Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ούτε δημόσιο, ούτε ιδιωτικό(homeschooling)

Recommended Posts

Νομιζω οτι για μια ακομη φορα, τιθεται το θεμα τι κοινωνια θελουμε να δημιουργησουμε και τι συμπεριφορα θελουμε να εχουν αυριο τα παιδια μας, ως ενεργοι πολιτες.

Τι επιδραση θα εχει στη γενια αυτη η σημερινη μοδα που προσταζει την προσκολληση του παιδιου επανω στη μητερα, τον αφορισμο μεχρι και του ρολου του πατερα, και παραλληλη αποχη απο ιατρικες πραξεις, οπως τα εμβολια και τωρα και το σχολειο, δεν μπορω να προβλεψω.

Τελικα σκοπος μας ειναι να βελτιωσουμε την κοινωνια ως μελη της ή να απομονωθουμε απο αυτην? :confused:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εντωμεταξύ ψάχνω να βρω κανένα άρθρο για το θέμα και βρίσκω μόνο τι υποστηρίζει η μάνα με τη δικηγόρο της... και τις ίδιες φράσεις αναπαράγουν παντού... Δημοσιογραφική έρευνα σου λέει μετά...:rolleyes:

Νομιζω οτι για μια ακομη φορα, τιθεται το θεμα τι κοινωνια θελουμε να δημιουργησουμε και τι συμπεριφορα θελουμε να εχουν αυριο τα παιδια μας, ως ενεργοι πολιτες.

Τι επιδραση θα εχει στη γενια αυτη η σημερινη μοδα που προσταζει την προσκολληση του παιδιου επανω στη μητερα, τον αφορισμο μεχρι και του ρολου του πατερα, και παραλληλη αποχη απο ιατρικες πραξεις, οπως τα εμβολια και τωρα και το σχολειο, δεν μπορω να προβλεψω.

Τελικα σκοπος μας ειναι να βελτιωσουμε την κοινωνια ως μελη της ή να απομονωθουμε απο αυτην? :confused:

Εμ... Για να σκεφτώ λίγο Χαρά-Μαρία.....

Λοιπόν....πιστεύω πως είναι το ΔΕΎΤΕΡΟ!!!Να απομονωθουμε απο αυτήν και να αποδείξουμε οτι εμείς είμαστε κι άλλος κανείς,είμαστε οι εξυπνοτεροι, οι καλύτεροι και σαφώς γνωρίζουμε τα πάντα και κάνουμε τα πάντα καλύτερα απο όλους!!!

Αν το θελήσουμε...γινόμαστε οι καλύτεροι δάσκαλοι,οι καλύτεροι γιατροί,επιστήμονες,πιλότοι,χημικοί,σεφ,ξυλουργοι κκκκκκκκ

Ας συνέλθουμε για ενα λεπτό κιας πατάμε τα πόδια μας καλά στη γη όταν γράφουμε....

Εντωμεταξύ ψάχνω να βρω κανένα άρθρο για το θέμα και βρίσκω μόνο τι υποστηρίζει η μάνα με τη δικηγόρο της... και τις ίδιες φράσεις αναπαράγουν παντού... Δημοσιογραφική έρευνα σου λέει μετά...:rolleyes:

εμπεριστατωμένη !!!!!!

3W24p3.png

Νομιζω ότι το ζήτημα είναι ποια κοινωνία; Αν είναι εκείνη που τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι και λειτουργεί με άξονα την προκρούστια κλίνη, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα ορθώνουν το ανάστημά τους και θα αποσχίζονται. Άλλωστε τώρα έχουν βήμα για να ξεσηκώσουν ευκολότερα και άλλους και να δικτυωθούν.

Η δική μου ευχή θα ήταν να μπούμε στη διαδικασία να χτίσουμε μια καλύτερη κοινωνία όλοι μαζί που να τους χωράει ή καλύτερα να τους αγκαλιάζει όλους. Μα δε μοιραζόμαστε όλοι τον ίδιο ρομαντισμό....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Το να θέλει ένα άτομο να αλλάξει την κοινωνία δεν σημαίνει ότι αυτό είναι το σωστό και τα άλλα μερικά δισεκατομμύρια είναι τα λάθος σωστά??

