Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικά Καθίσματα και Ασφάλεια παιδιών

gerkon

Recommended Posts

Από την ομιλία του Ιαβέρη στην Ερμούπολη σε ένα (αδιάφορο) ακροατήριο:

1) Ξέρετε με πόσα χιλιόμετρα έπεσε πάνω στην κολώνα της μπασκέτας ο μπασκετμπολίστας Μπόμπαν Γιάνκοβιτς; Ε;

Με τέσσερα (4) χιλιόμετρα την ώρα. Και έμεινε ανάπηρος, παραπληγικός.

Οταν λοιπόν το παιδί σας στέκεται λυμένο και όρθιο ανάμεσα στα δύο μπροστινά καθίσματα και φρενάρετε ή τρακάρετε με περισσότερα από 4 χ.α.ω., ξέρετε τί είναι πιθανό να γίνει; Και πόσο συχνά πάτε με 4 χ.α.ω.; Και πόσο συχνά ο απέναντί σας πάει επίσης με 4 χ.α.ω.;

2) Οταν ένα ΙΧ κινείται με 50 χ.α.ω. και τρακάρει σε σταθερό σημείο (κολώνα) ξέρετε με πόση δύναμη θα σκάσει ο επιβάτης που δε φοράει ζώνη στο ταμπλώ; Με δύναμη 3 τόνων. Μπορείτε εσείς να σηκώσετε 3 τόνους; Ο Πύρρος Δήμας σηκώνει κάπου 240 κιλά... Είμαστε λοιπόν τόσο ηλίθιοι; Ναι είμαστε. Αλλά αν ρωτήσεις γύρω σου, όλοι πιστεύουν ότι ξέρουν να "οδηγάνε". Ρε δεν πάμε στο διάολο, λέω εγώ.

3) Όταν οι πίσω επιβάτες δε φοράνε ζώνη ασφαλείας (αλήθεια πόσοι από τους πίσω επιβάτες φοράνε ζώνη; ξέρετε με πόση δύναμη θα σκάσουν πάνω στους μπροστινούς; Τα ίδια, με 3 τόνους. Ε, λοιπόν τί νόημα έχει να φοράει ο μπροστινός επιβάτης ζώνη ασφαλείας, άμα δε φοράει ο πίσω;

4) Οταν η μαμά κρατάει το αγγελούδι της στην αγκαλιά, καθισμένη στο μπροστινό κάθισμα, ξέρετε με πόση δύναμη θα το συνθλίψει πάνω στο ταμπλώ, αν γίνει ατύχημα με μόλις 50 χ.α.ω.; Ε, τώρα πια ξέρετε. Με 3 τόνους. Θα βάζατε το παιδί σας να το συνθλίψει ένα φορτηγό 3 τόνων; Οχι; Ε, γιατί το κρατάτε στην αγκαλιά; Και μή μου πείτε ότι θα το συγκρατήσετε...

5) Λέει ο Ελληνας που τα ξέρει... όλα: "Αμα δε φοράω κράνος, βλέπω καλύτερα και στο κάτω κάτω μόνο τον εαυτό μου βλάπτω". Αλήθεια; Κλαμένος και μυξωμένος, πέρα από αηδία είσαι και σκέτη τύφλα. Την τύφλα σου δε βλέπεις. Αλλά ας το δούμε και αλλιώς. Αν πηγαίνεις με 80 χ.α.ω και φας τη μέλισσα στη μούρη, δεν είναι πιθανό να προκαλέσεις ατύχημα; Και ποιός θα φταίει τότε; Βλέπεις λοιπόν που το κράνος δεν είναι μόνο "δική σου υπόθεση";

6) Εχετε δει κάποιους πιτσιρικάδες με φτιαγμένα παπιά που έχουν (για μόδα; δεν ξέρω) ημιφορεμένο το κράνος, δηλ. το ακουμπάνε μέχρι το μέτωπο, κάπως σαν την περικεφαλαία του Περικλή; Θα το έχετε δει, δε μπορεί. Το ξέρετε ότι είναι χειρότερο από το να μή φοράνε καθόλου κράνος; Κι αυτό γιατί το ακουμπισμένο σαν περικεφαλαία κράνος σε πιθανή πτώση μπορεί να τραυματίσει τον αυχένα και να είναι αυτό η αιτία που θα αφήσει τον αναβάτη ανάπηρο. Το ίδιο ισχύει και για αυτόν που φοράει μεν το κράνος του αλλά το έχει λυμένο. Αμα είσαι λοιπόν τόσο ανόητος και έχεις το κράνος για περικεφαλαία ή το έχεις λυμένο, καλύτερα χωρίς κράνος, τόνισε ο Ιαβέρης.

