Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Recommended Posts

πιστεύεται οτι είναι εγωιστικό να κάνω τέταρτο παιδί με σκοπό να πάρω πιο εύκολα μετάθεση και να διοριστεί και ο σύζηγος σαν εκπαιδευτικός; Το σκεφτομαι εδώ και καιρό για τέταρτο αλλά ξέρεται, δεν είναι και το πιο ευκολο πράγμα. Ειμαι είδη 37 με τρία ζωηρότατα αγοράκια και χωρίς πολυ βοήθεια. Από την άλλη θα αλλάξει η ποιοτητα της ζωης μας(προς το καλύτερο) γιατι θα μετακομίσουμε σε επαρχειακή πολή, ο αντρας μου θα δουλευει λιγότερες ώρες, οι αποστάσεις μικρότερες οπ'οτε περισσοτερη ώρα με τα παιδια μας.

Διαφημίσεις

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Τα παιδιά πρέπει να έρχονται στον κόσμο, επειδή τα θέλουμε πολύ εμείς, όχι για να μας βοηθήσουν να αποκατασταθούμε επαγγελματικά..Είμαι φιλόλογος, δεν ασκώ το επάγγελμα, μέσω ασέπ οι θέσεις είναι ελάχιστες! 1 στους 40 διορίζεται! Άν είχα 3-4 παιδιά θα διοριζόμουν άμεσα και δεν θα παιδευόμουν στον ιδιωτικό τομέα και σε άσχετη δουλειά..1 ή 2 (στην καλύτερη περίπτωση) παιδάκια θα κάνουμε..Ditop μου, αν θέλεις πραγματικά 4ο παιδί και αν μπορείτε να τα καταφέρετε, τότε προχώρα το! Αλλιώς, αν είναι μόνο για μετάθεση.....Κατά τη γνώμη μου, είναι λάθος!

Επειδη ο συζυγος μου ειναι στρατιωτικος και εχει μεταθεσεις (την πρωτη ως οικογενεια θα την κανουμε το καλοκαιρι στην Κω) καμια φορα οταν με παιρνει απο κατω σκεφτομαι μηπως να κανω ενα ακομη παιδι -3ο- για να παρει 10 χρονια αμεταθετο στον τοπο προτιμησης του.Ομως αμεσως μετα αναιρω,γιατι θελω το παιδι που θα φερω στον κοσμο να ειναι καρπος της επιθυμιας και της αγαπης μας προς αυτο και οχι ενα "μεσο" για το αμεταθετο.Δεν σου κρυβω οτι συχνα με απασχολουν τετοιες σκεψεις αλλα τελικα πιστευω οτι ειναι αδικο για το παιδι...Και στο τελος σκεφτομαι οτι αν κανω τρια παιδια, θα ειναι πολυ δυσκολο να εργαζομαι οκταωρο, θα ειμαι μονιμα κουρασμενη, δεν ξερω αν θα ειμαι σε θεση να τους αφιερωνω οσο χρονο θα ηθελα, δεν ξερω και αν θα τα καταφερω με τρια παιδια...Οποτε γνωμη μου ειναι, πριν αποφασισεις να κανεις το 4ο να σκεφτεις ολα τα παραπανω και το τι ειναι καλυτερο για ολους σας...:wink:

Για να προβληματίζεσαι, μου φαίνεται ότι δεν είναι μόνο οι λόγοι αποκατάστασης που θέλεις τέταρτο :)

Φαντάσου να κρατάς ένα τεστ εγκυμοσύνης και σιγά σιγά να σχηματίζεται μια δεύτερη γραμμή. Πώς νιώθεις με την ιδέα; Χαρά, απογοήτευση, "δεν πειράζει, ας ελπίσουμε ότι τελικά θα είναι καλύτερα";

Καλή δύναμη σε ό,τι αποφασίσεις.

Αν ετσι κ αλλιως θα θελατε κ ενα τεταρτο παιδακι, τοτε καντο κ καλο ειναι που θα σας βοηθησει να στρωσετε κ τη ζωη σας. Αν ομως δεν θα το θελατε, τοτε μην το κανετε μονο για να διοριστειτε.

Εδω ενα εχω εγω κ δε μπορω ουτε να σκεφτομαι πως θα ημουν με δυο.. Αν εσεις εχετε αντοχες τοτε να το κανετε. Υπαρχει κ ελλειψη ανδρων, οποτε ενας ακομα καλο θα κανεις στην κοινωνια..

