Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Κοίτα, το θεωρώ βάναυσο να την ταλαιπωρείς και να της κόβεις τον ύπνο για 100ml γάλα, θα μισήσει το τάισμα έτσι. Απ΄ότι έγραψες το παιδί τρώει μια χαρά και αρκετά (τόσο δε τρώει ούτε ο γιός μου, δες ηλικία από το τικεράκι). Εκτός από το πρωινό της γαλατάκι απ΄ότι είδα θα φάει και το τυράκι της και το γιαουρτάκι της οπότε είσαι ο.κ. όσον αφορα τη σ.η.δ..

Εγώ θα σου πρότεινα κάτι άλλο, να της κόψεις το τάίσμα στον ύπνο και το πρωϊ. Όταν με το καλό ξυπνήσει θα της ετοιμάσεις μια κούπα γάλα (250ml) και θα τη ταίσεις έστω και κουταλιά κουταλιά (αυτό το κάνω εγώ ακόμα στη μικρή μου που δε θέλει να πίνει γάλα μόνη της). Μετά από μία τουλάχιστον ώρα μπορείς να συνεχίσεις κανονικά το πρόγραμμα της με τα φρούτα κ.λ.π.

Καλό θα ήταν να φροντίζεις όμως για τυράκι και γιαουρτάκι, αν κάποια μέρα δε σου φάει γαλακτοκομικά μπορείς πάλι με την κούπα και το κουτάλι πριν κοιμηθεί να πιει το γαλατάκι της, όχι όμως καπάκι μετά το βραδυνό της γιατί το γάλα είναι βαρύ και θα στα βγάλει όλα. Καλό θα ήταν να συνηθησει και να συνδέσει το πρωϊνό ξύπνημα με γάλα για να μην έχεις προβλήματα αργότερα που θα πρέπει να πιεί το γάλα και να πάει σχολείο.

Επίσης να ξέρεις ότι το τάισμα στον ύπνο θα της καταστρέψει τα δοντάκια.

Να σας ζήσει!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 112
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 σε ευχαριστώ πολύ! Για να είμαι ειλικρινής αυτό με τα δοντάκια δεν το γνώριζα και με άγχωσες πολύ (δηλαδή οτι το πίνει στον ύπνο της είναι κακό ή το μπουκάλι;;;; )...Θα δοκιμάσω να της δώσω με την κούπα και με κουταλάκι αντί για βραδυνό (κατά τις 8:00) κάποιες μέρες ώστε σιγά σιγά να κόψουμε το βραδυνό μπουκάλι. Ίσως να της βάλω και μερικά βιολογικά corn flakes!!!! μου έδωσε την ιδέα η κούπα γιατί και εγώ σε κούπα τα τρώω!!! Για το πρωινό σκέφτομαι να το κρατήσω λίγο ακόμα καταρχήν για να μην της πέσουν μαζεμένες οι αλλαγές και κατα δεύτερον γιατί δεν είμαι καθόλου σίγουρη αν τελικά θα δεχτεί το γάλα με κούπα. Το βραδυνό της το κόβω από σήμερα κιόλας, έχεις δίκιο....επιτέλους θα κοιμηθώ και εγώ νωρίτερα.... :wink:

cbgep2.png FPV2p2.png

Είναι η αγάπη ένα ταξίδι...από γιορτή...σε γιορτή

Αυτό με τα δοντάκια το λέω με την έννοια μη χαλάσουν από τερηδόνα και καλό θα είναι να αρχίσεις να της τα πλένεις πριν το βραδυνό ύπνο (αν δεν το κάνεις ήδη). Δε θα περιμένεις να σου δεχτεί το γάλα με τη κούπα γιατί το πιο πιθανό είναι να μη στο δεχτεί. Θα τη καθίσεις στο καρεκλακι της και θα την βάλεις να απασχολείται ταυτόχρονα με διάφορα παιχνίδια και εσύ τσούπ τη κουταλιά στο στόμα. Π.χ. γέμισέ της ένα πιατάκι με νερό και βάλτης μέσα καμιά βαρκούλα χάρτινη και να δεις για πότε θα πιεί το γάλα με το κουταλάκι. Με το καιρό θα συνδιάσει πρωϊ - καρεκλάκι - γάλα και μέρα με τη μέρα θα το πίνει πιο άνετα!

