Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως τα βγάζετε πέρα?[οικογενειακά έξοδα]

Rachel

Recommended Posts

ΠΟλυ δυσκολα τα πραγματα παιδια στα οικονομικα των περισσοτερων. Εμεις αν και οι 2 Δημοσιοι υπαλληλοι, με μισθους που συρρικνωνονται λογω...αντε μην πω τωρα, εχουμε στριμωχτει πολυ γιατι πληρωνουμε δανειο και ενοικιο, αυτο μια 3ετια τωρα, δηλ.1100 Ε το μηνα. Ο ενας μισθος ξεγραμενος. Για βενζινη 200Ε περ., γιατι ο αντρας μου παει μακρια για δουλεια, χωρια κατι ταξιδια στο χωριο του που θελουμε αλλα τοσα, για ενα ταξιδι, γι'αυτο και το κανουμε οταν περισσευουν. Το χειμωνα κοινοχρηστα κατω απο 150Ε δεν εχουμε. Δεν υπάρχει δυνατοτητα για Boiler ή νυχτερινο ρευμα, το ρευμα συνηθως πανω απο 130Ε καθε φορα. Ειδικα αυτον το μηνα εχουμε πολλα εξτρα εξοδα, 2 γαμους και 2 βαφτισεις, το αυτοκινητο μου στοιχισε 800Ε για σερβις και ζημιες, ασφαλεια εξαμηνου 270Ε. Το κακο ειναι οτι εχω και 2 πιστωτικες που δινω απο 100Ε στην καθε μια το μηνα και αργουν να ξεπληρωθουν. Εχουμε και 2 αυτοκινητα να συντηρουμε, που τα ειχαμε πριν παντρευτουμε. Δεν μενουν λεφτα. 2 κινητα και σταθερο. 100Ε/ μηνα. Πριν αρχισουμε το χτισιμο του σπιτιου μαζεψαμε αρκετα χρηματα, τα οποια πηγαν στο σπιτι, σε πραγματα που δεν μπορουσαμε να καλυψουμε απο το δανειο. Μας εχουν μεινει καποια για ωρα αναγκης αλλα μεσα σ'ολα αυτα πρεπει να πληρωσουμε και τα παιδια που θα κανουμε αφου δεν μπορουμε να κανουμε με φυσιολογικη συλληψη. Το καλο ειναι οτι τρωμε στη μαμα μου, ειναι μεγαλη βοηθεια, αν και καποιες φορες θελω να τρωμε σπιτι μας και παρα το κοστος μαγειρευω κι εγω 3 φορες την εβδομαδα. Δυστυχως οι μισθοι μας φτανουν μονο για τα παγια εξοδα και για τα εκτακτα παιρνουμε απο τα ετοιμα.

Ωρες ωρες μου ερχεται να σηκωθω να φυγω απο το σπιτι, δεν αντεχω αλλο τα εξοδα. Και δυστυχως δεν θα ανασανουμε συντομα γιατι για να απαλλαγουμε απο το ενοικιο πρεπει να παρουμε μεταθεση και να μπορεσουμε να μεινουμε στο σπιτι που χτιζουμε. Για 3 μηνες θα γλυτωσουμε βενζινη κ θερμανση αλλα εχουμε την εξωσωματικη οπου θα πληρωθουν φαρμακα και φακελακια στους γιατρους (ε,μα...)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 146
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΠΟλυ δυσκολα τα πραγματα παιδια στα οικονομικα των περισσοτερων. Εμεις αν και οι 2 Δημοσιοι υπαλληλοι, με μισθους που συρρικνωνονται λογω...αντε μην πω τωρα, εχουμε στριμωχτει πολυ γιατι πληρωνουμε δανειο και ενοικιο, αυτο μια 3ετια τωρα, δηλ.1100 Ε το μηνα. Ο ενας μισθος ξεγραμενος. Για βενζινη 200Ε περ., γιατι ο αντρας μου παει μακρια για δουλεια, χωρια κατι ταξιδια στο χωριο του που θελουμε αλλα τοσα, για ενα ταξιδι, γι'αυτο και το κανουμε οταν περισσευουν. Το χειμωνα κοινοχρηστα κατω απο 150Ε δεν εχουμε. Δεν υπάρχει δυνατοτητα για Boiler ή νυχτερινο ρευμα, το ρευμα συνηθως πανω απο 130Ε καθε φορα. Ειδικα αυτον το μηνα εχουμε πολλα εξτρα εξοδα, 2 γαμους και 2 βαφτισεις, το αυτοκινητο μου στοιχισε 800Ε για σερβις και ζημιες, ασφαλεια εξαμηνου 270Ε. Το κακο ειναι οτι εχω και 2 πιστωτικες που δινω απο 100Ε στην καθε μια το μηνα και αργουν να ξεπληρωθουν. Εχουμε και 2 αυτοκινητα να συντηρουμε, που τα ειχαμε πριν παντρευτουμε. Δεν μενουν λεφτα. 2 κινητα και σταθερο. 100Ε/ μηνα. Πριν αρχισουμε το χτισιμο του σπιτιου μαζεψαμε αρκετα χρηματα, τα οποια πηγαν στο σπιτι, σε πραγματα που δεν μπορουσαμε να καλυψουμε απο το δανειο. Μας εχουν μεινει καποια για ωρα αναγκης αλλα μεσα σ'ολα αυτα πρεπει να πληρωσουμε και τα παιδια που θα κανουμε αφου δεν μπορουμε να κανουμε με φυσιολογικη συλληψη. Το καλο ειναι οτι τρωμε στη μαμα μου, ειναι μεγαλη βοηθεια, αν και καποιες φορες θελω να τρωμε σπιτι μας και παρα το κοστος μαγειρευω κι εγω 3 φορες την εβδομαδα. Δυστυχως οι μισθοι μας φτανουν μονο για τα παγια εξοδα και για τα εκτακτα παιρνουμε απο τα ετοιμα.

