Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διατροφή μετά το πρώτο έτος

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 167
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κατερινιό μου... καλημέρα :D

ρυζογκοφρετες έ;;; μια φορά τις είχα πετύχει μπροστά μου... αλλά νομίζω είχαν ζάχαρη μέσα :roll:

καροτάκι και αγγουράκι ωραία θα ήταν... αλλά για την ώρα μου κάνει κόλπα! δεν έχει πολύ καιρό που ξεκινήσαμε τα μη αλεσμένα και σε ότι χοντρούτσικο... μου κάνει αναγούλες... ενίοτε και εμετό :( ...οπότε έχουμε μέλλον!

όσο για το γαλατάκι μου με κουάκερ... ναι μεν... αλλά! μπορεί εσύ να έχεις εξοικειωθεί με το θηλαστρο... εγώ το έχω καταχωνιάσει από καιρό στην αποθήκη... την αμαρτία μου τη λέω! βαριά η καλογερική να κάνω κάτι τέτοιο τώρα :oops:

Θα ξαναψάξω πάντως τις ρυζογκοφρέτες και θα επιχειρήσω κάποια στιγμή το καρότο κλπ!!

Τhanks a lot!!! :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

ρυζογκοφρετες έ;;; μια φορά τις είχα πετύχει μπροστά μου... αλλά νομίζω είχαν ζάχαρη μέσα :roll:

πηρα χτες απο τα βιολογικα για μενα ,κοιταξα τα συστατικα δεν ειχα καθολου ζαχαρη και ειχε μονο ελαχιστο αλατι,ειδα οτι ειχε και χωρις αλατι καποιες,το καλο ειναι πως δεν εχουν ουτε συντηρητικα ουτε τπτ.

μπορειςνα φτιαξεις κι εκεινα τα μπισκοτα καλο μου,θυμασαι με τη συνταγη που ειχα βαλει ή λιγο αργοτερα να φτιαξεις λαδοκουλουρακια με αλευρι ολικης και χωρις ζαχαρη .... :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

:D Χάρηκα τώρα! θα τις ψάξω ξανά!

το μπισκότο δεν το ξέχασα... αλλά δεν έχω αξιωθεί ακόμη η άχρηστη! :oops:

αλήθεια... το τρώνε τελικά; ή μόνο ανακουφίζουν τα δόντια τους;;; :roll:

αλήθεια... για πες για τα λαδοκουλουράκια!! για πες... τώρα που γυρίζει μπας και με πιάσει η προκοπή :lol::lol::lol:

στο τοπικ με τις συνταγες επρεπε να το βαλω:

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

1 κουτ. του γλυκού σόδα

2 κουτ. της σούπας γεμάτες καλά ξύσμα πορτοκαλιού

αλεύρι + 3 κουτ. της σούπας μπέικιν πάουντερ, περίπου 700-800 γρ. τόσο ώστε να γίνει η ζύμη σφιχτή.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το χυμό με τη σόδα και ρίχνουμε το λαδι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε. Πλάθουμε σε κουλουράκια ή κόβουμε με φορμάκια σε μπισκοτάκια. Ψήνουμε για 20' περίπου σε ελαφρά λαδωμένο ταψί στους 180'. Ίσα ίσα να ροδίσουν.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

αν εχετε βαλει το πορτοκαλι φυσικα,ετσι???

χωρις ζαχαρη ειναι,τωρα δεν ξερω για τη σοδα :roll:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

χωρις ζαχαρη ειναι,τωρα δεν ξερω για τη σοδα :roll:
καταρχήν ευχαριστώ! 2ον μπορείς να το ποστάρεις και στις συνταγές!!

για τη σόδα ούτε εγώ δεν ξέρω! θα το ψάξω! :wink:

xrysalis,

από τη στιγμή που ο μικρός έχει χρονίσει, μπορεί σταδιακά να μπει στη διατροφή του σπιτιού και να μην του μαγειρεύεις ξεχωριστά. Απλά θα κάνεις τα φαγητά λίγο πιο 'παιδικά' με λίγο αλάτι κλπ

Όσο για σνακς μπορώ να προσθέσω το βρεγμένο κρίθινο παξιμάδι (ο Κωστής τρελαίνεται).