Μήπως παρεμπιπτώντος έχετε και καμιά ιδέα τι να κάνω στον δικό μου για να ανοίξει το στόμα του μπας και καταπιεί μια κουταλιά φρουτόκρεμα, που από την Τετάρτη που αρχίζαμε να δοκιμάζουμε τα φρούτα ένα ένα βέβαια το στόμα σφράγισε???

line_m121_beg_40_time_1219204800_text_bcf4e1ed20ef20dcede8f1f9f0eff220f0f1efe3f1e1ecece1f4dfe6e5e920ef20c8e5fcf220e3e5ebdce5e9.gif

Διαφημίσεις

Μήπως παρεμπιπτώντος έχετε και καμιά ιδέα τι να κάνω στον δικό μου για να ανοίξει το στόμα του μπας και καταπιεί μια κουταλιά φρουτόκρεμα, που από την Τετάρτη που αρχίζαμε να δοκιμάζουμε τα φρούτα ένα ένα βέβαια το στόμα σφράγισε???

line_m121_beg_40_time_1219204800_text_bcf4e1ed20ef20dcede8f1f9f0eff220f0f1efe3f1e1ecece1f4dfe6e5e920ef20c8e5fcf220e3e5ebdce5e9.gif

Πηνελόπη μου λίγο υπομονή, λογικό είναι προσπαθεί ο καημενος να προσαρμοστεί στις νεες γευσεις...πάντως μην κανεις το λαθος όταν πλεον τα φρουτα θα ειναι κανονικο γευμα να τα αντικαταστησεις με γάλα διότι έτσι θα μάθει οτι δεν μου αρέσει η μαμά θα μου δώσει γάλα. Δυστυχως αυτό το επαθα εγω με τον μικρο μου οταν ηταν 2...αστα να πανε, εκει να δεις λουκι.

Lina δωσε λιγο χρόνο στη μικρή όσο αναφορά το γάλα...

rQGhp3.png

Εμένα και τα 2 παιδιά μου είναι δύσκολα στο φαγητό, αυτό που κάνω μέχρι τώρα είναι να τα ξεγελάω και να τα ταϊζω. Μία τα ταίζω στο κήπο, μία στη γατούλα, μία με παραμύθια... θέλει υπομονή και κουράγιο. Πηνελόπη Β ξεγέλασέ τον την ώρα που τον ταίζεις με το πιατάκι και τις βαρκούλες ή με ό,τι άλλο περίεργο σκεφτείς εκείνη την ώρα. Εγώ μια φορά έδωσα το μανό μου στο γιό μου και έβαφε τα αυτοκινητακια του την ώρα που τον μπούκωνα, έφαγε χωρίς να το καταλάβω!

Π.χ. γέμισέ της ένα πιατάκι με νερό και βάλτης μέσα καμιά βαρκούλα χάρτινη και να δεις για πότε θα πιεί το γάλα με το κουταλάκι.

Καλή η ιδέα σου αλλά πίστεψέ με είναι απλά μη εφαρμόσιμη στην δική μου κόρη :lol: Το πρώτο που θα κάνει είναι να λουστεί το πιατάκι με το νερό και μετά θα γκρινιάζει να της το ξαναγεμίσω απλά....για να το... ξαναλουστεί :lol: . Και εμείς κατεβάζουμε οοοολλοοοο το σπίτι για να φάμε, αλλά αποφεύγουμε τα υγρά για ευνόητους λόγους....

Αυτό που λες με το πλύσιμο των δοντιών ρε γαμώτο δεν το έχω ξεκινήσει ακόμα και έχεις απόλυτο δίκιο....θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου.

Για το πρωινό γάλα μάλλον θα της δώσω λίγο χρόνο ακόμα όπως λέει και η DALIA.

Πηνελόπη και εγώ νομίζω πως ο μικρός σου θέλει χρόνο. Ίσως να του αρέσει ο συνδιασμός τους, αργότερα που θα βάλεις περισσότερα από 1 φρούτα. Η δικιά μου πχ. όσες φορές έχω δοκιμάσει να της δώσω σκέτο μήλο σε κομματάκια δεν τρώει παρά ελάχιστο ενώ στην φρουτόκρεμα με το αχλάδι, την μπανάνα, το ακτινίδιο και άλλα αναλόγως την εποχή τρελλαίνεται. και εννοείται πως είναι απαραίτητο το ξεγέλασμα που λέει η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13......

cbgep2.png FPV2p2.png

εγω ψαχνω σα τρελλη διαφημισεις και ζουζουνια! μονο με αυτα χαζευουν και ανοιγουν το στομα

οσο για το γαλα με κουταλι, ναι καλα, απλα θα το λουστουμε!

για αυτο αντι βραδυνο τους δινω κρεμογαλα και ησυχασαμε

τερμα, γαλα, γιοκ

αμα αλλαξει αργοτερα δε ξερω, μακαρι

kKZUp2.png

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις = Τέλειο και γρήγορο τάισμα !!!

