Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τι να ψηφισω?

Recommended Posts

Ήθελα να ρωτήσω...

Ακούσατε πουθενά κανέναν να αναφέρεται στην ευρωπαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσει το κόμμα του; Στις θέσεις που θα υποστηρίξει στο ευρωκοινοβούλιο; Προσωπικά οχι...

Κι αυτό με θύμωσε πολύ. Δεν θα ψηφίσω κανένα απο τα μεγάλα κόμματα, αλλά την ψήφο μου δεν τους την χαρίζω ούτε θ' απέχω φυσικά για να χαρούν...Κάθε πέντε χρόνια μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε έστω και λίγο, παρά το δημοκρατικό έλλειμμα που χαρακτηρίζει θεσμικά την Ε.Ε., στις αποφάσεις των Βρυξελλών...

Θέλουν να κάνουν πογκρομ για τ' αδέσποτα της Ε.Ε. κι εχω θορυβηθεί κιόλας απ' αυτό...Μήπως ξέρετε κανένα κόμμα που ν' αναφέρθηκε σε κάτι σχετικό;

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 320
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Sam, οι θέσεις των κομμάτων της ευρωβουλής είναι οι ίδιες με τον κομμάτων της...απλής βουλής. Οι κυβερνώντες της ευρώπης είναι οι ίδιοι με τους κυβερνώντες της κάθε ψωροκώσταινας που πιστεύουν πως κυβερνούν...

Και μην ξεχνάς, οι ευρωεκλογές είναι ο προάγγελος των εθνικών

Ζωή σε λόγου μας...

Sam είπε:
Nα πω κι εγώ τον προβληματισμό μου τι δουλειά έχουν στις ευρωεκλογές

οι φάτσες των Καραμανλής και ο Παπανδρέου που προαναφερθήκαν

(εκτός και αν αναφέρεστε στις τοποθετήσεις)έτσι και αλλιώς εδώ θα

παραμείνουν να βασανίζουν εμάς....ευρωελογές έχουμε όχι εθνικές...

Και δεύτερο πως μπορεί κάποιος να λεει ότι θα ρίξω ψήφο διαμαρτυρίας ή θα

απέχω για να τους τιμωρήσω από τη στιγμή που δεν επηρεάζεται άμεσα η

εκάστοτε κυβέρνηση

και στις εθνικές να πας να τους ψηφίζεις συγνώμη αλλά δεν έχω καταλάβει τι

κερδίζει κανένας με αυτό ούτε τι αλλαγές ελπίζει να πετύχει...

εχεις δικιο σε αυτο, αλλα επεκταθηκα. Εθεσα ενα πιο φιλοσοφικο θεμα. Ασχετα με τις ευροεκλογες. Ρε παιδι μου, επειδη και σε αυτες τις εκλογες κομματα ψηφιζεις.

επι της ουσιας για την πολιτικη μας σταση συζητουσα..........!!!!!!

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Το ανέκδοτο της αποχής

Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini.gr

Kυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό πολλά ανέκδοτα, υπό τύπον πολιτικών επιχειρημάτων. Ενα από αυτά ακούγεται πολύ συχνά και λέει «εγώ δεν πάω να ψηφίσω, διότι έχω απογοητευθεί από τους πολιτικούς». Το ανέκδοτο αυτό είναι παλιό. Κυκλοφορούσε και στο παρελθόν από στόμα σε στόμα, αλλά σε μια πιο χυδαία εκδοχή. Το ανέκδοτο αυτό ήθελε έναν απατημένο να τιμωρεί την μοιχό συμβία του, κόβοντας τα γεννητικά του όργανα.

Υπάρχουν πολλά αληθή επιχειρήματα για να μην ψηφίζει κάποιος σε εκλογές -ακόμη και ευρωεκλογές- και κανένα σοβαρό. Υπάρχει ο ήλιος, υπάρχουν οι παραλίες, υπάρχει η τεμπελιά, υπάρχει η αδιαφορία για όλα αυτά που θα γίνουν για μας χωρίς εμάς· αφήστε δε το γεγονός ότι αύριο θα έχει 37 βαθμούς Κελσίου.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, ότι δεν υπάρχει η αποχή ως πολιτική στάση, όπως δεν μπορεί το άσπρο να είναι μαύρο και η νύχτα μέρα. Εξ όσων μπορούμε να θυμηθούμε, μόνο η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη είχε επιχειρήσει κάποτε να πολιτικοποιήσει την αποχή, να καρπωθεί την αδιαφορία μετά σχετικό κάλεσμά της στους πολίτες. Αλλά αυτή ήταν από άλλο (και αιματηρό) ανέκδοτο. Ακόμη κι αν η πολιτική είναι τόσο κακή, όσο κάποιοι προπαγανδίζουν, είναι καλύτερη από το να αποφασίζονται περισσότερα ερήμην των πολιτών. Κι αυτό διότι η απόσυρση από τα κοινά δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει ο κόσμος. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται όσοι κι αν συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες. Ειδικά, μάλιστα, για κάποιους είναι προτιμότερη η μικρή συμμετοχή των πολιτών στα κοινά -λιγότεροι πονοκέφαλοι- παρά η μαζική. Το αίτημα, λοιπόν, των «απογοητευμένων» που τριγυρνούν με πολιτική προβιά, θα έπρεπε να είναι περισσότερες εκλογές, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις.

