Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αδιανόητες καταστάσεις στο Ολοήμερο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 108
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• alvadi

alvadi 16 δημοσιεύσεις

• Marilena

Marilena 9 δημοσιεύσεις

• almak

almak 7 δημοσιεύσεις

• Jean

Jean 7 δημοσιεύσεις

Μαρία,

Είναι εξοργιστικό. Είναι αίσχος.

Δυστυχώς έχω ακούσει παρόμοια περίπτωση από τον παθολογό μας. Ο γιος του που ήταν ντροπαλός αρνιόταν να συμμετάσχει σε τέτοια πράγματα και τα άλλα αγόρια τον κορόϊδευαν. Σημείωση: αυτό έγινε σε ιδιωτικό σχολείο. Και τον μετέφερε σε δημόσιο, όπου πάλι τα ίδια. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Αλλά, όντως, είναι απαράδεκτο. Εννοείται ότι θα απευθυνθείς στη διεύθυνση του Ολοήμερου και στη Διεύθυνση του πρωινού σχολείου. Κι επίσης στο σύλλογο γονέων. Να μαθευτεί αυτή η συμπεριφορά.

Το ολοήμερο έχει καταντήσει να είναι απλά ένα σύστημα για να βρίσκουν κάποιοι άνεργοι εργασία... οι οποίοι δεν έχουν λάβει καν παιδαγωγική εκπαίδευση. Απλά είναι εξειδικευμένη σε κάποιον τομέα, πχ. πληροφορική, μουσική.

Και ο γιος μου πηγαίνει ολοήμερο και είναι σκέτη ζούγκλα. Ολα τα ατυχήματα, οι αταξίες, οι σπρωξιές και οι ζημίες γίνονται τις ώρες του ολοήμερου. Στο δικό μας σχολείο είναι μόνο 2 άτομα, ο διευθυντής του Ολοήμερου και μια δασκάλα. Απίθανο να μπορούν να ελέξγχουν τόσα παιδιά που πηγαίνουν ολοήμερο. Οι ίδιοι μου έχουν εκφράσει το άγχος τους ότι δεν μπορούν να τα ελέγξουν όλα μαζί και ανησυχούν για τα ατυχήματα που φέτος είναι πολλά. Κι εγώ στη θέση τους το ίδιο άγχος θα είχα. Την ώρα που βρίσκονται τα παιδιά στην τραπεζαρία είναι όλες οι τάξεις μαζί? Αντε να βρεις άκρη. Τα παιδιά κάνουν τέτοια πράγματα γιατί δεν επαρκεί το προσωπικό για επιτήρηση.

Επίσης, η διευθύντρια του σχολείου μας έχει ενημερώση για τα προβλήματα του σχολείου. Το δικό μας είναι το 6ο Δημοτικό Αλίμου. Μας ενημερώνει ότι έχουν μία καθαρίστρια, που της δίνουν έξτρα χρήματα πέρα από τη σύμβασή της για να καθαρίζει τις τουαλέτες στο 2ο διάλειμα. Ότι, δίνουν έξτρα χρήματα στο κυλικείο για να εκτελέσουν χρέη φύλακα. Οτι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν στέλνει συμβασίούχους στη θέση του φύλακα και καθαρίστριας. Είναι δυνατόν για πάνω από 100 παιδιά μικρά να έχεις μία καθαρίστρια και στη σύμβασή της να ορίζεται ότι θα καθαρίζει μία φορά στις 11 το πρωί και τέρμα?

Το θέμα απλά πρέπει να πάει στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό πρέπει να γίνει μέσω του συλλόγου γονέων και ο σύλλογος θα πιεστεί να δράσει από τους γονείς.

Εμείς οι γονείς καλά κάνουμε κι έχουμε απαιτήσεις. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να γραφτούμε στο σύλλογο γονέων και να πιέζουμε τις κατάστασεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο μπορούμε.

Εγώ έχω μεγαλώσει στην Αυστραλία και πήγαινα σε δημόσιο σχολείο. Βλέπω τα σχολεία εδώ και ραγίζει η καρδιά μου που δεν έχω την επιλογή να του δώσω ό,τι μπόρεσα να έχω εγώ στην ηλικία του πηγαίνοντας στη δημόσιο σχολείο. Ειλικρινά, νομίζω ότι εμείς οι γονείς πρέπει να αφιερώσουμε (δυστυχώς) κάποιο χρόνο πιέζοντας τους αρμόδιους να δώσουν στα παιδιά μας αυτό που τους ανήκει και αυτό για το οποίο πληρώνουμε καλά.

Το σύστημα εκπαίδευσής μας είναι απαράδεκτο και είναι πολύ λυπηρό. Είναι αλήθεια ότι υποφέρουν και οι εκπαιδευτικοί οταν πρέπει, εκτός από το λειτούργημά τους ως δάσκαλοι να πρέπει να ασχολούνται με διαχειριστικά θέματα, τα οποία θα έπρεπε να τα κάνουν άλλοι. Γιατί δεν δεν διορίζουν άτομα? Δεν έχουμε ανεργία?

Συγνώμη που μονολογώ εδώ. Είμαι το ίδοι συγχυσμένη όπως κι εσείς με την κατάσταση στα σχολεία. Εύχομαι να βρεθεί λύση και να πάψει αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά.

Δήμητρα

Σου προτεινω να κινηθεις νομικως γιατι ειμαστε πολιτες μιας χωρας που αποτελειται απο νομους.

Μπορεις να πας στον εποπτη εισαγγελεα στα δικαστηρια Αθηνων, να αναφερεις το συμβαν και απο εκει και περα ειναι θεμα της δικαιοσυνης για να τιμωρηθει ο δασκαλος που υποτιθεται ηταν υπευθυνος στην φυλαξη.

Μια απλη καταγγελια για να βαλουν μυαλο μερικοι που το κρατος τους εχει αναθεσει την προστασια των παιδιων μας.

Ολα αυτα ειναι χωρις εξοδα.

Για φαντασου να γινοταν τιποτα χειροτερο!!! Γι'αυτο ας αναλαβουμε ολοι τις ευθυνες μας.