Παντως σκεφτειτε το καλα, κ αποψη χρονου που θα πρεπει να διαθεσεις κ το οικονομικο, κ η ταλαιπωρια να κανεις καλα τεσσερα παιδια..

Αυτην την αποφαση μονο με τον αντρα σου μπορεις να την παρεις, γιατι εσεις κ θα εχετε το βαρος των τεσσαρων παιδων. Αν παντως σας αρεσουν τα παιδια κ η εικονα της μεγαλης οικογενειας (ξερω καποιους που θελουν κ πεντε παιδια...) κ πιστευεις οτι μπορειτε να ανταπεξελθετε στις επιπλεον υποχρεωσεις, εγω μαζι σας...

Διαφημίσεις

ditop μου εγώ πιστεύω τι 3 τι 4 δε νομίζω να αλλάξουν και πολλά σε θέμα κούρασης αφού έτσι και αλλιώς την έχεις..

δεν το βρίσκω καθόλου εγωιστικό από τη στιγμή που θα αλλάξει και η ποιότητα ζωής και των παιδιών

rQGhp3.png

ditop,δεν το θεωρω εγωιστικο,γιατι ασχετα για πιο λογο σκεφτεσαι τωρα να το αποκτησεις,σιγουρα θα το λατρευεις και θα ειναι η ζωη σου,οποτε τιποτε κακο δεν θα βγει απο αυτο!

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Πιστεύω ότι από την στιγμή που θα το φέρεις στον κόσμο θα το μεγαλώσεις με αγάπη όπως ακριβώς μεγαλώνεις και τα 3 σου παιδάκια.

Οπότε η απόφασή σας εμένα προσωπικά μου φαίνεται μια χαρά γιατί από την μία πλευρά η επαγγελματική αποκατάσταση είναι πολύ σημαντική για την προσωπική αλλά και την οικογενειάκη μας ευτυχία και από την άλλη θα φέρετε και στον κόσμο ένα ακόμα παιδί στο οποίο μπορείτε να προσφέρετε αγάπη και μια ευτυχισμένη οικογένεια.

a94dd1bc2e.png

Και εγω πιστευω οτι θα πρεπει να το θέλεις πραγματικά για να το κάνεις και όχι για το λόγο του διορισμού.

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

Διαφημίσεις

ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. Να διευκρινήσω ότι σίγουρα δεν θα το εκανα μονο και μόνο για τον διορισμό. Αγαπώ τα παιδια και όταν βλέπω μωράκια νιώθω οτι θέλω και αλλο. Το οικονομικό δεν με απασχολεί γιατι πιστεύω οτι οσα εχεις τόσα ξοδευεις. Δεν μου περισσευουν αλλα δεν θα στερειθω κατι κάνοντας τεταρτο. Περισσότερο με απασχολεί η τρίτη καισαρική και η περιοδος της εγκυμοσύνης και για το αν το παιδάκι μου θα είναι υγιειης γιατί με τα τόσα που βλέπω, όσο μεγαλώνω φοβάμαι και περισσοτερο.

Φανταζομαι οτι μια εγκυμοσυνη με τρια παιδια να τρεχουν περα δωθε δεν ειναι ευκολη, αλλα σκεψου το μετα. Κ η οικογενεια σου θα βοηθηθει με καλυτερη ποιοτητα ζωης, αλλα κ θα αποκτησετε ενα ακομα παιδακι για να εχεις να κυνηγας...

Τωρα για την καισαρικη...τι να σου πω...κ εγω καισαρικη εκανα κ δεν ειχα κανενα προβλημα. Βεβαια αν κανεις τρεις...δε ξερω να σου πω...

ditop,δεν το θεωρω εγωιστικο,γιατι ασχετα για πιο λογο σκεφτεσαι τωρα να το αποκτησεις,σιγουρα θα το λατρευεις και θα ειναι η ζωη σου,οποτε τιποτε κακο δεν θα βγει απο αυτο!

Συμφωνώ!!

είμαι αδιόριστη φιλόλογος και ο άντρας μου ακριβώς το ίδιο.

