Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ! συμβουλές, tips & μικρά μυστικά!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους....ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ!Έφτιαξα μελομακάρονα σήμερα, και δυστυχώς ξέχασα πάνω στο μάτι το σιρόπι και χύθηκε πάνω στην κεραμική εστία.....Πήρα τα πολλά πολλά αλλά μου έχει ακόμα πολύ πράγμα πάνω το μάτι!!!Ξέρω ότι η ζάχαρη είναι ότι χειρότερο για την κεραμική αλλά μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος???Μήπως υπάρχει κάτι και δεν ειμαι καταδικασμένη??Αυτό το μάτι άραγε μπορώ να χρησιμοποιήσω ξανά??

ώς "καμμένη" κι εγώ απο περσυνά μελομακάρονα, έχω να σου πώ ότι το μάτι σου μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ξανά και ξανά .. απλά το σιρόπι "έσκαψε" το κεραμικό και χάλασε την αισθητική της εστίας .. δεν μπορείς να κάνεις τίποτα .. απλά καθάρισε το καλά, ξύστο και με την ξύστρα για να μη σου κάνει περισσότερη ζημιά και μετά .. ξέχνα το ;)

ό,τι και να βάλεις δε μαλακώνει .. :(

εγώ μετά απο αυτό, έπιασα ΟΛΑ τα βιβλία μαγειρικής και όπου είχε μέσα σιρόπι με μέλι έγραψα με κόκκινο στυλό και μεγάλα γράμματα "ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ!!! ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΧΥΝΕΤΑΙ!!!" :lol:

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Διαφημίσεις

Nanouka ευχαριστώ για την απάντηση...Στο μεταξύ βέβαια ρωτώντας από εδώ και από εκεί έμαθα ότι τουλάχιστον μπορώ να ξαναχρησιμοποιήσω την συγκεκριμένη εστία όπως και έκανα, χωρίς κανένα πρόβλημα όπως λες και εσύ....!Και επίσης κατάφερα και έβγαλα όλο το "καμμένο", αλλά δυστυχώς έχει τρυπήσει η εστία.........................................!!!Κρίμα και ήταν τόσο "νέα"...(η κουζίνα μου εννοείται)!!!

c3uigj8l12ghbm4e.png

κοριτσια να ρωτησω οσες εχετε inox ηλεκτρικα στη κουζινα πως τα διατηρειτε ομορφα δηλ να λαμπουν.

Εγώ πάλι από το λαδάκι δεν έμενα ευχαριστημένη...

Τελευταία όλα τα ινοξ τα καθαρίζω με τον λιποκαθαριστή οβερλάι και μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα.Και τον απορροφητήρα και τον φούρνο...

Ψεκάζω μια-δυο φορές σε ένα υγρό βετεξ και περνάω την επιφάνεια.Μετά ξεπλένω το βετεξ και περνάω 2-3 φορές για να ξεβγάλω.Τέλος σκουπίζω με μαλακή πετσέτα.Καθαρότατο και γυαλιστερό το ψυγείο.

• 2 εβδομάδες μετά...

Ο φούρνος μικροκυμάτων μας, το πορτάκι του είναι καθρέπτης κάπως..... Αλλά είναι όλο δακτυλιές όπως το πιάνουμε κλπ....

Ξέρετε πώς καθαρίζει; Με άζαξ δε το κάνω γιατί είναι και inox και θα το καταστρέψω κι άμα το περνάω με πετσέτα γίνεται χειρότερα....:cry:

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

κοριτσια καλημερα...θελω να καθαρισω και να φρεσκαρω το χαλι που εχω στο παιδικο για να ειναι ετοιμο για το μωρακι το καινουργιο?Εχω ατμοκαθαριστη.Πιστευετε οτι ειναι αρκετος?Να κανω και ενα φρεσκαρισμα με ξυδι και μετα με ατμοκαθαριστη?

Βρε κορίτσια εσείς που είστε τόσο καλές νοικοκυρές, για βοηθήστε και 'μένα λίγο.

Την μούχλα πως την καθαρίζουμε?

Έχει πιάσει μούχλα πίσω από ένα κρεμαστό ντουλάπι (που δεν γίνεται να βγει). Έχωσα ένα ξύλο τυλιγμένο με πανί με αζαξ και το καθάρισα λίγο, αλλά ξαναγέμισε σε λίγες μέρες και χειρότερα απ'ότι ήταν.

Επίσης έχω μούχλα στο παράθυρο του μπάνιο το οποίο δεν ανοίγει είναι υαλότουβλα και εχει μαζευτεί η μούχλα στο στόκο πάνω. Δεν βγαίνει με ότι και αν την έτριψα.