Τα παιδια μου ,ειναι η ζωη μου!

Συμφωνώ με τη Ρία. Λογικά, αν 3-4 ενήλικες ορμούσαν σε μια γυναίκα και της κατέβαζαν το παντελόνι, αυτό δεν θα ήταν επίθεση? Πέφτουμε στην παγίδα και λέμε "ε..παιδιά ήταν" ... εμ.. παιδιά είναι σήμερα. Αφού καταφέρνουν να είναι ατιμώριτοι γιαυτό, όταν μεγαλώσουν τι θα κάνουν? Και δεν θα φταίνε αυτά, αφού εμείς οι ενήλικες δεν θα έχουμε φροντίσαμε να τους δείξουμε τι είναι παιχνίδι και τι δεν είναι. Άσε που τα μιρκά θύματα, βλέποντας ότι αυτή η συμπεριφορά μένει ατιμώρητη, αρχίζουν και την αποδέχονται.

Συμφωνώ, γιατί χρειάζεται μόνο μια καταγγελία για να ερευνήσουν οι αρχές την υπόθεση. Ίσως έτσι οι γονείς αυτών των παιδιών θα αναγκαστούν να τα συμμορφώσουν, τα ίδια τα παιδία θα προσέχουν περισσότερο και το προσωπικό του σχολείου θα είναι περισσότερο άγρυπνο. Αν μπορεί και η μητέρα της άλλης συμμαθήτριας να συμμετάσχει στην καταγγελία, ακόμη καλύτερα. Κι αν δεν επιθυμείς να κάνεις την καταγγελία, μια επιστολή στη διεύθυνση αρκεί. Το γραπτό πάντα φοβίζει (μήπως κοινοποιηθεί αλλού).

Ό,τι και να γίνει, το σίγουρο και το σωστό είναι να γίνει θέμα αυτό και να μην ξεχαστεί.

Ανυπομονώ να ακούσω τι σου είπαν στο σχολείο.

Δήμητρα

Διαφημίσεις

πιστεύω ότι τα παιδιά αυτά πρέπει και αυτά να ακούσουν αυτή την καταγγελία.

..να εκτεθούν και αυτά εώς ένα μέτρο, στο θυμό των παιδιών και κατ επέκταση των γονέων των παιδιών για αυτό που τους προκάλεσαν.

δεν μιλάμε για παιδάκι νηπιαγωγείου -

αυτά τα παιδιά δεν θα είναι καλό, απλώς να αντιμετωπίσουν μόνο τους ίδιους τους γονείς τους. που προφανώς εκείνοι είναι που έχουν κάπως αφήσει το πρόβλημα αυτό να υπάρχει οπότε πως θα λύσουν και αυτό το επιπλέον..... κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν τα πράγματα και ακόμα χειρότερα.

Οπωσδήποτε πρέπει τα ίδια τα παιδιά που το έπαθαν, με εσάς τους γονείς τους, να πάνε να μιλήσουν και απευθείας σε αυτά τα παιδιά (όλα μαζί).

Δεν είναι μόνο θέμα διαπαιδαγώγησης εδώ είναι και θέμα ύπαρξης συνείδησης.

Συνείδησης και υπευθυνότητας των πράξεών τους οι οποίες πρέπει να έχουν μια σοβαρή επίπτωση.

Δεν γίνεται αυτό να μείνει χωρίς την συναισθηματική έκφραση, των παιδιών και των γονιών απέναντι σε αυτά τα παιδιά.

Εχεις να δείξεις επίσης στην κόρη σου, το πόσο την υπερασπίζεις σε κάτι τέτοιο, με τον τρόπο που αντιδράς.

για αυτό πρέπει μπροστά της(και ας κρύβεται πίσω σου), να πείς την άποψή σου, σε αυτό το παιδί.

πρέπει να ξέρει ότι αυτό που έγινε, δεν φταίει εκείνη, ότι το άλλο παιδί, έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος. αυτό γίνεται σε απευθείας αντιπαράθεση/συζήτηση προς το παιδί με την βοήθεια μεσολαβητή.

θέλεις να αλλάξει το συναίσθημα που της έμεινε κατά την παρουσία του παιδιου΄αυτού (ανασφάλεια και φόβος) με την ασφάλεια και την δυναμικότητα που θα παρέχεις εσύ - να τα αντικαταστήσεις δηλαδή, μπαίνοντας στην μέση κάνοντάς την να αισθανθεί και πάλι ασφάλεια.

Αυτά τα πράγματα δεν είναι αστεία. προφανώς κάποιος στην οικογένεια αυτών των παιδιών δεν τους έχει κάνει ποτέ τέτοια συζήτηση...

όσο για το άλλο, με τη συριγγα - φρίκη. άκουσα όμως ότι και στα ιδιωτικά και σε καλές περιοχές μια απο τα ίδια συμβαίνουν...εδώ και δεκαετίες κιόλας...άρα..... το πρόβλημα είναι πολύ πιο βαθύ και μεγάλο...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Ως δασκάλα θίγομαι προσωπικά όταν εκτοξεύονται αόριστες επιθέσεις και χαρακτηρισμοί προς όλο τον κλάδο, δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι ούτε όλοι οι δάσκαλοι ίδιοι, υπάρχουν υπεύθυνα και ανεύθυνα άτομα σε όλα τα επαγγέλματα, το να βάζουμε ταμπέλες είναι πολύ άδικο.

Φυσικά και φέρουν ευθύνη οι δασκάλοι του Ολοήμερου που συνέβησε το περιστατικό που περιγραφείς pam, έπρεπε να είναι παρόντες κατά την διάρκεια του γεύματος και να μην αφήσουν ούτε στιγμή τα παιδιά χωρίς επίβλεψη. Φυσικά και θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για αυτούς και σίγουρα να μην κλείσει το θέμα έτσι απλά.