Ωρες ωρες μου ερχεται να σηκωθω να φυγω απο το σπιτι, δεν αντεχω αλλο τα εξοδα. Και δυστυχως δεν θα ανασανουμε συντομα γιατι για να απαλλαγουμε απο το ενοικιο πρεπει να παρουμε μεταθεση και να μπορεσουμε να μεινουμε στο σπιτι που χτιζουμε. Για 3 μηνες θα γλυτωσουμε βενζινη κ θερμανση αλλα εχουμε την εξωσωματικη οπου θα πληρωθουν φαρμακα και φακελακια στους γιατρους (ε,μα...)

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εγώ δημόσιος υπάλληλος έχω υποστεί μείωση μισθού 135 ευρώ και αναμένεται και άλλη με τα νέα μέτρα. Η δουλειά μου μακρυά 250 χλμ από Αθήνα, ο άντρας μου ιδιωτικός υπάλληλος δουλευει αθήνα και τώρα περιμένουμε σε 5 μήνες το 2ρο παιδάκι. Αν δεν πάρω μετάταξη μέσα στους επόμενους 18 μήνες που θα είναι να επιστρέψω στη δουλειά τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Θα πρέπει να επιστρέψω στην υπηρεσία μου παίρνοντας μαζί μου και τα δύο παιδιά. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι θα μπορώ για ένα διάστημα να μένω στους γονείς μου, να αφήνω τα παιδιά εκεί και αναγκαστικά να κάνω 170 χλ κάθε μέρα για να πηγαίνω στην υπηρεσία. Από την άλλη θα μπορεί η μαμά μου να κουμαντάρει 2 μικρά παιδιά όλη μέρα και μία γιαγιά 84 ετών στο σπίτι?? Αν δεν θα μπορεί θα αναγκαστώ να πληρώνω βρεφονηπιακό στην καλύτερη 400 ευρώ το μήνα και για τα 2 παιδάκια.Με τα τωρινά δεδομένα από άποψη βενζίνης θα χρειάζομαι 400 ευρώ μόνο για να πηγαίνω στη δουλειά και δεν θα έχω τη δυνατότητα να έρχομαι Αθήνα να μαγειρευω, σιδερωνω κτλ στον άντρα μου. Οπότε αυτομάτως πάνε τα 800 ευρώ με τη μία. Βέβαια καθένας προιστάμενος, δήμαρχος, περιφερειάρχης δεν τα βλέπουν όλα αυτά που περνάμε αρνούμενοι να μας δώσουν μετατάξεις να επιστρέψουμε στα σπίτια μας. Οπότε εμείς θα είμαστε σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από εσάς με δυο παιδιά στους δρόμους και εγώ κάθε μέρα να τρέμει η ψυχή να επιστρέψω στα παιδιά μου από ενα δρόμο σκοτώστρα.