σε αυτή την χώρα δυστυχώς το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι κριτική... κριτική για τα πάντα.. και εμείς πάντα ξέρουμε καλύτερα από τους άλλους... μπράβο στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που πραγματικά δίνουν αγώνα καθημερινά για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα όπου υπάρχουν στα σχολεία αλλά και να αντιμετωπίσουν τα απλά τα καθημερινά..

επίσης, ως φιλόλογος, με ενοχλεί να γίνεται χρήση όρων που πραγματικά δεν ξέρουμε την ακριβή τους σημασία... ο όρος "διαφορετικότητα" δεν χαρακτηρίζει ένα παιδί που μία μητέρα παρανόμως του στερεί τα δικαιώματά του που ορίζονται από το Σύνταγμα ...

επίσης έχω και εγώ την απορία "γιατί να το ζηλεύουν ακριβώς τα άλλα παιδιά"????

Ελένη ο αριθμός των ανθρώπων που υποστηρίζουν μια άποψης δεν επικυρώνει την ορθότητά της απαραίτητα. Όπως χαρακτηριστικα μας έλεγε και ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο "και οι ναζί πολλοί ήταν, αλλά δεν είχαν δίκιο".

Το hs δίνεται ως αντίδοτο της δυσκαμψίας του εκπαιδευτικού συστήματος απέναντι στη διαφορετικότητα. Πάντως πολύ πιο αποτελεσματικό θα ήταν να διορθώναμε την ίδια τη δυσκαμψία....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Εγώ θέλω μια κοινωνία που να προστατεύει τα δικαιώματα όλων και να λειτουργεί η δικαιοσύνη. Όταν μια μάνα παρανομεί εις βάρος των δικαιωμάτων του παιδιού της να υφίσταται τις συνέπειες και όχι να το βλέπουμε ρομαντικά. Σε μια χώρα που δεν είναι θεσμοθετημένη η διδασκαλία κατ΄οίκον (τουλάχιστον οχι όπως το αντιλαμβάνεται η συγκεκριμένη μητέρα) δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα να απομονώσει το παιδί για να το εκπαιδεύσει η ίδια ως παντογνώστης.

Εάν θέλει να αγωνιστεί για τις ιδέες της, να το κάνει. Όχι όμως χρησιμοποιώντας το παιδί της.

Όλη η συζήτηση που κάνουμε τελικά είναι εντελώς θεωρητική. Γιατί δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και υπό ποιες συνθήκες. Δεν ξέρω αν οι υπόλοιποι έχετε βρει κάποια αντικειμενική πηγή, πέραν του τι υποστηρίζει η ίδια η μάνα.

Εγώ θέλω μια κοινωνία που να προστατεύει τα δικαιώματα όλων και να λειτουργεί η δικαιοσύνη. Όταν μια μάνα παρανομεί εις βάρος των δικαιωμάτων του παιδιού της να υφίσταται τις συνέπειες και όχι να το βλέπουμε ρομαντικά. Σε μια χώρα που δεν είναι θεσμοθετημένη η διδασκαλία κατ΄οίκον (τουλάχιστον οχι όπως το αντιλαμβάνεται η συγκεκριμένη μητέρα) δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα να απομονώσει το παιδί για να το εκπαιδεύσει η ίδια ως παντογνώστης.

Εάν θέλει να αγωνιστεί για τις ιδέες της, να το κάνει. Όχι όμως χρησιμοποιώντας το παιδί της.

Όλη η συζήτηση που κάνουμε τελικά είναι εντελώς θεωρητική. Γιατί δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και υπό ποιες συνθήκες. Δεν ξέρω αν οι υπόλοιποι έχετε βρει κάποια αντικειμενική πηγή, πέραν του τι υποστηρίζει η ίδια η μάνα.

Συμφωνώ απόλυτα!!! και πόσο επικίνδυνο είναι να λέμε δημόσια ότι την υποστηρίζουμε κιόλας και την διαδίδουμε χωρίς να ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει!

Διαφημίσεις

Ανοίγω σήμερα και βλέπω αυτή την αθλιότητα στην αρχική σελίδα.

Αυτό επέλεξε να κάνει σημαία του το parentsforum?

