Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Recommended Posts

Περασα απο το Συλλογο Πολυτεκνων της πολης μου για μια βεβαιωση που ηθελα, γιατι ευτυχως ο δημος προσφερει 50% εκτωση στους πολυτεκνους και στους τριτεκνους και μιλησα με την κοπελλα που εξυπηρετει. Μου ειπε οτι χαρη στο μετρο του διορισμου των πολυτεκνων εκπαιδευτικων, ειδε διαφορα στην πραγματοποιηση πολυτεκνης οικογενειας. Ειδε επιτελους κινηση, γιατι οπως ειπε η ιδια, εκει που το σκεφτοταν καποιοι γονεις με 3 παιδια, λογω του οικονομικου, ηρθε αυτη η λυση και ειπανε ''γιατι οχι''.

Απλως επιβεβαιωνει τα προηγουμενα γραφομενα μας...

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 157
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

διαβασα με πολυ ενδιαφερον ολο το θέμα γιατι αυτες τις σκεψεις τις έκανα κι εγώ πριν απο ένα χρονο περιπου.είμαι κι εγώ μητερα 3 παιδιων και εκπαιδευτικος,έχω δουλεψει 7 χρόνια ωρομισθια -σε οσους δεν ξέρουν τι είναι αυτο δεν ευχομαι να μαθουν...Έγινα μητερα πρωτη φορα στα 22 μου και δε χρειαζεται να πω ποσο δυσκολευτηκα οικονομικα και όχι μόνο έκτοτε.Η ειδικοτητα μου είναι δασκαλα θεατρικης αγωγης, μέχρι προσφατα υπηρχαν μονο 4 ατομα διορισμενα στην εκπαιδευση απο τον κλαδο μας.τα μορια της προυπηρεσιας μαζευονταν αργα αργα για να φτασω το 24μηνο(στους ωρομισθιους προσμετραται προυπηεσια 3,5 μηνες περιπου το χρόνο!!) κι εντωμεταξυ το αγχος μου χτυπουσε κοκκινο.Κάποια στιγμη περασε απο το μυαλο μου το τεταρτο παιδι .αγαπω τα παιδια ,τα

τρια που έχω μου δινουν πολλες χαρες ,τι τρια -τι τεσσερα μου έλεγαν μεταξυ αστειου και σοβαρου και καποιοι απο την οικογενεια.ΟΜΩΣ...

αυτα ειναι αρκετα γενικα. ειδικα στην περιπτωση μου ειδα οτι παρολες τις χαρες και την αγαπη η οικογενεια μου δεν ειχε βρει ακομη την ισορροπια της με τα τρια παιδια-οι δυο μικροι είχαν γεννηθει ο ένας μετα τον αλλο, ο μεγαλος μου δεν είχε ξεπερασει ακομη το σοκ του ''εκθρονισμου'',εγώ σωματικα δεν αισθανομουν ακομη απολυτα ετοιμη για μια νεα εγκυμοσυνη,ο ανδρας μου δεν θα μου έλεγε ισως όχι αλλα δεν θα ενθουσιαζονταν σιγουρα,τα κιλα που δεν είχα καταφερει να χασω από τις προηγουμενες εγκυμοσυνες με στεναχωρουσαν ήδη πολυ για να θελω να προσθεσω κι αλλα(όσο γελοιος λογος κι αν φαινεται) και τελος ειχα μια αισθηση ότι χασαμε λιγο την ποιοτητα για χαρη της ποσοτητας -

οποτε επρεπε να κανω κατι για να την επαναφερω πριν επιχειρησω να φερω αλλο ένα μελος αναμεσα μας.Εδιωξα λοιπον την ιδεα του τεταρτου παιδιου προς το παρον απο το μυαλο μου

χωρις να το αποκλειω για το μελλον-χρονικα εχω περιθωριο ,ειμαι τωρα 31.θα ήθελα αν το κανω καποτε να είναι καρπος αγαπης και επιθυμιας και να έχω φροντισει -όσο βεβαια περνα απο το χερι μου-οι συνθηκες να είναι τετοιες που να το ευχαριστηθουμε ΄ολοι στην οικογενεια.