ΝΑΙ έχω σκοπό να κάνω 4 παιδιά μακάρι να τα καταφέρω!είμαι κι εγω με καισαρικές

ΝΑΙ θέλω να διοριστώ και να ασκήσω το επάγγελμα μου γιατί μου αρέσει

έτσι θα χω περισσότερο χρόνο για τα δύο παιδιά που χω ήδη και για άλλα δύο

ΝΑΙ θεωρώ ιδανικό να ασχολούμαι με τα παιδιά μου ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή μου, γιατί με 4 παιδιά δε θα μπορώ να κάνω τίποτα άλλο αλλά δε θέλω να κάνω και τίποτε άλλο, χωρίς εργασιακή ανασφάλεια.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Διαφημίσεις

Το να δινονται κινητρα για να κανει καποιος παιδια δε νομιζω οτι ειναι κακο. Αυτο δε ζητανε ολοι? Να δωθουν περισσοτερα κινητρα για να κανουν οι Ελληνες παιδια κ να βοηθηθουν οι πολυτεκνες οικογενειες?

Καποιος που δε θελει παιδια σαφως κ δε θα τα κανει μονο κ μονο για να διοριστει ή να παρει επιδομα πολυτεκνου ή για να περασει το παιδι του στην πολη που θελει πανεπιστημιο ή για να εχει μειωμενα εισητηρια. Αλλα δεν ειναι κακο σε καποιους ανθρωποι που θα ηθελαν να κανουν πολλα παιδια αλλα το σκεφτονται, να τους δωθουν καποια προνομια για να βοηθηθουν.

Σαφως κ κατακρινω το να κανεις πολλα παιδια για να τα βαζεις να δουλευουν κ να φερνουν λεφτα σπιτι ή για να εχεις καποιον να σε κοιταξει στα γεραματα, αλλα το να ξερεις οτι κανοντας τα παιδια σου θα αποκατασταθεις κ επαγγελματικα ωστε να τα μεγαλωσεις κ καλυτερα δεν ειναι ουτε εγωιστικο ουτε κακο..

Επι του προηγουμενου μηνυματος μου να προσθεσω, οτι ο αντρας μου δεν θελει να κανουμε αλλο μωρο...Εγω παλι παρολα τα οσα εγραψα παραπανω και τις ηδη υπαρχουσες δυσκολιες που εχω, καμια φορα πιανω τον εαυτο μου να ευχεται να μεινω καταλαθος (!) εγκυος για να κανουμε ακομη ενα παιδακι...Απλα ειναι μια αποφαση δυσκολη στο να την προγραμματισω-αν μου ερθει απροσδοκητα θα χαρω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ γιατι καταβαθος θελω να ξαναζησω την εγκυμοσυνη-γεννα-μητροτητα (κι ας λεω αλλα οταν μου ερχονται τα δυσκολα) κι οχι γιατι θα παρει ο αντρας μου το αμεταθετο των 10 ετων...

Ανοίξατε μέγα ζήτημα...

πιστεύω πως κανείς δεν θα έκανε 4 παιδιά χωρίς να τα αγαπάει και να τα θέλει μόνο και μόνο για να αποκατασταθεί επαγγελματικά.

Για να μεγαλώσεις 4 παιδιά σημαίνει ότι τα αγαπάς και το θέλεις πραγματικά και εγώ πιστεύω πως αυτός είναι ο λόγος που σκέφτεσαι για το τέταρτο.

Ίσως αν είχες ένα ή δύο να μην έφτανες να σκεφτείς μέχρι εκεί αλλά όταν έχει τρία και είσαι μόνο ένα τσακ μέχρι το τέταρτο που συνεπάγεται επαγγελματική αποκατάσταση, καλύτερη ποιότητα ζωής για τα παιδιά μιας και θα μετακομίσετε σε επαρχία και τόσα άλλα που όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα τα ξέρουν καλά...εεεε τότε προχώρα.

Δεν θεωρώ πως είναι κατακριτέο ακριβώς στον ίδιο προβληματισμό πιάνω τον εαυτό μου πολλές φορές.

Δεν είχαμε στο πρόγραμμα το τρίτο, ήρθε όμως και είμαστε πανευτυχείς.

Τώρα όμως ξέροντας πως με το τέταρτο μπορεί ο σύζυγος να διοριστεί σαν εκπαιδευτικός πιάνω το ευατό μου να το σκέφτομαι μιας και τον βλέπω να περνάει πολύ άσχημα στην σημερινή του δουλειά.

Αν το κάνω όμως, δεν θα το συγχωρήσω σε κανέναν να μου πει ότι το έκανα γι΄αυτό τον λόγο.

