Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ! συμβουλές, tips & μικρά μυστικά!

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα!!Τώρα το καλοκαίρι με τις ζέστες ,τι κάνετε με τα διακοσμητικά κεριά??ΜΟυ έχουνε μείνει αρκετά από το χειμώνα και δεν ξέρω πως να τα φυλάξω.Είναι και αρωματικά ,οπότε να τα βάλω τυλιγμένα στο ψυγείο δεν γίνεται

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα!!Τώρα το καλοκαίρι με τις ζέστες ,τι κάνετε με τα διακοσμητικά κεριά??ΜΟυ έχουνε μείνει αρκετά από το χειμώνα και δεν ξέρω πως να τα φυλάξω.Είναι και αρωματικά ,οπότε να τα βάλω τυλιγμένα στο ψυγείο δεν γίνεται

Δεν έχω κάνει ποτέ καμία ιδιαίτερη συσκευασία στα κεριά για να τα φυλάξω... Τα έχω απλά μέσα στο ντουλάπι... Δεν έχουν πάθει ποτέ τίποτα... Μέσα στο σπίτι δεν έχουμε βέβαια, ποτέ την θερμοκρασία που έχει έξω, άρα πως να λιώσουν??

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

και εμενα ετσι εγιναν και μαλλον θα βαλω σε μια λεκανη χλωρινη με νερο και με την σκουπα θα το τριψω ...μετα ξεβγαλμα με λαστιχο

το θεμα ειναι απο την εξω μερια πως φτανετε?

ισως αν παω στον επανω οροφο που μενει ο αδερφος μου αλλα και παλι δεν ξερω αν φτανω....

ακροβατης:lol::lol::lol::lol::lol:

καλημερα, στις τεντες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ καθε ειδος απορρυπαντικου..

τουλαχιστον εμενα ετσι μου ειπαν οταν την βαλαμε.

μονο νερο και τριψιμο με την σκουπα..

καμιά ιδέα για το πώς μπορώ να καθαρίσω τις τέντες απο την εξωτερική πλευρά. έχει γεμίσει κάτι σα μούχλα:?

εγω ανεβηκα στην γειτονισσα με το πιεστικο και την καθαρισα με σκετο νερο!

668bab1939.png

Δεν έχω κάνει ποτέ καμία ιδιαίτερη συσκευασία στα κεριά για να τα φυλάξω... Τα έχω απλά μέσα στο ντουλάπι... Δεν έχουν πάθει ποτέ τίποτα... Μέσα στο σπίτι δεν έχουμε βέβαια, ποτέ την θερμοκρασία που έχει έξω, άρα πως να λιώσουν??

Εγώ έχω αρκετή ζέστη μέσα στο σπίτι και τα κεριά που έχω βγάζουνε από κάτω κάτι σαν λάδι ,αφήνουνε και λεκέδες .Πρός το παρόν τα έχω τυλίξει με αλουμινόχαρτο αλλά δεν ξέρω εάν είναι αρκετό ,φοβάμαι να τα βάλω σε ντουλάπι γιατί έτσι και λιώσει τίποτα ,θα τα βάψει τα πάντα.

Βρε κορίτσια εσείς που ξέρετε πολλά, πώς φροντίζουμε μαύρη λάκα; Θυμάμαι η μαμά μου χρησιμοποιούσε φανελένιο πανί και κάτι ακόμη, αλλά δε θυμάμαι τι και δυστυχώς δεν είναι πια κοντά μας να τη ρωτήσω (και αυτό και τρεις χιλιάδες άλλα πράγματα που θα ήθελα να τη ρωτήσω και να της πω αλλά δεν είναι της παρούσης αυτό το ζήτημα).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
oikat & Gold πέστε μου σας παρακαλώ από που πήρατε αυτό το σφουγγαράκι της Vileda γιατί carrefur και Σκλαβενίτης δεν το έχουν και το θέλωωωωωωωωω.......

το πήρα από το my market. Όντως δεν υπάρχει σε όλα τα σούπερ.