όσον αφορα το διορισμο,για να δωσω ελπιδα οτι τα πραγματα είναι δυσκολα αλλα οχι ακατορθωτα θα σας πω ότι αποφασισα -με τα τρια μου παιδια- να διαβασω γιατι επιτελους πρωτη φορα δόθηκε στον κλαδο μου η δυνατοτητα να συμμετασχει στον ασεπ- 12 θεσεις για πανω απο 600 υποψηφιους!

δε θα ισχυριστω ότι το 6μηνο που διαβαζα ήταν το ωραιοτερο της ζωης μου αλλα τα καταφερα-περιμενω τωρα το διορισμο μου!

είμαι ευχαριστημενη με την επιλογη μου!

οποτε γνωμη μου είναι αν μπαινει κανεις σε τετοια διλημματα να ρωταει τον εαυτο του αν θελει αυτο το παιδι και αν το θελει τωρα,

αν ναι με το καλο- διαφορετικα είναι αδικο για ένα παιδι να γεννηθει έτσι

Κάποιος που φτάνει στα 3 παιδιά και σκέφτεται το 4ο, ξέρει πολύ καλά όπως το ανέφερες "τι πάει να πει παιδί". Νομιζω πως κανένας δεν έχει φτάσει στο σημείο να θεωρεί το παιδί του "εισιτήριο" για την εργασιακή του αποκατάσταση.

Όποιος ήθελε όμως να κάνει 4 και τον ευνοούν κάποιοι οικονομικοί παράγοντες, θα προχωρήσει, ενώ αν οι οικονομικές δυσκολίες είναι μεγάλες, ίσως να το καθυστερήσει μέχρι να βρει πόρους επιβίωσης.

Μάλλον συμφωνούμε ... όλοι ... ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

σας διαβασα ολες με πολυ προσοχη και βλεπω οτι λιγο πολυ ολες ειστε στον κλαδο των εκπαιδευτικων.εγω δεν εχω κανενα πτυχιο και το μονο μου ονειρο σε οτι αφορα την επαγγελματικη μου αποκατασταση ειναι να μπω στον δημο ακομη και σαν καθαριστρια,η δουλεια δεν ειναι ντροπη οταν γινετε τιμια.εχω τρια παιδα απο 20 χρονων ειμαι μανουλα τωρα στα 36 εχω κουραστει να πηγαινω απο την μια δουλεια στην αλλη και βλεπω οτι εαν δεν φερω ακομη ενα παιδι στον κοσμο δεν εχω καμια ελπιδα να διοριστω πουθενα.θελω παραπολυ να κανω και αλλο παιδι αλλα και παλι δεν εχω την δικη σας σιγουρια για τον αμεσο διορισμο ειμαι μπερδεμενη και δυστυχισμενη γιατι δουλευω τα τελευταια 3χρονια με συμβασεις και πλεον τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα.....απλα ηθελα να μοιραστω μαζι σας το δραμα μου γιατι ετσι το ζω!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

.

όσον αφορα το διορισμο,για να δωσω ελπιδα οτι τα πραγματα είναι δυσκολα αλλα οχι ακατορθωτα θα σας πω ότι αποφασισα -με τα τρια μου παιδια- να διαβασω γιατι επιτελους πρωτη φορα δόθηκε στον κλαδο μου η δυνατοτητα να συμμετασχει στον ασεπ- 12 θεσεις για πανω απο 600 υποψηφιους!

δε θα ισχυριστω ότι το 6μηνο που διαβαζα ήταν το ωραιοτερο της ζωης μου αλλα τα καταφερα-περιμενω τωρα το διορισμο μου!

είμαι ευχαριστημενη με την επιλογη μου!

Ευγε κοπελα μου!Εισαι η θεληση προσωποποιημενη!Να χαιρεσαι την οικογενεια σου και τους μελλοντικους μαθητες σου :P