Πέρασαν τόσες υποθέσεις, υποθέσεις που μόνο με την προβολή μπορούσαν να βοηθηθούν, κακοποιημένα παιδιά, μαμάδες που πάλεψαν άνισα με το ελληνικό συστημα υγείας για να σωσουν τη ΖΩΗ του μωρού τους, προσφυγόπουλα που πεθαίνουν προσπαθώντας απλά να ζήσουν και το parents επιλέγει να ανεμίσει ΜΕ ΜΕΝΟΣ τη σημαία handsoffgreekmom? Αυτό ήταν που εξόργισε το site?

Πού γίναμε ξαφνικά μέλη? Σε έναν αδικαιολόγητο παροξυσμό υπέρ της παρανομίας? Κάτω από ποια στέγη κάθεστε και συζητατε εδώ και δυο μέρες, έχετε καταλάβει? Μας καλώ όλους να προβληματιστούμε για την ουσία και την αξία της συμμετοχής μας στο forum και το μέλλον της.

O ακτιβισμός αποκτά θετικό ή αρνητικό πρόσημο, ανάλογα με τον επιδιωκόμενο σκοπό.

Για παράδειγμα, δεν εκτιμώ τον ακτιβισμό για την αποτροπή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Αντιθέτως, επικροτώ και προσυπογράφω κινήσεις όπως της επιμήκυνσης του σχολικού ωραρίου ως τις 17:00 και της έναρξης της Α Δημοτικού όταν είναι συμπληρωμένο το 7ο έτος ηλικίας.

Ξαναδιαβάζοντας τη συνέντευξη της μητέρας, παρατήρησα ότι ο λόγος που απέφυγε την "κλασική" εκπαίδευση ήταν ότι το παιδί της δεν είχε ... την αναγκαία ωριμότητα για Α Δημοτικού. :confused::confused::confused:

Μα πρόκειται για κάτι συνηθισμένο. Πολλά παιδιά δεν διαθέτουν την αναγκαία σχολική ετοιμότητα. Είθισται να επαναλαμβάνουν το νηπιαγωγείο. Προφανώς σε άλλη σχολική μονάδα, για να μην πληγωθεί ο ψυχισμός τους.

Τι λύση ήταν αυτή που έδωσε η "greekmom";;; Πονάει πόδι, κόβει πόδι;;;

Για μένα, homeschooling=ακρωτηριασμός της (κοινωνικής) προσωπικότητας του παιδιού.

Κάποτε λέγανε ότι "όταν ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή".

Κάποτε βεβαίωναν ότι το σχολείο είναι "παράθυρο στο μέλλον".

Πώς/Πότε φτάσαμε να το θεωρούμε νοσηρό-επικίνδυνο-προς αποφυγή;

Για να στηρίξουμε οποιαδήποτε δράση, δύο είναι οι αναγκαίες συνθήκες.

Πρώτον, να βεβαιωθούμε ότι έχει/δύναται να έχει θετική επίπτωση στην προκείμενη περίπτωση.

Δεύτερον, να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα προκύψουν τυχόν ανεπανόρθωτες δυσμενείς συνέπειες στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Εν προκειμένω:

Α) Ποιες είναι οι θετικές επιπτώσεις του homeschooling, κατά τις επιστήμες της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας. Για ποιο λόγο, η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών το απαγορεύει;

Β) Ας πούμε ότι η Ελλάδα νομιμοποιεί το hs. Ας πούμε ότι συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες το επιλέγουν για ... τα κορίτσια τους (και μόνο). Τα κορίτσια δίνουν εξετάσεις στο τέλος κάθε χρόνου και πιστοποιείται ότι "βγαίνει επαρκώς η ύλη". Όλα καλά, λοιπόν; Αυτό το ενδεχόμενο λήφθηκε καθόλου υπόψιν; Πώς θα αντιμετωπιστεί μία τέτοια "κατάχρηση";

(τα εισαγωγικά τα βάζω γιατί φοβάμαι ότι θα ακούσω την απάντηση ότι πρόκειται για νόμιμη άσκηση του γονεϊκού δικαιώματος. Για εμένα είναι κατάχρηση, με κάπα κεφαλαίο).

