Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόση ώρα ασχολούνται ???

Recommended Posts

Καλημέρα, ο Θεόφιλος είναι 3 ετών και κάτι, να διευκρινίσω ότι δεν πάει παιδικό ( ίσως και να έχει σχέση ), πολλές φορές του δίνω να ζωγραφίσει με μαρκαδόρους νερομπογιές κτλ. Δείχνει να του αρέσει πολύ ή καθόμαστε και κάνουμε μαζί διάφορα με ελεύθερες χειροτεχνίες ή κάποια πράγματα που τυπώνω από το paidika.gr.

Έχω όμως κάποιες ανησυχίες, ποτέ δεν κάθεται να ασχοληθεί πάνω από 15 λεπτά παρόλο που δείχνει ενθουσιασμένος. :roll:

Άλλος προβληματισμός μου είναι ότι με τίποτα δεν λέει να μάθει πως κρατάμε στυλό-μαρκαδόρο και μάλιστα επιμένει ότι εγώ το κρατάω λάθος :shock: .Επίσης όταν λέμε να ζωγραφίσει κάτι μέσα στις γραμμές το κάνει άστα να πάνε.

Και τέλος δεν του άρεσε ΠΟΤΕ να του λέμε παραμύθια, σπάνια θα έλεγα με βάζει να του διαβάζω καμιά ιστορία με τον Μπομπ το μάστορα ή τον Μακουίν

Μήπως θα πρέπει να ανησυχήσω για το ότι θα αντιμετωπίσω στο μέλλον έλλειψη προσοχής?

Υ.γ: να σας επισημάνω ότι ΠΟΤΕ δεν τον πίεσα από μόνος ζητάει καμιά φορά να ασχοληθεί….

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Ντάλια, στην ηλικία αυτή νομίζω πως είναι εντελώς φυσιολογική η συμπεριφορά που περιγράφεις...

Εμένα ο Ωρίων με τίποτε δεν ήθελε να του δείξω να κρατάει το μολύβι, ήθελε εγώ να του ζωγραφίζω και τρελλαινόταν για παραμύθια στα 3 του. Γύρω στα 5 ξεκίνησε να μπορεί να ασχοληθεί με μια δραστηριότητα και να τον ξεχάσουμε...

Η Φοίβη, έμαθε σχεδόν μόνη της να κρατάει το μολύβι σχετικά καλά (και πάλι δε δεχόταν από εμένα να της δείξω), δεν κάθεται πολλή ώρα για ιστορία και ενώ ξεκινάει να ζωγραφίζει μέσα στο περιθώριο μετά από λίγο κουράζεται και πιάνει όλη τη σελίδα με τις μολυβιές :lol::lol: Από την άλλη, μπορεί να της δώσεις 10 κέρματα και να κάθεται μισή ώρα και να τα βάζει μέσα στον κουμπαρά, να τα βγάζει και να τα ξαναβγάζει και φτού κι απ'την αρχή...

Είναι αλήθεια βέβαια πως από τα 3 τους που ξεκίνησαν παιδικό έμαθαν εκεί πολλά από αυτά που δεν δέχονται να τους τα υποδείξουμε εμείς στο σπίτι που ως γνωστόν δεν ξέρουμε να κάνουμε τίποτε :lol::lol:

Σιγά-σιγά θα δεις πως θα ασχολείται περισσότερη ώρα με κάποια δραστηριότητα...

DALIA καλημέρα!

Θα συμφωνήσω με τη micnat.

Και μην ανησυχείς. Ούτε εμένα συγκεντρώνεται πάνω από 15 λεπτά στο ίδιο παιχνίδι-δραστηριότητα. Είναι της ηλικίας. Ειδικά αν είναι και από τα παιδάκια που βαριούνται εύκολα (σαν τη δικιά μου).

Άλλωστε δεν τα ελκύει όλα τα παιδάκια η ζωγραφική! Μπορεί να του αρέσουν καλύτερα οι κατασκευές π.χ.. Μην σε ανησυχεί για το πως χρωματίζει μέσα στα πλαίσια! Άσε που κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα να χρωματίζει/ζωγραφίζει -αν το θέλει- ελεύθερα παρά σε συγκεκριμένα πλαίσια που το περιορίζουν. Καλά κάνει! Είναι για μεγαλύτερα παιδιά ούτως ή άλλως.