Φυσικά και φέρουν ευθύνη και τα ίδια τα παιδιά που έδειξαν αυτή την ανάρμοστη συμπεριφόρα καθώς και οι γονείς τους. Φαντάζομαι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν τις έμαθαν στο σχολείο, μάλλον θα πρέπει να εισπράττουν τεράστια ανοχή εως αδιαφορία στο σπίτι τους για να αντιδρούν έτσι. Δεν λέω να τα καθίσουμε στα έδρανα του δικαστηρίου αλλά σίγουρα θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση μαζί τους και να υπάρξουν και για αυτά κάποιες επιπτώσεις.

Η αλήθεια είναι πως το Ολοήμερο είναι μια πονεμένη ιστορία. Είναι ένας θεσμός "βιτρίνα". Πολύ καλός στην θεωρία αλλά στην πράξη λυπάμαι που το λέω απλά δεν λειτουργεί. Δεν λειτουργεί γιατί δεν υπάρχει υλικοτεχνική υποδομή αλλά ούτε και αρκετό προσωπικό. Είναι ένα απλό parking παιδιών και δεν φταίνε οι δάσκαλοι αποκλειστικά για αυτό, περισσότερο στην πολιτεία πρέπει να ρίξουμε τις ευθύνες.

Όσο για το περιστατικό με την σύριγγα ... τι να πω τραγικό. Τι να σου κάνει όμως και η έρμη καθαρίστρια όταν είναι μία και πρέπει να καθαρίσει ολόκληρο σχολικό συγκρότημα, τι να πρωτοπρολάβει .... αίθουσες, τουαλέτες, αυλές. Ενα γενικό πασάλειμμα κάνει η γυναικούλα και αμοίβεται με ψίχουλα.

Κλείνοντας να πω πως η κατάσταση στην εκπαίδευση έχει ξεφύγει γενικώς ... από όπου και να το πιάσεις μπάζει .... κάτι τέτοια περιστατικά σαν το σημερινό μας χτυπούν το καμπανάκι αλλά ποιος νοιάζεται τελικά για την Παιδεία;;;

1aLup3.png

BtUIp3.png

Ολγα,

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Ομολογώ, όταν ξεκίνησε ο γιος μου δημοτικό πριν δύο μήνες, ήμουν πολύ καχύποπτη με το προσωπικό του σχολείου...και αυτό από τα πολλά που είχα ακούσει από άλλους γονείς τα προηγούμενα χρόνια...οπότε ήμουν προετοιμασμένοι για διαμάχες και όχι διάλογο.

Όμως, γνωρίζοντας καλύτερα τη δ/ντρια και τις δασκάλες, κατάλαβα ότι υπάρχουν απίστευτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι εκπαιδευτικοί.

Αυτό με έκανε να ηρεμήσω και να προσπαθήσω να σκεφτώ τι φταίει... είναι αυτό που λες... μπάζει από όλες τις μεριές... από πού να αρχίσεις...

Αλλά, εγώ και οι γονείς αυτού του σχολείου είμαστε τυχεροί. Έχω ακούσει ιστορίες από συναδέλφους σχετικά με τη στάση κάποιων εκπαιδευτικών που δεν επιτρέπουν στους γονείς να τους πλησιάσουν και να δουν πραγματικά τι φταίει...

Και πάλι νομίζω ότι εμείς οι γονείς πρέπει να συμμετάσχουμε πιο ενεργά μέσω του συλλόγου γονέων και να βομβαρδίζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση... ή τα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας... δεν ξέρω ακόμη πώς δουλεύουν αυτά... αλλά θα ενημερωθώ. Δεν θα αλλάξει η κατάσταση με την παιδεία αν δεν το απαιτήσουμε εμείς οι γονείς... όσο απέχουμε και αφήνουμε τα προβλήματα στις πλάτες των εκπαιδευτικών μόνο, δεν θα ακούγονται οι απαιτήσεις μας... εμείς σαν πολίτες πρέπει να ενοχλούμε τους αρμόδιους που κάθονται στα γραφεία τους και αποφασίζουν Οκτώβρη μήνα να ψάξουν να δουν αν και ποιους θα διορίσουν σε ειδικότητες του ολοήμερου... μίλησα κι εγώ σε προηγούμενο μήνυμα εδώ για τη μία καθαρίστρια ενός ολόκληρου σχολείου και τον ανύπαρκτο φύλακα... Πρέπει να ασχοληθούμε και να απαιτούμε... επιμόνως και ενοχλητικά...

Δήμητρα

Όλια, Ευδοκία και Jean να ξεκακαθαρίσω ότι δεν βάζω πρώτα απ'όλα όλους τους δάσκαλους σε ένα καζάνι. Σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν οι ευσυνείδητοι και οι ασυνείδητοι, είτε είναι δάσκαλοι, είτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε ταξιτζήδες, ή ακόμα και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Δεν θα ξεχάσω την περσινή δασκάλα της κόρης μου η οποία έκανε το επάγγελμα της λειτούργημα. Η ηλικία της ήταν 48 ετών και όμως είχε όρεξη για τα παιδιά, όταν ήταν ευχαριστημένη μαζί τους τους έφτιαχνε πρωινό, είχε πνευμονία και ερχόταν για μάθημα, στις απεργίες ένιωθε άσχημα απέναντι στους συναδέλφους της σκεφτόταν όμως και τα παιδιά μας που μόλις είχαν ξεκινήσει και έτσι κάναμε μάθημα 2-3 φορές την εβδομάδα. Πήγαινα το πρωί στο σχολείο και πάντα ήταν διαθέσιμη να μιλήσουμε. Μας είχε δώσει μέχρι και το τηλέφωνο του σπιτιου της....δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα πράγματα έκανε για τα παιδιά μας... δυστηχώς όμως λόγω μετακομισης έπρεπε να αλλάξω σχολείο.

Στο θέμα μας τώρα, πήγα στο διευθυντή ο οποίος όμως εχθές ήταν η πρώτη του μέρα στο σχολείο. Στην αρχή μου λέει να δούμε αν έγινε πράγματι το γέγονος....και αρχίζω και βγάζω φωτιές, γιατί δέχομαι ότι η κορούλα μου είναι ζωηρή και φλύαρη αλλά ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ και το υπογράφω. Αφού λοιπόν με είδε ότι δεν ψάρωνα ζήτησε από εμένα και την άλλη μαμά λίγο χρόνο να ερευνήσει το περιστατικο και να μας καλέσει εμάς και τους γονείς των παιδιών που το έκαναν. Του δίνω περιθώριο μία εβδομάδα αν δε το κάνει θα γράψω επιστολή προς την πρωτοβάθμια με κοινοποίηση στο υπουργείο παιδείας.