7) Ξέρετε ότι πολλοί γονείς προσπαθούν οι ίδιοι (εν αγνοία τους βέβαια) να στείλουν τα παιδιά τους στον τάφο; Δείτε πώς.

Πραγματικό γεγονός σε ελληνικό νησί.

Ο γιός συλλαμβάνεται μέσα στη νύχτα με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, χωρίς κράνος και χωρίς δίπλωμα από την αστυνομία. Οι αστυνομικοί παίρνουν μέσα στη νύχτα τηλέφωνο στο σπίτι του νεαρού και ειδοποιούν τους γονείς του. Το επόμενο πρωί πέφτουν από τον πατέρα τηλεφωνιές σε "παράγοντες" του τόπου και η κλήση σβήνεται και το θέμα είναι "λήξαν". Είναι όμως; Σε λίγο καιρό ο νεαρός σκοτώνεται με τη μηχανή χωρίς να φοράει κράνος. Τί έκανε ο πατέρας; Εδωσε το χείριστο παράδειγμα στο γιό του. Με τη στάση του τού είπε: "Δεν είναι κακό να οδηγούμε ενάντια στον ΚΟΚ, αρκεί να είμαστε σε θέση να μην τρώμε πρόστιμο και ποινές". Οταν ο πατέρας επιδεικνύει τη ... δύναμή του σβήνοντας την κλήση του γιού που οδηγεί χωρίς δίπλωμα, του "δείχνει" με ποιόν τρόπο πρέπει να πορεύεται στη ζωή. Γλύφοντας, παρακαλώντας και κοροϊδεύοντας τον ίδιο σου τον εαυτό και τους άλλους. Η παιδεία, επέμεινε ο Ιαβέρης, αποκτάται μέσα από το σπίτι. Το παράδειγμα των γονιών είναι το πιο ισχυρό παράδειγμα. Αλλά οι περισσότεροι γονείς είναι οι ίδιοι κάκιστα παραδείγματα.

:cool: Τί είναι για την ελληνική πολιτεία πιο κακό; Το να αποπειραθείς να κλέψεις λεφτά από μία τράπεζα ή το να αποπειραθείς να δολοφονήσεις κάποιον;

Ε, λοιπόν πιο κακό είναι το πρώτο. Δείτε γιατί:

-Αμα σε πιάσουν να κλέβεις μια τράπεζα, θα πας κατηγορούμενος στα ποινικά δικαστήρια.

-Αμα περάσεις με κόκκινο (άρα στην ουσία άμα αποπειραθείς να σκοτώσεις κάποιον άλλο που περνάει με πράσινο) πληρώνεις πρόστιμο 700 ευρώ. Κι άμα "τα έχεις τα φράγκα" και πληρώσεις μέσα σε 10 μέρες, σου κάνουν ΕΚΠΤΩΣΗ 50% και πληρώνεις 350 ευρώ.

Αμα πας να κλέψεις λοιπόν, πας φυλακή. Αμα πας να σκοτώσεις, πληρώνεις και με έκπτωση.

Μή γελάτε, εμάς αφορούν αυτά.

9) Αλλά η ελληνική πολιτεία έχει μακρά θητεία στην υποκρισία. Τη μέρα που ψηφιζόταν ο νέος ΚΟΚ, ένα κανάλι την είχε στήσει στην είσοδο του γκαράζ της Βουλής. Σχεδόν κανένας βουλευτής δε φορούσε ζώνη....

Και πήγαιναν να ψηφίζουν για να πάει το πρόστιμο για τη ζώνη στα 350 ευρώ!

Με έκπτωση 50%, αν πληρώσεις σε 10 μέρες, βεβαίως....

10) Να πάμε και στην Ελληνική Αστυνομία;

Πόσες φορές έχετε δει αστυνομικό να φοράει ζώνη ασφαλείας στο περιπολικό; Μάλλον ποτέ ή σπάνια.

Δηλ. αυτός που σου δίνει πρόστιμο για μη χρήση ζώνης είναι ο ίδιος παράνομος. Τί να λέμε τώρα;

11) Ας δούμε όμως και το θέμα της συνήθειας. Κάθε μέρα σκοτώνονται περίπου 3 άνθρωποι από τροχαίο. Πλήρης απάθεια. Το θεωρούμε σαν κάτι φυσικό.

Οταν όμως σκοτώθηκαν 21 παιδιά στα Τέμπη, όλοι μιλούσαν για "εθνική τραγωδία". Μα αφού σε 7 μέρες θα έχουμε πάλι συμπληρώσει άλλους 21 νεκρούς σε τροχαία! Κάθε εβδομάδα 21 άνθρωποι (νέοι ως επί το πλείστον) σκοτώνονται στους δρόμους. Αλλά είπαμε, το έχουμε ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ. Μόνο άμα είναι μαζεμένοι σε ένα τροχαίο 21 νεκροί ιδρώνει λίγο τ' αυτί μας. Αλλιώς, χεστήκαμε.