Έχεις ένα έξυπνο παιδάκι, που θέλει να του εξάπτεις συχνά το ενδιαφέρον με κάτι καινούργιο! :wink:

εμενα ειναι βεβαια πιο μικρη κι αν κατσει 15 λεπτα παρτυ :D .Επειδη δοουλευα ως νηπιαγωγος,νομιζω οτι το να συγκεντρωνονται θα το μαθυον στο σχολειο.η ελλειψη προσοχης δεν φαινεται απο τοσο νωρις.κι εμενα με πιανει η υπερβολη μου και θελω να καθεται να κανει πραγματα μαζι μου αλλα μετα σκεφτομαι οτι κακως την πιεζω,θα ρθει η ωρα της που θα καθεται στο σχολειο οποτε μην τα πιεζουμε

Koριτσάκια ευχαριστώ πολύ..Λέτε ε ??? Εγώ η τρελή η μάνα που αγχώνομαι από τώρα για έλλειψη συγκέντρωσης.

Και αυτό ρε παιδιά με τα παραμύθια πως το εξηγείται όλα τα περισσότερα παιδάκια από τις φίλες μου, από εδώ στο φόρουμ χαλαρώνουν ή τους αρέσει πολύ να τους αφηγούνται παραμύθια ο δικός μου γιατί λέει « ωχ μανούλα είναι πολύ χαζά αυτά τα πραματάκια» και έχω δοκιμάσει διάφορες κατηγορίες παραμύθια, από κλασικά, μύθοι αισώπου και πολλά άλλα.

Αλλά ρε παιδιά έχει πολύ μεγάλη φαντασία να τον ακούστε τι λέει όταν παίζει με τα παιχνίδια του ή στο μπάνιο που τον αφήνω και κουβαλάει ένα σωρό πράγματα. Στις φάσεις που σας λέω δεν θέλει να του μιλάμε και να τον ακούμε καθόλου σαν να ντρέπεται ένα πράγμα…Φυσικά σέβομαι αυτή του την επιθυμία και στις φάσεις που αυτοσχεδιάζει δεν του δίνω καθόλου σημασία.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

[

Αλλά ρε παιδιά έχει πολύ μεγάλη φαντασία να τον ακούστε τι λέει όταν παίζει με τα παιχνίδια του ή στο μπάνιο που τον αφήνω και κουβαλάει ένα σωρό πράγματα.

αυτο δειχνει οτι οταν του αρεσει κατι,καθηωνεται και καθεται.οποτε ας ηρεμησουμε ολες.το λεω και για εμενα ,μην νομιζεις

Dalia κορίτσι μου όπως σου είπαν και τα άλλα κορίτσια μην σταναχωριέσαι και μην άγχεσαι.Κάθε παιδάκι έχει το δικό του ρυθμό ψυχοκινητικής ανάπτυξης.Και της δικιάς μου σε αυτήν την ηλικίας δεν της άρεσε να της διαβάζουμε παραμύθι(προτειμούσε τραγουδάκια, κατασκευές και δουλειές σπιτιού και κήπου).Εβγαζα από το μυαλό μου δικές μου ιστορίες και τις μελοποιούσα κι έτσι κάθε βράδυ η ίδια μελωδία με διαφορετικό στίχο...Αυτό της άρεσε θυμάμαι.

Από οτι έχω καταλάβει ο γιος σου είναι ένα δραστήριο παιδάκι που θέλει να ανακαλύψει, να τρέξει, να φτιάξει και όχι για πολύ.Έτσι κάπως είμασταν κι εμείς και τώρα είμαστε πολύ διαφορετικά.

Τώρα ψάχνει να βρει τι του αρέσει και τι όχι,σε τι έχει κλίση ας πούμε και θα καταλήξει κάπου και σε αυτό θα δίνει πολλή περισσότερη προσοχή από οτι θα περίμενες.