Διαφημίσεις

Κορίτσια, εγώ διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ πριν γίνω πολύτεκνη και αυτό με γλίτωσε από τη μουρμούρα των συναδέλφων. Βέβαια, για την ειδικότητά μου, είναι πολύ δύσκολο να μπεις με οργανική στην πόλη και γι' αυτό όταν με βλέπουν και σχετικά νέα (32 ετών), αμέσως αρχίζουν οι ερωτήσεις. Τότε αναγκάζομαι να τους πω ότι μετατέθηκα ως ειδική κατηγορία. Το τέταρτο παιδάκι το θέλαμε ούτως ή άλλως, απλώς το επισπεύσαμε λόγω της μετάθεσης. Ήταν όμως ένα ισχυρό κίνητρο για εμάς για πολλούς λόγους. Στην αρχή ήρθε ένας πολύτεκνος στο σχολείο και ο διευθυντής καλωσόρισε το νέο συνάδελφο "που είναι πολύτεκνος". Δηλαδή όποιος έρχεται για πρώτη φορά συστήνεται με τον αριθμό των παιδιών του; Δεν μου πολυάρεσε η κίνηση του διευθυντή μου, ένιωσα ότι "στοχοποίησε" το συνάδελφο....

Δεν προλαβα να διαβασω ολες τις απαντησεις αλλα γιατι παιζει τοσο μεγαλο ρολο το γιατι θα κανεις το παιδακι σου; Θα το αγαπας το ιδιο με τα αλλα; Θα κανεις οτι ειναι ανθρωπινως δυνατο για να ειναι καλα;Θα του παρεχεις οσα περισσοτερα μπορεις; Αυτο αρκει πιστευω.

εγω σκεφτομαι οτι μπραβο σας που σκεφτεστε για 4 παιδακι.θα δωσετε αγαπη,θα μεγαλωσει η οικογενεια σας και φυσικα εφοσον υπαρχει η δυνατοτητα να αλλαξει προς το καλο η ζωη σας γιατι οχι;παιδι θα κανετε το ωραιοτερο παραγμα στο κοσμο,οχι εγκλημα.με κατι τοσο ωραιο και αθωο θα πετυχεται κατι καλυτερο.εξαλλου εσεις θα το μεγαλωσετε οχι οι γνωμες των αλλων.μπραβο σας.ασε που αμα δεν το κανετε θα σκεφτεστε μια ζωη ποσο θα ειχε αλλαξει η ζωη σας και για τα υπολοιπα μελη της οικογενειας σας.ηδη εχετε 3 αυτο δειχνει οτι αγαπατε τα παιδια.

..... Αν ξερεις τι με 4 θα ζεις πιο ποιοτικά απ'οτι με 3(οχι πιο πλουσια, πιο πιοτικά) δε θα το σκεφτόσουν. Εννοητε οπως ειπε και η κοριτσομάνα αν δεν τα αγαπας και τσουβαλια να σου δίνανε δε θα τα εκανες.

Δεν το συζητώ! Σας ζηλεύω που έχετε αυτήν την δυνατότητα... Θα ήθελα πολλά παιδιά αλλά όταν και οι δύο δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα (ειδικά στις μέρες μας) αυτό είναι απαγορευτικό. Έχω φίλες που έκαναν μόνο ένα παιδί για αυτόν τον λόγο. Και δεν είναι μόνο οικονομικός ο λόγος είναι και πρακτικός! Δουλεύω 9-5 σε μια εταιρεία που βρίσκεται 35 km μακριά μου. "Διασχίζω" τον Κηφισό κάθε μέρα με αποτέλεσμα να φεύγω από τις 7:30 και να φτάνω σπίτι μου στην καλύτερη των περιπτώσεων στις 18:30... Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ποσότητα στην σχέση μου με τα παιδιά δεν υπάρχει καθόλου όπως δυστυχώς πάει να χαθεί και η ποιότητα...

Μακάρι να είχα σπουδάσει παιδαγωγικά και να είχα αυτήν την δυνατότητα. Όνειρο ζωής να μείνω στην περιφέρεια και να έχω χρόνο με τα παιδιά μου...

Αν ήμουν στην θέση σας θα το έκανα χωρίς τύψεις και ενοχές... Δεν γεννοβολάς παιδιά για πλάκα, τα αγαπάς, θέλεις την μεγάλη οικογένεια και παράλληλα έχεις και την δυνατότητα να κάνεις την ζωή σου ομορφότερη! Όσον αφορά τους κακεντρεχείς συνάδελφους θα τους έγραφα κανονικά.... Ο δρόμος που επιλέξατε δεν είναι ευκολότερος είναι όμως πιο ουσιαστικός....

Να χαίρεστε τα παιδάκια σας!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Θελω να ευχαριστησω ολες που απαντησατε ειτε θετικα ειτε αρνητικά στις σκέψεις μου.