Μπορεί κάποιος να προσάψει πολλά στην πολιτική και περισσότερα στους πολιτικούς. Είναι, όπως θα έλεγε και ο Τσόρτσιλ, «η χειρότερη διαδικασία, εξαιρουμένων όλων όσων έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα». Γιʼ αυτό όσοι αποφασίσουν από την αποχή, ας χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά ας μην μας ζαλίζουν με δήθεν πολιτικά επιχειρήματα. Κυρίως, να μην γκρινιάζουν από Δευτέρα για όλα εκείνα που θα γίνουν γιʼ αυτούς χωρίς αυτούς.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_121_06/06/2009_317507

Διάβασα αυτό το άρθρο σήμερα και αναρωτιέμαι...

Ο συγγραφέας του αναφέρει "Ακόμη κι αν η πολιτική είναι τόσο κακή, όσο κάποιοι προπαγανδίζουν, είναι καλύτερη από το να αποφασίζονται περισσότερα ερήμην των πολιτών.". Δηλαδή, αν εγώ λάβω μέρος θα έχω λόγο στις αποφάσεις που παίρνονται;

Επίσης "ας μην μας ζαλίζουν με δήθεν πολιτικά επιχειρήματα. Κυρίως, να μην γκρινιάζουν από Δευτέρα για όλα εκείνα που θα γίνουν γιʼ αυτούς χωρίς αυτούς." . Δηλαδή, εάν δεν ψηφίσω δεν μπορώ να έχω και άποψη; Άποψη μπορούν να έχουν μόνο όσοι συμμετέχουν στα "κοινά";

Διαφημίσεις

Δεν μπορώ να δεχτώ την αποχή σαν άποψη. Και συμφωνώ κατά γράμμα με το να γίνονταν περισσότερες εκλογές-δημοψηφίσματα για καίρια και σημαντικά θέματα από το να αποφασίζουν πάντα οι βουλευτές πίσω και από σκοπιμότητες και προσωπικές βλέψεις.

Εφόσον λάβεις μέρος στις εκλογές, πιθανόν με την ψήφο σου να στείλεις κάποιον εκπρόσωπο στην Ευρωβουλή του οποίου οι απόψεις σε εκφράζουν. Με το να μην ψηφίσεις, αφήνεις άλλους να το κάνουν. Δεν ακυρώνεται η διαδικασία των εκλογών. Αν η αποχή ήταν κάτι σαν την έλλειψη απαρτίας σε συνέλευση ας πούμε, τότε, το ξανασυζητούσα.

Προσωπικά διαφωνώ με την ύπαρξη της ΕΕ, θα ήθελα να ήμαστε πιο κριτικοί σαν λαός με την ΕΕ και να μην ακολουθούμε σε όλα, αλλά εφ'όσον είμαστε στο χορό, θέλω να συμμετέχουν εκεί άνθρωποι και χώροι που μπορούν να προωθήσουν τα πιστεύω μου.

Και γι'αυτό θα πάω και θα ψηφίσω, αν και δε νομίζω πως θα καταφέρω και τίποτα. (Η Σοφία θα πεί εδώ πως αυτό δείχνει παραίτηση ;) )

Α, με έχουν βάλει και εφορευτική μουμπλε μουμπλε

Θα ηθελα να πω κατι με αφορμη αυτο που ειπε η Μικα : "επίσης "ας μην μας ζαλίζουν με δήθεν πολιτικά επιχειρήματα. Κυρίως, να μην γκρινιάζουν από Δευτέρα για όλα εκείνα που θα γίνουν γιʼ αυτούς χωρίς αυτούς." . Δηλαδή, εάν δεν ψηφίσω δεν μπορώ να έχω και άποψη; Άποψη μπορούν να έχουν μόνο όσοι συμμετέχουν στα "κοινά";

δεν ξερω πως ακουγεται αυτο , αλλα οταν ειμαι με 2 πολυ αγαπημενες μου φιλες, οι οποιες ανηκουν σε αυτον τον τροπο σκεψης....."ολοι ιδιοι ειναι, εγω δεν παω να ψηφισω.....ή ελα, μωρε σιγα λες και αν παω σε πορεια καποιος θα με ακουσει" η απαντηση μου χρονια τωρα ειναι ιδια. Καλα να παθεις εσυ.....εγω τι φταιω!?

Δεν μπορει να μην ασχολεισαι να αλλαξεις τιποτα, να θες να γινουν ολα δια μαγειας ή με την θυσεια αλλων και να καρπωνεσαι εσυ αυτα που οι αλλοι κατακτουν!!!

Με θυμωνει η αποχη σαν αποψη.....συγνωμη που θα το πω αλλα μου κανει λιγο .....αυτο που λεει το τραγουδι του κυρ παντελη (το ειχα ποσταρει και στο θεμα του Δεκεμβριου "...μακρια απο κομματα μην βρεις μπελα!" δεν μπορει να μην ασχολεισαι , να κανεις το μπανακι σου και μετα να λες "απαπαπα χαλια το συστημα!" για φανταστειται ενεργους πολιτες, που θα κανουν το καθε κυνερνοντα να νιωθει οτι καθημερινα κρινεται και οτι αυριο δεν θα εχει την θεση του αν κανει καλα την δουλεια του, Για φαναστειται μια καθολικη απεργεια. και μην μου πειτε τοτε οτι τα πραγματα θα ητανιδια!!!!!

Αρα κανουν, οτι του αφηνουμε!