Η φαντασία που διαθέτει ένα παιδί για μένα είναι προσόν μεγάλο.Μπορείτε να παιξετε ένα παιχνίδι που θα χρειάζεται να χρησιμοποιήσει φαντασία ο ίδιος (με αποτέλεσμα να την κρατάει και "ζωντανή").Είμαι σίγουρη οτι έτσι θα παίξει περισσότερο και όχι μόνο 15 λεπτά.

Κι έτσι θα αποδειχθεί περίτρανα οτι δε τίθεται λόγος περί έλλειψης προσοχής και συγκέντρωσης.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Κiknaki μου στα παιχνιδια φαντασιας που κάνει μονος του δεν θέλει απο κανεναν καμία συμμετοχή, αισθάνεται άβολα, τουλάχιστον αυτό μου βγάζει.

Πάντως για δουλειες κηπου και ότι εχει σχεση με λαστιχο και νερό ασχολείτε παααρα πολυ :D

rQGhp3.png

το συζηταγαμε και χθες η δικια μου λες και ηξερε,καθοταν επο μιση ωρα,ουαου,και εδιενε στη κουκλα τησ νερο που το εφερνε απο τη κουζινουλα που εχει.επαθα πλακα,τοση ωρα να τρεχει να ποτιζει τη κουκλα.οποτε ας ους δωσουμε χρονο :wink:

Διαφημίσεις

ALIKOYLA είπε:
το συζηταγαμε και χθες η δικια μου λες και ηξερε,καθοταν επο μιση ωρα,ουαου,και εδιενε στη κουκλα τησ νερο που το εφερνε απο τη κουζινουλα που εχει.επαθα πλακα,τοση ωρα να τρεχει να ποτιζει τη κουκλα.οποτε ας ους δωσουμε χρονο :wink:

ALIKOYLA :lol::lol: μήπως να τους κάναμε κανένα προξενιό βρε σα να ταιριάζουν πολυ.Εχθές ο δικός μου επι μιαμιση ωρα άλλαζε ζάντες και λάστικα στο αμαξι του playmobil.

:roll:

rQGhp3.png

ALIKOYLA είπε:
να το σκεφτω αν και εχω πολλες προτασεις καθοτι ειμαστε ομορφες και με μπλε ματια!!!!προικα εχετε? :D

:lol: σκέψου τι όμορφα εγγόνια θα κάνουμε και μεις ειμαστε πολύ όμορφοι και τα δικά μας μάτια είναι γαλαζοπράσινα.ΕΕΕΕΕ και απο προίκα κάτι καλο θα κάνουμε.

rQGhp3.png

σε αυτά τα θέματα,

ποτέ μα ποτέ δεν θα πιέζετε όπως πολύ σωστά έχει ήδη ειπωθεί.

Η ενασχόληση με αυτές τι δραστηριότητες είναι έκφραση,

(Έκφραση= διάθεση να βγάλει το παιδί κάτι προς τα έξω με διάφορα μέσα - να φτιάξει κάτι να υλοποιησει μια ιδέα, να πειραματιστεί με το αποτέλεσμα των διαφόρων εργαλείων/πινέλων/κηρομπογιών)

δυστυχώς τα περισσότερα κατάλληλα μέσα για έκφραση δεν είναι πολύ φιλικά προς την καθαριότητα του σπιτιού,

ειδικά εάν έχει εξαντληθεί η ενασχόληση με απλές δραστηριότητες όπως ζυμαρια και χρώματα.

θα προμηθευτείτε

ένα πλαστικό τραπεζομάντιλο, ή πλαστική κουρτίνα μπάνιου,

ένα σετ χαμηλά πλαστικά μπωλάκια για νερό χρώματα και διάφορα μπωλάκια

για να το τοποθετήσετε επάνω σε κάποιο τραπέζι ή στο πάτωμα έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά σας να χρησιμοποιήσουν διάφορα υλικά και να ανακαλύψουν τι τους αρέσει.

διαβάστε αυτά τα άρθρα αλλά και ρίξτε μια ματιά σε όλες τις δραστηριότητες

ειναι ολες για παιδιά τέτοιας ηλικίας.