κορίτσια μούφα ότι δεν κάνει να πλύνεις τις τέντες με απορρυπαντικό. Την έπλυνα αφού την κατέβασα. την 'επιασα, την έβρεξα με το λάστιχο και με απορρυπαντικό πιάτων σε μια σκούπα, και ....καλό τρίψιμο έγινε ξέξασπρη. Μεγάλη διαφορά και ευχάριστο το πιτσίλισμα λόγω ζέστης...

Διαφημίσεις

Κοριτσια γνωριζει καμια τι μπορω να κανω στα παπουτσια μου που με στενευουν κανενα κολπο? Η χρειαζεται να παω στον τσαγκαρη?

Μπορείς να αγοράσεις καλαπόδια για αντρικά παπούτσια και να τα βάλεις στα δικά σου αφού πρώτα τους βάλεις από μέσα λίγη ενυδατική κρέμα (αρκεί να είναι δερμάτινα τα παπούτσια ε; ) .

Δοκιμασμένο ;)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Μου αδειασε κατσαρολα με λαδι τηγανισματος πανω σε μαρμαρινη σκαλα και γεμισε λεκεδες απο λαδι και πιτσιλιες σχεδον ολοκληρη και σε ξερω πωσ νατη καθαρισω. Εχτε να μου προτεινετε κατι

:(:(:confused::(

Μου αδειασε κατσαρολα με λαδι τηγανισματος πανω σε μαρμαρινη σκαλα και γεμισε λεκεδες απο λαδι και πιτσιλιες σχεδον ολοκληρη και σε ξερω πωσ νατη καθαρισω. Εχτε να μου προτεινετε κατι

:(:(:confused::(

έχω ένα βιβλίο που γράφει τα εξής για το μάρμαρο:

- οι λεκέδες αφαιρούνται με οξυζενέ

- λεκέδες από λίπος: διαλύετε 25γρ. πράσινο σαπούνι σε 1/2 λίτρο ζεστό νερό. Το αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε 2 κουταλιές αμμωνία και λίγη κιμωλία. Τρίβετε καλά το μάρμαρο, το σκουπίζετε και το καλύπτετε με αυτό το μίγμα.

Το λάδι μάλλον ανήκει στην 2η κατηγορία.

Ο,τι είναι να κάνεις πάντως πρέπει να το κάνεις γρήγορα πριν ποτήσει ο λεκές.

κοριτσια και εμενα μια βοηθεια....

εβαλα ενα πλυντηριο με ασπρα ρουχα στους 60 και στο μεγαλο προγραμμα με λευκαντικο,απορρυπαντικο και λιγο χλωρινη πλυντηριου και τωρα που τα εβγαλα.....δεν τα λες και ασπρα...

τι μπορω να κανω για να γινουν αυτο που λεμε"γαλα"???

apHGp3.png

Διαφημίσεις

κοριτσια και εμενα μια βοηθεια....

εβαλα ενα πλυντηριο με ασπρα ρουχα στους 60 και στο μεγαλο προγραμμα με λευκαντικο,απορρυπαντικο και λιγο χλωρινη πλυντηριου και τωρα που τα εβγαλα.....δεν τα λες και ασπρα...

τι μπορω να κανω για να γινουν αυτο που λεμε"γαλα"???

Mημως να τα επλενες με vanish σκονη σε ασπρο πλαστικο κουτι, που ειναι καταλληλη για τα λευκα.

Βρε κορίτσια, να σας ρωτήσω, κάθε πότε κάνετε ξεσκόνισμα-σκούπα-σφουγγάρισμα? Εγώ κάνω 2 φορές την εβδομάδα & κανένα πέρασμα με το σουίφερ ενδιάμεσα αλλά το σπίτι βρωμίζει αμέσως απο την επόμενη μέρα. Ειδικά τώρα που περπατάω συχνά ξυπόλητη το πόδι μου μαυρίζει μέσα στη μέρα (!!!). Μήπως φταίει το απορρυπαντικό? Χρησιμοποιώ πλάνετ. παρεπιπτόντως, χρησιμοποιώ και σαπούνι & μαλακτικό για τα ρούχα πλάνετ & δεν το βρίσκω καθόλου αποτελεσματικό, τα ρούχα δεν καθαρίζουν με τίποτα.

oikat & Gold πέστε μου σας παρακαλώ από που πήρατε αυτό το σφουγγαράκι της Vileda γιατί carrefur και Σκλαβενίτης δεν το έχουν και το θέλωωωωωωωωω.......