Θα επαναλάβω οτι ποτε δεν θα εκανα ενα παιδί ετσι απλά γιατι πρεπει. Αυτή τη στιγμή ειμαι 4 μηνων εγκυος(δυστυχός δεν μπορω να βαλω τικερ αλλο οποτε δεν το βλεπετε) και κανω σαν πρωταρα και χαζομαμα, βλεπω μωρακια και με πιανουν τα κλαματα. Τα παιδια και ο αντρας μου ειναι καταενθουσιαζμένοι και ζουμε ολοι μαζι αυτό το μικρό θαυμα. Ειναι κακό που αυτό το μικρό πλασματακι θα φερει μαζί του ακομα πιο πολυ ευτυχία για όλους μας;;;

Διαφημίσεις

Θελω να ευχαριστησω ολες που απαντησατε ειτε θετικα ειτε αρνητικά στις σκέψεις μου.

Θα επαναλάβω οτι ποτε δεν θα εκανα ενα παιδί ετσι απλά γιατι πρεπει. Αυτή τη στιγμή ειμαι 4 μηνων εγκυος(δυστυχός δεν μπορω να βαλω τικερ αλλο οποτε δεν το βλεπετε) και κανω σαν πρωταρα και χαζομαμα, βλεπω μωρακια και με πιανουν τα κλαματα. Τα παιδια και ο αντρας μου ειναι καταενθουσιαζμένοι και ζουμε ολοι μαζι αυτό το μικρό θαυμα. Ειναι κακό που αυτό το μικρό πλασματακι θα φερει μαζί του ακομα πιο πολυ ευτυχία για όλους μας;;;

χαιρομαι πολυ για σενα μπραβο σου και μπραβο σας σου ευχομαι μια καλη εγκυμοσυνη και εναν ευκολο τοκετο πολυ κουραγιο και με το καλο ο διορισμος σου μπραβο σου!:D

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Συγχαρητήρια! Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να απολαμβάνεις κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης. Καλή δύναμη!

2343854zqxic1v5y2.gif

χίλια μπράβο!!!!!!!!!

να χεις μια τέλεια εγκυμοσύνη!!!

όντως περιμένεις αγόρι???

εσύ ζηλεύεις τα μωρακια κι εγώ τις φουσκωμένες κοιλίτσες κι ας γέννησα μόνο πριν 2 μήνες!

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

χαιρομαι πολυ για σενα μπραβο σου και μπραβο σας σου ευχομαι μια καλη εγκυμοσυνη και εναν ευκολο τοκετο πολυ κουραγιο και με το καλο ο διορισμος σου μπραβο σου!:D

Ευχαριστω πολυ. Οπως ειπα στην αρχη ειμαι διορισμένη απλά ετσι θα διοριστει και ο αντρας μου.

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα!Τελευταία ακούγονται πολλές φήμες περί κατάργησης διορισμού των πολυτέκνων στην εκπαίδευση...΄(άνευ ασεπ)..Ξέρετε αν θα ισχύσει κάτι τέτοιο και απο πότε?

Διαφημίσεις

Πόθοι ορισμένων είναι αυτό.

Τίποτα δε γίνεται ακόμα. Θα ήθελαν κάποιοι όμως να καταργηθεί.

Ένα μέτρο που έχει θεσπιστεί για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας δεν αίρεται τόσο εύκολα. Ίσως να μπει κάποιος περιορισμός, αλλά ακόμα τίποτα δεν ακούγεται.

Κι εμάς μας έλεγαν όταν πηγαίναμε να κάνουμε τα χαρτιά μας "για να δούμε ΑΝ θα διοριστείτε" (με το ανάλογο υφάκι...) και πως δε θα τους πάρουν όλους και τέτοια. Όλους μας πήραν και χωρίς προβλήματα και αμέσως.

Μάλιστα όταν μου είπαν "ξέρετε... δε θα σας παρουν όλους"

Και απάντησα (στην τύχη!) πως "όλοι θα διοριστούμε αλλά απλά θα μας πάρουν σταδιακά μέχρι το τέλος της χρονιάς", αιφνιδιάστηκαν... και λένε "αα το ξέρετε... χμμ ναι ναι... μάλλον έτσι θα γίνει".

Κοινώς... κουταμάρες και λόγια να λέγονται.