Το άλλο τώρα (εκεί είναι που έγινα εξω φρενών) με βλέπει το πρωί η δασκάλα της κορης μου με την αλλη μαμα και μας ρωτάει τι έγινε. Της είπαμε τα γεγονότα και απαντά .....α η Κατερινούλα είναι ύσηχο κοριτσάκι αλλά η Αλκμήνη (η δικιά μου) είχε πάει με ένα πρωτάκι - κοριτσάκι στις τουαλέτες και φιλιόταν και εδειχναν τα παπάκια τους. Πάω να τη ρωτήσω με κομμένα τα πόδια να μου αναλύσει το γεγονός και μου απαντά δεν μπορώ τώρα πρέπει να πάω στη προσευχή. Ένιωσα απιστευτη ντροπή και είχα απέναντι και την μαμά της κολλητής της κόρης μου. Τι να πω σε αυτή τη μάνα, πως να δικαιολογηθώ? ΄Ηρθα στη δουλειά λοιπόν και δεν είχα υσηχία και ζήτησα ξανά άδεια να φύγω να ξαναβρώ τη δασκάλα. Όταν με είδε η δασκάλα αγριεμένη προσπαθουσε να με ηρεμήσει. Πρώτον της λέω το τηλεφωνο μου στο αρχείο σας είναι διακοσμητικό? Δεν θα έπρεπε να με ενημερώσετε? Μου απάντησε οτι δεν ήθελε να τραγικοποιήσει την κατάσταση. Της είπα ότι με πρόσβαλλε μπροστά στην άλλη μάνα και εμένα και το παιδί μου και με ρώτησε γιατί, δεν είχε λέει τέτοια πρόθεση και το είσπραξα αλλιώς και αρχιζε να μου τα γυρίζει. Φώναξα λοιπόν και γω την Αλκμήνη μπροστά στη δασκάλα και έμαθα τα παρακάτω: Το κορίτσι που ήταν στη παρέα για το "ξεβράκωμα" πίεζε την κόρη μου κρατώντας την από τους καρπούς των χεριών χωρίς την θέληση της να τη φιλήσει στο στόμα..Φεύγοντας η κόρη μου από την τουαλέτα της κατέβασε την φόρμα για να δει το παπί της....Η δασκάλα μου είπε ότι η κόρη μου είναι ένα αξιαγάπητο παιδάκι και αυτό που έκανα να την φέρω μπροστά της να μου περιγράψει το γεγονός δεν ήταν σωστό για την ψυχολογία του παιδιου και ούτε βέβαια είναι καλό να με βλέπει να μιλάω έντονα με τη δασκάλα της. Της ζήτησα να τηλεφωνήσει στην άλλη μαμά να αποκαταστήσει τα πράγματα και είπε ότι θα το κάνει. Βέβαια εγώ μίλησα με την άλλη μητέρα και τη ρώτησα πως το έλαβε το πρωινό για την κόρη μου, γιατί η δασκάλα μου έλεγε ότι εγώ το πήρα στραβά...Το πρωί μίλησε αρνητικά για το παιδί και μετά το μεσημέρι που αγριέψα μου τα γύριζε.......

Ειμαι έτοιμη για φόνο, φοβάμαι ότι η χρονιά δεν θα είναι καλή

είναι αλήθεια το ότι δεν είναι καλό να βάζουμε τα παιδιά ανάμεσα σε δύο άτομα που αγαπούν όταν εκείνα διαφωνούν και υπάρχει ένταση.

σίγουρα δηλαδή αν φαινόταν η ένταση αυτή δεν θα ένιωσε καλά η κόρη σου για αυτό. μπορείς όμως αυτό να το συζητήσεις μαζί της και να πείς ότι δεν ήθελες ναμ ιλήσεις έτσι αλλά να εξηγήσεις ότι και μερικες φορές όταν θυμώνουμε είναι σημαντικό να μιλάμε να ρωτάμε για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ή αν χρειάζεται να κάνουμε κάτι.

μην το αφήσεις δηλαδή έτσι να αιωρείται ένταξέ το σε κάτι εκπαιδευτικό σαν αυτή την παραπάνω συζήτηση, πιο γενικά.

η άλλη μαμά τι είπε?

κοίτα εάν μου το έλεγαν αυτό δεν ΄νομίζω ότι θα παρεξηγιόμουν με την άλλη μαμά, αλλά δεν ήμουν μπροστά οπότε, δεν ξέρω τι και πως το είπε.

παιδιά είναι, πειραματίζονται, και αυτά μπορούν να εκμεταλλευτούν για συζητήσεις με τα παιδιά, εκπαιδευτικές και εποικοδομητικές.

αυτό μην το αμελήσετε. περι αυτοπροστασίας, κακόβουλων ατόμων, προσωπικών περιοχών κτλ.

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

είναι αλήθεια το ότι δεν είναι καλό να βάζουμε τα παιδιά ανάμεσα σε δύο άτομα που αγαπούν όταν εκείνα διαφωνούν και υπάρχει ένταση.

Το καταλαβαίνω αλλά δεν είχα άλλη επιλογή

μπορείς όμως αυτό να το συζητήσεις μαζί της και να πείς ότι δεν ήθελες ναμ ιλήσεις έτσι αλλά να εξηγήσεις ότι και μερικες φορές όταν θυμώνουμε είναι σημαντικό να μιλάμε να ρωτάμε για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ή αν χρειάζεται να κάνουμε κάτι.

μην το αφήσεις δηλαδή έτσι να αιωρείται ένταξέ το σε κάτι εκπαιδευτικό σαν αυτή την παραπάνω συζήτηση, πιο γενικά. .

Ευχαριστώ με βοηθάς στο πως να το χειριστώ καλύτερα.

η άλλη μαμά τι είπε?