12) Αλλά ας το πάμε και παραπέρα. Πόσοι κάηκαν στις φωτιές της Πελοποννήσου το 2007; 80 άνθρωποι. Και πάλι ο κοιμισμένος στον καναπέ του Ελλην, ξύπνησε από το μόνιμο λήθαργό του και μίλησε για "εθνική τραγωδία". Οι 2.500 νεκροί κάθε χρόνο στα τροχαία τί είναι; Έχει διαφορά ένας άνθρωπος που καίγεται από έναν που σκοτώνεται σε τροχαίο; Για πείτε μου;

Και κλείνει την κουβέντα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Ερμούπολης ο Ιαβέρης, ζητώντας να μή χειροκροτήσουμε (γιατί τα χάλια μας δε θέλουν και χειροκρότημα) και ανακοινώνοντάς μας ένα ουσιαστικό και βαρύ σα σίδερο "Καληνύχτα σας".

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 325
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ποσο δικιο εχουν αυτα τα λογια....και ολα ειναι πραγματα που τα εχω σκεφτει πολλες πολλες φορες..

Βλεπω συνεχεια παιδακια (ακομα και στην εθνικη οδο) που κανουν βολτες στο πισω καθισμα...βλεπω μωρα σε καρεκλακια αυτοκινητου...τα οποια ομως ουτε τα δενουν στ αυτοκινητο ουτε δενουν τα μωρα στο καρεκλακι..

Προσφατα εγινε εδω κοντα που μενουμε ενα ατυχημα...ενα αυτοκινητο επεσε πανω σε μια πινακιδα ...μεσα ηταν 4 ενηλικες..2 μπροστα που φοραγαν ζωνη και 2 πισω που δεν φοραγαν...και σκοτωθηκαν οι μπροστα γιατι οι πισω πεσαν πανω στα καθισματα και λιωσαν τους μπροστα...αν φοραγαν και οι πισω ζωνη ..δεν θα σκοτωνοταν κανεις...

Δυστυχως βλεπω οτι ο κοσμος δεν λεει να καταλαβει...νιωθω οτι ειμαι η εξωγηινη εγω και ο αντρας μου που θεωρουμε τοση σημαντικη την ζωνη...τα παιδια μας δεν διανοουνται να μπουν σ αυτοκινητο και να μην δεθουν..

Απλα λυπαμαι πολυ ...για ολους αυτους που δεν σκεφτονται

• 2 εβδομάδες μετά...

Στη Λετονία, μια δημιουργική, τολμηρή αλλά και αρκετά αμφιλεγόμενη διαφημιστική εκστρατεία κατάφερε, σε αρκετά μεγάλο βαθμό, να πετύχει αυτό που όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει, αλλά και όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι: Να αλλάξουμε νοοτροπία. Ή, πιο ωμά ακόμα: Νά αλλάξουμε μυαλά!

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ εταιρεία Mooz!, έπεισε με την δική της τολμηρή προσέγγιση στο θέμα των τροχαίων, την κυβέρνηση, να της αναθέσει τη συγκεκριμένη καμπάνια. Βασικός «στόχος», ήταν οι οδηγοί, κυρίως άνδρες, ηλικίας 20-35 ετών, που ανήκουν, σύμφωνα με έρευνες, στην ομάδα «άμεσου κινδύνου», με τις υπερβολικές ταχύτητες που αναπτύσσουν, την επιθετική συμπεριφορά που αναπτύσσουν στο οδήγημα, και την αλαζονεία που έχουν για τις ικανότητές τους, αφού τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία προκαλούνται με ευθύνη ανθρώπων που πίστευαν ότι είναι οι καλύτεροι οδηγοί στον κόσμο, εννοώντας με αυτό, ότι ήταν ... περίπου Σουμάχερ.