Επίσης ψωμάκι με μέλι

Το κουάκερ ή τα δημητριακά μπορείς να τα δώσεις και με κοινό φρέσκο γάλα, είστε αρκετά μεγάλοι πλέον και θυμάμαι την Αγλαϊα πολλές φορές να λέει ότι ΔΕΝ αντλούμε για να κάνουμε κρέμες. :wink:

Τα λαδοκούλουρα της Κατερίνας με έχουν ενθουσιάσει :D:D Θα τα φτιάξω συντόμως

KbCJp2.pngEYukp3.png

Eliza σ' ευχαριστώ!

για τα δικά μας φαγητά... είμαι λίγο διστακτική ακόμη στο να του τα δώσω σαν κύριο γεύμα! ακόμη στέκομαι στη δοκιμή, έτσι για τη γεύση!! είμαι λίγο συντηριτική ρε μαμότο σε αυτά!

Το κρίθινο παξιμάδι είναι εφικτό!

Το μέλι... χμμμ δεν ξέρω! γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι καλύτερα να το δίνουμε μετά το 2ο χρόνο;

Όσο για το κοινό γάλα... αν δώσω κάποια στιγμή... θα ψάξω κατσικίσιο! δε θέλω τα αγελαδινά!

Α... και τα κουλούρια της Κατερίνας... για μας θα τα φτιάξω σίγουρα!!! :lol::lol::lol::lol:

Για το μέλι ήξερα αφού χρονίσει. Τότε δεν ξεκινάει ο 2ος χρόνος :wink: Ρώτα και τον παιδίατρό σου πάντως. Ο δικός μας λέει ναι.

Αν προτιμάς, πάρε κατσικίσιο -εμένα το Εβολ που έχω δοκιμάσει δεν μου άρεσε, είχε την κατσικίλα αλλά όχι τη γεύση.

Πάντως, και το αγελαδινό γάλα δεν είναι και κανένα δηλητήριο.

Μήπως γινόμαστε λιγάκι υπερβολικές? Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να στηρίζεται συνολικά η διατροφή του παιδιού στο αγελαδινό γάλα και διαφορετικό να τρώει (πίνει) και από αυτό μια στο τόσο :roll:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Μήπως γινόμαστε λιγάκι υπερβολικές? Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να στηρίζεται συνολικά η διατροφή του παιδιού στο αγελαδινό γάλα και διαφορετικό να τρώει (πίνει) και από αυτό μια στο τόσο :roll:

αυτο το πιστεύω κι εγώ,δηλαδή οτι δε χρειάζεται να γινόμαστε υπερβολικές/υστερικές,και δε μιλάω μόνο για το γάλα,αλλά γενικά... :wink:

Διαφημίσεις

Δίκιο έχεις!

εκτός από συντηριτική είμαι και υπερβολική! που θα μου πάει... θα το ξεπεράσω! :)

για το μέλι θα μιλήσω με την παιδίατρο μας!

Μάλλον είσαι 'αδιάβαστη' σε θέματα θηλασμου :lol: Δεν πειράζει...ποτέ δεν είναι αργά

Το αγελαδινό γάλα είναι το λιγότερο 'συμβατό' γάλα με τον ανθρώπινο οργανισμό από άποψη σύστασης. Το κατσικίσιο είναι πιο κοντινό και της γαϊδούρας :lol: ακόμα περισσότερο.

Απλά το αγελαδινό είναι αυτό που προσφέρεται σε αφθονία για εκμετάλλευση και έτσι έχει επικρατήσει στην αγορά.

Όλα τα παραπάνω όμως δεν σημαίνουν ότι το αγελαδινό γάλα κάνει κακό στον άνθρωπο :wink: Εκτός αν υπάρχουν προβλήματα όπως αλλεργία κλπ

KbCJp2.pngEYukp3.png

Λοιπόν, αυτό το θέμα της διατροφής με έχει απασχολήσει κι εμένα πάρα πολύ.