Εγώ αναρωτιέμαι αυτή ή παρότρυνση να γεννάμε στο σπίτι, να διδάσκουμε στο σπίτι, να μην εμβολιαζουμε τα παιδιά μας ποιον τελικά ωφελεί όταν απαρνουμαστε θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα για δωρεάν εκπαιδευση, νοσοκομειακή περίθαλψη κλπ για τα οποία έχουν γίνει αγώνες για να τα κατακτησουμε ως κοινωνία!

Β) Ας πούμε ότι η Ελλάδα νομιμοποιεί το hs. Ας πούμε ότι συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες το επιλέγουν για ... τα κορίτσια τους (και μόνο). Τα κορίτσια δίνουν εξετάσεις στο τέλος κάθε χρόνου και πιστοποιείται ότι "βγαίνει επαρκώς η ύλη". Όλα καλά, λοιπόν; Αυτό το ενδεχόμενο λήφθηκε καθόλου υπόψιν; Πώς θα αντιμετωπιστεί μία τέτοια "κατάχρηση";

(τα εισαγωγικά τα βάζω γιατί φοβάμαι ότι θα ακούσω την απάντηση ότι πρόκειται για νόμιμη άσκηση του γονεϊκού δικαιώματος. Για εμένα είναι κατάχρηση, με κάπα κεφαλαίο).

Εγώ αναρωτιέμαι αυτή ή παρότρυνση να γεννάμε στο σπίτι, να διδάσκουμε στο σπίτι, να μην εμβολιαζουμε τα παιδιά μας ποιον τελικά ωφελεί όταν απαρνουμαστε θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα για δωρεάν εκπαιδευση, νοσοκομειακή περίθαλψη κλπ για τα οποία έχουν γίνει αγώνες για να τα κατακτησουμε ως κοινωνία!

"Εμπρός πίσω" που λένε...:P:p

Διαφημίσεις

Νιωθουν οτι πολεμανε το συστημα princess consuela! Σου λεει, ξερεις ποσα συμφεροντα θιγονται? Νοσοκομεια, γιατροι, φαρμακοβιομηχανιες, πολιτικοι που περνανε εμμεσα τα πιστευω τους μεσα απο τα βιβλια και την εκπαιδευση.... Ειναι και αυτο ενα επιχειρημα των υποστηρικτων ολων αυτων!

Εχθροι παντου! Δεν αντιλεγω βεβαια, υπαρχουν και αυτα. Αυτα πρεπει να αλλαξουμε για το καλο της κοινωνιας, του συνολου, οχι να αποκοπουμε εμεις απο το συνολο!

Ξαναδιαβάζοντας τη συνέντευξη της μητέρας, παρατήρησα ότι ο λόγος που απέφυγε την "κλασική" εκπαίδευση ήταν ότι το παιδί της δεν είχε ... την αναγκαία ωριμότητα για Α Δημοτικού. :confused::confused::confused:

Μα πρόκειται για κάτι συνηθισμένο. Πολλά παιδιά δεν διαθέτουν την αναγκαία σχολική ετοιμότητα. Είθισται να επαναλαμβάνουν το νηπιαγωγείο. Προφανώς σε άλλη σχολική μονάδα, για να μην πληγωθεί ο ψυχισμός τους.

Τι λύση ήταν αυτή που έδωσε η "greekmom";;; Πονάει πόδι, κόβει πόδι;;;

Οπότε κόβουμε το δημοτικό τελείως.

Νιωθουν οτι πολεμανε το συστημα princess consuela! Σου λεει, ξερεις ποσα συμφεροντα θιγονται? Νοσοκομεια, γιατροι, φαρμακοβιομηχανιες, πολιτικοι που περνανε εμμεσα τα πιστευω τους μεσα απο τα βιβλια και την εκπαιδευση.... Ειναι και αυτο ενα επιχειρημα των υποστηρικτων ολων αυτων!

Εχθροι παντου! Δεν αντιλεγω βεβαια, υπαρχουν και αυτα. Αυτα πρεπει να αλλαξουμε για το καλο της κοινωνιας, του συνολου, οχι να αποκοπουμε εμεις απο το συνολο!

Ακριβώς!

