Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και κιλά

Recommended Posts

Eγώ είμαι στον 4 μήνα και προς το παρόν δεν έχω πάρει κιλά. Από την αρχή της εγκυμοσύνης μάλιστα έχασα και 3 κιλά. Δεν μπορώ να πω ότι δεν τρώω απλά δεν τρώω πολύ και έχω κόψει τα παχυντικά φαγητά. Πάντως δεν θέλω να πάρω πολλά κιλά γιατί ήδη είμαι επιβαρυμένη με αρκετά κιλά.

Κορίτσια πάντως μην αγχώνεστε. Να είμαστε καλά με υγιή παιδάκια κι όλα γίνονται και τα κιλά χάνονται και όλα διορθώνται. Το παν είναι η καλή ψυχολογία και η θετική διάθεση. :D

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πάντως επουδενί η εγκυμοσύνη δεν θα πρέπει να είναι περίοδος δίαιτας, προς Θεού...καμιά φορά σε μας τις έγκυες γίνεται έμμονη ιδέα όλο αυτό το θέμα με το βάρος...πχ 6 μήνας και 3,5 κιλά..έλεος βρε κορίτσια..παιδί εχουμε μέσα μας, δεν θα πρέπει να τρώμε και λίγο??και επίσης δεν μπορώ να καταλάβω το εξής: είναι γνωστό ότι όταν περιμένουμε περίοδο είμαστε φουσκωμένες, και η ζυγαριά από την παρακράτηση δείχνει έως +2..πώς είναι δυνατόν λοιππον χωρίς εμετούς χωρίς τίποτα να φτάνουμε 2ο και 3ο μληνα χωρίς να έχουνε βάλει κιλό?πώς γίνεται αυτό?

Μαράκι γίνεται αν έχεις πολλές αναγούλες και εμετούς...εγώ τώρα έχω μόνο λίγες αναγούλες και αρκετές καούρες λόγω οισοφαγικής παλινδρόμησης και έτσι δεν μπορώ να φάω ποσότητες που έτρωγα παλιά...είμαι στον 5ο μήνα και ακόμη δεν έχω βάλει κιλό...το πρώτο τρίμηνο είχα φτάσει στα -4 αλλά τώρα είμαι περίπου όσο ήμουν πριν μείνω έγκυος ή κανένα κιλό λιγότερο...περιμένω πως και πως να έρθει η στιγμή να αρχίσω να τρώω κανονικά (μετά την γέννα προφανώς...) :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

εννοείται αν έχεις αναγούλες και εμετούς..είναι λογικό και αν χάσεις ακόμη..πώς γίνεται όμως αν κάποια δεν έχει τίποτα από όλα αυτα, και να ισχυρίζεται ότι 6ο μήνα πχ 1,5 κιλό, ή 3κιλά.??αυτό αναρωτιέμαι..εγώ τρώω ό,τι έτρωγα που δεν έτρωγα ομολογουμένως πολύ, καμιά φορά ξεχνούσα κιόλας και ήδη λίγο πριν μπω στον 3ο μήνα έχω παρει ήδη 2 κιλα...

εννοείται αν έχεις αναγούλες και εμετούς..είναι λογικό και αν χάσεις ακόμη..πώς γίνεται όμως αν κάποια δεν έχει τίποτα από όλα αυτα, και να ισχυρίζεται ότι 6ο μήνα πχ 1,5 κιλό, ή 3κιλά.??αυτό αναρωτιέμαι..εγώ τρώω ό,τι έτρωγα που δεν έτρωγα ομολογουμένως πολύ, καμιά φορά ξεχνούσα κιόλας και ήδη λίγο πριν μπω στον 3ο μήνα έχω παρει ήδη 2 κιλα...

Συνηθως ειναι αυτες που αρχισαν με καποια κιλακια παραπανω. Αμα εισαι πιο αδυνατη ή στα φυσιολογικα για το υψος βαρος σου, ειναι λογικο ο οργανισμος να θελει να αποθηκευσει περισσοτερο λιπος για να εχει αποθεμα. Εαν απο την αλλη υπαρχει ηδη παραπανω βαρος, τα 3 κιλα αυξηση μεχρι τον 6ο δεν ειναι παραλογο και ειναι ισως και επιθυμητο.