:lol::lol::lol::wink: Όντως, απλώς προσπαθώ να τις αποφεύγω και ετσι κατεβάζουμε όλο το σπίτι. Μια φορά της έδωσα την φωτογραφική μηχανή για να φάει...έσβησε όλες τις φωτογραφίες...αλλά ΕΦΑΓΕ... :lol::lol::lol:

cbgep2.png FPV2p2.png

Κορίτσια καλημέρα,

Εμένα η Κατερίνα μου πίνει το γάλα κοιμισμένη, ΑΚΟΜΑ! Δηλαδή 7.00 το πρωί και 10.30 το βράδυ. Δεν εννοεί να το ακουμπήσει ξύπνια. Τι ωραία ποτηράκια, τι ωραίες κούπες, τίποτα. Ούτε η τηλεόραση πιάνει! Της βρωμάει, με το που θα το μυρίσει εξαφανίζεται. Κοιμισμένη πίνει από 140-160 ml. Οπότε αναγκαστικά το κρατάω λίγο ακόμα, αλλά δεν ξέρω μέχρι πότε. Corn flakes δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Πρέπει να βρω κάτι που να εξαφανίζει τη μυρωδιά του γάλακτος. Έχετε καμιά ιδέα?

Όλα τα άλλα τα τρώει, εκτός από το αυγό λόγω μυρωδιάς και αυτό. Την φρουτόκρεμα την τσακίζει μόνο βλέποντας dvd.

Eleftheria το γάλα αν δε το ζεστάνεις δε μυρίζει. Το καλοκαίρι μπορείς να το δίνεις κατευθειαν από το ψυγείο, τις άλλες εποχές εγώ ίσα που τους το ζεσταίνω απλά για να ξεπαγώσει έτσι δε μυρίζει. Αν ξεχαστώ και το ζεστάνω λίγο παραπάμω μου λένε ότι μυρίζει σαν ζωολογικό κήπο και δε το πίνουν. Τους παίρνω Ολυμπο ή Βλάχας φρέσκο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13, χλιαρό προς κρύο δοκιμάσαμε και δεν έπιασε ακόμα. Βέβαια, δεν την ζορίζω. Θα ξανα-πειραματιστώ με την θερμοκρασία, ίσως να αλλάξω και γάλα. Σ’ ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

αντι για βραδυνο γαλα τους φτιαχνω γαλα βανιλια η φαριν λακτε ελαφρια και τους το δινω

και το απογευμα η κρεμογαλα η γιαουρτι η ανθος ορυζου παλι με γαλα

η μικρη πινει και 100 μλ γαλα στον υπνο

ο Βασιλης ΤΙΠΟΤΑ με παιρνει χαμπαρι και στον υπνο

οποτε κρεμογαλακι απο το τιποτα

kKZUp2.png

Προχτές δοκίμασα την συμβουλή της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 13. Λοιπόν της ζέστανα 150 ml γαλατάκι (όλυμπος παίρνουμε και εμείς) το έβαλα σε μία κουπίτσα και έριξα μέσα λίγα corn flakes. Βιολογικά με σοκολάτα. Της γέμιζα το κουταλάκι με γάλα και που και που της έβαζα και 1 νιφάδα. Λοιπόν το παιδί έφαγε περίπου το μισό μόνο (ίσως και λιγότερο) και αυτό όχι γιατί δεν της άρεσε (είχε και γεύση σοκολάτας βλέπετε) αλλά γιατί βαρέθηκε!!!!! Την τάιζα επί μισή ώρα και η κούπα δεν έλεγε να αδειάσει.... Είναι και λίγο νευρική η δικιά μου και δε μπορεί τα πολλά πολλά οπότε σε κάποιο σημείο εκνευρίστηκε, τόση ώρα που έτρωγε και την έκανε με ελαφρά...Λοιπόν σαν ιδέα μου φαίνεται πολύ καλή για να γλιτώνω το βραδυνό γάλα και να προστατέψουμε και τα δοντάκια μας, αλλά πολύ χρονοβόρο ρε παιδί μου....(είναι σαν να της δίνεις νερό με το κουτάλι) οπότε και το παιδί τρώει λιγότερο απ'ότι με το μπιμπερό. Εσύ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 13 πόσο γάλα περίπου τα τάιζες με αυτό τον τρόπο;;;;; Μήπως να δοκιμάσω αντί για βραδυνό να της φτιάξω γάλα με κρέμα βανίλια, όπως κάνει η Γατούλα;;;; (Σημειωτέον τις παιδικές κρέμες τις κόψαμε πολύ νωρίτερα για απογευματινό γιατί θεωρούσα ότι ήταν καλύτερο να τρώει γιαουρτάκι) Μήπως να τις ξανα αρχίζαμε;;;;;;;;;;;

