Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επταθέσια ... και άνω αυτοκίνητα για πολύτεκνους

Recommended Posts

προκαταβολή + 3 χρόνια δόσεις.

2000 cc, πετρέλαιο. :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 99
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τα τελη τα πληρωνεις κανονικα. Ασε που αν εχεις πανω απο 2000 κυβικα θα πληρωσεις και κατι παραπανω απο φετος.

Μηπως ξερεται αν μπορουμε να ξαναπαρουμε αυτοκινητο σαν πολυτεκνοι χωρις να πληρωσουμε το φορο. Ειχαμε παρει περισυ σαν τριτεκνοι με την απαλλαγή αλλά του χρονου θα χρειθαστουμε 7θεσιο οποτε πρεπει να παρουμε αλλο.

τα τελη τα πληρωνεις κανονικα. Ασε που αν εχεις πανω απο 2000 κυβικα θα πληρωσεις και κατι παραπανω απο φετος.

Μηπως ξερεται αν μπορουμε να ξαναπαρουμε αυτοκινητο σαν πολυτεκνοι χωρις να πληρωσουμε το φορο. Ειχαμε παρει περισυ σαν τριτεκνοι με την απαλλαγή αλλά του χρονου θα χρειθαστουμε 7θεσιο οποτε πρεπει να παρουμε αλλο.

Οι πολυτεκνοι με τεσσερα παιδια μπορουν να ξαναπαρουν για αλλη μια φορα μονο, αλλα μετα απο 5 χρονια.Παντως ειναι πολυ υψηλο το σημα,νομιζω οτι θα επρεπε να υπαρχει καποια μειωση.

6/8/2000-25/6/2003-6/5/2007-11/1/2010

Διαφημίσεις

Ειδική ρύθμιση για αυτοκίνητο πριν την 5ετία νομίζω πως προβλέπεται μόνο σε όσους έχουν 6 και άνω παιδιά. Άρα... από τα 3 στα 4, νομίζω πως δε μπορείς να κάνεις κάτι παρά να περιμένεις να περάσει η 5ετία.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

• 2 εβδομάδες μετά...
Δεν πληρωνεις κατι στο τελωνειο; Η θα το εχεις με βουλγαρικες πινακιδες οπως κανουν πλεον πολυ ;

Τις πινακιδες τις αλαζεις και πληρωνεις κανονικα,νομιζω ειναι περιπου 150 ευρω.Στο τελωνειο δε πληρωνεις τελη και δασμους καθολου,αλλα εχει χιλια δυο αλλα για να το κανεις Ελληνικο.Πως το εχουν με ξενες πινακιδες;δε γινεται αυτο,αν σε σταματησουν στο κατασχετουν νομιζω.

6/8/2000-25/6/2003-6/5/2007-11/1/2010

• 2 εβδομάδες μετά...

επειδή τα έψαξα πρόσφατα, για πάνω από 3 παιδιά υπάρχουν μόνο 2 αυτοκίνητα πολυμορφικά (αν δεν θέλουμε να πάμε σε λύσεις VAN) αυτά είναι το Ford Galaxy και το Renault Grand Espace. Το 2ο είναι λίγο πιο μεγάλο νομίζω αλλά δνε ξέρω αν υπάρχει σε έκθεση στην Ελλάδα για να το δείς.

Και τα δύο εισάγονται κατόπιν παραγγελίας.

Απο κει και πέρα μετά πας στα VAN, όπως το Mercedes Vaneo.

μπαγκαζιέρα είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα την αποφύγεις.

Διαφημίσεις

http://www.in.gr/auto/expositions/exposition.asp?lngEntityID=66996

Αρχες του νεου ετους κυκλοφορει το πεζω5008 σε 5θεσια και 7θεσια εκδοση και το εχουμε βαλει στο ματι απο τωρα. :D

οι διαστάσεις του θα είναι ίδιες με το renault grand scenic (εγώ αυτό πήρα)

Το grand scenic μου φάνηκε καλύτερο σε χωρους και θέσεις από το citroen Grand picasso, και αν το peugeot βασίζεται στο grand picasso (λογικό αφού και τα 2 είναι του ίδιου group-PSA), τότε θα σου πρότεινα να συγκρίνεις καλά το peugeot με το grand scenic.

Τελικά σας είπα; Δε σας είπα! Ford S-Max πήραμε. Κουκλί!! :) :) :)

Αλκυωνη καλοταξιδο!!

Ποσο στοιχιζει αυτο το αυτοκινητο και ποσο ευκολο ειναι στο παρκαρισμα;;

Ευχαριστω!

4

Ευχαριστούμε!

Στο παρκάρισμα... εννοείς αν βρίσκουμε θέση ή πώς το παρκάρουμε λόγω όγκου;

Θα απαντήσω και στα δύο:

-Θέση χμμ λίγο πιο δύσκολα. Αν είναι να πάω στο κέντρο προτιμώ να πάω σε πάρκινγκ. Κοντά στο σπίτι έχουμε αρκετό χώρο για παρκάρισμα.