Και ξανα ποσταρω τον κυρ παντελη.....για μενα ειναι το πιο χαρακτηριστικο του νεοελληνα:

Στίχοι: Πάνος Τζαβέλας

Μουσική: Πάνος Τζαβέλας

Πρώτη εκτέλεση: Πάνος Τζαβέλας

Έντιμε άνθρωπε, κυρ-Παντελή,

έχεις κατάστημα κάπου στη γη.

Πουλάς εμπόρευμα, βγάζεις λεφτά

πολλά λεφτά, πολλά λεφτά.

Τις Κυριακές πρωί στην εκκλησιά

σταυροκοπιέσαι στην Παναγιά.

έχεις και σύζυγο, κόρη, παιδί,

μοντέρνα έπιπλα, έγχρωμη TV,

τρως τροφή πνευματική.

Μακριά από κόμματα μην βρεις μπελά,

"Πατρίς, θρησκεία και φαμελιά".

τι κι αν πεθαίνουνε πάνω στη γη

χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ψωμί,

μαύροι, λευκοί ή κίτρινοι;

Ο γιος σου μοναχά να ʼναι καλά

νʼ αφήσεις τʼ όνομα και τον παρά.

σκεύρωσες, σάπισες στο μαγαζί.

Τη νιότη ξόδεψες και την ορμή

για τη δραχμή, για το πετσί.

Δίπλα σου τʼ όνειρο, η ζωή και το φως

μα εσύ στο κουφάρι σου κλεισμένος εντός.

Ξέρεις πως δώσανε, κυρ-Παντελή,

άλλοι τα νιάτα τους και τη ζωή

να γίνει τʼ όνειρο φέτα ψωμί

να φας κι εσύ, κυρ-Παντελή;

Κι εσύ τι έδωσες, κυρ-Παντελή;

Πες μας τι έκανες σʼ αυτή τη γη.

Πες μας τι άφησες κληρονομιά

που να εμπνέει τη νέα γενιά.

έντρομε, άβουλε, συ φασουλή,

βρώμισες τʼ όνειρο και την ψυχή,

άδειο πετσί χωρίς πνοή.

Έντιμοι άνθρωποι, νέα γενιά,

θάψτε τους έντιμους μες στα σπαρτά

κι αυτούς που φτιάξανε τον Παντελή

σκουλήκι άχρηστο σʼ αυτή τη γη.

πολλες φορες το βαζω και το ακουω για να παιρνω λιγο τα πανω μου!!!!!!!

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Είχα σκεφτεί κι εγώ να απέχω κάποια στιγμή.

Μετά σκέφτηκα ότι για να έχω εγώ δικαίωμα ψήφου χύθηκε πολύ αίμα...Και ντράπηκα :oops::oops::oops:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

gavrias είπε:

Μετά σκέφτηκα ότι για να έχω εγώ δικαίωμα ψήφου χύθηκε πολύ αίμα...Και ντράπηκα :oops::oops::oops:

και πολυ καλα εκανες!

(σσσσσσ και εγω το ειχα σκεφτει.....αλλα εβαλα και ακουσα τζαβελα....και ηρθα στα ισια μου!)

image002smikco.jpg

Σίγουρα οι επαναστάτες και οι κομμουνιστές, θα μπουν ακόμα και στο στάβλο του αστικού κοινοβουλευτισμού, προκειμένου να βοηθήσουν την ανάπτυξη της ταξικής πάλης του προλεταριάτου όπως λένε οι θεωρητικοί του μαρξισμού-λενινισμού.

Οπότε δεν μπαίνει θέμα αν πρέπει οι επαναστάτες, οι κομμουνιστές να απορρίπτουν a priori την κοινοβουλευτική πάλη, ακόμα και τη συμμετοχή στο κοινοβούλιο.

Γιατί όμως, θα πρέπει υποχρεωτικά να επιλέγουν κάθε φορά αυτή τη μορφή πάλης και μάλιστα να την αναγορεύουν σε ύψιστη μορφή πολιτικού αγώνα;

Για να θυμηθούμε και λίγο τον Μαρξ θα πρέπει να κάνουμε «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης».

Επανερχόμαστε, λοιπόν, στο ερώτημα: η συμμετοχή στις εκλογές στις συγκεκριμένες συνθήκες συντελεί στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης;

Οι οπαδοί του κοινοβουλευτικού κρετινισμού δεν τολμούν να ισχυριστούν κάτι τέτοιο -βλέποντας όσο έχουν απαξιωθεί στα μάτια της εργαζόμενης κοινωνίας αυτοί οι "αντιπροσωπευτικοί δεσμοί" και πετούν αλλού την μπάλα:

Μα ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει, γιατί να μη του δώσουμε μια εναλλακτική λύση στις κάλπες; είναι το έσχατο επιχείρημα των οπαδών του... έξυπνου κοινοβουλευτικού κρετινισμού. Ας το συζητήσουμε κι αυτό.

Πώς θα πάει ο κόσμος να ψηφίσει;

(Οσοι τελικά πάνε γατί προεκλογικά σποτ και .. Πρετεντέρηδες δεν φαίνατε να μπορούν να ανακόψουν το ρεύμα της αποχής).

