Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επταθέσια ... και άνω αυτοκίνητα για πολύτεκνους

Recommended Posts

Πόσο έχει πάει το Ford S-Max ??

(Κάποιος συνάδελφος που πήρε, το ίδιο μοντέλο με εμάς και τη βασική έκδοση, το αγόρασε 5000 ευρώ περισσότερο!!!! Κατά τα άλλα... κρίση λένε στην αγορά!!)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 99
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πόσο έχει πάει το Ford S-Max ??

(Κάποιος συνάδελφος που πήρε, το ίδιο μοντέλο με εμάς και τη βασική έκδοση, το αγόρασε 5000 ευρώ περισσότερο!!!! Κατά τα άλλα... κρίση λένε στην αγορά!!)

Στον κατάλογο του Ίντερνετ, έχουν την έκδοση Titanium 1.6 TDci 32400?. Σε περίπτωση αγοράς τοις μετρητοίς, λέει έκπτωση 3400?, άρα πάμε στα 29000?.

Πόσο είναι το Τέλος Ταξινομήσεως για το συγκεκριμένο, δεν ξέρω.....υπολογίζω 2500?, καλά είναι?? Τότε τελικη τιμή 26.500.....

Εσύ ποια έκδοση,πότε και πόσο την πήρες??

Διάβασε παραπάνω.. ;)

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διάβασε παραπάνω.. ;)

Αν και το ποστ σου είναι του 2009, λες 24000 για το 2.0d.....αλλά ποιο μοτέρ?? Με τα 140 η τα 163 άλογα??

Πιστεύω πως θα έχει άλλη τελική τιμή σήμερα...

Εε... χμμ... Δεν ξέρω περισσότερα! χιχιχιχιχι

Αν το θες να ρωτήσω τον συζυξ...

Διαφημίσεις

Αν και το ποστ σου είναι του 2009, λες 24000 για το 2.0d.....αλλά ποιο μοτέρ?? Με τα 140 η τα 163 άλογα??

Πιστεύω πως θα έχει άλλη τελική τιμή σήμερα...

Τελικά μου έστειλε προσφορά μια αντιπροσωπία, κόστος για την έκδοση με 163ΗΡ στα 28Κ......είναι 4Κ περισσότερα από το δικό σας.....

Εμείς πάντως έχουμε Nissan Qashqai +2 και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι!

..."Μη παροργίζετε τα τέκνα υμών, αλλ' εκτρέφετε αυτά εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου" ...(Εφ. 6,1-4).

Εμείς πάντως έχουμε Nissan Qashqai +2 και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι!

Παραείναι μικρό.....στα χαρτιά 7θεσιο, οι 2 πίσω θέσεις είναι για πολύ μικρά παιδιά...και ΜΟΝΟ

• 3 months later...

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Καλημέρα!!

Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω: Έχει πάρει κάποιος πρόσφατα 7θέσιο; Αν ναι, ποιό προτιμήσατε; Από μια μικρή έρευνα, έχω καταμπερδευτεί... :confused::confused::confused::confused:

Καλημέρα!!

Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω: Έχει πάρει κάποιος πρόσφατα 7θέσιο; Αν ναι, ποιό προτιμήσατε; Από μια μικρή έρευνα, έχω καταμπερδευτεί... :confused::confused::confused::confused:

Καλημέρα φίλε μου,

εάν βγάλεις άκρη, πες κι εμένα που καταλήγω μόνο στα Ford S-Max ή Galaxy....

Το Ford S-MAX. Βγαίνει και ως πετρελαιοκίνητο (1400 κυβικά, κάπως λίγα για τον όγκο του, χμμμ) και ως βενζινοκίνητο (1600 και 2000). Το βενζινοκίνητο των 1600 είναι σούπερ. Προσοχή, μόνο, στα πίσω-πίσω 2 καθίσματα δεν μπαίνει κάθισμα με βάση isofix.