εσείς καλά πληρώνετε 130 ευρώ για δεή. Εμάς με νυχτερινό μας ήρθε ένας εκκαθ. 256 ευρώ και ένας 200. Ενοίκιο πληρώνουμε 670 ευρω. Συντηρούμε 2 αυτοκίνητα που είχαμε πριν παντρευτούμε. Ο άντρας μου πριν 4 μήνες υπέστει μέιωση μισθού 300 ευρώ. Οπότε συνολικά είμαστε μείον 435 ευρώ κάθε μήνα και έρχεται και το δεύτερο παιδί οπότε θέλουμε 5000 ευρώ για μαιευτήριο (χώρια μερικούς υπερήχους που κάνω στο μαιευτήριο που κοστίζουν 100 - 145 ευρώ τη φορά). και περίπου 700 ευρώ για να του πάρουμε κούνια, αλλαξιέρα κάθισμα αυτοκινήτου. Κατά καιρούς μπορούμε ακόμα καιμαζευουμε κάποια χρήματα στην άκρη, έστω με μεγάλη δυσκολία, αλλά απογοητευομαι κάθε φορά που πρέπει να τα δώσουμε είτε για πετρέλαιο, είτε για ζημιά στο αυτοκίνητο και το ταμείο είναι πάλι μείον και άντε πάλι από την αρχή σαν το μυρμύγκι. Πριν ενα μήνα 5ετίας που είναι το αυτοκίνητό μου μου χτύπησε κρεμαγιέρα. Δεν πήγαινε άλλο είχε διαλυθεί και μαζί με το γενικό σέρβις και κτέο που έπρεπε να περάσω πληρώσαμε 800 ευρώ. Αλλα 200 το σέρβις για το άλλο αυτοκίνητο. Το μόνο που λέω πλέον είναι να είμαστε καλά από υγεία και να έχουμε τις δουλειές μας.

eliana μου εχουμε διαφορετικου ειδους εξοδα αλλα ειμαστε και οι 2 πνιγμενες. Αν δεν ειχα να πληρωσω και για εξωσωματικη- και παλι λογω οικονομικων θα την κανω στο Αλεξανδρας και θα πληρωσω μονο τα φαρμακα και τα...δωρακια- που δεν ξερω αν θα ειναι μια φορα γιατι εχουμε και χοντρο προβλημα, δεν θα γκρινιαζα, αλλα αυτα τα εξοδα ηταν η χαριστικη βολη πραγματικα σου μιλαω. Το απαυγασμα της ατυχιας! Εξοδα εχουν ολοι, αλλα σε συνδυασμο με προβληματα γονιμοτητας μονο εμεις νομιζω. Ειναι να μην σ'εχει φτυσει η τυχη σου! Καλο κουραγιο και στις 2 μας, και να ξερετε οτι ειστε πολυ τυχεροι που τουλαχιστον εχετε παιδακια!!!Με το καλο το δευτερο και ολα θα πανε καλα!

Και το δικο μου αυτοκινητο χρειαστηκε κρεμαγιερα, και 2 αμορτισερ και γενικως δεν ειχε μεινει τιποτα ορθιο, 11 χρονων αυτοκινητο!! Αμ, τους γαμους και τις βαφτισεις που τα πας; Ολοι φετος βρηκαν να νοικοκυρευτουν!:cry:

eliana μου εχουμε διαφορετικου ειδους εξοδα αλλα ειμαστε και οι 2 πνιγμενες. Αν δεν ειχα να πληρωσω και για εξωσωματικη- και παλι λογω οικονομικων θα την κανω στο Αλεξανδρας και θα πληρωσω μονο τα φαρμακα και τα...δωρακια- που δεν ξερω αν θα ειναι μια φορα γιατι εχουμε και χοντρο προβλημα, δεν θα γκρινιαζα, αλλα αυτα τα εξοδα ηταν η χαριστικη βολη πραγματικα σου μιλαω. Το απαυγασμα της ατυχιας! Εξοδα εχουν ολοι, αλλα σε συνδυασμο με προβληματα γονιμοτητας μονο εμεις νομιζω. Ειναι να μην σ'εχει φτυσει η τυχη σου! Καλο κουραγιο και στις 2 μας, και να ξερετε οτι ειστε πολυ τυχεροι που τουλαχιστον εχετε παιδακια!!!Με το καλο το δευτερο και ολα θα πανε καλα!

Και το δικο μου αυτοκινητο χρειαστηκε κρεμαγιερα, και 2 αμορτισερ και γενικως δεν ειχε μεινει τιποτα ορθιο, 11 χρονων αυτοκινητο!! Αμ, τους γαμους και τις βαφτισεις που τα πας; Ολοι φετος βρηκαν να νοικοκυρευτουν!:cry:

Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά, να μην χάνεται το κουράγιο σας και να είσαστε ενωμένοι. Ξέρω ζευγάρια που έκαναν με εξωσωματική το πρώτο παιδάκι ενώ ήξεραν ότι έχουν πρόβλημα και το δέυτερο ήρθε ουρανοκατέβατα. Ελπίζω να μπορέσετε να χαρείτε ένα μωρό σύντομα