Στις 8:00 - 9:00 τον θηλάζω

στις 10:00 - 11:00 τρώμε

- φρουτόκρεμα

- γάλα με δημητριακά (την τελευταία εβδομάδα το δοκιμάσαμε και μας άρεσαν πάρα πάρα πολύ)

στις 14:00 φαγητούλι, έχω επιχειρήσει να του δώσω

- ρυζάκι βρασμένο σε ζουμάκι από κρέας ή ψάρι με κομματάκια πατάτας, καρότου και όποιο άλλο λαχανικό μπορεί να του ταιριάζει,

- βρήκα κάτι ωραία ζυμαρικά στα βιολογικά που είναι με σπανάκι, παντζάρι, και καρότο και τα βράζω μαζί με κιμά και προσθέτω κολοκυθάκι, πράσινη + κόκκινη πιπεριά και λίγη τριμμένη ντομάτα. Στο σερβίρισμα προσθέτω και λίγο τυράκι.

- Φασολάκια

- κοτοπουλάκι με πατατούλες στο φούρνο

- μπιφτεκάκι

(φτιαγμένα πάντα για τα δεδομένα του παιδιού)

Δυστυχώς δεν καταφέρνουμε πάντα να φάμε την ποσότητα που τρώμε από τη γνωστή σουπίτσα μας

στις 18:00 τρώει

- το γιαουρτάκι του όπου κάθε τόσο βάζω μέσα ή λίγο φρούτο ή τρίβω λίγο μπισκότο,

- τραχανά (ο οποίος γίνεται super αν τον βράσεις σε ζουμάκι από κρέας) και προσθέτουμε και πάλι λίγο τυράκι

- ρυζόγαλο που φτιάχνει η γιαγιά μας!!!

Επίσης στη διάρκεια της ημέρας θηλάζουμε όποτε θέλουμε, θα πιούμε χυμό πορτοκάλι, θα φάμε παξιμαδάκι ή τσουρεκάκι (επίσης φτιαγμένο από τη γιαγιά μας) ή ψωμάκι οτιδήποτε κάνει τρίμματα τέλος πάντων για να τρελαίνεται η μαμά (εγώ δηλαδή).

Ο παιδίατρος μου είπε να του δίνω να δοκιμάζει απ'όλα και να του δίνω τα δικά μας φαγητά σαν ορεκτικά σε πρώτη φάση και μετά θα με οδηγήσει το παιδί στο τι θέλει. Και έτσι έκανα. Τώρα αν μας δει με φαγητό στο χέρι πρέπει να δοκιμάσει κι αυτός :)

Τις προάλλες είχαμε φτιάξει αγγινάρες και έκατσε μαζί μας. Δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκε αλλά τη δοκιμή την έκανε!!!!

- γάλα με δημητριακά

- ρυζόγαλο που φτιάχνει η γιαγιά μας!!!

με φρέσκο γάλα;

Τώρα αν μας δει με φαγητό στο χέρι πρέπει να δοκιμάσει κι αυτός :)
εννοείτε!!! :lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Επικροτώ το γάλα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής!!!!

xrysalis, μπορείς να το βρεις μόνο στα ΑΒ στην Αθήνα :wink:

evi_mik μου έδωσες μερικές ιδέες ακόμα για το μεσημεριανό :)

στον Κωστή αρέσουν επίσης πολύ αρακάς με αγκινάρες (με άνιθο και λεμόνι)

και οι κλασσικές φακές.

Επίσης τυρόπιτα και σπανακόπιτα -συνήθως τις φτιάχνει η γιαγιά

και γεμιστά

KbCJp2.pngEYukp3.png

όσο για το γαλατάκι μου με κουάκερ... ναι μεν... αλλά! μπορεί εσύ να έχεις εξοικειωθεί με το θηλαστρο... εγώ το έχω καταχωνιάσει από καιρό στην αποθήκη... την αμαρτία μου τη λέω! βαριά η καλογερική να κάνω κάτι τέτοιο τώρα :oops:

Xrysalis το κκουάκερ μπορείς να το δίνεις και με ζουμάκι που έχει περισσέψει από το φαγητό του. Εγώ έτσι του το δίνω, με το γάλα δεν του αρέσει, του φέρνει αναγούλα, ενώ με το ζουμάκι παίρνει μια "αλμυρή" γεύση.