cbgep2.png FPV2p2.png

Lina28 είναι πράγματι πολύ χρονοβόρος αυτός ο τρόπος ταϊσματος και εκνευρηστικός. Εγώ έχω χαλασει παλιά και μια ολόκληρη ώρα γι΄αυτό, τι να έκανα όμως. Εγώ λέω: άμα τα παιδιά τρώνε και κοιμούνται κάνεις 10! Τώρα έχουμε πέσει στα 10΄στη μικρή, ο μεγάλος ευτυχώς εδώ και μόλις 1 χρόνο το πίνει μόνος του! Χρησιμοποιώ μεγάλο κουτάλι από ένα σερβίτσιο της μαμάς μου γιατί τα δικά μου κουτάλια είναι πιο ρηχα και ξεκινάω.... Εμένα δεν μου έτρωγαν γιαουρτάκια οπότε έπρεπε πάση θυσία να πιούν γάλα, δεν έτρωγαν επίσης ούτε κρεμόγαλα. Είναι μεγάλο θέμα τα παιδάκια να αρνούνται το γάλα, κουράγιο!

Εγώ θα σου έλεγα πάντως να μη της βάζεις τίποτα μέσα στο γάλα για να συνηθήσει τη γευση του γάλατος, αλλιώς μια ζωή θα πίνει γάλα μόνο με προσθήκες μέσα. Επίσης επειδή είναι κοριτσάκι γιατί να τη φορτώνεις με θερμίδες βραδυατικα (κρεμόγαλα, corn flakes), πιστευω ότι θα παχύνει άδικα κι αν κάνει λιποκύταρα;

με φανταζεστε να ταισω την Αναστασια γαλα με το μιιιιιιιιικρο κουταλακι της ΝΥΚ???? χιχιχιχιχι αποθεωση! γιατι τοοοοσο πολυ ανοιγουμε το στομα.

Ο Βασιλης τουλαχιστον τρωει με το μεγαλο της Κικο, αυτη το ανοιγει σαν σπουργιτι :lol::lol:

kKZUp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα!Τί μπορώ να κάνω που η 19 μηνών κόρη μου ξυπναει τη νύχτα για γάλα?Στις 2:00..πως μπορώ να της το κοψω?παλιά τη ξυπναγα στις 00:00 και της το δινα για να μη με ξυπνησει μετα.

m661c5sf63xv52mh.png

αν και μενα ειναι πολυ μικροτερη δεν ξυπναει πια.τι ωρα τρωει το βραδυ δηλ και ξυπναει στις 2?μηπως διψαει?αν της εδινες λιγο χαμομηλι?εμενα μια δυο φορες που ξυπνησε στις 3 δεν της εδωσα γαλα για να μην το παρει συνηθεια της εδωσα χαμομηλι μιλουπα και ξανακοιμηθηκε.το εχεις δοκιμασει ?η ταισε την αργα π.χ 22 η 23 ωστε να μην ξηπνησει στις 2 θα ειναι χορτασμενη λογικα και θα βγαλει την νυχτα

Αθηνά μου το έχουμε και εμείς αυτό το θέμα όχι κάθε βράδυ αλλά αρκετά και αν δεν ξυπνήσει στις 2:00 θα είναι στις 4 ή 5. Όταν ξυπνάει στις 2:00 εγώ νομίζω ότι δεν είναι τόσο πείνα όσο συνήθεια για να κοιμηθεί. Εγώ έχω προσπαθήσει να τον ξανακοιμήσω χωρίς γάλα αλλά οι προσπάθειες απέβηκαν άκαρπες. Αυτό που θέλω να δοκιμάσω τώρα είναι μήπως του δίνω και λίγο βραδυνό φαί για να τον κρατάει. Εμένα πίνει γάλα το βράδυ γύρω στις 9:30 με 10.

MLZ0p3.pngpZRYp3.png

Γειά σου Ντίνα!Το βράδυ συνήθως τρωει κατα τις 19.30 κρεμούλα ή γιαουρτάκι ή φαγητό αλλά γενικά δεν τρώει και πολύ,τρώει σαν πουλάκι!!!!!Επειδή την βάζω για ύπνο στις 21.00 δεν πειναει για να πιει γάλα κ ετσι ξυπναει εκεινη οποτε θελει.μηπως να την αγνοησω και να την αφησω να φωναζει μεχρι να την παρει παλι ο υπνος?

m661c5sf63xv52mh.png

Μικαέλα το τελευταίο γεύμα της ημερας της ειναι ή φαγητό ή κρέμα ή γιούρτι και γενικά τρώει και σαν πουλάκι και την βάζουμε για ύπνο στις 21.00 κι έτσι δεν θέλει να πιει γάλα πριν παει για ύπνο γιατί δεν πειναει, κι εδω και λίγες μέρες δεν θέλει να πιει \γάλα ουτε στις 00.00 και ξυπνάει αυτή όποτε θέλει, δηλ.στις 2.00.λες να την αφήσω να κλάψει μπας και ξεχαστει λίγο?και στις 21.00 να πιει γάλα πάλι θα ξυπνησει στις 2.00.

m661c5sf63xv52mh.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...