κοίτα εάν μου το έλεγαν αυτό δεν ΄νομίζω ότι θα παρεξηγιόμουν με την άλλη μαμά, αλλά δεν ήμουν μπροστά οπότε, δεν ξέρω τι και πως το είπε.

'Ηταν πολύ ευγενική αλλά φανταζομαι ότι πειράχτηκε μια και οι κόρες μας έχουν γίνει κολλητές. Της τηλεφώνησα όμως και της εξήγησα τη στάση της δασκάλας. Το πρωί μου είπε ότι της έδωσε αρνητική εντύπωση για το παιδί αλλά με τα μεσημεριανά γεγονότα ας πούμε ότι η φήμη του παιδιού μου αποκαταστάθηκε.

αυτό μην το αμελήσετε. περι αυτοπροστασίας, κακόβουλων ατόμων, προσωπικών περιοχών κτλ.

Τίποτα δεν θα αμελήσω, σήμερα ήταν παιδιά 7 ετών θα μπορουσαν να ήταν και 12 ετών άνετα, της έχω ήδη μιλήσει αρκετές φορές και θα τα ξαναπώ και θα τα ξαναπώ και θα τα ξαναπώ. Θα τα λέω συνέχεια.....

Συμφωνώ σε αυτά που είπε η Μαρία και επαυξάνω.

Θεωρώ λάθος τη στάση της δασκάλας ... περίμενε δηλαδή να πας εσύ σε αυτή και να σου πετάξει στα μούτρα ένα περιστατικό που όφειλες να γνωρίζεις πολύ νωρίτερα σαν μητέρα ;;; Και κυριώς δεν μου άρεσε καθόλου ότι εξέθεσε ένα παιδί μπροστά στα μάτια μιας άλλης μητέρας. Αυτές οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται κατ΄ιδίαν και ποτέ μπροστά στο ίδιο το παιδί. Φρόντισε πάντως να αποκατασταθούν οι σχέσεις σου με τη δασκάλα στο μέτρο του δυνατού, και για δικό σου όφελος αλλά και του παιδιού :wink: . Επίσης δώσε της να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για σένα το να σε ενημερώνει για οτιδήποτε ζήτημα αφορά το παιδί σου, όσο ασήμαντο και αν το θεωρεί εκείνη, ας αξιολογείς εσύ η ίδια το γεγονός.

Τέλος όσο και αν ακούγεται ακραίο αυτό που θα πω μην σας τρομάζουν τέτοια περιστατικά, συμβαίνουν σε παιδιά αυτών των ηλικιών που πειραματίζονται και ανακαλύπτουν το φύλο τους. Το θέμα είναι ο τρόπος που θα το χειριστούν οι ενήλικες και τι προεκτάσεις θα δώσουν. Αν τα μαλώσουν έντονα χωρίς να γίνει κάποιος ουσιαστικός διάλογος τότε τα παιδιά θα πάρουν λανθασμένα μηνύματα που θα τα συνοδεύουν και στην υπόλοιπή τους ζωή. Το θέμα απαιτεί λεπτούς χειρισμους και για αυτό καλό είναι να ενημερώνονται οι γονείς από την πρώτη στιγμή για τέτοιου είδους περιστατικα.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Συμφωνώ σε αυτά που είπε η Μαρία και επαυξάνω.

Θεωρώ λάθος τη στάση της δασκάλας ... περίμενε δηλαδή να πας εσύ σε αυτή και να σου πετάξει στα μούτρα ένα περιστατικό που όφειλες να γνωρίζεις πολύ νωρίτερα σαν μητέρα ;;; Και κυριώς δεν μου άρεσε καθόλου ότι εξέθεσε ένα παιδί μπροστά στα μάτια μιας άλλης μητέρας. Αυτές οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται κατ΄ιδίαν και ποτέ μπροστά στο ίδιο το παιδί. Φρόντισε πάντως να αποκατασταθούν οι σχέσεις σου με τη δασκάλα στο μέτρο του δυνατού, και για δικό σου όφελος αλλά και του παιδιού :wink: . Επίσης δώσε της να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για σένα το να σε ενημερώνει για οτιδήποτε ζήτημα αφορά το παιδί σου, όσο ασήμαντο και αν το θεωρεί εκείνη, ας αξιολογείς εσύ η ίδια το γεγονός.

Τέλος όσο και αν ακούγεται περίεργο αυτό που θα πω μην σας τρομάζουν τέτοια περιστατικά, συμβαίνουν σε παιδιά αυτών των ηλικιών που πειραματίζονται και ανακαλύπτουν το φύλο τους. Το θέμα είναι ο τρόπος που θα το χειριστούν οι ενήλικες και τι προεκτάσεις θα δώσουν. Αν τα μαλώσουν έντονα χωρίς να γίνει κάποιος ουσιαστικός διάλογος τότε τα παιδιά θα πάρουν λανθασμένα μηνύματα που θα τα συνοδεύουν και στην υπόλοιπή τους ζωή. Το θέμα απαιτεί λεπτούς χειρισμους και για αυτό καλό είναι να ενημερώνονται οι γονείς από την πρώτη στιγμή για τέτοιου είδους περιστατικα.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Επανέρχομαι χωρίς να έχω σημαντικές εξελίξεις επί του θέματος

Εχθές μετά το ολοημερο στο σχολείο διοργανώνονται αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά και συμμετέχει και η κόρη μου. Εκεί λοιπόν που περιμέναμε να και η δασκάλα της που έφερνε το παιδί της. Έχοντας άφθονο χρόνο στη διάθεση μας και περιμένοντας τα παιδιά μας της ξαναπιασα τη συζήτηση ήρεμα αυτή τη φορά. Η αλήθεια είναι ότι είχε αλλάξει και η δική της συμπεριφορά, της εξήγησα τους φόβους και τις ανυσηχίες και την παρακάλεσα να έρθει στη θέση μου μια και έιναι η ίδια μάνα. Ο διευθυντής ακόμα ούτε φωνή ούτε ακρόαση.. Ενήμερωσα όμως το σύλλογο για το γεγονός. Ο προεδρος του συλλογου είχε ενημερωθεί και μου είπε ότι το συγκεκριμένο παιδάκι που πλησίασε την κόρη μου έχει κάνει κι άλλα...