Επίσης, η VW και η OPEL έχουν τέτοια μοντέλα αλλά στην Ελλάδα φέρνουν μόνο την εκδοχή των άνω 2000 κυβικών, πράγμα που θα κοστίζει μια περιουσία με τους ετήσιους φόρους. Τουλάχιστον αυτά ίσχυαν μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Καλημέρα!!

Εμεις έχουμε Opel zaffira, πολλά χρόνια & είμαστε πολλοί ευχαριστημένοι, από παιδιά, σκυλιά, ξύλα για το χειμώνα, πληντυριο...δεν μπορείς να φανταστείς & τι δεν έχουμε φορτώσει!!!!!!! ;):P;):!: :!: :!: :!: :!:

Διαφημίσεις

Και εγώ αυτά βλέπω να παίζουν μόνο... Αλλά δεν ενθουσιάζομαι...

Πάντως εμείς που έχουμε τόσα χρόνια το Ford S-Max είμαστε ερωτευμένοι μαζί του! ΜΑς έχεις βγάλει ασπροπρόσωπους σε πολλά ταξίδια μακρινά (Ελλάδα-Βόρεια Ευρώπη), εντός και εκτός πόλης, με ένα σωρό παιδιά μέσα (φίλους των παιδιών μας), ψώνια, τα πάντα όλα!

• 3 εβδομάδες μετά...

καλημερα! απο αυτοκινητο δεν το εχω ψαξει γιατι με τρια παιδια ακομη χωραμε παντου, και σορυ που βγαινω εκτος θεματος, αλλα πηγατε ευρωπη με το αυτοκινητο? με τα παιδια? αν ναι, στειλε μου πμ! εχω ερωτησεις!!!

• 2 months later...

Καλησπέρα και από εμένα.

Επειδή η σύζυγός μου θα γεννήσει τρίδυμα και σύντομα, εδώ και καιρό ψάχνω μια λύση για αυτοκίνητο. Αναφέρω οτι είμαι 33 χρόνων και στην επιλογή μου περιλαμβάνω αυτοκίνητα που μπορώ να τα κυκλοφορήσω και όχι την νεκροφόρα του παππού μου (Opel Zafira, γιατί αυτό το αυτοκίνητο μου βγάζει το χειρότερό μου εαυτό?).

Έτσι λοιπόν σε μία έρευνα που έκανα κατέληξα σε κάποια αυτοκίνητα τα οποία όμως για την εποχή μας είναι ακριβά (πάνω από 20.000 είναι απαγορευτικό). Παρακάτω έχω μια λίστα, αλλά θα ήθελα να με βοηθήσετε στην επιλογή.

Θα ήθελα ένα αυτοκίνητο να χωράει τρία καθισματάκια στο πίσω κάθισμα, και αρκετά μεγάλο χώρο αποσκευών για 2 καρότσια (1 για δίδυμα και 1 μονό), βαλίτσες κλπ. Θα βάλω από πάνω και μπαγκαζιέρα ούτως ή άλλως οπότε θα μπορώ εκεί να βάλω και κάποια έξτρα.

Επίσης εάν γνωρίζετε κάποια αντιπροσωπία που κάνει ειδικές τιμές σε τρίτεκνους, πολύτεκνους κλπ.

Εάν κάποιος λοιπόν έχει δοκιμάσει κάποιο από αυτά ας με βοηθήσει στην επιλογή και ας μου πει την άποψή του ή ας μου προτείνει κάποιο άλλο. Εννοείται ότι αποκλείονται όλα τα ισπανικά, ιταλικά, γαλλικά κλπ χαζοαυτοκινητάκια. Δεν θα ασχοληθώ μαζί τους. Ιάπωνας ή Γερμανός και τέλος.

Η ιδανική επιλογή είναι το καινούργιο το Nissan X-Trail αλλά με 28.000 αρχική τιμή είναι απαγορευτικό. Επιπλέον η έκπτωση στα τέλη ταξινόμησης και λόγω τριών παιδιών μου είπαν ότι είναι 1000 ευρώ.