Η ΔΙΑΦHΜIΣΗ που βγήκε τελικά, και που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις, δεν ήταν από αυτές τις «διδασκαλικού τύπου», όπου πάντα κάποιος σου κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλο και σου λέει «μή τρέχεις». Η Mooz!, εκτός από την υπερβολική ταχύτητα, επικέντρωσε την προσοχή της και σε ένα άλλο θέμα: την σοβαρή έλλειψη οργάνων για μεταμοσχεύσεις. Και τι έκανε, λοιπόν; Αντί κάποιου ενημερωτικού εντύπου, δημιουργήθηκε ένα Πιστοποιητικό Δωρεάς Οργάνων το οποίο λάμβαναν οι οδηγοί κατευθείαν από την αστυνομία.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, όσοι υπερέβαιναν το όριο ταχύτητας (και κανονικά θα έπρεπε να λάβουν κλήση), αναγκάζονταν από την αστυνομία να υπογράψουν το πιστοποιητικό με το οποίο δήλωναν διατεθειμένοι να γίνουν δωρητές οργάνων! Το αποτέλεσμα ήταν ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία, μέσα σε έναν χρόνο, να μειωθεί κατά 29%, και ταυτόχρονα να σημειωθεί και σημαντική αύξηση, κατά 39% στην, έστω και δι? αυτού του τρόπου, δωρεά οργάνων. Μπορεί, λοιπόν, οι οδηγοί να μην θυμόνταν ένα οποιοδήποτε διαφημιστικό, όμως δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν ποτέ την ημέρα που, άθελά τους, έγιναν δωρητές οργάνων...

Το Συμβόλαιο

Η ΗΜΕΡΑ εκείνη, είναι όταν, έπειτα από κάποια σοβαρή παράβασή τους, υποχρεούνται να υπογράψουν το παρακάτω Πιστοποιητικό Δωρητή Οργάνων:

«Υπάρχουν άνθρωποι που θα έδιναν τα πάντα για να βρίσκονται στη θέση μου, και εάν βρίσκονταν, δεν θα έπαιζαν ποτέ με τη ζωή τους.

Εγώ ο/η , ____ _________________, εφόσον έχω την τάση να υπερβαίνω το όριο ταχύτητας στο δρόμο και/ή να οδηγώ επιθετικά, με το παρόν δηλώνω ότι η ζωή μου δεν είναι πρώτης προτεραιότητας για μένα και ευχαρίστως θα την αποχωριζόμουν. Έχοντας σώας τας φρένας, κατανοώ ότι αργά ή γρήγορα θα εμπλακώ σε ατύχημα και αφού αυτό συμβεί, αφήνω την καρδιά μου, τα νεφρά μου και όποια άλλα όργανα του σώματός μου δεν καταστραφούν από το ατύχημα, σε εκείνους που τα χρειάζονται πραγματικά.

Επίσης, ζητώ εκ των προτέρων να με συγχωρέσουν οι άνθρωποι και τα αγαπημένα πρόσωπα εκείνων για τους οποίους θα είμαι εγώ υπεύθυνος για το θάνατο ή την αναπηρία τους, εξαιτίας ατυχήματος

__, _______, 200_

Υπογραφή/

____ _________"

• 2 months later...

Τυχαια βρηκα αυτο το βιντεο κ θεωρησα καλο να το βαλω εδω για ολους κ για τον ιδιο μου τον εαυτο που δε φορουσα ζωνη κ θα φοραω απο δω κ περα!! Το βιντεο ειναι μεγαλο, 10λεπτα, αλλα αξιζει τον κοπο να το δειτε κ να αλλαξετε γνωμη για τη ζωνη ασφαλειας απο δω κ στο εξης. Στη μεση του βιντεο θα δειτε κ κατι με ενα παιδακι που ξεκινησε το αυτοκινητο ανοιξε η πορτα κ επεσε κατω κ ξεκινησε να τρεχει απο πισω, καθοταν στη θεση του συνοδηγου μαλιστα σε καποιου την αγκαλια, δεν φενεται καθαρα το προσωπο.

http://www.bleep.gr/videos?task=videodirectlink&id=1454

Διαφημίσεις

Αυτο το βιντεάκι μου ξύπνησε πολύ άσχημες αναμνήσεις.

Πριν κάποια χρόνια είχα την ατυχία να είμαι αυτόπτης μάρτυρας σε ένα τροχαίο και στο ξεκλήρισμα μιας τριμελούς οικογένειας.

Η καμπίνα του αυτοκινήτου άθικτη και όμως χάθηκαν τρεις ζωές.

Από τότε και μέχρι σήμερα με έχει στοιχειώσει η σκέψη..

Αν φορούσαν ζώνη....

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Το βιντεο ειναι αρκετα παλιο.. πιστευω πως πλεον οι περισσοτεροι φορανε ζωνη..

Ο μπαμπας μου δεν φορουσε ποτε ζωνη.. οταν πηρα καινουργιο αυτοκινητο δεν τον αφηνα ποτε να οδηγησει η να μπει μεσα χωρις ζωνη.εντελη του εγινε συνηθεια.

