Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ! συμβουλές, tips & μικρά μυστικά!

Recommended Posts

Καλημερα σας κ καλο μηνα θελω να κανω μιε ρωτηση πηραμε καινουριο σαλονι εδω κι ενα μηνα κ εχει μια μυρωδια δε ξερω αν ειναι απο το μαγαζι ή απο τα υλικα θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος για να φυγει αυτη η μυρωδια γιατι μυριζει ολο το σπιτι..

Διαφημίσεις

Καλημερα σας κ καλο μηνα θελω να κανω μιε ρωτηση πηραμε καινουριο σαλονι εδω κι ενα μηνα κ εχει μια μυρωδια δε ξερω αν ειναι απο το μαγαζι ή απο τα υλικα θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος για να φυγει αυτη η μυρωδια γιατι μυριζει ολο το σπιτι..

Καλό σκουπισμα με την ηλεκτρική σε όλο το σαλόνι σου με το μικρο εξάρτημα και ξυδονερο τα διώχνει όλα ή ατμοκαθαριστή?

Ναι θα κάνεις ενα λιτρο νερο και θα βάλεις ενα φλυτζανάκι του καφέ ή δυο ξύδι, θα ειναι εντονη η μυρωδιά αλλα μην κολλήσεις θα φυγει, θα το περάσεις με νωπο πανάκι σαν να το τριβεις απαλά! Η μυρωδια΄ειμαι σιγουρη οτι θα φυγει και το ξυδι σε κανένα δυωράκι θα εχει φυγει , ετσι εκανα εγώ τα χαλιά μου γιατι μυριζαν εργοστάσιο!

• 3 εβδομάδες μετά...

Απο μια γρηγορη αναζητηση που εκανα δεν βρηκα κατι αναλογο...

Το Σαββατο το βραδυ αδειασε ενα ολοκληρο 5κιλο λαδι στο πατωμα της κουζινας μου...χωρις να θελω να επεκταθω πως ενιωσα κ κυριως πως εκφραζομουνα εκεινη τη στιγμη κ για τις επομενες 3 ωρες που το καθαριζα,θελω να σας ρωτησω κατι.

Ξερω οτι το λαδι καθαριζει με εφημεριδες. Επειδη ομως η ποσοτητα ηταν σχεδον 2 εκατοστα παχος σε οοοολο το πατωμα απ ακρη σ ακρη κ δεν ειχα τοσο χαρτι, το μαζεψα με σφουγγαριστα με καυτο νερο κ σκονη μεσα κ αφου καθαρισε μετα το ετριψα ολο το πατωμα με εφημεριδα. Μπορω να πω οτι εχει καθαρισει αλλα μενει μια γυαλαδα κ γλυστραει ακομα καπως.( σαν να περπατας πανω σε μαρμαρο πολυ πολυ γυαλισμενο κ γλιστερο) Επειδη εχω κ το μωρο, γνωριζετε κανα tip πως θα γινει να φυγει τελειως η λαδιλα???

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Διαφημίσεις

Το Σαββατο το βραδυ αδειασε ενα ολοκληρο 5κιλο λαδι στο πατωμα της κουζινας μου...χωρις να θελω να επεκταθω πως ενιωσα κ κυριως πως εκφραζομουνα εκεινη τη στιγμη κ για τις επομενες 3 ωρες που το καθαριζα,θελω να σας ρωτησω κατι.

Ξερω οτι το λαδι καθαριζει με εφημεριδες. Επειδη ομως η ποσοτητα ηταν σχεδον 2 εκατοστα παχος σε οοοολο το πατωμα απ ακρη σ ακρη κ δεν ειχα τοσο χαρτι, το μαζεψα με σφουγγαριστα με καυτο νερο κ σκονη μεσα κ αφου καθαρισε μετα το ετριψα ολο το πατωμα με εφημεριδα. Μπορω να πω οτι εχει καθαρισει αλλα μενει μια γυαλαδα κ γλυστραει ακομα καπως.( σαν να περπατας πανω σε μαρμαρο πολυ πολυ γυαλισμενο κ γλιστερο) Επειδη εχω κ το μωρο, γνωριζετε κανα tip πως θα γινει να φυγει τελειως η λαδιλα???

εγώ θα δοκίμαζα με ξύδι "ενισχυμένη" δόση το ξύδι δεν διαλύει το λάδι :-P:-P??

Εγω τις τυλιγω ως εξης: τις ισιωνω με τα χαρια ετσι ωστε να δειχνουν αχρησιμοποιητες οπως τις επιασα απο τον παγκο του σουπερ και διπλωνω το ενα χερακι προς το αλλο. αφου γινει ενα μακριναρι τοτε τις κανω 2 κομπους οπως κανουμε το σκοινι,και αφου γινουν σαν μια γροθια τις βαζω σε ενα αλλο τσαντακι του σουπερ και τις βαζω στην ντουλαπα της βεραντας και τις χρησιμοποιω στα καλαθακια των σκουπιδιων.Τις χαρτινες τις διπλωνω τοσο οσο να γινουν περιπου μια σελιδα Α4 και αυτες και τις βαζω επισης στην ντουλαπα της βεραντας την μια πανω στην αλλη και για να μην πεφτουν τις στερεωνω βαζοντας το καλαθακι που εχω τα μανταλακια μεσα. Οταν μαζευτουν πολλες ομως τις παω για ανακυκλωση βεβαια.