Όποιος θέλει "ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα"

όλοι μετραμε καποια πράγματα πριν γινουμε γονεις. Δεν λεμε ξυπνησε μεσα μου το μητρικο φιλτρο και ναι θα κανω παιδι. Κοιταμε απο εδω αν αντεχουμε, κοιταμε απο εκει αν μας παιρνει οικονομικα και γενικα μελεταμε καποια πραγματα με ψυχρη κοινη λογικη. Θα εχω να το σπουδασω? Να το ταισω? Να το ντυσω?

Πχ εστω εγω οτι ηθελα 8 παιδια αλλα οικονομικα δεν... θα τα εκανα? Οχι.

Αν ομως καποιος μου ελεγε:Αν κανεις 8 παιδια θα σου δωσω λεφτα που δεν θα χρειαστει να ξαναδουλεψεις, θα εχεις ενα τεραστιο σπιτι και το καθε παιδι δικο του δωματιο, 2 οικιακες βοηθους 24 ώρες το 24ωρο και θα μπορεις να απολαμβανεις την μητροτητα και οχι να φρικαρεις απο το αγχος των οικονομικων ....θα ηταν τελειως αλλες συνθηκες οποτε... θα ψηνομουνα.

Το οτι μετραμε και καποια αλλα πραγματα δεν σημαινει οτι γινομαστε γονεις και μονο και μονο γι αυτο. Απλα αναλογα με τις συνθηκες προσαρμοζουμε και τα θελω μας πολλες φορες :wink:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Επι του προηγουμενου μηνυματος μου να προσθεσω, οτι ο αντρας μου δεν θελει να κανουμε αλλο μωρο

Αντιθέτως ο δικός μου άνδρας ήθελε πάντα μεγάλη οικογένεια γιατι προέρχεται και ο ιδιος από πολυτεκνοι οικογένεια.

Πάντως ένα είναι σιγουρο, δεν είμαι από τις γυναίκες που κάνοντας ένα παιδί τα βρίσκουν μπαστούνια. Τα παιδια δεν είναι ουτε πρόβλημα ούτε κουραση για μένα. Γνωρίζω κοπέλες που με ένα παιδί έχουν κλειστεί στο σπίτι και δεν προλαβαίνουν να κάνουν τίποτε άλλο και το βρίσκουν φοβερά δύσκολο να μεγαλώσουν ενα παιδί (και είναι αυτές που όταν τους είπα για 4 παιδί με είπαν άπληστη και κερδοσκόπο και ότι αλλο ..) .

Από τη μέρα που εκανα το πρωτο μου παιδί και μέχρι σήμερα δεν έχω νιώσει να έχω στερηθεί τίποτα. Διασκεδάζω μαζί με τα παιδια μου, κάνουμε ταξίδια από το πρώτο τρίμηνο και περνάμε καλά.

ANNA27, να σε ρωτήσω...αν δεν υπήρχε περίπτωση διορισμού, θα έκανες 4 παιδιά?

εννοείται ότι δε θα το σκεφτόμουν αλλά μπορεί και να έκανα.

να έμενα με τα δύο παιδιά αν είχα μια οποιαδήποτε δουλειά όπως ο περισσότερος φυσιολογικός κόσμος 3 με 5 κανένα πρόβλημα.

σπουδάζω 10 χρόνια, δούλεψα σκληρά σε άσχετες δουλειές για να τα καταφέρω γιατί δεν μπορούσε κανείς να με στηρίξει απόλυτα οικονομικά,ακόμα κάνω μεταπτυχιακό με ένα παιδί 2,5 χρονών και 7 μηνών έγκυος.

μου αρέσει η δουλειά μου ως εκπαιδευτικός και είναι αυτό που θα θελα πάντα να κάνω αλλά δε μου το επιτρέπουν!

βίωσα τα κοινωνικά κριτήρια επί 2 χρόνια όταν δεν με έπαιρνε κανένα φροντιστήριο και κανένα ιδιωτικό σχολείο επειδή είμαι μαμά και μου το λεγαν έξω απ τα δόντια.

γυρίζω όλη την Αθήνα σε ιδιαίτερα μαθήματα από τις 3 το μεσημέρι ως τις 11 το βράδυ,όταν οι περισσότεροι σχολάνε εγώ πάω για δουλειά,το καλοκαίρι είμαι άνεργη,πάντοτε ανασφάλιστη και κάθε Σεπτέμβρη ανασφαλής.