κανονικά, στο εξωτερικό αυτές ειναι καθημερινές δραστηριότητες, τα παιδιά δηλαδή κάνουν κάθε μέρα κάτι τέτοιο στους παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία και αναπτύσσουν έτσι την όρεξη να ασχοληθούν με τέτοια πράγματα.

δείτε αυτό. είναι για πιο μικρά παιδια΄, όμως εάν δεν έχετε ξανακάνει ποτέ τιποτα τέτοιο, απο εκεί θα ξεκινήσετε.

http://parents.org.gr/events/a291

τα παιχνίδια αυτά (με χρώματα και ζυμάρια κτλ κτλ) εντάσσονται στον τομέα της λεπτής κινητικότητας, δηλαδή της ενασχόλησης με κάτι που απαιτεί τον συγχρονισμό χεριού ματιού και των δυό χεριών,

δείτε και εδώ

http://parents.org.gr/psych/a75

και εδώ

http://parents.org.gr/psych/a137

για να αποκτήσουν την επιθυμία να συγκέντρωθούν τα παιδιά σε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να τους δοθούν

τα υλικά

χρόνος,

και όλα αυτά σε συχνότητα καθημερινή,

έτσι ώστε να βιώσουν το πως μπορούν να διασκεδάσουν με αυτά.

όσο μεγαλύτερη η επαφή, τόσο μεγαλύτερη η όρεξη για ενασχόληση

απο τη στιγμή που όλα γίνονται σε ευχάριστη ατμόσφαιρα.

βάλτε στην άκρη 2-3 παλιές πετσέτες οι οποίες θα βοηθούν μετά στο καθάρισμα, (τις βρέχετε στη μια τους πλευρά, όπου με λίγη ενθάρρυνση και επιβράβευση θα μπορεί και το παιδί σας να συμμετασχει. Ειδικά εάν του πείτε ότι θα μπορεί να ξαναπαίξει και την επόμενη μέρα εάν βοηθήσει, ίσως και αυτό είναι ένα κίνητρο.

η ενασχόληση με μαρκαδόρους μπορεί να διαρκέσει το πολύ κάποια λεπτά

παραπέρα γίνεται βαρετή, εάν δεν είναι κάποιος δίπλα ή άλλα παιδιά για να κάνουν αυτή τη δραστηριότητα ενδιαφέρουσα.

οι φωτοτυπιες και οι εκτυπώσεις διεθνώς ειναι γνωστό ότι πρέπει να αποφεύγονται εντελώς και να χρησιμοποιούνται μόνο σαν έκτακτη λύση απασχόλησης.

αυτή η δραστηριότητα δεν προάγει απολύτως τίποτα,

αλλά και εξαναγκάζει τα παιδιά να σκεφτούν με διαφορετικό τρόπο, άλλης ηλικίας,

αλλά και ξεγελά τους γονείς, οι οποίοι απογοητεύονται με το ότι το παιδί τους δεν ανταποκρίνεται σε αυτά.

οι ιστοσελίδες που έχουν τέτοια templates θα έπρεπε να συστήνουν ηλικίες για τις οποίες αυτές οι ζωγραφιές είναι κατάλληλες.

υπαρχει ένα βιβλίο το οποιο συστήνω για παιδιά μεγαλύτερα πχ άνω των 5-6 ετών, που λέγεται doodles και είναι η δημιουργική πλευρά

αυτού του είδους ενασχόλησης.

Αλλά μόνο σε τέτοια ηλικία ΚΑΙ, αλλά σαν συμπληρωματική εντελώς δραστηριότητα,

και όχι σαν δραστηριότητα για την προώθηση της ενασχόλησης με δεξιότητες λεπτής κινητικότητας.

σε παιδιά κάτω των 6 ετών,

θα τα αφήνετε να πειραματιστούν με τα υλικά.

αν σας ρωτήσουν πως φτιάχνεται κάτι, τότε βοηθάτε με απλούς τρόπους

αλλά με τιποτα δεν αφήνετε να εννοηθεί,

ότι αυτό που φτιάχνουν θα πρέπει να μοιάζει με κάτι συγκεκριμένο - εκτος και αν εκείνα το έχουν ζητήσει.