Επισήμως τίποτα δεν αλλάζει.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Και όμως, εγώ διάβασα κάπου (δε θυμάμαι πού ακριβως) μια συνέντευξη της Διαμαντοπούλου που έλεγε ότι θα καταργηθούν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών εκτός ΑΣΕΠ και ότι οι πολύτεκνοι απλά θα μοριοδοτούνται.

Κάτι έλεγε στο να μην υπερισχύουν τα κοινωνικά κριτήρια έναντι της αξίας των εκπαιδευτικών (ελεύθερη απόδοση, όσα θυμάμαι :roll:). Αλλά την επόμενη χρονιά λέει, οι προσλήψεις θα γίνουν με το ισχύον σύστημα και από εκεί και έπειτα θα εφαρμοστεί το νέο.

Τώρα βέβαια από τα λόγια μέχρι την πράξη πολλά μπορει να αλλάξουν, ωστόσο αυτό δείχνει γενικότερα τις διαθέσεις του νέου Υπουργείου.

.....δε νομίζω τάκη....

δεν ακουγεται μονο οτι θα καταργηθει οσων αφορα τους διαγωνισμους των εκπαιδευτικων στον ΑΣΕΠ αλλα και τους υπολοιπους διαγωνισμους του δημοσιου και η κατηγορια των τριτεκνων και των πολυτεκνων. Στην ιστοσελιδα του ΥΠΕΣ εχουν κατατεθει προτασεις απο πολιτες οι οποιοι στην πλειονοτητα καταφερονταν εναντιον των τριτεκνων-πολυτεκνων.

Δεν θα ηθελα να καταγηθει η κατηγορια των τριτεκνων -πολυτεκνων παρόλο που εμενα δεν με ενδαφερει καθως εργαζομαι στο δημοσιο εδω και μια εικοσαετια και διορισμενη πριν καν γεννησω τα 3 μου παιδια.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

Οι πολυτεκνοι εκπαιδευτικοι, εχουν σελιδα στο http://www.eopa.gr και εκει θα βρουνε και την ιστοσελιδα τους. Το θεμα ειναι οτι γενικα οι πολυτεκνοι τεινουν να αποτελεσουν μια ενοχλητικη μεριδα για τη σημερινη πολιτικη που προσπαθει να καταργησει οτι προνομιο μπορει, οτι την παιρνει.

Εμεις τι θα κανουμε. Υπαρχουν πιεσεις απο το προεδρειο της ΕΟΠΑ και ετσι υποχωρει η πολιτικη βουληση.Προς το παρον... Ομως οοολοι εμεις οσο μπορουμε να συμμετεχουμε στις πρωτοβουλιες με τις επιστολες διαμαρτυριας για να εχουμε ισχυρο μετωπο.

Αν δειτε, οντως εγινε αγωνας για τη μη καταργηση του ποσοστου προσληψεων των πολυτεκνων και τριτεκνων μελων.

Και απο την αρχη ξεραμε οτι αυτο με τους πολυτεκνους εκπαιδευτικους η τωρινη κυβερνηση ηταν εναντιον και ας υπηρξαν θετικα αποτελεσματα στο προβλημα της υπογεννητικοτητας. Θελει να το καταργησει, ηδη οι πολυτεκνοι και οι τριτεκνοι της Ενισχυτικης Διδασκαλιας δεν εχουν αλλο προτεραιοτητα...

Και με τα τελη κυκλοφοριας ειναι τρελο αυτο που γινεται και ξεκινησε απο την προηγουμενη κυβερνηση, οσον αφορα τους πολυτεκνους. Σαν απο πολυτελεια να αγοραζουμε μεγαλο αμαξι, οχι λογω ασφαλειας των παιδιων μας και εφαρμογη των νομων οδικης κυκλοφοριας... :(

Καποιοι αντιστεκονται και ενεργουν. Εχει αποτελεσμα, γι' αυτο και τη γλιτωσαμε ως τωρα. Εγω προσωπικα θα συμμετεχω σε καθε διαμαρτυρια που θα θετει η ΕΟΠΑ, κρατω ηδη επικοινωνια. Υπαρχουν πιεσεις απο παντου, πολλα απωθημενα βρε παιδι μου, στις πλατες τους καθομαστε, βαρυς βραχνας τους γιναμε, ε, να μη θελουν να μας βγαλουν εξω απο το παιχνιδι;... :):(

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Αυτή η αντίληψη "αφού δεν έχω εγώ προνόμια να μην έχει κανένας" είναι εντελώς απάνθρωπη. Θα μπορούσε κάθε κοινωνική ομάδα να διεκδικήσει δικαιώματα και όχι να τα αφαιρεί από όσους τα κατέκτησαν (με κόπο μάλιστα!)