Φοραω ζωνη για να παω απο το σπιτι μου στη μανα μου (2 στενα κατω και 3 στενα προς τα δεξια.) Ποτε δεν ξερεις ποτε θα πεσει ο τρελος πανω σου, τρεχοντας σε ενα στενο. Εχω ακουσει περιστατικο για ζευγαρι που γυρνοντας απο διακοπες (με ζωνη) φτανοντας στο σπιτι μπηκαν στο γκαραζ και σκεφτηκαν οτι ηθελαν να ψωνιζουν κατι για να μην ξαναβγαινουν μετα.. ξαναμπηκαν στο αυτοκινητο, εβαλαν μπροστα, και την ωρα που εβγαιναν απο το γκαραζ περασε ενας τρεχοντας μεσα στο στενο με μεγαλη ταχυτητα και τους σκοτωσε και τους δυο . (πραγματικο γεγονος συνεβει πριν καμια δεκαετια σε συναδελφους φιλης μου)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Δεν το ειδα ολο αλλα το νοημα το εχω καταλαβει.Εγω φοραω οπως κ ο μεγαλος μου που ειναι 3 ειναι η πρωτη κινηση που κανει οταν κατσει στο καθισματακι του.Τι να σας πω ρε παιδια..Γυρισα απο κερκυρα πριν λιγες μερες και φρικαρα με το πληθος των μηνμειων με φαναρακια!!Ηταν απιστευτα πολλα..Δε το συζητω και ποσα παιδια ηταν χυμα απο πισω.Μονο οι τουριστες κ ελαχιστοι ελληνες τα ειχαν τα παιδια στα καθισματακια τους!!΅

Εμεις οι Ελληνες τα ξερουμε ολα...και κυριως για την ασφαλεια των παιδιων μας.Τρελη εισαι??το παιδι κλαιει στο καθισματακι του...αγκαλια στη μαμα...ναι να το κανει αεροσακο!!Αυτο δεν καταλαβαινω, τους κανουμε τακτικα ολα τα εμβολια, αλλοι δεν τα βγαζουν εξω 40 μερες, τα ταιζουμε με βιολογικα...ΑΛΛΑ στο αυτοκινητο αγκαλια με την μαμα!!

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Δεν ξέρω αλλά καμιά φορά είναι και θέμα τύχης, κισμέτ, μοίρας; Ο νονός του γιού μου 11χρ. το Μάρτιο έχασε τη ζωή του γιατί φόραγε ζώνη. Ηταν στο πίσω κάθισμα με ζώνη και όταν έσκασε από πίσω ένα τζίπ όλο το τράνταγμα το έφαγε το σβέρκο του το οποίο και έσπασε. Το σώμα ήταν σταθερό λόγω ζώνης. Το παιδί χωρίς γρατζουνιά αλλά νεκρό. Η τροχαία είπε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση αν δε φορούσε ζώνη θα χτυπούσε κάπου σιγουρα αλλά λογικά θα ζούσε. Τα τραυματα θα ήταν επιπόλαια.

Τίποτα δεν είναι σίγουρο στη ζωή και είναι πράγματι ένα θαυμα η κάθε μέρα που ζούμε!!!!!!!!!!

Δεν ξέρω αλλά καμιά φορά είναι και θέμα τύχης, κισμέτ, μοίρας; Ο νονός του γιού μου 11χρ. το Μάρτιο έχασε τη ζωή του γιατί φόραγε ζώνη. Ηταν στο πίσω κάθισμα με ζώνη και όταν έσκασε από πίσω ένα τζίπ όλο το τράνταγμα το έφαγε το σβέρκο του το οποίο και έσπασε. Το σώμα ήταν σταθερό λόγω ζώνης. Το παιδί χωρίς γρατζουνιά αλλά νεκρό. Η τροχαία είπε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση αν δε φορούσε ζώνη θα χτυπούσε κάπου σιγουρα αλλά λογικά θα ζούσε. Τα τραυματα θα ήταν επιπόλαια.

Τίποτα δεν είναι σίγουρο στη ζωή και είναι πράγματι ένα θαυμα η κάθε μέρα που ζούμε!!!!!!!!!![/QUOT

Ναι έχεις δίκιο. Υπάρχουν και τέτοια περιστατικά. Όμως είναι οι εξαιρέσεις που χρειάζονται για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα. Και πίστεψε με αν δεν φορούσε ζώνη αυτό το άτυχο πλάσμα κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν. Όλα υποθέσεις είναι κατόπιν εορτής.

Συγκλονιστικό το βίντεο. Το παιδί στην τελευταία φώτο τυχαίνει γνωστός μου. Ξέρω τι πέρασε από το ατύχημα που κόντεψε να του στοιχίσει τη ζωή. Ήταν συνοδηγός. Δόξα το Θεό τώρα είναι καλύτερα από ποτέ.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Διαφημίσεις

Τίποτα δεν είναι σίγουρο στη ζωή και είναι πράγματι ένα θαυμα η κάθε μέρα που ζούμε!!!!!!!!!!