είναι διεθνώς αποδεκτό ότι η δημιουργικότητα και η ενασχόληση με τέτοιες διαδικασίες,

περιορίζονται μην πω καλύτερα οτι εμποδίζονται,

όταν η παιδαγωγός λανθασμένα καθοδηγεί τα παιδιά κάτω των 5 ετών στο τι να φτιάξουν

κατεξακολούθηση, /και κατ εξαναγκασμό.

σήμερα δηλαδή θα φτιάξουμε ένα σπιτι. αύριο μια αγελάδα, μεθαύριο μια κοτούλα, και να ειναι αυτό το μόνο που κάνουν σε επιπεδο εκφρασης.

όσο μεγαλώνουν τόσο περισσότερο μπορούν να έχουν στόχο οι δραστηριότητες,

αλλά όσο είναι τα παιδιά μικρά, τόσο πρέπει να υπάρχει η ελευθερία δράσης και εξερεύνησης για το αποτέλεσμα.

οι γονείς /παιδαγωγοί,

στηρίζουν τα παιδιά όσον αφορά την χρήση των υλικών,

δηλαδή δείχνουν πως χρησιμοποιείται η κόλλα, το πινέλο το ψαλιδι, (πάντα σε συνεργασία) που ζωγραφίζουμε

που προσέχουμε, που βαζουμε τα πινέλα κτλ.

δεν εννοώ δηλαδή με τα όσα γράφω πιο πάνω ότι ο γονέας αφήνει το παιδί να κάνει ότι θέλει με τα χρώματα πχ να βαψει ολο το σπιτι.

απλώς αφήνει την ελευθερία στο παιδί να πειραματιστεί, στον χώρο ο οποίος ορίστηκε για αυτές τις δραστηριότητες.

εάν επιθυμείτε το παιδί σας να αποκτήσει και λεπτή κινητικότητα καλή και θέληση να ασχοληθεί με αυτά τα πράγματα, θα χρειαστεί να υπάρχει ελαστικότητα στο θέμα της καθαριότητας ... :):?:D

Α - ο χρόνος στον οποίο ένα παιδί κάθεται για μια τέτοια δραστηριότητα εξαρτάται απο χχχ παράγοντες όπως

- εξοικείωση

- υλικα

- καθοδήγηση

-όρεξη

- προτιμήσεις

-ικανότητα

όσο περισσότερους παράγοντες μπορούν να συμπεριλάβουν οι γονείς στο πλάνο,

τόσο καλύτερα και τόσο περισσότερο θα ασχοληθεί ένα παιδί.

ακόμα όμως και το πιο ορεξάτο παιδί, μπορεί καποια μέρα ναμη θελει να κατσει παραπάνω απο 3 λεπτά.

ένα παιδί το οποίο δεν έχει τίποτα απο τα παραπάνω, και είναι και πιο μικρό σχετικά με την δραστηριότητα που του προτείνεται

δεν θα κάτσει ούτε για 10 δευτερόλεπτα.

όλα λοιπον εξαρτιούνται απο οοοοολα αυτά.

οπότε χρειάζεται διερεύνηση και προετοιμασία !

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Μια μέρα πήρα ένα σετ κηρομπογιές. Τα έβαλα στο τραπεζάκι του σαλονιού. Εδωσα και σκίτσα μη χρωματισμένα. Τα παιδιά ήταν τότε γύρω στα 2 τους χρόνια και κάτι.

Στην αρχή τα κοιτούσαν και δεν ήξεραν τι να τα κάνουν.

Τράβηξα μια γραμμή. Είδαν το χρώμα. Ενθουσιάστηκαν! Άρχισαν να πειραματίζοται.

Το επανέλαβα για τις επόμενες 1-2 μέρες. Την 3η μέρα, πήρα κι εγώ ένα σκίτσο και το χρωμάτισα όλο. Με τα χρώματα να μην ακολουθούν κάποιο κανόνα (π.χ. ο ελέφαντας ήταν μωβ, πράσινος, ροζ, κίτρινος) έφτιαξα φοντο με διάφορα χρώματα εδώ κι εκεί. Γέμισα όμως όλο το χαρτί.

