγω παρει 8κιλα.

καλα μας τα λες zoitheodos γιατι υποψιαζομαι οτι τα παραπανω κιλα θα μας ταλεπωρησουν.

εγω ηδη αρχισα να αισθανομαι τρομπαρισμενη...

Κοριτσια εγώ είμαι 35 εβδομαδα και εχω πάρει 22 κιλά. Τα πόδια μου υποφέρουν απο το βάρος. Ξεκίνησα την εγκυμοσύνη με +7 κιλά απο τα κανονικά μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν επεσα με τα μούτρα στο φαγητό αλλά δεν μπορώ να κόψω τα γλυκά. Εχώ και χαμηλό ζάχαρο και το ζητάει ο οργανισμός μου το γλυκό. Ευτυχώς που τώρα οσο περνάει ο καιρός δεν μπορώ να φάω κανονικά γιατί με πιέζει το μωρό στο στομάχι. :lol:

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

zoitheodos εχεις απόλυτο δικιο. Αλλα τώρα είναι αργά για μένα. θα φροντίσω στην δευτερη εγκυμοσύνη πρωτα ο θεος να βάλω όσα λιγότερα μπορώ.

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...