ευτυχως ακομα δεν την εχουμε ακουσει...βεβαια αυτο συμβαινει γιατι δουλευουμε και εγω και ο αντρας μου μερα νυχτα ασταματητα και δεν ειμαστε περιορισμενοι στο βασικο μισθο.ειμαστε και οι δυο ελευθεροι επαγγελματιες σε ξεχωριστα επαγγελματα.εχει τα καλα εχει και τα ασχημα.βρησκομαστε 1 ωρα την ημερα πολλες φορες και γω βεβαια με την κολια στο στομα δουλευω ακομα,ουτε αδειες ουτε χαρες και εχω και ενοια τωρα που θα φυγω απο το μαγαζι και θα το αφησω στα χερια των υπαληλων μου σε τι χαλια θα το βρω οταν θα γυρισω,γιατι ως γνωστον οι υπαληλοι δεν νοιαζονται οσο τα αφεντικα και αν δεν εισαι απο πανω τους.....κλαφτα.τα ιδια τραβηξα οταν εκανα το κοριτσακι μου γυρισα και το βρηκα τελιως αλαγμενο προς το χειροτερο παντα.τωρα που θα λειψω για το αγορακι μου τα ιδια περιμενω.αλλα πως θα γινει δεν θα σκασουμε κιολας!πανω απ ολα τα παιδακια μας.θα μπορουσα να μην εκανα κανενα παιδι και να ταν ολα τελεια στη δουλεια αλλα δεν το συζητω..χιλιες φορες τα παιδακια μου να τα εχω και να ναι καλα και ας μεινω ανεργη!κατι θα βρεθει....

Αυτό το μήνυμα με εκφράζει, ίδιους φόβους έχω παρότι ακόμη χωρίς παιδιά. Ελεύθερος επαγγελματίας εγώ, δημόσιος υπάλληλος ο άνδρας μου. Χρήματα δεν φέρνω στο σπίτι από τη δουλειά μου αφού μας βαραίνει επιχειρηματικό δάνειο, μεγάλου ύψους, έτσι δεν τραβάμε λεφτά καθόλου. Μόνο τα προσωπικά μου έξοδα κάνω μόνη (ανάγκες αμαξιού μου, κομμωτήριο, ρούχα, νύχια καλλυντικά κτλ) και πολλές φορές ούτε αυτά...

Ευτυχώς ο άνδρας μου έχει κάποιο ακίνητο που νοικιάζει και έτσι βγάζουμε σχεδόν άλλο ένα μισθό του. Ειδάλως ακόμη και χωρίς μεγάλο παιδί τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα με ενοίκιο και δάνειο κατοικίας..αργότερα . Οι μισθοί όλο πέφτουν, η δουλειά το ίδιο, μειώνω και το προσωπικό στη δουλειά και δουλεύω σε 100 μεριές για να τα κάνω όλα χωρίς κόστος οικονομικό. Αναρωτιέμαι τί θα γίνει με βρέφος στο σπίτι και πείσμα δικό μου να το θηλάζω. Απ'την άλλη λέω δόξα το Θεό που είναι ακόμη κοτσανάτοι οι γονείς μου, παρότι 80 ο ένας, και τουλάχιστο στο πρώτο παιδί θα έχω βοήθεια σε δουλειά/σπίτι/φαγητό.

Ας σκεφτόμαστε τα καλά στη ζωή μας, ας μην είμαστε αγνώμονες, πάντα υπάρχουν και χειρότερα ακόμα και...από τα χειρότερα :shock:

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά, να μην χάνεται το κουράγιο σας και να είσαστε ενωμένοι. Ξέρω ζευγάρια που έκαναν με εξωσωματική το πρώτο παιδάκι ενώ ήξεραν ότι έχουν πρόβλημα και το δέυτερο ήρθε ουρανοκατέβατα. Ελπίζω να μπορέσετε να χαρείτε ένα μωρό σύντομα

σ'ευχαριστω πολυ γλυκια μου!!Να'σαι καλα!!:P

εξοδα????......υπαρχει αλλο????οχι βεβαια......εξοδα και μονο εξοδα και παλι εξοδα......

με 4 παιδια μονο για ψωμι και γαλα χρειαζομαι 2.5 ευρω την ημερα...δλδ 17.5 ευρω την εβδομαδα δλδ 70 ευρω τον μηνα.....χωρια τα υπολοιπα τροφιμα.....που ειναι και πολλα....αν υπολογισεις το ντυσιμο τους και τα παπουτσια τους σε πιανει απελπισια....βαλε και τα παγια....ρευμα.νερο τηλ......ουφ....μονιμα με ενα κομπιουτερακι στο χερι ειμαστε...για να δουμε αν βγαλουμε τον μηνα......για τον επομενο εχει ο θεος......υγεια να εχουμε μονο.....