-Για μανούβρες... έχει υπολογιστή που δίνει ηχητικό σήμα όταν πλησιάζεις πολύ σε εμπόδιο (π.χ. πεζοδρόμιο, δέντρο, πέτρα, άνθρωπο, ζώο κτλ..) Όσο πιο κοντά, τόσο πιο έντονο.

Τιμή γύρω στις 24000 ευρώ με τα extra (=έκδοση titanium), πετρέλαιο, 2000 cc.

Ευχαριστούμε!

Στο παρκάρισμα... εννοείς αν βρίσκουμε θέση ή πώς το παρκάρουμε λόγω όγκου;

Θα απαντήσω και στα δύο:

-Θέση χμμ λίγο πιο δύσκολα. Αν είναι να πάω στο κέντρο προτιμώ να πάω σε πάρκινγκ. Κοντά στο σπίτι έχουμε αρκετό χώρο για παρκάρισμα.

-Για μανούβρες... έχει υπολογιστή που δίνει ηχητικό σήμα όταν πλησιάζεις πολύ σε εμπόδιο (π.χ. πεζοδρόμιο, δέντρο, πέτρα, άνθρωπο, ζώο κτλ..) Όσο πιο κοντά, τόσο πιο έντονο.

Τιμή γύρω στις 24000 ευρώ με τα extra (=έκδοση titanium), πετρέλαιο, 2000 cc.

Eυχαριστω Αλκυωνη

Λογω ογκου ρωτουσα γιατι η αδελφη μου εχει το Τoyota CorrolaVerso και δυσκολευεται,εγω τα παω καλυτερα αν και το εχω παρει λιγες φορες

Τον αερα μονο να παρω και μετα ολα καλα!

Χωρο εχω κι εγω στο σπιτι και κλειστο γκαραζ,λεφτα για να παρουμε το αυτοκινητο δεν εχουμε

Φανταζομαι η τιμη που μου ειπες ειναι με την πολυτεκνια ετσι;;ΑΜΟ πινακιδες κοκκινες!

Ελπιζω το νεο μωρο να μας φερει γουρι να πανε καλυτερα οι δουλειες γιατι με το Pegout 306 δεν χωραμε με τα 3 παιδια καλα καλα οχι με 4

4

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Έχει ψάξει κανείς αν υπάρχει σχετικά μικρό επταθέσιο;

Αναρρωτιέμαι αν το Kangoo ή το Fiorino, ή το Berlingo παίρνουν τρίτη σειρά καθισμάτων.

Θέλω ένα σχετικά ευέλικτο αυτοκίνητο για την πόλη, αλλά να έχει και τρεις σειρές θέσεων. Υπάρχει τέτοιο μοντέλο;

Έχει ψάξει κανείς αν υπάρχει σχετικά μικρό επταθέσιο;

Αναρρωτιέμαι αν το Kangoo ή το Fiorino, ή το Berlingo παίρνουν τρίτη σειρά καθισμάτων.

Θέλω ένα σχετικά ευέλικτο αυτοκίνητο για την πόλη, αλλά να έχει και τρεις σειρές θέσεων. Υπάρχει τέτοιο μοντέλο;

Το μικρότερο είναι το VW touran με παραγγελεία για επταθέσιο. Μήκος 4,47 μέτρα. Με την 3η σειρά δεν έχει καθόλου χώρο αποσκευών. στα ίδια είναι και το Toyota Verso

Μετά πας σε Renault grand scenic (4.56 μέτρα), και citroen grand picasso 4,59 μέτρα.

Αλκυώνη. καλοτάξιδο! Τώρα είδα το θέμα αυτό, αλλά ούτως ή άλλως κι εγώ το s-max θα σου είχα προτείνει, γιατί κι εμείς ως εξαμελής οικογένεια αυτό πήραμε και έχουμε ξετρελλαθεί με το πόσο πρακτικό και άνετο είναι! Να έχετε καλά ταξίδια, λοιπόν, και να ζήσετε πολλές πολλές όμορφες οικογενειακές στιγμές εκεί μέσα!!! Αλήθεια, τι χρώμα το πήρατε εσείς; Εμείς το έχουμε σε μαύρο...

Εεε... το χρώμα το λέει η εταιρία... "avalon". Είναι κάτι μεταξύ μεταλλικού γαλάζιου και πράσινου (πιο πολύ προς το γαλάζιο...).

Από χώρους... ΤΕΛΕΙΟ!

Από άνεση... Καταπληκτικό!

Από ταξίδια.... είναι να μπαίνεις μέσα και να μη θες να βγεις...

