Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Recommended Posts

Κορίτσια μου μόλις είδα τις απαντήσεις που μου δώσατε .

Ευχαριστώ όλες πάρα πολύ για τις ευχές σας.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και ένα μήνα έχω σταματήσει εντελώς την προσπάθεια θηλασμού γιατί πλέον ήταν πολύ ψυχοφθόρα για μένα και άρχισα να πιστεύω ότι έχανα εποικοδομητικό χρόνο από το παιδάκι μου.

Πολύ θα ήθελα να έχω θηλάσει και ακόμα καμιά φορά το σκέφτομαι και απογοητεύομαι, όμως σκοπεύω να κάνω για το παιδάκι μου ό,τι το καλύτερο για να αναπληρώσω αυτή την «ανεπάρκειά» μου.

Επειδή το έψαξα πάρα πολύ το ζήτημα και συμβουλεύθηκα και άλλον ενδοκρινολόγο, δεν είναι απαραίτητο ότι φταίνε μόνο τα ορμονικά μου προβλήματα στο θηλασμό.

Λόγω εμφάνισης διαβήτη κύησης έκανα πολύ αυστηρή διατροφή έτσι ώστε να μην χρειαστεί να κάνω ινσουλίνες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάρω μόνο τέσσερα κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα ο μαστός να μην αναπτύχθηκε σωστά λόγω έλλειψης κιλών.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι σε δεύτερη εγκυμοσύνη έχω την πιθανότητα να βγάλω γάλα έτσι ώστε να θηλάσω το παιδάκι μου.

Θα δούμε...

Μια στιγμή, μια ζωή

Η στιγμή που σε είδα...

catcatsrd20090114_1_To+mpoumpouki+mou+is.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάρω μόνο τέσσερα κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα ο μαστός να μην αναπτύχθηκε σωστά λόγω έλλειψης κιλών.

Φροιξούλη, χαίρομαι που είσα πάλι κοντά μας!

Η ανάπτυξη του μαστού δεν νομίζω να σχετίζεται με την πρόσληψη κιλών.

Με την πρόσληψη κιλών αυξάνεται το λίπος στους μαστούς αλλά δεν αναπτύσσεται ο αδένας.

Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας την περιπέτειά σου.

Η αντιμετώπιση ήταν η καλύτερη δυνατή. Ο συνδυασμός συμβούλου θηλασμού και ενδοκρινολόγου είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δυστυχώς σε σένα δεν ήταν δυνατό.

Με τις καλύτερες ευχές μου! :)

γεια σε ολες τις μανουλες.Γραφω να σας ευχαριστησω γιατι χαρη σε σας καταφερα να θηλασω για 5μηνες το τριτο μου παιδι.Φοβαμαι ομως οτι δεν παιρνει αρκετο βαρος παρολο που θηλαζει πολλες ωρες την ημερα ο γιατρος μου λεει να της δωσω συμπληρωμα αλλα ετσι σταματησαν τα μεγαλυτερα παιδια μου να θηλαζουν πολυ νωρις.η μικρη γεννηθηκε 3270 παρουσιασε ικτερο επεσε 3080 στον 4ο μηνα ηταν 5400 λετε να μην φτανει το γαλα μου οι πανες ειναι 4 περιπου τη μερα

γεννηθηκε 38 εβδομαδες κοριτσι ΦΤ ικτερο 15 αντλησεις καθολου θηλαζει μονο7/11/2009 βαρος γεννησης 3270 ,βαρος εξοδου 3080,7/01/2009 4145,13/03/2009 5400 δεν μπορω να γραψω καλα με το μωρο αγκαλια συγνωμη

Διαφημίσεις

Σε καταλαβαινω απλα ακομα δεν γινεται να πουμε κατι με ασφάλεια ...

Τα κακάκια τι χρωμα εχουν ? Θηλάζεις και απο τα δυο στηθη ? Ποση ωρα ? Τη νυχτα ξυπνάει ? Οι πανες ειναι 4 το 24ωρο ? Ειναι απλά υγρές ή εχουν βάρος?

VgL7.jpgIgLdp2.png

πρασινα με κιτρινου' κομπους ' θηλαζω ωρες και απο τα δυο στηθη καθε φορα τη νυχτα δεν ξυπναει οι πανες ειναι 4 οι 2 βαριες να αρχισω και κρεμα που μου λεει ο παιδιατρος

γεννηθηκε 38 εβδομαδες κοριτσι ΦΤ ικτερο 15 αντλησεις καθολου θηλαζει μονο7/11/2009 βαρος γεννησης 3270 ,βαρος εξοδου 3080,7/01/2009 4145,13/03/2009 5400 δεν μπορω να γραψω καλα με το μωρο αγκαλια συγνωμη

Να σου ζήσει το μωρό σου.