Διαφημίσεις

Mαράκι βασισμένη στην προσωπική μου εμπειρία και μόνο καθώς και στα λεγόμενα του γιατρού μου πρέπει να σου πω ότι όντως είναι δυνατόν να πάρεις λίγο βάρος. Για παράδειγμα εγώ είναι 29w1d και έχω πάρει 3 κιλά. Στις αρχές είχα αναγούλες, εμετούς και όλα αυτά τα ευχάριστα αλλά όλο το καλοκαίρι τσάκισα τα παγωτά και γενικώς δε μπορώ να πω ότι στερήθηκα το φαγητό. Τρώω αλλά η ζυγαριά μοιάζει να έχει κολλήσει. Ο γιατρός μου λέει πως όσο το μωράκι μου μεγαλώνει κανονικά δε χρειάζεται να ανησυχώ. Κια δεν ανησυχώ - είχα τα κιλάκια μου και πριν την εγκυμοσύνη (70 κιλά με 1,64 ύψος) και από ό,τι βλέπω κι εδώ στο forum οι πιο εύσωμες γυναίκες παίρνουν συνήθως λιγότερο βάρος.

Όσο για την κατάκράτηση υγρών έχεις δίκιο. Υπάρχουν μερικές φορές που από το πρωί μέχρι το απόγευμα μπορεί να έχω ανέβει μέχρι και 1,5 κιλά (!)και την άλλη μέρα να γυρίζω πάλι στα ίδια. :)

*

Εγω μεχρι τον 3-4 μηνα ειχα χασει 5 κιλα . Δεν ηθελα να τρωω τιποτα μονο μακαρονια και ρυζι αστα επεσε πεινα. Μετα πηρα τα πανω μου ειδικα τωρα πειναω συνεχεια. Πριν μεινω εγκυος ειμουν 62 και τωρα ειμαι 71 και συνεχιζω .......

3lSop2.png

DUvpp2.png

• 1 month later...

Γεια σας, και καλωσηλθα στο forum σας. Μπαινω στον 5ο μηνα σε λιγες μερες , ολα μια χαρα πανε. Θα ηθελα την γνωμη σας στο εξης: πηγα στον γιατρο χθες και τι μου ειπε , οτι εχω παρει πολλα κιλα ,και οτι τον επομενο μηνα πρεπει να παρω μονο 500gr !!!!! ημουνα πολυ αδυνατη 49 κιλα , 165 υψος. Και ειμαι τωρα 53 κιλα. Ειναι πολλα? εξεπλαγην οταν τον ακουσα. Δεν τρωω πολυ, οπως ετρωγα πριν, σπιτικο φαγητο. Τωρα αν εφαγα και κανα γλυκακι παραπανο, ή ποπ κορν στο σινεμα, δεν νομιζω οτι ειναι κ τοσο τραγικο ε???? δηλ, αν σταματησω να τρωω οπως τρωω, θα ειναι λες κ κανω διαιτα. Δεν ξερω, με αγχωσε, νομιζω οτι ειναι υπερβολικος. Και πιστευω οτι ειναι κατακρατηση υγρων. Μου ειπε κομμενα τα ψωμια, γλυκα, ζυμαρικα, πατατες. Τι να πω....

Διαφημίσεις

mallon apo συνηθεια στα ειπε...χαχαχα

τα λεει σε ολες ,τα ειπε και σε σενα,τι να πω!μια χαρα εισαι κοπελα μου!μην πω πως εισαι και πολυ αδυνατη....

Συμφωνώ. Αν δεν έχεις προδιάθεση για σάκχαρο φάε με την καρδιά σου και για μένα που είμαι στα κόκκινα ανώτατα όρια βάρους

ΟΧΙ χαμηλο ειναι, σκεψου οτι δεν μου αρεσουν τα γλυκα, αλλα απ'oτι εχω ακουσει ειναι υπερβολικος ο γιατρος μου στην διατροφη κ τα κιλα, μου το χουν πει κ αλλες κοπελες. Εντωμεταξυ, τον προηγουμενο μηνα που ειχα παει , ημουνα 52, κ δεν μου ειπε τιποτα, κανονικα θα επρεπε .

καλα πλακα μας κάνει;;;;να πω οτι αρχικά ησουν και γεματούλα να το έλεγε αλλα τι να πω, αυτοι οι γιατροί...εγω ειχα παρει σε όλη την εγκυμοσύνη 7,5 κιλα και αντί να με πει κατι καλό μου είπε: αν επαιρνες 25 τι θα καταλάβαινες...ακου

εκτος αν εχεις κατι σε ζαχαρο....

καλη συνεχεια

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Οντως όπως είπαν τα κορίτσια μην αγχώνεσαι τόσο για το βάρος...

Αυτό που κατάλαβα απο την ομάδα τροφίμων που σου απέκλεισε είναι οτι ίσως ανησυχεί για ζάχαρο....

Και πάλι όμως μην ανησυχείς γιατί όλα είναι σχετικά....

