Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φιλοδωρηματα

SIFOS

Recommended Posts

κοριτσια,

καλημερα.ξερει καποια κοπελα να μας πει τι γινεται με τα φιλοδωρηματα στα μαιευτηρια;σε ποιους δινουμε και ποσα;αν κυριως εχετε εμπειρια απο το ιασω τι καθεστως κυριαρχει εκει;και απο χρεωσεις το γινεται; πχ η επισκληριδιος ειναι στην τιμη η χρεωνεται χωριστα;

ευχαριστω εκ των προτερων

Διαφημίσεις

Με τοσα λεφτα που πληρωσαμε στο Ιασω, ηθελαν και φιλοδωρηματα?? :roll::roll:

Δεν δωσαμε σε κανεναν εκτος απο 1-2 νοσοκομες οταν βγηκαν και ειπαν οτι γεννησα (αφου ειχα σαφως πει και στον αντρα μου και στον μπαμπα μου να μην αρχισουν τα πολλα χουβαρνταλικια)...

Οσο για την επισκληριδιο χρεωνεται εξτρα αν την κανεις, αν δεν την κανεις δεν χρεωνεται (εγω πριν 3 χρονια ειχα πληρωσει 160 ευρω, αλλα τωρα ακουω για κατι 300αρια :oops::oops: )...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Καλημέρα!

Εγώ γέννησα στο Μητερα, πρώτη θέση και πλήρωσα 5500 ευρώ για το δωμάτιο. Μέσα στην τιμή ήταν και η επισκληρίδιος. Στο ΙΑΣΩ δεν ξέρω τι γίνεται. Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο. Είχα μια φίλη μου η οποία γέννησε στο Μητέρα και πλήρωσε 1800 ευρώ για τρίκλινο και άλλα τόσα πήρε η γιατρός. Επίσης είχα δώσει στην Μαία 500 ευρώ.

bunbunsbu20080415_-1_My+child+is.png

dev272prs__.png

Εγω το 2006 ειχα πληρωσει τρικλινο δωματιο 2100 για 5 μερες (ειχα δηλωσει εξακλινο αλλα δεν ειχε, καλυτερα)... Ο γιατρος πηρε 1500.

Συνολο 3600.

Παντως η κοπελα μιλαει για φιλοδωρηματα, οχι για χρεωσεις μαιευτηριου, εγω αυτο καταλαβα...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

ναι για τα φιλοδωρηματα μιλαω και αν καποια ξερει για τυχον κρυφες χρεωσεις.οσο για την επισκληριδιο αναγκαστικα θα την κανω γιατι θα κανω προγραμματισμενη καισαρικη τη δευτερα οποτε οπως μου λετε το εξτρα 300αρι δεν το γλυτωνω...

Διαφημίσεις

καλημερα!δεν εισαι υποχρεωμενη να δωσεις φιλοδωρημα.σαν φακελακι ακουγεται αυτο κατι που απλα απαγορευεται!αν εννοεις να θελεις να το δωσεις χωρις να σου το πει κανεις υποχρεωτικα εγω στη θεση σου θα εκανα καποιο δωρο και οχι μετρητα.στη γιορτη του γιατρου σου π χ στειλτου μια ωραια συνθεση!δεν ξερω αυτη ειναι η γνωμη μου!

Ελενη μου στο ιδιωτικο μαιευτηριο ο γιατρος πληρωνεται κανονικοτατα και αδρα, οποτε το φιλοδωρημα δεν αφορα στο γιατρο....