πώς θα μπορέσω να μεγαλώσω 2 παιδιά; πότε θα τα βλέπω όταν πηγαίνουν σχολείο;

το παιδί μου το κανα στα 25 όχι και τόσο μεγάλη και ακόμα φοιτήτρια

δε το μετάνοιωσα ούτε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου

κι ας υποχρεωνόμουν σε μάνες συμφοιτητών μου να μου το κρατάνε όταν πήγαινα στα μαθήματα και ο άντρας μου ήταν φαντάρος.

τα δα τα δύσκολα και τα αγάπησα

δε φοβάμαι τις δυσκολίες που φέρνουν τα παιδιά ούτε τα οικονομικά

φοβάμαι το να μη τα βλέπω να μεγαλώνουν

το καλύτερο για τα παιδιά μου είναι να ναι οι γονείς κοντά τους και να μη μεγαλώσουν μόνα

αν ένα 3ο παιδί ή ένα 4ο έρθει καλώς θα έρθει και θα δέσει περισσότερο την ήδη δεμένη οικογένειά μας.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Πάντως ένα είναι σιγουρο, δεν είμαι από τις γυναίκες που κάνοντας ένα παιδί τα βρίσκουν μπαστούνια.

Αυτό είναι φως φανάρι και από τον τρόπο που γράφεις :)

Αυτά που λέει η elenik το βρίσκω πολύ σωστά. Φυσικά και ζυγίζεις πολλούς παράγοντες όταν αποφασίζεις ένα παιδί, κι ένας παράγοντας είναι και το πώς θα θέλατε την οικογένειά σας εσύ και ο άντρας σου - και τα τρία μεγαλύτερα παιδιά βέβαια. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις τύψεις γι΄αυτό, ούτε να νομίζεις ότι χρησιμοποιείς το παιδί ως μέσο. Αν ονειρεύεσαι μια ζωή με τέσσερα παιδιά σε μια μικρή πόλη, είναι απόλυτα κατανοητό να θέλεις και τέταρτο παιδί. Αδικείς τον εαυτό σου όταν γράφεις "για λόγους αποκατάστασης". Πραγματικά, όταν διάβασα τον τίτλο, φαντάστηκα μια τελείως διαφορετική κατάσταση απ΄αυτήν που περιγράφεις.

ο καθένας πορεύεται αναλόγως τις συνθήκες της ζωής του

εμείς και οι δύο γονείς βιώνουμε τις συγκεκριμένες περιστάσεις και ανάλογα με τις ανάγκες μας και τα θέλω μας σκεφτόμαστε

αν ήταν αλλιώς τα πράγματα δε ξέρω πώς θα σκεφτόμουν

προς το παρόν αυτό το οικογενειακό πλάνο με γεμίζει χαρά

μπορεί να πραγματοποιηθεί μπορεί και όχι.......

σκέψεις είναι όλα....

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Αν ήμουν ήδη στα τρία, θα το έκανα για όλα όσα αναφέρθηκαν πραπάνω. Γιατί τα θέλω, γιατί θα έχω ήδη τρία και θα έχω άλλη άνεση με το μεγάλωμα, γιατί θα γίνει η ζωή μου ευκολότερη με τον διορισμό μου, γιατί τα παιδιά θα έχουν άλλα τρία αδέρφια το καθένα όταν οι γονείς φύγουν από τη ζωή...για όλα..

Τώρα που είμαι ακόμα στο ένα, μου φαίνεται βουνό το τρίτο παιδί...πόσο μάλλον το τέταρτο....

Στη θέση σου θα το έκανα, στη θέση μου όχι. (Αν αποφασίσω και κάνω τελικά τρία μπορεί να πάω και για τέταρτο, αλλά εδώ δεν αποφασίζω το δεύτερο....)

Μη φοβασαι παιδι μου για τις τρεις καισαρικες. Με τη βοηθεια του Θεου ολα θα πανε καλα. Τρεις καισαρικες εκανα και η τριτη ηταν με τα διδυμα. Ηταν πιο ευκολη και απο τις αλλες 2. Δεν πονεσα, σηκωθηκα απο τη δευτερη μερα με ευκολια και ειχα και την πειρα, οποτε αυτο με βοηθησε σε ολα.

Αν θελεις και σιγουρα η λαχταρα σου για παιδι ειναι μεγαλη,δεν υπαρχει καλυτερος εκπαιδευτικος απο αυτον που αγαπαει τα παιδια.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!