περνω κουραγιο ολες μετραμε καθε μηνα βλεπω αν θα μας βγη ο μηνας .....βασικο δεν ειμαστε μονες μας....θα γυρισουμε στα παλια που θα τακανουμε ολα μονη μας μεχρι και το ψωμι .......εμεις που μενουμε στην εξοχη εχουμε και τους κηπους και αυγουλακια και κρεατακι τουλαχιστον δεν θα πεθανουμε στην πεινα ..τωρα απο τα αλλα ρουχα, παπουτσια δυσκολα τα μικρα περνουν απο τα μεγαλυτερα και ψωνιζω μονο στα μεγαλα εγω τωρα για μενα αστα καλυτερα..υπομονη και υγεια αλλα και η υγεια δυσκολα να διατυρυθει οταν δεν εχεις να πληρωσεις τα βασικα

αχ και για εμάς δύσκολα επίσης τα πράγματα αφου πολλούς μήνες τους περάσαμε μόνο με τον μισθό του συζήγου δημόσιος υπάλληλος με κουτσουρεμένο μισθό και με έναντι απο την δικιά μου δουλειά.Ο παιδικός της μικρής είναι γύρω στα 400 ?τον μήνα που μαζί με τα πάγια έξοδα νερο,τηλ.,Δεή και SUper market Πάει συνολικά γύρω στα 900-1000 ? ε μην νομίζετε οτι κάνουμε και τίποτα αλλο απο το να τρώμε να χαζεύουμε tv.αντε να πάμε και καμιά βόλτα σε τίποτα φίλους να έρθουν και αυτοί σε εμάς καμιά παιδική χαρά έ ετσι την βγάζουμε και λέμε και ΔΟξα Τω Θεο.:wink:τουλάχιστον έχουμε τα απαράιτητα.

πως τα βγαζουμε περα?με το στανιο που λενε!δυσκολα τα πραγματα κοριτσια και αλιμονο στα παιδακια μας!αντε τωρα ειναι μικρα-αυριο μεθαυριο?εμας προσωπικα μας εχουν καβαλησει τα χρεη και ισα ισα πληρωνουμε παντα με καθηστερησει τα δανεια(σπιτι-μαγαζι) για να μην μας ενοχλει η τραπεζα!και το μαγαζι παει για κλεισιμο.

στο σπιτι ολα μετρημενα ισα ισα να περασουμε την εβδομαδα...κινητο το κοψαμε(καρτα πλεον)εξοδους εδω και μηνες εχουμε να βγουμε-δεη αλλαξαμε εταιρια γλυτωνουμε απο κει κατι ψιλα....κλεινω και οτι ειναι στην αναμονη οποτε γλυτωνουμε και απο κει......γενικα μεγαλο προβλημα.

εγω δεν μπορω να βρω δουλεια...δουλευω απο δω και απο κει για κανα μεροκαματο.δοξα το θεο εχουμε την υγεια μας αλλα μεχρι ποτε??ποτε δεν ειμασταν ανετα αλλα τωρα εχει παραγινει το κακο.ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Διαφημίσεις

vasfa καλη επιτυχια στην εξωσωματικη που θα κανεις,να πανε ολα καλα!:)

ttd6a24.aspx

Εγώ είμαι ΔΥ και από πέρυσι ο μισθός μου έχει κατα-πετσοκοφτεί (δε παραπονιέμαι όμως, γιατί ο μισθός μου ήταν πολύ παρά πάνω από ικανοποιητικός, άρα χαλάλι μπροστά στη κρίση που τραβάμε κι άλλοι χάνουν μέχρι και τις δουλειές τους). Ο άντρας μου είναι ΙΥ με αρκετά καλό μισθό. Μέχρι πριν λίγο καιρό, ήμουν με άδεια ανατροφής τέκνου και πληρωνόμουν κανονικότατα, όμως τώρα πήρα άδεια 2 χρόνων άνευ αποδοχών, άρα δεν έχω προσωπικό εισόδημα. Συνεπώς, ως εισόδημα έχουμε το μισθό του άντρα μου και κάτι ενοίκια που εισπράττω εγώ.