Αχ κορίτσια... ευχαριστώ πολύ! μου δώσατε πολλές ιδέες!!

Θα ενημερώσω και τις γιαγιάδες! μιας κι εγώ είμαι όλη μέρα με το μωρό μου μόνο τα ΣΚ :(

Αλλά μή σταματήσουμε την κουβέντα! η μία παίρνει ιδέες από την άλλη! για κοπιάστε κι άλλες λοιπόν! :lol::lol::lol::lol:

Έφτιαξα τα κουλουράκια της Κατερίνας. Είναι πράγματι πολύ νόστιμα!! :D

Όμως πρέπει να έχω κάνει κάτι λάθος...τρίβονται τόσο πολύ και κολάνε στο στόμα που ο Κωστής δεν τα θέλει.... :cry:

Έτσι έπρεπε να είναι?

Καμιά ιδέα για να γίνουν λίγο πιο 'μπισκοτένια'?

KbCJp2.pngEYukp3.png

Ελιζα,μηπως επρεπε να βαλεις λιγο ακομη αλευρακι? ή να εβαζες λιγοτερο λαδακι??

εγω που τα εχω κανει μια χαρα μου βγηκαν :wink:

ή να εβαζες λιγο κουακερ???

τωρα μου ηρθε η φλασια!! :lol:

9a7bp2.pngIm47p2.png

επίσης ελίζα δοκίμασε ίσως να τα ψήσεις λίγο παραπάνω! όσο ροδίζουν γίνονται ποιό τραγανά και μπισκοτέ!!

ξανά καλή επιτυχία!!

άντε να στρωθώ και γώ... άντε να στρωθωωωωωωωωω :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Οκ το ερώτημα είναι σχετικό....

Βραδυνό δίνετε ή δεν δίνετε φιλενάδες;;;

Να σας εξηγήσω...

Το καλοκαίρι συνηδειτοποίησα ότι η Άννα πεινούσε το βράδυ...Οπότε άρχισα να της δίνω κατά τις 20.00 ή τραχανά ή κάποιο άλλο ζυμαρικό (μία κουταλιά σούπας ) με λαχανικά που περίσσεψαν από το μεσημέρι...

Και είδα το φως μου...

Δηλαδή το πρόγραμμα είναι ως εξής

7 - γάλα

9 - 2 φρούτα κομμένα κομμάτια

11 - μπανάνα (ή αυγό 3 φορές την εβδομάδα)

14 - κρέας/κοτοπουλο/ψάρι με λαχανικά

17 - γιαουρτι κανονικό σκέτο

20 - βραδυνό (όπως περιέγραψα παραπάνω)

21.30 - γάλα και ύπνος

Την νύχτα δεν θηλάζουμε πλέον.

Μπορεί να θηλάσει και το απόγευμα μία φορά...

Το θέμα είναι ... πάμε για παχυσαρκία, έτσι όπως την ταΐζω και το βράδυ ή θα την γλυτώσουμε;;;; :?

Τρώει ανάλατα (ευτυχώς ακόμα) και εμείς επίσης... Τσακίζει τα πάντα και δεν αφήνει τίποτα... (αυτό το τελευταίο με φοβίζει)... όσο για το βάρος έχω κοψομεσιαστεί! :roll:

Επίσης δεν της δίνω τίποτα γλυκό (μπισκότα κλπ) επίσς από φόβο για παχυσαρκία...

WLn5p2.png

Το βραδινό γεύμα - δείπνο χεχεχε - το έχουμε καθιερώσει και εμείς εδώ και αρκετό καιρό. Εκεί γύρω στις οχτώ την πιάνει μια λύσσα, δεν γίνεται να μην την ταίσω. Δεν τρώει μεγάλη ποσότητα αλλά θέλει κάτι να τσιμπήσει και από το να της δίνω μπισκότα και κεικ προτιμώ να της δώσω μια μικρή μερίδα από το μεσημεριανό της ή μισό τοστ ή λίγο σπιτική πιτούλα, πάντως όχι γλυκό. Και μετά το γάλα της το πίνει μια χαρά στις 10 και κοιμάται σαν αγγελούδι...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...