Αυτή η αντίληψη "αφού δεν έχω εγώ προνόμια να μην έχει κανένας" είναι εντελώς απάνθρωπη. Θα μπορούσε κάθε κοινωνική ομάδα να διεκδικήσει δικαιώματα και όχι να τα αφαιρεί από όσους τα κατέκτησαν (με κόπο μάλιστα!)

Δυστυχως υπαρχει αυτη η αντιληψη,το ακουω κι εγω,αφου ηθελες και τα εκανες,ηταν επιλογη σου,το ηξερες,τωρα βγαλ'τα περα.Δε νομιζω ομως να ζητησαμε να μας τα μεγαλωσει το κρατος,μια απλη βοηθεια μας δινουν κι'αυτο προς οφελος,αν δεν ειχε οφελος το κρατος σιγα να μη βοηθαγε.

6/8/2000-25/6/2003-6/5/2007-11/1/2010

Ειλικρινά είμαι εξω φρενών με αυτά που διαβάζω....έλεος πια με την κρατική αναλγησία....Αντί να παρέχουν προνόμια και δικαιώματα σε αυτούς τους ανθρώπους αρχίζουν να στερούν και αυτά που με τσιγκουνιά έδωσαν;

Κάποτε κάποιος πολύτεκνος φίλος συζητώντας για το συνταξιοδοτικό είχε πει ότι ένας παράγοντας συνταξιοδότησης θα πρέπει να είναι και το πόσα παιδιά έχεις αναθρέψει. Μου είχε ακουστεί τόσο ωραίο και δίκαιο....Πόσο μακρυά βρισκόμαστε από τέτοια βήματα...

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

καλημέρα σε όλες!! είμαι υπέρ των πολύτεκνων - τρίτεκτων και ενώ είμαι έγκυος στο δεύτερο, σκέφτομαι να κάνω και τρίτο παιδί (αν με αξιώσει ο Θεός) γιατί όχι και τέταρτο. παρόλα αυτά θα ήθελα να παραθέσω και μία άλλη παράμετρο: την "κατάχρηση" δικαιωμάτων που γίνεται από πολλούς πολύτεκνους και έχω ακούσει αρκετές ιστορίες σας παραθέτω την εξής:

φίλη έχει διοριστεί μέσω εξετάσεων του ΑΣΕΠ σε σχολείο. η κοπέλα έστρωσε κ.λο, διάβασε και πέρασε με το σπαθί της. το πρόβλημα της είναι ότι δεν μπορεί να κάνει παιδί (οι γιατροί της δίνουν λίγες πιθανότητες). πρόσφατα ήρθε στο σχολείο της μία άλλη καθηγήτρια (πολύτεκνη) της ίδιας κατηγορίας με αποτέλεσμα να εκτοπίσει την φίλη μου, να της πάρει τις ώρες διδασκαλίας και η κοπέλα αναγκαστικά να πηγαίνει σε 2-3 σχολεία για να συμπληρώσει ώρες.

η πολύτεκνη έχει 4 παιδιά, το 1 λύκειο, 1γυμνάσιο και δύο δημοτικό (άρα δεν είναι μικρά και μπορούν να εξυπηρετηθούν). η συγκεκριμένη δεν κάνει τίποτα στο σχολείο (εκτός απο το μάθημά της) γιατί την "προστατεύει" ο νόμος λέει π.χ. δεν βγαίνει στα διαλλειματα να προσέχει τα παιδιά, δεν κάνει καμία γραφική δουλειά σχολείου(βαθμοί, αιτήσεις κ.λ.π.), δεν αναλαμβάνει σχολικές γιορτές, δεν κάθεται έτξρα ώρες όταν το απαιτεί το σχολικό συμβούλιο των καθηγητών με το αιτιολογικό ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΝΑΘΡΕΨΕΙ!!! δεκτό ως ένα σημείο. αλλά το συμβούλιο (που έχει πρόβλημα με τη θέση της) της έχει ξεκαθαρίσει ότι τις ώρες που ήδη είναι στο σχολείο με κάτι μπορεί να απασχοληθεί για να ελαφρύνει και τους άλλους καθηγητές. είναι αρνητική σε όλα. το παράπονο της φίλης μου είναι το εξής: ωραία έχει 4 παιδιά να αναθρέψει, δεκτο. όμως εμένα το κρατος γιατί να με "τιμωρεί" και να με στέλνει σε 2-3 σχολεία επειδή δεν μπορώ να κάνω παιδιά????