Μπήκαν στο νόημα. Η κάθε μια "κράτησε" αυτό που της έκανε εντύπωση. Η μία γεμίζει το χαρτί με χρώματα αδιαφορώντας αρχικά για το σκίτσο που εικονίζεται (τώρα με τον καιρό αρχίζει να συγκεντρώνεται και σε αυτό). Η άλλη, "σημαδεύει" το σκίτσο (προσπαθεί να ζωγραφίσει τα μάτια, τα παπούτσια κτλ... ότι οριοθετείται από γραμμές). Δε γέμιζε όμως το χαρτί με χρώμα. Τώρα πια... αρχίζει κι αυτή να γεμίζει και το φόντο.

Ένα είναι σίγουρο: Διασκεδάζουμε για όσο θέλουν!!! (Συνήθως εγώ βαριέμαι πρώτη :lol:)

---

Μια ερώτηση, αν ξέρει κάποιος......

Τα χρώματα που χρησιμοποιούν παίζουν κάποιο ρόλο; Σημαίνουν κάτι για την ψυχολογία των παιδιών;

Η μία χρησιμοποιεί έντονα και πολλά χρώματα.

Η άλλη χρησιμοποιεί συνήθως 1-2 χρώματα (διαφορετικά κάθε φορά) αλλά σκούρα. Σήμερα για παράδειγμα οι επιλογές ήταν μαύρο και μώβ για ένα κατσικάκι.

Σαν παιδί μου άρεσαν τα σκούρα χρώματα λέτε να το "πέρασα" στο παιδί;;; Είναι ανεξάρτητες οι επιλογές της; Εκφράζουν κάτι βαθύτερο; Ή είναι απλά πειραματικό στάδιο;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Μαρία εύχαριστούμε πάρα πολύ για τα τόσο ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ειχα ιδέα.

alcyon μου και εγώ την ίδια απορία έχω με τα χρώματα γιατί και ο δικός μου χρησιμοποιεί μόνο κόκκινο και μπλε τίποτε άλλο.

rQGhp3.png

Με τα παζλ νευριάζει :? απ'οτι καταλαβαίνω δεν είναι της υπομονής...ένας λόγος που αγχωθηκα για έλλειψη συγκέντρωσης ήταν και το ότι ναι μεν του αρεσουν τα παζλ αλλά δεν θέλει με τίποτα να ασχοληθεί.

rQGhp3.png

εμενα με τους μαρκαδορους καθεται κανα τεταρτο αλλα οατν ειδε οτι εχουμε και νερομπογιες και πηρε χαμπαρι οτι γινονται με νερο,ποιος την πιανει.καθεται οοοοσο θελει,εγω κουραζομαι και τηνν παλυεω να τα μαζεψει.με τα χρωματα κολλησα και εγω ,βαζει μονο μαυρο και κοκκινο.νομιζω τοι ειναι νωρις για να εκφραζουν κατι νομιζω.ας μας πει η Μαρια.για τις πλαστελινες ξερετε τι πρεπει να προσεξω στην αγορα τους?

ALIKOYLA βασικά να μην είναι τοξικές. Αλλά τώρα πια καμία (νομίζω) εφόσον απευθύνονται σε παιδιά δεν είναι. Απλά πρόσεξε αν γίνεται να είναι.. φρέσκιες! :lol:

Αλήθεια. Είχα πάρει από ένα βιβλιοπωλείο ξεχασμένο απ' το Θεό, και ήταν σαν ξύλα. Δεν πλαθόντουσαν με τίποτα!

ALIKOYLA σίγουρα αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να είναη μη τοξικες, σίγουρα δεν θα έπερνα ποτέ πλαστελίνες no name απο το jumbo.Εγώ είχα βρει μη τοξικες στο carrefur νομίζω playskool ήταν και έιχε η συγκεκριμενη εταιρεία πολύ ωραίες κουπ πατ.

rQGhp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...