Θα πάει με το κεφάλι ψηλά, με όρους κινήματος (ρεφορμιστικού έστω), διεκδικώντας, απαιτώντας, ελέγχοντας (στρεβλά έστω);

Ή θα πάει ηττημένος, σπρωγμένος από τη δύναμη της συνήθειας, χωρίς κουράγιο, χωρίς ελπίδα, χωρίς διεκδικήσεις και απαιτήσεις, χωρίς φιλοδοξίες ελέγχου αυτών που θα ψηφίσει;

Ακόμα και οι αστοί αναλυτές υποστηρίζουν το δεύτερο, το οποίο άλλωστε αποτυπώνεται ανάγλυφα και διαχρονικά τα τελευταία χρόνια σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Τι ελπίζει ο εργαζόμενος που θα πάει την Κυριακή και ρίξει την ψήφο του σε κάποιο από τα κόμματα που παίρνουν μέρος στις ευρωεκλογές;

Ελπίζει μήπως ότι η κυβέρνηση Καραμανλή θα πάρει το "μήνυμα" και θʼ αλλάξει ρότα σκύβοντας πάνω στους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, ανακουφίζοντάς τους έστω από κάποια δεινά;

Αστειότητες. Οποιος διαβάσει αυτά που έχει γράψει ο σεναριογράφος -το ΔΝΤ στην προκειμένη περίπτωση- ξέρει ότι το έργο θα παιχτεί απαράλλακτο άσχετα αν αλλάξουν οι πρωταγωνιστές και οι κομπάρσοι.

(Αν και στην προκειμένη περίπτωση δεν διακυβεύεται ποιος θα είναι ο κυβερνητικός θίασος αλλά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να θεωρηθεί προάγγελος μιας κυβερνητικής αλλαγής)

Ξεκάθαρα πράγματα. Οι εκλογές δεν μπορεί νʼ αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό. Γιατί οι εκλογές αφορούν τους συσχετισμούς στην κορυφή και όχι τους συσχετισμούς ανάμεσα στην κορυφή και τη βάση.

Συμμετέχοντας, λοιπόν, στην εκλογική φάρσα, υπ' αυτές τις συνθήκες, το μόνο που κάνεις είναι να λαϊκίζεις με τον πιο χυδαίο τρόπο, να υποκλίνεσαι στην ήττα του κοινωνικού κινήματος, να προσφέρεις άλλοθι όχι μόνο στις δυνάμεις του συστήματος, αλλά και στον ηττημένο κόσμο της δουλειάς.

Άλλοθι για την αδράνεια του, άλλοθι για το χτύπημα της συλλογικής του συνείδησης και δράσης, άλλοθι για την εν γένει συμμετοχή του στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Οχι μόνο δεν αναπτύσσεις την ταξική πάλη, αλλά αντίθετα τη μπλοκάρεις.

Λειτουργείς ως το αριστερό άλλοθι ενός συστήματος που έχει ξεπεράσει σε αγριότητα κάθε προηγούμενο στα χρόνια μετά την πτώση της χούντας.

Η επαναστατική πολιτική πρέπει να τραβήξει μια ευδιάκριτη διαχωριστική γραμμή από το σύνολο των θεσμών του συστήματος (πολιτικών και κοινωνικών).

Ακόμα και όταν είναι αναγκασμένη να κινείται και μέσα σε τέτοιους θεσμούς (π.χ. συνδικάτα) οφείλει να βρίσκεται σε συνεχή πόλεμο με το σύνολο των εκφραστών της αστικής γραμμής και όχι να «παίζει» με τους μεν ενάντια στους δε. Μόνο έτσι μπορεί να σηματοδοτηθεί όχι απλώς η διαφορετικότητα, αλλά η ρήξη.

Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ενότητα ανάμεσα στις διακηρύξεις και την πολιτική πράξη.

Εμείς και σʼ αυτό το εκλογικό θέατρο ψηφίζουμε ΑΓΩΝΕΣ με μορφές πάλης που εμείς θα επιλέξουμε απαλλαγμένοι απʼ τα παραλυτικά βαρίδια της αστικής νομιμότητας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

tsak-giorgis.blogspot.com/

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1041054

Κάπου το είπε και η Λέγκω...ε, καλά, μετά τον Έγκελς!!!

Διαφημίσεις

gavrias είπε:

Δεν το κρυβω.....κι εμενα μου περασε απ' το μυαλο.....Και μετα σκεφτηκα κι εγω αυτο που ειπες Gavrias.....ΚΙ ΕΓΩ ΝΤΡΑΠΗΚΑ!!!:oops::oops::oops:

Με αφορμη το κειμενο της Μικα, ας μας εξηγησει ο συγγραφεας του κειμενου.........

Ας αντιπροτεινει ....με τι μορφη αγωνα θα καλυτερευσω το παρον μου και το μελλον μου??

Δεν θα παω να ψηφισω....οι κυβερνησεις θα βγαινουν αυτοδυναμες (μιλαω για τις εθνικες εδω), και εγω θα κανω τι?

Οπα αλλα ξεχασα να συπμληρωσω, οτι για μενα δεν μπαινει διλλημα ή αγωνες ή κοινοβουλευτικη αποδοχη και ψηφος.....

Για μενα ειναι και τα δυο.......απο μεσα θα επιβαλλομαι στην κοινοβουλευτικη χαβρα (θα ειμαι εκει να ελεγχω -ενταξει οσο μπορω-, να βλεπω και να καταγγελω) και καθημερινα στις μορφες αγωνα που θεωρω αποδοτικες!

συγνωμη για τα 2 ποστ....κοιμηθηκαμε παλι και οι 4 στο ιδιο κρεβατι .....οποτε φυσικα με την δημητρα πανω μου ....δεν κοιμηθηκα!!!