Το μωρό σου πήρε 532γρ το μήνα για τους 2 πρώτους μήνες και 627γρ το μηνα για τους επόμενους 2. Από βάρος τους 2 πρώτους δεν πήγε πολύ καλά αλλά βελτιώθηκε τους 2 επόμενους, πολύ οριακά όμως. Οι 4 πάνες είναι λίγες. Σίγουρα τις μετρας σωστα; Δεν είναι ανάγκη να είναι τίγκα στα τσίσα. Από κακά πώς πάτε; Το μωρό πως θηλάζει σε κάθε γεύμα; Κι απ΄τα 2 στήθη;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Οκ αυτά τα απάντησες. Κρέμες είναι νωρίς να αρχίσεις. Θέλεις ακόμα 3 εβδομάδες για να κλείσεις τους 6 μήνες αποκλειστικού θηλασμού.

Τα κακά είναι πράσινα συνέχεια;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσάκι έχεις υπερπαραγωγή. Θήλαζε 2 γεύματα από ένα στήθος κι ύστερα να αλλάζεις. Αν το άλλο στήθος σε αυτό το διάστημα πρήζεται και πονάει, να βγάζεις λίγο με το χέρι ίσα ίσα μέχρι να ανακουφιστείς. Κάνε το για 2 μέρες και πες μας αν τα κακά έγιναν μουσταρδί (που είναι το φυσιολογικό).

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Τουλιπα μου για την κουραση σου φταιει το στιγμα για το βαρος του μωρου ομως οχι . Πρεπει ομως να ξεκουράζεσαι και συ οσο μπορεις :D

Τα πρασινα κακα μαλλον σημαινουν υπερπαραγωγή αν ειναι σε καθε γευμα . Τετοια κακάκια εχει το μωρο σου απο την αρχή ?

Να θηλάζεις καθε φορα ΜΟΝΟ απο το ενα στηθος . Αν το επομενο γευμα ειναι συντομα θα ξαναβάλεις το μωρο στο ιδιο στηθος !

Οι πανες επιμένω , εισαι σιγουρη οτι ειναι 4 με λιγα τσισάκια ??

VgL7.jpgIgLdp2.png

στην αρχη ηταν κιτρινα αλλα δεν επαιρνε βαρος και θεωρησα καλο να την ταιζω και απο τα δυο στηθη χαρις σε σας συνεχιζω να θηλαζω και γυρισα πισω το κουτι με το γαλα που μου εδωσε ο γιατρος γιατι ειχαμε ικτερο για 2μηνες μετανιωνω που δεν επεμενα και στα αλλα μου παιδια

στην αρχη ηταν κιτρινα αλλα δεν επαιρνε βαρος και θεωρησα καλο να την ταιζω και απο τα δυο στηθη χαρις σε σας συνεχιζω να θηλαζω και γυρισα πισω το κουτι με το γαλα που μου εδωσε ο γιατρος γιατι ειχαμε ικτερο για 2μηνες μετανιωνω που δεν επεμενα και στα αλλα μου παιδια

Διαφημίσεις

Αχ Τουλιπα μου ! Μπράβο ωραιο αυτο που μας ειπες βγαζουμε λιγο ακρη !

Θα ταιζεις απο το ενα στηθος !!! Κανε αυτο 2-3 μερες να αλλάξουν τα κακακια και τα ξαναλέμε . Κανει καθε μερα κακάκια ?

VgL7.jpgIgLdp2.png

Τώρα αρχίζω να σιγουρεύομαι για την υπερπαραγωγή. Κάνε αυτά που σου είπαμε και πες μας μόλις δεις κίτρινα κακά. Λογικά αν ξεκινήσεις άμεσα θα δεις κίτρινα κακά μέχρι Παρασκευή.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Pipi γεια σου ακολουθησα τις συμβουλες σας και πραγματικα τα κακα εγιναν κιτρινα την Παρασκευη, αλλα με την ιωση της μεγαλης μου κορης και ολη την κουραση και το αγχος για να μην κολησουν και τα αδερφια της θηλαζω οπως πριν και τα κακα εχουν παλι το χρωμα της καπαρης χωρις κοκους.Με αυτη τη ναυτια που αισθανομαι ξεχναω απο πιο στηθος την ταιζω.Αυριο θα σας γραψω το βαρος και τα σχολια του γιατρου.

Θα πρέπει να κρατήσεις το 2 γεύματα/1 στήθος για 4-5 μέρες αφού δεις τα κίτρινα κακά. Μην το αμελείς. Κράτα κάπου γραμμένο από ποιο στήθος θήλασες τελευταία φορά. Εγώ που θηλάζω ξαπλωμένη, για να μη ξεχναώ από ποιο στήθος θήλασα την τελευταία φορά, αφήνω την σαλιάρα που ακουμπούσα το μωρό για να μη λερώνει όταν του τρέχουν τα γάλατα. Έτσι ξέρω απο ποια μεριά θήλασα και αλλάζω την επόμενη.

Βάλε κι εσύ τέτοια σημάδια ανάλογα με το τι σε βολεύει.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...