Εγω το χω παρει απ τον Μασουτη.

Mημως να τα επλενες με vanish σκονη σε ασπρο πλαστικο κουτι, που ειναι καταλληλη για τα λευκα.

εβαλα το ιδιο αλλα απο το ariel....λες να μην κανει δουλεια αυτο και να παρω το vanish????

apHGp3.png

Βρε κορίτσια, να σας ρωτήσω, κάθε πότε κάνετε ξεσκόνισμα-σκούπα-σφουγγάρισμα? Εγώ κάνω 2 φορές την εβδομάδα & κανένα πέρασμα με το σουίφερ ενδιάμεσα αλλά το σπίτι βρωμίζει αμέσως απο την επόμενη μέρα. Ειδικά τώρα που περπατάω συχνά ξυπόλητη το πόδι μου μαυρίζει μέσα στη μέρα (!!!). Μήπως φταίει το απορρυπαντικό? Χρησιμοποιώ πλάνετ. παρεπιπτόντως, χρησιμοποιώ και σαπούνι & μαλακτικό για τα ρούχα πλάνετ & δεν το βρίσκω καθόλου αποτελεσματικό, τα ρούχα δεν καθαρίζουν με τίποτα.

Ξεσκόνισμα σκουπισμα με την ηλεκτρική και σφουγγάρισμα μια φορά την εβδομάδα εκτός απροόπτου/ επίσκεψης.

Ενδιάμεσα σκουπισμα/μάζεμα τριχών με σουίφερ σκούπα μέρα παρά μέρα

Σημαντικό επισης ειναι οτι στο σπίτι μέσα δεν μπαινουμε/περπατάμε με τα παπούτσια ποτέ, μονο στο χωλάκι της εισόδου, και ετσι η μονη βρωμιά που βρισκεις είναι η σκόνη που μαζεύεται απο το αέρισμα.

Μπορείς να ανανεώνεις το σφουγγάρισμα μέρα παρά μέρα....αλλά ειναι κόπος.

Ξεσκόνισμα με σουίφερ για τα χοντρά και μετά πέρασμα με πανάκι και ενα μείγμα σε βαποριζατέρ απο ενα δάχτυλο εναμιση μαλακτικό, ενα σφηνάκι ξυδι και το υπολοιπο νεράκι.

Ξεκάζεις σκουπιζεις και δεν μαζευει τοσο σκόνη και δεν χρειάζεται καθημερινά.

Τα πλάνετ μια φορά τα πηρα και δεν τα ξαναπήρα, απαράδεκτα και δεν καθαρίζουν ουτε του πλυντηριου ουτε ουτε του πατώματος.

Στο μειγμα για το σφουγγάρισμα βάζω νερό δυο καπάκια υγρό πατώματος για το άρωμα και ενα καπάκι χλωρίνη συμπυκνωμένη.

Εγώ για το πλυντήριο ρούχων χρησιμοποιώ ή το Νεοματ υγρό το μπλε ή το Εσεξ Γιασεμί και πλένω μονο στους 30βαθμούς ή στους 40 καμιά φορά. Πάντα βγαινουν ολοι οι λεκέδες μου. Βεβαια οταν ειναι λαδιά ή σάλτσα μολις λερωθει του βάζω λιγο απορρυπαντικό πιάτων επιτόπου φευγει το περισσότερο και μετά πλυντήριο.