:lol::lol::lol: και ναι ψηφίσαμε και λέω ψηφίσαμε γιατί ένα δίλλημα το είχα σε αυτές τις

εκλογές οπότε ξεχωρίσα τα δύο ψηφοδέλτια που με προβληματίζανε

και ο μικρός τράβηξε το ένα στην τύχη αυτό μπήκε και στο φάκελο...

στη συνέχεια το έριξε στην κάλπη και η αποστολή εξετελέσθη...

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Sam είπε:
:lol::lol::lol: και ναι ψηφίσαμε και λέω ψηφίσαμε γιατί ένα δίλλημα το είχα σε αυτές τις

εκλογές οπότε ξεχωρίσα τα δύο ψηφοδέλτια που με προβληματίζανε

και ο μικρός τράβηξε το ένα στην τύχη αυτό μπήκε και στο φάκελο...

στη συνέχεια το έριξε στην κάλπη και η αποστολή εξετελέσθη...

Το πες και το κανες κοπελιά!:-D Και το δικό μου βλαστάρι ψήφισε... βέβαια δεν υπήρχαν δημοκρατικές διαδικασίες, ψήφισε αυτό που ήθελε η μαμα!:cool:

edit... να βγω εκτός θέματος και να στείλω ένα φιλί ηλεκτρονικό στο vouraikaki μου;:-D

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

:lol::lol:δημοκρατικές διαδικασίες πάνω από όλα μετά απάντησε και σε exit poll..

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Πηρα τα αγορακια μου τα μικρα και πηγαμε να ψηφισουμε..στην πορεια του δρομου με ρωτησε ο μεγαλος που παμε και τον εξηγησα οτι παμε να ψηφισουμε...αγνωστη λεξη γι αυτον(σημειωτεον δεν ακουει στο σπιτι μας πολιτικες συζητησεις γιατι απλουστατα δεν κανουμε..χαχα)....τι να ψηφισουμε μαμα ..συνεχισε ...να ψηφισουμε να δουμε ποιος θα κερδισει....μπηκαμε μεσα ψηφισα και πριν βγουμε μου λεει --μαμα τωρα θα κερδισει ο ΠΑΟΚ που τον ψηφισαμε?????--

η επιτροπη πεθανε στα γελια και ο καημενος περιμενε απο μενα μια απαντηση...οποτε εμεις ψηφισαμε τον ΠΑΟΚ και περιμενουμε να βγει....

παοκαρααααααααααααααααααααα..ομαδαρα ε ε ....:-D:-D:-D

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Δεν θέλω ακόμα να γράψω κάτι για τα χθεσινά αποτελέσματα που ήταν αποκαρδιωτικά... Θέλω όμως να αναφερθώ στους Οικολόγους Πράσινους που συνεχίζω ακράδαντα να πιστεύω ότι δεν είναι ούτε οικολόγοι, ούτε πράσινοι.

Στελέχοι των οικολόγων πράσινων έκαναν μύνηση για την ρύπανση στην Κέρκυρα ...απλά υπάρχει μια λεπτομέρεια: Δεν την έκαναν απέναντι στο κράτος για τη παράνομη χωματερή στη Λευκίμμη ή για την παρουσία των ΜΑΤ στο νησί που ευθύνονται για τον σοβαρό τραυματισμό ενός 16χρονου και τη δολοφονία μιας εγκύου γυναίκας αλλά σε μια αριστερή πολιτική ομάδα της Κέρκυρας επειδή μέλη της έγραφαν συνθήματα!!!

Δείτε εδώ αναλυτικότερα για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

http://enakcorfu. blogspot. com/

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1036700

Για όσους δεν γνωρίζουν για το θέμα της Λευκίμμη μπορείτε να διαβάσετε εδώ κάποια πραγματάκια http://indy.gr/analysis/sygkentrosi-diamartyrias-gia-ti-leykimmi-1

Αλλά και στην αναζήτηση του google θα βρείτε πολύ υλικό και για τα γεγονότα και για τη μήνυση. Δεν ήθελα να βάλω χθες για να μην φανεί κάπως λόγω εκλογών.

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

εγώ από την άλλη θέλω να γράψω...δεν περίμενα ποτέ μα ποτέ να βγουν φασιστικές ομάδες στις ευρωεκλογές και να τους ψηφίσει τόσο μεγάλο ποσοστό....προς αναζήτηση ταυτότητας οδεύουμε σε κάποια ομφαλοσκοπική, εγωκεντρική, μίζερη και μισερή, ψευδή, φαντασιωτική...χωράμε μόνο εμείς και όχι οι "άλλοι" λατρεύουμε το είδωλό μας στον καθρέφτη, προσκυνάμε τυφλά άλλα είδωλα, θέλουμε να απαλλαγούμε από τη μιζέρια μας δια της καταστροφής, εξόντωσης, απομάκρυνσης των.."άλλων" (όποιοι κι αν είναι αυτοί..μετανάστες, ομοφυλόφιλοι, μειονότητες, γυναίκες...) βλέπουμε , τέλος, ένα κομμάτι μας στα πρόσωπά τους και μέσα μας ξυπνάει το μένος, είμαστε ανώτεροι, και κάπως πρέπει να πειστούμε γι'άυτό...

δεν είναι πια αστείες ή τραγικές καρικατούρες μιας άλλης εποχής, είναι κίνδυνος, όχι εθνικός, ανθρώπινος...