Θα περιμένω μέχρι αύριο τον διευθυντή και την Δευτέρα θα γίνει συνέλευση του συλλογου γονέων και κηδεμόνων

Μαρία Στ.και Όλια μιλαω με το παιδί μου συνέχεια και συνέχεια. Της είπα να χρησιμοποιεί ως όπλο τη φωνή της, ότι δεν ευθύνεται εκείνη για τίποτα απλά όταν κάποιος προσπαθεί να μας αγγίξει πρέπει να το λέμε στη δασκαλα και να απαιτεί να μου τηλεφωνήσει. Πήγα να της μιλήσω για τη δασκάλα της αλλά από τι φαίνεται δεν την επηρρέασε καθόλου το γεγονός της έντασης μεταξύ εμενα και της δασκαλας, η κόρη μου αγαπάει όλο το κόσμο.

Δεν ξερω αν μπορείτε να με καταλάβετε αλλά έχω μέσα μου μία μόνιμη ανυσηχία ένα άγχος...συγνώμη αν σας κουράζω αλλά όποια συμβουλή ή γνώμη με βοηθά, ακόμα και η συμπαράσταση σας είναι σημαντική για μένα.

Ελπίζω να έχω νεότερα και να σας ενημερώσω!

όταν κάποιος προσπαθεί να μας αγγίξει πρέπει να το λέμε στη δασκαλα

και θα τονίσεις όταν της ξαναμιλήσεις για αυτό, ότι για να σταματήσει κάποιον που κάνει κάτι που δεν της αρέσει, μπορεί

να φωνάξει

να ουρλιάξει πολύ δυνατά (να τον ξεκουφάνει)

να χτυπήσει και ακόμα και

να δαγκώσει!!!

κανένας δεν έχει το δικαίωμα να της κάνει κάτι που δεν της αρέσει στο σώμα ΤΗΣ.

αυτά όμως είναι καλό κάπως να τα προβάρετε, όπως γράφει και το άρθρο.

μόνο έτσι θα μάθουν και τα παιδιά να το κάνουν στην πράξη.

όπως ξέρετε απο αυτά που ακούμε και διαβάζουμε ενα πολύ μικρό ποσοστό το θυμόμαστε, ενώ αυτά που βιώνουμε κατα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό τα συγκρατούμε

για αυτό είναι απαραίτητη η πρόβα....! (με ένα μαξιλάρι ένα ζωάκι ψεύτικο κτλ)

επίσης καλύτερα είναι να μην αναζητά μόνο την δασκάλα αλλά τον οποιοδήποτε μεγάλο, να το πεί αλλά αυτό να είναι η δεύτερη αντίδραση,

πρώτα να προσπαθήσει με κάθε μέσο (και έχει πολλά) να σταματήσει αυτό που γίνεται και μετά να πάει να το πεί.

αν δεν τα καταφέρει, θα της πείτε ότι δεν πειράζει και να μην μπορεί να το σταματήσει το άλλο άτομο (όχι παιδάκι ούτε μεγάλο αφησε την περιγραφή του ποιός το κάνει πολύ γενική ).

μην φοβάσαι για το αν την επηρεάσει αυτό το πράγμα για τους άλλους. θυμήσου πόσο σημαντικό είναι το εργαλείο που της δίνεις και πόσο ίσως μια μέρα θα σε ευγνωμονήσει για αυτό, εάν ώ μη γέννοιτο βρεθεί ποτέ σε τέτοια κατάσταση και πόσο και εσύ μια μέρα θα ευχαριστείς το θεό που της τα είπες αυτά.

το αν θα είναι λίγο πιο αγενής σε κάποιο παιδί που ίσως περάσει τα όριά της, αυτό πραγματικά είναι το λιγότερο.

δεν είναι απαραίτητο να αγαπάει όλο το κόσμο λοιπόν.

αν δείς στην πρόβα που θα κάνετε που και εσύ μπορείς να συμμετέχεις ενεργά και να δίνεις παράδειγμα, ότι μπορεί να εκφράσει έτσι αυτά τα πράγματα, όλα θα έιναι οκ.

αν βλέπεις ότι ντρέπεται ή διστάζει τότε δεν επιμένεις αλλά το επαναφέρεις μετά απο λίγες μέρες/εβδομάδα.

R.I.P. Michael Jackson.

Της είπα (θυμόμουν το άρθρο στην κεντρική σελιδα) ότι μπορεί να μην έχεις δύναμη έχεις όμως ένα όπλο και δεν προλαβαίνω να τελειώσω την φράση μου και μου απαντά "τη φωνή μου". Μπράβο κορίτσι μου, στο έχω ξαναπεί τη ρωτάω. Όχι μου λέει αλλά αυτό δεν είναι όπλο αφού δεν έχω δύναμη...Θα της πω και για το δάγκωμα, δεν το θυμομουν δεν το σκέφτηκα!

Επειδή του χρόνου σκέφτοναι για την κόρη μου το ολοήμερο στην 1η δημοτικού τα ακούω όλα αυτά και έχω ήδη αγχωθεί!!!

Έτσι όπως ένα παιδί έχει μάθει από τα νήπια.. από ένα περιβάλλον με δασκάλες όλο αγάπη, παιδιά ομαδικά και συνενοήσιμα.. στην ηλικία του και μικρότερα. Καλώς η κακώς το σχολείο που πάμε τα πράγματα είναι στρωμένα. Πέρσι που υπήρχαν δυο παιδιά πολύ ζωηρά και χτυπούσαν κλπ οι δασκάλες ήταν παρούσες και ελέγχαν συνήθως τις καταστάσεις.

Έχει μάθει να σέβεται να μη χτυπάει να είναι ευγενικό. Προφανώς να φωνάζει όταν την ενοχλούν αλλά πως ξαφνικά θα μπει σε αυτή τη ΖΟΥΓΚΛΑ!!!! Θα πρέπει να του μάθω να δαγκώνει!!! :shock:

Αυτοί οι δάσκαλοι το ολοήμερου ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ! Απλα παραβρίσκονται εκει? Δεν καταλαβαίνω!!!!