Μαλακτικό ρουχων χρησιμοποιώ το Σουπλιν αρόμα θέραπυ το φουξ ή το Λενορ το χρυσό (ειναι τα μονα δυο που εγώ τουλάχιστον δοκιμασα και μένει η μυρωδιά στα ρουχα και μετά το στέγνωμα και στο σιδέρωμα και στην ντουλάπα) τα παιρνω σε μεγάλες ποσότητες οταν βρίσκω προσφορές πχ πηρα την δευτερα απο το καρφουρ 6 σουπλιν μικρά με 40% έκπτωση και είχε για κάθε ενα και ένα ακομη δώρο. Πληρωσα 6ευρώ και για τα έξι κουτάκια των 750μλ.

Ηθελα να ρωτησω αν ξερει καμια κοπελα πώς φευγει το γαριασμα απο τα ρουχα. εχετε δοκιμασει καποιο απορρυπαντικο και το πετυχατε; δεν θελω να τα μουλιασω στη χλωρινη. υπαρχει τροπος;

δεν ξερω αν το συγκεκριμενο ποστ και η συγκεκριμενη ερωτηση πρπει να μπουν σε αυτο το τοπικ αλλα δεν ξερω που αλλου να το ρωτησω.

θελω να αγορασω πολυ μεγαλες ναιλον "σακουλες" για καναπε για να βαλω μεσα καποια επιπελα και ηλεκτρικα στη μετακομιση. θελω δηλαδη να βρω ετσι μεγαλες γερες "σακουλες" για τον καναπε, την κουνια του μωρου, το ψυγειοι κτλ. καταλαβατε. ξερετε καποιο μεγαζι με ειδη συσκευασιας απο οπου να μπορω να αγορασω; υπαρχει τετοιο πραγμα η θελω παραλογα πραγματα; αμα γνωριζετε θα με βοηθουσατε πολυ

δεν ξερω αν υπαρχουν οι σακουλες που λες, αλλά υπάρχει αυτο το ναυλον με τις φουσκες σε ρολό τεράστιο (υψος 1,5 μετρο νομίζω και καμια 50 μηκος). Αυτο μπορεις να το παρεις απο μαγαζί που πουλάει χρώματα σιδερικά.

Διαφορετικά αν ρωτούσες σε κάποιο επιπλαδικο γνωστό σου να σου δώσει τετοιο ναυλον.

δεν ξερω αν το συγκεκριμενο ποστ και η συγκεκριμενη ερωτηση πρπει να μπουν σε αυτο το τοπικ αλλα δεν ξερω που αλλου να το ρωτησω.

θελω να αγορασω πολυ μεγαλες ναιλον "σακουλες" για καναπε για να βαλω μεσα καποια επιπελα και ηλεκτρικα στη μετακομιση. θελω δηλαδη να βρω ετσι μεγαλες γερες "σακουλες" για τον καναπε, την κουνια του μωρου, το ψυγειοι κτλ. καταλαβατε. ξερετε καποιο μεγαζι με ειδη συσκευασιας απο οπου να μπορω να αγορασω; υπαρχει τετοιο πραγμα η θελω παραλογα πραγματα; αμα γνωριζετε θα με βοηθουσατε πολυ

αχ οταν εκανα την μετακομηση μου απο Αθηνα -Κερκυρα ειχα παρει τετοιες σακουλες(χοντρες και ηταν σε ρολο και μου το εκοψε στο μεγεθος που ηθελα ακριβος) απο μαγαζι με τετοια ειδη....σακουλες,χαρτι για τυλιγμα με φουσκες κ.α. τωρα στην Θεσ/νικη δεν ξερω που μπορεις να βρεις αλλα σιγουρα καπου θα εχει ενα τετοιο μαγαζι!!!

apHGp3.png

Σας ευχαριστω πολυ και τις δυο.

Ρια στην Αθηνα ψαχνω μαγαζι με τετοια ειδη. θα γυρισουμε θεσσαλονικη.

υπαρχει περιπτωση να εχει το πρακτικερ ή το αλεξπακ;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...