ο μεγάλος χαμένος των εκλογών : Η Ε.Ε.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ΕΕ έχει αρχίσει

Τελικά αποδείχτηκε δικαιολογημένη η ανησυχία της ευρωπαϊκής επιτροπής και των παρατρεχάμενών της, που για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωεκλογών σπατάλησαν απίστευτο χρήμα για να παρακαλέσουν τους ψηφοφόρους να πάνε στην κάλπη. Παρά το δυνατό κόνσεπτ που είχαν τα σποτάκια, και παρά τις προσπάθειες του ευρωπαϊκού κατεστημένο που άρχισε να βλέπει ότι ο κόσμος, αν και λίγο αργά, άρχισε να τους παίρνει για τα καλά χαμπάρι, το αποτέλεσμα δεν ήταν άλλο παρά μία τεράστια αποχή, που έφτασε το επίπεδο ρεκόρ του 48% !

Αν τώρα προσθέσουμε σʼ αυτό και το ποσοστό των «ψήφων χαβαλέ», ξεπερνάει το 2% (Κόμμα Κυνηγών, Βεργής, κάτι «Κοινωνία» κλπ), καθώς και τα μπόλικα λευκά και άκυρα, το ποσοστό αυτών που πήγαν για να ψηφίσουν «στʼ αλήθεια» είναι δεν είναι 45%. Ο κόσμος πήρε χαμπάρι ότι η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές της απάτης δεν είχε κανένα νόημα.

Όσον αφορά το περίπου 45% αυτών που ψήφισαν τώρα, η Ν.Δ. καταποντίστηκε. Έπεσε 11 ολόκληρες μονάδες από της προηγούμενες εκλογές και το ΠΑΣΟΚ την περνάει πλέον πάνω από τέσσερις μονάδες (παρόλο που το ΠΑΣΟΚ δεν ανέβηκε και πολύ από τις προηγούμενες Ευρωεκλογές, μόνον 2,62 %).

Αδιαμφισβήτητα λυπηρό γεγονός αυτών των εκλογών είναι ότι ένα κομμάτι αυτών που γύρισαν την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία κατέληξε στο ακροδεξιό ΛΑΟΣ, το οποίο και ανέβασε τα ποσοστά του περίπου τρεις (3) μονάδες και απέκτησε και δεύτερο ευρωβουλευτή. Πράγμα όμως όχι και τόσο περίεργο, αν αναλογιστούμε ότι σε συνθήκες κρίσης και δημόσιου εξευτελισμού του πρώτου κόμματος το ΛΑΟΣ του 3,8% έχαιρε τεράστιας προβολής και υποστήριξης από τα κατευθυνόμενα «μέσα ενημέρωσης».

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της αριστεράς, εάν βγάλουμε απʼ έξω τους Οικολόγους Πράσινους, παρόλο που μιλούν για την οικολογία, ενάντια στη δεξιά κλπ, και προτείνουν «αριστερές» λύσεις, τότε η αριστερά παραμένει ακριβώς στα ίδια επίπεδα με τις βουλευτικές εκλογές (σύνολο 13,86 έναντι 13,87). Όσον αφορά τις προηγούμενες Ευρωεκλογές, τότε είμαστε και πάλι στα ίδια, με μία πολύ μικρή πάλι υποχώρηση, της τάξης του 0,64% ( 13,86 έναντι 14,5 ). Η διατήρηση της δύναμης της αριστεράς υπάρχει βέβαια μόνο αν θεωρήσουμε ως αριστερά τις εξής δυνάμεις : ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ΜΛ-ΚΚΕ, ΕΕΚ.

Αν σε αυτές προσθέσουμε τους Οικολόγους Πράσινους, τότε μιλάμε για σημαντική άνοδο της αριστεράς σε αυτές τις Ευρωεκλογές, λίγο κάτω από δυόμιση τοις εκατό (2,43 για την ακρίβεια) άνοδο σε σχέση με τις βουλευτικές, με συνολικό ποσοστό 17,35 % έναντι 14,92 και 1,65 % άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές (17,35 έναντι 15,7%).

Οι απόψεις διίστανται για τον αν οι Οικολόγοι πρέπει να συμπεριληφθούν στην Αριστερά.

Από τη μία είναι ξεκάθαρο ότι στηρίζονται από το σύστημα, ενώ η «κόντρα» μαζί του είναι σε ελεγχόμενα επίπεδα, και μόνο σε «οικολογικά» θέματα, ενώ σε πολλά άλλα συμμαχούν κιόλας με την κυρίαρχη τάξη πραγμάτων, από την άλλη όμως, προέρχονται από τις τάξεις της αριστεράς, ενώ η φρασεολογία τους και οι τοποθετήσεις τους σε μία σειρά από κοινωνικά ζητήματα, ανεξάρτητα τι είναι στην πραγματικότητα, παραπέμπουν σε μία αριστερή οπτική.

Όπως και να ʽχει πάντως, η αριστερά δεν έχασε σε αυτές τις εκλογές. Στην χειρότερη εκδοχή, διατήρησε ατόφιες τις δυνάμεις της.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ είτε ανέβηκαν, είτε διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα, ενώ έκανε την εμφάνισή του και ένα ελπιδοφόρο ψηφοδέλτιο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. που παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που κατέβαινε στις εκλογές, και παρόλο που το κάλεσμα της δεν ακολούθησαν άλλες ριζοσπαστικές συλλογικότητες (πχ ΚΚΕ(μ-λ), ΜΛ-ΚΚΕ, ΕΕΚ) συγκέντρωσε ένα ποσοστό κοντά στο μισό τοις εκατό ( 0,43 ) και δυνάμωσε ακόμα τα ποσοστά του συνόλου της αριστεράς.

turn-it-red.blogspot.com

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1042464

Λέγκω είπε:
Δεν θέλω ακόμα να γράψω κάτι για τα χθεσινά αποτελέσματα που ήταν αποκαρδιωτικά... Θέλω όμως να αναφερθώ στους Οικολόγους Πράσινους που συνεχίζω ακράδαντα να πιστεύω ότι δεν είναι ούτε οικολόγοι, ούτε πράσινοι.