εχω ακουσει και εγω για μια τετοια περιπτωση, ισως να ειναι και η ιδια (μιας συνεδελφου γιατρου ο γιος), πιστευω ομως οτι ηταν ενα ατυχες γεγονος αλλα δεν μπορουμε να μην φοραμε ζωνη, αν αναλογιστεις ποσοι θα ζουσαν αν την φοραγαν ή ποσοι εχουν σωθει!

Οι γονεις μου επεσαν σε γκρεμο για να αποφυγουν ενα ταξι που εκανε προσπεραση σε στροφη και βγηκε ξαφνικα μπροστα τους, και σωθηκαν με ελαχιστα τραυματα επειδη φορουσαν ζωνη. αν θα εβλεπες το αυτοκινητο δεν θα πιστευες οτι βγηκαν ζωντανοι ανθρωποι απο εκει μεσα.

πριν ενα μηνα κατι φιλοι μου γυριζαν απο βραδινο μπανιο,ο οδηγος εχασε τον ελεγχο του αυτοκινητου, επεσε σε ενα δεντρο. οδηγος και συνοδηγος φορουσαν ζωνη και δεν επαθαν ουτε γρατζουνια και το παιδι που καθοταν πισω τον πηρε ο υπνος χωρις να βαλει ζωνη και σκοτωθηκε ακαριαια.

αν θα ζουσε αν δεν φορουσε ζωνη δεν μπορει να το ξερει κανεις. μονο ο Θεος. ειναι αδικο αυτο που εγινε αλλα δεν μπορεις να ξερεις τι θα γινοταν αν δεν φορουσε ζωνη, κανεις δεν το ξερει....

Σιγουρα ειναι ολα θεμα μοιρας, εαν ειναι γραφτο σου.... αλλα γιατι να την προκαλεις?????

sq3Zp2.png

εχω ακουσει και εγω για μια τετοια περιπτωση, ισως να ειναι και η ιδια (μιας συνεδελφου γιατρου ο γιος), πιστευω ομως οτι ηταν ενα ατυχες γεγονος αλλα δεν μπορουμε να μην φοραμε ζωνη, αν αναλογιστεις ποσοι θα ζουσαν αν την φοραγαν ή ποσοι εχουν σωθει!

Ωχ! μπορεί! Η μαμά του είναι γιατρός! Εσύ γιατρός είσαι;

οχι αλλα δουλευαμε μαζι! στεναχωρηθηκα πολυ οταν το εμαθα! δεν καταφερα καν να την παρω τηλεφωνο, εχει εγχειρησει και ενα πολυ κοντινο μου προσωπο.

Την εχω εχω σαν προτυπο γυναικας και γιατρου, στεναχωρεθηκα παρα πολυ με αυτο που της συνεβει! Να δινει ζωη σε 80χρονους και ανω και να χανει ετσι το παιδι της! ΤΡΑΓΙΚΟ!!!

ξερεις αν ειναι καλα? (τι ρωταω??????)

sq3Zp2.png

οχι αλλα δουλευαμε μαζι! στεναχωρηθηκα πολυ οταν το εμαθα! δεν καταφερα καν να την παρω τηλεφωνο, εχει εγχειρησει και ενα πολυ κοντινο μου προσωπο.

Την εχω εχω σαν προτυπο γυναικας και γιατρου, στεναχωρεθηκα παρα πολυ με αυτο που της συνεβει! Να δινει ζωη σε 80χρονους και ανω και να χανει ετσι το παιδι της! ΤΡΑΓΙΚΟ!!!

ξερεις αν ειναι καλα? (τι ρωταω??????)

Πράγματι τι ρωτάς! (νομίζω μιλάμε για την ίδια γιατρό που αγγίζει τις καρδιές). Και οι δύο γονείς είναι χάλια, δε νομίζω ότι μπορεί να ξεπεραστεί ποτέ κάτι τέτοιο. Ευτυχώς που έχουν και το κορίτσι αλλιως είμαι σίγουρη ότι θα αυτοκτονούσαν! Από τότε έχω πάθει και εγώ ένα γερό σοκ. Ηταν τόσο ξαφνικό και τόσο άδικο (έχω ξαναγράψει για το περιστατικό). Με έχει πιάσει μια φοβία ότι μπορεί να το πάθουν και τα δικά μου παιδιά. Γι΄αυτό έγραψα και πριν ότι είναι θαυμα κάθε μέρα που ξημερώνει και είμαστε ζωντανοί! Θεέ μου μακάρι να γινόταν κανένας γονιός να μη ζήσει αυτό που έζησαν! Μακάρι το παιδάκι, αυτό το καλόκαρδο, γελαστό και πανέξυπνο παιδάκι να γυρνούσε πίσω!

