Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μείωση γάλακτος


Recommended Posts

Σημερα σηκωθηκα με λιγο πονο στη μια μερια του στηθους μου που ειναι και ελαφρα πιο κοκκινη.Δεν εδωσα σημασια αλλα οσο περναει η ωρα ενιωθα χαλια και εβαλα θερμομετρο.Εχω 37,5.Διαβασα τα συμπτωματα της μαστιτιδας και αρχισα να ανησυχω...Το εχει παθει καμια? :cry::cry::cry:

bxBwp2.png EgDTp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 393
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

rena μου το έχει πάθει η ξαδερφούλα μου. Είχε κοκκινίσει το στήθος και είχε μια έντονη αίσθηση καψίματος. Ο γιατρός της συνέστησε κρύες κομπρέσες με χαμομήλι, και της έδωσε αντιβίωση για 8 ημέρες. Πάρε το γιατρό σου τηλέφωνο, και πήγαινε το συντομότερο για να προλάβεις με την αντιβίωση τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Δεν είναι κάτι σοβαρό. Αλλά με το θηλασμό που είναι ανοιχτοί οι πόροι, όλο και κάποιο μικροβιάκι τρυπώνει..

Link to comment
Share on other sites

Πηρα το γιατρο μου και μου ειπε να παρω αντιβιωση και αυριο θα παω να με δει.Μου ειπε να συνεχισω το θηλασμο απο το αλλο στηθος και απο το προβληματικο να το βγαζω το γαλα...Πηρα και την παιδιατρο και μου ειπε κι αυτη να συνεχισω να θηλαζω :cry::cry: Τι επαθα η ερμη???????

bxBwp2.png EgDTp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τώρα το είδα το θέμα Ρένα Περαστικά! ευτυχώς το αντιλήφθηκες μάλλον γρήγορα και ελπίζω να μην σε ταλαιπωρήσει πολύ..

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Link to comment
Share on other sites

μιλάμε για τρομερούς πόνους.

Λοιπόν έμπαινα κάτω από το ντουζ με χλυαρό νερό και έπλενα το στήθος με ένα ελαφρύ σαπουνάκι ίσα ίσα να κάνω μασάζ για κανένα δεκάλεπτο.

 

Μετά άρχιζε το γάλα να πετάγεται σαν συντριβάνι από μόνο του χωρίς να αγγίζω το στήθος.

 

Αν έχεις και εκεί κοντά το παιδί το μπουκώνεις και σιγά σιγά συνέρχεσαι...

Αν χρειαστεί τη φάση με το ντουζ την επαναλαμβάνεις αρκετές φορές. Μπορείς να μαζέψει και το γάλα σου και να το δώσεις αργότερα στο μωρό...

 

Τώρα αν πεινάει και κανείς άλλος στην οικογένεια......... :oops::oops:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

απο τη σελιδα

http://www.thilasmos.gr/mastitida.htm

 

Στην περίπτωση της μαστίτιδας, μικρόβια μολύνουν κάποιο λοβό του αδένα του στήθους. Η εικόνα της μαστίτιδας είναι χαρακτηριστική. Το σημείο του στήθους που έχει μολυνθεί είναι κόκκινο, ζεστό και σκληρό όπως όταν κάποιος γαλακτοφόρος πόρος έχει φράξει, στα συμπτώματα όμως προστίθεται και υψηλός πυρετός, πόνοι στις αρθρώσεις και αίσθημα κόπωσης και κατάπτωσης. Τα μέτρα αντιμετώπισης είναι τα ίδια όπως στην προηγούμενη περίπτωση (κόμποι και σκληρύνσεις του στήθους στη γαλουχία), μόνο που πριν το θηλασμό δεν πρέπει να ζεσταίνετε το στήθος πάνω από πέντε λεπτά, για να μην προκαλέσετε εξάπλωση της μόλυνσης. Εάν τα συμπτώματα και κυρίως ο πυρετός, κρατάνε πάνω από μια ημέρα, ζητήστε τη βοήθεια του γιατρού σας. Εκείνος θα σας χορηγήσει κάποιο αντιβιοτικό, που θα πρέπει όμως να είναι συμβατό με το θηλασμό. Η μαστίτιδα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λόγο απογαλακτισμού!! Προσοχή, γιατί ακόμα και σήμερα και παρά τα αποτελέσματα των ερευνών που έχουν γίνει σε αυτό τον τομέα, υπάρχουν ακόμα γιατροί που συστήνουν να σταματήσετε να θηλάζετε!