Για το παράθυρο του μπάνιου υπάρχει ένα ειδικό σπρέι που πουλάνε στα καταστήματα με χρώματα-σιδηρικά.

Για τη μούχλα πίσω απο το ντουλάπι όμως, η περιγραφή σου με κάνει να σκέφτομαι ότι μπορεί να υπάρχει καμιά διαρροή νερού μέσα στον τοίχο! Έπαθα πρόσφατα μια παρόμοια ζημιά γι'αυτό το λέω.... Υπάρχει περίπτωση απο εκεί να περνάνε σωλήνες ύδρευσης ή καλοριφέρ?

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

2 ερωτησούλες...

1) Σε ξύλινο τραπεζάκι σαλονιού έμεινε λάδι μάλλον και έχει κάνει σχεδόν ολόκληρο δαχτυλίδι που φαίνεται υπό γωνία, το κατάλαβα 3-4 μέρες μετά καθώς έλειπα από το σπίτι και τα παιδιά δεν πήραν χαμπάρι...τι κάνω? υπάρχει τρόπος να βγει?

2) Μπροστά στο τζάκι στο "τούβλο" έψησε ο άντρας μου και πότισε το τούβλο με λάδι...αυτό υπάρχει τρόπος να βγει?

εγω το τουβλο στο τζακι το καθαριζω με χλωρινη και φευγουν ολα.

Οι ηλίθιοι είναι αήτητοι

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια εσείς που είστε τόσο καλές νοικοκυρές, για βοηθήστε και 'μένα λίγο.

Την μούχλα πως την καθαρίζουμε?

Έχει πιάσει μούχλα πίσω από ένα κρεμαστό ντουλάπι (που δεν γίνεται να βγει). Έχωσα ένα ξύλο τυλιγμένο με πανί με αζαξ και το καθάρισα λίγο, αλλά ξαναγέμισε σε λίγες μέρες και χειρότερα απ'ότι ήταν.

Επίσης έχω μούχλα στο παράθυρο του μπάνιο το οποίο δεν ανοίγει είναι υαλότουβλα και εχει μαζευτεί η μούχλα στο στόκο πάνω. Δεν βγαίνει με ότι και αν την έτριψα.

υπάρχει ενα σπρευ αντιμουχλικο στα χρωματοπωλεια ....και κανει πολυ καλη δουλειά!

Εγώ πάλι από το λαδάκι δεν έμενα ευχαριστημένη...

Τελευταία όλα τα ινοξ τα καθαρίζω με τον λιποκαθαριστή οβερλάι και μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα.Και τον απορροφητήρα και τον φούρνο...

Ψεκάζω μια-δυο φορές σε ένα υγρό βετεξ και περνάω την επιφάνεια.Μετά ξεπλένω το βετεξ και περνάω 2-3 φορές για να ξεβγάλω.Τέλος σκουπίζω με μαλακή πετσέτα.Καθαρότατο και γυαλιστερό το ψυγείο.

εγω πάλι τα κάνω με μια κρέμα για τα inox της boss που ειχα αγοράσει από κωτσόβολο και τα κανει σουπερ!

Oχι χλωρινη παρε λευκαντικο και βαλε το μαζι με το απορυπαντικο και πλυνε τα ξανα.Ετσι ειχα κανει εγω μια φορα που μου γαρνιασαν και βγηκαν καταλευκα.

• 1 month later...

Kαλημέρα, από μια καινούρια νοικοκυρά (ο θεός να την κάνει). Έχω πρόβλημα με τις κεραμικές εστίες... Στην προσπάθεια να τις καθαρίσω το μεγάλο μάτι έχει γίνει όλο νερά. κάτι σαν να έφυγε το χρώμα του. Είναι ολοκαίνουργια και κοντεύω να σκάσω.Αν υπάρχει καμιά συμβουλή.

Διαφημίσεις

Κοριτσια τα φωτα σας εχω ντουλαπια κουζινας απο βακελιτη κ θελω να σας ρωτησω με τι μπορω να τα καθαριζω, με azax? Αφηνουν συνεχεια δαχτυλιες εχω τρελαθει κ ο μεγαλος μου γιος συνεχεια στην κουζινα τριγυριζει.

Και κατι αλλο για τις πετσετες του μπανιου υπαρχει κανενα μυστικο να μεινουν απαλες γιατι μου σκληραινουν, ευχαριστω.

κορίτσια, μήπως θα μπορούσατε να μου βρείτε λύση στα παρακάτω?