μην σε πανικοβάλλει το θέμα του δαγκώματος. είναι ένα πράγμα που ακόμα και ενήλικα κορίτσια θα είναι καλό να ξέρουν ότι έχει μεγάλο αποτέλεσμα στο να αμυνθούν.

όπως σε μαθήματα αυτοάμυνας.

άλλο είναι να μαθαίνει να είναι ευγενικό ένα παιδί, και άλλο, όταν μεγαλώνει λίγο να καταλαβαίνει ότι για να αμυνθεί, μπορεί να προβεί και σε ακραίες μεθόδους που κανονικά δεν είναι αποδεκτοί.

(ρε παιδιά είναι = αποδεκτές ή αποδεκτοί οι μεθόδοι ? ? )

δεν είναι μόνο για το σχολείο αυτά. είναι για όλη τη ζωή ενός παιδιού. πραγματικά δεν θα μπορείς να έχεις έλεγχο ποια άτομα θα συναντήσει στη ζωή του. με αυτό το τρόπο θα είσαι ήσυχη ότι μπορεί να προσπαθήσει να αποφύγει κάποιον κακόβουλο - και θα μάθει και να το αναγνωρίζει -

ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ.

αυτές οι συζητήσεις με τα παιδιά βοηθούν στο να ενεργοποιηθεί αυτό το ένστικτο...!

R.I.P. Michael Jackson.

Καλησπερα σε ολους τους γονεις,

ειναι πραγματικα απελπισια η κατασταση.

τα σχολεια πια ειναι φωλιες εκολαψης αμαθειας, ασχετοσυνης, συμοριων και δημιουργιας κενων ψυχων.

Κανουν οι δασκαλοι οτι τα μαθαινουν κατι, κανουν και αυτα πως διαβαζουν και μετα πανε στο φροντηστιριο να τους κανουν μαθημα για να ωγαλουν κανα φραγο.

οτι παιδεια και γνωση παρει απο το σπιτι το παιδι.

Δεν θελω να φανω υπερβολικος η να ευλογησω τα γεννια μας εδω μεσα, αλλα ολα αυτα τα παιδια που κανουν αυτες τις πραξεις οπως ειπε η pam ειναι η οικογενεια τους σαν τις δικες μας? ΟΧΙ

αδιαφορια για τα ιδια τα παιδια, αναζητουν κατι για να τα προσεξει καποιος και να ασχοληθει μαζι τους εστω και αρνητικα.

Οι καθηγητες των 23 ετων και 26 ετων εχουν νομιζετε την δικη μας παιδεια και εκαναν τα ιδια μαθηματα που καναμε οι σημερινοι 35-45 ετων γονεις?

αφουν δεν ξερουν να μιλησουν οι ιδιοι.

αν πατε στο http://www.youtube.com και πατησετε στην αναζητηση λυκεια θα σας βγαλει ενα σωρο βιντεο παο σχολεια τι γινετε την ωρα του μαθηματος με τον καθηγητη μεσα. Καλαμπαλικι και χαβαλες να περασει η ωρα, μεχρι σεξουαλικη συνευρεση και επιδειξη string για ψγφοφορια απο τους συμαθητες.

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ

πραγματικα προβληματιζομαι απο τωρα που θα γραψω το παιδι σχολειο, οσο για τα ιδιωτικα, και εκει γινετε χαμος στον χαβαλε αλλα τουλαχιστον θα μαθουν γραμματα και δεν θα εχεις τις απεργιες και τις καταληψεις να κανουν την χρονια σε περιληψη για βγει το ετος και να μην μαθουν τιποτα.

Μπαμπααααααααααααααααααααα

.png

Θεωρω οτι ειναι αδικο να απαξιωνεται ολοκληρος ο κλαδος των εκπαιδευτικων . Υπαρχουν πολλοι εκπαιδευτικοί δημοσιοι και μη που εδωσαν και δινουν τη ζωη τους πανω απ' τα βιβλια και τα σχολικα θρανια και θεωρω οτι οι πιο συνειδητοποιημενοι ειναι ακριβως αυτοι οι 26αρηδες που ανεφερες. Ειμαι εκπαιδευτικός, ειμαι 29 ετων, εχω παιδεια, ξερω να χειριζομαι αψογα το λογο και εβαλα πολλες φορες το συμφερον ενος παιδιου πανω απ' τον εαυτο μου και πολλες φορες διεταραξα ακομη και την οικογενειακη μου γαληνη για να ασχοληθω με τα προσωπικα τους προβληματα...

Ας μην εκτοξευουμε αφορισμους...

Tραβαει ο δασκαλος το αυτι του παιδιου γιατι δεν ειναι φρονιμο την ωρα του μαθηματος,σας το λεει και εσεις με την σειρα σας κανετε σκηνικα,αγωγες για μηνυσεις και αλλα απαξιωτικα....

Δεν κανει τιποτα τετοιο ο δασκαλος και να που καταντησαν τα παιδια σημερα...κοπανες,ξυλο μεσα στο σχολειο,σεξ στις τουαλετες,βρισιδια και αγιος ο Θεος.

Εγω πιστευω πως για ολη αυτη την κατασταση δεν φταινε οι δασκαλοι,ουτε τα παιδια....ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ...απο αυτους ξεκινανε ολα. Μην χαλασουν το χατηρι του κανακαρη τους...

-"Ποσο εφερες ρε κ***παιδο στα μαθηματικα? 12??? Μπραβο ρε αληταρα! Εγω στην ηλικια σου ειχα 10! Παμε να σου παρω ενα playstation!!!"

Μου φαινεται ορισμενοι θελουν και τα τραβανε.... :x

Εφαρμογη του νομου 4000,5 εδω και τωρα...Το ξυλο βγηκε απο τον παραδεισο!