 

Το γάλα σας, σε αντίθεση ίσως με αυτά που μπορεί να ακούσετε, δεν κάνει κακό στο παιδί. Μπορείτε άφοβα να συνεχίσετε να θηλάζετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας με αντιβιοτικά. Εάν ο θηλασμός είναι επώδυνος ή δυσάρεστος, μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα και να βγάζετε το γάλα με το θήλαστρο και να το δίνετε στο μωρό. Συχνά, μετά από μια μαστίτιδα μπορεί να έχει λιγοστέψει το γάλα. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να θηλάζετε ή να αντλείτε το γάλα συχνά για να μην μειωθεί η ποσότητά του. Εκτός από τα παραπάνω είναι δυνατόν το μωρό σας για λίγες ημέρες να μη θέλει να «πάρει» το στήθος. Αυτό οφείλεται στη διαφορετική γεύση του γάλακτος. Όταν το γάλα λιγοστεύει, γίνεται πιο αλμυρό!

 

Φροντίστε να σας βοηθά κάποιος, ώστε να έχετε την ευκαιρία να ξεκουραστείτε. Ο ύπνος και η χαλάρωση επιταχύνουν τη θεραπεία. Μέσα σε μερικές ημέρες από την λήψη των αντιβιοτικών, θα αισθανθείτε και πάλι καλά.

 

Περαστικα!

.png.png
Link to comment
Share on other sites

πρωσοπικα με βοηθησε να θηλαζω απο το πονεμενο στηθος και με το πηγουνι του μωρου στραμενο προς το κοκκινισμενο μερος...ετσι απεφυγα τα αντιβιωτικα.

Δοκιμασε το αν θες!

.png.png
Link to comment
Share on other sites

Το έπαθα κι εγώ μόλις είχα σαραντήσει και οι οδηγίες που μου είχε δώσει ο γιατρός ήταν οι ίδιες.Αντιβίωση,και να μη θηλάζω απο το πονεμένο στήθος.Εβγαζα το γάλα με θήλαστρο αλλά δεν ήξερα οτι μπορώ να το δώσω στο μικρό και το πετούσα.

Ευτυχώς το πρόλαβα και το ξεπέρασα γρήγορα.Μετά έβαζα τον μικρό να θηλάζει πρωτα απο το στήθος που είχε τη μαστίτιδα για να υτξηθεί η παραγωγή.

 

Περαστικά!

.png.png.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η σωστή οδηγία είναι να μη σταματήσεις να θηλάζεις.

Δες εδώ ---> http://www.thilasmos.gr/mastitida.htm

 

Επίσης μίλα με σύμβουλο θηλασμού συνήθως οι γιατροί δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι ---> http://www.thilasmos.net/leaders.html

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ κοριτσια!!

 

Χθες περασα πολυ δυσκολη μερα.Ειχα 39,5 πυρετο για 4-5 συνεχομενες ωρες και δεν επεφτε με τιποτα!Ευτυχως μετα απο τα διαφορα παυσιπονα επεσε λιγο και μπορεσα να κοιμηθω το βραδυ.Σημερα ειμαι καλυτερα,εχω μονο 38!! :roll:

 

Με ειδε και ο γιατρος μου και μου εδωσε και ενεσεις σε αντιβιωση και μου ειπε να βγαζω καλα το γαλα μου για να μη μενει μεσα και κανει αποστημα.Χθες δεν τον θηλασα καθολου το μικρουλη μου γιατι με 39,5 ημουν σαν ζομπι οπως καταλαβαινετε!!Ευτυχως ο γιατρος μου ειναι υπερ του θηλασμου και προσπαθει να κανει οτι μπορει μου ειπε για να μην αναγκαστουμε να κοψουμε το γαλα (να μη γινει αποστημα δηλαδη και χρειαστει και καμια εγχειρηση! :shock: )

 

Αχ,πολυ πικρα αφηστε τα!!Στα καλα καθουμενα ρε γμτ!! :twisted::twisted:

bxBwp2.png EgDTp2.png
Link to comment
Share on other sites

Ρένα μου περαστικά!!!

Τι γκαντεμιά κι αυτή μετά από τόσους μήνες κι ενώ είχε στρώσει πια ο θηλασμός! :(

Μα αλήθεια βρε κορίτσια στα καλά καθούμενα την παθαίνεις τη μαστίτιδα;;; :shock:

Link to comment
Share on other sites

Μου ειπε ο γιατρος ειναι μικροβιο και και μπορει ακομη και απο τον ιδρωτα τωρα το καλοκαιρι να το επαθα.Εγω φοβαμαι και τα επιθεματα που αναγκαστικα φοραω οτι μπορει να φταινε.Επισης μου ειχε πει να καθαριζω τις θηλες με χαμομηλονερο και ενα κουταλακι σοδα μεσα και το εκαμνα κι αυτο αλλα... :cry:

bxBwp2.png EgDTp2.png
Link to comment
Share on other sites

εγω παλι στο ενα στηθος παρατηρησα κοκκινιλα και τσουξιμο.εβαλα τη κρεμα για την φροντιδα του στηθους(purelan) και σε μια μερα ηρεμησα.

βεβαια μετα απο λιγες μερες ,πριν σαραντησω κοπηκε το γαλα χωρις να ξερω το γιατι.

ισως επειδη εχω παραμαστο.

22/5/2007....

12/01/2009...

η ζωη μου!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...