• Πληρώνουμε ένα δάνειο που αγοράσαμε το σπίτι (ευτυχώς μικρό), στα 900 ευρώ το μήνα, για 5 χρόνια και είμαστε στο 3ο χρόνο τώρα.
  • ΔΕΗ δίνουμε γύρω στα 300 ευρώ, ΟΤΕ σταθερά 110 ευρώ το δίμηνο, ΕΥΔΑΠ γύρω στα 100 ευρώ, κινητά γύρω στα 100 ευρώ και οι δύο μαζί, το μήνα.
  • Κάρτες εννοείται δεν έχουμε (δε τρελάθηκα.... ακόμη :P)
  • Πάγια έξοδα του μωρού (πάνες, παιδίατρος, γάλατα κλπ.) γύρω στα 150-200 ευρώ το μήνα
  • Κοινόχρηστα ευτυχώς δεν έχουμε γιατί μένουμε σε μονοκατοικία, αλλά έχουμε έξοδα συντήρησης του κήπου, επειδή μένουμε σε συγκρότημα με άλλες 3 μονοκατοικίες, γύρω στα 40 ευρώ (έκαστος) (πάλι καλά) και πληρώνουμε και ΔΕΗ για τους κοινόχρηστους χώρους, γώρω στα 30 ευρώ (έκαστος).
  • Το χειμώνα έχουμε πετρέλαιο γύρω στα 600-800 ευρώ για όλο το χειμώνα.
  • Βενζίνες, ασφάλειες αυτοκινήτου, σπιτιού, ζωής γύρω στα 3000-3500 ευρώ.... ετησίως όμως!
  • Προσωπικά έξοδα (ένδυση, διασκέδαση κλπ.) έχουν μειωθεί......Στο μωρό όμως δεν έχω μειώσει το παραμικρό, τα θυσιάζω όλα ακόμη και εις βάρος μου.
  • Τώρα έχουμε και έξοδα με γυναικολόγο, τοκετού κλπ., εν όψει του νέου μέλους που θα έρθει

Να τονίσω όμως πως τώρα μένουμε εξωτερικό για 2 χρόνια (εξ' ου και η άδεια άνευ αποδοχών για 2 χρόνια που πήρα :-D), οπότε κάποια έξοδα στην Ελλάδα όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ. δε τα έχουμε σε τόσο υψηλό βαθμό, αλλά έχουμε τα έξοδα μετακίνησης πάνω-κάτω στην Ελλάδα, οπότε είναι μία η μία, μία η άλλη....!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Εγώ είμαι ΔΥ και από πέρυσι ο μισθός μου έχει κατα-πετσοκοφτεί (δε παραπονιέμαι όμως, γιατί ο μισθός μου ήταν πολύ παρά πάνω από ικανοποιητικός, άρα χαλάλι μπροστά στη κρίση που τραβάμε κι άλλοι χάνουν μέχρι και τις δουλειές τους). Ο άντρας μου είναι ΙΥ με αρκετά καλό μισθό. Μέχρι πριν λίγο καιρό, ήμουν με άδεια ανατροφής τέκνου και πληρωνόμουν κανονικότατα, όμως τώρα πήρα άδεια 2 χρόνων άνευ αποδοχών, άρα δεν έχω προσωπικό εισόδημα. Συνεπώς, ως εισόδημα έχουμε το μισθό του άντρα μου και κάτι ενοίκια που εισπράττω εγώ.

• Πληρώνουμε ένα δάνειο που αγοράσαμε το σπίτι (ευτυχώς μικρό), στα 900 ευρώ το μήνα, για 5 χρόνια και είμαστε στο 3ο χρόνο τώρα.
  • ΔΕΗ δίνουμε γύρω στα 300 ευρώ, ΟΤΕ σταθερά 110 ευρώ το δίμηνο, ΕΥΔΑΠ γύρω στα 100 ευρώ, κινητά γύρω στα 100 ευρώ και οι δύο μαζί, το μήνα.
  • Κάρτες εννοείται δεν έχουμε (δε τρελάθηκα.... ακόμη :P)
  • Πάγια έξοδα του μωρού (πάνες, παιδίατρος, γάλατα κλπ.) γύρω στα 150-200 ευρώ το μήνα
  • Κοινόχρηστα ευτυχώς δεν έχουμε γιατί μένουμε σε μονοκατοικία, αλλά έχουμε έξοδα συντήρησης του κήπου, επειδή μένουμε σε συγκρότημα με άλλες 3 μονοκατοικίες, γύρω στα 40 ευρώ (έκαστος) (πάλι καλά) και πληρώνουμε και ΔΕΗ για τους κοινόχρηστους χώρους, γώρω στα 30 ευρώ (έκαστος).
  • Το χειμώνα έχουμε πετρέλαιο γύρω στα 600-800 ευρώ για όλο το χειμώνα.
  • Βενζίνες, ασφάλειες αυτοκινήτου, σπιτιού, ζωής γύρω στα 3000-3500 ευρώ.... ετησίως όμως!
  • Προσωπικά έξοδα (ένδυση, διασκέδαση κλπ.) έχουν μειωθεί......Στο μωρό όμως δεν έχω μειώσει το παραμικρό, τα θυσιάζω όλα ακόμη και εις βάρος μου.
  • Τώρα έχουμε και έξοδα με γυναικολόγο, τοκετού κλπ., εν όψει του νέου μέλους που θα έρθει

Να τονίσω όμως πως τώρα μένουμε εξωτερικό για 2 χρόνια (εξ' ου και η άδεια άνευ αποδοχών για 2 χρόνια που πήρα :-D), οπότε κάποια έξοδα στην Ελλάδα όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ. δε τα έχουμε σε τόσο υψηλό βαθμό, αλλά έχουμε τα έξοδα μετακίνησης πάνω-κάτω στην Ελλάδα, οπότε είναι μία η μία, μία η άλλη....!