Κριτήρια για τις παρακάτω επιλογές είναι (με τη σειρά που τα γράφω):

1) Τιμή

2) Αξιοπιστία

3) Χώροι

Οι ιδανικές λύσεις για τρίτεκνους είναι μαζί με τις τιμές που παίζουν (να προτιμήσετε πετρέλαιο εννοειτε και επίσης ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ οι τιμές είναι για 70.000 χλμ και ΚΑΤΩ) είναι τα εξής:

- Nissan Qasqai και Qasqai +2 (Βενζίνη από το 2007+, 7.000-9.000, πετρέλαιο 16000+). Αξιόπιστη Ιαπωνική λύση αλλά η απλή έκδοση χωρίς χώρους. Το +2 έχει αρκετό χώρο αλλά προσωπικά στα 16-18.000 πιστεύω βρίσκεις από άλλη εταιρεία καινούργιο. Γενικά το θεωρώ υπερτιμημένο.

- Nissan X-Trail (2008+, Βενζίνη 7.000-10.000, Πετρέλαιο 12.000+). Χωράει απλά τα πάντα. Αξιοπιστία λόγω Nissan, αλλά μειονέκτημα η κατανάλωσή του στην Βενζίνη γιατί είναι 2.000 κυβικά.

- Opel Zafira (τιμή δεν έψαξα, μπορείτε όμως να δείτε στο site του autotriti.gr): Δεν το έψαξα καν. Πρώτον γιατί εμφανησιακά μοιάζει σαν κουτί και 2ον γιατί είναι Opel. Είχα άσχημη εμπειρία από Opel οπότε και είπα μακριά. Πάντως είναι η πιο οικονομική λύση με αρκετούς χώρους.

- Scoda Superb: (2008+ βενζίνη 8-10.000, πετρέλαιο 16.000+) Επίσης αξιόπιστο με μεγάλους χώρους. Το προτείνω σαν εναλλακτική καλή μια και είναι πλέον γερμανικής τεχνολογίας και έχουν αποδειχτεί σκυλιά.

- Ford S-Max: (2008+ βενζίνη 7-10.000) Επίσης καλή και αξιόπιστη λύση με χώρους, με ωραίες γραμμές που ξεφεύγει από το κουτοειδές του zafira. Δεν έχουν ακουστεί γενικά παράπονα παρά μόνο στην οδηγική συμπεριφορά λόγω μήκους.

- Mercedes E-200 (2004 βενζίνη 10.000, πετρέλαιο 20.000+). Για μένα η ιδανική λύση λόγω ποιότητας. Αθάνατο αυτοκίνητο. Μόνο προβλημα τα ακριβά ανταλλακτικά και το service. Τεράστιοι χώροι αλλά στη βενζίνη μεγάλη κατανάλωση.

- Nissan X-TRAIL +2 (2014 πετρέλαιο από 26.900, βενζίνη από 19.000). Για μένα το top αυτοκίνητο για τρίτεκνο. Ιαπωνική εγγύηση, χώροι και πανέμορφο. Απλα όμως ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ.

Κλείνωντας να πω ότι τα νέου στυλ αυτοκίνητα τύπου SUV (όχι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΖΙΠ, ΤΟ ΤΖΙΠ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, το SUV είναι αυτοκίνητο πόλης) είναι ιδανικό για τους ελληνικούς δρόμους στα χάλια που είναι. Καλύτερα να πάτε σε ένα λίγο πιο ψηλό παρά να είστε συνέχεια συνεργείο για ελατήρια, αναρτήσεις και γενικά ότι προκαλούν οι χιλιάδες λακούβες και κακοτεχνίες, οι οποίες λόγω έλλειψης χρημάτων έχουν πολλαπλασιαστεί.

Επειδή το ψάχνω και θα συνεχίσω και εγώ να το ψάχνω όποιος θέλει να ρωτήσει κάτι είμαι στη διάθεσή του.