Κι εμένα φοβόταν η γιατρός μου για ζάχαρο γιατί ο μπέμπης είναι μεγάλος κλπ και τελικά έχω Υπογλυκαιμια....

Κάνε όλες τις εξετάσεις που πρέπει και μετά συζήτησέ το με το γιατρό το λόγο που σου είπε να προσέχεις τόσο... Μερικοί γιατροί το θεωρούν ευνόητο οτι θα καταλάβεις κάποια πράγματα..... (hello.... τότε γιατί να πηγαίνουμε στο γιατρό??? :?: - η παρατήρηση πάει στους γιατρούς.... :wink: ) οπότε όπως λέω πάντα...

ΖΑΛΙΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ!!!!!!!!!!! :)

Χωρίς αναισθητικό! :lol:

Διαφημίσεις

για να καταλάβω δηλαδή: 4 κιλά έως τον 5ο μήνα είναι πολλά? δουλευόμαστε?απλά και μόνο για να δημιουργούνται εντυπώσεις? αυτό σημαίνει 1 κιλό τον μήνα που είναι και το φυσιολογικό! άσε που εσυ έπρεπε να ήσουν 55 κιλά και ήσουνα 49..καμιά φορά τέτοιες συζητήσεις μου θυμίζουν συζητήσεις στην τηλεόραση που βγαίνουν κάτι μοντέλα με ένα στρεμα πόδι και κιλά κάτω του κανονικού κατα πολύ και λένε ότι κάνουν διαιτα γιατί πάχυναν..ένα λέω: θα ρίξει φωτιά ο Θεός να αμς κάψει με αυτά που ακούει..αντί να κάνουνμε τον σταυρό μας το παιδί να βγει καλά, μας αγχώνουν με τα κιλά και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως σημαδι κακό.ελεος πια!

Υποτείθεται οτι στο 1ο τρίμηνο δεν βάζεις καθόλου βάρος, άντε ένα κιλό για τα φουσκώματα (συμφωνα με τους γιατρούς και όχι με μένα που είχα βάλει 10 κιλά στο 1ο τρίμηνο στην προηγούμενη εγκυμοσύνη :cry: ).

Συνολικά εώς τον 5 πρεπει να χεις βαλει γύρω στα 2-3 κιλά και εσύ έβαλες 4. Δεν είναι καθόλου πολλά κιλά απλά ο γιατρός σου μαλλον θέλει να προσέχεις για να έχεις, αν και θα πρεπε να σε ταιζει με το ζόρι τοσο αδύνατη που είσαι.

Θα συμφωνήσω με τις άλλες κοπέλες. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας, φάε κανονικά και μην ασχολείσαι. Τα 'κιλά' χρειάζονται και για μετά, αν σκοπεύεις να θηλάσεις.

Τι είναι αυτά καλέ που σου λέει?Θα τρελαθούμε τελείως??????????

Ηρέμησε και μην ακούς κουφά!

Εγώ είμαι στον 8ο, έχω πάρει 10 κιλά και πάλι λέω δόξα το Θεό και μακάρι να γεννήσω και να είναι όλα καλά!

Απλά οι γιατροί καμιά φορά μας "φοβίζουν" προληπτικά!

θα μας τρελανουν τελειως τελικα οι γιατροι.....

αγαπητη μου οπως καταλαβες ολοι μα ολοι οι γιατροι λενε ακριβως τα ιδια...μην παρεις πολλα κιλα γιατι ειναι κακο για σενα και για το μωρο.τωρα αν ειναι καλο μονο για σενα η και καλο για αυτους (θεωρητικα οι πιο αδυνατες ξεγενανε πιο ευκολα) ειναι προς συζητηση.

για παρηγορια και αποφυγη ακου. ημουν 55κιλα και 174. εκοψα το καπνισμα στην εγκυμοσυνη και αρχισα τις σοκολατες :( συνολο κιλων στην εγκυμοσυνη 26 :shock::oops: αλλα ημουν μια χαρουλα, γεννησα ωραιοτατα και ο μπουμπουκος βγηκε 3800.

δεν ειπα να ακολουθησεις τα χαλια τα δικα μου αλλα μη στεναχωριεσαι καθολου.

μια χαρουλα εισαι

δεν μετανιωνω που εφαγα μισο ταψι ρεβανι το πασχα :D

ναι, μου ειπε οτι επρεπε να παρω 1 1/2 κιλο το 1ο τριμηνο. δηλ . απο 49 , 50?? πως θα κρατουσα το παιδι τοσο αδυνατη!!!!κ εχω κ το στιγμα, κ μεγαλη ελλειψη σιδηρου, και λιγη αναιμια...τι να πω, καλα δεν του δινω σημασια....