Ρε συ Θαυματάκι 900? που είναι το δάνειο του σπιτιού σου είναι ο Μισθός του άνδρα μου, οποίος by the way δεν ειναι πλέον διότι του ανακοινωσαν μειωση μισθού στα 780? :mad::shock::shock::shock::mad:

Εμεις πλεόν απογοητευτηκαμε και θα τζάσουμε όσο είναι καιρός!;)

(οφφ τόπικ - πως ειναι στα Ινδίας πλέον??? βολευτηκατε?)

Ρε συ Θαυματάκι 900? που είναι το δάνειο του σπιτιού σου είναι ο Μισθός του άνδρα μου, οποίος by the way δεν ειναι πλέον διότι του ανακοινωσαν μειωση μισθού στα 780? :mad::shock::shock::shock::mad:

Εμεις πλεόν απογοητευτηκαμε και θα τζάσουμε όσο είναι καιρός!;)

(οφφ τόπικ - πως ειναι στα Ινδίας πλέον??? βολευτηκατε?)

Ας πούμε πως είμαστε λιγάκι προνομιούχοι, ως υψηλά αμοιβόμενοι, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι. Έχω υποστεί μεγάλες περικοπές και όλα έχουν πάρει την ανηφόρα, κι άμα ο ΦΠΑ πάει στο 23% ποιός μας πιάνει! Υπάρχουν κι άλλοι που πληρώνουν δόση δανείου στα 1000 ευρώ και βάλε..... Πάλι καλά να λέω!

(Σα να αρχίζω να προσαρμόζομαι σιγά-σιγά! Δε τρελαίνομαι κιόλας, αλλά υπομονή κάνω...!)

iyuNp3.png4hNCp3.png

Πολύ απλά τα βγάζουμε πέρα τσίμα-τσίμα...κάθε φορά που περνάει ο μήνας λέω..."ουφ πάει κι αυτός ο μήνας, πάμε στον επόμενο.."

είναι τραγικά τα πράγματα και όχι γιατί υπερβάλουμε αλλά γιατί είναι..

κρατάω χρόνια έσοδα και έξοδα..κάθε μήνα τα ίδια πράγματα αυξάνονται κλασματικά..

χαρακτηριστικά σε σχεση με πέρσυ το Μαίο που κάναμε σχεδόν τα ίδια έξοδα (ή και περισσότερα λόγω πρώτων αγορών μωρόυ, αλλά μιλάμε για τα πάγια, και με μεγαλύτερο ενοίκιο κατα130ε που πληρωναμε τότε) το συνολικό ποσό εξόδων φέτος είναι...ΔΙΠΛΑΣΙΟ!!! Ο μισθος κατά το 1/4 μικρότερος..απορώ ακόμα πώς τα καταφέρνουμε...

Διαφημίσεις

vasfa καλη επιτυχια στην εξωσωματικη που θα κανεις,να πανε ολα καλα!:)

Marina19 ευχαριστω για την ευχη σου. Κι εσυ να εχεις μια καλη εγκυμοσυνη ως το τελος- ειδα το τικερακι- και ενα γερο μπεμπονι!!! Μακαρι καποτε να μπορω να βαλω κι εγω τικερακι...

Ας πούμε πως είμαστε λιγάκι προνομιούχοι, ως υψηλά αμοιβόμενοι, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι.

Πως δεν σημαίνει καλό μου???

Σε εσας δεν θα υπάρξει μήνας που θα πείτε "ουφ πάει και αυτος ο μήνας, πάμε για τον άλλον...":confused::confused:

Πώς τα βγαζουμε περα οικονομικα. Με οικονομια μεγαλη. εχουμε κοψει παρα πολλα πραγματα. Ρουχα εχουμε να ψωνισουμε πολυ καιρο. Τωρα που ηθελα εγω να παρω για τη θαλασσα λιγα πραγματα, πηρα απο τα κινεζικα και απο τη λαικη μπιτζαμες και παντοφλακια. Ψωνιζουμε με λιστα απο το μαρκετ, κοιταω τις προσφορες και τα κουπονια, κανω γλυκα εγω στο σπιτι, εχουμε να παμε διακοπες απο τριετιας, περιορισαμε το φαγητο εξω, σε μια φορα το μηνα και παραγγελνουμε σουβλακια μια φορα το 15μερο εφοσον εινια αναγκαιο. Πινουμε εξω καφε 1-2 φορες την εβδομαδα.