Να σημειώσω για να προλάβω αντιδράσεις ότι η απάντηση μου βασίζεται σε προσωπική έρευνα με βάση προσωπικές προτιμήσεις. Φυσικά και υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα αλλά κατά την άποψη μου αυτά είναι τα επικρατέστερα. Πχ εγώ δεν θα πηγαινα ποτε σε Γάλλο (Peugeot, Renault, Dacia), Ισπανό (όσο και να θέλει να τον κάνει η μαμά εταιρεία Γερμανό, Seat), ή Ιταλό (Fiat) παρότι το Dacia Duster κάνει για τρίτεκνο αλλά δεν τους εμπιστευομαι τους γάλλους οπότε και τους απέκλεισα. Το λέω για να μην παρεξηγηθώ.

Ford S-Max: 5 χρόνια μετά.... ....

Εμείς είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Ταξιδιάρικο, άνετο, ασφαλές, δυνατό.

Ford S-Max 7 χρόνια μετά (και άπειρες μετακινήσεις εντός και εκτός Ελλάδας, πολλά ταξίδια με πολλά χιλιόμετρα και πολύ κόσμο/φόρτωμα στο αμάξι): Δαγκωτό! Το έχουμε λατρέψει...

• 4 εβδομάδες μετά...

Εμείς το 10' (τρίτεκνοι τότε) πήραμε το Toyota Verso 7θέσιο, 1.6 Βενζίνη με μπαγκαζιέρα οροφής. Ήρεμο, πολιτισμένο & οικονομικό, σκέφτομαι να το δώσω, καθώς λόγω δουλειάς πλέον κάνω πολλά μακρινά ταξίδια (πέρυσι έκανα 20Κ, φέτος σε 7 μήνες πάλι 20Κ), αισίως 68Κ, για να πάρω επαγγελματικό. Εαν ενδιαφέρεται κανείς, ας μου στείλει μήνυμα.

Ευχαριστώ

• 1 month later...

pagio, στο θέμα των πολυμορφικών οι διδάξαντες είναι οι Γάλλοι με το renault espace.

Σε πολυμορφικά λοιπον θεωρώ κορυφαίο το νέο C4 grand picasso αλλά και το renault grand scenic 1,6 diesel. Εγώ έχω το 1,4tce με αισίως 90.000 χλμ και υγραέριο. οι χώροι του απίθανοι για 3 καθοσματάκια και διδιμοκαρότσι κτλ.

Τώρα υπάρχει η επιλογή των VAGέληδων, αλλά έγώ προσωπικά δεν τους πάω τους VAGέληδες, γιατί οι κινητήρες TSI έχουν τα θεματάκια τους.

Το quasqai καλό, φοράει κινητήρα renault για όσους λένε ότι δεν συμπαθούν τους γάλλους που μαζί με τους ιταλούς έχουν τους κορυφαίους diesel κινητήρες. Μπορεί οι αντιπροσωπείες τους εδώ στην έλλαδα να εχουν θεματάκια αλλά ώς αυτοκίνητα είναι πολύ καλα

• 3 months later...

Κορίτσια έχει κάποια 9αθέσιο?

Τα περισσότερα από ΄ότι βλέπω είναι 2λιτρα...αλλά από τιμές είναι το ίδιο με τα επταθέσια...(σε μεταχειρισμένο πάντα)..

Μαλιστα ο εμπορος μου δινει πιο φτηνα το mercedes-vito ...από ότι τα opel, reunoult, fiat..κλπ..

Τι λέτε??

• 2 εβδομάδες μετά...

Κανεις εδώ???????????

εχει παρει κανείς μεγαλύτερο από τα επταθέσια που αναφερονατι παραπάνω..??

Θελω να αποφύγω την μπαγκαζιέρα...

και να εχβ λίγη ανεση, αν βεβαια με παίρνει οικονομικα..

εχετε κάποια γνώμη?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...