η φίλη μου δέχεται ότι προέχει η πολύτεκνη αλλά το σύστημα δεν είναι άδικο σε αυτήν την περίπτωση; γιατί οι πολύτεκνοι δεν συναγωνίζονται μεταξύ τους για να πάρουν ώρες αλλά με όλους τους άλλους που έχουν 1-2παιδιά ή καθόλου;

και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μόνη, το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα σχολεία φίλων και στο σχολείο της θείας μου και της μητέρας μου.

οι πολύτεκνοι διορίζονται κατεύθείαν στις περιοχές τους(χωρίς εξετάσεις) πηγαίνουν στα σχολεία, παίρνουν θέσεις και ώρες άλλων καθηγητών, τους στέλνουν σε 2-3 άλλα σχολεία και όλοι έχουν το ίδιο παράπονο:

φυσικά και προηγούνται οι πολύτεκνοι αλλά με κάποια κριτήρια. αλλή περίπτωση μιας μητέρας με 4 παιδιά ηλικίας 1μήνα ώς 3-4 χρονών και άλλη μιας μητέρας με παιδιά μεγάλα. θα πρέπει να ασχολούνται και με άλλες δραστηριότητες του σχολείου και όχι να κρύβονται πίσω από τον νόμο που τους καλύπτει τουλάχιστον για τις ώρες που είναι ήδη στο σχολείο.

απο την άλλη έχω φίλη φίλης η οποία καθηγήτρια δεν έχει διδάξει ποτέ στη ζωή της. ο άνδρας της και αυτός καθηγητής ούτε και αυτός μπήκε σε τάξη ποτέ του. δούλευαν στην δουλειά του πεθερού της και έκαναν 3 παιδιά. πριν απο 1 χρόνο μου το είχε δηλώσει ξεκάθαρα. έκανα και τέταρτο για να μπω στην εκπαίδευση και εγώ και ο άνδρας μου. δεν έδωσαν ποτε τους εξετασέις και μπήκαν σε σχολεία της περιοχής τους εκτοπίζοντας άλλους καθηγητές. πρόβλημα χρημάτων δεν αντιμετώπισαν ποτέ τους γιατί είναι αρκετά ευκατάστατοι και γενικά όπου σταθούν και όπου βρεθούν διαλαλούν ότι είναι πολύτεκνοι και έχουν μόνο δικαιώματα γιατί το χρέος τους στην κοινωνία το έκαναν και περιμένουν αντίκρυσμα. δεν λέω τα παιδιά τους τα υπεραγαπούν αλλά το πόσο άσχημα χτυπάει όταν το ακούς δεν λέγεται.!!!

τέλος πάντων, έθεσα και μία άλλη παράμετρο και ξαναλέω ότι είμαι υπερ των δικαιωμάτων τέτοιων κοινωνικών ομάδων αλλά με κάποια κριτήρια. σορρυ για το μεγάλο ποστ.

Μην τους βαζουμε ομως στο ιδιο καζανι ολους. Ο αντρας μου πχ απο τωρα ανυπομονη να μπει στην ταξη και να διδαξει. Και μονο η ιδεα τον ανεβαζει ψυχολογικα και δεν νομιζω να καυχηθει ποτε οτι λογο πολυτεκνίας τα κερδισε ολα. Υπαρχουν και καποιοι που φερονται ασχημα. Να εισαι σιγουρη οτι και χωρις πολυτεκνια να μπαινανε παλι ετσι θα φεροτανε διοτι τον ανθρωπο δεν τον χαλανε τα παιδια ειναι ίδη χαλασμενος. Κακια υπαρχει σε ολες τις "βαθμιδες" οικογένειας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...