Στελέχοι των οικολόγων πράσινων έκαναν μύνηση για την ρύπανση στην Κέρκυρα ...απλά υπάρχει μια λεπτομέρεια: Δεν την έκαναν απέναντι στο κράτος για τη παράνομη χωματερή στη Λευκίμμη ή για την παρουσία των ΜΑΤ στο νησί που ευθύνονται για τον σοβαρό τραυματισμό ενός 16χρονου και τη δολοφονία μιας εγκύου γυναίκας αλλά σε μια αριστερή πολιτική ομάδα της Κέρκυρας επειδή μέλη της έγραφαν συνθήματα!!!

Δείτε εδώ αναλυτικότερα για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

http://enakcorfu. blogspot. com/

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1036700

Για όσους δεν γνωρίζουν για το θέμα της Λευκίμμη μπορείτε να διαβάσετε εδώ κάποια πραγματάκια http://indy.gr/analysis/sygkentrosi-diamartyrias-gia-ti-leykimmi-1

Αλλά και στην αναζήτηση του google θα βρείτε πολύ υλικό και για τα γεγονότα και για τη μήνυση. Δεν ήθελα να βάλω χθες για να μην φανεί κάπως λόγω εκλογών.

Aντε ρε κιντερ!!! επιτελους! ,μου ειχε λειψει η εικονα του ταλιμπαν να βαζει πλυντηριο!!!!

Καταρχην κοπελια , δεν ξερεις αν αυτοι οι απατεονολογοι ειναι πρασσινοι....δεν αποκλειουν καμια συνεργασια!!!!

Και εγω ψηφισα παιδια!! Για ακομα μια φορα , πριν μπω ειπα "κρατησου! μην το ριξεις......να ριξεις το αλλο....!!!" και για ακομα μια φορα....εφυγε.....το γνωστο.....στεγνα....και φυσικα για ακομα μια φορα βγηκα απο την αιθουσα λεγοντας "παλι την εκανες την Μ΅Ρ@$^^@"

Αλλα επειδη η φιλεναδα μου δεν θελει λεει να σχολιασει τα αποτελεσματα ......

Θα κρατησω λιγο σιγη και εγω να σκεφτω τι σ!@#τα συβαινει ....αλλα δεν αντεχω , θα το πω......

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ....ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΠΑΙΔΙΑ!!!!

Η ΑΜΙΒΑΔΑ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ!!!!!!!!!!!!! ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!

ΤΟ ΛΑΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΧΕΡΙ ΠΟΔΑΡΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΕΕΕΕΕΕΕ , και επειδη μονο υβριστικα επιθετα για τους Νεοελληνες μου ερχονται......σταματαω εδω.......

εχω χασει το χιουμορ μου παντως !!!!!!!!!!

Μίκα είπε:
ο μεγάλος χαμένος των εκλογών : Η Ε.Ε.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ΕΕ έχει αρχίσει

Τελικά αποδείχτηκε δικαιολογημένη η ανησυχία της ευρωπαϊκής επιτροπής και των παρατρεχάμενών της, που για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωεκλογών σπατάλησαν απίστευτο χρήμα για να παρακαλέσουν τους ψηφοφόρους να πάνε στην κάλπη. Παρά το δυνατό κόνσεπτ που είχαν τα σποτάκια, και παρά τις προσπάθειες του ευρωπαϊκού κατεστημένο που άρχισε να βλέπει ότι ο κόσμος, αν και λίγο αργά, άρχισε να τους παίρνει για τα καλά χαμπάρι, το αποτέλεσμα δεν ήταν άλλο παρά μία τεράστια αποχή, που έφτασε το επίπεδο ρεκόρ του 48% !

Αδιαμφισβήτητα λυπηρό γεγονός αυτών των εκλογών είναι ότι ένα κομμάτι αυτών που γύρισαν την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία κατέληξε στο ακροδεξιό ΛΑΟΣ, το οποίο και ανέβασε τα ποσοστά του περίπου τρεις (3) μονάδες και απέκτησε και δεύτερο ευρωβουλευτή. Πράγμα όμως όχι και τόσο περίεργο, αν αναλογιστούμε ότι σε συνθήκες κρίσης και δημόσιου εξευτελισμού του πρώτου κόμματος το ΛΑΟΣ του 3,8% έχαιρε τεράστιας προβολής και υποστήριξης από τα κατευθυνόμενα «μέσα ενημέρωσης».

. Η διατήρηση της δύναμης της αριστεράς υπάρχει βέβαια μόνο αν θεωρήσουμε ως αριστερά τις εξής δυνάμεις : ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ΜΛ-ΚΚΕ, ΕΕΚ.