Από ασφάλεια... 5 αστέρια και έχει νομίζω την 1η ή 2η θέση στα crash test. [Αυτός ήταν και ο πρώτος παράγοντας που κοιτάξαμε].

Από σχεδιασμό... .... σκέτο πιλοτήριο!!

Μάλιστα έχω "ρίξει" το μεσαίο κάθισμα της 2ης σειράς και φαίνεται σα σαλόνι ενώ παράλληλα έχω πλήρη οπτική επαφή με όλα τα καθίσματα και στις δύο πίσω σειρές.

Μου αρέσει πολύ!! Φαίνεται εεε;; :lol:

Εεε... το χρώμα το λέει η εταιρία... "avalon". Είναι κάτι μεταξύ μεταλλικού γαλάζιου και πράσινου (πιο πολύ προς το γαλάζιο...).

Από χώρους... ΤΕΛΕΙΟ!

Από άνεση... Καταπληκτικό!

Από ταξίδια.... είναι να μπαίνεις μέσα και να μη θες να βγεις...

Από ασφάλεια... 5 αστέρια και έχει νομίζω την 1η ή 2η θέση στα crash test. [Αυτός ήταν και ο πρώτος παράγοντας που κοιτάξαμε].

Από σχεδιασμό... .... σκέτο πιλοτήριο!!

Μάλιστα έχω "ρίξει" το μεσαίο κάθισμα της 2ης σειράς και φαίνεται σα σαλόνι ενώ παράλληλα έχω πλήρη οπτική επαφή με όλα τα καθίσματα και στις δύο πίσω σειρές.

Μου αρέσει πολύ!! Φαίνεται εεε;; :lol:

Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κι εγώ έτσι πορώθηκα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, παρότι γενικά δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα αυτοκίνητα!!!! Το χρώμα που λες το ξέρω και είναι απίθανο. Και πάλι να είστε καλά και να το απολαμβάνετε!

• 6 months later...
toyota estima hybrid ....

γιατί.... γιατί.... ΓΙΑΤΙΙΙΙ να κυκλοφορεί ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία;;;; Εεεεε;;;

7θεσιο, με το μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο (σε σχέση με τα άλλα του είδους του), ΥΒΡΙΔΙΚΟ ...... Αχχχχχ αχχχχ βάχχχ

Εντάξει... έχει λίγο γιαπωνέζικο στυλάκι παραπάνω... αλλά..... αχχχχχχ

Γιατί?????? Έλα ντε? Ο άντρας μου με έχει φάει γι'αυτό το υβριδικό 7θέσιο. Εμείς έχουμε το Prius της Toyota εδώ και 5 χρόνια αλλά δεν χωράμε τώρα. ΤΕΛΕΙΟ αμάξι δεν το συζητώ.

Προχτές παραγγείλαμε το Nissan Evalia, από ~19.000 μας βγήκε 16.500

Ελπίζω να κάναμε καλή επιλογή.

Το μόνο που δε συμφωνώ είναι ότι δε βάλαμε πλευρικούς αερόσακους :evil:. Αλλά δεν υπήρχε ετοιμοπαράδωτο, θα έπρεπε να περιμέναμε κανα 4μηνο.

8jPDp3.pngmAB8p3.png

χαχαχαχαχα... Τι να γίνει?!! :)

Καλορίζικο!

• 1 χρόνο μετά...

Καλημέρα,

είμαι κι εγώ στην αναζήτηση για επταθέσιο πλέον, μιας και περιμένουμε από μέρα σε μέρα το 4ο παιδί μας......

Έχουμε καταλήξει σε 4 αλλά ακόμα δεν αποφασίσαμε διότι είναι ακριβά......

1η Επιλογή: Renault Grand Scenic 1.6 DCi ......μας κοστίζει 22.000 με όλες τις εκπτώσεις για πολύτεκνους αλλά.....είναι Γαλλικό όμως....:):)

2η Επιλογή: Opel Zafira Tourer.....βγαίνει 2λιτρο πετρέλαιο όμως και το κράτος έχει την τάση να αρμέγει από τα 2λιτρα.....άρα 1.4 βενζίνη αλλά καίει πολύ..... εξάλλου, είναι και μικρότερο από το Renault

3η Επιλογή: Ford Grand C-Max......βγαίνει σε 1.6 ΤDCi αλλά είναι μικρότερο και από τα 2 πιο πάνω......

3η Επιλογή: Ford S-Max..... βγαίνει σε 1.6 ΤDCi αλλά πολλά τα λεφτά...ίσως μεταχειρισμένο από Γερμανία......

Βασικά δεν ξέρω αν πρέπει να βιαστώ μιας και λένε ότι θα το κόψουν το προνόμιο απαλλαγής Τ.Τ για πολύτεκνους.....

Πείτε τις απόψεις σας ρε παιδιά.....και καμιά πρόσφατη τιμή προσφορά .....και καμιά άλλη μάρκα-μοντέλο...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...