μαγειρευω μεγαλη ποσοστητα 2-3 φαγητα και βαζω σε ταπερ στην καταψυξη, οποτε μετα θελουν ζεσταμα και οχι μαγειρεμα και δεν χρειαζεται να τα πεταω ουτε να τρωμε το ιδιο φαγητο 3 μερες.

Γενικα εχουμε περιορισει παρα πολυ τις αγορεςμας κυριως στα αναγκαια του μαρκετ και στη λαικη.

δυστυχως δεν εχω νυχτερινο ρευμα οποτε δεν μπορω να το αξιοποιησω για σιδερο και πλυντηρια και θερμοσιφωνο.

στη θεσσαλονικη ομως με το αεριο και τον ατομικο καυστηρα το ρευμα περιοριστηκε παρα πολυ.

Εμεις τα βγαζουμε περα με σχετικη οικονομια....μεχρι να μπει το 2011 ημασταν σε πολυ χειροτερη κατασταση μιας και σχεδον ενα χρονο ο αντρας μου ηταν χωρις δουλεια και περνουσαμε με τα δικα μου εσοδα..650 μισθος + 300 ενοικιο που επαιρνα απο ενα μαγαζι που νοικιαζα και οτι ειχαμε στην ακρη..

Τωρα ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ειμαστε καλυτερα, αλλα λογω του προηγουμενου χρονου συνεχιζουμε στο ιδιο μοτιβο ιοκονομιας, εκτος του οτι παμε καθε Κυριακη για φαγητο εξω..Τωρα που δουλευει ο αντρας μου βγαζει απο 1000-1500 το μηνα, εγω πηρα αυξηση σε 800 και νοικιασα και το 2ο μαγαζι μου...οποτε τωρα που δεν εχουμε παιδακι κοιταμε να εξοικονομισουμε χρηματα για τα δυσκολα που θα ξαναερθουν!(που ευχομαι να μην ξανα ερθουν)

Καλο κουραγιο σε ολους μας!

Πως δεν σημαίνει καλό μου???

Σε εσας δεν θα υπάρξει μήνας που θα πείτε "ουφ πάει και αυτος ο μήνας, πάμε για τον άλλον...":confused::confused:

Ναι, αλλά ο άντρας μου το ότι παίρνει ένα πάρα πολύ καλό μισθό αυτό δε μας καθιστά και ήσυχους. Στον ιδιωτικό τομέα τα πάντα είναι ρευστά... ;)

Επίσης τα έξοδά μας είναι ανάλογα των μισθών μας. Που σημαίνει πως το σπίτι μας και η ζωή μας έχει και τα ανάλογα έξοδα.

Μεγάλο σπίτι :arrow: υψηλοί λογαριασμοί

Υψηλοί μισθοί :arrow: πολλή εφορία κ.ο.κ..

iyuNp3.png4hNCp3.png

Χάλι μαύρο και δεν συμμαζεύεται.....

άνεργη 1,5 χρόνο (πάει και το επίδομα ανεργίας).... ζούμε με τον γιο μου μόνο απο την διατροφή του πατέρα του η οποία καλύπτει μονο τους λογαριασμούς μας και ενα λιτό σούπερ μάρκετ (και αυτό όχι πάντα, ανάλογα τους λογαριασμούς)..... απο κει και πέρα περνάει η βδομάδα με ότι βγάλω απο το babysitting που κάνω κάθε πσκ....

ε, δεν βγαίνει η ρημάδα η βδομάδα..... για ρούχα ή έξοδο, ούτε λόγος...... ξεχασμένη ιστορία...

τελικά αυτή η ρημαδοκρίση ή θα ενώσει ζευγάρια ή θα τα διαλύσει......

Πλέον ούτε στην διατροφή δεν μπορείς να υπολογίζεις.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

τελικά αυτή η ρημαδοκρίση ή θα ενώσει ζευγάρια ή θα τα διαλύσει......

Πλέον ούτε στην διατροφή δεν μπορείς να υπολογίζεις.

Καλά, εμείς δεν το διαλύσαμε τώρα λόγω κρίσης, έχουμε 8 χρόνια χωρισμένοι.

Οσο για την διατροφή, πως είναι δυνατόν να στηριχτείς σ΄αυτη ? Μόνο οι λογαριασμοι, κοινόχρηστα, ξένη γλώσσα, δραστηριότητα του παιδιού και αν υπάρχει και φροντιστήριο..... ε, δεν θελεις και τίποτα άλλο.... πέφτεις και κοιμάσαι για να μην σκέφτεσαι και να μην πεινάς.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...