Διαφημίσεις

αλευρι!

μην φρικαρεις !

θα σωθεις!

οταν δουλευα σε σουπερ και εσπαγε καποιο λαδι , αδειαζαμε αλευρι και καθαριζαμε!

δεν υπηρχε καθολου γυαλαδα μετα!

τα ματια σου η ζωη μας ολη

στο ικεα εχει θηκη για τις πλαστικες σακουλες , η οποια κολαει σε ξυλο και την εχω κολλησει στο ντουλαπακι της κουζινας απ την μεσα πλευρα

ακριβώς το ίδιο. Αλλά πάντα μαζευονται σακούλες περισσότερες από ότι χωράει και τις πετάω.

Επίσης, τις σακούλες εκτός σούπερ τις έχω χωρίσει ανάλογα με το μέγεθος διπλωμένες μέσα στο ντουλάπι της βεράντας. Ελάχιστες φορές χρειάζονται όπως οι μεγαλες από τα τζάμπο και οι πολύ πολύ μικρές.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Μπήκα κι εγώ να παραπονεθώ που η μικρή μου πότισε με το μοβ μαρκαδόρο δύο κρόσια από το καλό χαλί του σαλονιού, αλλά αφού διαβασα το παθημα της κοπέλας με το λάδι, δε θα γκρινιάξω! Πείτε μου μόνο αν ξέρετε, πώς θα καθαρίσω τα κρόσια... φοβάμαι οτι μέχρι να δώσω τα χαλια για καθαρισμα θα έχει ξεραθεί ο λεκές και δε θα βγαίνει...:(

Το λάστιχο του πλυντηρίου το κάνω με ένα βετέξ και όχι συχνά... Πρόβλημα έχω περισσότερο στη θήκη του απορρυπαντικού, κολλαει απορρυπαντικό και μαλακτικό και βρωμιζει εύκολα...

Διαφημίσεις

Ξέχασα και το άλλο...τις σακούλες του σ/μ εγώ τις χρησιμοποιώ για σκουπίδια που μετά τα βγάζω έξω στον κάδο... Τις διπλώνω λοιπόν ώστε να γίνουν μικρές και μετά τις βάζω σε μια άδεια θήκη για χαρτομάντηλα (από αυτές που τραβάς από πανω τα χαρτομάντηλα). Οποτε χρειάζομαι σακούλα τραβάω μία και τη χρησιμοποιώ..

Καλησπερα θελω τη βοηθεια σας ο μικρουλης μου εκανε εμετο πανω στο σαλονι μου το καθαρισα αλλα εμεινε η μυρωδια μηπως γνωριζετε πως θα φυγει γιατι μυριζει ασχημα..

Καλησπερα θελω τη βοηθεια σας ο μικρουλης μου εκανε εμετο πανω στο σαλονι μου το καθαρισα αλλα εμεινε η μυρωδια μηπως γνωριζετε πως θα φυγει γιατι μυριζει ασχημα..

Δοκίμασες να το κάνεις με ξύδι??? Απʼ όσο ξέρω διώχνει τις μυρωδιές…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Δε δοκιμασα με ξυδι θα το προσπαθησω μαλλον το ξυδι θα το αραιωσω μεσα στο νερο ετσι δεν ειναι?

Βαλε σε ένα λεκανάκι λίγο απορρυπαντικό πιάτων, (εκτός αν έχεις καθαριστικό χαλιών), αρκετό ξύδι και χλιαρό νερό. Πάρε ένα σφουγγαράκι για τα πιάτα και κάντο σε εκείνο το σημείο. Και μετά με ένα στεγνό πανάκι πέρασέτο από πάνω.

Ο καναπές τι χρώμα είναι??? Αν είναι ανοιχτόχρωμος, μη χρησιμοποιήσεις κάποιο απορρυπαντικό με χρώμα. Καλύτερα με σκέτο ξύδι και νερό να το κάνεις.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Ο καναπες μου ειναι σπασμενο λευκο, δηλαδα του παγου για να σου δωσω να καταλαβεις

Ε τότε μη βάλεις απορρυπαντικό με χρώμα.

Βαλε στο λεκανάκι λίγο μαλακτικό ρούχων για το άρωμα, λευκό ξύδι και χλιαρό νερό και πέρασέτο. Ίσως να χρειαστεί να το κάνεις αυτό μερικές φορές μέχρι να φύγει η μυρωδιά τελείως. Μόνο μη το τρίψεις δυνατά και φύγει και το χρώμα.

Επίσης αν θέλεις χρησιμοποίησε ένα αρωματικό χώρου ή άναψε ενα κεράκι αρωματικό. Μπορεί να τραβήξει τη μυρωδιά. Η φωτιά τραβάει τη μυρωδιά και το αρωματικό κεράκι κάνει την ατμόσφαιρα ποιο ευχάριστη.

Ελπίζω να βοήθησα.

0sShp3.png

PGnvp2.png

κοριτσια σος εχω στενο πληντυριο που ανοιγει απο πανω και εντοπισα στο λαστιχο μουχλα πως θα το καθαρισω??κ πως εγινε αυτο αφου παντα σκουπιζω κ αφηνω κ την πορτα ανοιχτη..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...