Εγω πληρωσα 1500 και ηταν αρκετα οικονομικος σε σχεση με αλλους...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Δεν μιλάει για τον γιατρό η κοπέλα. Ο γιατρός είναι ιδιώτης, θα πάρει την αμοιβή του, δεν θα πάρει ΚΑΙ φιλοδώρημα! Συνήθως (και φυσικά χωρίς κανένας να το επιβάλει) δίνουμε φιλοδωρήματα στη μαία που πηγαίνει το νεογέννητο να το δουν οι συγγενείς μόλις γεννηθεί. Ένα 20 ευρω με ένα 50 ευρω είναι μια χαρά. Εγώ σκέφτομαι αν κάποια άλλη κοπέλα κατά τη διάρκεια της διαμονής μου εκεί με βοηθήσει τόσο ώστε να ικανοποιηθώ, μπορεί να της δώσω επίσης φιλοδώρημα. Ελπίζω να σε βοήθησα.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν, πέρσι τέτοιο καιρό που γέννησα στο Ιασώ, αν πετύχατε μουτρωμένους νοσοκόμους και νοσοκόμες, ήταν επειδή δεν τους δίναμε εμείς φιλοδώρημα!

Είχα διαβάσει αρκετά και εδώ και σε άλλα φόρουμ και είχα εξηγηθεί με όλους! Όποιος βάλει το χέρι στην τσέπη, θα του κρατάω μούτρα μια ζωή! Κοντά 5000 ευρώ τους αφήσαμε εκεί μέσα, χώρια τα του γιατρού, χώρια οι εξετάσεις της εγκυμοσύνης, χώρια τα πιο πριν... Δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουν ούτε ευρώ παραπάνω, και γιατί άλλωστε; Εγώ γέννησα, αυτοί γιατί πρέπει να πάρουν κάτι; Μάλιστα ο νοσοκόμος που με πήγε στον άντρα μου, ψιλομούτρωσε και δεν έλεγε να φύγει από δίπλα μας, αλλά τον γράψαμε κανονικά.

Μόνο ο άντρας μου έδωσε 10 ευρώ στον νοσοκόμο που με πήγε στο δωμάτιο (ο άνθρωπος ήταν ευγενέστατος) και επειδή ήθελα να έχω από κοντά τις μαίες, το πρώτο βράδυ, είχα πει στο συγγενολόι να μη φέρνουν δώρα και βλακείες αλλά γλυκά, τα περισσότερα μείνανε, 3 κουτιά σχεδόν, και είπα του άντρα μου και τα πήγε έξω στο γραφείο που είναι οι μαίες. Ε, όλο χαμόγελα και ευχαριστούμε πολύ ήτανε για 2 μέρες μετά! :lol:

kr3fp2.png

Στο Ιασω γέννησα και εγώ.Απο φιλοδωρημα, έδωσε ο αντρας μου στις 2 μαίες που ήταν για 2,5 ώρες μαζί μου και κάναμε εξωθήσεις και ήταν οι ιδιες που βγηκαν να ανακοινωσουν τη γεννηση του παιδιου....τα άξιζαν και τα πήραν!

Επίσης έδωσε και στον νοσοκομο που με έβγαλε για λίγο έξω να με δουν οι δικοί μου, πριν γεννησΩ.

Δεν είσαι υποχρεωμένη να δώσεις. Εγώ το ένιωσα και ειπα στον αντρα μου να τους δώσει.Το αξιζαν και με το παραπάνω...

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Στη δικια μου περιπτωση ενω ηθελα να δωσω κατι στην μαια που ηταν μαζι μου αλλαξε η βαρδια της και για 10 λεπτα ηρθε μια αλλη,τι να της κανω :roll:

Δωσαμε αν θυμαμαι καλα 20 ευρω στην κοπελα που του εκανε το πρωτο του μπανακι και μας ειχε για 3 μερες στα οπα οπα :lol:

4

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Εγώ γέννησα στο Ιασώ πρίν από 3 χρόνια και έμεινα πολύ δυσαρεστημένη από τους νοσοκόμους γιατί με άφησαν 1 ώρα στον διάδρομο έξω από το δωμάτιο ανάρρωσης μέχρι να βρουν τον άντρα μου (ο οποίος ήταν παρών στον τοκετό και ήξερε πως μαμά και μωρό είναι καλά και είχε πάει για καφέ-τσιγάρο και τηλέφωνα).Μέχρι και ανακοινώσεις έκαναν και έψαχναν στις καφετέριες για να τον βρουν.Όταν δε τους είπα πως οι γονείς μας θα έρθουν αργότερα μέσα στην μέρα και πως δεν περιμένει στην αίθουσα αναμονής κανείς, τότε ήταν που άφρισαν από το κακό τους.....Αισθανόμουν λες και ήμουν σε ράντσο στο Τζάνειο και στο τέλος αναγκάστικα να διαμαρτυρηθώ έντονα για να με πάνε για πλύσιμο και τελικά στο δωμάτιο μου.Επειδή από την αρχή δυσαρεστήθηκα,δώσαμε από 20 ευρώ στην νοσοκόμα που μας πρωτοέφερε το μωρό στο δωμάτιο και σε αυτήν που μας το έφερε για να φύγουμε από το Ιασώ.Και αυτά γιατί επέμενε η μαμά μου αλλιώς δεν θα έδινα τίποτα.

Εννοείται πως παραπονέθηκα προφορικά και γραπτά για αυτό που συνέβη μετά τον τοκετό,αλλά απ' ότι ακούω και βλέπω δεν έχει αλλάξει κάτι.

Γέννησα το Δεκέμβριο στο Λητώ.

Φιλοδώρημα έδωσαν οι γονείς μου που ήταν έξω όταν τους έδειξαν το μωρό (ο άντρας μου ήταν όλη την ώρα μαζί μου) και οι γονείς μου ξανά και τα πεθερικά μου στον νοσοκόμο που με ανέβασε στο δωμάτιο.

Την μέρα που έφευγα έδωσα κάτι σε μία από τις κοπέλες που καθάριζαν το δωμάτιο (ήταν και πολλές) και στην μαία που μου έφερε το μωρό και του έκοψε την ταυτότητά του.

Μετά έψαχνα και μία μαία που μου είχε συμπαρασταθεί πολύ, και όταν την βρήκα και πήγα να της δώσω κάτι για να πιει έναν καφέ όπως της είπα δεν το δέχτηκε με τίποτα, κάτι που με έκανε να την εκτιμήσω ακόμα περισσότερο...

.png.png

Καλησπερα εγω ειμαι απο επαρχια κ γεννησα στην επαρχια σε νοσοκομειο με καισαρικη κ επισκληριδιο τα καλυψε ολα η ασφαλεια μου κ δεν πληρωσα τιποτα αλλα εδωσε η μαμα μου 20ευρω στη νοσοκομα κ 150 στο γιατρο γαιτι δεν ειχε ευφημερια κ δεν ειχε αλλη εκτος απο εμενα να γεννησει κ αναγκαστηκα τον σηκωσαμε απο το σπιτι του μονο κ μονο για εμενα μπηκα 12 το μεσημερι στο νοσοκομειο κ γεννησα στις 4 τα ξημερωματα ηταν συνεχεια διπλα μου οποτε τα αξιζε πιστευω τα 150ε μην πω οτι επρεπε να δωσουμε κ παραπανω αλλα το πηραμε κ ενα καλαθι αυτο που εχει ποτα μεσα κ γλυκα..

• 1 χρόνο μετά...

Κοριτσια μπορειτε να μου πειτε ποσο δοσανε οι ανδρες σας στην νοσοκομα που εδειξε το παιδι στον αντρα σας και στους νοσοκομους που σε μεταφερουν πχ απο χειρουργειο στο δωματιο? Με ενδιαφερουν πιο πολυ δημοσια νοσοκομεια.

Ο άντρας μου ήταν μέσα στον τοκετό και το είδε το μωρό από τους πρώτους. Δεν έδωσε σε κανέναν τίποτα, ούτε στους μεταφορείς που με μετέφεραν, ούτε στις μαίες που ήταν στον τοκετό. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δώσει κάτι. Στην γιατρό έδωσε εκ των υστέρων τα συμφωνημένα...(αν και αυτό δεν θα έπρεπε, αλλά...)