Γεια σας, και καλωσηλθα στο forum σας. Μπαινω στον 5ο μηνα σε λιγες μερες , ολα μια χαρα πανε. Θα ηθελα την γνωμη σας στο εξης: πηγα στον γιατρο χθες και τι μου ειπε , οτι εχω παρει πολλα κιλα ,και οτι τον επομενο μηνα πρεπει να παρω μονο 500gr !!!!! ημουνα πολυ αδυνατη 49 κιλα , 165 υψος. Και ειμαι τωρα 53 κιλα. Ειναι πολλα? εξεπλαγην οταν τον ακουσα. Δεν τρωω πολυ, οπως ετρωγα πριν, σπιτικο φαγητο. Τωρα αν εφαγα και κανα γλυκακι παραπανο, ή ποπ κορν στο σινεμα, δεν νομιζω οτι ειναι κ τοσο τραγικο ε???? δηλ, αν σταματησω να τρωω οπως τρωω, θα ειναι λες κ κανω διαιτα. Δεν ξερω, με αγχωσε, νομιζω οτι ειναι υπερβολικος. Και πιστευω οτι ειναι κατακρατηση υγρων. Μου ειπε κομμενα τα ψωμια, γλυκα, ζυμαρικα, πατατες. Τι να πω....

Αν δεν έχουμε τον ίδιο γυναικολόγο, τότε απλά και ο δικός σου επιβάλει τη μέθοδο "μαστίγιο" όπως την ονόμασα!

Προσπαθεί τα κιλά της εγκυμοσύνης σου να είναι σύνολο 7 ΜΟΝΟ και καλά κάνει!

Αν πάρεις περισσότερα υπάρχει πιθανόνητα να μην τα χάσεις σύντομα ή και καθόλου, αλλά και να ανοίξεις στους γοφούς. Αν οι γοφοί σου απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος των κιλών σου τότε θα είναι πααααρα πολύ δύσκολο να τα χάσεις.

Εγώ δεν πολυ ακολούθησα τη συμβουλή του γιατί ξέρω τον μεταβολισμό μου. Μέχρι να σαραντισω έχασα 15 κιλά και μου έκαναν όλα τα στενά τζιν.

Απλά σε προστατεύει από άσχημη ψυχολογία μετά τη γέννα... θα έχεις που θα έχεις 1500 προβλήματα και άγχη πάνω από το κεφάλι σου... μην έχεις και τα κιλά σου...

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

Αγαπητή loucy, είσαι εξ αρχής αρκετά αδύνατη οπότε δεν πειράζει να πάρεις και κανένα κιλάκι παραπάνω. Ο γιατρός σου είναι λιγάκι υπερβολικός αλλά κι εσύ πρόσεξε μην περάσεις συνολικά τα 12-13 κιλά αν θες μετά να τα χάσεις εύκολα και γρήγορα. Εγώ πήρα 15, γέννησα πριν 20 μέρες κι απ' το τρέξιμο, τον θηλασμό (τέλειος τρόπος αδυντίσματος) και τις υποχρεώσεις κοντεύω να τα χάσω όλα. Μου έμειναν 2-3 κιλά ακόμα. Στη γέννα έχασα μόνο 6 :shock: .Αλλά απ' ότι καταλαβαίνω δεν έχεις τάση να παχαίνεις εύκολα οπότε κι εσύ θα τα χάσεις εύκολα μετά.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

εγώ πήρα 54!!! δεν νομίζω να υπάρχει πιο μεγάλο νούμερο σε όλο το forum. έχασα 15 με τη γέννα, 15 σε 3 μήνες, άλλα 14 μέχρι να χρονίσει το παιδί και τα υπόλοιπα στον δεύτερο χρόνο του. Μόνο τα τελευταία 10 δυσκολεύτηκα και αυτό πιστεύω επειδή κουράστηκα ένα χρόνο μετά τη γέννα να ασχολούμαι με τα κιλά. Τον δεύτερο χρόνο λοιπόν σταμάτησα να κάνω δίαιατα και ξαναάρχισα πριν γίνει 2 το παιδί μου. Πάντως πιστεύω ότι για 3 - 4 μήνες μετά τη γέννα χάνεις πολύ εύκολα και γρήγορα και μετά κολλάς. Γι αυτό κορίτσια προσπαθήστε αυτό το διάστημα να ξεφορτωθείτε τα περιττά που είμαι σίγουρη ότι δεν θα είναι ούτε τα μισά από τα δικά μου!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...