! Θεέ μου μακάρι να γινόταν κανένας γονιός να μη ζήσει αυτό που έζησαν!αψα Μακάρι το παιδάκι, αυτό το καλόκαρδο, γελαστό και πανέξυπνο παιδάκι να γυρνούσε πίσω!

Συμφωνω και επαυξανω!!!!

Για την ιδια μιλαμε, ηταν τοσο αδικο αυτο που τους ετυχε, μακαρι να γυριζε ο χρονος πισω και να μην γινοταν ποτε!!!!

sq3Zp2.png

Διαφημίσεις

Οταν βλέπω μαμάδες / γιαγιάδες / θειάδες και δεν ξέρω εγω τί μέσα στο αυτοκίνητο με το μωρό ή παιδί αγκαλιά μπορεί να πάθω εγκεφαλικό απο τα νεύρα μου.

Εχω κάνει απίστευτους καυγάδες για το λόγο αυτό!!!!!! Είναι απαράδεκτο το 2009 να μην ξέρουμε πώς πρέπει να κυκλοφορούμε με ασφάλεια! Οσοι δεν το ξέρουν πρέπει να τους αφαιρούνται τα διπλώματα επι τόπου. Στην τελική κύριε, αν θες εσυ να αυτοκτονήσεις εγω δε σου φταίω σε τίποτα!!!

Αυτά τα γράφω και ως καμμένη! Πριν 2 χρόνια είχαμε με τον άντρα μου τροχαίο, θανατηφόρο. Μηχανή, με ταχύτητα τουλάχιστον 130 χλμ (βάση της τροχαίας) χωρίς κράνος, βγαίνει στο αντίθετο ρεύμα και μας χτυπάει μετωπικά χωρις να κόψει χιλιόμετρο!!! Εμείς πηγαίναμε με 48 χιλιόμετρα (πάλι βάση της τροχαίας). Αν δείτε το αυτοκίνητο δε θα πιστέψετε οτι εχει χτυπήσει με μηχανή, αλλά με νταλίκα!

Ο οδηγός της μηχανής φυσικά σκοτώθηκε. Αφησε δυο παιδάκια ορφανά και μια μάνα που με τόσο πόνο που πήρε δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή που μιλάμε ζει.

Εμείς κάναμε τουλάχιστον 40 μέρες να κοιμηθούμε και πολλούς μήνες να ξεπεράσουμε το σόκ. Μέχρι και σήμερα πάντως δε θα έλεγα οτι το έχουμε ξεπεράσει. Αν δε φορούσαμε ζώνες ασφαλείας θα είχαμε σκοτωθεί επι τόπου. Ευτυχώς δεν ήμουν έγκυος τότε, ουτε είχα ακόμα παιδί. Δεν θέλω να σκέφτομαι τί θα γινόταν.

Και εγω συμφωνω οτι ειναι απαραδεκτο να εχιυμε τα παιδια μας χωρις ζωνη αλλα πιστευω οτι οι νεοι γονεις ειναι πιο συνειδητοποιημενοι .Αυτο ομως που δεν μπορω να βλεπω -δηλ τρελλαινομαι πραγματικα ειναι παιδακια επανω σε μηχανες, σαντουιτς αναμεσα στους γονεις ή μπροστα,Ειναι απαραδεκτο και η τροχαια θα πρεπε να τους παιρνει και το διπλωμα και τη μηχανη.Ειναι δυνατον?????Απο που θα κρατηθει με ενα φρεναρισμα.Τι δυναμη εχει να πιαστει???Καλα για κρανος ουτε λογος...αφου "εδω κοντα πεταγονται"

hGbPp3.png

Μα τώρα τί κουβέντα να κάνεις με τον άλλο όταν δεν καταλαβαίνει οτι βάζοντας το παιδί σάντουιτς στη μηχανή είναι εγκληματικό. Να του πεις να μη το ξανακάνει???? Φυσικά και πρέπει να του πάρεις δίπλωμα, μηχανή, και όλα... Και το κεφάλι να του πάρεις, πάλι μαζί σου είμαι.

Μα τώρα τί κουβέντα να κάνεις με τον άλλο όταν δεν καταλαβαίνει οτι βάζοντας το παιδί σάντουιτς στη μηχανή είναι εγκληματικό. Να του πεις να μη το ξανακάνει???? Φυσικά και πρέπει να του πάρεις δίπλωμα, μηχανή, και όλα... Και το κεφάλι να του πάρεις, πάλι μαζί σου είμαι.

Θα είχαμε γεμίσει "ακέφαλους μηχανόβιους καβαλάρηδες".......:rolleyes:.....αλλά και πάλι θα την καβαλάγανε τη ρημάδα............:?