[Παρεπιπτοντως,στην περιοχη μας εχουμε ενα χωριο,στο δρομο για Ξανθη...Παραδεισος...εψαξα να βρω απο που βγαινει το ξυλο...αλλα ειχε νοστιμοτατη πεστροφα!!! Θα αφησουμε τις πεστροφες για να ψαχνουμε ξυλα??? :wink: ]

-Αμεση ενημερωση των γονεων σε σοβαρες μοναχα καταστασεις (συλληψη του γιου σας να ενοχλει σεξουαλικα αλλο παιδι,συλληψη για κατοχη υποπτου ζαχαρωδους υλικου χωρις την εγκριση του γονεα,κλοπη,εξυβριση και ξυλοδαρμο)

-Κλεισιμο σε ειδικο διαμορφωμενο χωρο 1χ1 τυπου πειθαρχειου (στο δημοτικο που πηγαινα ειχαμε...και κλεινανε εκει μεσα τα κακαααα παιδακια)

-Υποχρεωτικη ενδυμασια με ποδια. Τα αγορια με γαλαζια στολη και τα κοριτσια με ροζ στολη και κορδελα στο κεφαλι (τα προλαβα μεχρι το 1982...καλη φαση μπορω να πω)

-Λιγοτερες εκδρομες κι οταν γινονται αυτες να γινονται με εκπαιδευτικο χαρακτηρα (εμας μας πηγαιναν σε αρχαιολογικους χωρους,μουσεια,εργοστασια)

Οσο για τους εκπαιδευτικους,να εχουμε την δυνατοτητα να ενημερωνομαστε μια φορα τον μηνα για την πορεια του παιδιου μας και πριν την αναληψη των καθηκοντων του να εξεταζεται σοβαρα η ψυχολογικη του κατασταση. Το λεω αυτο διοτι εχει συμβει στην πολη μας,τρελη δασκαλα που χτυπησε ενα παιδακι με το αυτοκινητο και το παρατησε εντος της αυλης του σχολειου. Απορω με τι κριτηρια μπαινουν τετοια ατομα να εκπαιδευσουν τα παιδια μας. :evil:

Εμεις σαν γονεις πρεπει να επιβραβευουμε μοναχα τις καλες τους πραξεις και να τιμωρουμε τις κακες. Δεν ειπαμε να τα πλακωσουμε στο ξυλο,αλλα ενα χαστουκι που και που δεν κανει κακο....Αν σας βρισει...πιπερι καυτερο στο στομα (μου το εχουν κανει οι δικοι μου και πιστεψτε με δεν ξαναμιλησα...αλλα,θα μου πειτε αλλοι καιροι τοτε...Που ξερετε ομως? Μια δοκιμη θα σας πεισει)

Οσο και να κλαινε δεν πεφτουμε δεσμιοι των δακρυων τους,αφου ολοι γνωριζουμε οτι το κανουν επιτηδες...Κλεισιμο στο δωματιο του για διαβασμα καμια ωρα και μετα επανεξεταση. Εαν δεν πετυχει ξανα το ιδιο. Ειναι μια καλη ευκαιρια να τα ξαναμαθετε κι εσεις!!!

(Πιστεψτε με,ανυπομονω να παει η κορη μου σχολειο για να ξεφυλλισω τα βιβλια του δημοτικου!!!!)

-Ποσο κανει 1+8 ρε?

-11

-Ποσο κανει 1+8 ρε μπουφο?

-11?

-Ποσο κανει 1+8 ρε γαιδαρε?

-11 δεν ειναι?

-ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ 1+8 ΡΕ **&^#&^$€ ????

-11 επιμενω...

-Οταν μαθεις ποσο κανει 1+8 ελα σε μια ωρα να μου το πεις και μαζι μ΄αυτο να μου βγαλεις την τετραγωνικη ριζα του 9 στο ημιτονο....α,και που'σαι? Θελω και την χρονολογια της αλωσης της Κωνσταντινουπολης. Απο ποιους εγινε,για ποιο λογο εγινε και ποια ηταν η αφορμη. Και αλιμονο σου αν δεν ξερεις....γιατι ο Γιωργακης θα περιμενει πολυ ακομα εξω στη βροχη για να παιξετε....

Ειμαι σκληρος,το ξερω...αλλα ετσι θα χτισουμε την γενια του αυριο που θα ανταπεξελθει στις δυσκολες συνθηκες (κυριως περιβαλλοντικες) που τους περιμενουν....

Κανω για υπουργος Παιδειας,δεν νομιζετε??? :wink:

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

Κωστη μπορει για αλλη μια φορα να τα λες... καπως... με το αστειρευτο χιουμορ σου, ομως εχεις κατα τη γνωμη μου ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ !!!

Σαφως και φταιμε οι ΓΟΝΕΙΣ πρωτα και μετα ολοι οι αλλοι...

Τυχαινει να περιβαλομαι απο ατομα που εχουν να κανουν με την εκπαιδευση (κουνιαδα και κουμπαρα δασκαλα, φιλη νηπιαγωγος κλπ κλπ) και εχω πολυ κακη αποψη για το πως λειτουργουν και σκεφτονται οι "εκπαιδευτικοι" πλεον... Όμως δεν βοηθαμε κι εμεις... οι ΓΟΝΕΙΣ !!!

Δεν λεω οι δασκαλοι να πλακωνουν τα παιδια στο ξύλο... αλλά αν του ρίξει και μια στο χερακι η του τραβηξει το αυτι (χαλαρα, ετσι, δεν λεω να το σκοτωσει το παιδι), τι θα παθει ? Το παιδι τιποτα... η μαμα και ο μπαμπας θα παθουν... ΥΣΤΕΡΙΑ !!! Για αυτο ομως εχουμε αυξηση στα ναρκωτικα, τις αυτοκτονιες και πολλα αλλα...

Οσο για τις ποδιες... ΠΟΤΕ δεν καταλαβα γιατι καταργηθηκαν ... ?

Τι ποιο ομορφο απο το να βλεπεις τα παιδακια ντυμενα με τις ποδιτσες τους ? Και ουτε εγω φοραω πιο ωραια ρουχα παο εσενα, ουτε μαμα θελω την ταδε μαρκα μπλουζακι, ουτε τιποτα...

Θα μπορουσα να γραφω επι ωρες για αυτο το θεμα... αλλα ακομα ποναω και δεν μπορω να συγκεντρωθω αλλο... :shock:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...