Εμενα ο αντρας μου ειχε φροντισει να εχει μπολικα χρηματα μαζι του, αλλα μεσα στην τρελη του τη χαρα δεν εδωσε τιποτα σε κανεναν... Τη τριτη μερα το θυμηθηκε και παλι κανα 20ευρω εδωσε γτ πλεον δεν ελεγε και κανενας "να σας ζησει" μας τα ειχαν ηδη πει! Κ παλι μια χαρα με φροντισαν οι νοσοκομες δεν εχω κανενα παραπονο! Οταν γυρισα σπιτι τα εδωσα εγω στο πρωτο ατομο που ηρθε να μας δωσει ευχες - ετυχε να ειναι η ταχυδρομος!

eNortjKzUjI0NDEzM1SyBlwwFXMC0A,,17.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Εγω ως μπαμπας ...ειχα φροντισει να εχω μαζι μου κανα 100αρικο σε 10ευρα

Οποιος μου εκανε <<κουκου>> εκεινη την στιγμη πειρε το 10αρικο του

Εδωσα στην κοπελα που μου εφερε το παιδι στον νοσοκομο που ηταν πραγματικα πολυ καλος και συνεχεια πανω απο την γυναικα μου

και σε 2 κοριτσια ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ με το ζορι επειδη μας βοηθισαν αρκετα σε δυσκολες (για εμενα) στιγμες

Εδωσα και ενα 100αρικο στην μαια η οποια το αξιζε

Σε καμοια περιπτωση ομως δεν ενιοσα υποχρεωση και ολοι τα πηρανε μεν αλλα δυσκολα δε !!

Φιλεναδεεεεςςς ...

Ειμαι ο μπαμπας οχι η μαμα :oops:

Φολοδώρημα δώσαμε στην κοπέλα που έδειξε το μωρό στους συγγενείς - στεκόταν αρκετή ώρα και τους έκανε διάφορα κομπλιμέντα για το μωρό(δεν έφευγε) της έδωσαν 20Ε και αποχώρησε, και στον άνθρωπο που με έβγαλε έξω.Αλλά αυτό εξαρτάται απο τον καθένα, όπως σας βγει.

ρε παιδια να ρωτησω κατι... ασε τα δημοσια νοσοκομεια αυτοι τα παιρνουνε για να σε βοηθησουνε να ζησεις αλλιως ψοφησες σα το σκυλι στο αμπελι.... στο ιδιωτικο γιατι να δωσω????????????????????? δε πληρονονται?????????????????????? δεν ειναι δουλεια του να με μεταφερει ο νοσοκομος? η νοσηλευτρια δεν ειναι δουλεια της να πλυνει το παιδι μου? η να το φερει? αυτο δε σπουδασε? αλλιως αμα θελει να αλλαξουμε θεσεις.... μη τρελαθουμε παιδια τελειως αν τολμησεις και το κανεις αυτο στο εξωτερικο θα σε πανε μεσα για δωροδοκια σα πολυ αερα δε δωσαμε? μη σωσουνε και μου μιλησουνε χεστηκαμε και η βαρκα γερνει πληρωνονται για αυτο που κανουνε και ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ. εμεις τους καλομαθοινουμε ολους φταιμε και καιρος ειναι να αλλαξει η κατασταση.......(φφφφφφφφφφφφ τα πηρα κρανος...)

eHrnp2.png

xuOPp2.png

δε θυμαμαι αλλα σε καποιο μαιευτήριο (ιδιωτικο) δεν δεχονται φιλοδωρήματα. ανέκαθεν... πολυτική του "μαγαζιού".

με τη σημερινή κρίση... θα δωσεις φιλοδώρημα; ολοι παίρνουνε μισθό και παχουλο-παχουλο...

παλαιότερα δινανε φιλοδωρηματα, γιατι πχ οι κομμώτριες (ή το παιδί στο καφενειο) ...δεν πληρώνονταν με μισθό

age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...