Δυστυχώς,η οδηγική Παιδεία της πλειοψηφίας των Ελλήνων οδηγών είναι για γέλια και για κλάματα...........:roll::evil:

Εγω την αμαρτια μου θα την πω παντως. Δεν οδηγαει κανενας απο την οικογενεια μου, μονο ο μπαμπας μου αλλα εκεινος επειδη δουλευει στο εξωτερικο κ ερχεται καθε 9μηνες το αυτοκινητο δεν το κυκλοφορει κανενας αλλος κ παω το παιδι στο γιατρο με το λεωφοριο παντα. Τωρα που ηρθε πηγαμε τρεις φορες στο γιατρο χωρις καρεκλακι κ δυο φορες στη γιαγια μου, δεν ειχα σκεφτει ποτε να παρω καρεκλακι για 2-3μηνες που καθεται ο μπαμπας μου αλλα μια κοπελα του φορουμ με μαλωσε κ μου ειπε ποσο επικυνδινο ειναι κ τωρα εχω παραγγειλει ενα, αλλα θα κατσει το παιδι εφοσον δεν ειναι μαθημενο? Δεν ξερω.. Θα δειξει στην πορεια.. Εσυ μπορει να προσεχεις αλλα ο αλλος δεν προσεχει κ τα περισσοτερα ατυχηματα αυτα ειναι, πεφτει ο αλλος επανω σου τι κ αν προσεχες. Ειναι να μη σου τυχει..

Μου τη δινει στα νευρα οταν ξερω οτι αυτοι που δεν αλλαζουν μυαλα, ειναι αυτοι που νομιζουν οτι τα ξερουν ολα, οτι σε αυτους δε θα τυχει, οτι αφου δεν κονδυνεψαν μεχρι τωρα, ειναι χαζο να δενονται με ζωνη...

Μα εδω συγγενεις μου, μορφωμενοι ανθρωποι, γιατροι, ειχανε παλια ατυχημα αλλα η ζωνη παραμενει αλυτη. Τους λες τι συμβαινει οταν δε βαζεις ζωνη και τρεχεις και αδιαφορουνε ή γελανε!!!

Μονο με το νεο νομο λιγο βαζουν ζωνη, αλλα και παλι επειδη οι ελεγχοι δεν ειναι συχνοι, την αποφευγουν.

Η ανεμελια της καθημερινοτητας γινεται αμελια και προσωπικο εγκλημα !

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

• 2 εβδομάδες μετά...

βρε παιδια να πω και εγώ τον πόνο μου...αγοράσαμε για την μικρή μας που είναι σχεδόν δύο μηνών το Creatis της Bebe confort... υποτίθεται οτι χρησιμοποιείται από νεογέννητο... όταν όμως το εφάρμοσα στο αυτοκίνητο (Peugot 207 2008) να κοιτάζει προς τα πίσω λόγω της κλίσης του πίσω καθίσματος του αυτοκινήτου είχε μια ΄κλίση προς τα πίσω και φυσικά το κεφαλάκι της μικρής εγερνε μπροστά τοσο πολύ που με τρομοκρατούσε... φαινόταν πως δεν καθόταν καλά...αναγκάστηκα λοιπόν να βάλω πατούρα ένα μαξιλαράκι μεταξύ της βάσης του παιδικού καθίσματος και του καθίσματος του αυτοκινήτου και να καλύψω το κενό... τώρα η μικρή καθεται καλύτερα όμως φοβάμαι πως δεν είναι ασφαλές.. μήπως κάποιος ειχε το συγκεκριμένο πρόβλημα και το αντιμετώπισε με κάποιον καλύτερο τρόπο?

• 2 εβδομάδες μετά...

Βρέφος σκοτώθηκε σε τροχαίο

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2009, 11:49

Την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της μητέρας του άφησε τα ξημερώματα ένα αγγελούδι 15 μηνών, όταν το τζιπ στο οποίο επέβαινε με τους γονείς του ενεπλάκη σε τροχαίο στην Κρήτη.

Το βρέφος δεν καθόταν σε ειδικό καθισματάκι, αλλά στα πόδια της μητέρας του, γεγονός που αποδείχθηκε μοιραίο.

Ήταν λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, όταν το τζιπ που οδηγούσε ο πατέρας του συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό αυτοκίνητο, στο ύψος του κόμβου Πρασσάς της Εθνικής Οδού Χανιών - Σητείας.

Στο ίδιο όχημα βρισκόταν και το 6χρονο αδελφάκι του, το οποίο όμως ήταν τοποθετημένο στο ειδικό καθισματάκι, ώστε, αν και βρισκόταν στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου, μόνον τραυματίστηκε ελαφρά.

πηγή

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=61175&cid=4

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...