Εγώ πραγματικά απορώ με τις προσωπικές επιθέσεις. Ειλικρινά, μπορεί κανείς να διαφωνεί, αλλά όχι και έτσι ρε παιδιά, κουβέντα κάνουμε.... Μην υπογράψετε το αίτημα, μην παρευρεθείτε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (αν γίνει π.χ.), αλλά προσβολή επειδή έχω άλλη άποψη, παραπάει...

FLcUp3.png0BQfp3.png

handsoffgreekmom ????????????????????????????????????????????????????????

Προσοχή! Μπορεί να το δουν οι πεθερές μας!!!!!!

Greekmoms είναι κι αυτές!!!!

Σοβαρά τώρα, προφανώς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε κα Στυλιανάκη. Η αλήθεια είναι ότι μου ήρθε ζάλη με κάποιους από τους συλλογισμούς σας, αλλά δεν ξέρω αν θα είχε νόημα η λέξη προς λέξη αντιπαράθεση.

Το μόνο που θα ζητούσα θα ήταν να προσθέσετε στη σκέψη σας και τις ασφαλιστικές δικλείδες. Όταν γράφεται στα σοβαρά ένας νόμος, πρέπει να προβλέπει όλες τις περιπτώσεις και όλες τις παράπλερες επιπτώσεις.

(πχ βγάζεις ένα νόμο γιατί θέλεις να ελευθερώσεις τον Ξηρό :idea: και από δίπλα σου αποφυλακίζεται ο Παπαγεωργόπουλος).

Στο συγκεκριμένο θέμα που θα βάζατε τις προϋποθέσεις?

Ποιές είναι κατά τη γνώμη σας οι οικογένειες (ή μαμάδες) που πληρούν τις προϋποθέσεις? Σε ποιές οικογένειες (η μαμάδες) θα το αρνούσασταν αν είχατε τη δυνατότητα?

Θα ήθελα μια απάντηση, ειλικρινά.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Οκ... Εγώ παίρνω πίσω τους χαρακτηρισμούς και ζητώ και συγνώμη,απλά είναι εξοργιστικό να στηρίζεται με τόσο πάθος μια πράξη που στην Ουσία είναι Παράνομη!

καλή συνέχεια σε ολους!

Ποιές είναι κατά τη γνώμη σας οι οικογένειες (ή μαμάδες) που πληρούν τις προϋποθέσεις? Σε ποιές οικογένειες (η μαμάδες) θα το αρνούσασταν αν είχατε τη δυνατότητα?

Επίσης όταν λέμε για homeschooling πως το εννοούμε ακριβώς; Με δασκάλους στο σπίτι ή με μια μαμά έτοιμη για όλα, με χρόνο και γνώσεις επί παντός επιστητού;

Και η συγκεκριμένη για χάρη της οποίας ντύθηκε το φόρουμ Σουφραζέττα, ποιά ακριβώς πρόβλεψη έχει κάνει????

* Aimee, αν αυτό το τσίρκο είχε ως απότέλεσμα να σε ξαναδώ, χαλάλι ο πονοκέφαλος!!!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Εγώ πραγματικά απορώ με τις προσωπικές επιθέσεις. Ειλικρινά, μπορεί κανείς να διαφωνεί, αλλά όχι και έτσι ρε παιδιά, κουβέντα κάνουμε.... Μην υπογράψετε το αίτημα, μην παρευρεθείτε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (αν γίνει π.χ.), αλλά προσβολή επειδή έχω άλλη άποψη, παραπάει...

Εγώ πάντως σαν εκπαιδευτικός νιώθω προσβεβλημένη από την απαξίωση της διαχείρισης προς το επάγγελμά μου και φαντάζομαι και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο forum νιώθουν το ίδιο.

To επόμενο βήμα θα είναι να καταργήσουμε και τους γιατρούς. Θα βγάζουμε τη διάγνωση μόνες μας - τι στο καλό, μαμάδες είμαστε, εμείς τα γεννήσαμε, εμείς τα ξέρουμε καλύτερα... Θα δούμε και μερικά επεισόδια greys anatomy και θα γίνουμε πιο ειδικοί και από τους γιατρούς! Τι θα γίνει δηλαδή, επειδή σπούδασαν 10 και βάλε χρόνια και ξημεροβραδιάζονται στα νοσοκομεία θα μου πουν εμένα τι έχει το παιδί μου και τι φάρμακα θα του δώσω;;;; Ε όχι!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...