1) Το νερό της βρύσης έχει πολλά άλατα με αποτέλεσμα να αφήνει λεκέδες στα πλυμένα ποτήρια και σκεύη...καμιά ιδέα?:confused:

2) καποια δραστική λύση για το γυάλινο τραπέζι μου που γεμίζει αμέσως δαχτυλιές?

cN3ep3.png

κορίτσια, μήπως θα μπορούσατε να μου βρείτε λύση στα παρακάτω?

1) Το νερό της βρύσης έχει πολλά άλατα με αποτέλεσμα να αφήνει λεκέδες στα πλυμένα ποτήρια και σκεύη...καμιά ιδέα?:confused:

2) καποια δραστική λύση για το γυάλινο τραπέζι μου που γεμίζει αμέσως δαχτυλιές?

1. εννοείς στο πλυντήριο πιάτων η γενικώς ???

για το πλυντήριο θα σου έλεγα πρώτα να ελέγξεις αν έχεις ρυθμίσει το πλυντήριο σύμφωνα με την σκληρότητα του νερού της περιοχής σου (γιατί η ρύθμιση είναι η εργοστασιακή) και φυσικά να βάζεις σε κάθε πλύση ξύδι έτσι χύμα στο πλυντήριο.

Αν εννοείς στο χέρι πάλι ξύδι θα σου πω στο σφουγγάρι και στην σαπουνάδα (όπως καταλαβαίνεις καταναλώνω πολύυυυυυ ξύδι κάθε χρόνο) :D:D

2. άμα το βρείτε να μου το πείτε και μένα :D

ξύδι, ε? Μου βρωμάει ρε γαμώτο, αλλά θα το δοκιμάσω:D

Όσο για το γυάλινο τραπέζι μάλλον δεν υπάρχει σωτηρία...:evil:

Ευχαριστώ πολύ;)

Φασολάκι εδω καλαμαράκι

Η AGE εννοει το λευκο ξύδι που βαζει κατα κόρον και αυτο μυριζει λιγο λιγοτερο απο το κοκκινο

Κορίτσια όσες μένετε στο Βόλο σωθήκαμε....άνοιξε σιδερωτήριο πλυντήριο που σιδερώνει τα πάντα (και πλένει φυσικά) με 2 ευρώ το κιλό...μου λύθηκαν τα χέρια μιλάμε! Κάνει και διανομή κατ'οίκον αλλά έρχονται και τα παίρνουν κιόλας. Πολύ καθαρά και περιποιημένα όλα.... για όποια ενδιαφέρεται το τηλέφωνο είναι 2421024233 - 6944394052

Κορίτσια, πώς θα καθαρίζατε τσίσα σκύλου από χαλί μάλλινο? Μας ήρθαν επισκέπτες με το τετράποδό τους το οποίο μου κατούρησε 3 χαλιά! Το έπλυνα τοπικά με βετέξ και υγρό σαπούνι και το μόνο που κατάφερα ήταν να κάνω ένα πασάλειμα σαπουνάδας που στέγνωσε και φαίνεται κάπως...

5k3tp2.png

Κοριτσια τα φωτα σας εχω ντουλαπια κουζινας απο βακελιτη κ θελω να σας ρωτησω με τι μπορω να τα καθαριζω, με azax? Αφηνουν συνεχεια δαχτυλιες εχω τρελαθει κ ο μεγαλος μου γιος συνεχεια στην κουζινα τριγυριζει.

Και κατι αλλο για τις πετσετες του μπανιου υπαρχει κανενα μυστικο να μεινουν απαλες γιατι μου σκληραινουν, ευχαριστω.

Μηπως υπαρχει καποιος να μου απαντησει

βρεξε ενα βετεξ που δεν αφηνει χνουδια μεσα σε ζεστο νερακι και στο νερο βαλε ξυδι.βρεξε το βετεξ στιψτο καλα καλα και τα ντουλαπια θα ειναι σαν καινουργια. :-)

Κορίτσια, πώς θα καθαρίζατε τσίσα σκύλου από χαλί μάλλινο? Μας ήρθαν επισκέπτες με το τετράποδό τους το οποίο μου κατούρησε 3 χαλιά! Το έπλυνα τοπικά με βετέξ και υγρό σαπούνι και το μόνο που κατάφερα ήταν να κάνω ένα πασάλειμα σαπουνάδας που στέγνωσε και φαίνεται κάπως...

να δωσεις τα χαλια να στα πλυνουν οι ιδιοκτητες του 4ποδου, ή για ακομη καλητερα αποτελεσματα να τα στειλεις στο καλητερο ταπητοκαθαριστηριο και να τα χρεωσεις σ εκεινους!! :evil:Δεν ειμαστε καλα.:twisted::twisted::twisted: Ηρθαν επισκεψη σε κατουρισαν κιολας?:twisted::twisted:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...