Αν σε αυτές προσθέσουμε τους Οικολόγους Πράσινους, τότε μιλάμε για σημαντική άνοδο της αριστεράς σε αυτές τις Ευρωεκλογές, λίγο κάτω από δυόμιση τοις εκατό (2,43 για την ακρίβεια) άνοδο σε σχέση με τις βουλευτικές, με συνολικό ποσοστό 17,35 % έναντι 14,92 και 1,65 % άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές (17,35 έναντι 15,7%).

Οι απόψεις διίστανται για τον αν οι Οικολόγοι πρέπει να συμπεριληφθούν στην Αριστερά.

Όπως και να ʽχει πάντως, η αριστερά δεν έχασε σε αυτές τις εκλογές. Στην χειρότερη εκδοχή, διατήρησε ατόφιες τις δυνάμεις της.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ είτε ανέβηκαν, είτε διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα, ενώ έκανε την εμφάνισή του και ένα ελπιδοφόρο ψηφοδέλτιο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. που παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που κατέβαινε στις εκλογές, και παρόλο που το κάλεσμα της δεν ακολούθησαν άλλες ριζοσπαστικές συλλογικότητες (πχ ΚΚΕ(μ-λ), ΜΛ-ΚΚΕ, ΕΕΚ) συγκέντρωσε ένα ποσοστό κοντά στο μισό τοις εκατό ( 0,43 ) και δυνάμωσε ακόμα τα ποσοστά του συνόλου της αριστεράς.

turn-it-red.blogspot.com

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1042464

εγω μια φορα και το μεγαλο ποσοστο αποχης θεωρω μεγαλη ηττα της αριστερας....γιατι σημαινει οτι σε τετοιους καιρους ....δεν δινει ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.....

αλλα αυτη την ανοδο της ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ το θεωρω κα-τα-πο-ντι-σμο....!!!!!

ρε παιδια , να ζητησω μια χαρη, επειδη ειλικρινα στον κυκλο μου δεν εχω κανεναν που να ψηφιζει ΛΑΟΣ, μηπωςμπορειτε να αν καποιοι εχετε , τι τους τραβηξε??? τα λεφτα στο ταμειο των φτωχων, οι θεσεις του για τουσ μεταναστες, ο τζουτζουκος που τσιριζει, ο πλευρης που ειναι φωτινος παντογνωστης, ας μου πει καποιος ΤΙ???????!!!!!!!!!!!!

παντως εγω ψηφισα καρατζαφερη και εχω το κεφαλι μου υσηχο...γιατι απο αλλες δημοσκοπησεις ανεβηκε παρα πολυ ενω κκε και συριζα πηραν την κατω βολτα..(ευτυχως):cool:

ουφ ευτυχώς! θα μας σώσει μόνο ο καρατζαφέρης θα διώξει μετανάστες και τα παιδιά τους, το συνασπισμό (όλο), τους κνίτες, τους αναρχικούς, τους ομοφυλόφιλους, τους μπαχαλάκηδες, τους μιγάδες, θα σκοτώσει τους μουσουλμάνους στη θράκη- αν δεν αλλαξοπιστήσουν, θα αφανίσει τους σλαβόφωνους της μακεδονίας, θα στείλει σε ψυχιατρεία τους ναρκομανείς, αλκοολικούς κτλ. τι ξέχασα;α! θα μας κάνει όλους τους χριστιανούς ορθόδοξους ελληνόφωνους έλληνες -από 3η γενιά και μετά -πλούσιους, όμορφους, έξυπνους, τι άλλο να ζητήσει κανέις, νομίζω ο άνθρωπος τα έχει όλα!

πάντως....σχετικά με το ορθόδοξος, δείτε πόσο ορθόδοξος είναι ο συναγερμός..τα παρακάτω γράφει ο ιερομόναχος Αντώνιος Ρωμαίος :

Η Εκκλησία δέν μπορεί καί δέν πρέπει νά εχει πολιτικό λόγο, γιατί ο Κύριος δέν μπορεί νά γίνει ποτέ Aρχηγός Κόμματος. Aν τό επιχειρούσε, θά αναιρούσε τόν Εαυτό Του, αλλά καί θά αφάνιζε τίς προϋποθέσεις πρόσληψης συνόλου τού ανθρωπίνου γένους. Aπό φοιτητής ακόμα, είχα αντιδράσει στήν προσπάθεια δημιουργίας κόμματος με τήν επωνυμία «χριστιανική δημοκρατία» (contradictio in terminis). Είναι τέλεια διακεκριμένα καί διαφορετικά τά επίπεδα τής εκκλησίας καί τής πολιτείας. Η ταύτισή τους δημιουργεί σύγχυση. Είναι αυτονόητα εξωπραγματικό τό νά θέλουμε νά ταυτίζουμε τά δυό αυτά, τόσο ξένα πρός αλληλα επίπεδα, με τήν σκέψη ότι, στήν Ελλάδα τουλάχιστον, τά μέλη τής πολιτείας είναι καί μέλη τής εκκλησίας. Ο κάθε χριστιανός, ατομικά βεβαίως, κινείται, στό μέτρο πού θέλει καί με τόν τρόπο πού επιθυμεί, καί στό επίπεδο- χώρο- τής εκκλησίας καί στό επίπεδο- χώρο τής πολιτείας, αλλά δέν δίνει τό δικαίωμα σέ κανένα πολιτικό νά τού ορίσει τό στίγμα του στόν εκκλησιαστικό χώρο καί σέ κανένα εκκλησιαστικό νά τού προσδιορίσει τό στίγμα του στόν πολιτικό χώρο.

http://users.forthnet.gr/the/arsme/Politics.htm

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...